Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Metinuko meniu
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba > Mažylio nuo 1 metų meniu
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
sigmola
QUOTE(ivory @ 2007 08 14, 08:14)
mano loabai mėgsta "čirvinius" blynus, kitokių ir nesiūlau. šitie kepti be riebalų, tai manau vaikui visai tinka ax.gif
*

O aš visai šeima kepu blynus su cukinija - mat panos mėgsta, tai ir mažajam po kąsnelį padalinu. O kaip užmaišyti turbūt žinot? - Su burokine tarka sutarkuoju cukiniją, jos turi būti daugiausia. tada 1 ar 2 kiaušiniai, priklauso kiek tų blynų bus
smile.gif trupučiuką pienelio ir miltų tiek, kad truputį tirštesnė tešla būtų nei įprastai blynams. Ir kepam.
QUOTE(edvina @ 2007 08 14, 21:45)
Omletuką gali paruošti ant garų, ne tik keptuvėje.
*

Manasis dabar nelabai valgo, gal kad karštos dienos.Tai apgaudinėju vyrą tongue.gif omletą valgom su pomidorais. Kąsnis omleto, kąsnis pomidoro. Pomidorą nulupu ir duodu nuo viso atsikąsti. O jei dar į cukrų kartais ......Tai omleta greit praryja ir žiojasi pomidorui ir dar paploja rankutėm gavęs thumbup.gif
ivory
QUOTE(sigmola @ 2007 08 22, 00:17)
Manasis dabar nelabai valgo, gal kad karštos dienos.Tai apgaudinėju vyrą tongue.gif omletą valgom su pomidorais. Kąsnis omleto, kąsnis pomidoro. Pomidorą nulupu ir duodu nuo viso atsikąsti. O jei dar į cukrų kartais ......Tai omleta greit praryja ir žiojasi pomidorui ir dar paploja rankutėm gavęs thumbup.gif
*

mes ir taip apgaudinėjam, nes labai mėgsta pomidorą ax.gif ir iš šaukšto nevalgo, tik iš pirštų, tai paimi gabaliuką pomidoro, mėsytės ir į burnytę. skanūs tie močiutės pomidorai thumbup.gif lotuliukas.gif
o omletuko nesu bandžius kept. bet jam reikia garų puodo ar kaip jūs darot? g.gif
Rūtelė
QUOTE(ivory @ 2007 08 22, 08:10)
mes ir taip apgaudinėjam, nes labai mėgsta pomidorą ax.gif ir iš šaukšto nevalgo, tik iš pirštų, tai paimi gabaliuką pomidoro, mėsytės ir į burnytę. skanūs tie močiutės pomidorai thumbup.gif  lotuliukas.gif
o omletuko nesu bandžius kept. bet jam reikia garų puodo ar kaip jūs darot? g.gif
*

Oi, mano irgi iš šaukšto nelabai nori valgyti. Duodu su pirštais. ax.gif Problema, nes navalgo ir sriubų.
O omletuką aš kepu ant sviesto ant mažos ugnies, kad stipriai nesukeptų. thumbup.gif
sigmola
QUOTE(ivory @ 2007 08 22, 08:10)
*

QUOTE(Rūtelė @ 2007 08 23, 14:41)
O omletuką aš kepu ant sviesto ant mažos ugnies, kad stipriai nesukeptų. thumbup.gif
*

