Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Metinuko meniu
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba > Mažylio nuo 1 metų meniu
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
sekunde1
QUOTE(Gytr @ 2007 08 12, 12:05)
Labas  4u.gif Manoji jau irgi metu  ax.gif Musu dienos meniu mazdaug toks: ryte valgo vaisine tyrele arba su blenderiu susmulkintus vaisius (kokiu ta diena  turiu), priespieciams valgo kokia nors grudine kose, pvz. grikiu su sviestuku, ryziu ar aviziniu dribsniu su jogurtu arba tyrele. Pietums - rimtas patiekalas. Valgo ta pati, ka ir mes, tik jai taisau atskirai, dedu maziau druskos ir prieskoniu. Taigi, pietums dukryte jau yra valgiusi balandelius, kotletus, didzkukulius su mesa, kepeneles, zuvi, saltibarscius. Zodziu, toks zmogeliukas jau gali valgyt tai, ka valgot jus  mirksiukas.gif  Pavakariams - uzpiltine kose su misinuku (nes kitaip ji misinuko negeria, tad tenka maisyt su kose). Vakarienei - varskyte ar varskes apkepas, ar varskeciai, zodziu vakariene pas mus pieniska. Jei vakariene labai ankstyva buna ankstyva, tai pries miega dar duodu kokios nors sriubytes (kopustu, burokeliu ar pan) arba troskintu darzoviu su sviestuku.
Dienos metu dar pagrauzia tai duoniuka, tai sausaini, agurka, pomidora ar pan. Tai toks musu meniu. smile.gif  O desreliu ir as neduodu  schmoll.gif
*

aciu, pasinauduodiu jusu patarimais, tikrai verti demesio
*Selma*
QUOTE(SGT @ 2009 11 01, 01:09)
drinks_cheers.gif
o kai neduoda misinuko, kokius papildomus vitaminus duodat maziesiesiems?juk misinukuose iek visko daug, o su maistu kazkodel manau visko to negauna... ar as klystu?
*

Pieną kol kas duodu per pietus užsigerti po valgio, o vakare ir ryte tik mišinukas. Jokių vitaminų negeriam išskyrus vitaminą D, tačiau po mėnesio pradėsim gerti žuvų taukus.
/Kira/
Sveikos, o mano dukrele negeria MP nuo 6 men. valge sriubas, labai mego moliuga, o nuo metuku ir jau 7 men. valdo tik jogurtus ir kartai varske, negaliu niekaip privers pavalgyti normalu maista verysad.gif net nezinau ka ir daryti verysad.gif
*Selma*
QUOTE(/Kira/ @ 2009 11 01, 21:50)
Sveikos, o mano dukrele negeria MP nuo 6 men. valge sriubas, labai mego moliuga, o nuo metuku ir jau 7 men. valdo tik jogurtus ir kartai varske, negaliu niekaip privers pavalgyti normalu maista verysad.gif  net nezinau ka ir daryti verysad.gif
*

Mes paskutiniu metu taip pat labai pykstamės su maistu doh.gif Ko aš tik nedarau, kad bent šaukštelį sumaitinčiau. Maivausi, kad pati valgau ir labai skanu. Bet ne visada mano provokacijos padeda. O šiaip jei nevalgo, duok daugiau atsigerti mišinio, nors taip pasisotins ir per prievartą nekišk 4u.gif
/Kira/
QUOTE(*Selma* @ 2009 11 01, 21:54)
Mes paskutiniu metu taip pat labai pykstamės su maistu doh.gif  Ko aš tik nedarau, kad bent šaukštelį sumaitinčiau. Maivausi, kad pati valgau ir labai skanu. Bet ne visada mano provokacijos padeda. O šiaip jei nevalgo, duok daugiau atsigerti mišinio, nors taip pasisotins ir per prievartą nekišk  4u.gif
*

As irgi bandziau ir maivytis ir apgaule bandziau duot mesa, kose bet gaunu tik isterika, mociutes sake kad nemoku maitinti doh.gif pacios pabande tad dabar ji neprieidzia jas prie saves! O misinuku negeria - mes isbandem visus misinukus, netiko nei vienas... Vargas man, net neisivaizduoju kas gi bus darzelyje!?
*Selma*
QUOTE(/Kira/ @ 2009 11 02, 10:28)
As irgi bandziau ir maivytis ir apgaule bandziau duot mesa, kose bet gaunu tik isterika, mociutes sake kad nemoku maitinti doh.gif  pacios pabande tad dabar ji neprieidzia jas prie  saves! O misinuku negeria - mes isbandem visus misinukus, netiko nei vienas... Vargas man, net neisivaizduoju kas gi bus darzelyje!?
*

Tai gal bent vaisius valgo? Duok kokį bananą ar obuoliuką pačiai į rankytę.
/Kira/
QUOTE(*Selma* @ 2009 11 02, 11:25)
Tai gal bent vaisius valgo? Duok kokį bananą ar obuoliuką pačiai į rankytę.
*

visiskai nieko, jokiu vaisiu, kartai juodos duonos riekele suvalgo, darem kraujo tyrima - viskas normoj, bet as vis tiek pergyvenu. verysad.gif
airv
kira, o skysčių kitų normaliai geria?

