Eisiu tiesiai prie reikalo... Nusprendžiau nieko nebelaukti ir po truputį pradėti kaupti trečiojo žmogeliuko turtą
Taigi padėkit man, kas turit patirties
Ačiū
Sveiko jau esamos ir būsimos mamytės
Eisiu tiesiai prie reikalo... Nusprendžiau nieko nebelaukti ir po truputį pradėti kaupti trečiojo žmogeliuko turtą Taigi padėkit man, kas turit patirties Ačiū QUOTE(InGridutia @ 2007 08 13, 10:15) Sveiko jau esamos ir būsimos mamytės Eisiu tiesiai prie reikalo... Nusprendžiau nieko nebelaukti ir po truputį pradėti kaupti trečiojo žmogeliuko turtą Taigi padėkit man, kas turit patirties Ačiū Siūlyčiau nepirkti daug 56 cm drabužių, nes nežinai koks gims kūdikis.Jei auginsi vaiką su pampersais, tai šliaužtinukų tikrai nereikės daug.Labai patogūs yra smėlinukai ilgomis arba trumpomis rankovėmis, jie labai gerai prilaiko pampersą. Dar man atrodo, kai gims kūdikis, tau lengviau bus apsispręsti ko jam dar trūksta.Juk galėsi trumpam padaryti sau poilsio valandėlę ir nuvaryti į parduotuvę apsipirkti, pamatysi tokie apsilankymai bus lyg šventė
O smelinukai tai cia tiek kur po pampersu su knopkytem uzsisega?
InGridutia,
gal cia ka naudingo rasi http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=39049 QUOTE(InGridutia @ 2007 08 14, 10:33) O smelinukai tai cia tiek kur po pampersu su knopkytem uzsisega? Taip Ir šiaip, kai pirksi šliaužtinukus ar kitus rūbelius, pirk, kad nebūtų velkami per galvą, tikrai nepatogu.
O va as pasakyciau kad reikia tureti daugiau 56 dydzio rubu, nes visi man irgi sake, daug nepirk, greit isaugs, taigi turejau vos kelis slaustukus ir maniskis turejo vaziuoti nupirkti dar, nes ir pampersa ne is pirmo karto ismokau uzsegt, praslapdavo ir atpyldavo ir ismaudzius nauja deti, nors manoji gime beveik 4 kg ir 53 cm, bet juos isaugom tik per mazdaug menesi, taigi manau 5 slaustuku tikrai reikia. Patarciau netureti drabuzeliu rengiamu per galva, nes nekarta trypiau ir nesugebejau aprengti
Zodziu reikia visko kas patogiai naudojama, nekelia abejoniu, ir yra kokybiska QUOTE(Dovis @ 2007 08 14, 10:55) InGridutia, gal cia ka naudingo rasi http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=39049 Aciu, jau skaitau
Dar viena tema apie Kraitelį - gal pravers
http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=12188 QUOTE(InGridutia @ 2007 08 13, 11:15) Sveiko jau esamos ir būsimos mamytės Eisiu tiesiai prie reikalo... Nusprendžiau nieko nebelaukti ir po truputį pradėti kaupti trečiojo žmogeliuko turtą Taigi padėkit man, kas turit patirties Ačiū Man labai praverte toks vokelis-kokonas, parduotuvese jau gana ilgai ieksojau tokio daiktelio, radau babyland lt. parduotuvėje, nereikejo tu sliauztu daug pirkti, ir jau tikrai zinojau, kad mano mazyliui tiks, nes cia dydis reguliuojamas, tikrai esu labai patenkinta, labai minkšta medžiaga, manau, kad tai butinas daiktas pirmoms gyvenimo menesiams.
brangiosios mamulytes, pageidaujancios kraitelio, kuri susidariau, iskart atsiuskit savo emeila, as permesiu, cia kad nereiktu dar kart rasyt
aciu, Zanetyte, uz draugiskuma! Suma sumarum: reikia kokiu 4000 lt. Maniau, gal uzteks tik puses sumos.. Is esmes: pirmam leliu negaila jokiu pinigeliu ir vienas malonumas pirkti. Va, dabar aiskiai ir suvokiu pirmagimiu privilegija tevu akyse: visa laukima, pasiruosima. Man mama sake: kad pirmas vaikas buna ipatingas emociniu atzvilgiu, antro belaukiant- dziaugsmai jau kitokie.