Paprastai kepu - suplaku, įpilu truputį pienelio ir ant sviestuko kepu. Trumpai tik, kol sutraukia, nelaukiu kol pradės ruduoti:)
ivory
štai kaip, reiks pabandyti ax.gif
ačiū 4u.gif
Yogaile
Sveikos smile.gif Mano vaikui ir tuoj metukai bus rugsėjo pradzioj. O valgyti papildomą maistą iš vis buvo nustojęs, toks nevalgutis... doh.gif Dar maitinu pati, tai bent jau pieno suvalgo kaip reikiant, bet vis tiek..
natasonok
Mums ta pati problemele, tik tai jinai nenori valgyti specialiai jai pagaminto maisto verysad.gif Tai vis dazniau duodam paragauti is musu stalo, oj jai kaip skanu lotuliukas.gif
gintuks
Oi ir man jau labai daznai ismones pritruksta ka cia savo mazajam pagaminus...Ziuriu kaip ir daugumai suejus metukams turbut igrysta tos pacios sriubytes. Nes manasis valge pakankamai gerai, na o dabar mociutes kotletuka akimirksniu suvalgys, o mano darytos sriubytes ne is tolo schmoll.gif . manau gal pats zenklas kad reikia jau sodint prie savo stalo smile.gif
Pusryciams daznaiusia valgom koses, megstamiausia kukuruzu. kartais duodu jogurtuko, ar varskytes. Bandem ir omletuka, na atrodo patiko, varsketukus. Brukstelsiu keleta omleto recepteliu:
Galima kiausiniene su batonu: 50g pieno, sviesto, batono druskytes, kiausinukas. Batono riekute mazesne pamerkiame i pena, iberiam biski druskytes , imusam kiausinuka, viska gerai suplakame ir pakepiname ant sviestuko.
Kiausiniene su pamidorais: kiausinis, sviestas, pomidoro, druskytes. Pamidorus nplikiname verdanciu vandeniu,ulupam odele ir supjaustom smulkiai. Keptuveje su sviestu sudedame pamidorus, truputuka druskytes, patroskiname, ir ant siu pamidoriuku uzpilame suplaktus kiausinukus. Skanaus
natasonok
QUOTE(gintuks @ 2007 08 24, 21:41)
Oi ir man jau labai daznai ismones pritruksta ka cia savo mazajam pagaminus...Ziuriu kaip ir daugumai suejus metukams turbut igrysta tos pacios sriubytes. Nes manasis valge pakankamai gerai, na o dabar mociutes kotletuka akimirksniu suvalgys, o mano darytos sriubytes ne is tolo  schmoll.gif . manau gal pats zenklas kad reikia jau sodint prie savo stalo  smile.gif
Pusryciams daznaiusia valgom koses, megstamiausia kukuruzu. kartais duodu jogurtuko, ar varskytes. Bandem ir omletuka, na atrodo patiko, varsketukus. Brukstelsiu keleta omleto recepteliu:
Galima kiausiniene su batonu: 50g pieno, sviesto, batono druskytes, kiausinukas. Batono riekute mazesne pamerkiame i pena, iberiam biski druskytes , imusam kiausinuka, viska gerai suplakame ir pakepiname ant sviestuko.
Kiausiniene su pamidorais: kiausinis, sviestas, pomidoro, druskytes. Pamidorus nplikiname verdanciu vandeniu,ulupam odele ir supjaustom smulkiai. Keptuveje su sviestu sudedame pamidorus, truputuka druskytes, patroskiname, ir ant siu pamidoriuku uzpilame suplaktus kiausinukus. Skanaus
*

Reikes pabandyti iskepti omletuka thumbup.gif O be pomidoru mes irgi pietus nenorim valgyti unsure.gif Matau, kad ne man vienai taip be pomidoru neissisukti blink.gif
ivory
QUOTE(gintuks @ 2007 08 24, 21:41)
*

o ką daryt su batonu? g.gif
natasonok
QUOTE(ivory @ 2007 08 24, 22:43)
o ką daryt su batonu? g.gif
*

Kaip as supratau ismerkti piene ir kartu su kiausiu suplakti, o po to kepti tongue.gif
gintuks
taip batona ismirkyti, kartu isplakti su kiausinuku smile.gif Mum labai patinka su pamidorais kiausiniene thumbup.gif
Mama liala
QUOTE(natasonok @ 2007 08 24, 22:06)
Reikes pabandyti iskepti omletuka thumbup.gif  O be pomidoru mes irgi pietus nenorim valgyti unsure.gif Matau, kad ne man vienai taip be pomidoru neissisukti blink.gif
*

aha tikrai ne vienai biggrin.gif mes net grikiu kose su vistiena pomidoru uzkandam.cia vyresnelis taip ismaste o mazasis aisku is paskos lotuliukas.gif
ivory
QUOTE(Mama liala @ 2007 08 26, 09:11)
aha tikrai ne vienai  biggrin.gif mes net grikiu kose su vistiena pomidoru uzkandam.cia vyresnelis taip ismaste o mazasis aisku is paskos lotuliukas.gif
*

