Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Pirmasis echo
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia! > Vaisiaus vystymasis
Pages: 1, 2, 3, 4
padabadam
Man pirma echo dare 7-8 sav. (skaiciuojant nuo I-os paskutiniu menesiniu dienos). Mate viena leliuka. 15 sav. nuejau pas kita gydytoja ir vel darant echo paaiskejo, kad laukiames dvyniu lotuliukas.gif nestuke.gif
Agnieshkele
o yra kokie nors standartai kada ir kiek tu echoskopiju turi buti? g.gif
pirmoji echoskopija tai buvo tas budas, kuriuo gydytoja man patvirtino nestuma... tas buvo einant š-tai savaitei turbut... g.gif
blue*dolphin
Sveikutes man dar tik sesios savaiteles o echo jau tris turejau ir po savaiteles vel eisiu.Tik man truputi baisoka nes daro ne isorini o vidini echo ar tai nepakenks mano mazyliuj?
supervaikai
man pirmą echo darė 7 sav. žiūrėjo ar vietoje pastojimas
fasion149
man echo daro kiekvieno apsilankymo metu . Pirmas buvo 8 sav. Kalsuaiu gydytojos ar nekenkia. Ma atsake, ka karta per menesi ir po trumpai (0.5 - 1 min) tikrai nekenkia. Poliklinikose nedaro taip daznai. Sveikatos apsaugos ministerija yra patvirtinusi kas priklauso nestukes prieziurai (kokie tyrimai nemokami) ir ten priklauso tik 1 ar 2 echo.
Tian
as kazkaip buvau sunerimusi, kad gine tik 9 savaite paskyre man echo, bet ziurau, kad cia visai normalu 4u.gif
Elemire
QUOTE(Tian @ 2008 12 10, 13:06)
as kazkaip buvau sunerimusi, kad gine tik 9 savaite paskyre man echo, bet ziurau, kad cia visai normalu 4u.gif
*

9 savaitę būna standartinis, nes ten iš išmatavimų jie tikslina gimdymo datą.
loruki
man po mm praejus 2 sav pradejau kraujuoti su baltomis gleivemis, sona labai skaudeti, bloga savijauta.....gine is kart dave siuntima echo tai sake uz 2 sav darytis mazdaug....tai jei nebepasirodys mm bus apie 6 sav 4u.gif
ramintukas
o as pasidariau testa, palaukiau 1.5 sav kol prieme gydytoja, ir tada jau dare echo, nes buvo 6 sav 6 dienos smile.gif
ir as tikrai nepirkau keliu testu ar netikejau pirmuoju smile.gif
indriuska
nemanau kad tai gerai jei daznai bent jau man nelabai norejo daznai daryt nors nestumas komplikuotas
Wild Pearl
man echo ziurejo 6nestumo savaite...gimdymas komplikuotas tai ir labai stebejo nestuma blush2.gif biggrin.gif
Doviker
labas merginos smile.gif as cia pirma karta, nelabai susigaudau kaip cia kuo naudotis smile.gif turiu siokia tokia problemele.. menesines veluoja savaite, testu jau prisidariau koki 10, 2 is ju su rytiniu slapimu parode matomas(bet neryskias) juosteles.. sn buvau darytis echoskopijos, nestumo nemato, tik cista rado, liepe ateiti po 10dienu. taigi as su savo pomegiu pirma padaryti tik paskui pagalvoti susimakalavau ir tik grizus namo pagalvojau jog nestumui nedaugiau kaip trys savaites(apvaisinimas galejo ivykti tik nuo vasario 7d.) kaip manot tokio nestumo echoskopas negali matyti? o gal ir NT per mazas nestumas kad parodytu tiksliai? krutine skauda, pilva irgi. Ir isvis jauciuosi kaip nescia biggrin.gif
Dizaster
QUOTE(Doviker @ 2010 03 01, 20:56)
labas merginos  smile.gif as cia pirma karta, nelabai susigaudau kaip cia kuo naudotis smile.gif turiu siokia tokia problemele.. menesines veluoja savaite, testu jau prisidariau koki 10, 2 is ju su rytiniu slapimu parode matomas(bet neryskias) juosteles.. sn buvau darytis echoskopijos, nestumo nemato, tik cista rado, liepe ateiti po 10dienu. taigi as su savo pomegiu pirma padaryti tik paskui pagalvoti susimakalavau ir tik grizus namo pagalvojau jog nestumui nedaugiau kaip trys savaites(apvaisinimas galejo ivykti tik nuo vasario 7d.) kaip manot tokio nestumo echoskopas negali matyti? o gal ir NT per mazas nestumas kad parodytu tiksliai? krutine skauda, pilva irgi. Ir isvis jauciuosi kaip nescia  biggrin.gif
*