QUOTE(busVakare @ 2007 08 27, 14:25) aciu, Zanetyte, uz draugiskuma! Suma sumarum: reikia kokiu 4000 lt. Maniau, gal uzteks tik puses sumos.. Is esmes: pirmam leliu negaila jokiu pinigeliu ir vienas malonumas pirkti. Va, dabar aiskiai ir suvokiu pirmagimiu privilegija tevu akyse: visa laukima, pasiruosima. Man mama sake: kad pirmas vaikas buna ipatingas emociniu atzvilgiu, antro belaukiant- dziaugsmai jau kitokie. nera uz ka, smagu dalintis Be to daug pasijaucia ant nuolaidu, pirmam apsipirkimui beveik visur duodama 15 proc. mes pasilikom daug daiktu, sutaupem apie 100lt vienu pirkimu, zodziu nuolaidos irgi padejo taupyt
Rugiles vardas labai labai grazus!
Taip, teisingai, kazkas susitaupo. Jau dabar turiu is drauges gavus visus maudymuisi reikalingus muiliukus, sampunus ir t.t. Ji gavus siuntini is Vokietijos savo suneliu ir turedami dvi drauges nestukes- turini padalino i tris dalis (slove jai!!!), o SebaMed..kainuoja! Pagaliau mociutes/draugai si bei ta padovanos QUOTE(busVakare @ 2007 08 27, 16:25) aciu, Zanetyte, uz draugiskuma! Suma sumarum: reikia kokiu 4000 lt. Maniau, gal uzteks tik puses sumos.. Is esmes: pirmam leliu negaila jokiu pinigeliu ir vienas malonumas pirkti. Va, dabar aiskiai ir suvokiu pirmagimiu privilegija tevu akyse: visa laukima, pasiruosima. Man mama sake: kad pirmas vaikas buna ipatingas emociniu atzvilgiu, antro belaukiant- dziaugsmai jau kitokie. Kiekvienas vaikas yra ypatingas As manau svarbiausiai issirinkti pirmiem dviem menesiam rubelius, lovyte, pataliukus, zinoma vezimeli (ji renkantis mano nuomone irgi daznai perzengiamos proto ribos Renkant rubelius svarbu atsizvelgti i metu laika kuriuo mazylis gims: jei gims rudeni ar ziema, tada smelinuku reikia ilgom rankovytem, trumpom iki vasaros ir neprireiks... O del uzmovimo per galva - tai tikrai nera problema - tik igudimo reikalas As manau svarbiausia pradziai nedaug, patarimai ko reikia yra labai skirtingi nes mamytes skirtingos, o jus spresit pacios kas jums bus patogu. Siais laikais deficito nera, tad valandele manau tikrai rasit nubegt i parduotuve apsipirkt palike mazuti teciui, pritariu mamyutei, kuri sake kad tokios minutes jums bus tikra palaima, tikrai noresis istrukti is namu rutinos kad ir kokia maloni ji butu
oi kaip smagu kai mamytės dalinasi savo patirtim
ačiū mamytės QUOTE(Zaneta75 @ 2007 08 28, 18:47) Renkant rubelius svarbu atsizvelgti i metu laika kuriuo mazylis gims: jei gims rudeni ar ziema, tada smelinuku reikia ilgom rankovytem, trumpom iki vasaros ir neprireiks... Aciu, Zaneta! O tie smelinukai tai kaip kelnes su uzdarais galais+marskinukai ilgom rankovem, nu kaip 2in1?
sveikutes. mano drauge visur iesko sau lovytes - su muzika, kuria galima paleist pultu, taip pat su pultu galima butu ja supti. ji mate tokias lovytes rusijoj, o musu parduotuvese dar nesutiko. gal kuri is jusu kur mate panasia?
Nemaciau. Planuojam pirkti lovyte, kur galima supti.
O del muzikos... Nezinau, skonio reikalas tas mikimauzinis grojimas. Ne tiek leliui kiek tevams per nervus gali groti. Kad bent muzika grazi butu... Bet dazniausiai kicine...
