sveikos merginos...keliu savaiciu jums buvo atliktas pirmasis eho??as jauciu kad laukiuosi,visi pozymiai...3 testai teigiami...HCg skaiciukai 10.9....nuejau siandiena pas gyd norejau kad eho padarytu paziuretu ar viskas tvarkoj ir ar viskas vietoj...bet ji tik pasnekejo su manim...nieko nei sodino ant kedes,nei eho nedare (neleido jos daryti)sako nera reikalo bereikalo ten lysti gert foline gryna rugsty sio men 19diena pasidaryti dar testa jei teigiamas ateiti rugsejo vidury tada paziures ir jei viskas ok statys i iskaita....bet kaip tiek islaukti??kaip zinoti ar viskas tikrai gerai...kaip kitoms nustato nestuma 4 svaiciu ar dar mazesni??
QUOTE(Blakstiena @ 2007 08 13, 17:24) sveikos merginos...keliu savaiciu jums buvo atliktas pirmasis eho??as jauciu kad laukiuosi,visi pozymiai...3 testai teigiami...HCg skaiciukai 10.9....nuejau siandiena pas gyd norejau kad eho padarytu paziuretu ar viskas tvarkoj ir ar viskas vietoj...bet ji tik pasnekejo su manim...nieko nei sodino ant kedes,nei eho nedare (neleido jos daryti)sako nera reikalo bereikalo ten lysti gert foline gryna rugsty sio men 19diena pasidaryti dar testa jei teigiamas ateiti rugsejo vidury tada paziures ir jei viskas ok statys i iskaita....bet kaip tiek islaukti??kaip zinoti ar viskas tikrai gerai...kaip kitoms nustato nestuma 4 svaiciu ar dar mazesni?? juk nebedaug liko iki tos 19 d. šiaip priklauso nuo gydytojos,bet dar spės tų echoskopų padaryti QUOTE(Blakstiena @ 2007 08 13, 17:38) 19 diena tik testa pasidaryti reikes o jei jis teigiamas tai rugsejo viduri pas gine...tai man menesi dar laukti.... nueik pas kitą ginekologę,jei jau labai nerimauju. aš kai nuėjau ir pasakiau,kad nėštumo testas buvo teigiamas,tai patikrino vaginaliniu echoskopu ar tikrai nėščia. labai mažą nėštumą sunku nustatyti QUOTE(Blakstiena @ 2007 08 13, 18:24) sveikos merginos...keliu savaiciu jums buvo atliktas pirmasis eho??as jauciu kad laukiuosi,visi pozymiai...3 testai teigiami...HCg skaiciukai 10.9....nuejau siandiena pas gyd norejau kad eho padarytu paziuretu ar viskas tvarkoj ir ar viskas vietoj...bet ji tik pasnekejo su manim...nieko nei sodino ant kedes,nei eho nedare (neleido jos daryti)sako nera reikalo bereikalo ten lysti gert foline gryna rugsty sio men 19diena pasidaryti dar testa jei teigiamas ateiti rugsejo vidury tada paziures ir jei viskas ok statys i iskaita....bet kaip tiek islaukti??kaip zinoti ar viskas tikrai gerai...kaip kitoms nustato nestuma 4 svaiciu ar dar mazesni?? darėm 6 savaičių pirmą echo QUOTE(Lakūdra @ 2007 08 13, 20:19) o kaip is vieno testo suzinojai kad laukiesi??ir tau iskart pasiule eho padaryti kaip pasakei kad itari nestuma? Papildyta: QUOTE(logika @ 2007 08 13, 19:55) nueik pas kitą ginekologę,jei jau labai nerimauju. aš kai nuėjau ir pasakiau,kad nėštumo testas buvo teigiamas,tai patikrino vaginaliniu echoskopu ar tikrai nėščia. labai mažą nėštumą sunku nustatyti na tai kita gine irgi nieko namatys dar pagal mane man kazkur nepilnos 4 savaiteles.......manau reik islaukt rugsejo pradzios ir nueiti...... QUOTE(Blakstiena @ 2007 08 13, 19:31) o kaip is vieno testo suzinojai kad laukiesi??ir tau iskart pasiule eho padaryti kaip pasakei kad itari nestuma? dariau 3 testus. o ėjau į polikliniką su siuntimu, nes mano ginė atostogavo. tai priėmė pirmą kartą matyta. pasakiau,kad