Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kaip apsiginti?
Supermamų klubas > Socialinis gyvenimas
Pages: 1, 2
inius
tokie zmones nesikeicia! schmoll.gif
zinau. patevis buvo toks. dabar yra dar baisesnis. seniau galvojomkai tik iseisim ir liks tik jo vaikai, gal tada gales ramiai visi gyvenit? juk jie tai tikra seima? bet ne, jis dar durnesnis tapo, ir su sautuvu pasisvaisto, ir ne karta sefai buvo atvaziave. ir vis praso nerasyti pareiskimo( jis mentas) tai mano vienintelis matomas sprendimas, eiti kuo toliau nuo tokio zmogaus. jei jau jis neina, kam rizikuoti gyvybe ir sveikata? tikiuosi, kad sitai moteriskaitei viskas issisprende, ir ji paliko sita zveri gyventi su visais turtais, tegu springsta, vistiek tuoj kojas pakratys nuo snapso.
rutelyte
[quote=nsn,2007 08 13, 07:57]
Daug klausimų per gyvenimą susikaupė. Apie ką nors paklaustas: kur leidai laisvalaikį, kur tiek pinigų išleidai.... užuot atsakęs pradeda gerti kol baigiasi net centai. Jam neegzistuja joks bendras šeimos laisvalaikis, jokia buitis. Žmona turi pagaminti maistą, pateikti pinigų kada trūksta ir niekada neatsisakyti miegoti kad

manau pati save kankini su juo gyvendama, apsisprendimas sunkiausias, bet bent jau niekas tavęs nežemins, nesmaugs ir pan. jei pati save kažkiek gerbi ir myli, bėk nuo to žmogaus kuo toliau, kol dar nevėlu
_Tabata_
QUOTE(nsn @ 2007 08 13, 06:57)
Daug klausimų per gyvenimą susikaupė. Apie ką nors paklaustas: kur leidai laisvalaikį, kur tiek pinigų išleidai.... užuot atsakęs pradeda gerti kol baigiasi net centai. Jam neegzistuja joks bendras šeimos laisvalaikis, jokia buitis. Žmona turi pagaminti maistą, pateikti pinigų kada trūksta ir niekada neatsisakyti miegoti kad ir su girtu. Taip vakar prisigėręs pradeda smaugti ir is klausia ar dabar tave pasmaugti, vėliau daužo per galvą ir klausia -ar užmušti dabar. Kaip grįžti šiandiena, kai visam name esam tik dviese, vaikai studentai, kai jokios pagalbos neprisišauksi. Jo tėvo brolis savo tikrus abu tėvus kirviu sukapojo. Paskutiniu metu dažnai girdžiu - mirsi. Net vienam kolegai yra paskambinęs telefonu ir pasakęs _ jeigu kalbėsi su mano žmona mirsi. P.s. tai vyras turintis aukštąjį išsilavinimą, iš prigimties menininkas.
*

