Greipfrukte
2007 08 13, 17:55
Sveikos, nežinau, ar naujos tos mano naujienos, bet šiandien buvo priblokšta vaistinėje, kai pasakė, kad nuo rugsėjo pirmosios visos KT bus parduodamos tik su receptu. Pati KT geriu todėl, kad man gydytoja išrašė visokiems negalavimams gydyti, geriu tai vienas, tai kitas jau 7 metai, bet recepto neturiu. Tai dabar turėsiu eiti pas kitą ginekologę (nes maniškė nebedirba), mokėti už konsultaciją 100 Lt. O dar kol pakliūsiu! Aš suprantu, kad KT ne saldainiukas, bet juk galėtų kur nors informuoti, kad ir prieš pusmetį vaistinėse. Įsivaizduoju, kad mano šokas būtų buvęs daug didesnis, jeigu būčiau nuėjusi po rugsėjo pirmosios...
eik tu sau,eik tu sau negasdink  ,man is lietuvos siuncia KT,tai ka dabar teks daryt.mesti bijau,kol UK gyvenu.vel bers baisiai.laukiu kol grysiu visam i LT.nors patikima kosmetologe turiu ten,blyn. tai kiek ilgai receptas galios? bene kas menesi teks eiti prasyt recepto? nu cia butu baisiau nei baisu,ot lobio kasyklos bus ginekologam  plius jei israsys visiems metams recepta,gi ne kiekvienas zmogus gali zusipirkti iskart metams tu tabletukiu  kazkokia bezabrazija,padarytu ,kaip UK,dalintu nemokamai nors
Greipfrukte
2007 08 13, 18:05
Klausiau vaistininkės, kaip man receptą gauti metams, tai ta sugebėjo manęs paklausti, ar aš visus metus ruošiuosi sirgti!  Kai susiprato nesąmonę pasakiusi, sakė, kad neatims iš manęs recepto. Nu bet visvien, jeigu pamesi, ar pan...  garantuotas! Man tai baugu, kad LT išaugs abortų skaičius...
na manau viskas daroma tam,kad gydytojai geriau gyventu
Utiuitiutė
2007 08 13, 18:32
Farmacininkai ir vaistininkai visomis keturiomis kovos už tai, kad būtų parduota kuo daugiau produkto. O ji taip ir bus, tai bus tik popieriuose- antibijotikai dabar irgi "tik su receptais"
QUOTE(Ciocia Polia @ 2007 08 13, 19:32) Farmacininkai ir vaistininkai visomis keturiomis kovos už tai, kad būtų parduota kuo daugiau produkto. O ji taip ir bus, tai bus tik popieriuose- antibijotikai dabar irgi "tik su receptais"   lygiai ta pati norejau parasyti
QUOTE(Ciocia Polia @ 2007 08 13, 19:32) Farmacininkai ir vaistininkai visomis keturiomis kovos už tai, kad būtų parduota kuo daugiau produkto. O ji taip ir bus, tai bus tik popieriuose- antibijotikai dabar irgi "tik su receptais"  Na nezinau, bet man antibiotiku niekad nepavyko be recepto issiprasyti
TAi tegul dar ir prezervatyvus parduoda tik su receptais
evelinki
2007 08 13, 20:10
Oho, cia tai bent  Kaip uzsienyje bus pasirodo. O tiek mamyciu ir nemamyciu siunciaisi is LT kontraceptikus
siaip jau seniai kalbama,kad kontraceptikai turi buti receptiniai, tik kad musu gydytojai juos skiria i akis pasiziureje gal tikrai geriau butu konkreciai moteriai parinkti tinkamiausius, bet negi gydytojai taip varginsis - kis kokias nors KT ir tiek ir dar - bandziau 3 KT, nei vieni netiko, tiko tik 4 - kuriuos paskyre normalus gydytojas po normaliu apziuru ir tyrimu
Greipfrukte
2007 08 13, 21:06
Nu nepatingesiu ir ryt is ryto i kokia vaistine paskambinsiu. Isvaiksciojau puse interneto, niekur neradau jokio nutarimo del KT pardavimo su receptu.  Na taip, jie receptiniai, bet juk tokiu pilna... Gal cia vaistininke pasitaike trenkta?  Bet tai kad ji taip isdeste, jog nuo rugsejo 1 viskas keisis... Eisiu aiskintis!
duokit zinot jei ka suzinosit del ty receptu - nes arba uzsipirkt reik, arba jau dabar registruotis pas gydytoja  nu blin nesamones ir su tom registracijom - pas seimos eini, siuntimo prasai, eini pas ginekologe - tada prasai, bendroj sumoj eiles min menesis  del kazkokio popiergalio, kad galetum ramiai gyvent bent del vieno dalyko - nu absurdu abrusras.. suprasciau dar kokie psichotropiniai vaistai butu... nu as tai tikrai nepatenkinta, jei cia is tikro ta sprendima priims..
