Blakstiena
2007 08 15, 08:47
QUOTE(inesaS @ 2007 08 15, 01:49) As kai buvau echo 5sav.tai irgi pamciau tik puslyte,o kai nuejau jau 7 sav.maciau plakncia sirdele.Pirmiausia ka patarsiu,tai dziaukis tuo kad esi  ,kam jieskai problemu kuriu dar nera?Juk svarbiausia geros emocijos.O jeigu neduok Dieve bus nesivystantis,tai nieko nepakeisi,jei lemta tai lemta.Taip,kad mesk blogas emocijas ir dziaukis,juk zirniukas jaucia tavo baimes. Blakstiena,gal dar viskas bus gerai.Gal cia tikrai tik mmm. na taip mm...bet as tiek buvau issisvajojusi..niekada jauciu nebetikesiu nei testais nieko....tol kol nepajausiu leliuko savo judesiuku.....
Katusik
2007 08 15, 10:17
QUOTE(Sillvija @ 2007 08 14, 22:01) Zinau, kad kitoms jau ir 4 savaiciu matosi zirniukas... tos, kurio sakėsi savo žirnius mačiusios 4 sav. tikrai tau melavo. nes šito fiziologiškai negali būti. iki 5 (o kartais ir vėliau) sav. matosi tik gemalinė pūslytė. pagal ją nieko negali nustatyti, net žirniaus amžiaus. pūslytė ginėms tik parodo, kad nėštumas gimdoje. o jau nuo 7 sav. TIKRAI MATOSI žirnius ir jo plakanti širdelė. tai kad nusiramink ir nevaryk Dievo į medį. viskas tau ir tavo  gerai
vilnera
2007 08 15, 12:21
Echoskopu apziureti vaikuti tikslinga 18-20 sav.,nes butent tada galima pamatyti,ar viskas tvarkoj ir ar vaikutis vystosi taip,kaip reikia. Nustatineti ankstyva nestuma echoskopu nera gerai-nebent nuspresta negimdyti. Jei moteris gerai jauciasi,neskauda niekur,jei nestumas mazesnis nei kokiu 10 sav. echoskopo daryti protingas gydytojas nesiulys. Juk echoskopas-tai didelio daznio virpesiai-vibracija paprastai sakant-vaisius iki keleto savaiciu tvirtinasi prie gimdos sieneles,o ta vibracija gali strukdyti. Zinoma,jei busima mamyte uzsispirs-ne kiekvienas gydytojas paaiskins visa tai-juk paprasciau paimti ir padaryti ta echoskopa,bet tikrai gero linkintis gydytojas paaiskins ne tik apie toko tyrimo nauda,bet ir perspes del galimos zalos.
Pagal naujausius tyrimus echo yra kenksmingas, ir dabar apžiūrai priklauso tik 2 kartus . Ir tai neturi įtakos, ar pinigus mokat ar nea, nedaro jo dažnai kad nepakenkti kūdikiui. Ir manau tikrai verta per dažnai nesidaryt, tik tam kad labai norit.
dobiliukai
2007 08 15, 13:15
Nu, sorry, merginos, iš kur ištraukėt, kad echo kenksmingas? Gal galit nuorodas įmesti? O tai kaip jūsų manymu negimdinius nėštumus nustato šiais laikais ir kitokias anstyvojo nėštumo problemas? Man apie 12 sav. kadangi nepasitikiu viena gydytoja jau daryti 4 echo skirtingose vietose (buvo pagrindo). Taip kad nemanau, kad kas nors galejo pakenkti. Na, jei viskas gerai tiek daug gal ir nereikia, bet bent poros echo nėštumo pradžioje (sakyčiau vieno apie kokia 6-7 sav. ir kito - po poros savaičių) - pirmojo, kad nurodytų ar nėštumas gimdoje ir antrojo po poros savaitėlių, kad parodytų ar viskas gerai vystosi, mano galva ir pagal mano skaitytą literatūrą ir kelių ginekologių patarimus ir galiausiai kad nėščioji būtų rami, reikia. Kad iki kokios 6 sav. gali matyti tik pūslelę - tiesa. Jeigu labai neramu - siūlau pasidomėti kurioje klinikoje yra geresnis echo ir ten nueiti nors ir už babkes jei yra galimybė - gal pamatys ką nors daugiau. Žinoma, echoskopu piknaudžiauti nereikėtų, bet čia pasiskaičius kad per visą nėštuma tik dviejų užtenka kaižkaip irgi... viduramžiais kvepia.
