sigmola
2007 08 21, 23:17
QUOTE(ivory @ 2007 08 14, 08:14) mano loabai mėgsta "čirvinius" blynus, kitokių ir nesiūlau. šitie kepti be riebalų, tai manau vaikui visai tinka O aš visai šeima kepu blynus su cukinija - mat panos mėgsta, tai ir mažajam po kąsnelį padalinu. O kaip užmaišyti turbūt žinot? - Su burokine tarka sutarkuoju cukiniją, jos turi būti daugiausia. tada 1 ar 2 kiaušiniai, priklauso kiek tų blynų bus  trupučiuką pienelio ir miltų tiek, kad truputį tirštesnė tešla būtų nei įprastai blynams. Ir kepam. QUOTE(edvina @ 2007 08 14, 21:45) Omletuką gali paruošti ant garų, ne tik keptuvėje. Manasis dabar nelabai valgo, gal kad karštos dienos.Tai apgaudinėju vyrą  omletą valgom su pomidorais. Kąsnis omleto, kąsnis pomidoro. Pomidorą nulupu ir duodu nuo viso atsikąsti. O jei dar į cukrų kartais ......Tai omleta greit praryja ir žiojasi pomidorui ir dar paploja rankutėm gavęs
QUOTE(sigmola @ 2007 08 22, 00:17) Manasis dabar nelabai valgo, gal kad karštos dienos.Tai apgaudinėju vyrą  omletą valgom su pomidorais. Kąsnis omleto, kąsnis pomidoro. Pomidorą nulupu ir duodu nuo viso atsikąsti. O jei dar į cukrų kartais ......Tai omleta greit praryja ir žiojasi pomidorui ir dar paploja rankutėm gavęs  mes ir taip apgaudinėjam, nes labai mėgsta pomidorą  ir iš šaukšto nevalgo, tik iš pirštų, tai paimi gabaliuką pomidoro, mėsytės ir į burnytę. skanūs tie močiutės pomidorai o omletuko nesu bandžius kept. bet jam reikia garų puodo ar kaip jūs darot?
QUOTE(ivory @ 2007 08 22, 08:10) mes ir taip apgaudinėjam, nes labai mėgsta pomidorą  ir iš šaukšto nevalgo, tik iš pirštų, tai paimi gabaliuką pomidoro, mėsytės ir į burnytę. skanūs tie močiutės pomidorai o omletuko nesu bandžius kept. bet jam reikia garų puodo ar kaip jūs darot?  Oi, mano irgi iš šaukšto nelabai nori valgyti. Duodu su pirštais.  Problema, nes navalgo ir sriubų. O omletuką aš kepu ant sviesto ant mažos ugnies, kad stipriai nesukeptų.
sigmola
2007 08 23, 18:14
QUOTE(ivory @ 2007 08 22, 08:10) o omletuko nesu bandžius kept. bet jam reikia garų puodo ar kaip jūs darot?  QUOTE(Rūtelė @ 2007 08 23, 14:41) O omletuką aš kepu ant sviesto ant mažos ugnies, kad stipriai nesukeptų.  Paprastai kepu - suplaku, įpilu truputį pienelio ir ant sviestuko kepu. Trumpai tik, kol sutraukia, nelaukiu kol pradės ruduoti:)
štai kaip, reiks pabandyti ačiū
Yogaile
2007 08 24, 14:48
Sveikos  Mano vaikui ir tuoj metukai bus rugsėjo pradzioj. O valgyti papildomą maistą iš vis buvo nustojęs, toks nevalgutis...  Dar maitinu pati, tai bent jau pieno suvalgo kaip reikiant, bet vis tiek..
