Sveikutes!
Pabandykime prisiminti ir bent apytiksliai suskaiciuoti, kiek jau pinigeliu kainavo pastangos susilaukti vaikelio.
Suprantu, kad ypac sunku tai padaryti toms, kuriu stazas jau didelis, na bet pabandykime!
Pati atsisedau, paskaiciavau, arteju prie 20 000 (jei tiksliau-dabar 17 350): Istyrimas: apie 1500; Stimuliacijos: apie 500; IUI: 6X700=4200; 1IVF: 10 000; Embrionu saldymas: 1150; Visa tai per 3,5 metu.
Dar galetumem atsakyti i klausima: ar egzistuoja riba, kai pasakysite "deja, bet yra, kaip yra". As manau, kad jei musu seimos pajamos zenkliai negeres, tai tokia riba tikrai yra: ne daugiau, nei trigubai tiek.
kristutex
2007 08 11, 09:35
Sveikos. Šaunuolė Opti  , kad užvedei šią temą, manau besiruošiančioms naujokėms ji bus labai naudinga. Na pabandysiu ir aš paskaičiuoti... Deja nebegalėsiu sudėti visu išlaidų , nes mano nepastojimo stažas virš 10 metu, tai per tiek laiko turėjau 6 narkozes, todėl su atmintim jau ne kas  . Bet galiu suskaičiuoti kiek kainavo IVF ir pasiruošimas jam... Tai buvo prieš metus. Paskutinė operacija ir tyrimai Lietuvoje 1000.00 Lt . LV klinikoje: Vizitai - 50.00 Lt, vaistai 2150.00 Lt, IVF+ICSI 3500.00 Lt, tyrimai ( spermograma, kraujo tyr., estradiolis, HCG) 130,00 Lt, palata, narkozė 205,00 Lt, kelionėms išleista 500.00 Lt, Iš viso - 7535,00 Lt ( per 1,5 metų) Kita savaitę eisiu i banką dėl paskolos antram IVF  Jai nepavyks, tai keturis metus bus tikrai pertrauka, kol atiduosiu skolas, o paskui vėl bandysiu......ir t.t. , ir t.t. kol dėl senatvės nebegalėsiu bandyti ...
renatele
2007 08 11, 10:45
Kainuoja labai daug....
tikejimo...vilties...kantrybes...stiprybes...sveikatos...laukimo... meiles...
o paskui pinigu. Nesutinku kad naujokem tai pades, greiciau isgasdins ir nuliudins
kristutex
2007 08 11, 11:22
QUOTE(renatele @ 2007 08 11, 11:45) Kainuoja labai daug.... tikejimo...vilties...kantrybes...stiprybes...sveikatos...laukimo... meiles... o paskui pinigu. Nesutinku kad naujokem tai pades, greiciau isgasdins ir nuliudins Deja realybė yra tokia...  ir nė viena mes jos pakeisti negalime. Vienoms pasiseka - mažiau išleidžia, kitoms - prireikia ir 40 ir 50 tūkstantėlių. Aš manau, kad geriau žinoti su kokiom sumom turim reikalą, kad paskui nebūtų šoko pusiaukelėje...
renatele
2007 08 11, 12:30
labia nemegsru veltis i diskusijas apie pinigus, bet juk tu ir pati sakai kad per 10 metu staza visu isleistu pibigu negali suskaiciuoti. Todel tavo pacios info nera teisinga. Jei naujoke turi nors kiek sveiko proto pasiskaiciusi foruma ji supras kiek kainuoja IUI ar IVF ar tyrimai. Kita vertus kiekvienos is musu sutuacijpos skirtingos todel ir sumos skirtingos. Bet musu visu vienodas laukimas, tikejimas, meile, palaikymas, viltis..... apie tai verta kalbeti
kristutex
2007 08 11, 12:55
QUOTE(renatele @ 2007 08 11, 13:30) labia nemegsru veltis i diskusijas apie pinigus, bet juk tu ir pati sakai kad per 10 metu staza visu isleistu pibigu negali suskaiciuoti. Todel tavo pacios info nera teisinga. Jei naujoke turi nors kiek sveiko proto pasiskaiciusi foruma ji supras kiek kainuoja IUI ar IVF ar tyrimai. Kita vertus kiekvienos is musu sutuacijpos skirtingos todel ir sumos skirtingos. Bet musu visu vienodas laukimas, tikejimas, meile, palaikymas, viltis..... apie tai verta kalbeti  Mano suma yra tiksli... tiek kainavo pirmas IVF ir pasiruošimas jam... Bet as tau labai pritariu  , kad neverta veltis i diskusijas apie pinigus, tuo labiau, kad jie leidziami vardan visu musu didziausios gyvenimo svajones...  Tikiu, kad kai laikysime savo angelelius ant ranku, mes pamirsim viska, kaip... ir kiek... mums teko aukoti vardan ju... Sekmes mums visoms
renatele
2007 08 11, 13:01
Tyrimai: apie 500Lt Vaistai: 1991Lt (tiksliai pagal čekius) IVF +šaldymas: 4700Lt Plius kelionės į Kauną, du kartus į Vilnių ir konsultacijos, kurių sumos negaliu pasakyti. Taigi suma apie 7000 ir į viršų. Dėl vaistų kainos, tai gyd pakomentavo, kad išleidau tikrai mažai. Visa stimuliacija praėjo labai sklandžiai tik laukiamo rezultato nebuvo.