įdomu kiek metinukai išgeria, apytiksliai? mano bičas baisiai negeriantis, neramu net.
*Selma*
QUOTE(/Kira/ @ 2009 11 02, 12:28)
visiskai nieko, jokiu vaisiu, kartai juodos duonos riekele suvalgo, darem kraujo tyrima - viskas normoj, bet as vis tiek pergyvenu. verysad.gif
*

Nepergyvenk, gal užtenka tiek kiek suvalgo.
/Kira/
QUOTE(airv @ 2009 11 02, 15:41)
kira, o skysčių kitų normaliai geria?

įdomu kiek metinukai išgeria, apytiksliai? mano bičas baisiai negeriantis, neramu net.
*

Skysciu tai pakankamai geria as kiekviena diena verdu apie du litrus kompoto, tai manau daugiau nei litra isgeria!
Kai daviau gert is puoduko, mazai gere, bet buteliuko negrazinau, poto priprato ir viskas dabar gerai, tevelis kartais sultys duoda bet as pradedu labai bartis,nes po ju nenori mano kompoto gert lotuliukas.gif
Mintė
QUOTE(/Kira/ @ 2009 11 02, 12:28)
*

Pas mus ta pati problema su vaisiais, uogomis, jogurtais ir visais pieno produktais. Pamato, net į burną neima, teplioja visur ir neragauja nors tu ką schmoll.gif

QUOTE(airv @ 2009 11 02, 15:41)
*

Aš dar maitinu MP, tai per dieną papildomų skysčių išgeria max 100 ml., bet šlapinasi daug, tai matyt MP atsigeria.

QUOTE(/Kira/ @ 2009 11 02, 16:00)
Skysciu tai pakankamai geria as kiekviena diena verdu apie du litrus kompoto, tai manau daugiau nei litra isgeria!
Kai daviau gert is puoduko, mazai gere, bet buteliuko negrazinau, poto priprato ir viskas dabar gerai, tevelis kartais sultys duoda bet as pradedu labai bartis,nes po ju nenori mano kompoto gert  lotuliukas.gif
*

Žinai, kažkur skaičiau, kad vaikas gali nevalgyti dėl to, kad per daug skysčių išgeria, skrandukas užsipildo ir viskas. O jei pabandytum kelias dienas riboti skysčius, gal pradėtų daugiau maisto suvalgyti g.gif Arba gerti duok vandenuką, o ne kompotuką, gal jis saldus ir apetitas dingsta.
O dėl močiučių tai geriau neimtį galvą, mane irgi su žemėm maišo, kad vaikui valgyt neduodu nieko naujo, kad sulčių neduodu, obuolio nemaitinu. Palikau vaiką su močiutėm ir sakau duokti jūs ką norit, maitinkit kaip norit. Tai pačios pamatė, kad negali sumaitinti, bet vis tiek aš kalta, kad ji nevalgo lotuliukas.gif

Tiesa, o kaip jūs išderinat 5 maitinimus? Aš vos 4 sutalpinu, nes miega tai dar 2 kartus ar ryte prabudus ir prieš užmiegant vakare kai valgo MP tai jau skaitosi maitinimas?
airv
Pritariu dėl skysčių, jie gali "užkimšti" skranduką ir vaikas nenori valgyti.
----
Pas mus irgi močiutės pamokslauja, bet kai teko pačioms pamaitint, tai apsiramino smile.gif

