kaip ir tu tiesiog turim savo nuomone apie siuos skaiciavimus jie tiesiog netikslus ir beprasmiai.
Kazkoks keistas zodis riaumojat
kaip ir tu tiesiog turim savo nuomone apie siuos skaiciavimus jie tiesiog netikslus ir beprasmiai.
Kas buvo ant liezuvio galo, ta ir parasiau. Tuo man forumas ir patinka: gali ir jausmus palieti. Gyvenime tenka santuriau laikytis nei cia.
Nemanau, kad cia yra daug tokiu kurios skrajoja padebesiais, kai prieinama iki IVF, dauguma isivaizduoja, kiek tai kainuos...
Tik vat nesuprantu, kaip tave tokia "neguodzianti " tema guodzia? Kad dar tiek daug neprireike? Galbut tu ta laimingoji kuriai ir neprireiks... Kad kitos daugiau isleido juk nereiskia, kad visos tiek gales leisti. Galimybes visu nevienodos, ir skaudziausia, kai zmogus negali savo svajones pasiekti tik del to, kad jam truksta pinigu tam... Tik vis galvoju, na ir kas is to, kad vidurki kazkoki isvedei? Kai ji perzengsi, ar jau galvosi, kad laikas sustoti? Ir del ko tu taip pyksti ant tu, kurioms nepatinka viska skaiciuoti pinigais?
Aš irgi statistiką sugalvojau: nei viena iš mūsų negyvenam VK, sudedam km skaičių, kurį nuvažiavom sėkmingom procedūrom atlikt, dalynam iš procedūrų ir šeimų skaičiaus, gaunam vidurkį. Išvada: jei vilnietės į VK procedūrom važiuotų per Klaipedą seniai visos pastotų.
Oi Mergytės, na ir pridiskutavot
Labai aišku, kad ta tema tokia visom aktulai. Jei ką tai padrąsins ar paguos, mes jau išleidom apie 32000lt ir greitu laiku žadam į IVF "apyvartą" paleisti dar apie 10000Lt. Jei kas prieš keletą metų būtų pasakęs, kad taip bus, net nežinau, kaip būčiau elgusis. Palaipsniui tos sumos pasidaro kažkokios kitokios.... net nežinau kaip tą jausmą apibuinti... Esam eilinė statistinė šeima. Aš bijau siaubo filmų, todė jų seniai nežiūriu. Kas bijo tokių sumų, tegul neskaito šio skyrelio, kam tai padeda pakelti nuotaiką ir yra spyris užsidirbti pinigų savo tikslui pasiekti - tegu skaito. Tiesiog niekada nebus vieningos nuomonės Labai gražiai skmba : "kiek kainuoja laimė?" Tik kartais suima juokas, kad kai paaugs ta bėgiojanti "laimė" ir atsisukus spjaus (aišku dabar mums atrodo, kad mūsų vaikas tikrai taip nepadarys), niekada sau neleisčiau net mintyse pasakyti, aš tiek visko ištvėriau, o Tu man šitaip.... Tada po daugelio metų gal kažkas užves forumo temą, kiek procentų IVF vaikų pateisino mūsų vargus, o kiek ne? Visoms daug kantrybės ir nesipykim QUOTE(Mirėja @ 2007 08 21, 23:59) Aš irgi statistiką sugalvojau: nei viena iš mūsų negyvenam VK, sudedam km skaičių, kurį nuvažiavom sėkmingom procedūrom atlikt, dalynam iš procedūrų ir šeimų skaičiaus, gaunam vidurkį. Išvada: jei vilnietės į VK procedūrom važiuotų per Klaipedą seniai visos pastotų. Mirėja Opti, ne riaumojam mes, o tik bandom isaiskinti tau, kad anokia cia statistika, ir tiek, bet jei tau geriau - skaiciuok, deja, tai netiesa.