po labai ilgo nepastojimo laukiuosi ir labai neramu ar pastojimas "vietoje" tai ir pažiūrėjo ar viskas su mano mažiuku gerai. QUOTE(Blakstiena @ 2007 08 13, 17:31) o kaip is vieno testo suzinojai kad laukiesi??ir tau iskart pasiule eho padaryti kaip pasakei kad itari nestuma? Papildyta: na tai kita gine irgi nieko namatys dar pagal mane man kazkur nepilnos 4 savaiteles.......manau reik islaukt rugsejo pradzios ir nueiti...... As irgi siulyciau palaukti.Man pirma dare 5sav.Tai tik mate,kad pastojimas vietoj,ir liepe ateiti,kai bus 7 sav.va tada jau maciau sirdele plakancia. QUOTE(Blakstiena @ 2007 08 13, 17:36) Nu matai,man labai,labai sona skaudedavo,bet taip suspausdavo,kad net kojas pakirsdavo,net nakti is miego pabusdavau,ir gydytojas kai pilva paspaudinejo,tai maniau,kad i kelnes prisisiosiu,kai sona palyginus visai nesmarkiai spustelejo.Todel man ir dare echo.O tau irgi skauda? QUOTE(inesaS @ 2007 08 13, 20:43) Nu matai,man labai,labai sona skaudedavo,bet taip suspausdavo,kad net kojas pakirsdavo,net nakti is miego pabusdavau,ir gydytojas kai pilva paspaudinejo,tai maniau,kad i kelnes prisisiosiu,kai sona palyginus visai nesmarkiai spustelejo.Todel man ir dare echo.O tau irgi skauda? tfu tfu tfu man nea.....tik apacia taip kaip pries mm silpnai karts nuo karto pamaudzia,bet neskaitau to skausmu.....
Tai nera tau ko nerimauti,normalu,kad truputi pamaudzia,juk vietos reikia mazyliui.Dar smagiau bus,kai didesni pamatysi
As tai pati pirma kart kai nuejau pasakiau kad
Man padarė echo, kai buvo 7 sav.
Pirmą kartą echo darė per pirmą apsilankymą pas ginekologę. Nėštumui buvo vos 5 savaitės. Užplūdo neišpasakyta laimė, kai gydytoja ekrane parodė mažulytį taškelį ir pasakė- tas mažytis taškelis ir yra mažylis.
Lakūdra, man irgi per nėštumą neliepė gerti vitaminų. Pirmame trimestre net griežtai uždraudė, nes nuo jų pykinimo jausmas tik sustiprėja. Ir nebuvo jokių problemų ir vitaminų trukūmo per visą nėštumą. Tad, mano nuomonė, vitaminai reikalingi toms nėštukėms, kurių mityba nevisavertė, trečio pasaulio šalims, jei tikrai (atlikti tyrimai parodė), kad trūksta kažkokių mikroelementų. O visi kiti atvejai- reklama ir vitaminų platinimas. QUOTE(Blakstiena @ 2007 08 13, 19:54) sake nieko negerti tik daug darzoviu valgyt ir foline paprasta gerti daugiau nieko.......bet as magni vistiek geriu.......... Visu pirma labai labai sveikinu su leliuku, tai didziule svente, labai smagu...O as tai manau,kad ta ginekologe teisi, matyt, ji prie naturalisciu. O kodel turetu buti ne vietoj? Net nemastyk taip...As tai palaukciau tavo vietoj...Kuo maziau tu echoskopu tuo geriau, nors sako, kad nekenkia, bet nzn...Gal gali parasyti tos gin. pavarde ir kur dirba, o tai man labai patiko tai, kad jos toks poziuris, gal ateity irgi lankyciausi... Papildyta: QUOTE(Lakūdra @ 2007 08 13, 22:16) Nekeista, nes vasara, vitaminu sveikai maitinantis turetu pakakti, va, gi liepe kuo daugiau darzoviu valgyti, foline gerti, manau cia viskas puiku, va jei butu ziema, tai gal ir butu siuliusi vitaminu...BEje, as geriau mamavita (mes planuojam), tai nuo jo pykina ir nesilaukiancia, tai nesuprantu, kaip tai gali buti...Nors sudetis man siu vitaminu labai patinka. QUOTE(Blakstiena @ 2007 08 13, 19:24) sveikos merginos...keliu savaiciu jums buvo atliktas pirmasis eho??as jauciu