gavau nospos, pries pabaiga, skausmo nebeiveikia, bet sake kakleli gerai paveikia, ir staigiai pabaigia atsivert
Leido nospos, nes grasinau, jog bus jiem negerai, ba jau negalejau kentet
QUOTE(Dinulia @ 2011 01 19, 15:21) Leido nospos, nes grasinau, jog bus jiem negerai, ba jau negalejau kentet man irgi nospa nepadejo, per tokius skausmus ka bemacys, tik daktaras minejo, kad nospa i pabaiga yra gerai, jiems... ne mums
Kaip ir monėjo, leidžiamas Oksitocinas. Jis skirtas gimdos veiklai [sąrėmiams] sustiprinti. Taip pat jo leidžiama po S/c, kad greičiau susitrauktų gimdukė
As tai va toki klausymeli turiu, kadangi mano kraujo rezusas minus nesciai leido antikunius ir turejo leisti dar gimdymo namuose, bet ar suleido tai labai abejoju, nes nieko nesake nei man nei vyrui...Gal kas turi ideju kokiu budu galima suzinoti ar leido?
man su pirmuoju irgi skatino nes pernesiojau o veiklos nebuvo. tai per daugiau kaip 8 valandas kaklelis atsidare 2cm ir galu gale CP. nesutikciau su mergytem kurios rase kad vaikas irzlesnis ir panasiai del skatinimo . maniskis labai ramus, nenustygstantis vietoj vaikas
dabar va pernesiojau jau 9 dienas o veiklos vel jokios tai vel tikriausiai teks skatint
Man irgi gimdymą skatino
Pagal gydytojus pagimdžiau savaite vėliau, nors pagal mane pagimdžiau diena anksčiau Ir tas skatinimas nieko (bent jau kolkas) vaikui neįtakojo - vaikiukas ramus palyginamai buvo... Dabar gi jau didelis vyras - net metukai
laba mamytes, mano pilvukui jau 41savaite ir 1 diena, vakar apziurejo gimdos kakleli, atsiverimas tik 1cm ir sake, kad nesiekia vaiko galvutes, tai reiskia, kad leliukas dar siek tiek per aukstai, todel ir neprasideda gimdymas. tad treciadieni gulsimes i ligonine ir skatinsim gimdyma... teko girdeti, kad saremiai buna daug stipresni, skaudesni kai gimdyma skatina, ar tai tiesa? labai jaudinuos, nes ne lt esu ir plius pirmas vaikelis... dar siandiena pagalvojau, jei sake, kad vaikas per aukstai, tai gal ir tie skatinamieji nepades, gal teks daryti CP?
Mano gimdymo istorija tokia: Gimdyti turejau rugpjucio 8 diena, bet tai ir nepagimdziau, nes zuikiui labai gera buvo pilvuke ir niekur is ten neskubejo
Kadangi gimdžiau pirmą kartą,tai viskas buvo nežinoma. Apie gimdymus nieko neskaičiau tik susidariau bendrą vaizdą iš trijų draugių pasakojimų. Mane paguldė dieną anksčiau,nei ruošiaus gimdyt.Vakare padarė šlapimo tyrimus ir užrašė vaiko tonus.Aišku valgyt negavau,tik prieš miegą atnešė tabletytę išgert,o aš kvaila net nepaklausiau kam ji.tai gal man kuri mamytė pasakytų ar tai buvo skatinamoji tabletė?
QUOTE(tigrin @ 2012 01 04, 19:10) Kadangi gimdžiau pirmą kartą,tai viskas buvo nežinoma. Apie gimdymus nieko neskaičiau tik susidariau bendrą vaizdą iš trijų draugių pasakojimų. Mane paguldė dieną anksčiau,nei ruošiaus gimdyt.Vakare padarė šlapimo tyrimus ir užrašė vaiko tonus.Aišku valgyt negavau,tik prieš miegą atnešė tabletytę išgert,o aš kvaila net nepaklausiau kam ji.tai gal man kuri mamytė pasakytų ar tai buvo skatinamoji tabletė? Kad neteko girdeti, jog tabletem butu galima gimdyma paskatinti
Tabletė buvo nošpos dydžio, gal kiek didesnė. Net neįsivaizduoju kas tai buvo. Lb įdomu kitų mamyčių pamąstymai
QUOTE(Ruby Tuesday @ 2012 01 04, 18:45) QUOTE(tigrin @ 2012 01 04, 22:00) Tabletė buvo nošpos dydžio, gal kiek didesnė. Net neįsivaizduoju kas tai buvo. Lb įdomu kitų mamyčių pamąstymai gal kokių raminamųjų davė prieš naktį, gal labai nerimavot, nemanau, kad čia skatinamoji.. QUOTE(MichGirl @ 2012 01 05, 09:17) kad žinokit net nežinau. O kur man reiktų kreiptis į AK? Papildyta: QUOTE(Cansado @ 2012 01 05, 10:20) kad žinokit visai rami buvau, tai tikrai nemanau, kad buvo raminamoji. Na aš ne ekspertė, galbūt jūs teisi. Bet tikrai būtų įdomu sužinot kur ir ar galima pamatyt med gimdymo įrašus.
O žinot, kaip man buvo...