o kaip darai "grikiių košę su vištiena", jei teisingai supratau? 4u.gif
Kribuk
Sveikos. Pas mane irgi jau pritrūko išmonės dėl mažės maisto gaminimo. doh.gif Ryte ir vakare pastaruoju metu košės neįsiūlau, anksčiau tai dar jas valgė, bet tik tas leliukiškas. Dabar ryte ir vakare geria tik pienuką su vanile (vaikams nuo metų) 250ml. Jį laabai mėgsta. thumbup.gif Bandžiau duot paprastą, tai panelė negėrė. smile.gif Pietums verdu daržovienę su mėsyte, kartais duodu ir jų pirktinių. Kartais duodu ir vaikiškų dešrelių su bulvėm. Pavakariams valgo varškytę arba jogurtą. Užkandžiauja sausainiais, duoniukais, kukurūzais, patinka dešrytė arba kokia rūkyta mėsytė. Labiausiai apetitas atsiranda kai mato kitus valgančius, tad ragavo jau ir suaugusių maisto.
O iš gėrimų, tai patinka tik moliūgų sultys. Kitko tik paragauja ir viskas.
ivory
QUOTE(Kribuk @ 2007 08 26, 10:34)
Sveikos. Pas mane irgi jau pritrūko išmonės dėl mažės maisto gaminimo. doh.gif  Ryte ir vakare pastaruoju metu košės neįsiūlau, anksčiau tai dar jas valgė, bet tik tas leliukiškas. Dabar ryte ir vakare geria tik pienuką su vanile (vaikams nuo metų) 250ml. Jį laabai mėgsta. thumbup.gif Bandžiau duot paprastą, tai panelė negėrė. smile.gif  Pietums verdu daržovienę su mėsyte, kartais duodu ir jų pirktinių. Kartais duodu ir  vaikiškų dešrelių su bulvėm. Pavakariams valgo varškytę arba jogurtą. Užkandžiauja sausainiais, duoniukais, kukurūzais, patinka dešrytė arba kokia rūkyta mėsytė. Labiausiai apetitas atsiranda kai mato kitus valgančius, tad ragavo jau ir suaugusių maisto.
*

o tu pati spaudi moliūgų sultis? bigsmile.gif
Kribuk
QUOTE(ivory @ 2007 08 26, 09:38)
o tu pati spaudi moliūgų sultis? bigsmile.gif
*

Ne, perku Rimi. Nes tik ten jų randu. smile.gif
braske11
Sveikutes, o mano vaikelis visai nesidomi ka mes valgom verysad.gif Tik duok jam tai kas jam skanu, jei neitinki tai badausim tol kol gausim ko norim. Tai musu meniu visai skurdus doh.gif Jei randa stambiu gabaliuku, su pirstuku israpsto ir stumia sauksteli. Taip pat kai pati valgau bei noredama isiulyti jam ta pati, tiesiog nusisuka ir net nesizioja doh.gif Tai valgom leliukiskas koses ryte vakare, geriam misinuka bei per pietus verdu darzoves su mesyte, su siomis tai loterija, jei netinka, tada vienas issigelbejimas tai Hipp kalakutiena su ryziais. Bet visus desertukus, varskytes ir jogurtukus valgom labai labai. 4u.gif
Yogaile
Na va, tik pasiguodžiau, ir pradėjo mano vaikas valgyti tris kartus per dieną gražiausiai jau kelintą dieną biggrin.gif Ryte košytę kokią verdam, per pietus savo arba Hipp'o tyrelę su mėsyte, vakare kokį jogurtuką, varškytę, ar vakar, pvz, prosenelio keptą obuolių pyragą taršėm pasiskanaudami, užsigerdami kefyru 4u.gif
O kur keliaujant tai dar labai patinka duoniukus, kviečių paplotėlius pagraužti ax.gif
Mikasiene
Smagu skaityti, kad mamytės taip gražiai tvarkosi su nevalgiukais smile.gif Labai gerai, kad radau šią temelę. Pasirodo savo mažiuką visišku leliuku laikau doh.gif ir košytes vaikiškas mažajam Tutelli duodu ir šiaip nuo savo stalo tik kai kuriuos dalykus pakišu g.gif
ivory
QUOTE(Gailė @ 2007 08 27, 15:09)
Na va, tik pasiguodžiau, ir pradėjo mano vaikas valgyti tris kartus per dieną gražiausiai jau kelintą dieną  biggrin.gif  Ryte košytę kokią verdam, per pietus savo arba Hipp'o tyrelę su mėsyte, vakare kokį jogurtuką, varškytę, ar vakar, pvz, prosenelio keptą obuolių pyragą taršėm pasiskanaudami, užsigerdami kefyru  4u.gif
O kur
keliaujant tai dar labai patinka duoniukus, kviečių paplotėlius pagraužti  ax.gif
*

gerai supratau- prosenelio? ohoho thumbup.gif
maniškė irgi labai mėgsta visokius ryžių trapučius, kviečius su medum, kukurūzus, bet pastarųjų sakiau nebeduosiu po to baisaus įvykio vienos Sm narės šeimoje cool.gif
vixiuke
QUOTE(ivory @ 2007 08 27, 16:16)
gerai supratau- prosenelio? ohoho thumbup.gif
maniškė irgi labai mėgsta visokius ryžių trapučius, kviečius su medum, kukurūzus, bet pastarųjų sakiau nebeduosiu po to baisaus  įvykio vienos Sm narės šeimoje cool.gif
*