natasonok
2007 08 24, 14:50
Mums ta pati problemele, tik tai jinai nenori valgyti specialiai jai pagaminto maisto  Tai vis dazniau duodam paragauti is musu stalo, oj jai kaip skanu
gintuks
2007 08 24, 20:41
Oi ir man jau labai daznai ismones pritruksta ka cia savo mazajam pagaminus...Ziuriu kaip ir daugumai suejus metukams turbut igrysta tos pacios sriubytes. Nes manasis valge pakankamai gerai, na o dabar mociutes kotletuka akimirksniu suvalgys, o mano darytos sriubytes ne is tolo  . manau gal pats zenklas kad reikia jau sodint prie savo stalo Pusryciams daznaiusia valgom koses, megstamiausia kukuruzu. kartais duodu jogurtuko, ar varskytes. Bandem ir omletuka, na atrodo patiko, varsketukus. Brukstelsiu keleta omleto recepteliu: Galima kiausiniene su batonu: 50g pieno, sviesto, batono druskytes, kiausinukas. Batono riekute mazesne pamerkiame i pena, iberiam biski druskytes , imusam kiausinuka, viska gerai suplakame ir pakepiname ant sviestuko. Kiausiniene su pamidorais: kiausinis, sviestas, pomidoro, druskytes. Pamidorus nplikiname verdanciu vandeniu,ulupam odele ir supjaustom smulkiai. Keptuveje su sviestu sudedame pamidorus, truputuka druskytes, patroskiname, ir ant siu pamidoriuku uzpilame suplaktus kiausinukus. Skanaus
natasonok
2007 08 24, 21:06
QUOTE(gintuks @ 2007 08 24, 21:41) Oi ir man jau labai daznai ismones pritruksta ka cia savo mazajam pagaminus...Ziuriu kaip ir daugumai suejus metukams turbut igrysta tos pacios sriubytes. Nes manasis valge pakankamai gerai, na o dabar mociutes kotletuka akimirksniu suvalgys, o mano darytos sriubytes ne is tolo  . manau gal pats zenklas kad reikia jau sodint prie savo stalo Pusryciams daznaiusia valgom koses, megstamiausia kukuruzu. kartais duodu jogurtuko, ar varskytes. Bandem ir omletuka, na atrodo patiko, varsketukus. Brukstelsiu keleta omleto recepteliu: Galima kiausiniene su batonu: 50g pieno, sviesto, batono druskytes, kiausinukas. Batono riekute mazesne pamerkiame i pena, iberiam biski druskytes , imusam kiausinuka, viska gerai suplakame ir pakepiname ant sviestuko. Kiausiniene su pamidorais: kiausinis, sviestas, pomidoro, druskytes. Pamidorus nplikiname verdanciu vandeniu,ulupam odele ir supjaustom smulkiai. Keptuveje su sviestu sudedame pamidorus, truputuka druskytes, patroskiname, ir ant siu pamidoriuku uzpilame suplaktus kiausinukus. Skanaus Reikes pabandyti iskepti omletuka  O be pomidoru mes irgi pietus nenorim valgyti  Matau, kad ne man vienai taip be pomidoru neissisukti
QUOTE(gintuks @ 2007 08 24, 21:41) Galima kiausiniene su batonu: 50g pieno, sviesto, batono druskytes, kiausinukas. Batono riekute mazesne pamerkiame i pena, iberiam biski druskytes , imusam kiausinuka, viska gerai suplakame ir pakepiname ant sviestuko. o ką daryt su batonu?
natasonok
2007 08 24, 21:52
QUOTE(ivory @ 2007 08 24, 22:43) o ką daryt su batonu?  Kaip as supratau ismerkti piene ir kartu su kiausiu suplakti, o po to kepti
gintuks
2007 08 26, 08:10
taip batona ismirkyti, kartu isplakti su kiausinuku  Mum labai patinka su pamidorais kiausiniene
Mama liala
2007 08 26, 08:11
QUOTE(natasonok @ 2007 08 24, 22:06) Reikes pabandyti iskepti omletuka  O be pomidoru mes irgi pietus nenorim valgyti  Matau, kad ne man vienai taip be pomidoru neissisukti  aha tikrai ne vienai  mes net grikiu kose su vistiena pomidoru uzkandam.cia vyresnelis taip ismaste o mazasis aisku is paskos
QUOTE(Mama liala @ 2007 08 26, 09:11) aha tikrai ne vienai  mes net grikiu kose su vistiena pomidoru uzkandam.cia vyresnelis taip ismaste o mazasis aisku is paskos  o kaip darai "grikiių košę su vištiena", jei teisingai supratau?
Sveikos. Pas mane irgi jau pritrūko išmonės dėl mažės maisto gaminimo.  Ryte ir vakare pastaruoju metu košės neįsiūlau, anksčiau tai dar jas valgė, bet tik tas leliukiškas. Dabar ryte ir vakare geria tik pienuką su vanile (vaikams nuo metų) 250ml. Jį laabai mėgsta.  Bandžiau duot paprastą, tai panelė negėrė.  Pietums verdu daržovienę su mėsyte, kartais duodu ir jų pirktinių. Kartais duodu ir vaikiškų dešrelių su bulvėm. Pavakariams valgo varškytę arba jogurtą. Užkandžiauja sausainiais, duoniukais, kukurūzais, patinka dešrytė arba kokia rūkyta mėsytė. Labiausiai apetitas atsiranda kai mato kitus valgančius, tad ragavo jau ir suaugusių maisto. O iš gėrimų, tai patinka tik moliūgų sultys. Kitko tik paragauja ir viskas.