Katusik
2007 08 15, 16:36
QUOTE(vilnera @ 2007 08 15, 12:21) Echoskopu apziureti vaikuti tikslinga 18-20 sav.,nes butent tada galima pamatyti,ar viskas tvarkoj ir ar vaikutis vystosi taip,kaip reikia. aha, o tada per vidurį nėštumo sužinai (neduok dieve), kad vaikas vystosi be vienos kojos ar rankos. ką tada darysi? abortą? kojos/rankos trūkumas nėra su gyvybę nesuderinamas veiksnys, tad vaiko ir tavo gyvybei teoriškai niekas kaip ir negresia. todėl aborto nė vienas save gerbiantis gydytojas nedarys. ir kas tada? gimdysi invalidą? aš už tai, kad visi negerumai būtų nustatyti kuo anksčiau. todėl, manau, iki 12 sav. echo turi būti PRIVALOMAS.
joločka
2007 08 15, 16:47
Pirmą echo darė 6 sav, nes man pasirodė, kad yra blogai ir, kad neteksiu žirniuko, tai nulėkiau į ligoninę, ten padarė echo ir pasakė, kad viskas gerai  Antrą echo darė, kai buvo 7 sav, tada ir į įskaitą įtraukė. Trečias echo buvo 13 sav, nes ruošiausi daryti triple testą, tai reikėjo tikslaus leliuko laiko, o dabar darys kitą sav, nes važiuosiu pas genetikus, man bus jau 17 sav. Na va, viską papasakojau
vilnera
2007 08 15, 18:11
QUOTE(Katusik @ 2007 08 15, 17:36) aha, o tada per vidurį nėštumo sužinai (neduok dieve), kad vaikas vystosi be vienos kojos ar rankos. ką tada darysi? abortą? kojos/rankos trūkumas nėra su gyvybę nesuderinamas veiksnys, tad vaiko ir tavo gyvybei teoriškai niekas kaip ir negresia. todėl aborto nė vienas save gerbiantis gydytojas nedarys. ir kas tada? gimdysi invalidą? aš už tai, kad visi negerumai būtų nustatyti kuo anksčiau. todėl, manau, iki 12 sav. echo turi būti PRIVALOMAS. Esme tame,kad apsigimimu niekas nenustatys kai vaikuciui tik 12 ar 8 savaites-ankstyvoje nestumo stadijoje ta nustato-ir tai ne visada-genetiniai tyrimai. 18-20 sav yra viskas matuojama- vat butent siame laikotarpyje tiksliausiai galima nustatyti ir vandenlige,ir kitus apsigimimus.Darant ankstyva echoskopija nustatoma TIK ar nestumas yra vietoje (t.y ar kartais tai ne negimdinis)-bet negimdinis nestumas apie save pranesa pilvo maudimu,isskyromis. Na,dar kartais mamytes labai uzsispiria susizinot,ar jos TIKRAI nescios-o gydytojams,manau,jokio skirtumo-daryt bereikalinga echo ar ne. O apie echo zala-siulau pasiteirauti paciu gydytoju-jei nenorit pasieskot spec literaturos-dazniausiai ne lietuviu kalba. p.s-turiu saunias gydytojas(lankausi ir privaciame kab,ir poliklinikoj)-,kurios ir paaiskino,kad zavetis tais daznais ir ankstyvais echo tyrimais tikrai nera ko.