Ko jus uzsipuolet OPTI
Man, pvz, labai net idomu tokia temele paskaityti (bendram issilavinimui nes mano 5 ar 6 IUI-jau net nebeprisimenu kiek ten ju buvo Zmogui tiesiog idomu, kaip kas kur ir kiek. Tai dabar imkim ir nulinciuokim Suprantu, kad jus visos labai jautrios ir isaudrinusios, bet yra ir kitokiu zmoniu, su kitokiom nuomonem ir kitokiais klausimais. Gal reiktu siek tiek diplomatijos...
oj tik nepradekit vel situ nusibodusiu melodiju, kokios mes cia pazeidziamos ir linciuojam kazka. Pacios nesugebat suvokti, kad tai yra nuomoniu issakymas, ne joks nelinciavimas.
Mes labai diplomatiskai kalbames, isskyrus paskutinius Opti parasytus zodzius, kaip " riaumojat", "draskotes" ir dar baisiau......niekas cia nesidrasko, juolabiau neriaumoja. Sedim prie kompo ir parasom ka galvojam. QUOTE(Akva @ 2007 08 22, 10:45) QUOTE(Akva @ 2007 08 22, 10:45) Akva, nieko mes neužsipuolėm. Virge, pvz. labai mandagiai bando išaiškint, kad bet kokie skaičiai surinkti į krūvą ir dar iš kažko padalinti ar padauginti nėra statistika. Jei naudoji kažkokius terminus, tai bent turi suprasti ką jie reiškia. Jei Opti yra tokia statistikos asė, tai turėtų žinoti, kad egzistuoja toks dalykas kaip koreliacijos koeficientas. Na nekorelioja pinigai ir metų skaičius.
Manęs asmeniškai neužgavo šita tema. Kas norėjo parašė, kas nenorėjo nerašė. Norėjo Opti ir paskaičiavo kaip norėjo, o jūs puolate. Gerai žinoti kiek tau gali kainuoti, nes iš kainyno nelabai gali ir sudėlioti kiek tau prireiks pvz IVF procedūrai.
Mergaites, pabandykit pazvelgti i tema is "naujokes" puses.
Isivaizduokit, skaito sia tema moteris, pirma karta radusi SM puslapi, vakar buvusi pas ginekologe ir suzinojusi, kad teks daryti IUI ar IVF. Randa sita tema, skaito, ir prisikasa prie tokiu "visiskai nekaltu ir draugisku pasamprotavimu": QUOTE(Mirėja @ 2007 08 21, 09:32) Čia iš vis jokia statistika. Kažką sudėjo su kažkuo, padalyno iš dar kažkokio tai skaičiaus: čia jau statistika? QUOTE(Virge @ 2007 08 21, 13:37) Opti, kazkaip keistai tu viska supranti. Gal blogai matematika sekesi. Opti, kazkur ne ten savo energija nukreipi Susidaro toks ispudis, kad bandoma issiaiskinti, koks socialinis sluoksnis darosi sias proceduras. QUOTE(renatele @ 2007 08 21, 23:26) QUOTE(Sicily @ 2007 08 21, 23:40) Tik vat nesuprantu, kaip tave tokia "neguodzianti " tema guodzia? Tik vis galvoju, na ir kas is to, kad vidurki kazkoki isvedei? Kai ji perzengsi, ar jau galvosi, kad laikas sustoti? QUOTE(Mirėja @ 2007 08 21, 23:59) Aš irgi statistiką sugalvojau: nei viena iš mūsų negyvenam VK, sudedam km skaičių, kurį nuvažiavom sėkmingom procedūrom atlikt, dalynam iš procedūrų ir šeimų skaičiaus, gaunam vidurkį. Išvada: jei vilnietės į VK procedūrom važiuotų per Klaipedą seniai visos pastotų. QUOTE(Virge @ 2007 08 22, 10:34) Opti, ne riaumojam mes, o tik bandom isaiskinti tau, kad anokia cia statistika, ir tiek, bet jei tau geriau - skaiciuok, deja, tai netiesa. Tos, kurios darote ne pirma IUI ar IVF, arba esate SM jau ne pirmi metai, esate pacios "vaiksciojancios" statistikos. O vat "naujokem" si temele gali buti labai naudinga ir idomi. Be to, juk norisi bent tarp tave suprantanciu zmoniu pasidalinti ir "piniginiais reikalais".
o aš tai visai norėčiau statistikos, su kokiom problemom, kiek ir kokių procedūrų prireikė... pinigus aš moku pasiskaičiuoti, man nėra būtina...