Maitinimai pas mus būna 3 (košės) ir ryte, bei vakare mišinukas (jei geria). Jis naktį dar valgo, tai gaunasi 1-2 naktiniai atsigėrimai po 80-100 ml.
/Kira/
As su ja nieko negaliu padaryti, bandziau kai keliasi duot valgyti nevalgo, atsigeria kompoto ir laksto, pirma karta pavalgo 11 val, 13 eina miegot atsikelia 14:40 nieko nevalgo - po valandos suvalgo 2 indelius jogurto ir vel aksto atsigeria pastoviai kai uzsimano, lauke visai nevalgo ir negeria, kartais pavalgo 19 val. bet labai retai, ir pries miega vel kompotas cia jau 22 val. ir iki 9 ryto mes miegam thumbup.gif , ji nuo pat gimimo nesikele nakti nei gert nei valgyti! net nezinau ar tai gerai? nes visos pazistamos sako kad ju vaikai keliasi nakti iki dvieju metuku atsigert!
Mintė
QUOTE(/Kira/ @ 2009 11 03, 15:15)
As su ja nieko negaliu padaryti, bandziau kai keliasi duot valgyti nevalgo, atsigeria kompoto ir laksto, pirma karta pavalgo 11 val, 13 eina miegot atsikelia 14:40 nieko nevalgo - po valandos suvalgo 2 indelius jogurto ir vel aksto atsigeria pastoviai kai uzsimano, lauke visai nevalgo ir negeria, kartais pavalgo 19 val. bet labai retai, ir pries miega vel kompotas cia jau 22 val. ir iki 9 ryto mes miegam thumbup.gif , ji nuo pat gimimo nesikele nakti nei gert nei valgyti! net nezinau ar tai gerai? nes visos pazistamos sako kad ju vaikai keliasi nakti iki dvieju metuku atsigert!
*

Kad naktį nesikelia tai liuks thumbup.gif O dėl valgymų labai sunku ką patarti, nes pačios nevalgiukė, bet mano ir negeria. Viena moteriškė kieme patarė neduoti jokių užkandžių (nors pas mane ji ir taip nelabai juos puola), maitinti tuo pat metu, kad suvalgys tik 1 ar 2 šaukštelius maisto, bet tipo atsiras įprotis, kad tuo laiku valgoma, paskui GAL tas kiekis suvalgomo maisto didės. Šiaip tai su tais patarimais mes jau pasiekėm nuo 1-2 šaukštelių iki 200 g. per kartą.
Sakei kraujas geras, o svoris irgi normalus ? jei viskas normoj tai tegul valgo kaip jai norisi. Tik mėsytės ir daržovių vis tiek reikia g.gif
daiva1979
QUOTE(/Kira/ @ 2009 11 03, 15:15)
*

Labukas,o as galvojau kad mano nevalgiukas doh.gif nu bet cia tai tau is vis sunku doh.gif vietoj kompoto duok vandens gerti, kad ir pyks ar negers vistiek neduok kompoto, ji saldziai prigeria ir nebenori valgyti.Mano mazius valgo tris kartus koses, dazniausiai suvalgo apie 200gr, bet... kraujas blogas, svoris mazas, bet valgo , laksto labai ir vat , matyt tokie vaikai ir nieko cia nepadarysi doh.gif
/Kira/
QUOTE(Mintė @ 2009 11 03, 15:39)
Kad naktį nesikelia tai liuks  thumbup.gif  O dėl valgymų labai sunku ką patarti, nes pačios nevalgiukė, bet mano ir negeria. Viena moteriškė kieme patarė neduoti jokių užkandžių (nors pas mane ji ir taip nelabai juos puola), maitinti tuo pat metu, kad suvalgys tik 1 ar 2 šaukštelius maisto, bet tipo atsiras įprotis, kad tuo laiku valgoma, paskui GAL tas kiekis suvalgomo maisto didės. Šiaip tai su tais patarimais mes jau pasiekėm nuo 1-2 šaukštelių iki 200 g. per kartą.
Sakei kraujas geras, o svoris irgi normalus ? jei viskas normoj tai tegul valgo kaip jai norisi. Tik mėsytės ir daržovių vis tiek reikia  g.gif
*

svoris tas pas mus labai geras biggrin.gif i ja kai lauke pazuri zmones sako kad turbut labai geras apetitas ... biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif as pergyvenu tik del to kad kai prades eit i darzeli kas gi ten tada bus, su ja ten nieks nezais, ka duos ta ir tures valgyti, o kai jai bandom ka nors duot is normalaus maisto prasideda isterika, tai kad darzely taip nebutu, nes poto nenores i ji eit verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(daiva1979 @ 2009 11 03, 22:42)
Labukas,o as galvojau kad mano nevalgiukas doh.gif nu bet cia tai tau is vis sunku doh.gif vietoj kompoto duok vandens gerti, kad ir pyks ar negers vistiek neduok kompoto, ji saldziai prigeria ir nebenori valgyti.Mano mazius valgo tris kartus koses, dazniausiai suvalgo apie 200gr, bet... kraujas blogas, svoris mazas, bet valgo , laksto labai ir vat , matyt tokie vaikai ir nieko cia nepadarysi doh.gif
*

