Koses valgom ryte, sasyskas per pietus, sedziu ir jau nebesugalvoju ka mergaitei duoti vakarienes, kad nereiktu ilgai gaminti. Gal turit kokiu minciu?
musu vakariene labai ivairi.kadangi sunelis labai megsta sriubas,tai atskirai net neverdu ju,valgome visi kartu.taip pat vakarienei megsta koldunus,makaroniukus su darzovemis,bulviu kose,grikiu kose.
Mūms yra 1.2 metai.Mes valgom viska ko yra ir sriubas ir cepelinus virtu bulviu koldunus blynus ir plova ka darau šeimai tai ir vaikai valgo
QUOTE daivoska Paskelbta 2006 08 22, 19:48 Koses valgom ryte, sasyskas per pietus, sedziu ir jau nebesugalvoju ka mergaitei duoti vakarienes, kad nereiktu ilgai gaminti. Gal turit kokiu minciu? Tai duok per pietus mesos,sriubos Maniskiui irgi nerealiai patinka sriubos yra kosiu,jogurtu,kiausiniu,darzoviu,is varskes daug galima sugalvoti,makaronai su suriu,zuvies
Na tikrai galima prigalvoti daug ko
1. 5 grūdų dribsniai 2. Miežių dribsniai 3. Kviečių dribsniai 4. Ryžių dribsniai 5. Manų košė Prie visų šitų gi galima įdėti ar tai faršo, dešrytės, smulkintos jautienos, vištienos... Be to galima ir sumaišyti kviečius, miežius ir bus vėl kitokia košė. Daugiau daržovienių kiek gi galima pridaryti. O kiaušiniai Tarkim kiek galima prikaitalioti iš: 1. Bulvės 2. Morkos 3. Kopūstas 4. Svogūniuko 5. žirneliai 6. Pupelės 7. Burokėliai (saviškei dar nesu davausi) Taipogi ir su mėsa ir be Miltiniai patiekalai... Daug ko galima, tik nereikia tinginiauti, pati temos autorė užsiminė, kad nori greit pagaminti. Kai kurių patiekalų per 3 minutes nepagaminsi, bet vaikui užtad kaip skanu QUOTE(daivoska @ 2006 08 22, 19:48) Koses valgom ryte, sasyskas per pietus, sedziu ir jau nebesugalvoju ka mergaitei duoti vakarienes, kad nereiktu ilgai gaminti. Gal turit kokiu minciu? hm... na juk per pietus kokia sriubyte tipsta is darzoviu galima padaryt, is vistienos, yra juk siam pasauly ir zuvis
vakare aš duodu varškytę, sumaišau su jogurtu, arba sriubytės pieniškos, maniškis košes nelabai valgo, tai kartais ir pritrūkstu fantazijos
Na aš kartai irgi pritrūkstu fantazijos, be čia pasiskaičius atsiranda noras paįvairinti savo mažiuko meniu
Pieniska sriubyte, manu kose, varskytes, kiausinukas ir tt.
mūsiškis ryte ir vakare valgo košę (tą pirktinę, maišomą vandeniu ar pienu), kadangi su kitomis kiek prasčiau. Be to, ryte dar ir mūsų sumuštinio užkanda. Pietums valgo praktiškai viską, ką ir mes. Jau nuo metų, aišku, palaipsniui, stebėdami. Ir žuvytės patroškinam, vištienos išverdam, gauna bulvių košės, kitų daržovių, paprasčiausios kiaulienos. Nesmulkinta jautiena gali būti kietoka. Gauna ir balandėlių, ir karbonado šiek tiek. Neduodam keptų bulvių, nes nesuvirškina. Kiekvienam pabosta tą patį valgyti. Kiekvieną dieną pavakariams duodam varškytės Miau, "deserto" ar jogurto. Tfu tfu, bet problemu su virškinimu dar neturejom.
mes irgi valgom ivairiai vakare, daznai kolduniukus
Taip galima gi viska jau tokiam vaikui duoti pasirinkimas tikrai yra.
mano mazoji valgo viska nuo musu stalo
<mes valgom vakarienei, pieniska makaronu sriuba
Kai mano mazajai sukako metukai, daktare pasake, kad ji gali valgyti viska. Valgo tai viska, bet reikia sutrinti. Tingi kramtyti. bet stai kotletus ir zuvies pirstelius valgo be problemu, net pati su sakute susignaibo( daugiau ant zemes nukrenta nei leksteja lieka).
