Vakar išgirdau tokią nuomonę: jeigu nėštumo metu vis pasikartoja pienligė, tai gimdymo metu nepavyks išvengti plyšimų :-/. Ar gali kas nors tai patvirtinti arba paneigti?Gal būt kurią nors kankino pienligė, tačiau jokių plyšimų ji neturėjo, o gal kuri atvirkščiai suplyšo, nors per visą nėštumą pienligė ne nepasirodė? ???
buvo ta pienligė prieš galą abu nėštumus, o plyšimėlio nė vieno ;)
[quote]buvo ta pienligė prieš galą abu nėštumus, o plyšimėlio nė vieno
lengvute, ačiū labai nuraminai, nes jau galvojau viskas......nes ta pienligė, kad ją kur galas....ramybės neduoda. ??? O ką kitos pasakys?
netikiu, kad tai priklauso nuo pienligės, manau, kad priklauso nuo kūdikio galvytės (nes ji didžiausia) ir dubens tankio matmenų, nuo tarpvietės raumenų išlavinimo, galų gale-nuo medikų (turi spėt laiku įkirpt, kad neplyštų, bet, kiek žinau, iki paskutinio momento dabar vengiama kirpt :
siandien sutikau viena drauge ligonineje. ji pagimde sestadieni vos 3 kg mergyte.ja sukarape nuo ausies iki ausies :-/ 24 siules :'( vos paeina, visa perlinkusi :'(
Kriaka, ir man va siandien sake, kad turiu ta pienlige atsirado :-/ bet kiek zinau nuo jos nepriklauso plysim ar ne :-/
na rysio tarp pienliges ir plysimu nzn - mano atveju lyg ir pasitvirtino ;D
Plysimu priezastis buvo labai aiski - visas gimdymas truko 3h ( tai yra labai trumpai), o vaikas gime gan didelis 4kg. Raumenys nespejo prisitaikyti, tuo labiau, kad ilgai buvo vartojami saremius slopinantis vaistai ( norint isvengti prieslaikinio gimdymo), todel ir plysau. Kiek siuliu buvo nzn, bet siuvo beveik dvi valandas :o galima sakyti, kad per ta laika prisikentejau labiau nei per gimdyma
Dazniausiai tai priklauso ne nuo pienliges (ar kitu grybeliu) o nuo zvakuciu kuriomis tas grybelis gydomas. Man po gimdymo jau akusere pasake kad jei nebuciau vartojus tu keliu zvakuciu raumenys butu elastingesni - nebuciau plysus.
Taip pat tai priklauso nuo sportavimo pries nestuma, ir jo metu. Sportuojanciu moteru raumenys maziau tempiasi, jie virtesni bet maziau elstingi, nespeja prisitaikyt. Dar viena priezastis: greitas gimdymas Dar kita: akuseres nenorejimas-nemokejimas-nesugebejimas padet ir itempt visus audinus uzgimstant vaikucio galvelei bei petukams (petukai-placiausia vieta gimdymo metu, jei galvte eina teisingai) Dar viena: vaikucio didele galvos apimtis Yra ir kitokiu priezasciu, moters fiziologija ir kitokiu, neuzkimskit sau galvos, kaip bus taip bus
Kai prisimenu, kokia baisi pienligė mane kankino, net bloga darosi [smiley=000064.gif], beje ji baigėsi su lyg gimdymu ir vaikeliui ačiū dievui nepersidavė [smiley=000133.gif]. O kas dėl plyšimo, tai buvo labai nedaug, kaip akušerė sakė kosmetinis defektas.
čia kitam forume skaičiau, kad "kuo daugiau strijų, tuo nelankstesne oda, tuo daugiau šansų, kad plyši", na, irgi, kažin, ar yra tame tiesos, nors strijų turiu, plyšimų, kaip sakiau-neturėjau
Niu, bet mamos negąsdinkit, žiūriu apklausoj iš 11 tik 1 be plyšimų apsiėjau :-/, bijosiu kito karto :-X
As va kai gimdziau irgi nei plysau, nei kirpo, nors kudikis buvo 4050 g ir galvyte 38 cm....
vaikelis 3kg. gime o mane sukarpe, nes buciau plysus, bent man jau taip sake, bet manau kad mano atveju kirpo todel, kad gimdyma skatino ir neapskaiciavo laiko ir kaklelio atsidarymo darydami epidura, todel man buvo sunku stumti, nes nieko nejauciau tik truputi skaudejo, bet jokio noro stumti, nieko, bijau, kad jei antra karta gimdysiu nemokesiu tinkamai stumti....
o nei striju, nei pienliges neturejau
nemanau,kad yra koks nors rysys tarp pienliges ir plysimo.mane kirpo gan giliai ,nes vaikas gime desine plastaka prisidejes prie ausytes.
