Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Metinuko meniu
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba > Mažylio nuo 1 metų meniu
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
moniccca
Koses valgom ryte, sasyskas per pietus, sedziu ir jau nebesugalvoju ka mergaitei duoti vakarienes, kad nereiktu ilgai gaminti. Gal turit kokiu minciu?
edux
musu vakariene labai ivairi.kadangi sunelis labai megsta sriubas,tai atskirai net neverdu ju,valgome visi kartu.taip pat vakarienei megsta koldunus,makaroniukus su darzovemis,bulviu kose,grikiu kose.
Austre 123
Mūms yra 1.2 metai.Mes valgom viska ko yra ir sriubas ir cepelinus virtu bulviu koldunus blynus ir plova ka darau šeimai tai ir vaikai valgo thumbup.gif ir dar kaip thumbup.gif
Gulia
daivoska Paskelbta 2006 08 22, 19:48
  Koses valgom ryte, sasyskas per pietus, sedziu ir jau nebesugalvoju ka mergaitei duoti vakarienes, kad nereiktu ilgai gaminti. Gal turit kokiu minciu?

Tai duok per pietus mesos,sriubos thumbup.gif Nejaugi kiekviena diena tas pats meniu g.gif

Maniskiui irgi nerealiai patinka sriubos thumbup.gif
yra kosiu,jogurtu,kiausiniu,darzoviu,is varskes daug galima sugalvoti,makaronai su suriu,zuvies
Ryški
Na tikrai galima prigalvoti daug ko smile.gif Kiek grūdinių patiekalų:

1. 5 grūdų dribsniai
2. Miežių dribsniai
3. Kviečių dribsniai
4. Ryžių dribsniai
5. Manų košė

Prie visų šitų gi galima įdėti ar tai faršo, dešrytės, smulkintos jautienos, vištienos... Be to galima ir sumaišyti kviečius, miežius ir bus vėl kitokia košė.

Daugiau daržovienių kiek gi galima pridaryti. O kiaušiniai bigsmile.gif

Tarkim kiek galima prikaitalioti iš:

1. Bulvės
2. Morkos
3. Kopūstas
4. Svogūniuko
5. žirneliai
6. Pupelės
7. Burokėliai (saviškei dar nesu davausi)

Taipogi ir su mėsa ir be rolleyes.gif

Miltiniai patiekalai... Daug ko galima, tik nereikia tinginiauti, pati temos autorė užsiminė, kad nori greit pagaminti. Kai kurių patiekalų per 3 minutes nepagaminsi, bet vaikui užtad kaip skanu bigsmile.gif