Katusik
2007 08 16, 17:36
QUOTE(vilnera @ 2007 08 15, 18:11) Esme tame,kad apsigimimu niekas nenustatys kai vaikuciui tik 12 savaiciu nesamone kažkokia  dar ir anksčiau jau matosi, kiek vaikiukas turi rankų/kojų. aš juk kalbu apie akivaizdžius apsigimimus, kurios galima nustatyti ir pamatyti vos ne pirmosiom savaitėm, o ne apie vėliau išsivystančias širdies ydas, auglius ir pan. jeigu sužinočiau (tfu tfu tfu), kad vaikas jau dabar vystosi neteisingai - tikrai nelaukčiau 20 sav.
vilnera
2007 08 16, 20:32
QUOTE(Katusik @ 2007 08 16, 18:36) nesamone kažkokia  dar ir anksčiau jau matosi, kiek vaikiukas turi rankų/kojų. aš juk kalbu apie akivaizdžius apsigimimus, kurios galima nustatyti ir pamatyti vos ne pirmosiom savaitėm, o ne apie vėliau išsivystančias širdies ydas, auglius ir pan. jeigu sužinočiau (tfu tfu tfu), kad vaikas jau dabar vystosi neteisingai - tikrai nelaukčiau 20 sav.  Del ko pirmieji 3 menesiai laikomi paciais rizikingiausiais ir butent per juos dazniausiai ivyksta persileidimai? Ogi del to,kad pati gamta pasalina ir sunaikina didziaja dali akivaizdziu apsigimimu. Ar daug sutikote zmoniu su viena ranka,koja ar panasiai? As per 30 metu nei vieno nesutikau tokio-ta prasme,tokio,kuris nuo gimimo toks. O jei isivaizduojate kad echoskopuojant gydytoja imsis skaiciuoti,ar visi pirstukai savo vietose,ir ar kojytes tokio ilgio,kokio ir turetu buti-tai cia labai naivus poziuris-5 savaiciu vaisius tera 1 cm dydzio,pabandykite atskirti,kur ten kojyte, kur rankyte , ir ar jie visi tokie,kokie turi buti..12 sav vaisius-vos 9 cm.. Netgi darant echo 18 sav niekas negarantuos,jog apsigimimu TIKRAI nera-juk vaikutis ten neguli issketes kojas,rankas,kad butu patogu ji matuoti.. Ne as ir ne siaip bele kokios moterytes sumaste,kad tikslingiausia echo daryti butent 18-20 sav-juk ta rekomenduoja medikai, o sios rekomendacijos nera is lubu paisomos-jos grindziamos mokslo tyrimais, o siaip kiekvienos reikalas,numoti i tai ranka,ar visgi kreipti i tai demesi, o renkames kiekviena pati, bet pasidometi tokiais dalykais kiek galima daugiau dar niekam nepakenke.
QUOTE(Katusik @ 2007 08 15, 18:36) aha, o tada per vidurį nėštumo sužinai (neduok dieve), kad vaikas vystosi be vienos kojos ar rankos. ką tada darysi? abortą? kojos/rankos trūkumas nėra su gyvybę nesuderinamas veiksnys, tad vaiko ir tavo gyvybei teoriškai niekas kaip ir negresia. todėl aborto nė vienas save gerbiantis gydytojas nedarys. ir kas tada? gimdysi invalidą? aš už tai, kad visi negerumai būtų nustatyti kuo anksčiau. todėl, manau, iki 12 sav. echo turi būti PRIVALOMAS. echo pirmas ir yra (turėtų) būti daromas iki 14 savaitės. O dė kitų tavo komentarų,( kur ir vėliau parašyta) tai invalidė PROTO esi TU
joločka
2007 08 17, 10:42
QUOTE(spylka @ 2007 08 16, 21:52) echo pirmas ir yra (turėtų) būti daromas iki 14 savaitės. O dė kitų tavo komentarų,( kur ir vėliau parašyta) tai invalidė PROTO esi TU  Na ir kam taip stipriai
Kamane82
2007 09 05, 14:54