o kas butent su krauju? hemoglobinas zemas ar kas kita? g.gif
siandien neduodu kompoto - tai kol kas negeria isvis, ziuresiu kas toliau bus! Ji su harakteriu doh.gif
Mintė
QUOTE(/Kira/ @ 2009 11 04, 13:53)
svoris tas pas mus labai geras  biggrin.gif  i ja kai lauke pazuri zmones sako kad turbut labai  geras apetitas ...  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif  as pergyvenu tik del to kad kai prades eit i darzeli kas gi ten tada bus, su ja ten nieks nezais, ka duos ta ir tures valgyti, o kai jai bandom ka nors duot is normalaus maisto prasideda isterika, tai kad darzely taip nebutu, nes poto nenores i ji eit  verysad.gif
Papildyta:
siandien neduodu kompoto - tai kol kas negeria isvis, ziuresiu kas toliau bus! Ji su harakteriu  doh.gif
*

kai nevalgo labai tai hemoglobinas nukrenta, tada dar labiau apetito neturi. Bet jei pas jus svoris geras, tai gal praeis tas nevalgymo etapas, gal dantys dygsta.
daiva1979
QUOTE(/Kira/ @ 2009 11 04, 13:53)
svoris tas pas mus labai geras  biggrin.gif  i ja kai lauke pazuri zmones sako kad turbut labai  geras apetitas ...  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif  as pergyvenu tik del to kad kai prades eit i darzeli kas gi ten tada bus, su ja ten nieks nezais, ka duos ta ir tures valgyti, o kai jai bandom ka nors duot is normalaus maisto prasideda isterika, tai kad darzely taip nebutu, nes poto nenores i ji eit  verysad.gif
Papildyta:
siandien neduodu kompoto - tai kol kas negeria isvis, ziuresiu kas toliau bus! Ji su harakteriu  doh.gif
*

hemoglobinas mazas 114 , metukai jau yra ir 14 dienu sveria tiktai 8,500 , o ugis 74cm , nu mes abu ne is aukstuju , bet vistiek noretusi daugiau g.gif
/Kira/
QUOTE(daiva1979 @ 2009 11 04, 15:44)
hemoglobinas mazas 114 , metukai jau yra ir 14 dienu sveria tiktai 8,500 , o ugis 74cm , nu mes abu ne is aukstuju , bet vistiek noretusi daugiau g.gif
*

jo hemoglobinas zemas, bet ne ant rybos , pas maniske kai gime buvo irgi zemas ligonijeje laike savaite po gimimo-daktare skyre Feroglobin B12 as gal savaite daviau jai ji gert, bet pradejo kietet viduriai ir as nustojau, bet hemoglobinas ir per savaite pakilo iki 126 ir dabar toks ir yra, o pas mane pacia hemoglobinas zemas ir visa nestuma auksciausia tai buvo 91, dabar 86 ir geriu visokius preparatus visai nepadeda, turbut kazkas trugdo pasisavinti gelezies.
O ka jusu pediatre sako, svoris tikrai per mazas... verysad.gif zuvu taukus duodat?
daiva1979
QUOTE(/Kira/ @ 2009 11 04, 16:08)
jo hemoglobinas zemas, bet ne ant rybos , pas maniske kai gime buvo irgi zemas ligonijeje laike savaite po gimimo-daktare skyre Feroglobin B12 as gal savaite daviau jai ji gert, bet pradejo kietet viduriai ir as nustojau, bet hemoglobinas ir per savaite pakilo iki 126 ir dabar toks ir yra, o pas mane pacia hemoglobinas zemas ir visa nestuma auksciausia tai buvo 91, dabar 86 ir geriu visokius preparatus visai nepadeda, turbut kazkas trugdo pasisavinti gelezies.
O ka jusu pediatre sako, svoris tikrai per mazas...  verysad.gif zuvu taukus duodat?
*

nu sako mazas ir tiek g.gif duodu zuvu taukus, vitaminus ACD biggrin.gif
/Kira/
QUOTE(daiva1979 @ 2009 11 05, 18:41)
nu sako mazas ir tiek g.gif duodu zuvu taukus, vitaminus ACD biggrin.gif
*

Nuo zuvu tauku turi padideti svoris ir apetitas, as saviskei neduodu nes svoris per geras lotuliukas.gif o de hemoglobino gal su kita pediatre pasitark. 4u.gif
Kaštanka
na maniskei katik metukai suejo, mes jau zuvi valgom karta i savaite,
duodu pagrauzti tosta sutepta naturaliu sviestu be druskos,

siandien vakarienei varsketukus viriau.
visa seima valgem. kiausinis, pokas varskes, miltu, biski druskos,rudo cukraus vos vos.
ir su sviestu daviau. tiesa, maziukei atskirai viriau nes i jos puse maziau miltu dejau. tai biski issileido man jie kai jau lekstutej buvo.
bet skaniai suvalge blush2.gif

dar perku vaikiskus spagecius maziuuukus tokius, ir su jautiena pomidorais,paprika,svogunu patroskinu,isverdu. skaniai valgo.

arba tie patys spageciai su virtais trintais brokoliais,kalafiorais, ir suriu.
/Kira/
QUOTE(Kaštanka @ 2009 11 06, 22:07)

visa seima valgem. kiausinis, pokas varskes, miltu, biski druskos,rudo cukraus vos vos.
ir su sviestu daviau. tiesa, maziukei atskirai viriau nes i jos puse maziau miltu dejau. tai biski issileido man jie kai jau lekstutej buvo.
bet skaniai suvalge  blush2.gif

dar perku vaikiskus spagecius maziuuukus tokius, ir su jautiena pomidorais,paprika,svogunu patroskinu,isverdu. skaniai valgo.

