Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kraitelis
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia! > Prekės ir paslaugos nėštukėms
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Erkesta
Sveiko jau esamos ir būsimos mamytės smile.gif

Eisiu tiesiai prie reikalo... Nusprendžiau nieko nebelaukti ir po truputį pradėti kaupti trečiojo žmogeliuko turtą blush2.gif Dažnai užsuku į vaikiškų prekių parduotuves ir pan, ir vis noriu ka nors nusipirkt... Nuo pasirinkimo net akys raibsta, o aš pasirodo nė velnio nežinau ko iš tikrųjų tam leliukui reikia... Na suprantu - drabužėlių... Bet kokių? Kad neprisipirkčiau per daug ar per mažai... Ar per brangiai... O gal išvis nenusipirksiu... Nes atrodė kad žinau viską, kai nusprendžiau po truputuką pirkti, tai jau supratau kad nieko nebežinau...

Taigi padėkit man, kas turit patirties 4u.gif Pavardinkit, nuo ko pradėti, ką pirkti, ko daugiau reikia, ko visai neprireikia... bigsmile.gif O aš pažadu viską sąžiningai užsirašyti... Ir po truputuka pradėsiu pirkinėti thumbup.gif

Ačiū biggrin.gif
Inesa*
QUOTE(InGridutia @ 2007 08 13, 10:15)

Eisiu tiesiai prie reikalo... Nusprendžiau nieko nebelaukti ir po truputį pradėti kaupti trečiojo žmogeliuko turtą  blush2.gif Dažnai užsuku į vaikiškų prekių parduotuves ir pan, ir vis noriu ka nors nusipirkt... Nuo pasirinkimo net akys raibsta, o aš pasirodo nė velnio nežinau ko iš tikrųjų tam leliukui reikia... Na suprantu - drabužėlių... Bet kokių? Kad neprisipirkčiau per daug ar per mažai... Ar per brangiai... O gal išvis nenusipirksiu... Nes atrodė kad žinau viską, kai nusprendžiau po truputuką pirkti, tai jau supratau kad nieko nebežinau...

Taigi padėkit man, kas turit patirties  4u.gif  Pavardinkit, nuo ko pradėti, ką pirkti, ko daugiau reikia, ko visai neprireikia...  bigsmile.gif O aš pažadu viską sąžiningai užsirašyti... Ir po truputuka pradėsiu pirkinėti  thumbup.gif

Ačiū biggrin.gif
*

Siūlyčiau nepirkti daug 56 cm drabužių, nes nežinai koks gims kūdikis.Jei auginsi vaiką su pampersais, tai šliaužtinukų tikrai nereikės daug.Labai patogūs yra smėlinukai ilgomis arba trumpomis rankovėmis, jie labai gerai prilaiko pampersą. Dar man atrodo, kai gims kūdikis, tau lengviau bus apsispręsti ko jam dar trūksta.Juk galėsi trumpam padaryti sau poilsio valandėlę ir nuvaryti į parduotuvę apsipirkti, pamatysi tokie apsilankymai bus lyg šventė lotuliukas.gif
Erkesta
O smelinukai tai cia tiek kur po pampersu su knopkytem uzsisega? blush2.gif
Dovis
InGridutia,
gal cia ka naudingo rasi biggrin.gif

http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=39049
byne
QUOTE(InGridutia @ 2007 08 14, 10:33)
O smelinukai tai cia tiek kur po pampersu su knopkytem uzsisega?  blush2.gif

Taip rolleyes.gif . Šiaip, naujagimiui jie nėra patogu, nes reikia vilkt per galvą unsure.gif . Geriau yra siaustinukai ax.gif .
Ir šiaip, kai pirksi šliaužtinukus ar kitus rūbelius, pirk, kad nebūtų velkami per galvą, tikrai nepatogu.
Žanetyte
O va as pasakyciau kad reikia tureti daugiau 56 dydzio rubu, nes visi man irgi sake, daug nepirk, greit isaugs, taigi turejau vos kelis slaustukus ir maniskis turejo vaziuoti nupirkti dar, nes ir pampersa ne is pirmo karto ismokau uzsegt, praslapdavo ir atpyldavo ir ismaudzius nauja deti, nors manoji gime beveik 4 kg ir 53 cm, bet juos isaugom tik per mazdaug menesi, taigi manau 5 slaustuku tikrai reikia. Patarciau netureti drabuzeliu rengiamu per galva, nes nekarta trypiau ir nesugebejau aprengti doh.gif siaustinuku, apatiniu baltineliu, vilnoniu kojinyciu, kepuryciu su siulem i isore, pirstinyciu, merliuku (negalvokit kad cia reklama blush2.gif ) bet tikrai reikia, na bent jau man reikejo, siaip jau jei kam reiketu, parasykit man i AZ AS TURIU SUSIDARIUS KONKRETU SARASIUKA SU KAINOM IR DAIKTU KIEKIU, ilgai susidarinejau, bet labai praverte, na aisku cia tik mano manymu reikalingiausi daiktai, bet jus jug galesit ji pasikoreguoti ir prisitaikyti sau drinks_cheers.gif
Zodziu reikia visko kas patogiai naudojama, nekelia abejoniu, ir yra kokybiska thumbup.gif
Erkesta
QUOTE(Dovis @ 2007 08 14, 10:55)

Aciu, jau skaitau thumbup.gif
Mazule
Dar viena tema apie Kraitelį - gal pravers ax.gif

http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=12188
Emie
QUOTE(InGridutia @ 2007 08 13, 11:15)

Eisiu tiesiai prie reikalo... Nusprendžiau nieko nebelaukti ir po truputį pradėti kaupti trečiojo žmogeliuko turtą  blush2.gif Dažnai užsuku į vaikiškų prekių parduotuves ir pan, ir vis noriu ka nors nusipirkt... Nuo pasirinkimo net akys raibsta, o aš pasirodo nė velnio nežinau ko iš tikrųjų tam leliukui reikia... Na suprantu - drabužėlių... Bet kokių? Kad neprisipirkčiau per daug ar per mažai... Ar per brangiai... O gal išvis nenusipirksiu... Nes atrodė kad žinau viską, kai nusprendžiau po truputuką pirkti, tai jau supratau kad nieko nebežinau...