Maniskis gime rudeni, tai man labai tiko miegmaisis-paltukas. Toks su kapisonu ir rankovem, o apacia kaip miegmaisio. Nors rankoviu praktiskai nereikejo, gal net patogiau butu be rankoviu, tik kapisonas (i rankoves pradejom kisti, kai jau renkytes netilpo maise
QUOTE(Natelė @ 2007 08 30, 16:55) sveikutes. mano drauge visur iesko sau lovytes - su muzika, kuria galima paleist pultu, taip pat su pultu galima butu ja supti. ji mate tokias lovytes rusijoj, o musu parduotuvese dar nesutiko. gal kuri is jusu kur mate panasia? tokios lovytes panasios yra uzsienyje,o Lietuvoje manau nelabai ,nes jos kaina tikrai bus aukstesne gerokai.bet supti su pultu? QUOTE(busVakare @ 2007 08 31, 10:37) Nemaciau. Planuojam pirkti lovyte, kur galima supti. O del muzikos... Nezinau, skonio reikalas tas mikimauzinis grojimas. Ne tiek leliui kiek tevams per nervus gali groti. Kad bent muzika grazi butu... Bet dazniausiai kicine... As jusu vietoj gerai pagalvociau del supamos lovytes O kas del vonios reikmenu, nepatarciau jiems taupyti. Sebamed istiesu labai geri oj, kiek cia priporinau Papildyta: QUOTE(Natelė @ 2007 08 30, 15:55) sveikutes. mano drauge visur iesko sau lovytes - su muzika, kuria galima paleist pultu, taip pat su pultu galima butu ja supti. ji mate tokias lovytes rusijoj, o musu parduotuvese dar nesutiko. gal kuri is jusu kur mate panasia? Arteja laikai, kai mes busim tik reproduktoriai: gimdysim vaikus, o juos glostys ir sups robotai QUOTE(Zaneta75 @ 2007 09 04, 09:25) As jusu vietoj gerai pagalvociau del supamos lovytes O kas del vonios reikmenu, nepatarciau jiems taupyti. Sebamed istiesu labai geri oj, kiek cia priporinau Papildyta: Arteja laikai, kai mes busim tik reproduktoriai: gimdysim vaikus, o juos glostys ir sups robotai Tikrai labai labai protingos mintys O kosmetika kudikeliams naudojam Weledos, ji visiskai be jokiu kvepalu ar koncervantu, naudojam visa linija ir esu be galo patenkinta, tikrai kokybe atitinka kaina Papildyta: QUOTE(busVakare @ 2007 08 28, 07:36) Labai aciu
Zaneta75, dideliauskas komplimentas del tokio mastymo!!!
O as mastau: jei maniskis gims sausio pradzioje: kas geriau- kombinezonas ar tas vokelis? Ar reiktu to ir to? Padekit apsisprest... Ar kombinezono nereiktu? Vistiek kokius pora menesiu i lauka nosies nekisim, jei bus salta (bent jau taip isivaizduoju) Pavasari jau lelius bus didesnis ir kombinezonas bus isaugtas, o apmuturiuoti siltai juk bus visokios moherines dideles skraistes-dekiukai ir tas pats vokelis...Ka zinau... QUOTE(busVakare @ 2007 09 10, 14:13) O as mastau: jei maniskis gims sausio pradzioje: kas geriau- kombinezonas ar tas vokelis? Ar reiktu to ir to? Padekit apsisprest... Ar kombinezono nereiktu? Vistiek kokius pora menesiu i lauka nosies nekisim, jei bus salta (bent jau taip isivaizduoju) Pavasari jau lelius bus didesnis ir kombinezonas bus isaugtas, o apmuturiuoti siltai juk bus visokios moherines dideles skraistes-dekiukai ir tas pats vokelis...Ka zinau... ir man tas pats klausimas iškilo QUOTE(neriukas @ 2007 09 10, 12:26) ir man tas pats klausimas iškilo Mes turejom, bet nenaudojom vokelio, buvo labai patogu kombinzonas, bet cia jau turbut patogumo reikalas, man atrodo kad kombinzone silciau, mes aprengdavom ji uzklodavom kaldryte ir budavo labai
Zanetyte, gerai- aciu...Mastysim. Ieskosim. Lyginsim- kas ir kaip.
QUOTE(busVakare @ 2007 09 10, 14:13) Zaneta75, dideliauskas komplimentas del tokio mastymo!!! O as mastau: jei maniskis gims sausio pradzioje: kas geriau- kombinezonas ar tas vokelis? Ar reiktu to ir to? Padekit apsisprest... Ar kombinezono nereiktu? Vistiek kokius pora menesiu i lauka nosies nekisim, jei bus salta (bent jau taip isivaizduoju) Pavasari jau lelius bus didesnis ir kombinezonas bus isaugtas, o apmuturiuoti siltai juk bus visokios moherines dideles skraistes-dekiukai ir tas pats vokelis...Ka zinau... Del kombinezono/vokelio... manau kuo maziau vaikiuka murdai perrenginedamas, tuo maziau jis susyla, tuo maziau shansu susirgti
Vakar ciupinau vokeli.. Tikrai pakankamai siltas ir svelnus! Kombinezonai gal geriau tiktu po 2-3 men. Bet zieminukiu mamu atveju, kaip ir pavasaris: kovas-balandis.. Taip kad linkstu labiau link vokelio, kuri gali ir dar siltu pleduku apdengti.