Aš nelabai supratau, kodėl tu su juo gyveni?Lauki,kol įvykdys savo girtus sapaliojimus?
eva*
Kodėl mes gyvenam su alkoholikais? Nemanau, kad iš meilės, gal tik iš gailesčio kad prapuls... Man reikėjo daug laiko, kad suprasčiau - girtuoklio nepakeisi, jam žmona - tai butelis degtinės. Ir jis už tą butelį gali ir nužudyti... Kai prisimenu tuos baisius vakarus, kai klausai laiptinėj žingsnius ir bandai spėti - girtas ar ne, bėgimus iš namų pasigriebus vaiką, nes namie viskas daužoma, aiškinimus bendradarbiams - griuvau ir susimušiau, ėjimus į svečius - visi šoka, linksminasi, o maniškis tik pila vieną po kitos ir neleidžia man su niekuo pašokt, net padainuot - tipo gundau kitus vyrus, kai neturi normalių drabužių, baldai sulaužyti, skolos už butą... O mylimas kažkada žmogus pamažu virsta į neprognozuojamą idiotą. Skyrybos buvo baisios - su grasinimais užmušt, padegt, visų drabužių sudarkymu, švaistymaisi kirviu o po to girtom ašarom ir šliaužiojimais ant kelių prašant atleidimo... Po visko aš niekaip negalėjau pateisint tokio savo neryžtingumo taip ilgai. Negyvenkit su alkoholikais, jie jau ne žmonės. Ir kuo anksčiau juos paliksit, tuo bus ne tik jums pačioms geriau, bet ir jam didesnis šansas pasikeist. Maniškis gavo šį šansą dar pačiu laiku. Jau dešimt metų kaip mes vėl kartu ir visai neblogai gyvenam. Būna kartais užgėrimų, bet labai retai ir be to baisaus agresyvumo. Tokia mano istorija. Gal kam padės apsispręst?
nijona
QUOTE(eva* @ 2008 06 13, 12:59)
Kodėl mes gyvenam su alkoholikais? Nemanau, kad iš meilės, gal tik iš gailesčio kad prapuls... Man reikėjo daug laiko, kad suprasčiau - girtuoklio nepakeisi, jam žmona - tai butelis degtinės. Ir jis už tą butelį gali ir nužudyti... Kai prisimenu tuos baisius vakarus, kai klausai laiptinėj žingsnius ir bandai spėti - girtas ar ne, bėgimus iš namų pasigriebus vaiką, nes namie viskas daužoma, aiškinimus bendradarbiams - griuvau ir susimušiau, ėjimus į svečius - visi šoka, linksminasi, o maniškis tik pila vieną po kitos ir neleidžia man su niekuo pašokt, net padainuot - tipo gundau kitus vyrus, kai neturi normalių drabužių, baldai sulaužyti, skolos už butą... O mylimas kažkada žmogus pamažu virsta į neprognozuojamą idiotą. Skyrybos buvo baisios - su grasinimais užmušt, padegt, visų drabužių sudarkymu, švaistymaisi kirviu o po to girtom ašarom ir šliaužiojimais ant kelių prašant atleidimo... Po visko aš niekaip negalėjau pateisint tokio savo neryžtingumo taip ilgai. Negyvenkit su alkoholikais, jie jau ne žmonės. Ir kuo anksčiau juos paliksit, tuo bus ne tik jums pačioms geriau, bet ir jam didesnis šansas pasikeist. Maniškis gavo šį šansą dar pačiu laiku. Jau dešimt metų kaip mes vėl kartu ir visai neblogai gyvenam. Būna kartais užgėrimų, bet labai retai ir be to baisaus agresyvumo. Tokia mano istorija. Gal kam padės apsispręst?
*

Jums pasisekė, bet kiek aš žinau - taip būna retai. Sakei, kad dar kartais išgeria - ar nepasikartos istorija?
eva*
nsn - kur tu, ir kaip sekasi?
Papildyta:
QUOTE(nijona @ 2008 06 14, 10:30)
Jums pasisekė, bet kiek aš žinau - taip būna retai. Sakei, kad dar kartais išgeria - ar nepasikartos istorija?
*

Kol kas viskas gerai. Aišku, pasikartojimo tikimybė yra, bet jis žino, kad kito šanso nebus ir liks vienas be šeimos, tai gal todėl ir laikosi.
Joliee
QUOTE(eva* @ 2008 07 08, 22:43)
nsn - kur tu, ir kaip sekasi?
Papildyta:

Kol kas viskas gerai. Aišku, pasikartojimo tikimybė yra, bet jis žino, kad kito šanso nebus ir liks vienas be šeimos, tai gal todėl ir laikosi.
*

Tikiuosi, Jums viska bus gerai 4u.gif
Mano dėdė buvo alkoholikas, baisu, kai žmogus tiek pridirba, kad net žiūrėt į tą žmogų nebegali... Nors ir privalai, nes juk vis tiek šeimos žmogus...

O dėl to, kad moteris bijo turto netekt, tai vis tiek teismas tą turtą dalins, tikrai neliks moteris be nieko, nebent kokią vedybų sutartį buvo pasirašiusi, o tuo tikrai abejoju... Yra teisinių priemonių tam...

Klepesova
QUOTE(nsn @ 2007 08 13, 14:10)
Labiausia norėčiau jog pačiam tektų patirti kaip esi daužomas daug kartų stipresnio,kai smaugiama žiūri mirčiai į akis, kai uždaryti visi išėjimai ir esi tampoma už plaukų. Žinau viena pradėjus spresti turtines problemas dingsiu visiškai neaiškiomis aplinkybėmis. Buvau jo pirma pana, gailėjau vargšo bernelio našlaičio. Pasirodo jis yra užaugęs su daugybe kompleksų nes pamotė buvo ragana. Dabar gali tik girtis koks turtingas, koks pats pačiausias. Gyvenime pats nesugebėjo net automobilio įsigyti, iškilus menkiausiai problemai galva smėlyje. Dabar kai viskas sukurta nauja gyvenimo palydovė būtų labai puiku...Yra pasakęs atsėdėsiu, bet būsiu laisvas.
*

Tu ką galvoji kad viena esi tokia? NE tokių šimtai... Pasikalbėk su policija... jie kiekvieną dieną apeina šimtus tokių šeimų... Moterys yra terorizuojamos... Jos bijo. Ar čia gyvenimas? Ne.