Sv@jonė
QUOTE(daivoska @ 2006 08 22, 19:48)
*

hm... na juk per pietus kokia sriubyte tipsta is darzoviu galima padaryt, is vistienos, yra juk siam pasauly ir zuvis unsure.gif ne vien sasiskos turi but, beje as visai pries tas sasiskas, na nebent Tarybiniai visai nieko g.gif ryte duok kosytes, juk ju yra ivairiu, per pietus mesytes, ar tokios su vistiena pvz. sriubytes pertrintos tirstos bigsmile.gif paskui gali kokio jogurto duot, vakare gali varskyte duot. galima daug ko sugalvot, paivairint maziuko valgiarasti bigsmile.gif biggrin.gif
giedruthele
vakare aš duodu varškytę, sumaišau su jogurtu, arba sriubytės pieniškos, maniškis košes nelabai valgo, tai kartais ir pritrūkstu fantazijos 4u.gif pietum visuomet sriubytė su mėsa, ar žuis, jau čia kaip išeina, ir kiaušinienės dar iškepu mirksiukas.gif
Lady-G*
Na aš kartai irgi pritrūkstu fantazijos, be čia pasiskaičius atsiranda noras paįvairinti savo mažiuko meniu smile.gif vakare jis valgo tarp 20-21val. tad po moklų jau būnu pavargu ir duotu tos kruopu košytės, kur tik užpilama su pienuku. labai greitai, ir skanu smile.gif O be to jų tiek visokių pilna... ir su miško uogom ir su persikais, dar ir su daržovėm... Na, kartais vakare ir trinta daržovių sriubytė būna smile.gif labai mėgsta smile.gif mano mažiui šiandie metai ir mėnuo smile.gif
Padūkėlė
Pieniska sriubyte, manu kose, varskytes, kiausinukas ir tt. biggrin.gif
viti
mūsiškis ryte ir vakare valgo košę (tą pirktinę, maišomą vandeniu ar pienu), kadangi su kitomis kiek prasčiau. Be to, ryte dar ir mūsų sumuštinio užkanda. Pietums valgo praktiškai viską, ką ir mes. Jau nuo metų, aišku, palaipsniui, stebėdami. Ir žuvytės patroškinam, vištienos išverdam, gauna bulvių košės, kitų daržovių, paprasčiausios kiaulienos. Nesmulkinta jautiena gali būti kietoka. Gauna ir balandėlių, ir karbonado šiek tiek. Neduodam keptų bulvių, nes nesuvirškina. Kiekvienam pabosta tą patį valgyti. Kiekvieną dieną pavakariams duodam varškytės Miau, "deserto" ar jogurto. Tfu tfu, bet problemu su virškinimu dar neturejom.
Zana4
mes irgi valgom ivairiai vakare, daznai kolduniukus thumbup.gif lengva, nereikia galvoti ka vakarienei duoti. o diena, ryte, jau pagalvoju ir gardziai kazka pagaminu thumbup.gif
rozarija
Taip galima gi viska jau tokiam vaikui duoti pasirinkimas tikrai yra. biggrin.gif
Jurgux
mano mazoji valgo viska nuo musu stalo thumbup.gif vakarienei as dazniausiai darau: varsketukus (keprus arba virtus), makaronus, gali desreliu ar mesytes ideti, ivairios sriubos, ypac megstama yra pieniska makaronu thumbup.gif , blynus kepu, lietinius su varske ar desrele, desertine varskyte ir t.t. mirksiukas.gif
freilina
<mes valgom vakarienei, pieniska makaronu sriuba mirksiukas.gif
Edicka
Kai mano mazajai sukako metukai, daktare pasake, kad ji gali valgyti viska. Valgo tai viska, bet reikia sutrinti. Tingi kramtyti. bet stai kotletus ir zuvies pirstelius valgo be problemu, net pati su sakute susignaibo( daugiau ant zemes nukrenta nei leksteja lieka).
O vakarienes daznai dukra atsisako( dukrai 18 menesiu), bet ir neverciu. Mes turim savo ritma- jinai eina 19.30 miegoti, tai apie 18.30 nieko nevalgo- reiskia nealkana. Atsigeria arbatos ir jei uztenka.
O jei vis delto valgo- tai duodam dazniausiai koses. Mesisko gauna jau pakankamai per pietus. Beto vakare sasiskos ir co. nera sveika. Mesa sunkiai virskinasi ir vaikui gali miegas sutrikti. Net suaugusiam yra patartina
nieko "sunkaus" pries miega nevalgyti( o cia vaikas). O kosiu pasirinkimas tikrai ivairus. Maniske megsta manu kose su sutrintais bananais. Gali buti tapati kose, tik su skirtigais priedais. Svarbiausia, kad skanu.
raja11
Suneliui 1,8m. Valgo labai daug. Vakarienei, pvz, siandien valgem varsketuku virtu.Kai turiu laiko, prisigaminu ir uzsaldau, o kai ne- pirktiniai sueina. O siaip vakare- koses, sriubytes, blyniukai, makaronai. Kartais vietoj valgio buteliukas pieno
shypsena
O pas mus dabar labai bjaurus periodas unsure.gif
Sūnui suėjo 2 metai ir pradėjo maivytis "to nenoriu, o šito noriu". Anksčiau valgė viską kartu su mumis, tai problemų neturėjom.
Dabar vakarienei valgo varškytes arba sūrelius, kartais "pasirašo" ir virtinukų paragauti rolleyes.gif
Otra
QUOTE(Edicka @ 2006 10 26, 14:09)
Kai mano mazajai sukako metukai, daktare pasake, kad ji gali valgyti viska. Valgo tai viska, bet reikia sutrinti. Tingi kramtyti. bet stai kotletus ir zuvies pirstelius valgo be problemu, net pati su sakute susignaibo( daugiau ant zemes nukrenta nei leksteja lieka).
*