Na Ralija, tikrai stebetinai mazai  , arba as buvau kazkokioj negyvenamoj saloj, nes mano pirmas IVF kainavo 14 tuks LT
Lietuva
2007 08 11, 19:56
Na mes rimtai tirtis ir gydytis pradėjome nuo š.m. vasario mėn. Tai visokiom apžiūrom, tyrimams abiejų + vaistams ir + pirmam IUI kol kas esame išleidę 1800 Lt. o gal prisiminus dar šiaip vizitus pas privačią ginekologę ir 2000 Lt. pasiekėm. Taigi per 6 mėn. - 2000 lt. Tai dar kapeikos palyginus su kitų sumomis. Tačiau mums ir tai brangu viskas atrodo, kas susiję su šia sritimi. O baisiausia, kad valdžios politika - nekompensuoja nei procedūrų nei vaistų.
Taigi dabar vidurkinu: Lietuva+Ralija+kristutex+Opti: (4000+7000?+5023+5666)/3= 5422 Lt per metus
Vilma J.
2007 08 11, 20:19
QUOTE(Sicily @ 2007 08 11, 20:47) Na Ralija, tikrai stebetinai mazai  , arba as buvau kazkokioj negyvenamoj saloj, nes mano pirmas IVF kainavo 14 tuks LT  Sicily, mano pirmas irgi panašiai kainavo apie 13,5 tūkst. Opti, per du metus išleidom 27500 + 4500 ( sumokėjo už procedūrą VA) viso butu 32 tūkst.  Čia dar neįskaičiuoti kai kurie tyrimai... o sudėjus visų 6 metų išlaidas už operacijas , tyrimus ir pan. manau siektumėm ir 40 tūkst.
QUOTE(Vilma J. @ 2007 08 11, 21:19) Sicily, mano pirmas irgi panašiai kainavo apie 13,5 tūkst. Opti, per du metus išleidom 27500 + 4500 ( sumokėjo už procedūrą VA) viso butu 32 tūkst.  Čia dar neįskaičiuoti kai kurie tyrimai... o sudėjus visų 6 metų išlaidas už operacijas , tyrimus ir pan. manau siektumėm ir 40 tūkst.  Taip suprantu svajone viso kainavo apie 40 000
Vilma J.
2007 08 11, 20:27
Geriau palikim 32  vis ne taip skausmingai skamba
QUOTE(Sicily @ 2007 08 11, 20:47) Na Ralija, tikrai stebetinai mazai  , arba as buvau kazkokioj negyvenamoj saloj, nes mano pirmas IVF kainavo 14 tuks LT  man toj gydymo įstaigoj kainavo 14500, o va VK sėkmingas IVF kainavo 8000
1IVF apie 8000(su šaldymu) lt su važinėjimais.Vaistų reikėjo nedaug.Kiek buvo už tyrimus nepamenu. 2IVF apie 3500 už vaistus.Be važinėjimo.Tyrimai apie 300 lt.
QUOTE(Ūlla @ 2007 08 12, 07:59) 2IVF apie 3500 už vaistus.Be važinėjimo.Tyrimai apie 300 lt. na IVF irgi kainavo, kas kad ne tu mokėjai - reikėjo priskaičiuoti
QUOTE(Daiva @ 2007 08 12, 07:14) na IVF irgi kainavo, kas kad ne tu mokėjai - reikėjo priskaičiuoti   4550 lt Papildyta:Užmiršau pridėti bandymą su šaldytais: 2000 lt, už vaistus 900 lt.(Suprecur ir kt.)