suprantu, kad man nėra salygos, kad jei kitom 'laimė' atėjo po tam tikro skaičiaus procedūrų, tai ir man ateis, nu bet gal nors viltis ir tikėjimas neišblės yra statistika kiek iui padėjo, bet ką sako pliki skaičiukai o dėl bobų turgaus, jei turim ką pirkti ir parduoti, tebūnie ir turgus
As manau, kad si tema nera jau tokia bloga ir nereiksminga
As per pusmeti lankydamasi pas gyd tyrimams ir dviem IUI isleidau salyginai mazai, apie 2000Lt. Ir dar pries kelis menesius galvojau, kad jei reikalai prieitu iki IVF, tai nesiryzciau tam ne vien tik del galimu isgyvenimu nesekmes atveju, beti ir del dideliu pinigu QUOTE(Akva @ 2007 08 22, 11:19) Mergaites, pabandykit pazvelgti i tema is "naujokes" puses. Isivaizduokit, skaito sia tema moteris, pirma karta radusi SM puslapi, vakar buvusi pas ginekologe ir suzinojusi, kad teks daryti IUI ar IVF. Randa sita tema, skaito, ir prisikasa prie tokiu "visiskai nekaltu ir draugisku pasamprotavimu": Tos, kurios darote ne pirma IUI ar IVF, arba esate SM jau ne pirmi metai, esate pacios "vaiksciojancios" statistikos. O vat "naujokem" si temele gali buti labai naudinga ir idomi. Be to, juk norisi bent tarp tave suprantanciu zmoniu pasidalinti ir "piniginiais reikalais". aš iš viso nesiūlyčiau šio reikalo pradėti nuo šios temelės, tegu apsaugo velnias nuo pagundų o darančios turi atskiras temeles ir ten tvarkingai ir apie pinigus ir apie klinikas ir apie gyd pakalba... viskas palaipsniui ir savaime... aš jau pastebėjau tokį dalyką, pažiūri, aha pirmas iui tik statistinis dalykas, dar jis nesibaigė, o jau laikia kito ciklo, kito iui, nes statistika sako, kad nepavyks
Merginos, nematau reikalo pyktis, juk visos esam "to paties likimo kalviai". Visos zinom laukimo skausma, tikejimo, kancios ir nusivylimo karteli. Visos zinom, kad be visu kitu problemu, dar skaudzios yra ir pinigines israiskos.
Niekas uzsipulti cia nieko nenorejo, gaila, kad atsiranda nesusipratimai del dalyku, kurie klaidina ir naujokus. Kad visos esam jautrios ir megstam uzsipulti kitus - sita jau pastebejau, taciau visgi reikia buti supratingesnem, tolerantiskesnem. As pasisakiau uz tai, kad sitie skaiciai nieko neirodo, vien tik todel, kad tai paliete ir mane. Opti mane apibudino, kad as per mazai isleidau per 12 metu (22000 Lt) , bet ji neivertino, kad pas mane buvo daryti 2 IVF , is kuriu vienas pries 10 metu, kainaves 7000 Lt (su visais vaistukais), kitas siemet 11000 Lt (su visais vaistukais). Tame tarpe buvo ramybe. Tai koks mano metinis islaidu vidurkis? JOKS. Tai as ir norejau pasakyti.... Ir nesipykim, mums to visai nereikia QUOTE(Mirėja @ 2007 08 22, 11:31) Bandau. Įlenda čia naujokė, kuriai truksta progesterono. Gydymas: Diufastonas, tikrai ne prabangos dalykas. Pamato ji sumas (kas tie IUI ir IVF ji gi nežino)... kas toliau? Jai reikia imt paskola 30 000lt? O kas yr tas progesteronas? Dufastonas? QUOTE(Mirėja @ 2007 08 22, 11:31) Bandau. Įlenda čia naujokė, kuriai truksta progesterono. Gydymas: Diufastonas, tikrai ne prabangos dalykas. Pamato ji sumas (kas tie IUI ir IVF ji gi nežino)... kas toliau? Jai reikia imt paskola 30 000lt? Nereikia leistis i krastutinumus Pries pusmeti buvau naujoke ir kol apsisprendziau kreiptis i speca perskaiciau daugybe temu, tiek gasdinanciu, tiek