kad laukiuosi,visi pozymiai...3 testai teigiami...HCg skaiciukai 10.9....nuejau siandiena pas gyd norejau kad eho padarytu paziuretu ar viskas tvarkoj ir ar viskas vietoj...bet ji tik pasnekejo su manim...nieko nei sodino ant kedes,nei eho nedare (neleido jos daryti)sako nera reikalo bereikalo ten lysti gert foline gryna rugsty sio men 19diena pasidaryti dar testa jei teigiamas ateiti rugsejo vidury tada paziures ir jei viskas ok statys i iskaita....bet kaip tiek islaukti??kaip zinoti ar viskas tikrai gerai...kaip kitoms nustato nestuma 4 svaiciu ar dar mazesni?? kai testas parode II, nuejau pas gine, pasodino ant kedes, padare "vaginalini"echo(sake kai labai mazas nestumas, per ta geriau matosi) Nu del echo nezinau, bet keista, kad su nestumu nueini pas gine, o ji net ant kedes nepasodina? QUOTE(Žiezdrė @ 2007 08 13, 23:35) Lakūdra, man irgi per nėštumą neliepė gerti vitaminų. Pirmame trimestre net griežtai uždraudė, nes nuo jų pykinimo jausmas tik sustiprėja. Ir nebuvo jokių problemų ir vitaminų trukūmo per visą nėštumą. Tad, mano nuomonė, vitaminai reikalingi toms nėštukėms, kurių mityba nevisavertė, trečio pasaulio šalims, jei tikrai (atlikti tyrimai parodė), kad trūksta kažkokių mikroelementų. O visi kiti atvejai- reklama ir vitaminų platinimas. o man liepė visos 3 ginės pas kurias buvau. tik sakė jokių būdu nepirkt mamavita ar kažkokius tokius, mat jie pirmam trimestrui per stiprūs. o kadangi jose irgi yra folinės, tai atskirai pirkt sakė ne stipriają
O aš nulėkiau pas ginę pirmą dieną kai nepasirodė mmm.
o aš šy 5į einu pas gydytoją, nes 5ienį bus 5 sav ir 2 dienos, čia pagal mano skaičiavimus, tai tikiuosi padarys echo. o pilvo apačią ir man karts nuo karto taip nestipriai pamaudžia, na taip lyg prieš mmm, ir negaliu net grindų plauti, nes vakar plovisu, tai po to pradėjo pilvo apačią mausti.
beja merginos kiek tos folinės rugšties per dieną reikia išgerti, t.y. koks kiekis yra normalus? QUOTE(braske24 @ 2007 08 14, 12:00) o aš šy 5į einu pas gydytoją, nes 5ienį bus 5 sav ir 2 dienos, čia pagal mano skaičiavimus, tai tikiuosi padarys echo. o pilvo apačią ir man karts nuo karto taip nestipriai pamaudžia, na taip lyg prieš mmm, ir negaliu net grindų plauti, nes vakar plovisu, tai po to pradėjo pilvo apačią mausti. beja merginos kiek tos folinės rugšties per dieną reikia išgerti, t.y. koks kiekis yra normalus? jo ir man siek tiek pamaudzia kai ka tokio darau..man neleido jokio vitamino gerti tik gryna foline rugsti...tai nusipirkau LONGVIT FOLIO RUGSTIS 800mikrogramu tabletes....
o aš turiu nusipirkusi HEALTHILIFE gryna folinę rūgštį, kur vienoje tabletėje yra 400mg folio rūgšties, kaži ar ne per mažai nusipirkau
Man pirmą kartą nuėjus irgi echoskopu nežiūrėjo (ėjau kai mmm vėlavo savaitę), sakė, kad neverta dar krapštyti ten, vis tiek per mažas dar nėštumas ir nieko nesimatys. Paėmė tepinėlį, paspaudinėjo pilvą, sakė gimda suapvalėjusi, gimdos kaklelis užsidaręs- viskas gerai
Dėl vitaminų klausiau, atsakė, kad tokiu metu vitaminus reikia gauti iš šviežių vaisių ir daržovių, o ne iš sintetinių vitaminų.... Apie folį: Suaugusiems rekomenduojama folio rūgšties paros norma yra 240 µg. Nėščioms, žindančioms bei kontracepcinius preparatus vartojančioms moterims šios rūgšties reikia daugiau: nėščioms 400 µg per dieną, žindyvėms 480 µg.