Klepesova
2007 08 12, 08:01
Viešpatiėliau...... bet juk verta? Aš dabar čia pasižiūrėjau, ir pagalvojau, aišku kišuosi ne į savo reikalus, o ir neišmanau, kaip tai padaryti, bet čia kilo skandalėlis, kad mūsų 2050m bus milijonu mažiau. Žmonės gyvena ta nuotaika.... Taigi o jei vat kokius parašus surinkti, ar ką ir pateikti net nežiau:... seimui? prezidentuiir per žiniasklaidą patrimituoti?... net nežinau, aišku moterys, jūs ir taip turite ką veikti, bet juk daryti kažką reikia? Juk ne visos gali sau leisti malonumą sumėkėti tokią krūvą pinigėlių, nu bliamba...nu ne pusę, nu bent trekšdalį kad finansuotų
Deja, Klepesova, tie brangūs vaistai Lietuvoje nėra nė vienu procentu kompensuojami. Lietuvos valdžiai visai nerūpi mūsų problemos, didžiausias rūpestis jiems dabar kuo greičiau prastumti rentų įstatymą.
Maniuska
2007 08 12, 12:14
Nedrasu ir prisipazinti, o ir nuvilti naujokiu nesinori. Bet ilindau i si skyreli. Tiksliu sumu tai tikrai nesuskaiciuosiu, bet grubiai per 2.5 metus isleidom gerokai virs 50 tukst Lt (4 ICSI, arkliskos dozes Gonalio) Bet uztai vertejo!!!!
3 IUI ( su vaistais ) ~ 2379 Lt 1 IVF+ISCI+ šaldymas ir vaistai ~ 8258 Lt Šaldytų embrionų perkėlimas ir vaistai ~ 2240 Lt 2 IVF + ISCI + šaldymas ir vaistai ~ 9071 Lt 3 IVF+ISCI+ vaistai ( procedūra - VA ir forumiečių prama) ~ 10 000 Lt
Viso: ~ 31 948 Lt
O dar atlikti mokami tyrimai, vizitai...
Per 12 bandymo metų:
2 laparaskopijos, gimdos nuotrauka - apie 1000 Lt 3 IUI - apie 2000 Lt 1 IVF apie 7800 Lt 2 IVF (ICSI) - 11000 Lt Keliones is KLaipedos i Kauna - nesuskaiciuosiu...
Bendrai apie 22000 Lt , rugseji vel planai 3 IVF..... O vaistai atsigavimui, neurorubinai, vitaminai ir t.t. Emocijos, sirdies skausmas po nesekmiu...... Gaila, kad gyvename tokioje atsilikusioje salyje, kurioje esame verciami badauti tam, kad igyvendintume savo svajone tureti kudiki.... Baisu...
Tikslinu: Virge+Lietuva+Ralija+kristutex+Opti: (1833+4000+7000?+5023+5666)/3= 4704 Lt per metus
Viso svajones vidurkio kaina: VilmaJ+Maniuska: (32000+50000)/2=41 000 Lt
Dar galima primest per kiek metu vidutiniskai svajone issipildo.
Metus per kiek susidaro sios sumos butinai rasykit, nes is Ullos ir Darlos sumu nesimato kiek vidutiniskai per metus tenka skirti siam dalykui. O dar matau, kad Virge ir Ulla buvo parama gavusios. Ulla parase kiek, o Virgei kokia parama skirta?
Virge, per 12 metu 22 000 labai mazute suma. Jei paskaiciuotume kiek mes kitom rekmem isleidziam - tai tikrai nedaug. Ar esat mazai aktyvus, ar parama nemenka gavot?