Taigi padėkit man, kas turit patirties  4u.gif  Pavardinkit, nuo ko pradėti, ką pirkti, ko daugiau reikia, ko visai neprireikia...  bigsmile.gif O aš pažadu viską sąžiningai užsirašyti... Ir po truputuka pradėsiu pirkinėti  thumbup.gif

Ačiū biggrin.gif
*

Man labai praverte toks vokelis-kokonas, parduotuvese jau gana ilgai ieksojau tokio daiktelio, radau babyland lt. parduotuvėje, nereikejo tu sliauztu daug pirkti, ir jau tikrai zinojau, kad mano mazyliui tiks, nes cia dydis reguliuojamas, tikrai esu labai patenkinta, labai minkšta medžiaga, manau, kad tai butinas daiktas pirmoms gyvenimo menesiams. thumbup.gif
Žanetyte
brangiosios mamulytes, pageidaujancios kraitelio, kuri susidariau, iskart atsiuskit savo emeila, as permesiu, cia kad nereiktu dar kart rasyt mirksiukas.gif drinks_cheers.gif
faustluk
aciu, Zanetyte, uz draugiskuma! Suma sumarum: reikia kokiu 4000 lt. Maniau, gal uzteks tik puses sumos.. Is esmes: pirmam leliu negaila jokiu pinigeliu ir vienas malonumas pirkti. Va, dabar aiskiai ir suvokiu pirmagimiu privilegija tevu akyse: visa laukima, pasiruosima. Man mama sake: kad pirmas vaikas buna ipatingas emociniu atzvilgiu, antro belaukiant- dziaugsmai jau kitokie.
Žanetyte
QUOTE(busVakare @ 2007 08 27, 14:25)
aciu, Zanetyte, uz draugiskuma! Suma sumarum: reikia kokiu 4000 lt. Maniau, gal uzteks tik puses sumos.. Is esmes: pirmam leliu negaila jokiu pinigeliu ir vienas malonumas pirkti. Va, dabar aiskiai ir suvokiu pirmagimiu privilegija tevu akyse: visa laukima, pasiruosima. Man mama sake: kad pirmas vaikas buna ipatingas emociniu atzvilgiu, antro belaukiant- dziaugsmai jau kitokie.
*

nera uz ka, smagu dalintis mirksiukas.gif suskaiciavus kiek isleidau pat,i tai suma sumarum buvo apie 3000 su viskuo absoliuciai mirksiukas.gif Be abejo kainos koreaguojasi priklausomai koki vezimeli, lovele pirksit, tai didziausios islaidos, na bent jau mums buvo, bet viska galima susiplanuot ir sumazint islaidas, kaip tik patiems norisi mirksiukas.gif drinks_cheers.gif
Be to daug pasijaucia ant nuolaidu, pirmam apsipirkimui beveik visur duodama 15 proc. mes pasilikom daug daiktu, sutaupem apie 100lt vienu pirkimu, zodziu nuolaidos irgi padejo taupyt drinks_cheers.gif
faustluk
Rugiles vardas labai labai grazus!

Taip, teisingai, kazkas susitaupo. Jau dabar turiu is drauges gavus visus maudymuisi reikalingus muiliukus, sampunus ir t.t. Ji gavus siuntini is Vokietijos savo suneliu ir turedami dvi drauges nestukes- turini padalino i tris dalis (slove jai!!!), o SebaMed..kainuoja! Pagaliau mociutes/draugai si bei ta padovanos blush2.gif . Taip kad vezimui ir lovytei galima bus paislaidauti ir daugiau mirksiukas.gif
Dzenke
QUOTE(busVakare @ 2007 08 27, 16:25)
*

Kiekvienas vaikas yra ypatingas wub.gif Pirmajam renkant kraiteli tiesiog yra didesne atsakomybe nupirkt tai ka reikia ir kad butu patogu tiek mazyliui tiek mamai mirksiukas.gif Beje pirmajam renkant kraiteli daznai sureiksminami visai nereiksmingi dalykai... Kaip pvz kam dar besilaukiant pirkti maitinimo kedute? Juk joje vaikelis sedes joje tik nuo kokiu 6 men geriausiu atveju g.gif
As manau svarbiausiai issirinkti pirmiem dviem menesiam rubelius, lovyte, pataliukus, zinoma vezimeli (ji renkantis mano nuomone irgi daznai perzengiamos proto ribos doh.gif ) Beje rubeliu mazu irgi daug nereikia, net nepastebi kaip juos vaikutis greitai isauga, o labai mazuciu gali ir netekti uzdeti, jei gims druckiukas tongue.gif
Renkant rubelius svarbu atsizvelgti i metu laika kuriuo mazylis gims: jei gims rudeni ar ziema, tada smelinuku reikia ilgom rankovytem, trumpom iki vasaros ir neprireiks... O del uzmovimo per galva - tai tikrai nera problema - tik igudimo reikalas mirksiukas.gif Renkantis reikia ziureti kad siules butu minkstos arba geriausia isvis be ju, per petuka dazniausiai buna uzsegimas kad galvyte lengviau pralystu. Siaustinukai irgi gerai, bet man jie tiko tik tol, kol vaikutis pats nesivarte, po to rasdavau vaika ir beveik issirengusi... doh.gif
As manau svarbiausia pradziai nedaug, patarimai ko reikia yra labai skirtingi nes mamytes skirtingos, o jus spresit pacios kas jums bus patogu. Siais laikais deficito nera, tad valandele manau tikrai rasit nubegt i parduotuve apsipirkt palike mazuti teciui, pritariu mamyutei, kuri sake kad tokios minutes jums bus tikra palaima, tikrai noresis istrukti is namu rutinos kad ir kokia maloni ji butu 4u.gif
neriukas
oi kaip smagu kai mamytės dalinasi savo patirtim wub.gif mes irgi neturim supratimo kokių rūbelių reikia ir kiek jų reikia, taip kad SM mamyčių patarimai man kaip išganymas dabar bigsmile.gif

ačiū mamytės wub.gif
brilly
QUOTE(Zaneta75 @ 2007 08 28, 18:47)
Renkant rubelius svarbu atsizvelgti i metu laika kuriuo mazylis gims: jei gims rudeni ar ziema, tada smelinuku reikia ilgom rankovytem, trumpom iki vasaros ir neprireiks...
*

Aciu, Zaneta! 4u.gif Labai pravers tavo patarimai, o ypac sitas, nes mes planuojam ateiti ziema nestuke.gif