Tai kad tie zuvies pirsteliai nieko vertingo. Sintetika. Tas pats, kas ir desreles. Nors zinoma ir as kartais is tingejimo duodu desreliu. Tik labai retai.

O siaip vakarienei valgom panasiai kaip ir visi - varsketukus (virtus), koses ivairias (nors nelabai noriai jas valgo), varskyte, jogurta, sriubyte su pagnaibyta vistiena, kartais bulviu koses su kokiu kukuliuku...
upe_5
Tokio amziau vaikui ,galima duoti viska ka pati valgai, tik vakare gal mesisko nereiketu,jei pietums davei.
Gada
Rekomenduoju omleta. O jei dar kokia desrikes gabaliuka imetu, tai dukryte taip sukapoja, net ausys linksta biggrin.gif
*ele*
pieniškos sriubytes - makaronų, ryzių, grikių mirksiukas.gif
Saulytes
kosytes geriausai thumbup.gif
turka
dažniausiai valgom košes, blynus, dešreles, batoną keptą kiaušinyje. jei nelabai vėlu fri bulvytes su kefyru. visaip būna, priklauso nuo laiko
shypsena
QUOTE(turka @ 2007 04 11, 13:34)
....batoną keptą kiaušinyje...
*

O čia tai gerą dalyką priminei doh.gif aš pati vaikystėje labai mėgau ax.gif
retancike
o tai batonas kiausinyje ne per riebu?
Dany
O as visada pieniskas kosytes,sriubytes verdu vakarienei-grikiu,meziniu,kvietiniu,gerkuleso...paprasta ir greita! ax.gif
torasama
Vakarienei ruosiu kanors lengvo, pvz. pieniška sriuba, arba daržoviu,. Duodu kartais visai prieš miega, jogurto ar desertinės varškės, nes paprastos nevalgo doh.gif . Javinukai irgi praverčia.
artka
Įvairios košės su įvairiais priedais thumbup.gif
Krisla
Vakarienės pagrindinis meniu - įvairios kruopų košės (maniškei beveik 1,5 m.) mirksiukas.gif Labai retai, paįvairinimui duodu sumuštinuką ar pienišką dešrelę. Šiaip pieniškų sriubų ir kiaušinio bet kokiame pavidale nevalgo schmoll.gif
zuasta
QUOTE(torasama @ 2007 05 10, 14:45)
Vakarienei ruosiu kanors lengvo, pvz. pieniška sriuba, arba daržoviu,. Duodu kartais visai prieš miega, jogurto ar desertinės varškės, nes paprastos nevalgo doh.gif . Javinukai irgi praverčia.
*