Opti, aš kaip ir dera blondinei pamiršau, kad dar 4IUI turėjau  Kažkur popieriuką turiu su sumomis, bet nerandu  Nu kokie 3000lt tikrai bus Dar visokie tyrimai prieš IVF, 2 laparaskopijos.500 lt bus mažiausiai.Vyro gydymas bent šiais metais apie 1000 lt.O kur vitaminai, privatūs vizitai, kelionės...Dar prieš op. stimuliavo kelis kartus Cl, tai dar 150 lt. Su nevaisingumu rimčiau kovojam kažkas nuo 2003m.Nespėjam vienų skolų atiduot, įlipam į kitas.  Kai jau pergalė atrodo netoli, gandrai nuplasnoja tolyn ir vėl viskas iš pradžių...
euromergele
2007 08 13, 15:46
hm....jau kazkas prase musu paskaiciuoti kiek isleidziame....bet as visdelto nematau tame prasmes
Medeina
2007 08 13, 16:48
QUOTE(Opti @ 2007 08 13, 08:51) ... nes is Ullos ir Darlos sumu nesimato kiek vidutiniskai per metus tenka skirti siam dalykui. Opti, tik nesupyk, bet nesuprantu kam reikia šitos matematikos  .. šiaip oficialūs kainininkai yra kiekvienos klinikos tinklapyje.Skirsis tik pinigai, išleisti vaistams, nes kiekvienai dozės ir vaistų kombinacijos parenkamos individualiai.. Plius dar sėkmė-iš pirmo ar iš penkto karto pasiseka. Ir kaip galima skaičiuot vidutiniškai per metus-gal viena gali daryt 4 IVF per metus, o kitos finansai išneša tik kartą per 2 metus..
QUOTE(Medeina @ 2007 08 13, 17:48) Opti, tik nesupyk, bet nesuprantu kam reikia šitos matematikos  .. šiaip oficialūs kainininkai yra kiekvienos klinikos tinklapyje.Skirsis tik pinigai, išleisti vaistams, nes kiekvienai dozės ir vaistų kombinacijos parenkamos individualiai.. Plius dar sėkmė-iš pirmo ar iš penkto karto pasiseka. Ir kaip galima skaičiuot vidutiniškai per metus-gal viena gali daryt 4 IVF per metus, o kitos finansai išneša tik kartą per 2 metus.. Nesuprantu, kodel jus sitaip bijote tos matematikos. Kainininkai patys savaime dar nieko nereiskia. Uzvedziau sia tema, nes man paciai jos reikia. Esu pripratusi viska is anksto planuot. Gal vidutines sumos per metus dar nieko per daug nereiskia, bet kiek isleidzia zmones viso, man reiskia! Del paskolu: manau, kad imti paskolas nevaisingumo reikalams yra tikras kelias seimai i bankrota. Paskolas reik imt tam, kad is ju uzsidirbt. Tada ir proceduroms bus ir seima neskurs. Bet daugelis musu priprate buti vartotojais ir nieko nedarome, kad tu pinigu turetume. Paskaicius sia tema, suprantu, kad is savo atlyginimo neuzdirbsiu proceduroms. Todel tokia matematika labai geras spyris i subine kazka toliau daryti, kad butu tu pinigu. Kitaip mano svajone neissipildys! Arba jau dabar galiu tiesti ismaldos ranka verkslendama ir prasinedama na kad ir jusu visu. Kas bijosi skaiciuoti, dar labiau: mano, kad tai netikslinga, tai nesilankykit sioje temoje ir neskaiciuokit. Juk niekas nevercia!
QUOTE(Opti @ 2007 08 13, 19:37) Arba jau dabar galiu tiesti ismaldos ranka verkslendama ir prasinedama na kad ir jusu visu. Nemanai, kad cia biski per stipriai parasei?? Lietuviu liaudies ismintis - nespjauk i sulini, nes gali tekt is jo gert...
euromergele
2007 08 13, 19:02
o dar labiau nesuprantu kodel reikia del to pykti? jeigu biski labiau pasuktum galvele arba pasiskaitytum - galetum pati pasiskaiciuoti kiek tai gali kainuoti. IVF ciklai (jeigu taip rutiniskai kalbant) gali buti daromi kas 3 menesiai, IVF ciklo kaina sau tu zinai, kiti bus (ar galetu buti) analogiski. Savo pajamas tu zinai, taip kad kam tas svetimu pinigu skaiciavimas? ..nisuprantu Jeigu jau patys kainininkai ir asmenine patirtis nieko nereiskia, tai ka gali reiskti kitu patirtis?  niekas cia skaiciuot nebijo, skaiciuojames kiekviena pora kiekvienam gyvenimo atvejui, nevaisingumo isgydymui taip pat  Niekas nepasake, kad bijo matematikos sitos..sakom gi kad nera prasmes  nebent itikinsite mane esant kitaip QUOTE(Opti @ 2007 08 13, 19:37) Nesuprantu, kodel jus sitaip bijote tos matematikos. Kainininkai patys savaime dar nieko nereiskia. .... Kas bijosi skaiciuoti, dar labiau: mano, kad tai netikslinga, tai nesilankykit sioje temoje ir neskaiciuokit. Juk niekas nevercia!