QUOTE(tigrin @ 2012 01 05, 12:21) kad žinokit net nežinau. O kur man reiktų kreiptis į AK? Papildyta: kad žinokit visai rami buvau, tai tikrai nemanau, kad buvo raminamoji. Na aš ne ekspertė, galbūt jūs teisi. Bet tikrai būtų įdomu sužinot kur ir ar galima pamatyt med gimdymo įrašus. dar vienas atvėjis kai mamai tikrai reikia pasidomėti prieš naudojant vaistus - kas tai ir kam ir kodėl aš irgi negirdėjau, kad lietuvoj skatintų geriamais vaistais
Mane irgi skatino. Nors saremiai prasidejo savaime, apie 7h ryto nuvaziavus i GN jau buvo 5cm atsidare. Taip dziaugiausi, kad puse kelio jau yra ir taip viskas easy! O nuvaziavus ten viskas sustojo
Tikiuosi sikart taip baisu jau nebebus....
Man nubego vandenys, o veikla nevyko, todel skatino. Ir po to prireike dar 11 val. kol isvydau savo leliu. Gimdymas buvo labai skausmingas, be epiduro.
QUOTE(zuikaa @ 2011 11 11, 19:55) Supilde visus dokumentus ir 8jau buvau gimdykloj. nemaloniausias dalykas buvo kai prakirpo vandenis:(, o tada uzdejo lasaline ir viskas labai greitai palyginus vyko. Kaklelis atsidarinejo gerai, saremiai stiprejo, tai paprasiau epiduro ir 14.50 jau laikiau savo suneli ant krutines man lygiai taip pat buvo tik be epiduro. apie gimdyma tik geri prisiminimai
Turejau gimdyti sestadieni. Pries tai treciadieni buvome pas daktare(taremes isanksto), ji ir sako: dar minimum savaite, bet buk gera negimdyk sestadieni nuo 16 iki 20 val, man labai reikia but namie. Sakau OK. Saremiai prasidejo is penktadienio i sestadieni. Jau gulint ant stalo isgirdau, kaip daktare sako akuserei: turim pagimdyt iki pirmos, turesiu reikalu, o ta jai - o jei ne? - Ispjausim.... Net slabna pasidare. Apie desimta eilini karta pamatavo tonusus, daktare ir sako, tokiais tempais mes iki vakaro nepagimdysim ir suvare man doze. Nekirpo, neplysau, nors pana gime beveik 4 kg, 12:40val. Spejom
QUOTE(valyte_7 @ 2012 01 25, 07:51) Turejau gimdyti sestadieni. Pries tai treciadieni buvome pas daktare(taremes isanksto), ji ir sako: dar minimum savaite, bet buk gera negimdyk sestadieni nuo 16 iki 20 val, man labai reikia but namie. Sakau OK. Saremiai prasidejo is penktadienio i sestadieni. Jau gulint ant stalo isgirdau, kaip daktare sako akuserei: turim pagimdyt iki pirmos, turesiu reikalu, o ta jai - o jei ne? - Ispjausim.... Net slabna pasidare. Apie desimta eilini karta pamatavo tonusus, daktare ir sako, tokiais tempais mes iki vakaro nepagimdysim ir suvare man doze. Nekirpo, neplysau, nors pana gime beveik 4 kg, 12:40val. Spejom nu bet atsiprasau, pasikoregavo gydytojai kada jiems patogiau
MAno abu gimdymai skatinti. Pirmojo stenarijus mazdaug toks: liepos 6d (termino diena) vakare emem kresti saltis ir pan.jauciausi negerai. Nuejau i dusa,pasirode,kad eme laseti vandenys. Nuvykom be daiktu i GN pasitikrint. Atvykau jau su 3cm ir pasirodo saremiais reguliariais. Iskart perkele i gimdykla. Tai buvo 19val iki 24val niekas nebesikeite,tad atejusi gyd eme,nuleido vandenis. Uz kokio gero pusvalandzio prasidejo juntami skausimngi saremiai,taciau gydytojos nuomone visai neefektyvus ir ji liepe skatint. Epiduro man negalima,tad taip raiciausia iki liepos 7d 9.30 ryto
Antras kartas kiek kitoks. Buvo dar 3dienos iki termino,prisvaiksciojau iki soties,nes truks plys norejau gimdyti savaitgali,kad butu,kur palikti vyresnele. Zadejau jau kalti ir sampes,taciau,mano laimei,18val nubego vandenys. Pasiskambinau i GN (antrasis gimdymas vyko Airijoj) liepe susiruosti ir atvaizuoti apziurai. Na mes neskubejom,nes nejutau jokiu saremiu. Taciau uz poros valandu pamaciau,kad kraujuoju (8men buvau nukritusi nuo laiptu) tad griebem tases,sulaukem transporto ir isvykom. GN buvom 22val... 22.30 eme tikrinti,pildyt dokus ir pan. Atsidarymas 0cm saremiu nera QUOTE(tigrin @ 2012 01 05, 11:21) kad žinokit visai rami buvau, tai tikrai nemanau, kad buvo raminamoji. Na aš ne ekspertė, galbūt jūs teisi. tikrai ne skatinamoji tablete. skatinama tablete deda i maksti mano gimdymas irgi buvo skatinamas... ta diena kai turejau gimdyt apziurejo, pamatavo ir pasake, kad labai zemi leliaus tonai, pagulde i ligonine, ten apziurejo, pradejo visokiu sirdeles bedu iziuret, as i asaras, jie skatint tabletem, bet niekas nesiskatino, po savaites issiunte i vilniu nes pamate, kad gali but sirdies yda leliui(gulejau panevezyje), ten apziurejo, kita diena pasake, kad gimdysiu, puse 8 jau gulejau gimdykloj, atsidarymas tik 2,5cm, prakirpo vandenis, pradejo lasint skatinamuosius. labai sunkiai atsidarinejo, 17h buvo vos 5cm ir jau galvojo, kad reiks CP daryt, atejus 19h palaima, atsidare 8cm, gimdysiu pati... ir pagimdziau tik 21.28h ir dar prakirpo |