QUOTE(Kribuk @ 2007 08 26, 10:34) Sveikos. Pas mane irgi jau pritrūko išmonės dėl mažės maisto gaminimo.  Ryte ir vakare pastaruoju metu košės neįsiūlau, anksčiau tai dar jas valgė, bet tik tas leliukiškas. Dabar ryte ir vakare geria tik pienuką su vanile (vaikams nuo metų) 250ml. Jį laabai mėgsta.  Bandžiau duot paprastą, tai panelė negėrė.  Pietums verdu daržovienę su mėsyte, kartais duodu ir jų pirktinių. Kartais duodu ir vaikiškų dešrelių su bulvėm. Pavakariams valgo varškytę arba jogurtą. Užkandžiauja sausainiais, duoniukais, kukurūzais, patinka dešrytė arba kokia rūkyta mėsytė. Labiausiai apetitas atsiranda kai mato kitus valgančius, tad ragavo jau ir suaugusių maisto. O iš gėrimų, tai patinka tik moliūgų sultys. Kitko tik paragauja ir viskas. o tu pati spaudi moliūgų sultis?
QUOTE(ivory @ 2007 08 26, 09:38) o tu pati spaudi moliūgų sultis?  Ne, perku Rimi. Nes tik ten jų randu.
braske11
2007 08 27, 13:10
Sveikutes, o mano vaikelis visai nesidomi ka mes valgom  Tik duok jam tai kas jam skanu, jei neitinki tai badausim tol kol gausim ko norim. Tai musu meniu visai skurdus  Jei randa stambiu gabaliuku, su pirstuku israpsto ir stumia sauksteli. Taip pat kai pati valgau bei noredama isiulyti jam ta pati, tiesiog nusisuka ir net nesizioja  Tai valgom leliukiskas koses ryte vakare, geriam misinuka bei per pietus verdu darzoves su mesyte, su siomis tai loterija, jei netinka, tada vienas issigelbejimas tai Hipp kalakutiena su ryziais. Bet visus desertukus, varskytes ir jogurtukus valgom labai labai.
Yogaile
2007 08 27, 14:09
Na va, tik pasiguodžiau, ir pradėjo mano vaikas valgyti tris kartus per dieną gražiausiai jau kelintą dieną  Ryte košytę kokią verdam, per pietus savo arba Hipp'o tyrelę su mėsyte, vakare kokį jogurtuką, varškytę, ar vakar, pvz, prosenelio keptą obuolių pyragą taršėm pasiskanaudami, užsigerdami kefyru O kur keliaujant tai dar labai patinka duoniukus, kviečių paplotėlius pagraužti
Mikasiene
2007 08 27, 15:01
Smagu skaityti, kad mamytės taip gražiai tvarkosi su nevalgiukais  Labai gerai, kad radau šią temelę. Pasirodo savo mažiuką visišku leliuku laikau  ir košytes vaikiškas mažajam Tutelli duodu ir šiaip nuo savo stalo tik kai kuriuos dalykus pakišu
QUOTE(Gailė @ 2007 08 27, 15:09) Na va, tik pasiguodžiau, ir pradėjo mano vaikas valgyti tris kartus per dieną gražiausiai jau kelintą dieną  Ryte košytę kokią verdam, per pietus savo arba Hipp'o tyrelę su mėsyte, vakare kokį jogurtuką, varškytę, ar vakar, pvz, prosenelio keptą obuolių pyragą taršėm pasiskanaudami, užsigerdami kefyru O kur keliaujant tai dar labai patinka duoniukus, kviečių paplotėlius pagraužti  gerai supratau- prosenelio? ohoho maniškė irgi labai mėgsta visokius ryžių trapučius, kviečius su medum, kukurūzus, bet pastarųjų sakiau nebeduosiu po to baisaus įvykio vienos Sm narės šeimoje
vixiuke
2007 08 28, 13:49
QUOTE(ivory @ 2007 08 27, 16:16) gerai supratau- prosenelio? ohoho maniškė irgi labai mėgsta visokius ryžių trapučius, kviečius su medum, kukurūzus, bet pastarųjų sakiau nebeduosiu po to baisaus įvykio vienos Sm narės šeimoje  o kas nutiko su tais kukurūzais, maniškė irgi kartais jų pavalgo?