gintarija
2007 08 13, 19:04
Niekada nenaudojau apsisaugojimo priemonių nėštumui išvengti. Po gimdymo nepastoju 10 metų. Daug kur važinėjau, ieškojau priežasčių ir taikiau įvairius gydymo metodus. Per tiek metų pinigėlių praleidau, kad jau suskaičiuoti neįmanoma. Kas liečia IVF, paskaičiuoti galiu. Per metus dariau 2 IVF ir man jie abu su vaistais, konsultacijomis ir važinėjimais kainavo 23 tūkst. litų. (abu nesėkmingi). Ir tai dar nepabaiga...dar bandau nenuleisti rankų
paiduke
2007 08 13, 19:08
QUOTE(Opti @ 2007 08 13, 19:37) Del paskolu: manau, kad imti paskolas nevaisingumo reikalams yra tikras kelias seimai i bankrota. Paskolas reik imt tam, kad is ju uzsidirbt. Tada ir proceduroms bus ir seima neskurs. Bet daugelis musu priprate buti vartotojais ir nieko nedarome, kad tu pinigu turetume. Paskaicius sia tema, suprantu, kad is savo atlyginimo neuzdirbsiu proceduroms. Todel tokia matematika labai geras spyris i subine kazka toliau daryti, kad butu tu pinigu. Kitaip mano svajone neissipildys! Arba jau dabar galiu tiesti ismaldos ranka verkslendama ir prasinedama na kad ir jusu visu. Kas bijosi skaiciuoti, dar labiau: mano, kad tai netikslinga, tai nesilankykit sioje temoje ir neskaiciuokit. Juk niekas nevercia! nu tik nereikia taip rašyti kiekvienas sprendžia ar imti paskolą gydymui ar neimti ir galbūt taip ir nesulaukti savo laimės, nes uždirbti ne kiekvienas sugeba ir gali tokias sumas, aš pvz. dariau savo tris IVF, tik iš paskolos ir forumiečių suaukotų pinigėlių(dar kartelį ačiū visiems kas prisidėjo  ), ir tikrai ne aš viena tą dariau iš paskolos, ir nieko tame blogo nematau, ir ką jau tu ten tokio gudraus sugalvosi, kad pasididinsi pajamas taip greitai, aišku visko pasitaiko, labai faina, bet metai juk eina, gal kai sukaupsi tą sumą ir amžius jau neleis, o gal ir FSH užkils tiek, kad nieko negalėsi padaryti, taigi nėra ko laukti, kartais ir keli mėnesiai daug reiškia o dėl to verkšlenimo ir išmaldos prašymo, tai.......neturiu žodžių, tik džiaugiuosi, kad daug yra gerų žmonių
"Del paskolu: manau, kad imti paskolas nevaisingumo reikalams yra tikras kelias seimai i bankrota. Paskolas reik imt tam, kad is ju uzsidirbt. " O gal kai kas galvoja, kad vaikai ju ateitis ir didziausia gyvenimo investicija... Ziuriu i draugu vaika - metukai sukako, o po menesio ir paskola uz IVF baige moketi...Na neatrodo jie labai nelaimingi ir neturtingi... Kiekvienas sprendzia pats, kur savo pinigus deti...O turint toki prabangu hobi, kuris IVF vadinasi, kartais tenka ir i banka kreiptis... O del statistikos jau kaip ir aisku - nuo 8000 iki 15000 vienas IVF kainuoja...Vidurkinam - 10000...Na o tada, atsizvelgiant i savo pajamas, sveikata ir sekme laukiam rezultatu... Na ir nesipykstam del nieko...Gal geriau kada pasigincysim kitame forume - pvz. kaip vaikus auginti?