QUOTE(Siama @ 2007 08 13, 19:14) Siūlyčiau nepirkti daug 56 cm drabužių, nes nežinai koks gims kūdikis.Jei auginsi vaiką su pampersais, tai šliaužtinukų tikrai nereikės daug.Labai patogūs yra smėlinukai ilgomis arba trumpomis rankovėmis, jie labai gerai prilaiko pampersą. Dar man atrodo, kai gims kūdikis, tau lengviau bus apsispręsti ko jam dar trūksta.Juk galėsi trumpam padaryti sau poilsio valandėlę ir nuvaryti į parduotuvę apsipirkti, pamatysi tokie apsilankymai bus lyg šventė aha ,geriau prikti nuo 62, ar net 68, nes rankoves galima paraitoti, o jis taip greit isaugs viska kad vel reiks pirkt, o kaikuriu net neuzdesiu drabuzeliu. mano dukterecia, nuo gimimo tikraja to zodzio prasme kaip ant mieliu augo bet as tikrai nemanau kad bus laiko kai gims kudykis varineti po parduotuves, juk kraitelis jau turi buti i ligonine kelis drabuzelius reik veztis. pvz mano leliaus nemanau kad kas tures laiko paziuret be manes, nes mano vyras daug ir sunkai dirba, tiek anyta, tiek mano mama dar nepensininkes Papildyta: QUOTE(busVakare @ 2007 09 12, 14:48) Vakar ciupinau vokeli.. Tikrai pakankamai siltas ir svelnus! Kombinezonai gal geriau tiktu po 2-3 men. Bet zieminukiu mamu atveju, kaip ir pavasaris: kovas-balandis.. Taip kad linkstu labiau link vokelio, kuri gali ir dar siltu pleduku apdengti. sutinku, plius is vokelio esant reikaliu greiciau ir patogiau leliuka galima isimti, ir kiek girdejau jis geriau sulaiko siluma, juk silciau su kumstinem, nei su pirstuotom pirstinem, cia kaip palyginimas
Pirma vaika auginau su kombinzoniuku, o antra rudeni turejom vokeli, o vasara mazuli dejau i kombinzoniuka. Didelio skirtumo nera. Tik reikia ziureti, kad kombinzoniukai placiai atsisegtu
Butiniausius rubellius reiktu nuspirkti ir tureti, o tai pirmus menesius nei noro, nei jegu kazkur vaziuoti apsipirkineti nera. Nebent internetu
Aciukas visoms! Buciukas visoms!!!
Brangiosios nestukes, jei noretumet to mano sudaryto kraitelio, rasykit man i AZ savo emeilo adreseli, tada permesiu, o cia ateinu gan retai, todel galiu ir nepamatyt jusu postu
as cia del kombinezono - miegmaisio...
abu tureti super... bet kombinezonas yra praktiskiau!!! nes su miegmaisiu neisodinsi vaikucio i automobiline kedute, ten tarp kojyciu yra dirzas. Mes leliuka jau pirmam menesy masina vezem... na kad ir pas gydytoja... beje musu vezimelis su lopsiu, kuris leliukui isaugus "virsta" i miegmaisi, tai siai ziemai miegmaisio problema bus isspresta
Dar besiknaisiodama internete del vaikisku prekiu radau nepamainoma daikta. Ir drauge patare toki isigyti, tik nezinau ar LT yra. Gal juos vadina ir vokeliais ir miegmaisiukais. Kazkas is tos serijos su uztrauktuku, kad vaikiukas jau kilnodamas kojytes nenusispardytu. Svelnios spalvos, minksti, iv. dydziu. Jei ne EUR, tai apie 40 lt
mes toki Vokietijoj pirkom 16.9 EUR (cia jau metukiniam vaikui), Lietuvoje tokiu yra, bet man jie siap sau :-( ir kokybe prasta ir kieti kokietai, gal kuri aisku yra radusi kokybisku...
bet sito lovytes miegmaisiuko iki kokiu 3 men nelabai reikia, nes lelius nelabai daug juda miegodamas, mums prireike nuo kokiu 4 men, bet kaip tik prasidejo sit orai, tai nieko tokio tas antklodes nusispardymas, dabar tai jau labai reikalingas QUOTE(Ritulia123 @ 2007 09 20, 08:05) as cia del kombinezono - miegmaisio... abu tureti super... bet kombinezonas yra praktiskiau!!! nes su miegmaisiu neisodinsi vaikucio i automobiline kedute, ten tarp kojyciu yra dirzas. Mes leliuka jau pirmam menesy masina vezem... na kad ir pas gydytoja... Taip, del to patogiau kombinzonas, o be to jei reiktu vaikeli pakelta is vezimelio pvz atpylus ar verkiant, kombinconas taip pat patogiau nei vokelis QUOTE(busVakare @ 2007 09 20, 08:23) Dar besiknaisiodama internete del vaikisku prekiu radau nepamainoma daikta. Ir drauge patare toki isigyti, tik nezinau ar LT yra. Gal juos vadina ir vokeliais ir miegmaisiukais. Kazkas is tos serijos su uztrauktuku, kad vaikiukas jau kilnodamas kojytes nenusispardytu. Svelnios spalvos, minksti, iv. dydziu. Jei ne EUR, tai apie 40 lt Taip pardavineja, taciau mums jo reik tik dabar, nes iki kokiu 3-4 menesiu vaikiukas nelabai pajegus nusisipardyt kaldros
Sakai, Ritulai123, Vokietijoj apsipirkai? As kaip tik ryt isskrendu su mintim apsishoppinti. Tikiuosi, rasiu geras kainas. O siaip, isduosiu savo vietcike: babybutt.de (kas vokiskai supranta). Jei keliones metu nepavyks isigyti norimu daiktu- pasisiusiu is ten 100%. Labai daug susitaupo + kokybe!