Echoskopas tikrai gali nematyti. Man bent jau nemate gydytojas. Irgi buvo 3 savaites. Tik kai pasakiau jam, kad dariausi namie testa ir jis buvo teigiamas - dar karta paziurejo su echoskopu atidziau ir pasake, kad "lyg ir yra cia vienoje vietoje koks tai pakitimas, kur butu galima itarti nestuma, bet kazin, kazin..."
Bet del testuko, tai zinok vienareiksmiskai, esant 3 savaiciu nestumui, visi testai turi aiskiai ji parodyti. Absoliuti dauguma testu parodo atsakyma praejus 10-iai dienu po pastojimo. Jei antra juostele labai isblyskus - tai tiesiog testa reikia laikyti neigiamu. As anksciau irgi kai nebuvau nescia, tai man ta antroji juostele matydavosi, bet ji tokia "isplaukus" labai buvo. Kai kuriuose testuose ji ko gero nenusiplauna taip, kad visiskai nesimatytu. Gydytojas man paaiskino taip - jei nestumas virs 10 dienu, tai hormono jau slapime pakankamai ir abi juosteles turi buti mazdaug vienodo ryskumo. Tik tada galima itarti nestuma. O ginekologas tau kraujo tyrimo nepaeme? Jis geriausia parodo.
Vitalija01
Aš tai testuką dariausi būdama 4 sav. ir rodė II juosteles, nors antroji buvo labai blyški, vos matoma smile.gif
Liol'ka
Sveikos nestukes 4u.gif esu nauja dalyve, kol kas sunkokai iveikiu sio puslapio ypatumus blush2.gif bet pasistengsiu kuo greiciau ismokti, juk cia tiek idomybiu bigsmile.gif norejau paklausti, kada jums atliko pirma echoskopijos tyrima? rolleyes.gif nes as jau 3 menesius nescia, o daktare dar neuzsimine apie echoskopa... unsure.gif
Ruby Tuesday
QUOTE(Liol'ka @ 2010 12 11, 17:54)
Sveikos nestukes 4u.gif  esu nauja dalyve, kol kas sunkokai iveikiu sio puslapio ypatumus blush2.gif  bet pasistengsiu kuo greiciau ismokti, juk cia tiek idomybiu  bigsmile.gif  norejau paklausti, kada jums atliko pirma echoskopijos tyrima?  rolleyes.gif  nes as jau 3 menesius nescia, o daktare dar neuzsimine apie echoskopa... unsure.gif
*

Man 7 savaite pirma karta atliko, jau matesi puslyte ir plakanti sirdute wub.gif Kai kurie sako, nera reikalo daryti taip anksti, teko girdeti, kad kartais pirmasis echoskopas daromas tik 18 savaite, bet as ramiau jauciausi zinodama, kad vaikutis vietoje ir sirdute plaka wub.gif
Smiltele82
Pirmasis echo privačiai 11 savaitėlę, nes mano poliklinikoje daro tik 18 - 20 sav. Anksčiau nei 11 sav. daryti nemačiau reikalo, nes jaučiausi puikiai!
Liol'ka
QUOTE(Ruby Tuesday @ 2010 12 12, 21:45)
Man 7 savaite pirma karta atliko, jau matesi puslyte ir plakanti sirdute wub.gif Kai kurie sako, nera reikalo daryti taip anksti, teko girdeti, kad kartais pirmasis echoskopas daromas tik 18 savaite, bet as ramiau jauciausi zinodama, kad vaikutis vietoje ir sirdute plaka wub.gif
*

vat ir as labai noriu pasidaryti kuo greiciau, nes labai idomu kaip jauciasi mano turtelis 2.gif nestuke.gif be to, sio tyrimo labiausiai laukia pats tetukas blush2.gif
avietia
pirma echo atliko 6sav,mmm velavo apie 2sav, tai jau is karto pamate mano issvajotaji taskiuka wub.gif tada buvo 6mm dydzio wub.gif
marmoozele
pirma echo dare 7 savaiciu wub.gif
dangiskas_migdolas