-->BLOOONDINKA<--
2007 08 16, 12:20
sveikutes  mano gandras irgi kazkur buvo pabeges, kai su vyru pradejom planuot vykt i vaisingumo klinika... ir nebereikejo  mums 16sav  o to reikejo laukt 7metus, tai buvo lyg perkunas is giedro dangaus
o aš neskaičiavau ir neskaičiuosiu. Sieksiu kūdikėlio kad ir kiek jis bekainuotų. Kokia prasmė skaičiuoti  ?tam, kad išleidus pvz. 30.000 lt pasakyt, kad atleisk, kūdikėli, bet tu man per brangiai kainuosi, jei tau išleisiu dar bent 100 Lt? Žinant sumą dar skaudžiau. Be to kiekvienai šeimai jis kainuos skirtingai, problemos gi skirtingos, identiškų situacijų juk vis tiek nėra, tai vieniems jis gali kanuoti vos 1000, o kitiems neužteks ir tų 30.000. Todėl vesti kažkokios statistikos tikrai nėra prasmės
Koks skirtumas kiek kiti isleidzia pinigu  Zinau viena, kai ziuriu i savo dukryte, pamirstu apie visus pinigus, o jei pagalvoju, tai tik, kad del tokio stebuklo desimteriopai negaila butu
O gal paskaiciuojam, kiek be visu proceduru dar kainuoja ir vaiko (o jeigu dar dvieju ar triju vienu metu!) auginimas
QUOTE(Sicily @ 2007 08 16, 14:53) O gal paskaiciuojam, kiek be visu proceduru dar kainuoja ir vaiko (o jeigu dar dvieju ar triju vienu metu!) auginimas  "VAIKO UZAUGINIMO KAINA. Vyriausybe (JAV) neseniai suskaiciavo, kiek kainuoja uzauginti vaika nuo gimimo iki kol jam sueis 18metu. Isejo 160 140 JAV doleriu. Tik nekalbekite man apie soka!Nes i sia suma neieina mokykla ir universitetas. Taciau si suma pasirodo nebe tokia baisi, kai padalini. Metams iseina 8896,66 USD, menesiui: 741,38 USD, savaitei 171,08 USD. Ir tik 24,44 usd per diena, ir vos tik siek tiek daugiau ne 1 usd per valanda! "
QUOTE(Akva @ 2007 08 17, 07:39) "VAIKO UZAUGINIMO KAINA. Vyriausybe (JAV) neseniai suskaiciavo, kiek kainuoja uzauginti vaika nuo gimimo iki kol jam sueis 18metu. Isejo 160 140 JAV doleriu. Tik nekalbekite man apie soka!Nes i sia suma neieina mokykla ir universitetas. Taciau si suma pasirodo nebe tokia baisi, kai padalini. Metams iseina 8896,66 USD, menesiui: 741,38 USD, savaitei 171,08 USD. Ir tik 24,44 usd per diena, ir vos tik siek tiek daugiau ne 1 usd per valanda! "  Gal šia linksma gaida ir ištrinkime temą Opti, pritari?
QUOTE(Opti @ 2007 08 13, 11:51) Tikslinu: Virge+Lietuva+Ralija+kristutex+Opti: (1833+4000+7000?+5023+5666)/3= 4704 Lt per metusViso svajones vidurkio kaina: VilmaJ+Maniuska: (32000+50000)/2=41 000 LtDar galima primest per kiek metu vidutiniskai svajone issipildo. Metus per kiek susidaro sios sumos butinai rasykit, nes is Ullos ir Darlos sumu nesimato kiek vidutiniskai per metus tenka skirti siam dalykui. O dar matau, kad Virge ir Ulla buvo parama gavusios. Ulla parase kiek, o Virgei kokia parama skirta? Virge, per 12 metu 22 000 labai mazute suma. Jei paskaiciuotume kiek mes kitom rekmem isleidziam - tai tikrai nedaug. Ar esat mazai aktyvus, ar parama nemenka gavot? Gal kazka ne taip supratote, as paramos nesu gavusi Papildyta:QUOTE(Virge @ 2007 08 20, 16:02) Gal kazka ne taip supratote, as paramos nesu gavusi  Ir dar paaiskinsiu - sita suma 22000 yra per du metus - pirmas IVF-as buvo pries 10 metu, antras - siemet. Visa kita laikotarpi bandziau kitais metodais, deja, nevykusiais.... Papildyta:Ir apskritai, manau, kad mes kazkaip keista linkme pakreipem ta tema - kodel opas mane vienokia suma, pas kita kitokia..... Visoms tai be galo brangu, as maniau, kad sitos temos tikslas - sujudinti musu visuomene susirupinti situo klausimu ir nors kiek priartinti musu valdzios vyrus prie pamastymo apie vaistu kompensacija... Bankai pripazista kreditus suteikti, o valdzia atmestinai i tai ziuri... Maniau, kad musu tikslas yra toks... O jei mes cia sversim, kas kokia parama yra gaves, o kas is savu ar banko lesu cia darosi - kvaila..... Kas kaip gali, tas taip sukasi, kad issipildytu svajone... Jei nemokam diskutuoti - geriau butu trinti ta tema. Aisku viena - BRANGU.
