QUOTE(InGridutia @ 2007 10 01, 17:52)
vežimas buvo su išimamu kietu lopšiu, tai žiemą tae lopšyje užklodavau kaldryte, pavasariop naudojau vokelius be kailio, kai šaltesnė užklodavau pleduku
Kaip issamiai jus cia viskuo pasidalinot!!! DEKUI DEKUI DEKUI!
Lieku as, asmeniskai, skoloj...
Dėkui, supratau
Ir aš jums labai dėkoju... nes net nežinočiau ką pirkt ir išvis ką su tuo leliuku daryt
Jus man patarkit mano kudikelis gims ziema koki vokeli pirkt ar ta stora kur is vilnos yra
mes tai bandysime apseit be vokelio, tik su kombinzoniuku ir aisku koks siltesnis adijaliukas
QUOTE(InGridutia @ 2007 10 02, 19:59) Dėkui, supratau Ir aš jums labai dėkoju... nes net nežinočiau ką pirkt ir išvis ką su tuo leliuku daryt zinok as iki kokiu 2 menesiu nezinojau daznai ka su tuo lelium daryt QUOTE(Butaforija @ 2007 10 04, 18:24) Man rodos pakankamai protinga, nes pati vidurzemi jusu lelius bus jau paauges, ir tiek daug laiko nebemiegos, todel kombinznas geriau, o va tiems kas gims per pacius speigus vokelis ko gero pravers, nes tada leliukas tik miega, mazai juda, retai pyksta, todel jo nereik imti ant ranku, ir galima laikyti vokelyje
Daug mamų sako kad geriau vinioja leliukus į pleda prieš tai juos sorai aprengusios ir tiek, juk per speigus ir taip su leliuku po lauką nelabai pasivaikščiosi o be to vokelius greit išauga, bet aš sakiau vistiek pirksiu toki kaip kombinezoną tik kojytės bus kaip vokelyje
Gal kam prevers
Naujagimio kraitelis
Aciu, aciu uz patarimus. Dabar nors zinosiu nuo ko pradeti.
parasysiu ir as savo nuomone
Kūdikio kraitelis: Miegojimui: 1. Lovytė+apsaugos 2. Čiužinys 3. Pagalvėlė (dar nereikia) 4. Kaldrytė 5. Patalynės komplektas 6. Pledas 7. Prisukama negarsi muzikinė karuselė virš lovelės (mes pirkom lovytes su muzikele, super). Dar pasakysiu, kad kai laukiausi, nuo kokios 18sav. duodavau lelkom klausytis tokios ramios muzikeles kai pati eidavau miegot, po gimdymo paleidau mazems ta muzikele - taip jas nuramindavo Maudymui: 1. Muiliukas 2. Vonelė 3. Termometras vandeniui 4. Kempinė 5. Rankšluostis 6. Ausų krapštukai 7. Žirklutės 8. Kremas (nuo 3 mėn.) 9. Šampūnas (nuo 6 mėn.) 10. Skystas prausiklis 11. Kempinė padengti į vonelę (priklauso kokia vonele, musu yra tokia su islietu gultu, tai padedavau tik ranksluosti) Maitinimui: 1. Buteliukas (man neprireikė) man prireike 2. Čiulptukas (man neprireikė) irgi prireike 3. Merliukas 4. Šaukštelis+dubenėlis (nuo 4 mėn.) sauksteli anksciau naudojom simpleksui ir vitaminui D 5. Seilinukas 6. Maisto šildytuvas 7. Šepetys buteliukams plauti 8. Pientraukis(beveik neprireikė) patariu pirktis jei reikes, juk kiekvienoj vaistinej ju yra, o man visai neprireike Išvykoms: 1. Vežimėlis 2. Krepšys vaiko reikmenims 3. Šiltas kombinezonas 4. Šalikas, kepurytė šilta 5. Pirštinės 6. Šiltos kojinytės 7. Autokėdutė 8. Pledas Higienos priemonės: 1. Sauskelnes 2. Drėgnos servetėlės 3. Kremas arba pudra nuo iššutimų 4. Šukytės+šepetukas 5. Jūros druskos tirpalas 6. Klijuotės 7. Aliejukas 8. Pompytė nosytei (100 kartų geriau aspiratorius) pritariu, su tom pompytem, tai tikrai nieko gero nesigauna 9. Termometras paprastas 10. Merlinės palutės + nosinaitės 11. Pipetė nereikejo 12. Vata 13. Spiritas (vaistinėj su receptu) kam? nereikejo nei spirito nei zalumos, bamba su vandeniu plovem, cia taip KMUK liepia Apranga: 1. natūralaus pluošto kepurytės su išvirkščiomis siūlėmis (žiemą vilnones arba flanelines) 2. apatiniai marškinėliai trumpomis rankovėmis. 