9savir2d. Ir tai nenorejo daryti,sako per anksti atejai doh.gif

nors pirmo nestumo metu ejau 5 sav darytis biggrin.gif
cheeky-monkey
12 savaiciu, uztat labai keista buvo kad lelius jau toks didelis bigsmile.gif
Pravda
11 sav. ax.gif bet lygtais būtų nedarius dar, kažkokie tyrimai nepatiko dėl to echoskopija darė, tai viskas gerai 4u.gif
shirsyte
pirma dare kai buvom 5 savaiciu, tai buvo kai pirma karta nuejom pasirodyti daktarui, o po to dare tik kai mums jau buvo 18 savaiciu, gyytoja sake kad viskas gerai, apziurejom vaikuti visa, tik sake kad pedutes labai dideles, sako gal tevelis aukstas, sakau butent, tai nuramino ir pasake kad tada viskas gerai, ir siaip sake kad pagal savo laika vaikutis per didelis, tai jauciu kaip gims 5kg biggrin.gif nestuke.gif
vai2te0528
12sav 4u.gif tada uzrase ant foto 12sav+2d. nestuke.gif
shirsyte
o idomu kodel man nedare nuotraukytes , ar bent jau nepaklause ar reikia.. doh.gif
vai2te0528
QUOTE(shirsyte @ 2012 03 08, 18:24)
o idomu kodel man nedare nuotraukytes , ar bent jau nepaklause ar reikia.. doh.gif
*

na mes mokama poliklinikoj turejom, tai dave, o siaip manau tiesiog prasykit ax.gif
Kuro-Nezumi
Pirmąjį echo darė, kai buvo 13 sav. ir 3 d. Norėjau anksčiau (nereguliarios mėnesinės, dėl kurių buvo sunku nustatyti nėštumo "laiką"), bet gydytoja griežtai laikėsi nuomonės, kad nėra ko lįsti... Vėlesniu periodu galėsiu pamatyti savo brangenybę (pagal SAM galimas tik tam tikras echo skaičius, tai jie tokiu būdu "taupė").

Pirmą kartą nuotrauką davė net neprašius, o kitą kartą jau paprašiau...
supermamacka
O man padare exo (exoskopuotojas) pirma karta 19 savaiciu, pasake tik kad apsigymimu kaip ir ner smile.gif parode man leliuka 5 sekundem ir laisva verysad.gif
Apsilankiau kita diena pas savo gine toji pasake kad daugiau exo nedarys verysad.gif schmoll.gif verysad.gif verysad.gif "ministro isakymas" kvailas verysad.gif O man taip norisi dar karteli nors akytes kampuciu paziureti kaip jis ar ji ten pas mane auga wub.gif
Tad nieko nelieka kaip eiti privaciai g.gif
Svajone_25
QUOTE(cheeky-monkey @ 2011 12 28, 23:18)
12 savaiciu, uztat labai keista buvo kad lelius jau toks didelis bigsmile.gif
*

Tikra tiesa buvo sunku patiketi, man eko dare kai buvo 11 savaiteliu, o musu maziukas jau visas susiformaves ir judejo, tai net sirdis apsalo kai pamaciau, dabar eisiu balandzio 11 d. antra eko darys, tai bus jau ganetinai didelis, jau nepilnai 20 savaiciu, tai ir lyti gal nustatys ir vyras kartu eis, nori pamatyti irgi musu maziuka...
~Rojana~
QUOTE(Svajone_25 @ 2012 03 16, 14:03)
Tikra tiesa buvo sunku patiketi, man eko dare kai buvo 11 savaiteliu, o musu maziukas jau visas susiformaves ir judejo, tai net sirdis apsalo kai pamaciau, dabar eisiu balandzio 11 d. antra eko darys, tai bus jau ganetinai didelis, jau nepilnai 20 savaiciu, tai ir lyti gal nustatys ir vyras kartu eis, nori pamatyti irgi musu maziuka...
*

Mums irgti pirma echo dare kai buvo 11savaiciu ir 1d. Labai labai laukiau, nes nuo pat pradziu jauciuosi gan gerai ir dar ir paciai buvo sunku patiketi kad tas mazas zmogeliukas pas mane pilvuke ax.gif O kai parode tai aisku apsiverkiau is dziaugsmmo nes tikrai buvo sunku patiketi kad jau toks didutis wub.gif i nuotraukytes iki siol neatsiziurim. Antras skanas bus kaip tik po atostogu balandzio 16d. Labai labai laukiu kada ir vel pamatysim savo brangenybe wub.gif
Labai knietejo nueit privaciai ir anksciau paziureti kaip maziukas laikosi, bet kazkaip susilaikiau ax.gif nes daug kas sako kad nera ko ten lyst per daznai, sako nera gerai...
mažoji žieminukė
Pirmasis "pasimatymas" buvo beveik 6 savaitę. 4u.gif
Ladina
Pirmas echo- 6 sav. Vakar (18sav.2d.) darė jau septintą echoskopiją. Darė,nes nėštumas komplikuotas,iki 16sav. vaikščiojau su gresiančiu.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.