O, tai jei seimos, kurios neturi pinigeliu gali tik pasvajoti apie vaikeli...??? Ir kokia nauda is musu valdzios??? Pikta darosi nejuokais
Deja forumu mes valdzios vyru nesugraudinsime! O jei tik galetume... Straipsniu apie seimu isleistus pinigelius nevaisingumo klausimams jau ir spaudoje rodosi. Is cia parasiusiu suprantu, kad zurnalistai teisinga statistika pateikinejo...
Del temos prasmes nesiruosiu itikineti ne vienos. Cia arba tau reik, arba ne. Nesuprantancias itikinti tas pats kaip akla itikinti, kad jis mato.
Del paramos, kad klausiu, nepykit. Cia tik asmeninis smalsumas. Yra tokiu, kurie jau bustui paskolu prisieme, o po to dar nevaisingumo beda "islindo". I banka durys uzdarytos. Ir ka tokiom seimom patarti. Ispardavinet ka turi? O rezultatas gal but ir joks.
Apibendrinant rezultatus visu, kurios parase (nors ne tiek ir daug, kad galima butu teigti, jog statistika teisinga) gaunu:
I metus vidutiniskai nevaisinga seima skiria po mazdaug 5000 Lt, o svajone kainuoja apie 40 000 Lt (gaila tik pora zmoniu parase, kuriems pavyko!).
Opti, statistika cia nieko deta, vienai uztenka 1 IUI, kita daro 5 IVF, tai apie koki vidurki galima kalbeti. O kainos visos nurodytos klinikose, ir visi zinome, kad IUI kainuoja apie 700 Lt, IVF nuo 7000 iki 15000 Lt. Cia yra kainos, o kiek kam ko reikia - cia gydytoju, sveikatos ir sekmes reikalas. Todel negalime teigti, kad stebuklas kainuoja 40000 Lt. Dziaugiuosi, tik kad yra tokia asociacija, kurios pagalba yra moteru, sulaukusiu savo svajoniu issipildymo neispardavus paskutiniu baltiniu.... Aciu sitai asociacijai sakau visu merginu vardu... Todel tikrai nematau prasmes vesti tokias statistikas, nes tai labai indivudualu ir nera cia jokios sekos ar kazkokio pastovumo. Ir taip matosi, kiek kartu merginos daro IVF..
euromergele
2007 08 20, 20:22
mano svajone kainuos brangiau...nes jau gerokai perzengiau sita riba  o ir per praeitus metus skyreme zenkliai daugiau..tikrai virs 20000 Lt  neteisinga statistika Kiek kainuoja svajone nepaskaiciuosi, o kiek isleidzia nevaisinga seime per metus, tai priklauso nuo finansiniu galimybiu ir reikalingu proceduru  taip, kad..... ir Opti..neteisingos tavo paraleles manau - "Nesuprantancias itikinti tas pats kaip akla itikinti, kad jis mato" - protingais, tvirtais ir pagrystais argumentais itikinti nesunku QUOTE(Opti @ 2007 08 20, 20:41) I metus vidutiniskai nevaisinga seima skiria po mazdaug 5000 Lt, o svajone kainuoja apie 40 000 Lt (gaila tik pora zmoniu parase, kuriems pavyko!).
Čia iš vis jokia statistika. Kažką sudėjo su kažkuo, padalyno iš dar kažkokio tai skaičiaus: čia jau statistika?  labai gerai virge parašė: kainos kiekvienos proceduros yra, kiek kam prireikė procedurų irgi gan aišku, ką čia dar skaičiuot? kokios gali būti "vidutinės išlaidos per metus", jei pvz. 10 metų bandė naturaliai, o paskui 3 ivf per metus padarė?