tikrai o kas nutiko su tais kukuruzais, manoji juos ziauriai megtsta ir nuo kokiu 10 men. tai geriausias nuraminimo saltinis
Yogaile
2007 08 30, 12:30
TAip taip, prosenelio  Iš mano pusės visi keturi proseneliai mano vaikui dar tebėra  O šis prosenelis tai saldumynų mėgėjas ir tortų bei pyragų kepėjas mūsų šeimoje Mano vaikui tai tikrai, matyt, atėjo natūraliai laikas, kai prireikė papildomo maisto. Pats pasiprašo ir valgo normaliai  Ne po daug, bet jau normaliai. Šiandien tai valgėm Hipp'o tyrelės 12mėn. su menke, gėrėm pienuko, o poto dar iš manęs du koldūnus su grietine suvalgė! Taip kramtė kramtė mažus kąsnelius... Aha, man irgi įdomu, kaip ten su tais kukurūzais?.. Gal tiesiog kukurūzus davė?
vixiuke
2007 08 30, 12:35
Aha, man irgi įdomu, kaip ten su tais kukurūzais?.. Gal tiesiog kukurūzus davė? [/quote] neatrašo mamytė kas ten buvo su kukurūzais, bet manyčiau gal apsinuodijo ar paspringo
aš saviškei irgi buvau jau kartą nupirkus, bet po to įvykio sakiau, nebus jokių kukurūzų namie vienos mamos iš Sm vaikiukas 1m3mėn jau angeliukas  . iš pradžių sakė kad papsringo obuoliu, bet po to paaiškėjo, kad vaikas prieš tai buvo valgęs tuos kukurūzus. kai ištraukė obuolį, jis visas buvo aplipęs kukurūzais (juk jie labai gerai ir greitai brinksta). visiškai beprasmiška mirtis  . kai mano dukrytė valgydavo kukurūzus, irgi po to matydavau, kad prie gomurio visa pluta prilipus iš tų kukurūzų, bet nepagalvodavau kad tai gali būti taip pavojinga
vixiuke
2007 08 30, 14:03
QUOTE(ivory @ 2007 08 30, 13:57) aš saviškei irgi buvau jau kartą nupirkus, bet po to įvykio sakiau, nebus jokių kukurūzų namie vienos mamos iš Sm vaikiukas 1m3mėn jau angeliukas  . iš pradžių sakė kad papsringo obuoliu, bet po to paaiškėjo, kad vaikas prieš tai buvo valgęs tuos kukurūzus. kai ištraukė obuolį, jis visas buvo aplipęs kukurūzais (juk jie labai gerai ir greitai brinksta). visiškai beprasmiška mirtis  . kai mano dukrytė valgydavo kukurūzus, irgi po to matydavau, kad prie gomurio visa pluta prilipus iš tų kukurūzų, bet nepagalvodavau kad tai gali būti taip pavojinga  skaudi nelaimė, bet ji gali įvykti ne vien nuo kukurūzų, čia matyt jau toks likimas. Juk gali vaikas paspringti kad ir nuo to paprasto obuolio ir be kukurūzų arba prie gomurio prilimpa ir duoniukai. Aš savo dukrtei duodu po vieną kukurūzą (šiaip juos valgom retai, kokius 3 kartus valgė), jei jai prilimpa prie gomurio iškart krapšto. Be to niekada nepalieku vaiko vieno, kai kanors valgo.