3. apatiniai marškinėliai ilgomis rankovėmis. 4. palaidinukės 5. apatiniai kombinezonai ilgomis rankovėmis. 6. šliaužtinukai 7. kojinės 8. seilinukai 9. vilnonės kojinytės 10. medžiaginiai batukai 11. megztukai 12. glaustinukės Į ligoninę: Man: 1. įdėklai į lėmenuką 2. didesnės kelnaitės 2 vnt. na as turejau savo nestumines ir tinklines kelnaites, man uzteko 3. įprastinės kelnaitės, 2 vnt. 4. paketai po gimdymo 5. maitinimo liemenukas 2 vnt. 6. kojinės 2 poros (1 būtinai šiltas) 7. naktiniai 8. chalatas 9. šlepetės 10. dušo tapkės 11. drėgnų servetėlių intymiai higienai tikrai nereikia, yra dusai 12. ,,Mikrolax klizmutė (man neprireikė) irgi neprireike 13. pasas 14. sodros knygelė 15. nėščiosios kortelė 16. negazuotas vanduo(mažiausiai 2 l) 17. tepaliukas speneliams 18. fotikas + pakrovėjas 19. telefas + pakrovėjas 20. vienk. nosinės 21. muilas 22. želė intymiai higienai 23. šampūnas 24. dušo želė 25. kempinė 26. kremas 27. šukos 28. dantų šepetukas 29. dantų pasta 30. vata 31. dildė, as nagus susitvarkiau pries guldama i ligonine 32. kosmetika 33. rankšluostis 34. elastinės kelnaitės-korsetas 35. stangrinamasis kremas 36. tualetinis popierius (švelnus) 37. vienkartinis skustuvas 38. termometras naudojausi duotu 39. pientraukis tikrai pirkit jei prireiks 40. vienkartinė pala, kokias 3 vnt. neprireike 41. tetukui šlepetės Mažiuliui: 1. apatiniai marškinėliai (geriau glaustinukės susegamos apačioje spaustukais arba sagomis) (3vnt.) 2. viršutiniai marškinėliai medvilniniai, geriau susegami priekyje (2vnt.) 3. šliaužtinukai arba kombinezonas susegami priekyje ir apačioje (3 vnt.) 4. plona ir storesnė kepuraitės po 2 vnt. KMUK liepia nenaudoti kepuriu 5. sauskelnės naujagimiui 6. plonos pirštinytės naudojom tik namie po kokios savaites ar dvieju 7. plonos kojinytės kojines tik vilnones, kitokiu nereikia 8. storesnės kojinytės 9. megztukas palatose tikrai silta, nereikejo Parsivežimui: 1. naujagimio komplektukas parsivežimui 2. kombinezonas 3. šilta kepurytė 4. pirštinytės 5. pledukas 6. vežimo lopšys ar vokelis QUOTE(inguteee @ 2007 10 04, 19:55) Jus man patarkit mano kudikelis gims ziema koki vokeli pirkt ar ta stora kur is vilnos yra maniskes gime sausi, mes turejom vilnoni, reikejo, ypac kai vezdavom pas gydytoja
Labukas, nelabai turiu kada skaityti kas buvo pries tai prirasyta, gal galit parasyti vaziuojat gimdyti i KMUk ar reikia leliukui veztis drabuzelius aprengti po gimdymo ir tam laikui kol busiu ligoninej??? PVZ Mazylyje nereikejo nieko, ten ir taip drabuzeliai buvo geri ir nereikejo savo, o kaip KMUK???