Schroedingers Cat
2007 08 13, 21:44
Jau ir taip receptiniai vasitai, bet faktas, kad jei sugrieztins, tai sumazes pardavimai. dabar speju kokie 2/3 perka pacios pasiskyre. jei butu vaistu israsymo sistema tvarkinga, be eiliu ir laiko gaisimu, tuomet gal ir butu logiska tokia tvarka. o dabar tai gryna nesamone.
rudens-vaikas
2007 08 13, 23:11
Na, nežinau, kurioj čia vaistinėj taip tave išgąsdino  Nežinau, ar nuraminsiu, bet šiaip jau kontraceptikai ir taip yra receptiniai vaistai, t.y. jiems reikia recepto. Bet didžiojoje daugumoje vaistinių niekas to recepto neprašo, kadangi kontraceptikai nėra taip griežtai apskaitomi (tarkim, narkotiniams vaistams labai žiūri, kad būtų lygiai tiek receptų, kiek parduota vaistų). Mano mama vaistininkė, klausiau dėl to nutarimo - apie tokį ji negirdėjo ir abejoja, kad toks bus, nes, kaip jau minėjau, KT ir taip receptiniai vaistai  Beje, su receptais dėl KT į vaistinę ateina vienetai... Ir dauguma tikrai pačios sau pasiskiria...
vaivulis
2007 08 14, 08:02
man tai kazkoks absurdas pirkti KT pagal recepta... jei gydytoja spaskyre ir jos tiko tai kokio velnio ka smenesi gaisti laika kol gausi ta receptuka,nes eiles tai kai sovietiniais laikais prie desros...
Blogytė
2007 08 14, 08:42
man tai visiška nesąmonė, jei tik su receptais pardavinės  kai išgirdau per žinias šią žinią, tai nerealiai susinervinau  ir taip neturiu laiko, o dar jei tektų pas gydytoja eilėj stovėt...o kokios eilės tai dauguma puikiai žino
rudens-vaikas
2007 08 14, 08:53
QUOTE(Blogytė @ 2007 08 14, 09:42) man tai visiška nesąmonė, jei tik su receptais pardavinės  kai išgirdau per žinias šią žinią, tai nerealiai susinervinau  ir taip neturiu laiko, o dar jei tektų pas gydytoja eilėj stovėt...o kokios eilės tai dauguma puikiai žino  o per kokias žinias ir kada čia taip sakė?  nes niekaip nesuprantu, kodėl tą KT pardavinėjimą su receptais kažkas pateikia kaip naujovę - jos ir taip receptiniai vaistai jau seniai seniai  Na, nebent bandytų griežtinti jų tvarką (t.y. atidžiau žiūrėtų vaistinėse, kad sutaptų esamų receptų skaičius ir parduotų KT skaičius) - bet tuo labai abejoju (antibiotikų griežtai neapskaito, kuriuos jau tikrai tik su gydytojo nurodymais reikia gert, o čia KT, kurias dauguma pačios sau sėkmingai pasiskiria)...