QUOTE(vilnera @ 2007 08 15, 14:21) Echoskopu apziureti vaikuti tikslinga 18-20 sav.,nes butent tada galima pamatyti,ar viskas tvarkoj ir ar vaikutis vystosi taip,kaip reikia. Mano gydytoja būtent taip ir sakė. Todėl man pirmą echo paskyrė, kai man bus 19 savaitė. QUOTE(dobiliukai @ 2007 08 15, 15:15) Nu, sorry, merginos, iš kur ištraukėt, kad echo kenksmingas? Gal galit nuorodas įmesti? O tai kaip jūsų manymu negimdinius nėštumus nustato šiais laikais ir kitokias anstyvojo nėštumo problemas? Kiekviena gydytoja tą puikiai žino. Man kai vidurius skaudėjo ir nežinau kas buvo, tai net toji gydytoja nedarė echo (kur būtų tyrę inkstus, kepenis, kasą), nes nenorėjo kenkti vaikeliui. Sakė 'padarysiu echo tik tada, jeigu skausmas bus pastovus ir nepakenčiamas". Taip, kad dažni echo matyt tikrai nėra super dalykas ir juos rekomenduojama daryti 18-20 savaitę. Kur tik skaičiau, visoj literatūroj rašo tą patį. Aišku man jau dabar norėtųsi pamatyti savo klecką ir pasidžiaugti su kitom  Bet kai jaučiuos pakankamai gerai, tai palauksiu aš tas kelias savaites Negimdyvinis nėštumas pasireiškia kitaip nei gimdyvinis. Jį lydi dideli skausmai, o dažnaiausiai ir kraujavimas. Jeigu taip nutinka, nemanau, kad tada gydytojai primygtinai reikalauja laukti 18 savaitės
Sveikos, skaiciau tema viena tema, o baisges ji pykciias reikalingas echo pradzioj nestumo ar ne  nu duodat merginos... is savo patirties sia pykciu tema galiu pazymet keleta dalyku: -kartais atsitinka taip, kad nestumas pirmajame trimestre nebesivysto, to pastebeti laiku be echoskopo negalima, nebent nuolat darant kraujo tyrimus nestumo hormono lygiui nustatyti, o jis daznai skiriamas tik tada kada paziurejus echoskopu kyla itarimu del vasiaus vystymosi; -daznai moteris nejaucia jokiu nesivystancio nestumo pozymiu; -kartais toks nesivystantis nestumas pasisalina pats - ivyksta persileidimas, bet daznai tenka daryti abrazija - valyma. taigi jei moteris nezino kad jos vaikelis nebesivysto ir neivyksta savaiminis persileidimas, gimdoje mires vaikelis ar jo puslele ima gesti ir gresia kraujo uzkretimas (atleiskit kad ziauriai skamba). -negimdini nestuma nustatyti be echoskopo praktiskai negalima ir tokiais atvejais moterys tai suzino jau ligononeje plysus kiausidei, nes mums visoms nestumo pradzioj daznai ta pilvuka paskauda ir suvokti paciai kad tau yra negimdinis nestumas kazin ar imanoma. taigi pacios spreskit reikalingas jums akstyvas echoskopo tyrimas ar ne. beje tyrimais NERA irodyta, kad echoskopas kenkia vaisiui ir juolabiau kad sukelia persileidima, neskleiskite dezinformacijos. bet as pati manau, kad viskas: kompiuteraiai mobilieji telefonai, tie patys echoskopai neteikia mums daugiau sveikatos ir tam tikrais atvejais ja zaloja, todel viska reikia daryti protingai. Ir tirtis tuo echoskopu ne tam, kad vaikeli pamatyt, o del to, kad tai tikra mediciniskai reikalinga. tai tiek, sekmes mergaites
Kamane82
2007 09 06, 08:35
QUOTE(ajuka @ 2007 09 05, 19:55) bet as pati manau, kad viskas: kompiuteraiai mobilieji telefonai, tie patys echoskopai neteikia mums daugiau sveikatos ir tam tikrais atvejais ja zaloja, todel viska reikia daryti protingai. Ir tirtis tuo echoskopu ne tam, kad vaikeli pamatyt, o del to, kad tai tikra mediciniskai reikalinga. Labai protingai pasakei  Aš irgi taip manau. Jeigu visi tyrimai (be echo) yra geri, tai galima ir palaukti tos 18 savaitės kaip ir rekomenduoja gydytojai. O tam, kad nekelti daugiau pykčių, tai aš sakau, kad savo echo pirmą darysiu 19 savaitę.