Pati pagalvok- kas geriau? Ar būt užmuštai.
Ar nužudyti jį ir sėst iki gyvos galvos.
Ar paprasčiausiai išsiskirt viskas per pusę?

Patariu kai jis kiekvieną kartą grasins- muš- kreiptis į policiją- tegul rašo raportus- tai prie viso to dar ir teismas nuspręs kad jam artintis prie tavęs per kokį 500m negalima.
Butas eis į 4 dalis (jei 2 vaikai) 3 dalys atiteks jums su vaikais...

Vaikai galės prisiteisti išlaikymą kol studijuos

ir VUALIA.
Nėra taip blogai kaip atrodo...

O šiaip- man asmeniškai ramybė svarbiau už komfortą ir visą kita. (iš karčios asmeninės patirties sakau... Ir vaikams veikiau nedrebėt kiekvieną kartą- ar mama dar gyva? Gal paskambint? Gal jau guli trečią dieną lavonas???. Jei apie save galvoji tik- pagalvok apie vaikus)

O išsilavinimas dar ne proto požymis lotuliukas.gif
zbara
sunku man ir įsivaizduoti unsure.gif
night_
Tiesą sakant nesuprantu temos autorės... nesuvokiu, kaip taip galima unsure.gif
mano_tiesa
o moterie, kodel tu nemyli saves? nesuvokiu kaip galima taip leistis, jis juk niekas, o tu dar gali buti laiminga mirksiukas.gif esi jam kaip skuduras, juk pati tai supranti, kas tave laiko?? senas televizorius, ar skalbimo masina? del turto neverta SAVES netekti smile.gif
sekmes 4u.gif
(ne)eiline
Siųsk velniop. gyvulys verysad.gif

Chanelle
Nesuprantu, kaip galima taip gyventi?! Kam save ir vaikus traumuoti, kam cia taip kankintis ir laukti, kol primus, ir ne duok dieve, uzmus verysad.gif
Bek greiciau is ten!
excopas
Mačiau daug šeimų, kuriose vyras elgiasi, švelniai tariant, neadekvačiai. Dažnai moterys ateidavo į policiją su pareiškimais, jog patyrė fizinį ar psichologinį smurtą, jog sutuoktinis netinkamai elgiasi jos ar vaikų atžvilgiu. Tik policija mažai kuo gali padėti tokiose situacijose. Įstatymai tokie, kad ikiteisminio tyrimo dėl smurto šeimoje policija neatlieka, nes tokios bylos yra privataus kaltinimo deliktas. O moterys sakydavo: “Ne, nenoriu vyrą sodinti, jūs tik jį pamokykite”... Vietoje to, kad pasidaryti tą vadinamą “abdukciją” ir parašyti teismui pareiškimą dėl patirto fizinio sužalojimo ar skausmo. Juk už tai nereikia teismui mokėti jokio žyminio mokesčio ir teismas tą vyrą pasodins tik tuo atveju, jeigu ji teisme jam neatleis. Be to, moters rankose atsiranda tokie koziriai, kad jinai turi galimybes savo skriaudėją sutuoktinį priversti susimąstyti, kaip, pvz., prašyti teismą, kad uždraustų vyrui užeiti į namus tam tikrą laiko tarpą, jeigu nepadarys to ar ano ir pan. Tik tokius pareiškimus į teismą rašo viena iš tūkstančio... Kitos arba ryžtasi skyryboms, arba toliau priima santuoką tokią, kokia yra...
tauromama
QUOTE(HappyAngel @ 2007 08 13, 13:47)
Nu ir velniop tada visą tą turtą. Nejaugi pusė namo ir mašina svarbiau už ramų nakties miegą ir galimybę susikurti SAVO gyvenimą išsiskyrus?
*

Labai pritariu, kam tie pinigai jeigu nuolat patiri stresa, smurta... bijai del rytdienos... praejo metai. Idomu ar si moteris vis dar vargsta su vyru, ar pagaliau zenge zingsni....
kauke26
Reikia skirtis ir nebijoti, yra dabar visokiu pagalbos centru ir pan. Kam kankintis, juk tik viena karta gyvenam! Uz tai nieks jokio medalio neduos
lindra123
QUOTE(kauke26 @ 2009 02 12, 15:41)
Reikia skirtis ir nebijoti, yra dabar visokiu pagalbos centru ir pan. Kam kankintis, juk tik viena karta gyvenam! Uz tai nieks jokio medalio neduos
*