drinks_cheers.gif
libero
vakarienei valgom varskyte, jogurtuka arba vaisine tirele, ir manau kad ivairios koses, o ypac bulviu yra per sunkus maistas vakarienei suaugusiam, o ka jau kalbeti apie vaika... essen.gif
Sadovile
Pieniškas košes mano zuikis valgo. Dažniausiai paskaninu uogiene thumbup.gif
Ledietė
Gal kas zino ar 1,5 vaikui galima i darzoviu kose boroko ideti?
As dar labai mazai ka duodu valgyt nuo bendro stalo. Duodu tik paragaut po truputi, bijau.
Indula
Žinoma, kad galima tokio amžiaus vaikui buroką mirksiukas.gif .Aš jau porą mėn kaip duodu paragauti mažei savo marinuotų burokėlių.Ir šaltibarščius labai skaniai kapoja thumbup.gif .Maniškei metai ir 2 mėn.O jūsų kleckas jau 1,5 metų, tai labiau įvairinti reikia maistą ir nebijoti.Juk žarnynas jau susiformavęs.Vengti aštraus ir prikepinto maisto, o visą kitą galima jau drąsiai duoti tokiam žmogiukui mirksiukas.gif
Ledietė
QUOTE(Indula @ 2007 06 01, 08:07)
Žinoma, kad galima tokio amžiaus vaikui buroką mirksiukas.gif .Aš jau porą mėn kaip duodu paragauti mažei savo marinuotų burokėlių.Ir šaltibarščius labai skaniai kapoja thumbup.gif .Maniškei metai ir 2 mėn.O jūsų kleckas jau 1,5 metų, tai labiau įvairinti reikia maistą ir nebijoti.Juk žarnynas jau susiformavęs.Vengti aštraus ir prikepinto maisto, o visą kitą galima jau drąsiai duoti tokiam žmogiukui mirksiukas.gif
*

Jau reiketu kazkaipryztis pradeti duoti musu maisto, bet man ji dar tokia mazute, o tokia baile blush2.gif . Labai bijau primaitinti nesamoniu doh.gif
ruci
QUOTE(Indula @ 2007 06 01, 08:07)
Ir šaltibarščius labai skaniai kapoja thumbup.gif
Manoji irgi labai mėgsta šaltibarščius thumbup.gif
Indula
QUOTE(lediete @ 2007 06 01, 14:53)
Jau reiketu kazkaipryztis pradeti duoti musu maisto, bet man ji dar tokia mazute, o tokia baile  blush2.gif . Labai bijau primaitinti nesamoniu  doh.gif
*

O tai kokias jūs nesąmones valgot?neduokit dar kokių šašlykų, kepsnių, jei labai bijot dar bulvinių blynų.O patroškintą kotletuką , bulvių košytę, makaronus, daržovių troškinį, plovą, guliašą jau drąsiai galima duoti.O kiek dar varškės patiekalų.Va jums ir mūsų maistas mirksiukas.gif
ivory
sveikos, mamos,