Rugsti bambonke
2007 09 06, 14:32
na jei kas nors nori papildomo echo, taigi visada gali nueiti ir pasidaryti privaciai, aisku proto ribose reiketu ir tu echoskopiju... bet nematau cia niekur jokios tragedijos, jokiu problemu taip pat
Alinutėlė
2007 09 07, 09:50
Mielos mamytės, aš per pirmą neštumą echoskopiją dariausi 3 kartus ir viskas gerai, manau, kad vaikui nepakenkė visai, man tai įrodo, tai, kad mano mažoji panelė super gerai auga, anksti vaikčiot pradėjo ir t.t. ir tikrai nėra ko bijoti, ką jau reik pasidaryti, tą jau reik, beje, daktarai žino ką daro.
sveikos, uzsukau i sia temele, As pati pries 1.5 metu turejau nesivystant nestuma, kai budama beveik 15 sav suzinojau, kad mano leliukas nesivysto nuo 9-10 sav  Visi tyrimai buvo geri, jauciausi kaip tikra  kartais papykindavo, krutine super jautri ir t.t. Mano ginekologas buvo tas, kur sako,kad iki kokios 17 sav nera reikalo echo daryt... Gerai kai gerai baigiasi, bet man tai buvopats didziausias sokas ne todel kad vaikiukas nesivysto, o tai, kad as 5 savaites buvau laiminga nestuke nors maziukas jau buvo nebegyvas... Iki siol dar nepavyko pastot bet tiksliai zinau, kad pastojus tikrai echo darysiu daug anksciau nei 18 sav... Tiesiog... zinau, kad geri tyrimai ir savijauta nera rodiklis, jog nestumui viskas ok.
Kamane82
2007 09 10, 14:18
QUOTE(Amade @ 2007 09 08, 17:50) sveikos, uzsukau i sia temele, As pati pries 1.5 metu turejau nesivystant nestuma, kai budama beveik 15 sav suzinojau, kad mano leliukas nesivysto nuo 9-10 sav  Visi tyrimai buvo geri, jauciausi kaip tikra  kartais papykindavo, krutine super jautri ir t.t. Mano ginekologas buvo tas, kur sako,kad iki kokios 17 sav nera reikalo echo daryt... Gerai kai gerai baigiasi, bet man tai buvopats didziausias sokas ne todel kad vaikiukas nesivysto, o tai, kad as 5 savaites buvau laiminga nestuke nors maziukas jau buvo nebegyvas... Iki siol dar nepavyko pastot bet tiksliai zinau, kad pastojus tikrai echo darysiu daug anksciau nei 18 sav... Tiesiog... zinau, kad geri tyrimai ir savijauta nera rodiklis, jog nestumui viskas ok.  Labai liūdna tavo patirtis
Siandien dariausi pirma echo (5 sav.) ir negalvoju, kad galejo pakenkti. Kaip tik gal geriau pasidaryti, nes dabar, suzinojusi kad viskas normoj, busiu ramesne ir nesijaudinsiu taip del nezinomybes
QUOTE(Katusik @ 2007 08 14, 20:41) ir gausios...  man kai tokia nelaimė nutiko, tai taip surietė, kad įkvėpti negalėjau. o kraujas per kojas bėgo ir ant grindų varvėjo  tada per pusvalandį sunaudojau visą paką gausiausioms mmm skirtus įklotus. beje, sorry už tokias smulkmenas, bet pažiūrėk, ar nėra krėšulių. jei yra - tai tikrai pabėgo tavo lialius. jei nėra - skambink į greitąją, sakyk, kad laukiesi ir pradėjai kraujuoti. tegu veža į ligoninę, ten gal jau išsiaiškins kame reikalas
[quote=llinna,2007 09 18, 16:54] as siandien dariau trecia echo, nes pries 4 men turejau persileidima, tai todel daktare taip daznai ir ziurejo dabar, pirmas echo buvo 5 savaiciu, tai matesi tik juodas taskelis, o siandien mums jau 7 savaites ir 3 dienos, tai pamatem plakancia sirdele  , po menesio eisiu vel, jau tures matytis rankytes ir kojytes
Man pirmą dukrytės echo darė 13 sav., ir tai gydytoja ilgai svarstė - sutiko tik dėl to, kad buvo "apsitraukusi" gimda, na sukietėjusi pilvo apačia  Šio tyrimo metu tik pažiūrėjo, kokioje vietoje vaisius ir ar turi visas galūnes, nes daugiau ten ką nors pamatyti sunkoka  Manau, tikrai neverta per daug echo-tis Genetines ligas echo nerodo Prieš pat gimdymą mano draugei atliko echo išvakarėse, sakė, vandenys skaidrūs - o kitą dieną kai gimdė - buvo žali  Echo rodo tik tą patį momentą, tik mes labai norim pasijausti tvirčiau, tai nors echo tokią naštą užkraunam
man echoskopija darys tik lapkricio 20 d. ir tai bus pirmoji.  o esu  jau 18 savaite.