Ir dazniausiai jei vienasyk plyso (arba kirpo), tai kitasyk kerpa, kad neplystu per sena kirpimo vieta. Mane kirpo abu kartus.
del plysimu ar kirpimo mano nuomone, geriau plyst. Plestine zaizda gija greiciau nei pjautine, nes jos krastai lieciasi didesniuplotu, ir sutampa greiciau. "Isipjaukit i pirsta" - ilgokai gija. Siut aisku patogiau pjautine (kirpima). Maziau darbo, todel kirpimastaipdaznai ir praktikuojamas. Plestine sunkaiu ir daugiau darbo, taciau ji ir graziau sugija ir greiciau.
Be to plysta tiekkiek reikia, o kerpa kiek isivaizduoja reikia. (dazniausiai per daug) :
As plysau irgi , nors pienliges nebuvo.Vaikiukas labai greitai pradejo eiti , nebebuvo kada kirpti.Bet susiuvo taip juvelyriskai, kad dabar net ginekologe nebepastebi ;D. O po gimdymo gydytojas paklause ar nesu sportavus, nes labai kieti raumenis.O as baseina lankius 4-is metus.Ir dar jis sake, kad sportavusios moterys (ta prasme ne del saves , o del sportiniu rezultatu) , gimdo sunkiausiai ir daznai plysta:o
[quote]del plysimu ar kirpimo mano nuomone, geriau plyst. Plestine zaizda gija greiciau nei pjautine, nes jos krastai lieciasi didesniuplotu, ir sutampa greiciau. "Isipjaukit i pirsta" - ilgokai gija. Siut aisku patogiau pjautine (kirpima). Maziau darbo, todel kirpimastaipdaznai ir praktikuojamas. Plestine sunkaiu ir daugiau darbo, taciau ji ir graziau sugija ir greiciau.
Be to plysta tiekkiek reikia, o kerpa kiek isivaizduoja reikia. (dazniausiai per daug) : Vis dar nera vieningos nuomones del kirpimo bei plyšimo. o kodel liečiasi didesniu plotu? manoma, kad plystama anatomiskai palankiau, taciau nera irodyta...ir plysimai daznai būna daugybiniaibei apimantysgreta esancias sritis...taip kad kas geriau- ? ??? "maziau darbo" cia tikrai nemotyvas o koks dar rušys su pinlige? ;D
O aš girdėjau, kad vienas svarbesnių plyšimo priežasčių-akušerės tingėjimas tinkamai ištempti reikiamu metu audinius. Aišku, jei gimdymas labai greitas ir vaikutis neįprastoj padėty, tai komplikuoja. Nžn., ar taip ir yra, bet aš 3,5 kg. leliuką pagimdžiau nei plyšusi nei kirpta, buvo tik keli nubrozdinimai.
A, tiesa, gydytoja sakė, kad jei atstumas kažkaip nuo išangės iki makšties didelis, tai kerpa. O šiaip tai yra pratimai šitai kūno daliai ;D Pati dariau. Gal ir jie padėjo ??? ;D
Aukse, pratimai mane sudomino. gal gali parasyti, kokie tai pratimai?
[quote]Aukse, pratimai mane sudomino. gal gali parasyti, kokie tai pratimai?[/quote]
Tipo sisiu darai ir sulaikai , sisiu darai ir sulaikai.... ;D ;D Cia siaip pratimas geras visoms-gimdziusiom ir ne nesciom ir ne....labai stiprina maksties raumenis, kas musu brangiausiems vyrams po to suteikia palaima.... Na ne visai cia i tema, bet "gyvenimas mazytis, ko gi cia varzytis " ;D
[quote]
Tipo sisiu darai ir sulaikai , sisiu darai ir sulaikai.... ;D ;D Cia siaip pratimas geras visoms-gimdziusiom ir ne nesciom ir ne....labai stiprina maksties raumenis, kas musu brangiausiems vyrams po to suteikia palaima.... Na ne visai cia i tema, bet "gyvenimas mazytis, ko gi cia varzytis " ;D [/quote] Zinau as siuos pratimus, bet suzinojau apie juos tik po gimdymo... ir dar, nezinojau ju reiksmes plysimams ;D Taip taip, vieni pratimai tai tie sutraukinėjimai tarpvietės. Jie ier po gimdymo gerai, greičiau kraujas pradeda tekėti ir toji vietelė greičiau aitsigauna. Yra ir kitas pratimas. Reikia nusiprausus, atsipalaidavus atsigulti ir švelniai "pratampyti" odą, žodzžiu,imituoti tai, ką akušerė per gimdymą daro. Tokiu būdu raumenys pratinami prie tempimo.Ten, kur skaičiau,kažkaip gražiau buvo parašyta, bet gal supratot
Noreciau papriestarauti Auges. Ikirpus tarpviete, po to zaizdos krastai labai graziai sueina, del to lengviau susiuti zaizda greiciau gyja, nes audiniai nebuvo traumuoti, po to ir randas ne toks kietas , nes nelieka visokiu issikisimu.