Butent, kad ten kokybe visai kita. O tie miegmaisiukai tikrai geri 3-4 men. leliukui. Pasiruoskim is anskto: nepastebesim, kaip tie trys men. prabegs! QUOTE(busVakare @ 2007 09 20, 16:02) Sakai, Ritulai123, Vokietijoj apsipirkai? As kaip tik ryt isskrendu su mintim apsishoppinti. Tikiuosi, rasiu geras kainas. O siaip, isduosiu savo vietcike: babybutt.de (kas vokiskai supranta). Jei keliones metu nepavyks isigyti norimu daiktu- pasisiusiu is ten 100%. Labai daug susitaupo + kokybe! Butent, kad ten kokybe visai kita. O tie miegmaisiukai tikrai geri 3-4 men. leliukui. Pasiruoskim is anskto: nepastebesim, kaip tie trys men. prabegs! Geru pirkiniu, nepamirskit papasakot ka radot idomaus
įkeliu savo (supermama.lt forumo pagalba) sudarytą sąrašiuką kai laukiausi pirmojo vaikelio
Kūdikio kraitelis: Miegojimui: 1. Lovytė+apsaugos 2. Čiužinys 3. Pagalvėlė (dar nereikia) 4. Kaldrytė 5. Patalynės komplektas 6. Pledas 7. Prisukama negarsi muzikinė karuselė virš lovelės Maudymui: 1. Muiliukas 2. Vonelė 3. Termometras vandeniui 4. Kempinė 5. Rankšluostis 6. Ausų krapštukai 7. Žirklutės 8. Kremas (nuo 3 mėn.) 9. Šampūnas (nuo 6 mėn.) 10. Skystas prausiklis 11. Kempinė padengti į vonelę Maitinimui: 1. Buteliukas (man neprireikė) 2. Čiulptukas (man neprireikė) 3. Merliukas 4. Šaukštelis+dubenėlis (nuo 4 mėn.) 5. Seilinukas 6. Maisto šildytuvas 7. Šepetys buteliukams plauti (man neprireikė) 8. Pientraukis(beveik neprireikė) Išvykoms: 1. Vežimėlis 2. Krepšys vaiko reikmenims 3. Šiltas kombinezonas 4. Šalikas, kepurytė šilta 5. Pirštinės 6. Šiltos kojinytės 7. Autokėdutė 8. Pledas Higienos priemonės: 1. Sauskelnes 2. Drėgnos servetėlės 3. Kremas arba pudra nuo iššutimų 4. Šukytės+šepetukas 5. Jūros druskos tirpalas Humer 6. Klijuotės 7. Aliejukas 8. Pompytė nosytei (100 kartų geriau aspiratorius) 9. Termometras paprastas 10. Merlinės palutės + nosinaitės 11. Pipetė 12. Vata 13. Spiritas (vaistinėj su receptu) Apranga: 1. natūralaus pluošto kepurytės su išvirkščiomis siūlėmis (žiemą vilnones arba flanelines) 2. apatiniai marškinėliai trumpomis rankovėmis. 3. apatiniai marškinėliai ilgomis rankovėmis. 4. palaidinukės 5. apatiniai kombinezonai ilgomis rankovėmis. 6. šliaužtinukai 7. kojinės 8. seilinukai 9. vilnonės kojinytės 10. medžiaginiai batukai 11. megztukai 12. glaustinukės Į ligoninę: Man: 1. įdėklai į lėmenuką 2. didesnės kelnaitės 2 vnt. 3. įprastinės kelnaitės, 2 vnt. 4. paketai po gimdymo 5. maitinimo liemenukas 2 vnt. 6. kojinės 2 poros (1 būtinai šiltas) 7. naktiniai 8. chalatas 9. šlepetės 10. dušo tapkės 11. drėgnų servetėlių intymiai higienai 12. ,,Mikrolax klizmutė (man neprireikė) 13. pasas 14. sodros knygelė 15. nėščiosios kortelė 16. negazuotas vanduo(mažiausiai 2 l) 17. tepaliukas speneliams 18. fotikas + pakrovėjas 19. telefas + pakrovėjas 20. vienk. nosinės 21. muilas 22. želė intymiai higienai 23. šampūnas 24. dušo želė 25. kempinė 26. kremas 27. šukos 28. dantų šepetukas 29. dantų pasta 30. vata 31. dildė 32. kosmetika 33. rankšluostis 34. elastinės kelnaitės-korsetas 35. stangrinamasis kremas 36. tualetinis popierius (švelnus) 37. vienkartinis skustuvas 38. termometras 39. pientraukis 40. vienkartinė pala, kokias 3 vnt. 41. tetukui šlepetės Mažiuliui: 1. apatiniai marškinėliai (geriau glaustinukės susegamos apačioje spaustukais arba sagomis) (3vnt.) 2. viršutiniai marškinėliai medvilniniai, geriau susegami priekyje (2vnt.) 3. šliaužtinukai arba kombinezonas susegami priekyje ir apačioje (3 vnt.) 4. plona ir storesnė kepuraitės po 2 vnt. 5. sauskelnės naujagimiui 6. plonos pirštinytės 7. plonos kojinytės 8. storesnės kojinytės 9. megztukas Parsivežimui: 1. naujagimio komplektukas parsivežimui 2. kombinezonas 3. šilta kepurytė 4. pirštinytės 5. pledukas 6. vežimo lopšys ar vokelis Papildyta: kombinezoną nusipirkau 56 dydžio, deja, mažylė į jį netilpo, nors ir gimė 53 cm
Sveiki!