*

Kaip gerai kad tai graziai valgo, ir mamyte saunuole duoda gera maista smile.gif kaip noriu kad ir maniske valgytu normalu maista verysad.gif
Paule
Sveikutės 4u.gif

Norėjau paklaust, o kaip jūs ruošiat žuvį vaikams g.gif ir ar jau duodat sūrio, tarkim makaronų su sūriu g.gif
lawwra_a
QUOTE(Paule @ 2009 11 07, 16:19)
Sveikutės 4u.gif

Norėjau paklaust, o kaip jūs ruošiat žuvį vaikams g.gif ir ar jau duodat sūrio, tarkim makaronų su sūriu g.gif
*

As dazniausiai verdu vandenyje, idedu truputi kokiu prieskoniniu zoleliu, ir kai isverda, tada isnarstau ja gerai, bijau, kad kaulo kokio nebutu ir tada su bulviu kose 4u.gif
O surio kazkaip nenori valgyti g.gif isspjauna jei kas su suriu buna doh.gif
Mintė
QUOTE(/Kira/ @ 2009 11 06, 15:50)
Nuo zuvu tauku turi padideti svoris ir apetitas, as saviskei neduodu nes svoris per geras  lotuliukas.gif  o de hemoglobino gal su kita pediatre pasitark. 4u.gif
*

g.gif mum tai nepadeda svorio prisiauginti, nors duodu dar tik nuo rugsėjo, gal dar suveiks g.gif Apetitas tai kai nukreipi dėmesį nuo maisto ir trintą košę sumaitini tai gerai, o jei kramtyti tai du kąsniai ir ate doh.gif ir šiaip jokio naujo maisto neįkiši

QUOTE(Paule @ 2009 11 07, 15:19)
Sveikutės 4u.gif

*

Aš tai žuvį troškinu ir kaip kita mamtytė rašė išnarstau po trupinėlį, tada su daržovėm duodu, arba kartais ir grynos pakramtyti. O sūrio jei lydyto tai nerekomenduoja iki 3m.
Liutuke!
Sveikos,
Labai idomi temele ir naudinga.
Mums ju greit metukai, bet dar zuvies neduodu, gal jau pradet pratinti
g.gif
o siaip valgom gan ivairu maista, koses, varske, musu tai bulvine, tai ir viena pacia pasiemus valgo biggrin.gif o siaip tai dar viska duodam be druskos, nes ir patys jos mazai naudojam, tai valgo ir nesispirioja.
Tik cia pasiskaiciau ir greiciausiai pradesim bandyt duot po truputy "suaugusiuju" maisto.Tik be druskos, spes dar jos privalgyt ax.gif
Aciu uz naudingus patarimus mirksiukas.gif
neringa13
Mano dukrai vienas is megstamiausiu patiekalu spageciai su farsu ir suriu:),valgo visas sriubas ir siaip nera labai isranki,tik su pusryciais sunkoka,nevisada valgo.
luli
QUOTE(Kaštanka @ 2009 11 06, 23:07)

bet skaniai suvalge  blush2.gif

*

O kur jus perkat vaikiskus spagecius, g.gif
makaronus mes megstam,perku grikinius,arba paprastus,noreciau pabandyt duot ir spagecius.
Kaštanka
QUOTE(luli @ 2009 11 12, 14:41)
makaronus mes megstam,perku grikinius,arba paprastus,noreciau pabandyt duot ir spagecius.
*

mes UK gyvenam. cia ju nemazai visokiu firmu. annabel karmel, cow and gate ...
bet manau ir paprasti spageciai jau tinka. tik svarbu suziuret kas i sudeti ieina.kad nebutu kazko modifikuoto. cia ir taip zinom kiekviena 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Paule @ 2009 11 07, 13:19)
Sveikutės 4u.gif

*

siandien kepiau lasisa orkaiteje.
biski pabarsciau zolelem,prieskoniais (be pipiru ir jokiu astrumu) ir kepiau.
su ryziais abi su mazyle valgem. siaip ryziu ji nemegsta, geriau su bulve duot.
isrinkau jai taip zuvyte,kad tas apkepes virsus jai neatitektu.