dziuginanciu, paklausiau kas dar buvo neaisku ir turbut kaip ir visos pradedancios tikejausi, kad man uzteks nesudetingo ir nebrangaus gydymo QUOTE(Relaks @ 2007 08 22, 11:41) O apie didesnes sumas pradedi galvoti tik tada, kai bandymai buna nesekmingi ir nori judeti pirmyn nu va ir pati priėjai išvadą, kad viskas savaime, yra geriausia... tai kam tada naujokes į tokias temas siųsti o naujokėms turiu pasiūlymą, kam tos paskolos, kurių palūkanos kyla, geriau 'riebus' meilužis, gali nereikti iš viso jokio 'gydymo ' QUOTE(zulika @ 2007 08 22, 11:47) nu va ir pati priėjai išvadą, kad viskas savaime, yra geriausia... tai kam tada naujokes į tokias temas siųsti o naujokėms turiu pasiūlymą, kam tos paskolos, kurių palūkanos kyla, geriau 'riebus' meilužis, gali nereikti iš viso jokio 'gydymo ' Forumuose laisve - niekas neuzdraus nei vienai naujokei uzsukti i tokia ar kitokia tema O meiluzis naujokei tiek pat tinkamas kaip ir senbuvei, jei tik problemos vyriskos QUOTE(Relaks @ 2007 08 22, 11:51) O meiluzis naujokei tiek pat tinkamas kaip ir senbuvei, jei tik problemos vyriskos o gal geras meilužis visas problemas iškratytų pro ausis, negali žinot nepabandžius o jei prabilai apie moralę, tai pinigai viena iš jos sferų, jei esi 'išsilavinęs' neklausi kito kiek jis uždirba, dažnai ir kiek išleidžia jo asmeninis reikalas kadangi visų procedūrų, vaistų, vizitų kainos nurodytos visur, tai kiek išliedžia konkreti pora irgi būtų jų moralinis reikals ps, nesiųsti ir nesiūlyti= drausti? man tai ne... QUOTE(zulika @ 2007 08 22, 12:04) o jei prabilai apie moralę, tai pinigai viena iš jos sferų, jei esi 'išsilavinęs' neklausi kito kiek jis uždirba, dažnai ir kiek išleidžia jo asmeninis reikalas kadangi visų procedūrų, vaistų, vizitų kainos nurodytos visur, tai kiek išliedžia konkreti pora irgi būtų jų moralinis reikals Tu teisi siuo klausimu
Kazkada jau buvo panasi tema,apie tai kiek isleidziama viskam,ir ten tos pacios snekos buvo,viena uzklause,o kitos mazdaug "diplomatiskai" aiskinosi.Ir jeigu jau kazkam taip nuobodu,tai eikit pasivaikscioti,visai kitaip viskas atrodys....
QUOTE(euromergele @ 2007 08 22, 09:57) oj tik nepradekit vel situ nusibodusiu melodiju, kokios mes cia pazeidziamos ir linciuojam kazka. Pacios nesugebat suvokti, kad tai yra nuomoniu issakymas, ne joks nelinciavimas. Mes labai diplomatiskai kalbames, isskyrus paskutinius Opti parasytus zodzius, kaip " riaumojat", "draskotes" ir dar baisiau......niekas cia nesidrasko, juolabiau neriaumoja. Sedim prie kompo ir parasom ka galvojam. Nu, atleisk, bet diplomatijos pasisakymuose tikrai ryskus trukumas. Akva puikiai pacitavo visus "diplomatiskus" pasisakymus... O prikisinejimai, kad zmogus neismano matematikos, ar nezino, kas yra koreliacijos koeficientas, skamba ypatingai "diplomatiskai" ir "kulturingai"... QUOTE(Akva @ 2007 08 22, 10:19) Mergaites, pabandykit pazvelgti i tema is "naujokes" puses. Isivaizduokit, skaito sia tema moteris, pirma karta radusi SM puslapi, vakar buvusi pas ginekologe ir suzinojusi, kad teks daryti IUI ar IVF. Randa sita tema, skaito, ir prisikasa prie tokiu "visiskai nekaltu ir draugisku pasamprotavimu": Tos, kurios darote ne pirma IUI ar IVF, arba esate SM jau ne pirmi metai, esate pacios "vaiksciojancios" statistikos. O vat "naujokem" si