Mamytes gal pasidalinsit savo patirtim ir žiniomis. O reikalas va koks. Mano leliukui dabar jau penktas mėnuo ir vis galvoju ar visuomet einant i lauką jam būtina dėti kepurytę. Vasaros pradžioj kai buvo tokie dideli karščiai kartą atvedėm pas masažiste be kepurės, tai mums liepė būtinai kepurytę dėti, nes gali vaikui ausytes prapusti ir tada vėliau turėsim daug problemų. Suprantu, kad kai vaikas ant saulės reikia apsaugot nuo saulytės ar kai didelis vėjas taip pat būtina. Bet kai vaikas guli vežime per karščius su suprakaitavusi galva tai ar tikrai jos reikia. Ar būtina dėti dėl ausyčių ar galima dėti tik nuo saulės, kad nebūtinai ausytes uždengtų ir iki kada tas būtinumas?
Pasidalinkit kaip jūs elgiatės?
Perla=)
2007 08 10, 09:27
As kai budavo karsta, panasiai nuo 4 men nebededavau kepuryciu, o jei budavo dusna, bet su veju, i ausytes ikisdavau vatytes.Dabar vaikai jau didesni, bet jei kepurytei per silta, o lauke vejas, vis dar i ausytes dedu vatos
neringuša
2007 08 10, 09:45
Kai guli vežime kepurytę nuimu, o kai sėdi ar vaikšto tai uždedu nuo saulės, jei didelis vėjas užrišu skarytę  jei pavėsyje tai irgi dažnai nuimu kepurytę arba pati nusiima
na vezime kai guli tai visada kepuryte nuimi, nes jai ir taip karsta buna, o kai ant ranku paimu tai uzsidedam
Vezime guli be kepurytes, bet kai isimu, uzdedu, nes galvyte susilus, o ir nuo saules saugomes. Jei ner saules, nesalta ir nesusiles mano kudikis, leidziu be kepures pabut. Jei ausytes nesuslapusios (o katik ismaudyto kudikio i lauka tikrai nevesim), tai vasara kepuryte nereikalinga, nes ne vejas uzdegimus pripucia, tai buna slogos padarinys, labiau reik saugot nuo piktos saulytes.
mums beveik trys menesiukai ir kepurytes nenesiojam tik jei ant saules bunam tada uzdedu paprasta su snapeliu
adirgni
2007 08 25, 20:56
As taip pat kai karsta nededu vezime. Tik kai issimu is vezimo ir tai ne visada. O jau kai koks vejas, tai jau uzdedu. O kai karsta tai kam ja det? Juk vaikuciui labai silta, po to ir buna neramus, kad jiems per karsta.
QUOTE(Vi777 @ 2007 08 10, 10:07) Mamytes gal pasidalinsit savo patirtim ir žiniomis. O reikalas va koks. Mano leliukui dabar jau penktas mėnuo ir vis galvoju ar visuomet einant i lauką jam būtina dėti kepurytę. Vasaros pradžioj kai buvo tokie dideli karščiai kartą atvedėm pas masažiste be kepurės, tai mums liepė būtinai kepurytę dėti, nes gali vaikui ausytes prapusti ir tada vėliau turėsim daug problemų. Suprantu, kad kai vaikas ant saulės reikia apsaugot nuo saulytės ar kai didelis vėjas taip pat būtina. Bet kai vaikas guli vežime per karščius su suprakaitavusi galva tai ar tikrai jos reikia. Ar būtina dėti dėl ausyčių ar galima dėti tik nuo saulės, kad nebūtinai ausytes uždengtų ir iki kada tas būtinumas? Pasidalinkit kaip jūs elgiatės? aisku, mano jau didesne panele, bet visa si vejuota vasara apsiejom be kepures nuo vejo  kai prie juros buvom, kapisona uzdejau, kai jau didelis vejas buvo. kazkiek turi ir uzsigrudint vaikas, mano nuomone, jei koks svelnus vasariskas vejelis pucia, velniam ta kepure  o vata vis tiek kazkada reiks isimt  o ir det man ja atrodo nesamone  nuo saules saugomes, ir tai ne visada, kai jau jauciu, kad kaista galvyte tada uzdedu