va dar ana diena balta misraine dariau.
ir jai daviau.
sudetis buvo tokia: virta bulve,virta morka, konservuoti zirneliai (perku vandenyje,be druskos ir cukraus), biski kiausinio.
su sakute sutryniau viska, ir labai skaniai valge.

dar viriau kiaulienos sardeles bockwurst vokiskas (90% kiauliena - ziurejau sudety) ir ta irgi daviau,be odeles ax.gif
Vaidux
Kaip kepti tuos cukiniju blynelius? Bandziau, bet labai jau svilo prie keptuves ir alieju siurbe..., tai vaikui ju ir nedaviau. O kaip jus darot?
Aciu
neringa13
QUOTE(luli @ 2009 11 12, 17:41)
*

Papildyta:
As tai verdu paprastus spagecius,nu ne tuos pigius,truputi brangesnius,nes visa seima valgom,labai retai kada verdu atskirai dukrai valgyti.
O blyneliai su cukinija,tai reikia mazai aliejaus,bet girdejau,kad reikia pirkti aliejaus,kurio sudetyje yra alpiu aliejaus.
Kaštanka
QUOTE(neringa13 @ 2009 11 12, 19:33)
O blyneliai su cukinija,tai reikia mazai aliejaus,bet girdejau,kad reikia pirkti aliejaus,kurio sudetyje yra alpiu aliejaus.
*

kas cia per aliejus toks? g.gif
o alyvuogiu netinka?
kleof
QUOTE(Kaštanka @ 2009 11 12, 23:34)
kas cia per aliejus toks?  g.gif
o alyvuogiu netinka?
*

Dėl alpių aliejaus taip pat pirmą kartą girdžiu rolleyes.gif , bet skaičiau, kad rapsų aliejus naudingas alergiškiems žmonėms, mažina jautrumą alergenams. Ir dar skaičiau, kad aliejai būna skirtingo dūminio taško. Vieni dega - yra riebalai ir virsta dūmais žemesnėje temperatūroje, kitus galima labiau kaitinti. Kepimui, atrodo, tinka saulėgrąžų, rapsų, alyvuogių (nurodoma ant etiketės)...
Blynus kepu tai : sutarkuoju burokine tarka cukiniją, dedu vieną kiaušinį, vos druskos, cukraus ir miltų tiek, kad kepant neišskystų (geriau nepadauginti). Vėliau tešla skystėja, tad tenka pridėti miltų. Kepant pilu šaukštą kitą aliejaus (svarbu ir kokybiška keptuvė, tada neprisvils). Bet skaniausi man su varške (arba tarkuotu varškės sūriu) ir obuoliu thumbup.gif .
Vaidux
QUOTE(kleof @ 2009 11 14, 02:40)
Blynus kepu tai : sutarkuoju burokine tarka cukiniją, dedu vieną kiaušinį, vos druskos, cukraus ir miltų tiek, kad kepant neišskystų (geriau nepadauginti). Vėliau tešla skystėja, tad tenka pridėti miltų. Kepant pilu šaukštą kitą aliejaus (svarbu ir kokybiška keptuvė, tada neprisvils). Bet skaniausi man su varške (arba tarkuotu varškės sūriu) ir obuoliu  thumbup.gif  .
*

Nu reiks bandyti dar karta. Kad problema ne keptuveje (Woll ar kaip ten ji) tai faktas, gal miltu per mazai, o gal kaip tik per daug. Nu paeksperimentuosiu, jei ka vel bandysiu cia pasiguosti verysad.gif
brrr
QUOTE(Kvietine @ 2009 09 22, 23:09)
sveikos mamytes 4u.gif man iskilo toks klausimelis.Ar jusu angeleliai nakti geria piena? Maniskiai nakti keliasi valgyti ,jau nebezinau ka daryti kaip atpratinti nuo naktinio valgymo. g.gif
*

Situacija panaši... Užmiega apie 23 išgeria 240ml mišinuko, keliasi apie tris- vėl tas pats.Tada apie pusę septynių-dar kartą... Ryte atsikelia apie pusę dešimtos ir valgo košė.Beja naktį tarp maitinimų dar ir arbatėlės patraukia. O ką daryt???
*Ciau ciau*
Pas mus tas pats. Nakti keliasi pora kartu valgyti, uzmiega 23val, kartais net 24val blink.gif tai jau mes su vyru pasliki gulim, o ji dar duodasi salia lovoj, zaidzia doh.gif nes diena miega du kartus, matyt todel velai uzmiega... bandziau miginti diena viena karta, nei per kur...nesigauna taip g.gif
Del maisto, norejau paklausti.
Makaronus kai darote mamytes, jautienos farsa pakepate tik ar kaip?
Serniukas
QUOTE(Invincible @ 2009 11 16, 17:58)
Pas mus tas pats. Nakti keliasi pora kartu valgyti, uzmiega 23val, kartais net 24val  blink.gif  tai jau mes su vyru pasliki gulim, o ji dar duodasi salia lovoj, zaidzia  doh.gif nes diena miega du kartus, matyt todel velai uzmiega... bandziau miginti diena viena karta, nei per kur...nesigauna taip  g.gif
Del maisto, norejau paklausti.
Makaronus kai darote mamytes, jautienos farsa pakepate tik ar kaip?
*