temele gali buti labai naudinga ir idomi. Be to, juk norisi bent tarp tave suprantanciu zmoniu pasidalinti ir "piniginiais reikalais". O del svetimu pinigu skaiciavimo. Niekas nevercia rasyti, kiek isleidote, niekas nevercia skaityti, kiek kiti isleido. Jiegu "issilavinimas' neleidzia tokiais dalykais dometis, tai nesidomek. As pries tris metus sutikusi su sio forumo merginomis per pirma susitikima is karto susilaukiau klausimo, kiek IVF'ams isleidau; ir klausianciosios tikrai labai kulturingos ir issilavinusios merginos (jos iki siol siame forume yra mylimos senbuves). QUOTE(zulika @ 2007 08 22, 10:20) o aš tai visai norėčiau statistikos, su kokiom problemom, kiek ir kokių procedūrų prireikė... pinigus aš moku pasiskaičiuoti, man nėra būtina... suprantu, kad man nėra salygos, kad jei kitom 'laimė' atėjo po tam tikro skaičiaus procedūrų, tai ir man ateis, nu bet gal nors viltis ir tikėjimas neišblės yra statistika kiek iui padėjo, bet ką sako pliki skaičiukai o dėl bobų turgaus, jei turim ką pirkti ir parduoti, tebūnie ir turgus Jeigu nori tokios statistikos, tai uzvesk tokia tema
Kazkodel tokios temos visada baigiasi pasidalinimu i dvi stovyklas, uz ir pries.
Itariau, kad geriau butu is vis nekisti nosies, nes per ja gausi jei ne nuo vienos tai nuo kitos puses. As pvz parasiau kiek isleidau, ir nei kaltinu Opti del tokio klausimo, nei ka. Bet man nepatiko, tai kaip Opti apkaltino "riaumojimu" tas, kurios pareiske kitokia nuomone, ar siek tiek papriestaravo jai. Vat jos arsumas ir sukele tokia reakcija. Be to neuzmirskite, kad zinutes forume neperteikia tikros intonacijos, ir parasytas mintis zmones perfiltruoja per savo patirti ir mato savaip (dazniausiai ne taip, kaip mes matome), del to gaunasi tiek nesusipratimu... Radot del ko pestis, ot mergos
Na ir linksma cia su jumis.
Tikiuos, kad jum skaiciai pades, o ne nugasdins. Na o dabar apie savo pasiekimus: Buvau bankuose. Na ir ka: su musu pajamomis mus galetu 2-3 IVfam bankai pinigeliu parupint. Net del trecio jau raukes. Ir viskas! O del verslo: pirmyn! Duoda pradziai, o po to dar duoda. Tik imk ir startuok. Ir palukanos negasdinancios. Papluset ir nervu pasigadint, matau reikes dar ir kaip. Bet kai i jusu isleistas sumas pasiziuriu suprantu, kad kito kelio nera! Del paskaiciavimu: abejoju, ar zurnalistai kitaip skaiciuoja. Gal net dar maziau seimu duomenis paima. Vat taip man ir padedat. Matau jusu islaistas sumas, zinau savo pajamas ir suprantu, kad reikia kazka daryt! Kartais atrodo, kad valstybe tais alkoholikais tik ir rupinasi, kurie vaikus, kaip kokie triusiai daro. O nevaisingos seimos jiems paprasciausiai nerupi!
o as nieko pries tokia statistikos vedima,nes pasikeite mano pacios poziuris,kazkada maniau,jog IVF niekada nedarysiu,kol nesuradau supermamos,bet kai paskaitai,kad zmonems pavyko,nes jie nesustojo ir turi toki stebukla,norisi tiket,kad viskas imanoma...o del finansu,tai kiekvcitnas pasirenka,kaip juos gaut,mes tai viska palikom ir isvykom i uzsieni vien del to,kad dabar gryzus tikrai neskauda sirdi,kai einu i VK ir leidziu pinigus,nors darysiu tik 3IUI,bet zinau,kad ir 4 prireikus as jam turesiu...na,o mes isleidom kol kas tikrai nedaug mano dvi inseminacijos kainavo apie 4000 lt,dabar pradedu stimuliacija treciai...