Man pirmą echo padarė, kai buvo 6 svaitėlės, ir jau matėsi mažas taškelis
aš tikiuosi, kad ir man darys echo ir tikiuosi, kad matysi mano mažiukas
man echo dare kai nuejau pas gine iskart po teigiamo nestumo testo. Na mano manymu man kokios 3-4 savaites turetu but, gydytoja sake, kad labai mazas dar nestumas, lelis tik 3mm dydzio. Nors gine taip ir nepasake kiek laiko. Liepe ateiti rugsejo pradzioj, tada turetu but apie 6 sav manau. Ant kedes irgi nesodino. Padare echo, pasnekejo, dave nuotraukyte ir viskas
QUOTE(braske24 @ 2007 08 14, 11:29) o aš turiu nusipirkusi HEALTHILIFE gryna folinę rūgštį, kur vienoje tabletėje yra 400mg folio rūgšties, kaži ar ne per mažai nusipirkau Manes irgi gine klause ar geriu foli. ir paklause kokia norma yra. pasakiau, kad turiu 300 nusipirkus, tai sake uzteks, gerti po viena tablete per diena. QUOTE(braske24 @ 2007 08 14, 10:00) o aš šy 5į einu pas gydytoją, nes 5ienį bus 5 sav ir 2 dienos, čia pagal mano skaičiavimus, tai tikiuosi padarys echo. o pilvo apačią ir man karts nuo karto taip nestipriai pamaudžia, na taip lyg prieš mmm, ir negaliu net grindų plauti, nes vakar plovisu, tai po to pradėjo pilvo apačią mausti. beja merginos kiek tos folinės rugšties per dieną reikia išgerti, t.y. koks kiekis yra normalus? Berods 400 mg??? Tai standartines gi tos pakuotes buna...
blakstiena, aš tai tau tikrai patarčiau keisti gydytoją. nes su tokiu jos požiūriu į nėštumą nieko gero nebus
pati irgi ginę keičiau po pirmo apsilankymo. kai pirmą kartą nuėjau pas ginę su įtarimais dėl po savaitės nuėjau pas kitą ginę. šitoji jau išklausinėjo kas ir kaip, pasodino ant kėdės, pamatavo, išrašė krūvas siuntimų tyrimams. tada padarė ir echo. bet kadangi po savaitės echo nustatė, kad (cituoju) "vaikas gyvas ir gražus ir jam 6 sav." dabar eisui, kai mažiui bus 10 sav. QUOTE(Katusik @ 2007 08 14, 21:09) blakstiena, aš tai tau tikrai patarčiau keisti gydytoją. nes su tokiu jos požiūriu į nėštumą nieko gero nebus pati irgi ginę keičiau po pirmo apsilankymo. kai pirmą kartą nuėjau pas ginę su įtarimais dėl po savaitės nuėjau pas kitą ginę. šitoji jau išklausinėjo kas ir kaip, pasodino ant kėdės, pamatavo, išrašė krūvas siuntimų tyrimams. tada padarė ir echo. bet kadangi po savaitės echo nustatė, kad (cituoju) "vaikas gyvas ir gražus ir jam 6 sav." dabar eisui, kai mažiui bus 10 sav. o as siandiena po pietu pradejau kraujuoti...nuvariau pas gyd pas kita.....sako atejo cia tavo mm....arba persileidai labai labai anksti ir viskas....isejau apsiverkusi ir vyras toks pat kaip as....galejo nors vaistu israsyti kad kraujavima pastabdytu.....nors kas is to....jei cia mm...kam jas stabdyti zodziu as tuoj nudurnesiu....... QUOTE(Blakstiena @ 2007 08 14, 19:18) o as siandiena po pietu pradejau kraujuoti...nuvariau pas gyd pas kita.....sako atejo cia tavo mm....arba persileidai labai labai anksti ir viskas....isejau apsiverkusi ir vyras toks pat kaip as....galejo nors vaistu israsyti kad kraujavima pastabdytu.....nors kas is to....jei cia mm...kam jas stabdyti zodziu as tuoj nudurnesiu....... o tai ką, nei apžiūros, nei echo nedarė? užjaučiu, jei iš tiesų netekai mažylio QUOTE(Blakstiena @ 2007 08 14, 19:18) o as