pritariu. bek greiciau. o jeigu jau panegai. parsyk kaip susideliojo tavo gyvenims be smurto
Smalizius
Patarimų ir nuomonių daug, o kaip baigėsi istorija, ir kaip pasielgė temos autorė taip ir neaišku... Šiaip tai nemažas laiko tarpas praėjo nuo temos paskelbimo...
Kiera
QUOTE(excopas @ 2009 02 01, 18:45)
Mačiau daug šeimų, kuriose vyras elgiasi, švelniai tariant, neadekvačiai. Dažnai moterys ateidavo į policiją su pareiškimais, jog patyrė fizinį ar psichologinį smurtą, jog sutuoktinis netinkamai elgiasi jos ar vaikų atžvilgiu. Tik policija mažai kuo gali padėti tokiose situacijose. Įstatymai tokie, kad ikiteisminio tyrimo dėl smurto šeimoje policija neatlieka, nes tokios bylos yra privataus kaltinimo deliktas. O moterys sakydavo: “Ne, nenoriu vyrą sodinti, jūs tik jį pamokykite”... Vietoje to, kad pasidaryti tą vadinamą “abdukciją” ir parašyti teismui pareiškimą dėl patirto fizinio sužalojimo ar skausmo. Juk už tai nereikia teismui mokėti jokio žyminio mokesčio ir teismas tą vyrą pasodins tik tuo atveju, jeigu ji teisme jam neatleis. Be to, moters rankose atsiranda tokie koziriai, kad jinai turi galimybes savo skriaudėją sutuoktinį priversti susimąstyti, kaip, pvz., prašyti teismą, kad uždraustų vyrui užeiti į namus tam tikrą laiko tarpą, jeigu nepadarys to ar ano ir pan. Tik tokius pareiškimus į teismą rašo viena iš tūkstančio... Kitos arba ryžtasi skyryboms, arba toliau priima santuoką tokią, kokia yra...
*

Ne visiskai teisingai. Jei zmogus kreipiasi del suzalojimu, ikiteisminis tyrimas pradedamas bet kokiu atveju. Duodamas siuntimas med. ekspertizei atlikti. Atlikus med. ekspertize ir paaiskejus, kad suzalojimas NEZYMUS, byla nutraukiama su siulymu kreiptis i teisma privataus kaltinimo tvarka. Viskais kitais atvejais ikiteisminiai tyrimai pasiekia teisma, nebent paaiskeja naujos apliknybes kaip " buvau isgerus, jis mane tik pastume, o as girta pati susizalojau ir neatsiminiau visko, todel daviau tokius pirminius parodymus". Zinoma, policijoje ispejama, kad parasius pareiskima, kelio atgal gali ir nebuti. Buna, kad moterys persigalvoja, kitos ir ne...
Eularija
QUOTE(Kiera @ 2010 08 28, 14:48)
Ne visiskai teisingai. Jei zmogus kreipiasi del suzalojimu, ikiteisminis tyrimas pradedamas bet kokiu atveju. Duodamas siuntimas med. ekspertizei atlikti. Atlikus med. ekspertize ir paaiskejus, kad suzalojimas NEZYMUS, byla nutraukiama su siulymu kreiptis i teisma privataus kaltinimo tvarka. Viskais kitais atvejais ikiteisminiai tyrimai pasiekia teisma, nebent paaiskeja naujos apliknybes kaip " buvau isgerus, jis mane tik pastume, o as girta pati susizalojau ir neatsiminiau visko, todel daviau tokius pirminius parodymus". Zinoma, policijoje ispejama, kad parasius pareiskima, kelio atgal gali ir nebuti. Buna, kad moterys persigalvoja, kitos ir ne...
*

Byla del suzalojimo nenutraukiama tik tuo atveju, kai buna nesunkus sveiktos sutrikdymas, t.y. kaulu luziai, ismusti dantys ir t.t. Tai leistis iki tiek dauzomai, kad tavo gintu valstybe neadaekvatu.
Brigitarimkuviene
QUOTE(Eularija @ 2010 09 02, 12:44)
Byla del suzalojimo nenutraukiama tik tuo atveju, kai buna nesunkus sveiktos sutrikdymas, t.y. kaulu luziai, ismusti dantys ir t.t. Tai leistis iki tiek dauzomai, kad tavo gintu valstybe neadaekvatu.
*

Tai cia vadinama nesunkus suzalojimas? O tai kas tada sunkus? Kai 2 metrai po zeme guli? blink.gif
laumir
dieve,kam tokios kancios doh.gif
vaikai uzauginti,spjaukit i ji ir nekentekit,pakelkit savo verte-irodykit sau,kad jus stipri ir galit buti nezeminama,skirkites ar bent jau palikit/pabekit nuo tokio despoto
sekmes ir pasitikejimo mirksiukas.gif 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.