Paskaičiau, kaip merginos "pasikapojo", reikia ar nereikia šios temos... gražu ar negražu klausti apie pinigus... galima išvesti kokią nors statistiką ar ne.
Man atrodo - kam įdomu, skaitom šią temą arba ir parašom, kiek investavom į šį brangų "hobį". O kam neįdomu ar atrodo neetiška domėtis - tai ir nesidomėkim O man visai smalsu. Nors manau, kad jokių statistikų išvesti neįmanoma, tuo labiau iš nedidelio skaičiaus pasisakiusių. Kažkam pasiseka iš pirmo sugriešijimo, kažkam iš 100-ojo, kažkam iš pirmo IUI, kažkam iš 5 IVF. Ir nieko sau nepritaikysi. Galiu parašyti ir savo hobio kainą. 6 stimuliacijos, 2 IUI - 1500 Lt 1 IVF+ICSI - 8300 Lt II IVF+ICSI 8100 Lt (iš jų 4800 Lt VA parama, ačiū ačiū ačiū!) III IVF+ICSI 8500 Lt Viso 26400 Lt (savų 21600 Lt) Ir tuom šias išlaidas baigiam P.S. Dar apie statistiką - jei kaimynas suvalgė vištą, o aš ne, tai statistiškai mes suvalgėm po pusę vištos. Nors kaimynas valgė,o aš geriausiu atveju uosčiau per langą
Oi Cita, papasakok, kaip tu donore buvai...Gal Anglijoje?...Ar zinai rezultatus...
O is visos statistikos, as taip ir nesupratau, kaip taip pigiai kai kurios IVF-us pasidaro....Na 8 000-9 000 lyginant su mano suma, jau kaip ir pigu...Greiciausiai reikejo mazai vaistu, o tai reiskia, kad kiekvienu atveju kiekvienai indvidualiai, o todel ta statistika jau ir nieko verta...Vienai gal 8 000, kitai 15 000 reikes...Oi jauciu, kad sios temos mes dar nebaigsime...Aprimstame - ir vel - uzkliuvom varcios ir vel nuo pradzios... Gero savaitgalio visoms... QUOTE(Meda-1 @ 2007 08 25, 17:22) Oi Cita, papasakok, kaip tu donore buvai...Gal Anglijoje?...Ar zinai rezultatus... O is visos statistikos, as taip ir nesupratau, kaip taip pigiai kai kurios IVF-us pasidaro....Na 8 000-9 000 lyginant su mano suma, jau kaip ir pigu...Greiciausiai reikejo mazai vaistu, o tai reiskia, kad kiekvienu atveju kiekvienai indvidualiai, o todel ta statistika jau ir nieko verta...Vienai gal 8 000, kitai 15 000 reikes...Oi jauciu, kad sios temos mes dar nebaigsime...Aprimstame - ir vel - uzkliuvom varcios ir vel nuo pradzios... Gero savaitgalio visoms... Sveika meda-1 Pasiule gydytoja, sake visas islaidas mano apmokes, man nieko nekainuos. As sutikau, nes su finansais buvo problema... Ispunktavo 13 super geru, tris idejo man, o likusieji...man nepavyko tapti QUOTE(Junetė @ 2007 08 16, 14:26) ir mes nebeskaičiuojam... kiek reikia tiek ir sumoki, iš kažikur trauki tuos pinigėlius, uždirbi, susimoki ir pirmyn... per 10 metų mes jau pasiklydom sumose... faktas, kad šis hobis prie brangesnių... QUOTE(July @ 2007 08 16, 14:44) Zinau viena, kai ziuriu i savo dukryte, pamirstu apie visus pinigus, o jei pagalvoju, tai tik, kad del tokio stebuklo desimteriopai negaila butu Pritariu, kai pamatai išsvajotąsias II, pamiršti visus vargus, nueitą ilgą kelią, laukimo metus... tuomet jauti Meilę ir Laimę, ir džiaugiesi Sėkme.... ko ir linkiu visoms to trokštančioms
O ar jums uztektu vieno vaiko?