siandiena po pietu pradejau kraujuoti...nuvariau pas gyd pas kita.....sako atejo cia tavo mm....arba persileidai labai labai anksti ir viskas....isejau apsiverkusi ir vyras toks pat kaip as....galejo nors vaistu israsyti kad kraujavima pastabdytu.....nors kas is to....jei cia mm...kam jas stabdyti zodziu as tuoj nudurnesiu....... oje QUOTE(Katusik @ 2007 08 14, 21:20) o tai ką, nei apžiūros, nei echo nedarė? užjaučiu, jei iš tiesų netekai mažylio ne nieko.....vakar atejau sako dar pagal viska labai mazai laiko ner ten ko lysti gerk foline darzoviu valgyk ir rugseji ateisi....jei kraujuot nepradesi.......bet pradejau siandiena....nes pradejau kraujuoti sako(kita jau)arba tavo mm atejo(nes ju diena siandiena)arba amksti persileidai....dziaukis kad dar taip anksti kad viskas savaime issivalys....sako dziaugis kad vakar eho nedare butum galvojus kad nuo jo tau taip.......nes padarius ankstyva eho 50 padideja persileidimo rizika....... QUOTE(Blakstiena @ 2007 08 14, 19:23) dziaukis kad dar taip anksti kad viskas savaime issivalys....sako dziaugis kad vakar eho nedare butum galvojus kad nuo jo tau taip.......nes padarius ankstyva eho 50 padideja persileidimo rizika....... QUOTE(Blakstiena @ 2007 08 14, 19:23) ne nieko.....vakar atejau sako dar pagal viska labai mazai laiko ner ten ko lysti gerk foline darzoviu valgyk ir rugseji ateisi....jei kraujuot nepradesi.......bet pradejau siandiena....nes pradejau kraujuoti sako(kita jau)arba tavo mm atejo(nes ju diena siandiena)arba amksti persileidai....dziaukis kad dar taip anksti kad viskas savaime issivalys....sako dziaugis kad vakar eho nedare butum galvojus kad nuo jo tau taip.......nes padarius ankstyva eho 50 padideja persileidimo rizika....... nesu girdėjusi,kad nuo ankstyvo echo persileisti galima o mėnesinės skausmingos labiau nei įprastai ? QUOTE(logika @ 2007 08 14, 21:28) nesu girdėjusi,kad nuo ankstyvo echo persileisti galima o mėnesinės skausmingos labiau nei įprastai ? ne isvis nieko nejauciu .....tik krutine vis dar skauda..ir seip negera....o kad skaudeti tai nea.......tipo jei persileidai tai gamta pati nenorejo to vaikelio....bl kaip nervas ima mergaites neisivaizduojat!!!!!!!!!!!!!sako jei jau pradejai kraujuoti dabar tai is to vakelio nieko gero nebutu buve..bl tik akyse asaros man pasirode vos nx nepasiunciau as jos uz tokius zodzius....... QUOTE(Blakstiena @ 2007 08 14, 19:32) ne isvis nieko nejauciu .....tik krutine vis dar skauda..ir seip negera....o kad skaudeti tai nea.......tipo jei persileidai tai gamta pati nenorejo to vaikelio....bl kaip nervas ima mergaites neisivaizduojat!!!!!!!!!!!!!sako jei jau pradejai kraujuoti dabar tai is to vakelio nieko gero nebutu buve..bl tik akyse asaros man pasirode vos nx nepasiunciau as jos uz tokius zodzius....... kai pagalvoji tikrai geriau dabar nei vėliau bet šiaip laikykis jei persileidai šiaip turėtų būti laaaaaaaaaabai skausmingos mėnesinės QUOTE(logika @ 2007 08 14, 19:36) ir gausios... QUOTE(Katusik @ 2007 08 14, 21:41) ir gausios... ne nera jokiu kresuliuku nieko.......skystas raudonas kraujukas.....siek tiek kaip per vaisingas dieneles buna isskyros tokios limpancios tai va toks......tik raudonas...ne nu ka as paskambinsiu i ta greitaja sakys kiek laiko laukiesi ka sakysiu??jei gine net neapziurejo....2 gines.......ir kaip tik mano diena mm sakys mm prsidejo ir viskas ko dar nori......zinai musu gydytojus......zodziu net nzn...kaip bus taip........ Papildyta: juk buna kad moterys net nzn kad laukiasi prasideda mm ir issivalo viskas tiesiog mazai laiko dar buvo manau ........bet 3 testai vemimas......viskas taip sutapo ..net nzn..... QUOTE(Blakstiena @ 2007 08 14, 19:51) ne nera jokiu kresuliuku nieko.......skystas raudonas kraujukas.....siek tiek kaip per vaisingas dieneles buna isskyros tokios limpancios tai va toks......tik raudonas...ne nu ka as paskambinsiu i ta greitaja sakys kiek laiko laukiesi ka sakysiu??jei gine net neapziurejo....2 gines.......ir kaip tik mano diena mm sakys mm prsidejo ir viskas ko dar nori......zinai musu gydytojus......zodziu net nzn...kaip bus taip........ Papildyta: juk buna kad moterys net nzn kad laukiasi prasideda mm ir issivalo viskas tiesiog mazai laiko dar buvo manau ........bet 3 testai vemimas......viskas taip sutapo ..net nzn..... o nėštumo testai rodė abi ryškias juosteles?
sveikos mergaites,
turiu labai dideli nerima-buvau suandien Vaisingumo centre, kad patvirtintu nestuma, nes siandien ryte testukas parode II bruksniukus. Padare tyrima ultragarsu, bet taip ir nesupratau-pasake, kad mato tik puslyte (turetu buti 5 savaiciu), bet paties leliko dar nesimato. Ar tai daugiau normalu, ar daugiau nenormalu. taip bijau nesivystancio, nes to stebukliuko laukiam apie 9 men. Prasau patarkit, ar verta nerimaut, nes kita susitikima paskyre tik po 2 savaiciu. Zinau, kad kitoms jau ir 4 savaiciu matosi zirniukas... QUOTE(Sillvija @ 2007 08 15, 00:01) sveikos mergaites, turiu labai dideli nerima-buvau suandien Vaisingumo centre, kad patvirtintu nestuma, nes siandien ryte testukas parode II bruksniukus. Padare tyrima ultragarsu, bet taip ir nesupratau-pasake, kad mato tik puslyte (turetu buti 5 savaiciu), bet paties leliko dar nesimato. Ar tai daugiau normalu, ar daugiau nenormalu. taip bijau nesivystancio, nes to stebukliuko laukiam apie 9 men. Prasau patarkit, ar verta nerimaut, nes kita susitikima paskyre tik po 2 savaiciu. Zinau, kad kitoms jau ir 4 savaiciu matosi zirniukas... zinoma kad normalu..po poros savaiciu matys jau ko gero ir plakancia sirdele...viskas labai gerai saugok save ..ir sveikinu... QUOTE(Sillvija @ 2007 08 14, 21:01) sveikos mergaites, turiu labai dideli nerima-buvau suandien Vaisingumo centre, kad patvirtintu nestuma, nes siandien ryte testukas parode II bruksniukus. Padare tyrima ultragarsu, bet taip ir nesupratau-pasake, kad mato tik puslyte (turetu buti 5 savaiciu), bet paties leliko dar nesimato. Ar tai daugiau normalu, ar daugiau nenormalu. taip bijau nesivystancio, nes to stebukliuko laukiam apie 9 men. Prasau patarkit, ar verta nerimaut, nes kita susitikima paskyre tik po 2 savaiciu. Zinau, kad kitoms jau ir 4 savaiciu matosi zirniukas... As kai buvau echo 5sav.tai irgi pamciau tik puslyte,o kai nuejau jau 7 sav.maciau plakncia sirdele.Pirmiausia ka patarsiu,tai dziaukis tuo kad esi Blakstiena,gal dar viskas bus gerai.Gal cia tikrai tik mmm. |