o kas nutiko su tais kukurūzais, maniškė irgi kartais jų pavalgo?
ruta19
tikrai o kas nutiko su tais kukuruzais, manoji juos ziauriai megtsta ir nuo kokiu 10 men. tai geriausias nuraminimo saltinis smile.gif
Yogaile
TAip taip, prosenelio rolleyes.gif Iš mano pusės visi keturi proseneliai mano vaikui dar tebėra thumbup.gif O šis prosenelis tai saldumynų mėgėjas ir tortų bei pyragų kepėjas mūsų šeimoje ax.gif

Mano vaikui tai tikrai, matyt, atėjo natūraliai laikas, kai prireikė papildomo maisto. Pats pasiprašo ir valgo normaliai drinks_cheers.gif Ne po daug, bet jau normaliai. Šiandien tai valgėm Hipp'o tyrelės 12mėn. su menke, gėrėm pienuko, o poto dar iš manęs du koldūnus su grietine suvalgė! Taip kramtė kramtė mažus kąsnelius... wub.gif

Aha, man irgi įdomu, kaip ten su tais kukurūzais?.. Gal tiesiog kukurūzus davė?
vixiuke
Aha, man irgi įdomu, kaip ten su tais kukurūzais?.. Gal tiesiog kukurūzus davė?
*

[/quote]

neatrašo mamytė kas ten buvo su kukurūzais, bet manyčiau gal apsinuodijo ar paspringo g.gif
ivory
aš saviškei irgi buvau jau kartą nupirkus, bet po to įvykio sakiau, nebus jokių kukurūzų namie schmoll.gif
vienos mamos iš Sm vaikiukas 1m3mėn jau angeliukas verysad.gif . iš pradžių sakė kad papsringo obuoliu, bet po to paaiškėjo, kad vaikas prieš tai buvo valgęs tuos kukurūzus. kai ištraukė obuolį, jis visas buvo aplipęs kukurūzais (juk jie labai gerai ir greitai brinksta). visiškai beprasmiška mirtis schmoll.gif . kai mano dukrytė valgydavo kukurūzus, irgi po to matydavau, kad prie gomurio visa pluta prilipus iš tų kukurūzų, bet nepagalvodavau kad tai gali būti taip pavojinga verysad.gif
vixiuke
QUOTE(ivory @ 2007 08 30, 13:57)
aš saviškei irgi buvau jau kartą nupirkus, bet po to įvykio sakiau, nebus jokių kukurūzų namie schmoll.gif
vienos mamos iš Sm vaikiukas 1m3mėn jau angeliukas verysad.gif . iš pradžių sakė kad papsringo obuoliu, bet po to paaiškėjo, kad vaikas prieš tai buvo valgęs tuos kukurūzus. kai ištraukė obuolį, jis visas buvo aplipęs kukurūzais (juk jie labai gerai ir greitai brinksta). visiškai beprasmiška mirtis schmoll.gif . kai mano dukrytė valgydavo kukurūzus, irgi po to matydavau, kad prie gomurio visa pluta prilipus iš tų kukurūzų, bet nepagalvodavau kad tai gali būti taip pavojinga verysad.gif
*

skaudi nelaimė, bet ji gali įvykti ne vien nuo kukurūzų, čia matyt jau toks likimas. Juk gali vaikas paspringti kad ir nuo to paprasto obuolio ir be kukurūzų arba prie gomurio prilimpa ir duoniukai. Aš savo dukrtei duodu po vieną kukurūzą (šiaip juos valgom retai, kokius 3 kartus valgė), jei jai prilimpa prie gomurio iškart krapšto. Be to niekada nepalieku vaiko vieno, kai kanors valgo.
Arsua32
Maniskis valge kukuruzus, bet apie paspringima net nebuvau pagalvojusi schmoll.gif Daug baisiau buvo duoti lietuviska sausaini 4u.gif
ivory
QUOTE(vixiuke @ 2007 08 30, 15:03)
skaudi nelaimė, bet ji gali įvykti ne vien nuo kukurūzų, čia matyt jau toks likimas. Juk gali vaikas paspringti kad ir nuo to paprasto obuolio ir be kukurūzų arba prie gomurio prilimpa ir duoniukai. Aš savo dukrtei duodu po vieną kukurūzą (šiaip juos valgom retai, kokius 3 kartus valgė), jei jai prilimpa prie gomurio iškart krapšto. Be to niekada nepalieku vaiko vieno, kai kanors valgo.
*