O tie smelinukai tai kaip kelnes su uzdarais galais+marskinukai ilgom rankovem, nu kaip 2in1? g.gif blush2.gif
Natelė
sveikutes. mano drauge visur iesko sau lovytes - su muzika, kuria galima paleist pultu, taip pat su pultu galima butu ja supti. ji mate tokias lovytes rusijoj, o musu parduotuvese dar nesutiko. gal kuri is jusu kur mate panasia? smile.gif
faustluk
Nemaciau. Planuojam pirkti lovyte, kur galima supti.
O del muzikos... Nezinau, skonio reikalas tas mikimauzinis grojimas. Ne tiek leliui kiek tevams per nervus gali groti. Kad bent muzika grazi butu... Bet dazniausiai kicine...
ddd
Maniskis gime rudeni, tai man labai tiko miegmaisis-paltukas. Toks su kapisonu ir rankovem, o apacia kaip miegmaisio. Nors rankoviu praktiskai nereikejo, gal net patogiau butu be rankoviu, tik kapisonas (i rankoves pradejom kisti, kai jau renkytes netilpo maise mirksiukas.gif . Naudojom nuo gimimo iki kokiu septyniu menesiu (nes gime anksti rudeni, tai tiko iki pavasario, kol atsilo).
eladzius
QUOTE(Natelė @ 2007 08 30, 16:55)
sveikutes. mano drauge visur iesko sau lovytes - su muzika, kuria galima paleist pultu, taip pat su pultu galima butu ja supti. ji mate tokias lovytes rusijoj, o musu parduotuvese dar nesutiko. gal kuri is jusu kur mate panasia? smile.gif
*

tokios lovytes panasios yra uzsienyje,o Lietuvoje manau nelabai ,nes jos kaina tikrai bus aukstesne gerokai.bet supti su pultu? g.gif idomu
Dzenke
QUOTE(busVakare @ 2007 08 31, 10:37)
Nemaciau. Planuojam pirkti lovyte, kur galima supti.
O del muzikos... Nezinau, skonio reikalas tas mikimauzinis grojimas. Ne tiek leliui kiek tevams per nervus gali groti. Kad bent muzika grazi butu... Bet dazniausiai kicine...
*

As jusu vietoj gerai pagalvociau del supamos lovytes g.gif Vaikutis labiau megsta buti supamas ant ranku, o vaikuciui paaugus supama lovyte yra labai didelis "-", nes gali iskristi. Fiksatoriai, kurie tipo stabilizuoja lovyte kad nesisuptu, nera labai patikimi' pazystamu tarpe yra vaiku, kurie issiverte is tokiu lovyciu (kas baisiausia ne vienas... doh.gif )

O kas del vonios reikmenu, nepatarciau jiems taupyti. Sebamed istiesu labai geri thumbup.gif nors ir kainuoja, bet kita vertus ju sanaudos mazesne, plius tikrai ne visos linijos reikia: jei naudosit muila, tada nereikes vonios sampuno, aliejukas ju labai geras (uzausiukams, raukslytems sutepti) . Jie labai tinkami alergiskai odytei (o tokiu vaiku siais koncervantu laikais yra absoliuti dauguma doh.gif - mano abi buvo jautriom odytem, tad naudodavau Sebamed). Antroji mano buvo ypac alergiska, jos maudymui naudodavau Balmandol vonios aliejuka: reikia vos keleto lasu, be to ismaudzius nereikedavo tepti odytes kremukais, nes aliekukas maudant ja sutepdavo. Be to gimsiantiems ziema rekomenduociau Essex tepala - yra specialus - tinka tiek kudikiams, vaikams ir suaugusiems - jis labai riebus, juo as ziama dar ir dabar tebetepu zandukus savo merginoms, nes per salcius ir vejus labai issausina skruostu odyte. galima ir ausu galiukus tepti vaikams, kurie nenesioja kepuriu - taip apsisaugojama nuo nusalimo. 4u.gif
oj, kiek cia priporinau biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Natelė @ 2007 08 30, 15:55)
*

blink.gif jei klaustum manes, patarciau tai tavo draugei pasisamdyti geriau aukle, kuri keltusi prievaiko jei mama jau dabar galvoja kad jai tai bus kancia daryti doh.gif
Arteja laikai, kai mes busim tik reproduktoriai: gimdysim vaikus, o juos glostys ir sups robotai doh.gif mane tai piktina toks poziuris mad.gif
Žanetyte
QUOTE(Zaneta75 @ 2007 09 04, 09:25)
As jusu vietoj gerai pagalvociau del supamos lovytes  g.gif  Vaikutis labiau megsta buti supamas ant ranku, o vaikuciui paaugus supama lovyte yra labai didelis "-", nes gali iskristi. Fiksatoriai, kurie tipo stabilizuoja lovyte kad nesisuptu, nera labai patikimi' pazystamu tarpe yra vaiku, kurie issiverte is tokiu lovyciu (kas baisiausia ne vienas...  doh.gif )

O kas del vonios reikmenu, nepatarciau jiems taupyti. Sebamed istiesu labai geri  thumbup.gif nors ir kainuoja, bet kita vertus ju sanaudos mazesne, plius tikrai ne visos linijos reikia: jei naudosit muila, tada nereikes vonios sampuno, aliejukas ju labai geras (uzausiukams, raukslytems sutepti) . Jie labai tinkami alergiskai odytei (o tokiu vaiku siais koncervantu laikais yra absoliuti dauguma  doh.gif  - mano abi buvo jautriom odytem, tad naudodavau Sebamed).  Antroji mano buvo ypac alergiska, jos maudymui naudodavau Balmandol vonios aliejuka: reikia vos keleto lasu, be to ismaudzius nereikedavo tepti odytes kremukais, nes aliekukas maudant ja sutepdavo. Be to gimsiantiems ziema rekomenduociau Essex tepala - yra specialus - tinka tiek kudikiams, vaikams ir suaugusiems - jis labai riebus, juo as ziama dar ir dabar tebetepu zandukus savo merginoms, nes per salcius ir vejus labai issausina skruostu odyte. galima ir ausu galiukus tepti vaikams, kurie nenesioja kepuriu - taip apsisaugojama nuo nusalimo.  4u.gif
oj, kiek cia priporinau  biggrin.gif
Papildyta:
blink.gif jei klaustum manes, patarciau tai tavo draugei pasisamdyti geriau aukle, kuri keltusi prievaiko jei mama jau dabar galvoja kad jai tai bus kancia daryti  doh.gif 
Arteja laikai, kai mes busim tik reproduktoriai: gimdysim vaikus, o juos glostys ir sups robotai  doh.gif  mane tai piktina toks poziuris  mad.gif
*

Tikrai labai labai protingos mintys drinks_cheers.gif Patarciau pasinaudot patarimais ir del loveles supimo ir del kudikiu kosmetikos. Mano drauges kudikelis budamas 7 men taip issiubavo savo lovele kad ji eme ir issiskete, dekui dievui, labai laimingai unsure.gif
O kosmetika kudikeliams naudojam Weledos, ji visiskai be jokiu kvepalu ar koncervantu, naudojam visa linija ir esu be galo patenkinta, tikrai kokybe atitinka kaina thumbup.gif mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(busVakare @ 2007 08 28, 07:36)
Rugiles vardas labai labai grazus!

*

Labai aciu ax.gif man ji pati tikriausia Rugile, joks kitoks vardas jai rodos ne netiktu wub.gif wub.gif
faustluk
Zaneta75, dideliauskas komplimentas del tokio mastymo!!!