mano pirmas buvo 6 savaite, paskui 10, ir dabar dar 18 sav
viliuosi
2007 11 05, 16:35
man darė 6 sav, 8 sav ir dabar darys 14 sav
Nedarė nei vienos echoskopijos  Pirmoji bus 18 nėštumo savaitę
Fox_lady
2007 11 05, 17:26
Man šiandien buvo pirmas vizitas pas gydytoją, ir pirmiausiai ji pasiūlė padaryti echoskopiją, o tik tada ant lėktuvo laipino.  . Nustatė 5 savaites su keliom dienom. Kitas vizitas po trijų savaičių, nesakė, ar vėl darys.
Auksytė
2007 11 08, 10:06
Sveikutės, aš šiandien buvau pas gygytoją ir man patvirtino nėštumą jau 7 sav. tik labai nerimauju, čia jau mano antrasis nėštumas, tai bijau labiau nei pirmąjį kartą. O dar echoskopu pažiūrėjo, pasakė, kad viskas tvarkoje, tik dar vieną kažkokį šešėliuką mato  tai man taip neramu, negaliu džiaugtis ramiai, o gal kas nors blogai
JuicyCherry
2007 11 16, 17:05
QUOTE(Auksytė @ 2007 11 08, 12:06) Sveikutės, aš šiandien buvau pas gygytoją ir man patvirtino nėštumą jau 7 sav. tik labai nerimauju, čia jau mano antrasis nėštumas, tai bijau labiau nei pirmąjį kartą. O dar echoskopu pažiūrėjo, pasakė, kad viskas tvarkoje, tik dar vieną kažkokį šešėliuką mato  tai man taip neramu, negaliu džiaugtis ramiai, o gal kas nors blogai  Pasake juk kad viskas tvarkoj! Neprisigalvok! Su savo liudnom mintim nedaryk blogiau tam leliukui. O gal ten du!  Viskas tvarkoj! Ir savo vaikeliui ta kartok! Papildyta:O man si karta echo padare kai buvo 4sav. Po to kai 7sav.
eglitea
2007 11 22, 15:14
sveikutės, na man pirma echo dare kai tik nuejau pas gydytoja, tai pries pora dienu ( man kazkur turetu buti 5 sav.)  as jai pasakiau kad pasidariau kokius tris testus ir visi rode teigiamai,  tada ji mano pilvuka paziurejo echoskopu, bet teige, kad dar nelabai kas matosi.  man kazkaip keista pasidare, nes pagal mano skaiciavimus mum jau kazkur penkios savaites turetu buti.  ar gali buti kad dar nelabai kas matosi?