O vakarienes daznai dukra atsisako( dukrai 18 menesiu), bet ir neverciu. Mes turim savo ritma- jinai eina 19.30 miegoti, tai apie 18.30 nieko nevalgo- reiskia nealkana. Atsigeria arbatos ir jei uztenka. O jei vis delto valgo- tai duodam dazniausiai koses. Mesisko gauna jau pakankamai per pietus. Beto vakare sasiskos ir co. nera sveika. Mesa sunkiai virskinasi ir vaikui gali miegas sutrikti. Net suaugusiam yra patartina nieko "sunkaus" pries miega nevalgyti( o cia vaikas). O kosiu pasirinkimas tikrai ivairus. Maniske megsta manu kose su sutrintais bananais. Gali buti tapati kose, tik su skirtigais priedais. Svarbiausia, kad skanu.
Suneliui 1,8m. Valgo labai daug. Vakarienei, pvz, siandien valgem varsketuku virtu.Kai turiu laiko, prisigaminu ir uzsaldau, o kai ne- pirktiniai sueina. O siaip vakare- koses, sriubytes, blyniukai, makaronai. Kartais vietoj valgio buteliukas pieno
O pas mus dabar labai bjaurus periodas
Sūnui suėjo 2 metai ir pradėjo maivytis "to nenoriu, o šito noriu". Anksčiau valgė viską kartu su mumis, tai problemų neturėjom. Dabar vakarienei valgo varškytes arba sūrelius, kartais "pasirašo" ir virtinukų paragauti QUOTE(Edicka @ 2006 10 26, 14:09) Kai mano mazajai sukako metukai, daktare pasake, kad ji gali valgyti viska. Valgo tai viska, bet reikia sutrinti. Tingi kramtyti. bet stai kotletus ir zuvies pirstelius valgo be problemu, net pati su sakute susignaibo( daugiau ant zemes nukrenta nei leksteja lieka). Tai kad tie zuvies pirsteliai nieko vertingo. Sintetika. Tas pats, kas ir desreles. Nors zinoma ir as kartais is tingejimo duodu desreliu. Tik labai retai. O siaip vakarienei valgom panasiai kaip ir visi - varsketukus (virtus), koses ivairias (nors nelabai noriai jas valgo), varskyte, jogurta, sriubyte su pagnaibyta vistiena, kartais bulviu koses su kokiu kukuliuku...
Tokio amziau vaikui ,galima duoti viska ka pati valgai, tik vakare gal mesisko nereiketu,jei pietums davei.
Rekomenduoju omleta. O jei dar kokia desrikes gabaliuka imetu, tai dukryte taip sukapoja, net ausys linksta
pieniškos sriubytes - makaronų, ryzių, grikių
kosytes geriausai
dažniausiai valgom košes, blynus, dešreles, batoną keptą kiaušinyje. jei nelabai vėlu fri bulvytes su kefyru. visaip būna, priklauso nuo laiko
o tai batonas kiausinyje ne per riebu?
O as visada pieniskas kosytes,sriubytes verdu vakarienei-grikiu,meziniu,kvietiniu,gerkuleso...paprasta ir greita!
Vakarienei ruosiu kanors lengvo, pvz. pieniška sriuba, arba daržoviu,. Duodu kartais visai prieš miega, jogurto ar desertinės varškės, nes paprastos nevalgo
Įvairios košės su įvairiais priedais
Vakarienės pagrindinis meniu - įvairios kruopų košės (maniškei beveik 1,5 m.)
vakarienei valgom varskyte, jogurtuka arba vaisine tirele, ir manau kad ivairios koses, o ypac bulviu yra per sunkus maistas vakarienei suaugusiam, o ka jau kalbeti apie vaika...
Pieniškas košes mano zuikis valgo. Dažniausiai paskaninu uogiene
Gal kas zino ar 1,5 vaikui galima i darzoviu kose boroko ideti?
As dar labai mazai ka duodu valgyt nuo bendro stalo. Duodu tik paragaut po truputi, bijau.