As cia del antro taip is kailio neriuosi. Ir dar pagalvoju vis, kad jei netureciau su vaisingumu problemu, gerai butu ir trecias. O su gydymu tai reiskia, kad ko gero visas gyvenimas toks. Suprantat kur pinigeliai eis. O ar is viso rezultatas bus? Kartais uzeina tokios mintys, ypac kai nesiseka. Nors, kai pirmasis nervais pagroja, tada tikrai susimastai, ar vertos tokios aukos? O gi suprantu, kad be nervu, rupinimosi, pasiaukojimo vaiko neisauginsi. QUOTE(Opti @ 2007 08 26, 20:49) O ar jums uztektu vieno vaiko? Kažkaip keistai nuskambėjo man toks klausimas....... galima norėt daug ko..., bet juk pradžiai reikia bent to vieno vaikelio...... gyvo........(mano atveju)........... QUOTE(Mirėja @ 2007 08 27, 20:13) ačiū, Mirėja QUOTE(Opti @ 2007 08 27, 19:31) žinoma, kad galvojus esu, net kai laukiausi pirmojo savo džiaugsmelio, jau sakiau, kad noriu dar ... tik norai, deja, nevisada tampa realybe... o pinigai, mano nuomone, yra uždirbami ir aš neketinu skaičiuoti kiek man kainavo finansiškai... mes juk visi kasdien sprendžiam ir renkamės-kur pinigėliai eis...
"kas po to?" as pvz esu galvojusi dar kai nesitikejau, kad cia taip giliai iklimpsiu nesulaukiant gandru, dabar as jau nebegalvoju, kad noriu tureti tris vaikus, kaip visada norejau, dabar mano noras apsiriboja ties tikiuosi artimiausiu, nors vis dar nepasiektu, ivykiu..ties pirmu vaiku
QUOTE(Opti @ 2007 08 27, 19:31)
aš vaikučio ieškojau 13 metų. per tą laiką jau net baisu pagalvot kiek pinigų išlaidau, bet apie juos galvojau mažiausiai.mano tikslas buvo vaikutis.bet kas keisčiausiai kad pastojau sėkmingai išnešiojau ir pagimdžiau kai nustojau taip paniškai tik tuo gyventi. tai įvyko kai jau dingo viltis susilaikti ir nusprendžiau įsivaikinti .kartais gyvenimą sunku suprasti.
QUOTE(Raimondaite @ 2008 02 28, 22:46) aš vaikučio ieškojau 13 metų. per tą laiką jau net baisu pagalvot kiek pinigų išlaidau, bet apie juos galvojau mažiausiai.mano tikslas buvo vaikutis.bet kas keisčiausiai kad pastojau sėkmingai išnešiojau ir pagimdžiau kai nustojau taip paniškai tik tuo gyventi. tai įvyko kai jau dingo viltis susilaikti ir nusprendžiau įsivaikinti .kartais gyvenimą sunku suprasti. Raimondaite, tavo istorija tikrai labai džiuginanti, bet nėra reikalo ją kartoti visose skyrelio temose - merginos tikrai skaito praktiškai visas temas. Paprastai pasirenkama viena tema, kuri labiausiai atitinka tai, ką norima pasakyti, ir nebesikartojama kitose temose. QUOTE(zulika @ 2007 08 22, 12:04) o gal geras meilužis visas problemas iškratytų pro ausis, negali žinot nepabandžius o jei prabilai apie moralę, tai pinigai viena iš jos sferų, jei esi 'išsilavinęs' neklausi kito kiek jis uždirba, dažnai ir kiek išleidžia jo asmeninis reikalas kadangi visų procedūrų, vaistų, vizitų kainos nurodytos visur, tai kiek išliedžia konkreti pora irgi būtų jų moralinis reikals ps, nesiųsti ir nesiūlyti= drausti? man tai ne... merginos, gyvenkime draugiskai aciu uz temele, nes galiu apytiksliai planuoti IVF ir nemanau, kad si temele pazeidzia morale. nieks nevercia eiti ir skaityti/rasyti. greitu ir sekmingu visoms