Kas liecia pienlige, yra manoma, kad ja sergant padideja tikimybe plysti tarpvietei. Siaip as gimdziau du vaikus ir abu kartus mane kirpo, nors dukra gime 3200kg svorio. Taciau savo "beda" as zinau-auksta tarpviete. O Kriaka tegul labai nesijaudina, dar nezinia kaip ten bus, juk viskas priklauso nuo individualaus organizmo.
;D Po plysimu nei randas kietas, nei isikisimu lieka (bent jau man :
Visiskai sutinku su auges del plysimu, manau ,kad tokios zaizdos greiciau gyja.
Kriaka nesijaudink, svarbiausia gimdymo metu kiek galima labiau atpalaiduoti tarpvietes raumenis, tuomet jie geriau issitempia. Pati pagimdziau du vaikelius 4050 kg ir 3500 kg be jokiu plysimu ir kirpimu. Sekmes.
Kriaka, del pienliges: klAusiau gydytojos, ar gali tai gali turetu ryshi su plyshimais; atsake, kad negali, bet pachioj pabaigos neshtumo pavyko ja issigydyti (5 dienu kursas, zhvakutes). Neplyshau, buvo tik vos vos nubrozdinta.Gal padejo Kegelio pratimeliai (nors ir nedariau labai nuosekliai...
beje, ash pati rimtai sportavusi, mano sporte didelis vaidmuo teko dubens raumenynui, bet tai visai nesutrukde gimdant... manau, kad dar padejo ir jogos pratimeliai, kurie padidina visu gimdyme dalyvaujanchiu raishchiu ir raumenu elastinguma o gal tiesiog pasiseke...
[quote]o gal tiesiog pasiseke...
va, va, aš irgi taip manau : O gal yra ryšys tarp to, kaip gimdė mūsų mamos ir kaip mes ???Mano mama irgi lengvai gimdė ;)
[quote]
va, va, aš irgi taip manau : O gal yra ryšys tarp to, kaip gimdė mūsų mamos ir kaip mes ???Mano mama irgi lengvai gimdė Is mano patirties, tai rysio JOKIO :-/ Va va, dėl ryšio tarp mamos gimdymo ir dukros. Gydytojai sako, kad ryšys vis dėlto yra.Bet kita vertus, visai kitokie laikai buvo, kitos priemonės ir t.t....Man gydytoja kai tokią "perspektyvą" pasakė, tai aš net nutirpau, mat mano mama mane gimdė tris paras, su kruvinais keliais ir alkūnėm, ir gal net nebūtų viskas pasibaigę laimingai, jei ne atsitiktinai užėjusi gydytoja iš Kauno ( maloumas vyko Jonavoj). Kai antrą gimdė, irgi gydytoja jėga atidarinėjo kaklelį. Na, o aš po 11 val buvau gimdykloj, o prieš 16 val. jau turėjau leliuką. ;D Todėl tos, kurių mamos gimdė lengvai, tikėkite, kad ir jums taip bus, o tokios, kurioms ne taip pasisekė, netikėkite ;D ;D ;D
[quote]
Va va, dėl ryšio tarp mamos gimdymo ir dukros. Gydytojai sako, kad ryšys vis dėlto yra.Bet kita vertus, visai kitokie laikai buvo, kitos priemonės ir t.t....Man gydytoja kai tokią "perspektyvą" pasakė, tai aš net nutirpau, mat mano mama mane gimdė tris paras, su kruvinais keliais ir alkūnėm, ir gal net nebūtų viskas pasibaigę laimingai, jei ne atsitiktinai užėjusi gydytoja iš Kauno ( maloumas vyko Jonavoj). Kai antrą gimdė, irgi gydytoja jėga atidarinėjo kaklelį. Na, o aš po 11 val buvau gimdykloj, o prieš 16 val. jau turėjau leliuką. ;D Todėl tos, kurių mamos gimdė lengvai, tikėkite, kad ir jums taip bus, o tokios, kurioms ne taip pasisekė, netikėkite ;D ;D ;D[/quote] [smiley=vo.gif] [smiley=no_way.gif] :P
[quote]