Blogytė
2007 08 14, 09:07
QUOTE(rudens-vaikas @ 2007 08 14, 08:53) o per kokias žinias ir kada čia taip sakė?  nes niekaip nesuprantu, kodėl tą KT pardavinėjimą su receptais kažkas pateikia kaip naujovę - jos ir taip receptiniai vaistai jau seniai seniai  Na, nebent bandytų griežtinti jų tvarką (t.y. atidžiau žiūrėtų vaistinėse, kad sutaptų esamų receptų skaičius ir parduotų KT skaičius) - bet tuo labai abejoju (antibiotikų griežtai neapskaito, kuriuos jau tikrai tik su gydytojo nurodymais reikia gert, o čia KT, kurias dauguma pačios sau sėkmingai pasiskiria)... man atrodo šeštadienį, o rodė per tv3 žinias
Madam Butterfly
2007 08 14, 09:51
manęs jau seniai prašo to recepto... bet čia priklauso, į kurią vaistinę nueidavau. Eurovaistinėje niekada neprašė, o va 100metų, gintarinėje - prašė, bet pardavė vis tiek ir be recepto
kontraceptikai seniai receptiniai vaistai tik, kad niekas niekada neprašė tų receptų  . o dėl recepto labai paprasta: nueini pas daktarę (aš ėjau privačiai ir už receptą sumokėjau 20lt), išrašo receptą metam laiko ir psio  . pirk kiek nori ir kaip nori. receptas galioja metus laiko, todėl vaistininkė neatims
Blogytė
2007 08 14, 10:34
QUOTE(ruutka @ 2007 08 14, 10:09) kontraceptikai seniai receptiniai vaistai tik, kad niekas niekada neprašė tų receptų  . o dėl recepto labai paprasta: nueini pas daktarę (aš ėjau privačiai ir už receptą sumokėjau 20lt), išrašo receptą metam laiko ir psio  . pirk kiek nori ir kaip nori. receptas galioja metus laiko, todėl vaistininkė neatims  Oi net geriau pasidarė  nuraminai mane, na tikrai per metus viena kartą atrasiu laiko pas gydytoją nueit
Na aš pavyzdžiui išrašytą receptą turiu jau beveik pusę metų, o nei vienoj vaistinėje manęs nė karto jo nepaprašė  Be to maniškis receptas be termino ir berods net be datos, žodžiu daugkartinis...Dabar va kaip tik eisiu pirkti KT, žiūrėsiu ar ta tvarka tikrai pagriežtėjo
Greipfrukte
2007 08 14, 11:04
Na va, prieš darbą užbėgau į dar vieną vaistinę ir man lygiai tą patį pasakė: kad reikia recepto ir kad jis bus daugkartinis... Taip kad visos marš į poliklinikas!
Oi padidės gimstatumas tarp nepilnamečių
Blogytė
2007 08 14, 11:34
QUOTE(Nereikalinga @ 2007 08 14, 11:10) Oi padidės gimstatumas tarp nepilnamečių baisiausia, kad ne tik gimstamumas, bet ir nelegalių abortų skaičius
O tai cia rimtai?  Jau patvirtintas sitas reikalas?  Tai net ir pleistro, ziedo neparduos be recepto?
gintaryte1
2007 08 14, 14:19
man tai tikrai kazkokia nesamone, kad kontraceptikams reikes recepto, nu tik pas mus valdzia toki brieda gali sugalvoti
Agnietel
2007 08 14, 14:33
Cia del tu KT viska lemia kai istojom i ES, kadangi visur taip, tai ir pas mus ivede tokia tvarka ka nori ta daryk Gyvenu Airijoj tai kazkada cia sugalvojau nueiti ir nusipirkti tu KT nes buvo jau maniskes bepasibaigancios, tai man vaistininke is karto prasom recepta, o siaube net kojas pakirto  tai teko apsisukti ir iseiti nieko nepesus  O paskui dar snekejau su kolege-aire, tai taip, sako eina i polikninika, ten sumoka 40 euru uz konsultacija, o gyditoja israso KT 3 men net nepasiziurejusi  nu va cia tokie dalykai pas mus dedasi, bet kad nors dar nebutu abortas uzdraustas  tai va dabar ne tik vaikai vaikus gimdo,bet ir asocialai, kazkoks siaubas
Nuejau siandien i vaistine, tai man pasake, kad KT jau seniai pagal receptus  Bet dave suprast, kad jei zinau kokius vartoju, tai nereikalaus baisiai to recepto  Nors gal cia kaip kurioj vaistinej.
Bahama mama
2007 08 14, 18:26
QUOTE(Madam Butterfly @ 2007 08 14, 09:51) manęs jau seniai prašo to recepto... bet čia priklauso, į kurią vaistinę nueidavau. Eurovaistinėje niekada neprašė, o va 100metų, gintarinėje - prašė, bet pardavė vis tiek ir be recepto  ir iš manęs jau nekart reikalavo, pirmąkart prieš kokius 3 metus paprašė vienoj nedidelėj vaistinėj, tai likau apšalus. Bet kaip antibiotikų visada be recepto nusiperku (nes žianau, kurie pigūs ir tikrai man padeda, o kai nueinu pas savo gyd., tai išrašo už 60 Lt  ir sako, kad labai veiksmingi ir geriausiai padės), taip manau, ir KT galima bus be problemų gaut, gal tik ne visose vaistinėse...
DOMINUKE
2007 08 14, 18:43
Labas vakaras.ne cia pataikiau,bet nuomones paklausiu.nusipirkau kontraceptines.pradesiu gerti pirma karta.instrukcijoj skaiciau,kad reikia pradeti gerti prasidejus mano dienoms.taigi vakar man pasirode,kad ju sulaukiau ir isgeriau viena tabletyte.taciau siandien menesiniu nei zenklo.galbut tai tebuvo isskyros rausvos spalvos,kuriu siand.nebera.nezinau ka daryti,ar gerti jas toliau,ar laukti tu tikruju dienu?