QUOTE(luck @ 2007 10 22, 13:26) Labukas, nelabai turiu kada skaityti kas buvo pries tai prirasyta, gal galit parasyti vaziuojat gimdyti i KMUk ar reikia leliukui veztis drabuzelius aprengti po gimdymo ir tam laikui kol busiu ligoninej??? PVZ Mazylyje nereikejo nieko, ten ir taip drabuzeliai buvo geri ir nereikejo savo, o kaip KMUK??? nereikia, jei nenori aprengt savais ir tinka ju, mums buvo dideli, tai savo atsivezem
As noriu paklausti jei as kudikeliui nupirkau stora vilnoni vokeli ar dar reiks po apacia koki storesni kombinezoniuka leliui apmaut, ar tik su paprastais drabuzeliais be kombinezono tiesiai i vokeli det
QUOTE(inguteee @ 2007 10 24, 21:39) As noriu paklausti jei as kudikeliui nupirkau stora vilnoni vokeli ar dar reiks po apacia koki storesni kombinezoniuka leliui apmaut, ar tik su paprastais drabuzeliais be kombinezono tiesiai i vokeli det priklauso nuo temperaturos, jei jau labai salta, tai megztuka uzdet reiks, o kombinezono tikrai nereiks. Mano merginos toki turejo, juo labai buvau patenkinta
QUOTE(dote @ 2007 10 25, 17:58) priklauso nuo temperaturos, jei jau labai salta, tai megztuka uzdet reiks, o kombinezono tikrai nereiks. Mano merginos toki turejo, juo labai buvau patenkinta Aš nusipirkau labai panašų QUOTE(inguteee @ 2007 10 24, 21:39) As noriu paklausti jei as kudikeliui nupirkau stora vilnoni vokeli ar dar reiks po apacia koki storesni kombinezoniuka leliui apmaut, ar tik su paprastais drabuzeliais be kombinezono tiesiai i vokeli det Aš tai siūlau pasiimti dar pleda arba kaldrytę ir jei bus per šalta su vokeliu - tai dar įviniosi vaikiuką ir turėtų užtekti
sveikos mamytės
gal kuri turite kraitelio sąrašiuko pavasarį(gegužę) gimusio kūdikelio QUOTE(carolle @ 2007 11 26, 15:49) sveikos mamytės gal kuri turite kraitelio sąrašiuko pavasarį(gegužę) gimusio kūdikelio Skiriasi tik tuo kad nereikia šiltų rūbelių ir kombinezono ar šilto vokelio, visa kita juk tas pats
O kas geriau veztis i ligonine bodziukai ar siaustinukai?Ir dar klausimelis ar vezetes sau i ligonine kokius treningus,negi visada su chalatu buti
QUOTE(dote @ 2007 11 27, 22:36) Siaustinukai ne per galvytę dedasi, o maunami kaio marškinukai, ir užsiriša arba užsisega šone QUOTE(InGridutia @ 2007 11 28, 20:29) Siaustinukai ne per galvytę dedasi, o maunami kaio marškinukai, ir užsiriša arba užsisega šone taip butent, as ta ir parasiau
Ar pora komplektuku rubeliu uztenka tureti ligonineje(vaikeliui)?