Arsua32
2007 08 30, 14:14
Maniskis valge kukuruzus, bet apie paspringima net nebuvau pagalvojusi  Daug baisiau buvo duoti lietuviska sausaini
QUOTE(vixiuke @ 2007 08 30, 15:03) skaudi nelaimė, bet ji gali įvykti ne vien nuo kukurūzų, čia matyt jau toks likimas. Juk gali vaikas paspringti kad ir nuo to paprasto obuolio ir be kukurūzų arba prie gomurio prilimpa ir duoniukai. Aš savo dukrtei duodu po vieną kukurūzą (šiaip juos valgom retai, kokius 3 kartus valgė), jei jai prilimpa prie gomurio iškart krapšto. Be to niekada nepalieku vaiko vieno, kai kanors valgo. taip, tu teisi, "nuo likimo nėr vaistų". bet kai išgirsti konkretų atvejį, visada susimąstai apie save. paspringti iš tikrųjų galima bet kuo, bet kukurūzų problema ta, kad jie, kaip jau rašiau, greitai brinksta ir labai limpa. paspringus obuoliuku, jį galima ir ištraukti patrankius nugarą (turėtų iššokti), o kukurūzai prilipo ir vsio, ir toliau dar brinksta. nemanau kad tėvai vaiką būtų palikę, o ir gaivinti moka -abu medikai, ir greitoji niekuo padėti negali. mano draugės vaikas buvo paspringęs kūčiuku, bet bevežant mašina pas felčerę pats kažkaip iškosėjo....visa laimė esu medikė, patikėk manim, daikto forma ir struktūra kuriuo paspringsti tikrai turi įtakos išeičiai skyriuj dabar pas mus guli moteriškė, kuriai elektros trauma. maudės vonioj, o šalia buvo pajungta skalbiankė  to ir užteko ir guli 2mėn be jokių teigiamų pokyčių ir gyd neteikia jokių vilčių kad kas nors pagerės. duklrytė šiemet pradės eiti į pirmą klasę.... va taip jau būna ne į temą pavariau, tiesiog norėjau parodyti, jog reikia mokytis iš kitų klaidų  tikrai tokie atvejai įstringa ilgam ir kartais priverčia susimąstyti.... Papildyta:QUOTE(Gailė @ 2007 08 30, 13:30) TAip taip, prosenelio  Iš mano pusės visi keturi proseneliai mano vaikui dar tebėra  O šis prosenelis tai saldumynų mėgėjas ir tortų bei pyragų kepėjas mūsų šeimoje laimingas mažylis  maniškė turi vieną prosenelę, bet ji jau serga sunkiai, tai neaikšu kiek dar turėsim
Yogaile
2007 08 30, 14:31
QUOTE(ivory @ 2007 08 30, 14:25) taip, tu teisi, "nuo likimo nėr vaistų". bet kai išgirsti konkretų atvejį, visada susimąstai apie save. paspringti iš tikrųjų galima bet kuo, bet kukurūzų problema ta, kad jie, kaip jau rašiau, greitai brinksta ir labai limpa. paspringus obuoliuku, jį galima ir ištraukti patrankius nugarą (turėtų iššokti), o kukurūzai prilipo ir vsio, ir toliau dar brinksta. nemanau kad tėvai vaiką būtų palikę, o ir gaivinti moka -abu medikai, ir greitoji niekuo padėti negali. mano draugės vaikas buvo paspringęs kūčiuku, bet bevežant mašina pas felčerę pats kažkaip iškosėjo....visa laimė esu medikė, patikėk manim, daikto forma ir struktūra kuriuo paspringsti tikrai turi įtakos išeičiai skyriuj dabar pas mus guli moteriškė, kuriai elektros trauma. maudės vonioj, o šalia buvo pajungta skalbiankė  to ir užteko ir guli 2mėn be jokių teigiamų pokyčių ir gyd neteikia jokių vilčių kad kas nors pagerės. duklrytė šiemet pradės eiti į pirmą klasę.... va taip jau būna ne į temą pavariau, tiesiog norėjau parodyti, jog reikia mokytis iš kitų klaidų  tikrai tokie atvejai įstringa ilgam ir kartais priverčia susimąstyti.... Papildyta:laimingas mažylis  maniškė turi vieną prosenelę, bet ji jau serga sunkiai, tai neaikšu kiek dar turėsim  Tai vat ir branginam mes tuos prosenelius. Nežinia, kiek dar bus, senučiukai jau visi... O iš kitų klaidų tai tikrai būtinai reikia pasimokyti. Nes jei, neduokdie, kas nutinka, ir galvoji, o kad būčiau... Mes kukurūzų dar nevalgėm. Po šitų pasakojimų greit ir nebandysim matyt.