taip, tu teisi, "nuo likimo nėr vaistų". bet kai išgirsti konkretų atvejį, visada susimąstai apie save. paspringti iš tikrųjų galima bet kuo, bet kukurūzų problema ta, kad jie, kaip jau rašiau, greitai brinksta ir labai limpa. paspringus obuoliuku, jį galima ir ištraukti patrankius nugarą (turėtų iššokti), o kukurūzai prilipo ir vsio, ir toliau dar brinksta. nemanau kad tėvai vaiką būtų palikę, o ir gaivinti moka -abu medikai, ir greitoji niekuo padėti negali. mano draugės vaikas buvo paspringęs kūčiuku, bet bevežant mašina pas felčerę pats kažkaip iškosėjo....visa laimė doh.gif
esu medikė, patikėk manim, daikto forma ir struktūra kuriuo paspringsti tikrai turi įtakos išeičiai 4u.gif
skyriuj dabar pas mus guli moteriškė, kuriai elektros trauma. maudės vonioj, o šalia buvo pajungta skalbiankė unsure.gif to ir užteko ir guli 2mėn be jokių teigiamų pokyčių ir gyd neteikia jokių vilčių kad kas nors pagerės. duklrytė šiemet pradės eiti į pirmą klasę.... va taip jau būna verysad.gif
ne į temą pavariau, tiesiog norėjau parodyti, jog reikia mokytis iš kitų klaidų 4u.gif tikrai tokie atvejai įstringa ilgam ir kartais priverčia susimąstyti....
4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Gailė @ 2007 08 30, 13:30)
TAip taip, prosenelio  rolleyes.gif Iš mano pusės visi keturi proseneliai mano vaikui dar tebėra  thumbup.gif O šis prosenelis tai saldumynų mėgėjas ir tortų bei pyragų kepėjas mūsų šeimoje  ax.gif
*

laimingas mažylis 4u.gif maniškė turi vieną prosenelę, bet ji jau serga sunkiai, tai neaikšu kiek dar turėsim verysad.gif
Yogaile
QUOTE(ivory @ 2007 08 30, 14:25)
taip, tu teisi, "nuo likimo nėr vaistų". bet kai išgirsti konkretų atvejį, visada susimąstai apie save. paspringti iš tikrųjų galima bet kuo, bet kukurūzų problema ta, kad jie, kaip jau rašiau, greitai brinksta ir labai limpa. paspringus obuoliuku, jį galima ir ištraukti patrankius nugarą (turėtų iššokti), o kukurūzai prilipo ir vsio, ir toliau dar brinksta. nemanau kad tėvai vaiką būtų palikę, o ir gaivinti moka -abu medikai, ir greitoji niekuo padėti negali. mano draugės vaikas buvo paspringęs kūčiuku, bet bevežant mašina pas felčerę pats kažkaip iškosėjo....visa laimė doh.gif
esu medikė, patikėk manim, daikto forma ir struktūra  kuriuo paspringsti tikrai turi įtakos išeičiai 4u.gif
skyriuj dabar pas mus guli moteriškė, kuriai elektros trauma. maudės vonioj, o šalia buvo pajungta skalbiankė unsure.gif to ir užteko ir guli 2mėn be jokių teigiamų pokyčių ir gyd neteikia jokių vilčių kad kas nors pagerės. duklrytė šiemet pradės eiti į pirmą klasę.... va taip jau būna verysad.gif
ne į temą pavariau, tiesiog norėjau parodyti, jog reikia mokytis iš kitų klaidų 4u.gif tikrai tokie atvejai įstringa ilgam ir kartais priverčia susimąstyti....
4u.gif
Papildyta:

laimingas mažylis 4u.gif maniškė turi vieną prosenelę, bet ji jau serga sunkiai, tai neaikšu kiek dar turėsim verysad.gif
*

Tai vat ir branginam mes tuos prosenelius. Nežinia, kiek dar bus, senučiukai jau visi...