as turiu tik 1 komlektuka drabuzeliu
QUOTE(jure*** @ 2007 11 29, 16:28) Kai kuriose ligoninėse savo drabužėlių nereikia, nebent leliukas prieš laiką ir lb mažas gimtų... Tada mamytės sako savo 50 dydžio veža... Sako ligoninėj kadangi daug tų leliukų, rūbelius keisti reikia, tai kad nesusimaišytų kuris rūbelis kurios - naudoja vietinius ir sterilius. Bent jau ŠGN tai savus reikia tik parsivežimui turėti
sesuo jau pripirko mano leliui drabuzeliu
QUOTE(Emie @ 2007 08 22, 12:18) Man labai praverte toks vokelis-kokonas, parduotuvese jau gana ilgai ieksojau tokio daiktelio, radau babyland lt. parduotuvėje, nereikejo tu sliauztu daug pirkti, ir jau tikrai zinojau, kad mano mazyliui tiks, nes cia dydis reguliuojamas, tikrai esu labai patenkinta, labai minkšta medžiaga, manau, kad tai butinas daiktas pirmoms gyvenimo menesiams. Na vat aš vis galvojau, ar reiktų tokį įsigyti, galvojau, gal nėra jis labai patogus ir reikalingas. Bet, jei sakote, geras dalykas, gal reiktų įsigyti Dar norėjau paklausti dėl visų tų vokelių/kombinezonų? Laukiu lėliaus kovą, ir nežinau, ką čia geriau pirkti: vokelį, kombinezoną ar abu?.. Vokelį tai galvoju geriau tokį, kuris išsilanksto ir gali būti, kaip dekiukas naudojamas? Mačiau kažką panašaus Vilniuje Basanavičiaus g. naujoje Ačiū
o as vokeli pati mezguosi, dar desiu pasiltinima ir pamusaliuka
QUOTE(sssssss @ 2007 12 08, 02:17) Na vat aš vis galvojau, ar reiktų tokį įsigyti, galvojau, gal nėra jis labai patogus ir reikalingas. Bet, jei sakote, geras dalykas, gal reiktų įsigyti Dar norėjau paklausti dėl visų tų vokelių/kombinezonų? Laukiu lėliaus kovą, ir nežinau, ką čia geriau pirkti: vokelį, kombinezoną ar abu?.. Vokelį tai galvoju geriau tokį, kuris išsilanksto ir gali būti, kaip dekiukas naudojamas? Mačiau kažką panašaus Vilniuje Basanavičiaus g. naujoje Ačiū as tai ta issilankstoma vokeli cipolino parduotuvej uz 40 lt pirkau. bet kadangi vaika gimdziu vidurvasary tai nelabai ir reikejo
o as dar nenusipirkau jokio vokelio anei kombinezono
QUOTE(goduke @ 2007 12 10, 13:51) as tai ta issilankstoma vokeli cipolino parduotuvej uz 40 lt pirkau. bet kadangi vaika gimdziu vidurvasary tai nelabai ir reikejo Ačiū, žinosiu tuomet, kad būna ir pigiau Na turbūt pirksiu ir tą, ir tą, t.y. kombinezoną ir vokelį, visgi prireiks
nesigailiu kad viska nusipirkau budama nescia. aisku vyras vyrui nelygus, bet maniskis be manes net sauskelniu nebutu nupirkes. tai as ir pasirupinau nuo vezimo iki kremuku. ir aisku saves nepamirsau, nusipirkau max paketu po gimdymo, tiklines kelnaites (labai gerai kai jau naudoji mazesnius paketus), krutinei kremu ir t.t. o jei ko ir neprireike tai visai nesigrauziau, ramiau buvo kaip turejau. kaip prisimenu, tai labai norejau kuo anksciau ta kraiteli susikrauti
QUOTE(goduke @ 2007 12 12, 23:38) nesigailiu kad viska nusipirkau budama nescia. aisku vyras vyrui nelygus, bet maniskis be manes net sauskelniu nebutu nupirkes. tai as ir pasirupinau nuo vezimo iki kremuku. ir aisku saves nepamirsau, nusipirkau max paketu po gimdymo, tiklines kelnaites (labai gerai kai jau naudoji mazesnius paketus), krutinei kremu ir t.t. o jei ko ir neprireike tai visai nesigrauziau, ramiau buvo kaip turejau. kaip prisimenu, tai labai norejau kuo anksciau ta kraiteli susikrauti pas mus kazkaip