[smiley=vo.gif] [smiley=no_way.gif] Ir ka tai turetu reiksti ??? Nepagavau gal minties. Del to rysio, tai kaip cia pasakius.. Tendencija tokia, kad naujagimiu svoris dideja, t.y. zymiai didesnis procentas nei anksciau gimusiu. Tai reiskia, kad daugeja cezariu, daugeja plysimu ir pan., kas tikrai nesusije su rysiu. Kitas dalykas, jei musu mamos gimde ne viena ir ne du kartus, tai ir tie nestumai/gimdymai buvo skirtingi. Dar pridekime kintancia ekologija, jos padarinius ir neaisku, kaip musu vaikai ar anukai gimdys, gal bus visiskai kitokie rodikliai
[quote]Ir dazniausiai jei vienasyk plyso (arba kirpo), tai kitasyk kerpa, kad neplystu per sena kirpimo vieta. Mane kirpo abu kartus.[/quote]
Nebūtinai
laselis parase:ir dar jis sake, kad sportavusios moterys (ta prasme ne del saves , o del sportiniu rezultatu) , gimdo sunkiausiai ir daznai plysta .
tikrai netiesa!as tinklini lankau 8 metus,ir gimdziau normaliai,jokiu plysimu nebuvo,nei kirpo,nei siuvo
pagidmziau as savo lelka ;D be plysimu neapsiejau, bet manau nieko baisaus, nes neskauda ;)
Gimdymo takų sužalojimų priežastys yra įvairios:
anatominės gimdymo takų ypatybės (pvz., aukšta tarpvietė, siaura makštis, siauras kaulinis dubuo su pakitusiu gaktikaulių kampu, nevisiškas lytinių organų subrendimas); funkcinės gimdymo takų savybės (stangrūs, kieti tarpvietės audiniai, sunkiai prasitempiantys gimdant, gimdymo takų randai); vaisiaus ypatybės (stambus vaisius, netaisyklingos vaisiaus pirmeigos, sėdmeninė pirmeiga, nepakankama vaisiaus galvutės konfigūracija slenkant gimdymo takais dėl pernešiojimo, netinkama gimdymo priežiūra); greitas gimdymas, taikytos akušerinės operacijos gimdymui baigti (vaisiaus ištraukimas akušerinėmis replėmis, vakuuminiu ekstraktoriumi). Gimdos kaklelis dažniau plyšta pirmakartėms gimdyvėms.
man va kaip tik kaklelis truputuka iplyso :-/
Man tai vat, saremiai prasidejo 21.00 val. Tuo paciu ir vandenys nybego. Su pusiau prasidariusiu kakleliu pravaiksciojau beveik 3 savaites iki gimdymo. Taigi gimdziau 23.00val. Kad man taip viskas staiga ir greitei prasidejo, buvo sokas. Nesupratau, kas darosi... Net gydytoja nespejo prakirpti. Labai jau sunelis greitai ir aktyviai verzesi i si pasauli... ;D ;D ;D
Manau, del to ir suplysau. Pritariu Taurei. Visai tai nebaisu, nes nieko nejauti. Tik truputeli nemalonu, kai siuva :
Na jau neeee...As dar ir kaip jauciau kaip plysau :oCia priklauso nuo moters organizmo.Zinoma mano siauras dubuo,esu nemazai sportavusi...Beveik visi pranasavo,kad reikes cezario ir pati nepagimdysiu,bet mano priziurintys giditojai ligonineje sake "paziuresim,nes dar ne tokios pagimdo".Suplysau is visu gimdziusiu kartu daugiausiaei(net ir uzpakaliui teko),o kai jau siuvo tai sulyginus su gimdymu nieko nejauciau,nors i kai kurias vietas net nuskausminamuju nesuleido,nes aiskino,kad kai kur nepadetu,o duriamas svirkstas padvigubintu skausma.Dabar neprisimenu,bet man atrodo atsisedau jau po savaites ar dvieju.Gan greitai(labai padejo "pantenolis",bet kai kurios susiutos vietos iki siol jauciasi...
uzklydusi, as atsedau iskarto ;D zinoma bijojau, nes galvojau kad skaudes ;D
[quote]uzklydusi, as atsedau iskarto ;D zinoma bijojau, nes galvojau kad skaudes ;D[/quote]
o man neleido :-[,be to labai skaudejo,o vienai irgi kakliukas tik buvo plyses ir irgi leido sedet.as ne tik kad sedet negalejau,bet i gulet ant nugaros negalejau(tik juvelyriskai ant sono)ir ilgiau pastovejus skaudedavo,bet grizus namo labai padejo pantenolis.