--------
2007 11 23, 23:44
Pirmą echo dariausi 10 savaičių ir ėjau privačiai, nes mano gydytoja nenorėjo man išrašyti siuntimo. Tipo nereikia be reikalo darytis, kenkia ir t.t.... O man buvo neramu, nes kažkur prieš metus man buvo nesivystantis nėštumas ir bijojau, kad taip nebūtų ir šį kart  Tada biški supykau ant gydytojos, kad toks pas ją keistas požiūris, tai nuėjau ir pasidariau privačiai  Ir labai gerai padariau, nes jei nebūčiau dariusi tada, pirmą kart, nebūčiau turėjusi leliuko foto pilve
Neila+69
2007 11 24, 09:25
 man tai pirma echo dare 2men su trupuciu...ir nuotraukyte atsiminimui padare jetau kaip nuostabu ziuret kai pilve auga vaikas,manasisi tai kokia 20min i ta nuotrauka ziurejo,negalejau beatimt
Katusik
2007 11 24, 16:09
pirmą echo man darė 6 sav. paskui - 7 sav. 11 sav. nuėjau privačiai ir gavau nuotrauką 17 sav. paguldė į ligoninę, tad žiūrėjo ten 2 kartus paskutinis kartas buvo 24 sav.
nakvisa
2007 11 24, 19:14
QUOTE(Krisma @ 2007 11 23, 22:44) Pirmą echo dariausi 10 savaičių ir ėjau privačiai, nes mano gydytoja nenorėjo man išrašyti siuntimo. Tipo nereikia be reikalo darytis, kenkia ir t.t.... O man buvo neramu, nes kažkur prieš metus man buvo nesivystantis nėštumas ir bijojau, kad taip nebūtų ir šį kart  Tada biški supykau ant gydytojos, kad toks pas ją keistas požiūris, tai nuėjau ir pasidariau privačiai  Ir labai gerai padariau, nes jei nebūčiau dariusi tada, pirmą kart, nebūčiau turėjusi leliuko foto pilve  as taip pat turejau konfliktu su savo gydytoja del to,todel uzsirasiau i privacia lietuviu klinika ir dabar jau susitiksiu su mazium gruodzio 1 - aja.
Wagamama
2007 11 25, 16:27
Čia, Anglijoj, pirmą echoskopą daro kai yra 12 savaičių - tai man pirmą darė spalio gale, dabar antrą darys gruodžio 31 dieną, kai būsiu kažkur 22 savaičių, klausiu kas bus, noriu sužinoti
agnuzele
2007 11 25, 18:12
Mat as gyvenu Londone,tai cia daro skana tik 12 sav,bet as jau 7 sav maciau savo leliu,susiradau privacia lietuviu klinika,sumokejau pinigelius,bet uztat zinau kad viskas gerai,kad vietoi viskas,jau net maciau kaip plaka sirdele,na o dabar darys jau 12 savaite.
Daiva41
2007 11 28, 12:33
Man pirmą echo darė 6 savaičių. Tada pasakė, kad jau mato širdelę.
edditka
2007 11 29, 17:18
na man airijoj pirma karta echo padare 17 savaitej
man pirma echo dare 4 sav. (vaginaline echo), nes bijojau nesivystancio-skaudejo sona.Ir ka gi rado mano zirni dar kiausintakyje  po 3 dienu vel ziurejo ir mano zirnis jau buvo gimdoje, nors ir paciame kamputyje  Dziaugsmo buvo pilnos kelnes!!!
As dar tik ruosiuosi pirma karta eiti pas savo gydytoja. Labai idomu, ar darys echoskopija. Pagal mano paskaiciavimus man dabar apie 6 sav.
edditka
2007 12 07, 16:51
sakykit, mamytes ar jau negalima pamatyti vaikiuko lyties kai yra beveik 29 sav aites?  kai ejau darytis echo 22sav, kazkaip nepaklausiau lyties, o kai snd nuejau {29sav), sake kad jau per velu
Izabelė :)
2007 12 07, 20:17
man nemate lyties net 30 sav...