natasonok
2007 09 20, 11:28
QUOTE(Kribuk @ 2007 08 26, 10:34) Sveikos. Pas mane irgi jau pritrūko išmonės dėl mažės maisto gaminimo.  Ryte ir vakare pastaruoju metu košės neįsiūlau, anksčiau tai dar jas valgė, bet tik tas leliukiškas. Dabar ryte ir vakare geria tik pienuką su vanile (vaikams nuo metų) 250ml. Jį laabai mėgsta.  Bandžiau duot paprastą, tai panelė negėrė.  Pietums verdu daržovienę su mėsyte, kartais duodu ir jų pirktinių. Kartais duodu ir vaikiškų dešrelių su bulvėm. Pavakariams valgo varškytę arba jogurtą. Užkandžiauja sausainiais, duoniukais, kukurūzais, patinka dešrytė arba kokia rūkyta mėsytė. Labiausiai apetitas atsiranda kai mato kitus valgančius, tad ragavo jau ir suaugusių maisto. O iš gėrimų, tai patinka tik moliūgų sultys. Kitko tik paragauja ir viskas. Pas mus dabar irgi ta pati problemele  Nezinau ka vaikui isiulyti, nes koses visai nenori  Ka jus galite pasiulyti pusryciams  Gal dar kokiu recepteliu zinote
lauralin
2007 09 21, 23:07
QUOTE(natasonok @ 2007 09 20, 12:28) Pas mus dabar irgi ta pati problemele  Nezinau ka vaikui isiulyti, nes koses visai nenori  Ka jus galite pasiulyti pusryciams  Gal dar kokiu recepteliu zinote  Mes pusryciams valgom varsketukus,labai skanu ir greitai.Pati padarau keliems kartams ir i kamera sudedu,vakare porcija istraukiu ir isverdu ryte.Kas kokia trecia diena koses duodu.Pries pietu miegeli valgom sriubyte,po to darzoves su kukuliukais arba jei darau kazka nekepto,tai tada valgo ta ka ir mes,pvz. makaronus su farsu ir darzovem,guliasa ir t.t. vakare vaisius,jogurta,isverdu pieniskos sriubytes arba koses.Pries miegeli buteliukas karves arba vaikams nuo vienu metu pienas  Nors svoris ir per mazas,apetitu nesiskundziam
laukinukė
2007 09 22, 09:17
QUOTE(lauralin @ 2007 09 22, 00:07) Pries miegeli buteliukas karves arba vaikams nuo vienu metu pienas  Nors svoris ir per mazas,apetitu nesiskundziam  O kaip vadinasi ir kur ieškoti to pieno nuo 1 metų  . Buvau pradėjusi vakare duoti karvės pieną, bet suviduriavo. Tik kad tuo metų 3 dantai dygo, tai gal gavosi sutapimas  . O mišinys jau mane užknisa.
lauralin
2007 09 22, 23:20
QUOTE(laukinukė @ 2007 09 22, 10:17) O kaip vadinasi ir kur ieškoti to pieno nuo 1 metų  . Buvau pradėjusi vakare duoti karvės pieną, bet suviduriavo. Tik kad tuo metų 3 dantai dygo, tai gal gavosi sutapimas  . O mišinys jau mane užknisa. Maximoj tikrai yra,ten kur misinukai.Nestle firmos,melyna dezute,parasyta pienas vaikams nuo vienu metu.Karves piena pabandyk atskiest su vandeniu,gal per stipru,o gal del to,kad dantukai dygsta
vixiuke
2007 09 23, 09:05
QUOTE(laukinukė @ 2007 09 22, 10:17) O kaip vadinasi ir kur ieškoti to pieno nuo 1 metų  . Buvau pradėjusi vakare duoti karvės pieną, bet suviduriavo. Tik kad tuo metų 3 dantai dygo, tai gal gavosi sutapimas  . O mišinys jau mane užknisa. aš karvės pieną skiedžiu ir virinu, tai neviduriuoja dukrytė.