O as mastau: jei maniskis gims sausio pradzioje: kas geriau- kombinezonas ar tas vokelis? Ar reiktu to ir to? Padekit apsisprest...
Ar kombinezono nereiktu? Vistiek kokius pora menesiu i lauka nosies nekisim, jei bus salta (bent jau taip isivaizduoju) Pavasari jau lelius bus didesnis ir kombinezonas bus isaugtas, o apmuturiuoti siltai juk bus visokios moherines dideles skraistes-dekiukai ir tas pats vokelis...Ka zinau... g.gif Ka manot?
neriukas
QUOTE(busVakare @ 2007 09 10, 14:13)

O as mastau: jei maniskis gims sausio pradzioje: kas geriau- kombinezonas ar tas vokelis? Ar reiktu to ir to? Padekit apsisprest...
Ar kombinezono nereiktu? Vistiek kokius pora menesiu i lauka nosies nekisim, jei bus salta (bent jau taip isivaizduoju) Pavasari jau lelius bus didesnis ir kombinezonas bus isaugtas, o apmuturiuoti siltai juk bus visokios moherines dideles skraistes-dekiukai ir tas pats vokelis...Ka zinau...  g.gif Ka manot?
*

ir man tas pats klausimas iškilo bigsmile.gif ar tikrai mums reikia ir vokelio ir kombinezono g.gif rolleyes.gif vistiek bus žiema, o mažiukas lopšyje gali miegoti ir suvyniotas į kokį dekiuką g.gif rolleyes.gif ar vis dėlto geriau ir kombinezoną turėt g.gif patyrusios mamytės, patarkit blush2.gif 4u.gif
Žanetyte
QUOTE(neriukas @ 2007 09 10, 12:26)
ir man tas pats klausimas iškilo bigsmile.gif  ar tikrai mums reikia ir vokelio ir kombinezono g.gif  rolleyes.gif  vistiek bus žiema, o mažiukas lopšyje gali miegoti ir suvyniotas į kokį dekiuką g.gif  rolleyes.gif  ar vis dėlto geriau ir kombinezoną turėt g.gif  patyrusios mamytės, patarkit blush2.gif  4u.gif
*

Mes turejom, bet nenaudojom vokelio, buvo labai patogu kombinzonas, bet cia jau turbut patogumo reikalas, man atrodo kad kombinzone silciau, mes aprengdavom ji uzklodavom kaldryte ir budavo labai thumbup.gif
faustluk
Zanetyte, gerai- aciu...Mastysim. Ieskosim. Lyginsim- kas ir kaip.
Dzenke
QUOTE(busVakare @ 2007 09 10, 14:13)
Zaneta75, dideliauskas komplimentas del tokio mastymo!!!

Ar kombinezono nereiktu? Vistiek kokius pora menesiu i lauka nosies nekisim, jei bus salta (bent jau taip isivaizduoju) Pavasari jau lelius bus didesnis ir kombinezonas bus isaugtas, o apmuturiuoti siltai juk bus visokios moherines dideles skraistes-dekiukai ir tas pats vokelis...Ka zinau...  g.gif Ka manot?
*

ax.gif
Del kombinezono/vokelio... manau kuo maziau vaikiuka murdai perrenginedamas, tuo maziau jis susyla, tuo maziau shansu susirgti g.gif Tad ash uz vokeli mirksiukas.gif Juk pirmus 3-4-6 menesius vaikutis daznausiai isveztas i lauka miegos, sestis dar nenores... O i lauka kad ir salta vezti galima ir naujagimi, nebent butu daugiau nei -10 C... Bet musu ziemos nera tokios saltos...
faustluk
Vakar ciupinau vokeli.. Tikrai pakankamai siltas ir svelnus! Kombinezonai gal geriau tiktu po 2-3 men. Bet zieminukiu mamu atveju, kaip ir pavasaris: kovas-balandis.. Taip kad linkstu labiau link vokelio, kuri gali ir dar siltu pleduku apdengti.
Auryte Sh.
QUOTE(Siama @ 2007 08 13, 19:14)
Siūlyčiau nepirkti daug 56 cm drabužių, nes nežinai koks gims kūdikis.Jei auginsi vaiką su pampersais, tai šliaužtinukų tikrai nereikės daug.Labai patogūs yra smėlinukai ilgomis arba trumpomis rankovėmis, jie labai gerai prilaiko pampersą. Dar man atrodo, kai gims kūdikis, tau lengviau bus apsispręsti ko jam dar trūksta.Juk galėsi trumpam padaryti sau poilsio valandėlę ir nuvaryti į parduotuvę apsipirkti, pamatysi tokie apsilankymai bus lyg šventė lotuliukas.gif
*

aha ,geriau prikti nuo 62, ar net 68, nes rankoves galima paraitoti, o jis taip greit isaugs viska kad vel reiks pirkt, o kaikuriu net neuzdesiu drabuzeliu. mano dukterecia, nuo gimimo tikraja to zodzio prasme kaip ant mieliu augo smile.gif
bet as tikrai nemanau kad bus laiko kai gims kudykis varineti po parduotuves, juk kraitelis jau turi buti i ligonine kelis drabuzelius reik veztis. pvz mano leliaus nemanau kad kas tures laiko paziuret be manes, nes mano vyras daug ir sunkai dirba, tiek anyta, tiek mano mama dar nepensininkes smile.gif tai as irgi uz tai kad butiniausius daikciukus reik susipirkt is anksto, tik drabuzelius pirk paskutinius, nes kuo veliau pirksi tuo geriau, todel kad bus jau bent mazdaug aisku kokio dudzio jis gims, per echoskopija daktaras ismataves galvyte mazdaug pasako jo apimtis .