Uzklydusi, skaitau ir netikiu :
Keista, visoms tas pats gimdymas skirtingai praeina... Man gimdymas - tikrai nieko baisaus. Gimdziau be jokiu nuskausminimu... ;D Praejo 1.6 metukai, o jo jau visai nebeprisimenu... :-/ Bet vat siuvima ilgai prisiminsiu :-/ :-[ Tiesa, atsisesti gydytojai man leido tik po 4 savaiciu. Ir dar tikino, kad, kai jau antra gimdysiu, tikrai neplysiu... ??? :
[quote]
Yra ir kitas pratimas. Reikia nusiprausus, atsipalaidavus atsigulti ir švelniai "pratampyti" odą, žodzžiu,imituoti tai, ką akušerė per gimdymą daro. Tokiu būdu raumenys pratinami prie tempimo.Ten, kur skaičiau,kažkaip gražiau buvo parašyta, bet gal supratot ka cia aprasei, vadinama tarpvietes masazu. ir daug apie tai skaiciau, bandziau net tema tokia uzvest dar take, bet manes kazkaip nesuprato. teoriskai tox masazas turetu padeti isvengti plysimu. beje, kai savo daktaro paklausiau apie tarpvietes masaza, jis pasake, kad man jo daryti nerekomenduoja, kad neivyktu persileidimas, nes tuo metu man buvo sutrumpejes kaklelis (20 sav.) todel paciai jo neteko isbandyt, ir zinau apie tai tik teoriskai. bet gal kam nors teko? o masazas daromas taip: ikisi du pirstus ir svelniai tempi zemyn, kol pajunti, kad daugiau nebegali. truputi atleidi, ir vel kartoji... kur skaiciau, rase, kad galima naudoti specialius aliejus ar kremus, kurie darytu oda elastingesne... veliau jau gali naudot daugiau pirstu ir t.t. take buvau idejus angliska aprasyma. bet sakau, isbandyt neteko, zinau tik teoriskai. kirpimu ir plysimu neisvengiau...
[quote] bet kai kurios susiutos vietos iki siol jauciasi...[/quote]
Uzklydusi, pries kiek laiko tu gimdei?
[quote]Vakar išgirdau tokią nuomonę: jeigu nėštumo metu vis pasikartoja pienligė, tai gimdymo metu nepavyks išvengti plyšimų :-/. Ar gali kas nors tai patvirtinti arba paneigti?Gal būt kurią nors kankino pienligė, tačiau jokių plyšimų ji neturėjo, o gal kuri atvirkščiai suplyšo, nors per visą nėštumą pienligė ne nepasirodė? ???[/quote]
Galiu tik paneigt [smiley=taip.gif] Nei plysimu, nei kirpimu [smiley=ne.gif], nors daugiau kaip puse nestumo su ta velnio pienlige prasikankinau.. >:(..
Ragnez, is kur ta "masaza" istraukej? [smiley=horror.gif] [smiley=horror.gif] [smiley=horror.gif]
Skamba, kaip memuarai is koncentracijos 'stovyklos' [smiley=horror.gif] [smiley=horror.gif] [smiley=horror.gif]..
nezinau ar čia priklauso nuo pienligės, pas mane jos nebuvo o plyšau kaip reikiant. Matyt dėl to kad vaikas didelis buvo-4,200 kg. Labai džiaugiuosi tik dėl to, kad epidūrą naudojau, tai kol siuvo, o siuvo tikrai ilgai, vos neužmigau
dariau tą masažą, pagimdžiau be plyšimų, be kirpimų. Gal dėl jo, gal ne, kas ten žino?
O as girdejau, kad reikia isgerti sauksta konjako pries gimdyma, ir tada nebuna jokiu plysimu
Bijau, kad saukstas nepadetu, nebent laaaabai didelis saukstas, koks litrinis
Gal del to tokie pletkai sklinda apie konjaka, kad jis padeda atsipalaiduoti? Vat plysimo tai nenoreciau. Dziaugiuosi, kad kirpo- siules tvarkingos, grazios, sugijo tvarkingai. Juk pjautines zaizdos sugija graziau, nei plestines- nieko naujo. Plius, po susiuvimo praejus savaitei kitai, jautiesi kaip negimdziusi
Konjakas nebent " ant drasos"
|