gal as čia nevisai į temą, bet mania duomentu kokius geriau pirkt pampersus ir kiek?(gal žinot kr pigiau Vilniuje nusipirkt?)
O kam reikalingi: vienkartinis skustuvas ir pipete?
QUOTE(VAE @ 2007 09 27, 14:52) įkeliu savo (supermama.lt forumo pagalba) sudarytą sąrašiuką kai laukiausi pirmojo vaikelio Kūdikio kraitelis: Į ligoninę: Man: 1. įdėklai į lėmenuką 2. didesnės kelnaitės 2 vnt. 3. įprastinės kelnaitės, 2 vnt. 4. paketai po gimdymo 5. maitinimo liemenukas 2 vnt. 6. kojinės 2 poros (1 būtinai šiltas) 7. naktiniai 8. chalatas 9. šlepetės 10. dušo tapkės 11. drėgnų servetėlių intymiai higienai 12. ,,Mikrolax klizmutė (man neprireikė) 13. pasas 14. sodros knygelė 15. nėščiosios kortelė 16. negazuotas vanduo(mažiausiai 2 l) 17. tepaliukas speneliams 18. fotikas + pakrovėjas 19. telefas + pakrovėjas 20. vienk. nosinės 21. muilas 22. želė intymiai higienai 23. šampūnas 24. dušo želė 25. kempinė 26. kremas 27. šukos 28. dantų šepetukas 29. dantų pasta 30. vata 31. dildė 32. kosmetika 33. rankšluostis 34. elastinės kelnaitės-korsetas 35. stangrinamasis kremas 36. tualetinis popierius (švelnus) 37. vienkartinis skustuvas 38. termometras 39. pientraukis 40. vienkartinė pala, kokias 3 vnt. 41. tetukui šlepetės Na kiek zinau serveteles intymiai higienai yra visiskai nepatariamos naudoti tiek paprastom dienom, taip pat ypac po gimdymo Be to butinai pasiimkit ka nors uzkast teciui, kol lauksit gimdymo, numojom mes i ta pasiulyma ranka, ir va is tikro maniskis isalko, nes i gimdyma atvaziavo is darbu ir kol prasidejo visi smagumai, neturejo ka veikt ir labai isalko Rodos tiek, aisku cia mano nuomone, gal ka ir ne taip sakau, nesupykit
Aš nukopinu ir prirašau ko man prireikė ir ko mačiau prireikė mano kaimynėm. Kūdikio kraitelis:
Miegojimui: 1. Lovytė+apsaugos 2. Čiužinys 3. Pagalvėlė (dar nereikia) užtenka nedidelio sulankstyto rankšluostuko. 4. Kaldrytė iš tikro geriau turėti porą: JEi gimdote šaltuoju metų laiku susuki vaikutį, o man buvo taip kad ji prasisiojo.... gerai, kad turėjau 2 kaldrytes. 5. Patalynės komplektas reikia 2 mat kūdikėliui reikia patalynę keisti bent 1 kartą per savaitę. 6. Pledas 7. Prisukama negarsi muzikinė karuselė virš lovelės Visiškai nereikalingas daiktas- čia mums. Draugė irgi patvirtins. O Sesutė iš viso patarė jei pirkti tai tik tokį daiktą, kad ant šoniuko lovytės pasikabintų- tam kad vaikutis pradėtų sukioti galvytę. Maudymui: 1. Muiliukas Mums ne tik kad netiko, bet dar ir blogiau padarė: pirkome specialiai kūdikiams skirtą skystą muilą. Ir atsidžiaugti negalime. Jį galima buvo vartoti kiekvieną kartą maudant. Taip pat mums prireikė pienelio odai ir šampūno. Nuo pirmų dienų. Mano mažiukės oda tik gimusiai sutrūko kai kur iki kraujo, tai [po maudynių tekdavo tepti pieneliu. Bet čia gydytojos rekomenduoja... 2. Vonelė 3. Termometras vandeniui 4. Kempinė 5. Rankšluostis Visiškai nepanaudojom 6. Ausų krapštukai 7. Žirklutės 8. Kremas (nuo 3 mėn.) Yra ir kūdikiams, bet mes geriau toleruojame pienelį odai 9. Šampūnas (nuo 6 mėn.) yra ir nuo gimimo- jo dėka nesusidarė mums luobelė. 