dukrytei metukai laiko, jau kaip ir didelė ax.gif nors dar valgo MP, bet vis dažniau susiduriu su problema "ką gaminti????" nesinori kasdien duoti tą pačią daržovių-mėsos ar daržovių-žuvies košę. jau kartais išmonės priktrūksta doh.gif ryte vakare - pieniška košė, bet kartais ir tos atsisako. sūrelių ir varškyčių neįkiši. pabandėm virtą kiaušinį - visai skaniai valgo, bet dažniau kaip kartą per savaitę gi neduosi... dešrelių ir kitos sintetikos duoti nesinori blush2.gif
ką savo mylimukams gaminate jūs? kuo paįvairinate racioną? pasidalinkite savo idėjomis 4u.gif
Artulia
Labas 4u.gif Manoji jau irgi metu ax.gif Musu dienos meniu mazdaug toks: ryte valgo vaisine tyrele arba su blenderiu susmulkintus vaisius (kokiu ta diena turiu), priespieciams valgo kokia nors grudine kose, pvz. grikiu su sviestuku, ryziu ar aviziniu dribsniu su jogurtu arba tyrele. Pietums - rimtas patiekalas. Valgo ta pati, ka ir mes, tik jai taisau atskirai, dedu maziau druskos ir prieskoniu. Taigi, pietums dukryte jau yra valgiusi balandelius, kotletus, didzkukulius su mesa, kepeneles, zuvi, saltibarscius. Zodziu, toks zmogeliukas jau gali valgyt tai, ka valgot jus mirksiukas.gif Pavakariams - uzpiltine kose su misinuku (nes kitaip ji misinuko negeria, tad tenka maisyt su kose). Vakarienei - varskyte ar varskes apkepas, ar varskeciai, zodziu vakariene pas mus pieniska. Jei vakariene labai ankstyva buna ankstyva, tai pries miega dar duodu kokios nors sriubytes (kopustu, burokeliu ar pan) arba troskintu darzoviu su sviestuku.
Dienos metu dar pagrauzia tai duoniuka, tai sausaini, agurka, pomidora ar pan. Tai toks musu meniu. smile.gif O desreliu ir as neduodu schmoll.gif
ivory
QUOTE(Gytr @ 2007 08 12, 12:05)
Labas  4u.gif Manoji jau irgi metu  ax.gif Musu dienos meniu mazdaug toks: ryte valgo vaisine tyrele arba su blenderiu susmulkintus vaisius (kokiu ta diena  turiu), priespieciams valgo kokia nors grudine kose, pvz. grikiu su sviestuku, ryziu ar aviziniu dribsniu su jogurtu arba tyrele. Pietums - rimtas patiekalas. Valgo ta pati, ka ir mes, tik jai taisau atskirai, dedu maziau druskos ir prieskoniu. Taigi, pietums dukryte jau yra valgiusi balandelius, kotletus, didzkukulius su mesa, kepeneles, zuvi, saltibarscius. Zodziu, toks zmogeliukas jau gali valgyt tai, ka valgot jus  mirksiukas.gif  Pavakariams - uzpiltine kose su misinuku (nes kitaip ji misinuko negeria, tad tenka maisyt su kose). Vakarienei - varskyte ar varskes apkepas, ar varskeciai, zodziu vakariene pas mus pieniska. Jei vakariene labai ankstyva buna ankstyva, tai pries miega dar duodu kokios nors sriubytes (kopustu, burokeliu ar pan) arba troskintu darzoviu su sviestuku.
Dienos metu dar pagrauzia tai duoniuka, tai sausaini, agurka, pomidora ar pan. Tai toks musu meniu. smile.gif  O desreliu ir as neduodu  schmoll.gif
*

ačiū už išsamų atsakymą 4u.gif o priešpiečiams košę pati verdi naminę? aš vakar ryžių vakare viriau, tai nevalgė, nu bet šiuo metu "nevalgiadieniai" tai gal todėl net neparagavo blush2.gif
bėda, kad mes patys pietų nelabai gaminamės, dažniausiai "normalų" maistą valgom pavakary ar vakarienei, jei iš viso valgom blush2.gif blush2.gif blush2.gif
Artulia
QUOTE(ivory @ 2007 08 13, 06:50)
ačiū už išsamų atsakymą 4u.gif  o priešpiečiams košę pati verdi naminę? aš vakar ryžių vakare viriau, tai nevalgė, nu bet šiuo metu "nevalgiadieniai" tai gal todėl net neparagavo blush2.gif
bėda, kad mes patys pietų nelabai gaminamės, dažniausiai "normalų" maistą valgom pavakary ar vakarienei, jei iš viso valgom blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif
*

Taip, kose verdu pati, is turimu tadien kruopu smile.gif Manoji irgi ne itin megsta mano verdamas koses (tik uzpiltine su misinuku skaniai lapnoja biggrin.gif ), bet moku jai isiulyt tongue.gif Tuo labiau, kad sirgo pries pusantro men, labai hemoglobinas zemas buvo, tad ir emiausi tokiu radikaliu priemoniu - maitinu kiek imanoma ivairesniu maistu ir kasdien duodu mesytes, kad tik nepritruktu kraujyje gelezies.