natasonok
2007 10 05, 16:50
Mes irgi po truputi pratinames prie karves pienuko  Jau kokia savaitele gyvenam be misinuko  Tik nezinau ar sutaupame, nes misinuko kainyte 33 lt, o pienuko mums dabar litro uztenka 1,5 dienai
vixiuke
2007 10 05, 20:16
QUOTE(natasonok @ 2007 10 05, 17:50) Mes irgi po truputi pratinames prie karves pienuko  Jau kokia savaitele gyvenam be misinuko  Tik nezinau ar sutaupame, nes misinuko kainyte 33 lt, o pienuko mums dabar litro uztenka 1,5 dienai  na tai tikrai kad nesutaupot. Mes tai perkame karvės pieną pas kaimynę po litą
inga-uk
2007 10 06, 18:15
as is vis tuoj su maistu isprotesiu, jau ir stojuosi ant galvos kad tik vaikas valgytu, kartais net nei saukst neiksu, net ir musu maisto nevalgo, nekalbu jau apie kudikiskas  o buna tokiu dienu kad valgo viska is eiles, ka be paduotum ar pati pasiimtu, vis kas nors yra padeta jai pasiekiamoj vietoj o del kukuruzu kaip anksciau buvo rasyta as dar nebuvau davius, bet viena karta bunant pas drauge sveciuose buvo pas ja viena drauges mergyte, tai aisku, juk reikia dalintis, taip vaikas ismokintas au ko gero tai paime ir dave ir dar visa pakeli, aisku pirmiausia ji perplese kad mazoji galetu pasiimti, tai viena sugrauze, bet kai pamaciau tai pasakiau kad negalima ir turejau javinuka paemus is namu, tai pakeiciau as juos i ji, aisku mazoji gal ir nebuvo labai patenkinta, bet kazkuo turejau keisti, o draugei pasakiau kad nevalgom tokiu dalyku ir tuo pasibaige  nors iki siol net neagalvojaukad galima butu jais paspringti  , bet aisku visko buna
Aš tai jau seniai kukurūzus duodu, bet kai perskaičiau šią istoriją, tai nusprendžiau nebeduoti. Net nebuvau pagalvojus, kad taip su jais gali baigtis... Maniškė irgi tarpais labai gerai valgo, tarpais reikia jau labai siūlyti. Net nebesugalvoju ką...
belosneska
2007 10 24, 20:29
sveikos  mes dar neragavom nei pieno,nei kiausinio,apie ji noreciau suzinoti ,kaip duoti.?mums dar nera metuku,bet jau greit bus,meniu skurdokas,vis bijau alergijos pieno produktams.sakykit kaip pradeti duoti kiausini,virti ,ar duoti baltyma ar tik tryni?patarkit prasau
QUOTE(belosneska @ 2007 10 24, 21:29) sveikos  mes dar neragavom nei pieno,nei kiausinio,apie ji noreciau suzinoti ,kaip duoti.?mums dar nera metuku,bet jau greit bus,meniu skurdokas,vis bijau alergijos pieno produktams.sakykit kaip pradeti duoti kiausini,virti ,ar duoti baltyma ar tik tryni?patarkit prasau  o vaikutis kam nors alergiškas? šiaip reiktų pagal viską pradėti nuo trynio, bet aš pirmą kartą daviau virtą kiaušinį, tai mažei baltymas labai patiko. neišbėrė, tai ir toliau valgom pirmą kartą tik duok nedidelį kiekį, pastebėk kaip reaguos
QUOTE(ivory @ 2007 10 25, 12:49) o vaikutis kam nors alergiškas? šiaip reiktų pagal viską pradėti nuo trynio, bet aš pirmą kartą daviau virtą kiaušinį, tai mažei baltymas labai patiko. neišbėrė, tai ir toliau valgom pirmą kartą tik duok nedidelį kiekį, pastebėk kaip reaguos  Visiskai pritariu  Mes taip pat kiausini ragavom, is pradziu tik siek tiek, ir nieko blogo nenutiko  , tai dabar karta per savaite pasigardziuodamos suvalgom pusryciams viena virta kiausini
Vaiku mitybos skyrely yra "Vaiku maisto receptai" Receptai ten yra ivairaus amziaus vaikuciams,gal kam pravers
Virginuja
2007 10 26, 20:50
o mes kiausinuku nusprendem pirma karta paragaut per velykas, tai vakara praleidom ligoninej  po kokios valandos nuo to kai paragavom kiausinio, vaikui pradejo tinti veidas, o po to ir visas istino. alergiskas pasirodo kiausinukams... tai dabar atsargiai renkames maista: nevalgom nieko, kas turi sudety kiausiniu. bet tikimes, kad isaugs jis sita alergija