10. Skystas prausiklis 11. Kempinė padengti į vonelę Visiškai nereikalinga, ir čia ne mano vienos nuomonė. Bet čia gal ypratimo reikalas, tačiau tiek viena draugė, tiek kita po poros kartų išmetė. O mes kadangi su MB kartu maudom tai mums ir nereikia: vienas laiko kitas prausia. Šeimyninė darna Maitinimui: 1. Buteliukas (man neprireikė) 2. Čiulptukas (man neprireikė) 3. Merliukas Patogūs nedideli rankšluostukai: tokio dydžio kaip kad puodams kelt 4. Šaukštelis+dubenėlis (nuo 4 mėn.) Šaukštelis reikalingas daug anksčiau: vitaminams sugirdyti ar espumzanui. 5. Seilinukas net keleto. 6. Maisto šildytuvas visiškai neprireikė. 7. Šepetys buteliukams plauti (man neprireikė) Man irgi nereikėjo. 8. Pientraukis(beveik neprireikė) Pats reikalingiausias daiktas pasirodė. Išvykoms: 1. Vežimėlis 2. Krepšys vaiko reikmenims 3. Šiltas kombinezonas 4. Šalikas, kepurytė šilta 5. Pirštinės 6. Šiltos kojinytės 7. Autokėdutė 8. Pledas mes dar turėjom movą: super daiktas, ymauni į kombinezoną: padedi- užtrauki užtrauktuką, dar į antklodytę suvynioji ir "jokie šalčiai mums nebaisūs"... Higienos priemonės: 1. Sauskelnes 2. Drėgnos servetėlės 3. Kremas arba pudra nuo iššutimų 4. Šukytės+šepetukas 5. Jūros druskos tirpalas Humer 6. Klijuotės 7. Aliejukas 8. Pompytė nosytei (100 kartų geriau aspiratorius) 9. Termometras paprastas 10. Merlinės palutės + nosinaitės 11. Pipetė 12. Vata 13. Spiritas (vaistinėj su receptu) Brilijantinės žalumos tirpalas. Kalio permanganatas (su receptuku) tirpalas- bambagyslei. Apranga: 1. natūralaus pluošto kepurytės su išvirkščiomis siūlėmis (žiemą vilnones arba flanelines) 2. apatiniai marškinėliai trumpomis rankovėmis. 3. apatiniai marškinėliai ilgomis rankovėmis. 4. palaidinukės 5. apatiniai kombinezonai ilgomis rankovėmis. 6. šliaužtinukai 7. kojinės Šiaip tai reikia plonos vilnos kojinyčių ir storos vilnos kojinyčių 8. seilinukai 9. vilnonės kojinytės 10. medžiaginiai batukai 11. megztukai 12. glaustinukės Visiškai neprireikė (jei turi omenyje taip vadinamus "bodžiukus") jie velkami per galvą: tai labai, labai nepatogu ir naujagimiui ir mamai... Turėjau apsirūpinusi tiek jų o panaudojau gal 1 kartą. Į ligoninę: Man: 1. įdėklai į lėmenuką 2. didesnės kelnaitės 2 vnt. Man prireikė 4 3. įprastinės kelnaitės, 2 vnt. Neprireikė- mat pilvas pradėjo trauktis tik 3 parą. 4. paketai po gimdymo Man prireikė 4 didelių ir 12 mažesnių, o jau paprastų paketų net neskaičiavau. 5. maitinimo liemenukas 2 vnt. 6. kojinės 2 poros (1 būtinai šiltas) Man prireikė 4 (mat apiplaudama WC po savęs apsilaisčiau 7. naktiniai Man prireikė 3- vienais gimdžiau, ir dar jei būčiau turėjusi būtų buvę gerai- mat tiek plaukiau, kad ir po savim net pro paketą pritekėjo 8. chalatas 9. šlepetės 10. dušo tapkės 11. drėgnų servetėlių intymiai higienai visiškai neprireikė- gydytoja net uždraudė: liepė tik apsiplovinėti ir jokio muilo bent 3 dienas 12. ,,Mikrolax klizmutė (man neprireikė) Po gimdymo kai jau buvau namie už ją būčiau atidavusi "pusę karalystės" 13. pasas 14. sodros knygelė 15. nėščiosios kortelė 16. negazuotas vanduo(mažiausiai 2 l) Išliuobiau 6 litrus, o po epidiūro iš vis patartina kuo daugiau gerti. 17. tepaliukas speneliams 18. fotikas + pakrovėjas 19. telefas + pakrovėjas 20. vienk. nosinės 21. muilas 22. želė intymiai higienai kaip jau rašiau neleido net muiliuku vaikišku apsiplauti. 