tutifruti
2007 08 26, 08:52
i ausytes vatos kisti net kai ausu uzdegimas buna nereikia,nebent katik ilasynot lasiukus ir rosetes eiti i laukuti tada reikia uzkisti ,o jai sausos ausytes tikrai nereikia.o ipac sveikam vaikuciui
Dėkui čia visoms pasidalinusioms.  Dabar jau man ramiau, kad ne tik aš taip elgiuosi. Aš vežimėlyje taip pat nededu kai šilta, net ir kai išsiimu nededu, jei tik smarkus vėjas nepučia ir saulė neplieskia. Buvom prie jūros išvažiavę tai ten uždėdavau tokia kepurę su snapeliu ir jos gale dar toks specialus pasiuvimas kur kakliuka uždengia, kad saulutė nenusvilintų. Mano vyras tai apskritai labai retai linkęs jam uždėti, sako, jei nepratinsim ir vis dėsim kepurę, tai paskui tikrai tik truputi papūtus vėjeliui gali susirgti. Ir pastebėjau, kad vyrai apskritai į visokius tokius dalykus paprasčiau žiūri, tik mes, mamos, labai dėl visko jaudinamės.
ritka68
2007 09 07, 23:53
Išmaudžiusi niekada nedėdavau kepurytės,nors gimė žiemą.Ir nieko ,ausyčių uždegimo nei karto nebuvo.Tik abi močiūtės buvo pasibaisėjusios mano elgesiu.
erikiuxxx
2009 12 26, 19:58
QUOTE(Vi777 @ 2007 08 10, 09:07) Mamytes gal pasidalinsit savo patirtim ir žiniomis. O reikalas va koks. Mano leliukui dabar jau penktas mėnuo ir vis galvoju ar visuomet einant i lauką jam būtina dėti kepurytę. Vasaros pradžioj kai buvo tokie dideli karščiai kartą atvedėm pas masažiste be kepurės, tai mums liepė būtinai kepurytę dėti, nes gali vaikui ausytes prapusti ir tada vėliau turėsim daug problemų. Suprantu, kad kai vaikas ant saulės reikia apsaugot nuo saulytės ar kai didelis vėjas taip pat būtina. Bet kai vaikas guli vežime per karščius su suprakaitavusi galva tai ar tikrai jos reikia. Ar būtina dėti dėl ausyčių ar galima dėti tik nuo saulės, kad nebūtinai ausytes uždengtų ir iki kada tas būtinumas? Pasidalinkit kaip jūs elgiatės? as tik dedavau nuo saules arba nuo vejo,bet gulinciam maziukui lopsiuke nedejau visai
jarulia
2010 11 08, 17:44
sutinku, gulinciam vezime ir as nedejau, gime kai karsta buvo, tai dejau tik nuo vejelio arba nuo saules.
mes su kepuryte name tik po vonio dedavom ir lauke
Spangalytė
2010 11 15, 12:15
manau jei vezime dar gulintis vaikutis per karsti, jam nereikia jokios kepures, o jei jau sedintis reikia nuo saulutes pridengti, vasara nemanau, kad ausytes dengt reikia, nebent didelis vejas ar skersvejis koks. maniskis pirmaja savo vasara neturedamas metuku turejo nezurisama kepuryte, kuri beveik ausyciu nedenge, o antraja vasara jau ir isvis be kepures vaiksciojo, kai i pavakare nebudavo saules. bet kai saule, tai sventas reikalas, be kepures nei zingznio, as visada orntuojuosi pagal save, jei rami diena, nevejuota, tai kam tas ausis dengti (aisku cia as ne apie ziema kalbu), o buna dienu kai paciai atrodo smegenis ispus ir norisi koki kapisona uzsidet ar kepke, tai ir vaikui dedu. man dar labai baisu, kai tevai perlenkia lazda, pvz ir dabar gana grzus ruduo, na ir kas kad jau lapkricio vidurys, o jau maukslina vaikam ziemines kepures
|
|