O nevalgadieniai tai visiems vaikams buna mirksiukas.gif Nieko, po kurio laiko valgys taip, kad net ausys links smile.gif
ivory
QUOTE(Gytr @ 2007 08 13, 10:30)
Taip, kose verdu pati, is turimu tadien  kruopu  smile.gif  Manoji irgi ne itin megsta mano verdamas koses (tik uzpiltine su misinuku skaniai lapnoja  biggrin.gif ), bet moku jai isiulyt  tongue.gif Tuo labiau, kad sirgo pries pusantro men, labai hemoglobinas zemas buvo, tad ir emiausi tokiu radikaliu priemoniu - maitinu kiek imanoma ivairesniu maistu ir kasdien duodu mesytes, kad tik nepritruktu kraujyje gelezies.

O nevalgadieniai tai visiems vaikams buna  mirksiukas.gif  Nieko, po kurio laiko valgys taip, kad net ausys links  smile.gif
*

kad tie nevalgiadieniai savaitėm trunka doh.gif
jolax
Man taip pat labai sunku sugalvoti ka vaikuciui duoti valgyti. Su pietumis lengviau-tai vistiena su bulvem ar ryziais ar makaronais. Jei viena diena vistiena su bulvem-tai kita diena versiena su makaronais. Jei sau verdu frikadeliu sriuba -tai ir sunytis suvalgo. Taip pat valgo ir balandelius ir kotleta, kepeneles.Va sunkiau su pusryciais ir vakariene. Iki siol valgome visokiausias pieniskas kosytes. Netgi dar perku tas kudikiskas kosytes. O is ,,suaugusiuju" kosiu labiausiai megsta avizine , bet tik kai imaisau banana.Siaip maniskis toks i salduma labiau linkes. Kiausinio neikisi, blynu taip pat neperdaugiausia-tai isvis nebeturiu fantazijos ka jam pasiulyti ryte ir vakare. Aisku i tarpus ir jogurtas ir varskyte ir duoniukas, sausainiukas, obuoliukas (ir su morkyte) ir t.t.
ivory
QUOTE(jolax @ 2007 08 13, 22:37)
Man taip pat labai sunku sugalvoti ka vaikuciui duoti valgyti. Su pietumis lengviau-tai vistiena su bulvem ar ryziais ar makaronais. Jei viena diena vistiena su bulvem-tai kita diena versiena su makaronais. Jei sau verdu frikadeliu sriuba -tai ir sunytis suvalgo. Taip pat valgo ir balandelius ir kotleta, kepeneles.Va sunkiau su pusryciais ir vakariene. Iki siol valgome visokiausias pieniskas kosytes. Netgi dar perku  tas kudikiskas kosytes. O is ,,suaugusiuju" kosiu labiausiai megsta avizine , bet tik kai imaisau banana.Siaip maniskis toks i salduma labiau linkes. Kiausinio neikisi, blynu taip pat neperdaugiausia-tai isvis nebeturiu fantazijos ka jam pasiulyti ryte ir vakare. Aisku i tarpus ir jogurtas ir varskyte ir duoniukas, sausainiukas, obuoliukas (ir su morkyte) ir t.t.
*