Cukrute
2007 12 07, 22:08
QUOTE(edditka @ 2007 12 07, 16:51) sakykit, mamytes ar jau negalima pamatyti vaikiuko lyties kai yra beveik 29 sav aites?  kai ejau darytis echo 22sav, kazkaip nepaklausiau lyties, o kai snd nuejau {29sav), sake kad jau per velu  Žinoma, kad galima. Bet taip pat būna ir taip, kad tiesiog leliukai būna tokiose padėtyse, kad nesimato. Tik va juokingai skamba žodžiai "per vėlu" iš gydytojos lūpų. Per anksti suprasčiau, o čia Man pirmąją echo darė 8 savaičių. Visgi pati gražiausia leliuko nuotraukytė yra 15 savaitėlių. Jis dar visas sutilpęs į "kadrą", paskui jau tik "dalimis"
edditka
2007 12 08, 17:06
[quote=Cukrute,2007 12 08, 00:08] Žinoma, kad galima. Bet taip pat būna ir taip, kad tiesiog leliukai būna tokiose padėtyse, kad nesimato. Tik va juokingai skamba žodžiai "per vėlu" iš gydytojos lūpų. Per anksti suprasčiau, o čia na as ir galvojau kas cia per nesamone, sakau gal ka ne taip supratau, cia airijoj man taip pareiske  as paklausiau ar galima but suzinot vaikiuko lyti, tai ta gydytoja net nepaziurejus "ten" vaikiukui pareiske, kad negalima  sako tipo reikejo klaust kai buvo 22sav, o ne dabar, nu tai nors uzmusk tokia dura
sveikos merginos, vakar lankiausi pas gydytoja, dare vaginaline echo... is pradziu nemate gemalines pusleles, o paskui pamate juoda taskiuka  dydis 6 mm, bet sake, kad tai dar nera gemaline puslele. Parase jog speja jog nestumui 4,5 savaiteles, nors pagal mano skaiciavimus g.b 3 su trupuciu... mm veluoja 10 dienu... taip ir nesupratau ar viskas ok, ar ne... ar normalu, kad dar nera matoma puslele ar ne, liepe ateiti po savaites... gal jus galite is savo patirities pakomentuoti, busiu labai dekinga.
mergina05
2007 12 12, 16:00
QUOTE(det @ 2007 12 12, 11:43) sveikos merginos, vakar lankiausi pas gydytoja, dare vaginaline echo... is pradziu nemate gemalines pusleles, o paskui pamate juoda taskiuka  dydis 6 mm, bet sake, kad tai dar nera gemaline puslele. Parase jog speja jog nestumui 4,5 savaiteles, nors pagal mano skaiciavimus g.b 3 su trupuciu... mm veluoja 10 dienu... taip ir nesupratau ar viskas ok, ar ne... ar normalu, kad dar nera matoma puslele ar ne, liepe ateiti po savaites... gal jus galite is savo patirities pakomentuoti, busiu labai dekinga. is mano patirties: pamaciau teigiama testuka, nulekiau pas savo daktaryte, jinai,kad patvirtint nestuma, padare vaginalini echo, ir pamate gimdoje graziausia juoda taskeli  jis buvo labai mazytis, kiek mm tikrai neatsimenu, nes ne tas man tada buvo svarbiausia, konstatavo,kad nestumas vietoje ir kad tik 4 savaiteles  bet jinai neieskojo jokiu pusleliu ten, sake laukiam, auginam, ziuresim  8 sav vel dare echo (per pilva) ir kagi, grazute puslyte, su embrionu viduje ir su laaaabai graziai plakancia sirdute  todel tu tik nesinervuok anksciau laiko, augink ta puslyte ir lauk sekancio echo
Labai aciu mergina 05 uz komentara  , vis nermauju, nes pirmas pries gerus du menesius baigesi nesekmingai..
Soterija
2007 12 14, 15:21
Mums pirma echo darė, kai mums buvo 10savaičių  nors ginė ir mes manėm, kad tik 7 - bet pasirodė, kad apsiskaičiavom
toli nuo namu
2007 12 17, 21:34
as jau 10 savaiteliu kaip laukiuosi, viskas nauja to negalima, ano negalima, kad tik nepakenkti zmogiukui pilvuke. Suzinojau kad ultragarsas yra labai zalingas negimusiam kudikiui, tyrimai rodo kad vaikai daug sveikiasni tu mamu kurios nedaro ultragarso, esu visai pesimetus, nezinau kur ieskoti informacijos, kas gal tiksliai zino zalinga ultragarso poveiki??
|
|