Oho, kokios kainos
Beje aš siūlau išbandyti daug pigesnį astrologinį būdą, jeigu susidomėsite - parašykite man į AŽ Apie tai plačiau galite pasiskaityti čia Apie vaisingumo kalendorių
sveikos,
Tikiuosi pades paskaiciuoti galimybes pradedancioms ilga ir skaudu kelia... link svajones. Atlikom 3 IUI - viso atsiejo 6 tkst. Lt: Pirma apziura pas specialistus, kraujo tyrimai, gimdos nuotrauka, vyro spermos tyrimai - 715 Lt Spermos detalesni tyrimai, vyro konsultacijos pas specialiste - 400 lt 1 IUI - 1301 Lt (vaistai gonal 681 Lt, echosk. 120 Lt, proced 500 Lt) 2 IUI - 1510 Lt (vaistai gonal 870 Lt, echosk. 90 Lt, proced 550 Lt) 3 IUI - 1464 Lt Lt (vaistai gonal+Clost 124 Lt, echosk. 240 Lt, 2 proced per 2 dienas 1,1 tkst Lt ) Butu gerai jei parasytu smulkiai savo islaidas merginos kurioms del prastos vyro spermos prireike IVF. Aciu Papildyta: Kaip zinau IVf kaina labai isauga nuo vaistu kainos. Prasau todel, kad man gerai formuojasi folikulai, todel manau atseitu siek tiek pigiau, kai problema pas vyra QUOTE(selione @ 2009 10 21, 08:47) Kaip zinau IVf kaina labai isauga nuo vaistu kainos. Prasau todel, kad man gerai formuojasi folikulai, todel manau atseitu siek tiek pigiau, kai problema pas vyra Man irgi gerai formuojasi folikulai, bet problema pas MB, taigi IVF stimuliavo minimaliom dozėm, bet visvien gavosi apie 9500 lt. Nes prireikė ISCI, taigi IVF+ISCI apie 5400 Lt, o visa kita apžiūros konsultacijos ir vaistai. QUOTE(Singerita @ 2009 10 21, 09:39) Man irgi gerai formuojasi folikulai, bet problema pas MB, taigi IVF stimuliavo minimaliom dozėm, bet visvien gavosi apie 9500 lt. Nes prireikė ISCI, taigi IVF+ISCI apie 5400 Lt, o visa kita apžiūros konsultacijos ir vaistai. tai cia sakyciau nedaug, as ka tik paziurejau ikainius internete tai raso, kad IVF 4600, ISCI 2000- tai sumoj gaunasi 6600. Negi tau vaistai kainavo 4100 QUOTE(selione @ 2009 10 21, 10:17) tai cia sakyciau nedaug, as ka tik paziurejau ikainius internete tai raso, kad IVF 4600, ISCI 2000- tai sumoj gaunasi 6600. Negi tau vaistai kainavo 4100 Gonalis trys pieštukai: 900, 500, 75 tai kaina apie 2000 Lt, Cetrodite 700 Lt, Crinone apie 300 Lt, konsultacijos apie 680 Lt, na kelionė dar į Vilnių, dar kokios išlaidos ir susidarė suma. Iš tiesų kažkur buvau susirašiusi kiek kam išleidau, čia jau litas į litą nebeprisimenu.
Nu mums maždaug paskaičiavus visus 6 IUI atliktus + vaistai, apžiūros, tyrimai ir pan. Gaunasi 10 000 tikrai.
Bet už tat lėliuką nusipirkti pavyko. Na gal dar tik užsisakyti pas Dievulį, kad įkurdintų mano pilvelyje P.S. Vaikelio mes irgi laukėme ilgus 9 metus. O intensyviai minti vaisingumo klinikas pradėjome prieš 3 metus.
Na mes jau laukiame vaikelio 9 metai bus.per ta laika bijau net skaiciuoti kiek isleidome.kas daresi IUI tai zino kiek jis kainuoja tai juos dariausi 6 kartus apie 2000 lt ir vienas IVF kuris kainavo 11 tukstanciu,o dar kiek tyrmu man ir vyrui,kiek konsultaciju ir panaciai.neverta net skaiciuoti
|