mano loabai mėgsta "čirvinius" blynus, kitokių ir nesiūlau. šitie kepti be riebalų, tai manau vaikui visai tinka ax.gif aš ir perku košes leliukiškas, bet kad pastaruoju metu nei ryte nei vakare nevalgo.
vakar viriau vištienos kukuliuką su makaronais, įbėriau visokių prieskoninių daržovių mišinį be druskytės, tai kaip patiko thumbup.gif
o jūs mėsytę parduotuvėj perkat? aš kažkai pvis prisibijau, baisu kai nežinai kaip užaugintas gyvuliukas doh.gif gal kokio hormonų ar antibiotikų prifarširuotas g.gif aišku, gerai kai pas mane kaime visko galima gaut - ir vištienos ir kiaulienos, ir triušienos. ir žinai kaip užauginta ax.gif bet triušinea man nepatinka kažkokia šlykšti ta mėsa atrodo blush2.gif
vilmi
mums jau irgi greit metukai bet mes pietums taip pat daugiausia stengiames valgyti tai ka gaminu visiems aisku dabar seimai truputeli kitaip gaminu ax.gif , druskytes isideda visi kiek kam reikia mirksiukas.gif o siaip valgom balandelius, namie gamintus koldunus, kukulius mesos, zuvi,troskinta jautiena, valgem ir troskintas sirdeles su darzovem taip pat paukstiena ir troskinta triusi... Blynu dar tik viena karta issireikalavo kai sese valge tada kategoriskai atsisake savo koses ir rode i blynus bigsmile.gif , o ryte valgom viena karta i savaite kiausini, kose pieniska milupos arba tutelio na kokia turim, paskui valgom pacios virta kose 4 grudu, kartais sausainius uzpilu kaitintu pienuku, arb agalima virtu vandenuku ir gaunasi kose - labai megsta, desreliu ragave esam eurikutes patiko, bet stengiuosi nepiktnaudziauti.... Taip pat kasdien valgom sriuba ta kuria verdu visiems t.y. burokeliu kopustu, makaronu su darzovem... Galima dar varskeciu isvirti vaikai megsta ... sekmes
lijanka
QUOTE(ivory @ 2007 08 14, 08:14)
mano loabai mėgsta "čirvinius" blynus, kitokių ir nesiūlau. šitie kepti be riebalų, tai manau vaikui visai tinka ax.gif aš ir perku košes leliukiškas, bet kad pastaruoju metu nei ryte nei vakare nevalgo.
vakar viriau vištienos kukuliuką su makaronais, įbėriau visokių prieskoninių daržovių mišinį be druskytės, tai kaip patiko thumbup.gif
o jūs mėsytę parduotuvėj perkat? aš kažkai pvis prisibijau, baisu kai nežinai kaip užaugintas gyvuliukas doh.gif gal kokio hormonų ar antibiotikų prifarširuotas g.gif aišku, gerai kai pas mane kaime visko galima gaut - ir vištienos ir kiaulienos, ir triušienos. ir žinai kaip užauginta ax.gif bet triušinea man nepatinka kažkokia šlykšti ta mėsa atrodo blush2.gif
*

O man triusiena labai patinka.Tevai kaime triusius augina,tai dukrytei vis pasiulau,ji valgo su malonumu smile.gif Ir skanu,ir sveika thumbup.gif Na, o kitokia mesa tenka pirkt parduotuveje schmoll.gif Duodu ir jautiena,versiena,kalakutiena,kartais kiauliena ,vistiena.
edvina
QUOTE(ivory @ 2007 08 12, 10:20)
sveikos, mamos,

dukrytei metukai laiko, jau kaip ir didelė ax.gif nors dar valgo MP, bet vis dažniau susiduriu su problema "ką gaminti????" nesinori kasdien duoti tą pačią daržovių-mėsos ar daržovių-žuvies košę. jau kartais išmonės priktrūksta doh.gif ryte vakare - pieniška košė, bet kartais ir tos atsisako. sūrelių ir varškyčių neįkiši. pabandėm virtą kiaušinį - visai skaniai valgo, bet dažniau kaip kartą per savaitę gi neduosi... dešrelių ir kitos sintetikos duoti nesinori blush2.gif
ką savo mylimukams gaminate jūs? kuo paįvairinate racioną? pasidalinkite savo idėjomis 4u.gif
*

Maniškiui jau 1 ir 3 mėnesiai bet dar beveik viską gaminu jam atskirai blush2.gif
Mūsų meniu: smile.gif
omletukai,
varškėtukai,
virtų bulvių kukuliukai
makaronai su sūriu, su varške, su įvairia mėsyte, su žuvimi,su daržovėmis, su vaisiais) priklauso nuo to su kokiais priedais ir kokiu laiku valgoma, jei su varške ar vaisiais tada pusryčiams, jei su mėsyte pietums.
Įvaiių kruopų košės, irgi kaitaliojam priedus kaip ir makaronams
plovas,
įvairios sriubytės, čia jau nuo mūsų bendro stalo smile.gif
Aišku gauna ir to maisto, kurį valgome mes, bet dar stengiamės smarkiai neapkrauti mažiuko skranduko sunkiau virškinamais, keptais patiekalais.
Papildyta:
QUOTE(ivory @ 2007 08 14, 07:14)