Papildyta:
QUOTE(busVakare @ 2007 09 12, 14:48)
Vakar ciupinau vokeli.. Tikrai pakankamai siltas ir svelnus! Kombinezonai gal geriau tiktu po 2-3 men. Bet zieminukiu mamu atveju, kaip ir pavasaris: kovas-balandis.. Taip kad linkstu labiau link vokelio, kuri gali ir dar siltu pleduku apdengti.
*

sutinku, plius is vokelio esant reikaliu greiciau ir patogiau leliuka galima isimti, ir kiek girdejau jis geriau sulaiko siluma, juk silciau su kumstinem, nei su pirstuotom pirstinem, cia kaip palyginimas smile.gif
Arsua32
Pirma vaika auginau su kombinzoniuku, o antra rudeni turejom vokeli, o vasara mazuli dejau i kombinzoniuka. Didelio skirtumo nera. Tik reikia ziureti, kad kombinzoniukai placiai atsisegtu 4u.gif O del pirstinyciu, tai reiktu pirkti svelnutes (dar pirstuotu neteko matyti mazuliams lotuliukas.gif ), ir kombinzoniukas, kad butu tokiom rankovem ir klesnytem, kad pilnai ir dar daugiau uzdengtu rankytes ir kojytes. Tada vaikuciui tikrai nesalta. O ziema, tiek su vokeliais, tiek su kombinzonais aprengtus vaikelius, reikia uzkloti dar ir dekuciu. Per salcius ivyniodavau taip, kad tik nosytei skylute kvepuoti palikdavau tongue.gif
Butiniausius rubellius reiktu nuspirkti ir tureti, o tai pirmus menesius nei noro, nei jegu kazkur vaziuoti apsipirkineti nera. Nebent internetu thumbup.gif
faustluk
Aciukas visoms! Buciukas visoms!!! bigsmile.gif
_beata_
QUOTE(Žanetyte @ 2007 08 24, 23:04)
brangiosios mamulytes, pageidaujancios kraitelio, kuri susidariau, iskart atsiuskit savo emeila, as permesiu, cia kad nereiktu dar kart rasyt mirksiukas.gif  drinks_cheers.gif
*

gal atsiustumete ir man ta sąrašiuką ax.gif bučiau labai labai dėkinga 4u.gif
mano el. paštas sca_rlett@yahoo.com
renatuk
QUOTE(Žanetyte @ 2007 08 24, 23:04)
brangiosios mamulytes, pageidaujancios kraitelio, kuri susidariau, iskart atsiuskit savo emeila, as permesiu, cia kad nereiktu dar kart rasyt mirksiukas.gif  drinks_cheers.gif
*

Labukas, as irgi noreciau to sarasiuko del kraitelio, gal gali man atsiusti rensob@one.lt, aciu, laukiu smile.gif
Žanetyte
Brangiosios nestukes, jei noretumet to mano sudaryto kraitelio, rasykit man i AZ savo emeilo adreseli, tada permesiu, o cia ateinu gan retai, todel galiu ir nepamatyt jusu postu mirksiukas.gif 4u.gif
Mortele
as cia del kombinezono - miegmaisio...

abu tureti super... bet kombinezonas yra praktiskiau!!! nes su miegmaisiu neisodinsi vaikucio i automobiline kedute, ten tarp kojyciu yra dirzas. Mes leliuka jau pirmam menesy masina vezem... na kad ir pas gydytoja...

beje musu vezimelis su lopsiu, kuris leliukui isaugus "virsta" i miegmaisi, tai siai ziemai miegmaisio problema bus isspresta
faustluk
Dar besiknaisiodama internete del vaikisku prekiu radau nepamainoma daikta. Ir drauge patare toki isigyti, tik nezinau ar LT yra. Gal juos vadina ir vokeliais ir miegmaisiukais. Kazkas is tos serijos su uztrauktuku, kad vaikiukas jau kilnodamas kojytes nenusispardytu. Svelnios spalvos, minksti, iv. dydziu. Jei ne EUR, tai apie 40 lt
Mortele
mes toki Vokietijoj pirkom 16.9 EUR (cia jau metukiniam vaikui), Lietuvoje tokiu yra, bet man jie siap sau :-( ir kokybe prasta ir kieti kokietai, gal kuri aisku yra radusi kokybisku...

bet sito lovytes miegmaisiuko iki kokiu 3 men nelabai reikia, nes lelius nelabai daug juda miegodamas, mums prireike nuo kokiu 4 men, bet kaip tik prasidejo sit orai, tai nieko tokio tas antklodes nusispardymas, dabar tai jau labai reikalingas
Žanetyte
QUOTE(Ritulia123 @ 2007 09 20, 08:05)
as cia del kombinezono - miegmaisio...

abu tureti super... bet kombinezonas yra praktiskiau!!! nes su miegmaisiu neisodinsi vaikucio i automobiline kedute, ten tarp kojyciu yra dirzas. Mes leliuka jau pirmam menesy masina vezem... na kad ir pas gydytoja...

Taip, del to patogiau kombinzonas, o be to jei reiktu vaikeli pakelta is vezimelio pvz atpylus ar verkiant, kombinconas taip pat patogiau nei vokelis mirksiukas.gif

QUOTE(busVakare @ 2007 09 20, 08:23)
Dar besiknaisiodama internete del vaikisku prekiu radau nepamainoma daikta. Ir drauge patare toki isigyti, tik nezinau ar LT yra. Gal juos vadina ir vokeliais ir miegmaisiukais. Kazkas is tos serijos su uztrauktuku, kad vaikiukas jau kilnodamas kojytes nenusispardytu. Svelnios spalvos, minksti, iv. dydziu. Jei ne EUR, tai apie 40 lt
*

Taip pardavineja, taciau mums jo reik tik dabar, nes iki kokiu 3-4 menesiu vaikiukas nelabai pajegus nusisipardyt kaldros mirksiukas.gif ne tokie jie stiprus pradzioj rolleyes.gif rolleyes.gif
faustluk
Sakai, Ritulai123, Vokietijoj apsipirkai? As kaip tik ryt isskrendu su mintim apsishoppinti. Tikiuosi, rasiu geras kainas. O siaip, isduosiu savo vietcike: babybutt.de (kas vokiskai supranta). Jei keliones metu nepavyks isigyti norimu daiktu- pasisiusiu is ten 100%. Labai daug susitaupo + kokybe!
Butent, kad ten kokybe visai kita. O tie miegmaisiukai tikrai geri 3-4 men. leliukui. Pasiruoskim is anskto: nepastebesim, kaip tie trys men. prabegs!
Žanetyte
QUOTE(busVakare @ 2007 09 20, 16:02)
Sakai, Ritulai123, Vokietijoj apsipirkai? As kaip tik ryt isskrendu su mintim apsishoppinti. Tikiuosi, rasiu geras kainas. O siaip, isduosiu savo vietcike: babybutt.de (kas vokiskai supranta). Jei keliones metu nepavyks isigyti norimu daiktu- pasisiusiu is ten 100%. Labai daug susitaupo + kokybe!
Butent, kad ten kokybe visai kita. O tie miegmaisiukai tikrai geri 3-4 men. leliukui. Pasiruoskim is anskto: nepastebesim, kaip tie trys men. prabegs!
*

Geru pirkiniu, nepamirskit papasakot ka radot idomaus mirksiukas.gif O tie 3-4 men prabegs nepastebimai, teisybes sakai ax.gif
amir'a
QUOTE(renatuk @ 2007 09 18, 13:55)
Labukas, as irgi noreciau to sarasiuko del kraitelio, gal gali man atsiusti rensob@one.lt, aciu, laukiu smile.gif
*