viskas atvirksciai QUOTE(sssssss @ 2007 12 08, 02:17) Na vat aš vis galvojau, ar reiktų tokį įsigyti, galvojau, gal nėra jis labai patogus ir reikalingas. Bet, jei sakote, geras dalykas, gal reiktų įsigyti Dar norėjau paklausti dėl visų tų vokelių/kombinezonų? Laukiu lėliaus kovą, ir nežinau, ką čia geriau pirkti: vokelį, kombinezoną ar abu?.. Vokelį tai galvoju geriau tokį, kuris išsilanksto ir gali būti, kaip dekiukas naudojamas? Mačiau kažką panašaus Vilniuje Basanavičiaus g. naujoje Ačiū Oi, 95lt tai labai brangu... aš tai turiu kombinezona, bet tokį be kojyčių - apačia kaip vokelio. Bet mano lelius sausinukas Ir tai kombinezoną pirkau RIMI už 60lt, brangesnio nebūčiau pirkusi - nes jis tik 3 mėnesiams... O vokelį kuris į dekiuką transformuojasi tai aš pirkau "Gausoj" ir mokėjau 16lt, bet mačiau tokių naujų nuo 56lt... Beje, tų dekiukų-vokelių patarčiau ieškot patalynės ir pledų parduotuvėse o ne leliukams skirtose, nes ten tokie dalykai brangūs labai... QUOTE(InGridutia @ 2007 12 13, 14:00) Oi, 95lt tai labai brangu... aš tai turiu kombinezona, bet tokį be kojyčių - apačia kaip vokelio. Bet mano lelius sausinukas Ir tai kombinezoną pirkau RIMI už 60lt, brangesnio nebūčiau pirkusi - nes jis tik 3 mėnesiams... O vokelį kuris į dekiuką transformuojasi tai aš pirkau "Gausoj" ir mokėjau 16lt, bet mačiau tokių naujų nuo 56lt... Beje, tų dekiukų-vokelių patarčiau ieškot patalynės ir pledų parduotuvėse o ne leliukams skirtose, nes ten tokie dalykai brangūs labai... Labai ačiū už išsamią informaciją O sakykit, kas yra Gausa?
Mano lelyte gims kovo pradzioj ,galvoju gal nereikia jokiu vokeliu ar kombenzonu? mastau kurimoj ar dar kur nupirkt silta vilnoni pleda ar ka panasaus ir susukt i ji leliu kai namo vesimes, kaip manot? nes juk vis vien orai sils ir pleduka placiau panaudot ir ilgiau galima...
o del pirkimu tai nezinau maniskis irgi nenusimano nieko ir jam kancia parduotuves QUOTE(zipkute @ 2007 12 13, 11:41) pas mus kazkaip viskas atvirksciai smagu kai vyras organizuotas Papildyta: QUOTE(ajuka @ 2007 12 13, 18:01) Mano lelyte gims kovo pradzioj ,galvoju gal nereikia jokiu vokeliu ar kombenzonu? mastau kurimoj ar dar kur nupirkt silta vilnoni pleda ar ka panasaus ir susukt i ji leliu kai namo vesimes, kaip manot? nes juk vis vien orai sils ir pleduka placiau panaudot ir ilgiau galima... o del pirkimu tai nezinau maniskis irgi nenusimano nieko ir jam kancia parduotuves na jus taip nutarete tai aisku taip ir darykite Papildyta: QUOTE(goduke @ 2007 12 13, 20:19) smagu kai vyras organizuotas Papildyta: na jus taip nutarete tai aisku taip ir darykite atsiprasau nemaciau antrastes del angelelio danguje QUOTE(goduke @ 2007 12 13, 20:24) nieko tokio savaitgali buvau rygoj tai prekybos centre vienam labai faina vokeli vilnoni aptraukta medvilne maciau, bet per nepadaituma nenupirkau, suabejojau QUOTE(ajuka @ 2007 12 14, 11:58) nieko tokio savaitgali buvau rygoj tai prekybos centre vienam labai faina vokeli vilnoni aptraukta medvilne maciau, bet per nepadaituma nenupirkau, suabejojau as tai galvociau: pamatei ir pirk QUOTE(softy @ 2007 12 13, 16:49) Ir labai faina devėtų drabužių parduotuvė. Ten viskas tvarkingai sudeliota, surūšiuota pagal rūšį ir net spalvą
O gal galite pasakyti, kuriose vietose Vilniuje yra?
Ačiū |