Žinoma, kad galima tokio amžiaus vaikui buroką
QUOTE(Indula @ 2007 06 01, 08:07) Žinoma, kad galima tokio amžiaus vaikui buroką Jau reiketu kazkaipryztis pradeti duoti musu maisto, bet man ji dar tokia mazute, o tokia baile QUOTE(Indula @ 2007 06 01, 08:07) Ir šaltibarščius labai skaniai kapoja Manoji irgi labai mėgsta šaltibarščius QUOTE(lediete @ 2007 06 01, 14:53) Jau reiketu kazkaipryztis pradeti duoti musu maisto, bet man ji dar tokia mazute, o tokia baile O tai kokias jūs nesąmones valgot?neduokit dar kokių šašlykų, kepsnių, jei labai bijot dar bulvinių blynų.O patroškintą kotletuką , bulvių košytę, makaronus, daržovių troškinį, plovą, guliašą jau drąsiai galima duoti.O kiek dar varškės patiekalų.Va jums ir mūsų maistas
sveikos, mamos,
dukrytei metukai laiko, jau kaip ir didelė ką savo mylimukams gaminate jūs? kuo paįvairinate racioną? pasidalinkite savo idėjomis
Labas
Dienos metu dar pagrauzia tai duoniuka, tai sausaini, agurka, pomidora ar pan. Tai toks musu meniu. QUOTE(Gytr @ 2007 08 12, 12:05) Labas Dienos metu dar pagrauzia tai duoniuka, tai sausaini, agurka, pomidora ar pan. Tai toks musu meniu. ačiū už išsamų atsakymą bėda, kad mes patys pietų nelabai gaminamės, dažniausiai "normalų" maistą valgom pavakary ar vakarienei, jei iš viso valgom QUOTE(ivory @ 2007 08 13, 06:50) ačiū už išsamų atsakymą bėda, kad mes patys pietų nelabai gaminamės, dažniausiai "normalų" maistą valgom pavakary ar vakarienei, jei iš viso valgom Taip, kose verdu pati, is turimu tadien kruopu O nevalgadieniai tai visiems vaikams buna QUOTE(Gytr @ 2007 08 13, 10:30) Taip, kose verdu pati, is turimu tadien kruopu O nevalgadieniai tai visiems vaikams buna kad tie nevalgiadieniai savaitėm trunka
Man taip pat labai sunku sugalvoti ka vaikuciui duoti valgyti. Su pietumis lengviau-tai vistiena su bulvem ar ryziais ar makaronais. Jei viena diena vistiena su bulvem-tai kita diena versiena su makaronais. Jei sau verdu frikadeliu sriuba -tai ir sunytis suvalgo. Taip pat valgo ir balandelius ir kotleta, kepeneles.Va sunkiau su pusryciais ir vakariene. Iki siol valgome visokiausias pieniskas kosytes. Netgi dar perku tas kudikiskas kosytes. O is ,,suaugusiuju" kosiu labiausiai megsta avizine , bet tik kai imaisau banana.Siaip maniskis toks i salduma labiau linkes. Kiausinio neikisi, blynu taip pat neperdaugiausia-tai isvis nebeturiu fantazijos ka jam pasiulyti ryte ir vakare. Aisku i tarpus ir jogurtas ir varskyte ir duoniukas, sausainiukas, obuoliukas (ir su morkyte) ir t.t.
QUOTE(jolax @ 2007 08 13, 22:37) Man taip pat labai sunku sugalvoti ka vaikuciui duoti valgyti. Su pietumis lengviau-tai vistiena su bulvem ar ryziais ar makaronais. Jei viena diena vistiena su bulvem-tai kita diena versiena su makaronais. Jei sau verdu frikadeliu sriuba -tai ir sunytis suvalgo. Taip pat valgo ir balandelius ir kotleta, kepeneles.Va sunkiau su pusryciais ir vakariene. Iki siol valgome visokiausias pieniskas kosytes. Netgi dar perku tas kudikiskas kosytes. O is ,,suaugusiuju" kosiu labiausiai megsta avizine , bet tik kai imaisau banana.Siaip maniskis toks i salduma labiau linkes. Kiausinio neikisi, blynu taip pat neperdaugiausia-tai isvis nebeturiu fantazijos ka jam pasiulyti ryte ir vakare. Aisku i tarpus ir jogurtas ir varskyte ir duoniukas, sausainiukas, obuoliukas (ir su morkyte) ir t.t. mano loabai mėgsta "čirvinius" blynus, kitokių ir nesiūlau. šitie kepti be riebalų, tai manau vaikui visai tinka vakar viriau vištienos kukuliuką su makaronais, įbėriau visokių prieskoninių daržovių mišinį be druskytės, tai kaip patiko o jūs mėsytę parduotuvėj perkat? aš kažkai pvis prisibijau, baisu kai nežinai kaip užaugintas gyvuliukas