As irgi noreciau to sarasiuko 4u.gif rima_barauskaite@yahoo.com
is anksto aciu biggrin.gif
VAE
įkeliu savo (supermama.lt forumo pagalba) sudarytą sąrašiuką kai laukiausi pirmojo vaikelio
Kūdikio kraitelis:

Miegojimui:
1. Lovytė+apsaugos
2. Čiužinys
3. Pagalvėlė (dar nereikia)
4. Kaldrytė
5. Patalynės komplektas
6. Pledas
7. Prisukama negarsi muzikinė karuselė virš lovelės

Maudymui:
1. Muiliukas
2. Vonelė
3. Termometras vandeniui
4. Kempinė
5. Rankšluostis
6. Ausų krapštukai
7. Žirklutės
8. Kremas (nuo 3 mėn.)
9. Šampūnas (nuo 6 mėn.)
10. Skystas prausiklis
11. Kempinė padengti į vonelę

Maitinimui:
1. Buteliukas (man neprireikė)
2. Čiulptukas (man neprireikė)
3. Merliukas
4. Šaukštelis+dubenėlis (nuo 4 mėn.)
5. Seilinukas
6. Maisto šildytuvas
7. Šepetys buteliukams plauti (man neprireikė)
8. Pientraukis(beveik neprireikė)

Išvykoms:
1. Vežimėlis
2. Krepšys vaiko reikmenims
3. Šiltas kombinezonas
4. Šalikas, kepurytė šilta
5. Pirštinės
6. Šiltos kojinytės
7. Autokėdutė
8. Pledas

Higienos priemonės:
1. Sauskelnes
2. Drėgnos servetėlės
3. Kremas arba pudra nuo iššutimų
4. Šukytės+šepetukas
5. Jūros druskos tirpalas “Humer”
6. Klijuotės
7. Aliejukas
8. Pompytė nosytei (100 kartų geriau aspiratorius)
9. Termometras paprastas
10. Merlinės palutės + nosinaitės
11. Pipetė
12. Vata
13. Spiritas (vaistinėj su receptu)

Apranga:
1. natūralaus pluošto kepurytės su išvirkščiomis siūlėmis (žiemą – vilnones arba flanelines)
2. apatiniai marškinėliai trumpomis rankovėmis.
3. apatiniai marškinėliai ilgomis rankovėmis.
4. palaidinukės
5. apatiniai kombinezonai ilgomis rankovėmis.
6. šliaužtinukai
7. kojinės
8. seilinukai
9. vilnonės kojinytės
10. medžiaginiai batukai
11. megztukai
12. glaustinukės

Į ligoninę:

Man:

1. įdėklai į lėmenuką
2. didesnės kelnaitės 2 vnt.
3. įprastinės kelnaitės, 2 vnt.
4. paketai po gimdymo
5. maitinimo liemenukas 2 vnt.
6. kojinės 2 poros (1 būtinai šiltas)
7. naktiniai
8. chalatas
9. šlepetės
10. dušo tapkės
11. drėgnų servetėlių intymiai higienai
12. ,,Mikrolax“ klizmutė (man neprireikė)
13. pasas
14. sodros knygelė
15. nėščiosios kortelė
16. negazuotas vanduo(mažiausiai 2 l)
17. tepaliukas speneliams
18. fotikas + pakrovėjas
19. telefas + pakrovėjas
20. vienk. nosinės
21. muilas
22. želė intymiai higienai
23. šampūnas
24. dušo želė
25. kempinė
26. kremas
27. šukos
28. dantų šepetukas
29. dantų pasta
30. vata
31. dildė
32. kosmetika
33. rankšluostis
34. elastinės kelnaitės-korsetas
35. stangrinamasis kremas
36. tualetinis popierius (švelnus)
37. vienkartinis skustuvas
38. termometras
39. pientraukis
40. vienkartinė pala, kokias 3 vnt.
41. tetukui šlepetės

Mažiuliui:

1. apatiniai marškinėliai (geriau glaustinukės susegamos apačioje spaustukais arba sagomis) (3vnt.)
2. viršutiniai marškinėliai medvilniniai, geriau susegami priekyje (2vnt.)
3. šliaužtinukai arba kombinezonas susegami priekyje ir apačioje (3 vnt.)
4. plona ir storesnė kepuraitės po 2 vnt.
5. sauskelnės naujagimiui
6. plonos pirštinytės
7. plonos kojinytės
8. storesnės kojinytės
9. megztukas

Parsivežimui:

1. naujagimio komplektukas parsivežimui
2. kombinezonas
3. šilta kepurytė
4. pirštinytės
5. pledukas
6. vežimo lopšys ar vokelis

Papildyta:
kombinezoną nusipirkau 56 dydžio, deja, mažylė į jį netilpo, nors ir gimė 53 cm
neriukas
QUOTE(VAE @ 2007 09 27, 16:52)
įkeliu savo (supermama.lt forumo pagalba) sudarytą sąrašiuką kai laukiausi pirmojo vaikelio...

*

ačiū wub.gif
VAE
QUOTE(neriukas @ 2007 09 27, 18:09)
ačiū wub.gif
*

prašom, tikiuosi bus truputį lengviau suruošt kraitelį 4u.gif
Draugiska
Sveiki!
gal as čia nevisai į temą, bet mania duomentu kokius geriau pirkt pampersus ir kiek?(gal žinot kr pigiau Vilniuje nusipirkt?) blush2.gif
Butaforija
O kam reikalingi: vienkartinis skustuvas ir pipete?
Žanetyte
QUOTE(VAE @ 2007 09 27, 14:52)
įkeliu savo (supermama.lt forumo pagalba) sudarytą sąrašiuką kai laukiausi pirmojo vaikelio
Kūdikio  kraitelis:

Į ligoninę:

Man:

1. įdėklai į lėmenuką
3. įprastinės kelnaitės,  2 vnt.
4. paketai po gimdymo
7. naktiniai
8. chalatas
9. šlepetės
10. dušo tapkės
13. pasas
14. sodros knygelė
15. nėščiosios kortelė
18. fotikas + pakrovėjas
19. telefas + pakrovėjas
20. vienk. nosinės
21. muilas
23. šampūnas
24. dušo želė
25. kempinė
26. kremas
27. šukos
28. dantų šepetukas
29. dantų pasta
30. vata
31. dildė
32. kosmetika
33. rankšluostis
38. termometras
39. pientraukis
41. tetukui šlepetės