Idomiai cia su jumis. Na duomenu tikrai truksta, kad kazka teigti. Na bet taip jau yra. Jei taip nepasitikit sia statistika, tai is temu galime isbraukti ir IVF bei IUI statistikas. Ten ir su isvadomis taip pat. O kad vienai seimai uztenka vieno IUI, o kitai ir 5 IVF neuztenka tai juk zinoma. Galbut cia, kaip likimo duota. Nors medicinos pasaulyje dar ir kaip statistika suvedinejama. Ir kreives sudaromos. Ir pikai matos. Nors vis tiek eina kalbeti tik apie vidurkius. O juk ir problemos kiekvienos poros individualios. Kai medikai pasako, kad su IUI pastoti mums koks 1 procentas, tai ir nebedarom IUI, nors sekmes atveju tas 1 taps visu 100! Vat ir statistika. Sia informacija atsirenkam kaip kam reikia. Gal kartais geriau ir is viso nezinoti jokiu statistiku...
Opti, kazkaip keistai tu viska supranti. Gal blogai matematika sekesi. Paaiskinsiu - klinikose statistika vedama taip: is 100 dariusiu IVF - 30 pastojo is pirmo karto. Vadinasi - 30 procentu sekmes. O cia???? Viena isleido 5000 Lt per metus, kita 20000 Lt per 12 metu, nors ta, kuri isleido 20000 Lt, dare zymiai daugiau, nei ta, kuri 5000 Lt isleido per metus. Tai kokia cia statistika????? Nelabai aiski tavo filosofija siuo atveju. Statistika yra, kai is 10 merginu, dariusiu po 5 IVF'us, kazkoks skaicius lemtingas. Manau, kad suprantamai isaiskinau. Deja, kitaip aiskinti nemoku. Ir nebematau prasmes siuo klausimu diskutuoti. Opti, kazkur ne ten savo energija nukreipi Susidaro toks ispudis, kad bandoma issiaiskinti, koks socialinis sluoksnis darosi sias proceduras.
Miselle
2007 08 21, 13:45
 Sveikos, as dar esu naujoke sioje srityje, tad kol kas dar nelabai turiu ka skaiciuoti nes tik nuo rugsejo kreipsiuosi i vaisingumo klinika. Ir kaip naujoke labai isgasdino sumos. Bet vaikelio norisi labai...
QUOTE(Miselle @ 2007 08 21, 14:45)  Sveikos, as dar esu naujoke sioje srityje, tad kol kas dar nelabai turiu ka skaiciuoti nes tik nuo rugsejo kreipsiuosi i vaisingumo klinika. Ir kaip naujoke labai isgasdino sumos. Bet vaikelio norisi labai... Missele, sumas paziurek prie kiekvienos klinikos tinklalapyje yra nurodytos. Baiminti reikia tada, kai nebepadeda eiline stimuliacija arba nebepadeda paprasti IUI, kuriu kainos tikrai nera baisios.. Klausimas - kiek rimtos Jusu bedos ir ka reikia jusu atveju taikyti. Baisiausios sumo syra uz vaistukus ir IVF proceduras. Todel tai, kas cia parasyta - nebutina taikyti is karto sau.
Suprantu, kad forume visi taip paguodos ieskosi. O si tema ne guodzianti, o atvirksciai. Vat ir riaumojat! Tai prie statistikos, metu, tikslo kabinejates... Bet gi negalima vien padebesiais skrajoti. Matau kiek zmones isleido, guodziu save, kad man tik pradzia, kad kitos daug daugiau isleido ir tolau eina, nesustoja. Va kiek sekmes kainuoja. Taigi reik organizuot pinigus! Net jei nesiseka, paskaitineju ir nauju jegu atsiranda.
O naujokem: jei tikrai noresit vaikelio, tai neisgasdins jokios kliutys. Bet pirmiausia turit pacios sau atsakyti, ar tikrai jo taip stipriai norit. Kai pati kriepiaus i medikus diagnoze buvo "menkos problemytes, tu tuoj tuoj pastosi". Vat su tom menkom problemytem ir iki IVFu priejom. Ir cia ziuriu pilna tokiu.
O jei kam labai bloga nuo siemu pateiktu skaiciu, tai ko cia draskotes! Taip tuoj pareiksit, kad ir seimos nesamones raso, kainininkus ziurek! As tik bandau apibendrint. Suvidurkinus daugybes rezultatus, bijau, kad panasus skaiciai gali gautis, jei ne didesni. Na bet pabandykit bent tai patikrinti.
|
|