O iš kitų klaidų tai tikrai būtinai reikia pasimokyti. Nes jei, neduokdie, kas nutinka, ir galvoji, o kad būčiau...
Mes kukurūzų dar nevalgėm. Po šitų pasakojimų greit ir nebandysim matyt.
natasonok
QUOTE(Kribuk @ 2007 08 26, 10:34)
Sveikos. Pas mane irgi jau pritrūko išmonės dėl mažės maisto gaminimo. doh.gif  Ryte ir vakare pastaruoju metu košės neįsiūlau, anksčiau tai dar jas valgė, bet tik tas leliukiškas. Dabar ryte ir vakare geria tik pienuką su vanile (vaikams nuo metų) 250ml. Jį laabai mėgsta. thumbup.gif Bandžiau duot paprastą, tai panelė negėrė. smile.gif  Pietums verdu daržovienę su mėsyte, kartais duodu ir jų pirktinių. Kartais duodu ir  vaikiškų dešrelių su bulvėm. Pavakariams valgo varškytę arba jogurtą. Užkandžiauja sausainiais, duoniukais, kukurūzais, patinka dešrytė arba kokia rūkyta mėsytė. Labiausiai apetitas atsiranda kai mato kitus valgančius, tad ragavo jau ir suaugusių maisto.
*

Pas mus dabar irgi ta pati problemele smile.gif Nezinau ka vaikui isiulyti, nes koses visai nenori schmoll.gif Ka jus galite pasiulyti pusryciams ax.gif Gal dar kokiu recepteliu zinote mirksiukas.gif
lauralin
QUOTE(natasonok @ 2007 09 20, 12:28)
Pas mus dabar irgi ta pati problemele smile.gif  Nezinau ka vaikui isiulyti, nes koses visai nenori schmoll.gif  Ka jus galite pasiulyti pusryciams ax.gif  Gal dar kokiu recepteliu zinote mirksiukas.gif
*

Mes pusryciams valgom varsketukus,labai skanu ir greitai.Pati padarau keliems kartams ir i kamera sudedu,vakare porcija istraukiu ir isverdu ryte.Kas kokia trecia diena koses duodu.Pries pietu miegeli valgom sriubyte,po to darzoves su kukuliukais arba jei darau kazka nekepto,tai tada valgo ta ka ir mes,pvz. makaronus su farsu ir darzovem,guliasa ir t.t. vakare vaisius,jogurta,isverdu pieniskos sriubytes arba koses.Pries miegeli buteliukas karves arba vaikams nuo vienu metu pienas thumbup.gif Nors svoris ir per mazas,apetitu nesiskundziam 4u.gif
laukinukė
QUOTE(lauralin @ 2007 09 22, 00:07)
Pries miegeli buteliukas karves arba vaikams nuo vienu metu pienas  thumbup.gif  Nors svoris ir per mazas,apetitu nesiskundziam  4u.gif
*

O kaip vadinasi ir kur ieškoti to pieno nuo 1 metų blush2.gif . Buvau pradėjusi vakare duoti karvės pieną, bet suviduriavo. Tik kad tuo metų 3 dantai dygo, tai gal gavosi sutapimas g.gif . O mišinys jau mane užknisa.
lauralin
QUOTE(laukinukė @ 2007 09 22, 10:17)
O kaip vadinasi ir kur ieškoti to pieno nuo 1 metų  blush2.gif . Buvau pradėjusi vakare duoti karvės pieną, bet suviduriavo. Tik kad tuo metų 3 dantai dygo, tai gal gavosi sutapimas  g.gif . O mišinys jau mane užknisa.
*

Maximoj tikrai yra,ten kur misinukai.Nestle firmos,melyna dezute,parasyta pienas vaikams nuo vienu metu.Karves piena pabandyk atskiest su vandeniu,gal per stipru,o gal del to,kad dantukai dygsta 4u.gif
vixiuke
QUOTE(laukinukė @ 2007 09 22, 10:17)
O kaip vadinasi ir kur ieškoti to pieno nuo 1 metų  blush2.gif . Buvau pradėjusi vakare duoti karvės pieną, bet suviduriavo. Tik kad tuo metų 3 dantai dygo, tai gal gavosi sutapimas  g.gif . O mišinys jau mane užknisa.
*

aš karvės pieną skiedžiu ir virinu, tai neviduriuoja dukrytė.
natasonok
Mes irgi po truputi pratinames prie karves pienuko 4u.gif Jau kokia savaitele gyvenam be misinuko smile.gif Tik nezinau ar sutaupame, nes misinuko kainyte 33 lt, o pienuko mums dabar litro uztenka 1,5 dienai ax.gif
vixiuke
QUOTE(natasonok @ 2007 10 05, 17:50)
Mes irgi po truputi pratinames prie karves pienuko 4u.gif  Jau kokia savaitele gyvenam be misinuko smile.gif  Tik nezinau ar sutaupame, nes misinuko kainyte 33 lt, o pienuko mums dabar  litro uztenka 1,5 dienai ax.gif
*