*

Na kiek zinau serveteles intymiai higienai yra visiskai nepatariamos naudoti tiek paprastom dienom, taip pat ypac po gimdymo schmoll.gif jos gali sudirginti, bet tiesa sakant nelabai zinau kada reiktu jas naudoti g.gif Geriausias dalykas yra paprastas vanduo ir muilas, kiek imanoma dazniau praustis (cia po gimdymo kalbu). Tremometro i ligonine irgi ko gero nereik, nes ju tose istaigose tikrai abstu mirksiukas.gif Del klizmutes tai patarciau is anksto savo gydytojos paklausti ar paprasyti kad nuklizmuotu ligoninej, paciom klizmuotis nepatariama schmoll.gif Naktinius irgi patarciau naudoti ligonines, nes savus gali isteplioti, be to ligonines gali keistis tiek kiek sirdis geidzia, o savus istepus reik kazkur padet, poto viska veztis namo, o sisp patariama kuo maziau visokiu daiktu vestis is ligonines mirksiukas.gif Chalaciuko uztektu savo, ir ta naudot tik kita diena po gimdymo mirksiukas.gif O leliukui pirma para irgi patariama rengti ligonines rubais, nes jie kazkaip ten iskaitinti buna, kad ir kad ir negazus bet uz tai sterilus, be to iki pat tos dienos kai isejom is ligonines seseles neleido rengti savo siaustinuko, nes jie ten kazkaip isautoklavuoti ar kokie ten, o jau sliauztus, kojinytes, kepure, pirstines kokius tik nori mirksiukas.gif Kojinytes geriausiai vilnones nes vylna ne tik palaiko konfortabilia temperatura o ir stimuliuoja pedu nervukus, kas yra labai sveika mirksiukas.gif O va kam reikalinga dilde tai tikrai nezinau unsure.gif
Be to butinai pasiimkit ka nors uzkast teciui, kol lauksit gimdymo, numojom mes i ta pasiulyma ranka, ir va is tikro maniskis isalko, nes i gimdyma atvaziavo is darbu ir kol prasidejo visi smagumai, neturejo ka veikt ir labai isalko ax.gif
Rodos tiek, aisku cia mano nuomone, gal ka ir ne taip sakau, nesupykit 4u.gif
Klepesova
Aš nukopinu ir prirašau ko man prireikė ir ko mačiau prireikė mano kaimynėm. Kūdikio kraitelis:

Miegojimui:
1. Lovytė+apsaugos
2. Čiužinys
3. Pagalvėlė (dar nereikia)
užtenka nedidelio sulankstyto rankšluostuko.
4. Kaldrytė
iš tikro geriau turėti porą: JEi gimdote šaltuoju metų laiku susuki vaikutį, o man buvo taip kad ji prasisiojo.... gerai, kad turėjau 2 kaldrytes.
5. Patalynės komplektas
reikia 2 mat kūdikėliui reikia patalynę keisti bent 1 kartą per savaitę.
6. Pledas
7. Prisukama negarsi muzikinė karuselė virš lovelės
Visiškai nereikalingas daiktas- čia mums. Draugė irgi patvirtins. O Sesutė iš viso patarė jei pirkti tai tik tokį daiktą, kad ant šoniuko lovytės pasikabintų- tam kad vaikutis pradėtų sukioti galvytę.

Maudymui:
1. Muiliukas
Mums ne tik kad netiko, bet dar ir blogiau padarė: pirkome specialiai kūdikiams skirtą skystą muilą. Ir atsidžiaugti negalime. Jį galima buvo vartoti kiekvieną kartą maudant. Taip pat mums prireikė pienelio odai ir šampūno. Nuo pirmų dienų. Mano mažiukės oda tik gimusiai sutrūko kai kur iki kraujo, tai [po maudynių tekdavo tepti pieneliu. Bet čia gydytojos rekomenduoja...
2. Vonelė
3. Termometras vandeniui
4. Kempinė
5. Rankšluostis
Visiškai nepanaudojom blink.gif , geriausias dalykas pasirodo palos. Yra ir dabar pirkti ne merlinės, bet tos- storesnės: vaikelį susuki ir thumbup.gif belieka nusausinti pažastytes ir apžiūrėti raukšlytes- visa būna sausutė
6. Ausų krapštukai
7. Žirklutės
8. Kremas (nuo 3 mėn.)
Yra ir kūdikiams, bet mes geriau toleruojame pienelį odai
9. Šampūnas (nuo 6 mėn.)
yra ir nuo gimimo- jo dėka nesusidarė mums luobelė.
10. Skystas prausiklis
thumbup.gif
11. Kempinė padengti į vonelę
Visiškai nereikalinga, ir čia ne mano vienos nuomonė. Bet čia gal ypratimo reikalas, tačiau tiek viena draugė, tiek kita po poros kartų išmetė. O mes kadangi su MB kartu maudom tai mums ir nereikia: vienas laiko kitas prausia. Šeimyninė darna blush2.gif

Maitinimui:
1. Buteliukas (man neprireikė)
2. Čiulptukas (man neprireikė)
3. Merliukas
Patogūs nedideli rankšluostukai: tokio dydžio kaip kad puodams kelt
4. Šaukštelis+dubenėlis (nuo 4 mėn.)
Šaukštelis reikalingas daug anksčiau: vitaminams sugirdyti ar espumzanui.
5. Seilinukas
net keleto.
6. Maisto šildytuvas
visiškai neprireikė.
7. Šepetys buteliukams plauti (man neprireikė)
Man irgi nereikėjo.
8. Pientraukis(beveik neprireikė)
Pats reikalingiausias daiktas pasirodė. wub.gif ypač kai formavosi guzai. o ir man į paskaitas reikėjo... tai pritraukiu ir palieku.

Išvykoms:
1. Vežimėlis
2. Krepšys vaiko reikmenims
3. Šiltas kombinezonas
4. Šalikas, kepurytė šilta
5. Pirštinės
6. Šiltos kojinytės
7. Autokėdutė
8. Pledas
mes dar turėjom movą: super daiktas, ymauni į kombinezoną: padedi- užtrauki užtrauktuką, dar į antklodytę suvynioji ir "jokie šalčiai mums nebaisūs"... biggrin.gif

Higienos priemonės:
1. Sauskelnes
2. Drėgnos servetėlės
3. Kremas arba pudra nuo iššutimų
4. Šukytės+šepetukas
5. Jūros druskos tirpalas “Humer”
6. Klijuotės
7. Aliejukas
8. Pompytė nosytei (100 kartų geriau aspiratorius)
9. Termometras paprastas
10. Merlinės palutės + nosinaitės
11. Pipetė
12. Vata
13. Spiritas (vaistinėj su receptu)
Brilijantinės žalumos tirpalas.
Kalio permanganatas (su receptuku) tirpalas- bambagyslei.