Bahama mama
2007 08 14, 18:58
QUOTE(DOMINUKE @ 2007 08 14, 18:43) Labas vakaras.ne cia pataikiau,bet nuomones paklausiu.nusipirkau kontraceptines.pradesiu gerti pirma karta.instrukcijoj skaiciau,kad reikia pradeti gerti prasidejus mano dienoms.taigi vakar man pasirode,kad ju sulaukiau ir isgeriau viena tabletyte.taciau siandien menesiniu nei zenklo.galbut tai tebuvo isskyros rausvos spalvos,kuriu siand.nebera.nezinau ka daryti,ar gerti jas toliau,ar laukti tu tikruju dienu? manau, kad palauk tų dienų, tiesiog gausis, kad pirmą mėnesį išgersi viena tablete mažiau, t.y. sulauksi mėnesinių anksčiau, o toliau gersi kaip nurodyta instrukcijoj ir tai jau nepriklausys nuo mėnesinių
QUOTE(jurk @ 2007 08 14, 19:58) manau, kad palauk tų dienų, tiesiog gausis, kad pirmą mėnesį išgersi viena tablete mažiau, t.y. sulauksi mėnesinių anksčiau, o toliau gersi kaip nurodyta instrukcijoj ir tai jau nepriklausys nuo mėnesinių  dauguma KT galima pradeti gerti ir vidury ciklo, paprasciausiai tada reikia dar pirmas 10 dienu naudoti ir papildomas apsaugos priemones
vakar Eurovaist. moteris prieš mane pirko KT, tai vaistininkė pareikalavo recepto, bet pardavė. Žiauriai susinervinau  Turbūt reiks į privačias eit ir ten parduos, jiems pelnas(tabletės juk nepigios)
rudens-vaikas
2007 08 14, 22:51
QUOTE(vai2 @ 2007 08 14, 22:46) vakar Eurovaist. moteris prieš mane pirko KT, tai vaistininkė pareikalavo recepto, bet pardavė. Žiauriai susinervinau  Turbūt reiks į privačias eit ir ten parduos, jiems pelnas(tabletės juk nepigios)  keista  pas mus mieste dvi eurovaistinės ir abiejose dalina ne tik KT, bet ir antibiotikus be jokių receptų ir net neprašo jų  tai tikėjausi, kad ir kitose eurovaistinėse taip pat ir ten visada KT bus galima be recepto gaut... nors... gal čia tik pas mus dėl to taip - visgi pas mus per abi eurovaistines tik viena vaistininkė dirba, o visos kitos dirbančios tokios profesijos net neturi...
QUOTE(gintaryte1 @ 2007 08 14, 14:19) man tai tikrai kazkokia nesamone, kad kontraceptikams reikes recepto, nu tik pas mus valdzia toki brieda gali sugalvoti  prie ko cia valdzia? ......  ....... idomiai diskutuojat ir piktinates, viena net per zinias girdejo (idomu kodel tik viena, kitos ka ziniu neziuri  , ar vis tik negirdejo nei viena  ) ....... vakar butent pirkau ir pasiteiravau sakau "girdejau grieztai reikalausite nuo kito men recepto be receptu nepardavinesite" ........ vaistininko atsakymas "tiesa pasakius as nieko negirdejau, kaip pardavinejome taip ir pardavinesime, senai jie yra receptinis vaistas, bet zinant situacija prie daktaro duru mes recepto nereikalaujame"..... nu blyn galvoju ir tas ziniu nemate
QUOTE(Saga @ 2007 08 15, 09:35) vaistininko atsakymas "tiesa pasakius as nieko negirdejau, man lygiai ta pati pasake, kad negirdejo dar tokio nutarimo
rudens-vaikas
2007 08 15, 09:17
QUOTE(Saga @ 2007 08 15, 09:35) prie ko cia valdzia? ......  ....... idomiai diskutuojat ir piktinates, viena net per zinias girdejo (idomu kodel tik viena, kitos ka ziniu neziuri  , ar vis tik negirdejo nei viena  ) ....... vakar butent pirkau ir pasiteiravau sakau "girdejau grieztai reikalausite nuo kito men recepto be receptu nepardavinesite" ........ vaistininko atsakymas "tiesa pasakius as nieko negirdejau, kaip pardavinejome taip ir pardavinesime, senai jie yra receptinis vaistas, bet zinant situacija prie daktaro duru mes recepto nereikalaujame"..... nu blyn galvoju ir tas ziniu nemate  net jei vaistininkai per žinias ir būtų pamatę šią "naujieną", vis tiek nesiimtų jos vykdyti, kol negautų oficialių raštų, kad taip ar taip turi būti. O, kaip minėjau, vaistinės neturi jokių naujų nutarimų dėl KT