na tai tikrai kad nesutaupot. Mes tai perkame karvės pieną pas kaimynę po litą thumbup.gif
inga-uk
as is vis tuoj su maistu isprotesiu, jau ir stojuosi ant galvos kad tik vaikas valgytu, kartais net nei saukst neiksu, net ir musu maisto nevalgo, nekalbu jau apie kudikiskas verysad.gif o buna tokiu dienu kad valgo viska is eiles, ka be paduotum ar pati pasiimtu, vis kas nors yra padeta jai pasiekiamoj vietoj mirksiukas.gif
o del kukuruzu kaip anksciau buvo rasyta as dar nebuvau davius, bet viena karta bunant pas drauge sveciuose buvo pas ja viena drauges mergyte, tai aisku, juk reikia dalintis, taip vaikas ismokintas au ko gero tai paime ir dave ir dar visa pakeli, aisku pirmiausia ji perplese kad mazoji galetu pasiimti, tai viena sugrauze, bet kai pamaciau tai pasakiau kad negalima ir turejau javinuka paemus is namu, tai pakeiciau as juos i ji, aisku mazoji gal ir nebuvo labai patenkinta, bet kazkuo turejau keisti, o draugei pasakiau kad nevalgom tokiu dalyku ir tuo pasibaige mirksiukas.gif nors iki siol net neagalvojaukad galima butu jais paspringti g.gif , bet aisku visko buna mirksiukas.gif
Kribuk
Aš tai jau seniai kukurūzus duodu, bet kai perskaičiau šią istoriją, tai nusprendžiau nebeduoti. Net nebuvau pagalvojus, kad taip su jais gali baigtis...
Maniškė irgi tarpais labai gerai valgo, tarpais reikia jau labai siūlyti. Net nebesugalvoju ką... smile.gif
belosneska
sveikos 4u.gif mes dar neragavom nei pieno,nei kiausinio,apie ji noreciau suzinoti ,kaip duoti.?mums dar nera metuku,bet jau greit bus,meniu skurdokas,vis bijau alergijos pieno produktams.sakykit kaip pradeti duoti kiausini,virti ,ar duoti baltyma ar tik tryni?patarkit prasau 4u.gif blush2.gif
ivory
QUOTE(belosneska @ 2007 10 24, 21:29)
sveikos 4u.gif mes dar neragavom nei pieno,nei kiausinio,apie ji noreciau suzinoti ,kaip duoti.?mums dar nera metuku,bet jau greit bus,meniu skurdokas,vis bijau alergijos pieno produktams.sakykit kaip pradeti duoti kiausini,virti ,ar duoti baltyma ar tik tryni?patarkit prasau 4u.gif  blush2.gif
*

o vaikutis kam nors alergiškas? šiaip reiktų pagal viską pradėti nuo trynio, bet aš pirmą kartą daviau virtą kiaušinį, tai mažei baltymas labai patiko. neišbėrė, tai ir toliau valgom
pirmą kartą tik duok nedidelį kiekį, pastebėk kaip reaguos 4u.gif
-Aiva-
QUOTE(ivory @ 2007 10 25, 12:49)
o vaikutis kam nors alergiškas? šiaip reiktų pagal viską pradėti nuo trynio, bet aš pirmą kartą daviau virtą kiaušinį, tai mažei baltymas labai patiko. neišbėrė, tai ir toliau valgom
pirmą kartą tik duok nedidelį kiekį, pastebėk kaip reaguos 4u.gif
*

Visiskai pritariu drinks_cheers.gif Mes taip pat kiausini ragavom, is pradziu tik siek tiek, ir nieko blogo nenutiko thumbup.gif , tai dabar karta per savaite pasigardziuodamos suvalgom pusryciams viena virta kiausini tongue.gif
mambu
Vaiku mitybos skyrely yra "Vaiku maisto receptai" 4u.gif
Receptai ten yra ivairaus amziaus vaikuciams,gal kam pravers mirksiukas.gif
Virginuja
o mes kiausinuku nusprendem pirma karta paragaut per velykas, tai vakara praleidom ligoninej verysad.gif po kokios valandos nuo to kai paragavom kiausinio, vaikui pradejo tinti veidas, o po to ir visas istino. alergiskas pasirodo kiausinukams... verysad.gif
tai dabar atsargiai renkames maista: nevalgom nieko, kas turi sudety kiausiniu. bet tikimes, kad isaugs jis sita alergija
natasonok
QUOTE(Virginuja @ 2007 10 26, 21:50)
o mes kiausinuku nusprendem pirma karta paragaut per velykas, tai vakara praleidom ligoninej  verysad.gif  po kokios valandos nuo to kai paragavom kiausinio, vaikui pradejo tinti veidas, o po to ir visas istino. alergiskas pasirodo kiausinukams...  verysad.gif
tai dabar atsargiai renkames maista: nevalgom nieko, kas turi sudety kiausiniu. bet tikimes, kad isaugs jis sita alergija
*