mums jau irgi greit metukai bet mes pietums taip pat daugiausia stengiames valgyti tai ka gaminu visiems aisku dabar seimai truputeli kitaip gaminu
QUOTE(ivory @ 2007 08 14, 08:14) mano loabai mėgsta "čirvinius" blynus, kitokių ir nesiūlau. šitie kepti be riebalų, tai manau vaikui visai tinka vakar viriau vištienos kukuliuką su makaronais, įbėriau visokių prieskoninių daržovių mišinį be druskytės, tai kaip patiko o jūs mėsytę parduotuvėj perkat? aš kažkai pvis prisibijau, baisu kai nežinai kaip užaugintas gyvuliukas O man triusiena labai patinka.Tevai kaime triusius augina,tai dukrytei vis pasiulau,ji valgo su malonumu QUOTE(ivory @ 2007 08 12, 10:20) sveikos, mamos, dukrytei metukai laiko, jau kaip ir didelė ką savo mylimukams gaminate jūs? kuo paįvairinate racioną? pasidalinkite savo idėjomis Maniškiui jau 1 ir 3 mėnesiai bet dar beveik viską gaminu jam atskirai Mūsų meniu: omletukai, varškėtukai, virtų bulvių kukuliukai makaronai su sūriu, su varške, su įvairia mėsyte, su žuvimi,su daržovėmis, su vaisiais) priklauso nuo to su kokiais priedais ir kokiu laiku valgoma, jei su varške ar vaisiais tada pusryčiams, jei su mėsyte pietums. Įvaiių kruopų košės, irgi kaitaliojam priedus kaip ir makaronams plovas, įvairios sriubytės, čia jau nuo mūsų bendro stalo Aišku gauna ir to maisto, kurį valgome mes, bet dar stengiamės smarkiai neapkrauti mažiuko skranduko sunkiau virškinamais, keptais patiekalais. Papildyta: QUOTE(ivory @ 2007 08 14, 07:14) o jūs mėsytę parduotuvėj perkat? aš kažkai pvis prisibijau, baisu kai nežinai kaip užaugintas gyvuliukas kol buvo kūdikėlis ieškojome pažinčių kaimuose ir pirkdavome iš jų, o dabar jau perkame parduotuvėj QUOTE(edvina @ 2007 08 14, 15:01) Maniškiui jau 1 ir 3 mėnesiai bet dar beveik viską gaminu jam atskirai Mūsų meniu: omletukai, varškėtukai, virtų bulvių kukuliukai makaronai su sūriu, su varške, su įvairia mėsyte, su žuvimi,su daržovėmis, su vaisiais) priklauso nuo to su kokiais priedais ir kokiu laiku valgoma, jei su varške ar vaisiais tada pusryčiams, jei su mėsyte pietums. Įvaiių kruopų košės, irgi kaitaliojam priedus kaip ir makaronams plovas, įvairios sriubytės, čia jau nuo mūsų bendro stalo Aišku gauna ir to maisto, kurį valgome mes, bet dar stengiamės smarkiai neapkrauti mažiuko skranduko sunkiau virškinamais, keptais patiekalais. o omletas tinka? QUOTE(ivory @ 2007 08 14, 07:14) Ziurejau enciklopedijoj ir buvau nustebusi, kad triusienoje daugiau gelezies negu jautienoje Triusiena laikoma labai sveika mesa QUOTE(ivory @ 2007 08 14, 15:39) O kodel gi ne? Metinuko skrandis nera toks jautrus, kad negaletu valgyt kepto. Svarbu - kad maistas nebutu sudegintas. Bet pridegusi maista niekam nera sveika valgyt.... Beje,kai dukrytei sukako 8 men., pediatre pasake, kad jau galiu duoti viska, ka valgom patys, svarbiausia, kad butu nedaug prieskoniu ir mazai druskos. Bet as jos tada ne neketinau klausyt. Tik kai sukako metukai, emiau jai po truputi duoti valgyt tai, ka visai seimai taisau, tik su nedideliu kiekiu druskos ir prieskoniu. Juk ir tokiems mazyliams paragauti kazko naujo, kiek gi galima kasdien valgyt virta mesyte su darzovem? |