Apranga:
1. natūralaus pluošto kepurytės su išvirkščiomis siūlėmis (žiemą – vilnones arba flanelines)
2. apatiniai marškinėliai trumpomis rankovėmis.
3. apatiniai marškinėliai ilgomis rankovėmis.
4. palaidinukės
5. apatiniai kombinezonai ilgomis rankovėmis.
6. šliaužtinukai
7. kojinės
Šiaip tai reikia plonos vilnos kojinyčių ir storos vilnos kojinyčių g.gif
8. seilinukai
9. vilnonės kojinytės
10. medžiaginiai batukai
11. megztukai
12. glaustinukės
Visiškai neprireikė (jei turi omenyje taip vadinamus "bodžiukus") jie velkami per galvą: tai labai, labai nepatogu ir naujagimiui ir mamai... Turėjau apsirūpinusi tiek jų o panaudojau gal 1 kartą. verysad.gif ir iš viso maniškė negalėjo jų pakęsti- jai turėjo būti viskas laisva. Tik dabar juos pradeda toleruoti (o jai greit bus 7mėn)

Į ligoninę:

Man:

1. įdėklai į lėmenuką
Man prireikė 4
3. įprastinės kelnaitės, 2 vnt.
Neprireikė- mat pilvas pradėjo trauktis tik 3 parą.
4. paketai po gimdymo
Man prireikė 4 didelių ir 12 mažesnių, o jau paprastų paketų net neskaičiavau.
Man prireikė 4 (mat apiplaudama WC po savęs apsilaisčiau blush2.gif )
7. naktiniai
Man prireikė 3- vienais gimdžiau, ir dar jei būčiau turėjusi būtų buvę gerai- mat tiek plaukiau, kad ir po savim net pro paketą pritekėjo blush2.gif
8. chalatas
9. šlepetės
10. dušo tapkės
visiškai neprireikė- gydytoja net uždraudė: liepė tik apsiplovinėti ir jokio muilo bent 3 dienas blink.gif
Po gimdymo kai jau buvau namie už ją būčiau atidavusi "pusę karalystės" lotuliukas.gif
13. pasas
14. sodros knygelė
15. nėščiosios kortelė
Išliuobiau 6 litrus, o po epidiūro iš vis patartina kuo daugiau gerti.
18. fotikas + pakrovėjas
19. telefas + pakrovėjas
20. vienk. nosinės
21. muilas
kaip jau rašiau neleido net muiliuku vaikišku apsiplauti. blink.gif
23. šampūnas
24. dušo želė
25. kempinė
26. kremas
27. šukos
28. dantų šepetukas
29. dantų pasta
30. vata
31. dildė
32. kosmetika
Man neprireikė- į fotosesiją nesiruošiau, tai ir neprireikė, iš kosmetikos tik vazeliną lūpoms panaudojau ir rankų kremą.
33. rankšluostis
O kam? Ligoninėje? Ir leido naudoti? Man nepatarė net praėjus 2mėn po gimdymo- sako poveikis neištirtas, per odą veikliosios medžiagos patenka per kraują o pro ten į pieną... blink.gif
Ir labai, labai labai daug...
Kam? Ligoninėje? Nebent prieš tai neapsiskutote. O šiaip nereikia.
38. termometras
Duoda.
39. pientraukis
Nesivežiau- nereikėjo-
41. tetukui šlepetės
Nereikėjo: nors turėjo, bet liepė geriau su batais ir ant jų užsidėti "maišelius" kur parduoda prie ligoninės durų

Mažiuliui:

1. apatiniai marškinėliai (geriau glaustinukės susegamos apačioje spaustukais arba sagomis) (3vnt.) NE, man net neleido jų vilkti pirmą kartą blink.gif , liepė nekankinti vaiko- sakė jei neturite paprastų rūbų atnešim: patarė naudoti marškinėlius išvirkščiom siūlėm. Čia AK
2. viršutiniai marškinėliai medvilniniai, geriau susegami priekyje (2vnt.)
3. šliaužtinukai arba kombinezonas susegami priekyje ir apačioje (3 vnt.)
4. plona ir storesnė kepuraitės po 2 vnt.
5. sauskelnės naujagimiui
6. plonos pirštinytės
7. plonos kojinytės
8. storesnės kojinytės
9. megztukas
Būtinai plonos vilnos kojinytės: atstatyti kraujotakai.
Parsivežimui:

1. naujagimio komplektukas parsivežimui
2. kombinezonas
3. šilta kepurytė
4. pirštinytės
5. pledukas
6. vežimo lopšys ar vokelis
Papildyta:
kombinezoną nusipirkau 56 dydžio, deja, mažylė į jį netilpo, nors ir gimė 53 cm
*

[/quote]
Maniškė gimė 50cm ir į rūbus skirtus 56cm kūdikiams tilpo 2mėnesius. wub.gif
VAE
visko necituosiu, nes labai daug vietos užims, pabandysiu taip paaiškint kam ko man prireikė:
pipetė sąraše buvo ne į ligoninę vežtis, o prireikus namie turėt, aš naudojau aliejui į vonelę lašint.
vienkartinis skustuvas - man pažastims, nes mane erzina kad ir trumput trumputėliai plaukučiai
drėgnų servetėlių intymiai higienai - deja, ne visada ligoninėje buvo galimybė pasinaudot dušu, man nedirgino
želė int h - man leido naudotis ir tikrai pravertė
termometras - savo mieliau smile.gif, be to atnesdavo tik nustatytu laiku pasimatuot, gal,kad neprasiau ir nepaliko, o man nuolat laikesi t-ra
dilde - kad ir trumpučiai nagai, bet nagas sugebėjo įskilt ir visur kliūt sad.gif
savo naktiniai- po gimdymo
leliuko apatiniai rūbeliai- praėjus keletui valandų po gimdymo išvystė ir aprengė savais, gal čia kaip kokioje ligoninėje, aš gimdžiau Klaipėdos GN
pientraukis - prireikė keletą kartų nusitraukt, nes MP buvo labai daug, paskui viskas susireguliavo
kosmetika- nu nesakau, kad visos priemonės vakariniam makiažui, bet ką naudojat kasdien praverčia, bent jau man
stangrinamasis kremas - kadangi nusprendžiau naudot, tai naudojau, čia pagal kiekvienos apsisprendimą
bodžiukai man labai pravertė, patogu
kempinę į vonelę naudojau keletą mėnesių, nes man vis atrodė, kad leliui per kieta blush2.gif
dėl patalynės- bent jau pirmam apsipirkimui komplektuką- o vėliau ir kelių komplektukų nebeužtenka, nes ne per savaitę kartą, o kartais ir per dieną keletą kartu tenka pakeist

Erkesta
Ačiukas jums kuo didžiausias 4u.gif

O ką sakykit klot į vėžimą? reikia atskirų pataliuku ar kaip? g.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.