23. šampūnas 24. dušo želė 25. kempinė 26. kremas 27. šukos 28. dantų šepetukas 29. dantų pasta 30. vata 31. dildė 32. kosmetika Man neprireikė- į fotosesiją nesiruošiau, tai ir neprireikė, iš kosmetikos tik vazeliną lūpoms panaudojau ir rankų kremą. 33. rankšluostis 34. elastinės kelnaitės-korsetas 35. stangrinamasis kremas O kam? Ligoninėje? Ir leido naudoti? Man nepatarė net praėjus 2mėn po gimdymo- sako poveikis neištirtas, per odą veikliosios medžiagos patenka per kraują o pro ten į pieną... 36. tualetinis popierius (švelnus) Ir labai, labai labai daug... 37. vienkartinis skustuvas Kam? Ligoninėje? Nebent prieš tai neapsiskutote. O šiaip nereikia. 38. termometras Duoda. 39. pientraukis Nesivežiau- nereikėjo- 40. vienkartinė pala, kokias 3 vnt. 41. tetukui šlepetės Nereikėjo: nors turėjo, bet liepė geriau su batais ir ant jų užsidėti "maišelius" kur parduoda prie ligoninės durų Mažiuliui: 1. apatiniai marškinėliai (geriau glaustinukės susegamos apačioje spaustukais arba sagomis) (3vnt.) NE, man net neleido jų vilkti pirmą kartą 2. viršutiniai marškinėliai medvilniniai, geriau susegami priekyje (2vnt.) 3. šliaužtinukai arba kombinezonas susegami priekyje ir apačioje (3 vnt.) 4. plona ir storesnė kepuraitės po 2 vnt. 5. sauskelnės naujagimiui 6. plonos pirštinytės 7. plonos kojinytės 8. storesnės kojinytės 9. megztukas Būtinai plonos vilnos kojinytės: atstatyti kraujotakai. Parsivežimui: 1. naujagimio komplektukas parsivežimui 2. kombinezonas 3. šilta kepurytė 4. pirštinytės 5. pledukas 6. vežimo lopšys ar vokelis Papildyta: kombinezoną nusipirkau 56 dydžio, deja, mažylė į jį netilpo, nors ir gimė 53 cm [/quote] Maniškė gimė 50cm ir į rūbus skirtus 56cm kūdikiams tilpo 2mėnesius.
visko necituosiu, nes labai daug vietos užims, pabandysiu taip paaiškint kam ko man prireikė:
pipetė sąraše buvo ne į ligoninę vežtis, o prireikus namie turėt, aš naudojau aliejui į vonelę lašint. vienkartinis skustuvas - man pažastims, nes mane erzina kad ir trumput trumputėliai plaukučiai drėgnų servetėlių intymiai higienai - deja, ne visada ligoninėje buvo galimybė pasinaudot dušu, man nedirgino želė int h - man leido naudotis ir tikrai pravertė termometras - savo mieliau dilde - kad ir trumpučiai nagai, bet nagas sugebėjo įskilt ir visur kliūt savo naktiniai- po gimdymo leliuko apatiniai rūbeliai- praėjus keletui valandų po gimdymo išvystė ir aprengė savais, gal čia kaip kokioje ligoninėje, aš gimdžiau Klaipėdos GN pientraukis - prireikė keletą kartų nusitraukt, nes MP buvo labai daug, paskui viskas susireguliavo kosmetika- nu nesakau, kad visos priemonės vakariniam makiažui, bet ką naudojat kasdien praverčia, bent jau man stangrinamasis kremas - kadangi nusprendžiau naudot, tai naudojau, čia pagal kiekvienos apsisprendimą bodžiukai man labai pravertė, patogu kempinę į vonelę naudojau keletą mėnesių, nes man vis atrodė, kad leliui per kieta dėl patalynės- bent jau pirmam apsipirkimui komplektuką- o vėliau ir kelių komplektukų nebeužtenka, nes ne per savaitę kartą, o kartais ir per dieną keletą kartu tenka pakeist
Ačiukas jums kuo didžiausias
O ką sakykit klot į vėžimą? reikia atskirų pataliuku ar kaip? |