natasonok
2007 10 28, 15:19
QUOTE(Virginuja @ 2007 10 26, 21:50) o mes kiausinuku nusprendem pirma karta paragaut per velykas, tai vakara praleidom ligoninej  po kokios valandos nuo to kai paragavom kiausinio, vaikui pradejo tinti veidas, o po to ir visas istino. alergiskas pasirodo kiausinukams... tai dabar atsargiai renkames maista: nevalgom nieko, kas turi sudety kiausiniu. bet tikimes, kad isaugs jis sita alergija Nu ir nepasisieki
nebesugalvoju ir as ka cia beduoti valgyti  tai ka pati gaminu valgo noriai,bet nelabai noriu piknaudziauti,nes vistiek prieskoniai,riebalai savo daro  o dar sunerimavau del dukrytes sveikatos,jau kelinta diena is burnytes uzuodziu acetono kvapa,gal kad ja maitinu ''nesveikai''.Gal kazka per riebaus uzmaitinau,nezinau.Todel pagalvojau,kad reikia gal jai geriau atskirai kazka virti
vixiuke
2007 10 29, 18:08
QUOTE(korrona @ 2007 10 29, 19:01) nebesugalvoju ir as ka cia beduoti valgyti  tai ka pati gaminu valgo noriai,bet nelabai noriu piknaudziauti,nes vistiek prieskoniai,riebalai savo daro  o dar sunerimavau del dukrytes sveikatos,jau kelinta diena is burnytes uzuodziu acetono kvapa,gal kad ja maitinu ''nesveikai''.Gal kazka per riebaus uzmaitinau,nezinau.Todel pagalvojau,kad reikia gal jai geriau atskirai kazka virti  mano durkytė jau irgi nenori leliukiško maisto, kai paragavo mūsų, taigi stengiuosi duoti nelabai riebaus, nekepto, bet kartais ir kokį bulvinį blyną suvalgom, ir karbonado gabalėlį
QUOTE(vixiuke @ 2007 10 29, 19:08) mano durkytė jau irgi nenori leliukiško maisto, kai paragavo mūsų, taigi stengiuosi duoti nelabai riebaus, nekepto, bet kartais ir kokį bulvinį blyną suvalgom, ir karbonado gabalėlį  As iki siol jai duodavau visoki maista,bet sakau kai susirupinau jos sveikatele,tai nusprendziau kiek reciau duoti normale maista.Bet kad va ji nevalgo tai kas skirta jai  siandiena bandziau duoti pirktine kose,tai spjiove iskart
vixiuke
2007 10 30, 18:27
QUOTE(korrona @ 2007 10 30, 16:02) As iki siol jai duodavau visoki maista,bet sakau kai susirupinau jos sveikatele,tai nusprendziau kiek reciau duoti normale maista.Bet kad va ji nevalgo tai kas skirta jai  siandiena bandziau duoti pirktine kose,tai spjiove iskart  pabandyk duoti omletuko ar pvz. aš verdu tokį troškinį: faršas, kopūstas, bulvė, morka, druskos ir kai jau išsitroškina įdedu grietinės, kartais ryžių dribsnių įmetu (gaunasi tinginio balandėliai) tai mano mažoji labai valgo, o vietoj kopūsto pabandžaiu įdėt cukinijos tai nevalgė, nors anksčiau valgydavo. Taip pat labai mėgsta jogurtą, sūrio lazdeles, sasyskas duodu labai jau retai ir perku tas kur be E (nepamenu kaip vadinasi). Taip pat mėgsta burokų sriubą, lietinius blynus, sūrelius varškės, nors varškyčių tų vaikiškų nevalgo.
QUOTE(vixiuke @ 2007 10 30, 19:27) pabandyk duoti omletuko ar pvz. aš verdu tokį troškinį: faršas, kopūstas, bulvė, morka, druskos ir kai jau išsitroškina įdedu grietinės, kartais ryžių dribsnių įmetu (gaunasi tinginio balandėliai) tai mano mažoji labai valgo, o vietoj kopūsto pabandžaiu įdėt cukinijos tai nevalgė, nors anksčiau valgydavo. Taip pat labai mėgsta jogurtą, sūrio lazdeles, sasyskas duodu labai jau retai ir perku tas kur be E (nepamenu kaip vadinasi). Taip pat mėgsta burokų sriubą, lietinius blynus, sūrelius varškės, nors varškyčių tų vaikiškų nevalgo. Aciu tau labai uz receptuka  butinai pabandysiu,patroskinti si troskini  ,nebesugalvoju nieko ka cia jai padarius valgyti.O dar kai pati bando valgyt,tai isvis nedavalgo  ,nesileidzia maitinama  ,o pati tik terlianasi
|
|