mano vaikas jau tikvena karta per diena miega, pats taip susireguliavo, bet uztat vakare jau apie 21 val. nori miegelio, veliausiai 22 val. uzmiega. Ir miega iki 8.30 - 9.00., bet apie 5 val pabunda rytinio pienelio.
siaip apie 20 val. as jam duodu koses, o kai rengiu pizamyte dar apie 330 ml pieno isgeria. Bet labai retai kada nakti prasosi valgyti, jei pabunda tai tik arbateles pageria truputi ir viskas.
kucci_kucci
o Confused matau skaitineji bigsmile.gif 4u.gif

QUOTE(brrr @ 2009 11 16, 14:00)
Situacija panaši... Užmiega apie 23 išgeria 240ml mišinuko, keliasi apie tris- vėl tas pats.Tada apie pusę septynių-dar kartą... Ryte atsikelia apie pusę dešimtos ir valgo košė.Beja naktį tarp maitinimų dar ir arbatėlės patraukia. O ką daryt???
*

na as saviski jau atpratinau nuo naktinio valgymo, buna naktu kad jau ne gerti nesikelia.... ar nebandei mazinti milteliu kiekio i vandenuka - ta prasme kad i 240ml reikia 8saukstuku, tai viena nakti dek 7saukstus, kita 6, kita 5 ir taip iki tol kol liks vienas ar du.as dar kokia savaite vis dejau 2saukstelius, nes vis keldavosi vis kas tris-keturias valandas valgyti, kol atprato, o tada jau tik su vandeneliu apisejom, o dabar buna kad ir jo jau nereikia ...
Tikiuosi pades ir jum 4u.gif
brrr
QUOTE(kucci_kucci @ 2009 11 22, 00:57)
o Confused matau skaitineji  bigsmile.gif  4u.gif
na as saviski jau atpratinau nuo naktinio valgymo, buna naktu kad jau ne gerti nesikelia.... ar nebandei mazinti milteliu kiekio i vandenuka - ta prasme kad i 240ml reikia 8saukstuku, tai viena nakti dek 7saukstus, kita 6, kita 5 ir taip iki tol kol liks vienas ar du.as dar kokia savaite vis dejau 2saukstelius, nes vis keldavosi vis kas tris-keturias valandas valgyti, kol atprato, o tada jau tik su vandeneliu apisejom, o dabar buna kad ir jo jau nereikia ...
Tikiuosi pades ir jum  4u.gif
*

Gera mintis, pabandysiu.Gal padės...
natina
mamytes, ka duot nevalgiukui, kad priaugtu svorio ar bent pakeltu apetita (alergiskas vistienai, kiausiniui, pienui, zuviai, hmmmm dar kazkam)?
Tokie nevalgiadieniai uzpuole, kad siandien gal tik koki 100 ml darzovienes su stirniena ir keleta dziuveseliu suvalge verysad.gif
Rytais valgo sausainiukus(kosiu nebeisiulau doh.gif ), dar svieziai tarkuotu obuoliuku.
pietums- darzoviene su mesa
vakariene- grudines koses, bet paskutiniu metu tik ryziu su lydytu sviestu vos isliulau doh.gif ).
nakciai- MP.
Esu nevilty verysad.gif
natina
QUOTE(daiva1979 @ 2009 11 04, 14:44)
*

maniskis dar maziau metuku svere, o si menesi, panasu, visai nepriaugo doh.gif hmg buvo normalus pries menesiuka- 124 g.gif
b.kite
QUOTE(natina @ 2009 11 22, 19:27)
mamytes, ka duot nevalgiukui, kad priaugtu svorio ar bent pakeltu apetita (alergiskas vistienai, kiausiniui, pienui, zuviai, hmmmm dar kazkam)?
Tokie nevalgiadieniai uzpuole, kad siandien gal tik koki 100 ml darzovienes su stirniena ir keleta dziuveseliu suvalge  verysad.gif
Rytais valgo sausainiukus(kosiu nebeisiulau  doh.gif ), dar svieziai tarkuotu obuoliuku.
pietums- darzoviene su mesa
vakariene- grudines koses, bet paskutiniu metu tik ryziu su lydytu sviestu vos isliulau  doh.gif ).
nakciai- MP.
Esu nevilty  verysad.gif
*