*

kol buvo kūdikėlis ieškojome pažinčių kaimuose ir pirkdavome iš jų, o dabar jau perkame parduotuvėj blush2.gif Turiu pažįstamą pardavėją mėsos skyriuje tai prkame kai ji dirba, dėl visų hormonų, tai aišku kad ji niekuo mums pagelbėti negali, bet dėl šviežumo ir gražesnio gabalėlio esam ramūs blush2.gif
ivory
QUOTE(edvina @ 2007 08 14, 15:01)
Maniškiui jau 1 ir 3 mėnesiai bet dar beveik viską gaminu jam atskirai blush2.gif
Mūsų meniu: smile.gif
omletukai,
varškėtukai,
virtų bulvių kukuliukai
makaronai su sūriu, su varške, su įvairia mėsyte, su žuvimi,su daržovėmis, su vaisiais) priklauso nuo to su kokiais priedais ir kokiu laiku  valgoma, jei su varške ar vaisiais tada pusryčiams, jei su mėsyte pietums.
Įvaiių kruopų košės, irgi kaitaliojam priedus kaip ir makaronams
plovas,
įvairios sriubytės, čia jau nuo mūsų bendro stalo smile.gif
Aišku gauna ir to maisto, kurį valgome mes, bet dar stengiamės smarkiai neapkrauti mažiuko skranduko sunkiau virškinamais, keptais patiekalais.

o omletas tinka? g.gif neduodu kepto maisto, nebent orkaitėj, tai kakaip ir omletuko neduodu blush2.gif
Artulia
QUOTE(ivory @ 2007 08 14, 07:14)
bet triušinea man nepatinka kažkokia šlykšti ta mėsa atrodo blush2.gif
*

Ziurejau enciklopedijoj ir buvau nustebusi, kad triusienoje daugiau gelezies negu jautienoje bigsmile.gif Ir kitu mikroelementu kiekiu triusiena lenkia kitu rusiu mesa. Be to, triusiena yra laikoma sveika, dietine mesyte, tinkama turintiems problemu su skrandziu ir i alergijas linkusiems zmonems. Triusiukas juk valgo zalumynus (darzoves, zole), o ne kaip pvz. kiaule eda viska, ka paduosi, visokias atliekas ir pan.
Triusiena laikoma labai sveika mesa mirksiukas.gif

QUOTE(ivory @ 2007 08 14, 15:39)
o omletas tinka? g.gif neduodu kepto maisto, nebent orkaitėj, tai kakaip ir omletuko neduodu blush2.gif
*

O kodel gi ne? Metinuko skrandis nera toks jautrus, kad negaletu valgyt kepto. Svarbu - kad maistas nebutu sudegintas. Bet pridegusi maista niekam nera sveika valgyt....
Beje,kai dukrytei sukako 8 men., pediatre pasake, kad jau galiu duoti viska, ka valgom patys, svarbiausia, kad butu nedaug prieskoniu ir mazai druskos. Bet as jos tada ne neketinau klausyt. Tik kai sukako metukai, emiau jai po truputi duoti valgyt tai, ka visai seimai taisau, tik su nedideliu kiekiu druskos ir prieskoniu. Juk ir tokiems mazyliams paragauti kazko naujo, kiek gi galima kasdien valgyt virta mesyte su darzovem? tongue.gif
edvina
QUOTE(ivory @ 2007 08 14, 15:39)
*

Omletuką gali paruošti ant garų, ne tik keptuvėje.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.