Nu ir nepasisieki blink.gif
zara**
nebesugalvoju ir as ka cia beduoti valgyti doh.gif tai ka pati gaminu valgo noriai,bet nelabai noriu piknaudziauti,nes vistiek prieskoniai,riebalai savo daro schmoll.gif o dar sunerimavau del dukrytes sveikatos,jau kelinta diena is burnytes uzuodziu acetono kvapa,gal kad ja maitinu ''nesveikai''.Gal kazka per riebaus uzmaitinau,nezinau.Todel pagalvojau,kad reikia gal jai geriau atskirai kazka virti g.gif
vixiuke
QUOTE(korrona @ 2007 10 29, 19:01)
nebesugalvoju ir as ka cia beduoti valgyti doh.gif tai ka pati gaminu valgo noriai,bet nelabai noriu piknaudziauti,nes vistiek prieskoniai,riebalai savo daro schmoll.gif o dar sunerimavau del dukrytes sveikatos,jau kelinta diena is burnytes uzuodziu acetono kvapa,gal kad ja maitinu ''nesveikai''.Gal kazka per riebaus uzmaitinau,nezinau.Todel pagalvojau,kad reikia gal jai geriau atskirai kazka virti g.gif
*

mano durkytė jau irgi nenori leliukiško maisto, kai paragavo mūsų, taigi stengiuosi duoti nelabai riebaus, nekepto, bet kartais ir kokį bulvinį blyną suvalgom, ir karbonado gabalėlį blush2.gif
zara**
QUOTE(vixiuke @ 2007 10 29, 19:08)
mano durkytė jau irgi nenori leliukiško maisto, kai paragavo mūsų, taigi stengiuosi duoti nelabai riebaus, nekepto, bet kartais ir kokį bulvinį blyną suvalgom, ir karbonado gabalėlį  blush2.gif
*

As iki siol jai duodavau visoki maista,bet sakau kai susirupinau jos sveikatele,tai nusprendziau kiek reciau duoti normale maista.Bet kad va ji nevalgo tai kas skirta jai doh.gif siandiena bandziau duoti pirktine kose,tai spjiove iskart doh.gif
vixiuke
QUOTE(korrona @ 2007 10 30, 16:02)
As iki siol jai duodavau visoki maista,bet sakau kai susirupinau jos sveikatele,tai nusprendziau kiek reciau duoti normale maista.Bet kad va ji nevalgo tai kas skirta jai doh.gif siandiena bandziau duoti pirktine kose,tai spjiove iskart doh.gif
*

pabandyk duoti omletuko ar pvz. aš verdu tokį troškinį: faršas, kopūstas, bulvė, morka, druskos ir kai jau išsitroškina įdedu grietinės, kartais ryžių dribsnių įmetu (gaunasi tinginio balandėliai) tai mano mažoji labai valgo, o vietoj kopūsto pabandžaiu įdėt cukinijos tai nevalgė, nors anksčiau valgydavo. Taip pat labai mėgsta jogurtą, sūrio lazdeles, sasyskas duodu labai jau retai ir perku tas kur be E (nepamenu kaip vadinasi). Taip pat mėgsta burokų sriubą, lietinius blynus, sūrelius varškės, nors varškyčių tų vaikiškų nevalgo.
zara**
QUOTE(vixiuke @ 2007 10 30, 19:27)
pabandyk duoti omletuko ar pvz. aš verdu tokį troškinį: faršas, kopūstas, bulvė, morka, druskos ir kai jau išsitroškina įdedu grietinės, kartais ryžių dribsnių įmetu (gaunasi tinginio balandėliai) tai mano mažoji labai valgo, o vietoj kopūsto pabandžaiu įdėt cukinijos tai nevalgė, nors anksčiau valgydavo. Taip pat labai mėgsta jogurtą, sūrio lazdeles, sasyskas duodu labai jau retai ir perku tas kur be E (nepamenu kaip vadinasi). Taip pat mėgsta burokų sriubą, lietinius blynus, sūrelius varškės, nors varškyčių tų vaikiškų nevalgo.
*

Aciu tau labai uz receptuka 4u.gif 4u.gif butinai pabandysiu,patroskinti si troskini mirksiukas.gif ,nebesugalvoju nieko ka cia jai padarius valgyti.O dar kai pati bando valgyt,tai isvis nedavalgo doh.gif ,nesileidzia maitinama schmoll.gif ,o pati tik terlianasi lotuliukas.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.