labai manau nepergyvenk, virs metuku mazyliai pradeda maziau suvalgyti nei anksciau.. manoji pvz 9 men kai buvo suvalgydavo zymiai daugiau gal net kokius 3 kartus nei dabar.. o meniu musu labai panasus i jusiski, tik mes elergiskos pieno produktams..
jei jau visai blogai tai apetita gali pakelti zuvies taukai skirti kudykiams.
natina
QUOTE(b.kite @ 2009 11 22, 20:22)
labai manau nepergyvenk, virs metuku mazyliai pradeda maziau suvalgyti nei anksciau.. manoji pvz 9 men kai buvo suvalgydavo zymiai daugiau gal net kokius 3 kartus nei dabar.. o meniu musu labai panasus i jusiski, tik mes elergiskos pieno produktams..
jei jau visai blogai tai apetita gali pakelti zuvies taukai skirti kudykiams.
*

tai kad maniskis alergiskas ir pienui, ir zuviai(vitaminu negalima). Daug niekad jis nesuvalgydavo verysad.gif
GiedrėM
Gal žinote, nuo kada galima žirnių, pupelių, lęšių, avinžirnių? g.gif
airv
QUOTE(GiedrėM @ 2009 11 25, 14:05)
Gal žinote, nuo kada galima žirnių, pupelių, lęšių, avinžirnių? g.gif
*

Aš nuo metukų pradėjau po truputėlį duoti.
*Lenuliuke*
lb gerai ir sveika tarkuotos morkos + tarkuoti obuoliukai (naturali tyrele), virti tarkuoti burokeliai su cesnakiuku(nedaug), virti moliugai + svogunas (galima padaryti tyrele-sublenderioti).
TandG
PAsiskaicius issigandau kiek daug jus duodate tokiem maziukam juk jiem dar tik suejo metukai, manajai taipogi metai du menesiai. Juk tokie maziukai dar daugeli fermentu isvystytu enturi dar ne viskas issivyste kad galetu tiek visko virskinti ir pasisavinti... TAi kad vaikui duodat viska nuo svao stalo tai nuo to jis greiciau neuzaugs, tik veliau turesite su skrandziu ir zarnyno veikla problemu... Vaikam mesos utenka tris kartus per savaite kitsu du akrtus zuvis. didziaja dali dar turi uzimto koses ivairios. ryte vakare koses... pietum mesyte o kita karta ir visa diena vis kitokia kose.. turi buti uzkandziavimai. nenaudoti drusku per daug , cukraus isvis. labai gerai knygute nebrangi patiekalai maziausiems.

Juk cepelinus valgyt jie per amzi tik nuo triju metu,,, tai kad pavalges nemirsta tai dar nieko enreiksia nieko nepasisavina skrandis apsunkes kasa dirba dar visi organai nesupranta kad aryti su jusu cepelinais.. siaubas!!!!!!!!!!!!!! g.gif
Agneliuke
QUOTE(TandG @ 2009 11 28, 13:27)
PAsiskaicius issigandau kiek daug jus duodate tokiem maziukam juk jiem dar tik suejo metukai, manajai taipogi metai du menesiai. Juk tokie maziukai dar daugeli fermentu isvystytu enturi dar ne viskas issivyste kad galetu tiek visko virskinti ir pasisavinti... TAi kad vaikui duodat viska nuo svao stalo tai nuo to jis greiciau neuzaugs, tik veliau turesite su skrandziu ir zarnyno veikla problemu... Vaikam mesos utenka tris kartus per savaite kitsu du akrtus zuvis. didziaja dali dar turi uzimto koses ivairios. ryte vakare koses... pietum mesyte o kita karta ir visa diena vis kitokia kose.. turi buti uzkandziavimai. nenaudoti drusku per daug , cukraus isvis. labai gerai knygute nebrangi patiekalai maziausiems.

Juk cepelinus valgyt jie per amzi tik nuo triju metu,,, tai kad pavalges nemirsta tai dar nieko enreiksia nieko nepasisavina skrandis apsunkes kasa dirba dar visi organai nesupranta kad aryti su jusu cepelinais.. siaubas!!!!!!!!!!!!!! g.gif
*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif As irgi perskaicius issigandau. Ir sokoladini saldaini duoda palaizyt ir traskuciu...kam???!!! blink.gif Spes dar paraugauti visokio slamsto doh.gif
natina
Ir as linkus paluket su saugusio maistu rolleyes.gif
Kitas atvejis, kai vaikas atsisako valgyt savo maista.
Na,maniskis atsisako visokio, tai tuoj issikraustysiu is proto biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.