bevardė
2007 08 15, 10:16
Na užmėtykit mane akmenimis bet aš už receptus. Tik gerai būtų jei receptas galiotų minimum trim mėnesiam o dar geriau pusmečiui. Štai kodėl: 1. moterys butų priverstos daugiau rūpintis savo sveikata lankydamosis pas ginekologą. 2. gal tada ginekologai jau atidžiau parinkinės kontraceptikus kiekvienai moteriai, o ne skirs tuos kurių atstovas buvo paskutinis užėjęs ir siųlė daugiausia dovanų už jo platinamus KT. 3. paauglės nesusigadins savo reprodukcinės sistemos dėl perankstyvo KT vartojimo ar tuo labiau dėl noro turėti nespoguotą odą. Manau mamos auginančios paaugles tikrai džiagsis šiuo reikalavimu. KT yra rimtas hormoninis vaistas, kaip ir kiti hormoniniai turi būti parduodamas tik su receptu. Beje per žinias tikrai sakė. KT jau seniai receptinis vaistas , tiksliau visada toks buvo tik vaistinės nereikalaudavo recepto, o dabar turės laikytis taisyklių ir reikalaus. Nors manau bus vietų kur ir nesilaikys tokios tvarkos Papildyta:QUOTE(rudens-vaikas @ 2007 08 15, 10:17) net jei vaistininkai per žinias ir būtų pamatę šią "naujieną", vis tiek nesiimtų jos vykdyti, kol negautų oficialių raštų, kad taip ar taip turi būti. O, kaip minėjau, vaistinės neturi jokių naujų nutarimų dėl KT  Kokie dar oficialūs raštai? Nebent įspėjimas apie gautą baudą už receptinio vaisto pardavinėjimą be recepto. Receptas buvo būtinas visada, tik kad ginekologai ir vaistininkai į tai numoję rankas buvo.
pirkau pirmadienį KŽ.. niekas nieko neprašė ir nieko nesakė
QUOTE(Dasha @ 2007 08 13, 22:24) duokit zinot jei ka suzinosit del ty receptu - nes arba uzsipirkt reik, arba jau dabar registruotis pas gydytoja  nu blin nesamones ir su tom registracijom - pas seimos eini, siuntimo prasai, eini pas ginekologe - tada prasai, bendroj sumoj eiles min menesis  del kazkokio popiergalio, kad galetum ramiai gyvent bent del vieno dalyko - nu absurdu abrusras.. suprasciau dar kokie psichotropiniai vaistai butu... nu as tai tikrai nepatenkinta, jei cia is tikro ta sprendima priims..  norint eiti pas ginekologa nereika seimos daktaro siuntimo
Utiuitiutė
2007 08 15, 14:13
QUOTE(bevardė @ 2007 08 15, 11:16) KT jau seniai receptinis vaistas , tiksliau visada toks buvo tik vaistinės nereikalaudavo recepto, o dabar turės laikytis taisyklių ir reikalaus. Va, norėjau irgi parašyt. KT ir DABAR yra TIK SU RECEPTAIS parduodamas vaistas
rudens-vaikas
2007 08 15, 22:16
QUOTE(bevardė @ 2007 08 15, 11:16) Kokie dar oficialūs raštai? Nebent įspėjimas apie gautą baudą už receptinio vaisto pardavinėjimą be recepto. Receptas buvo būtinas visada, tik kad ginekologai ir vaistininkai į tai numoję rankas buvo. taigi aš sakau, kad jokių naujų oficialių pranešimų vaistinės negavo. O kad KT reikia recepto tai seniai jau yra nustatyta, todėl man ir buvo keista, kad tai dabar kaip naujieną iškėlė Beje, pasėdžiu pas mamą vaistinėj, tai situacija maždaug tokia: ateina viena kita panelė, kuri turi receptą. Daug ateina tokių, kurios pakalbėjo su ginekologe, bet kadangi KT nėra kompensuojamos, tai iš to recepto jokios naudos (nes vis tiek jo niekas beveik neprašo  ) - tai arba receptą pamiršta kažkur namie, arba išvis nevargina gydytojos to recepto rašymu. Žinoma, ateina ir tokių, kurios tiesiog vaistinėj renkasi KT. Ir nepadeda jokie aiškinimai, kad geriau pas ginekologą būtų nueiti. Visaip žmonės teisinasi: ir kad nėr kada ten nueiti, ir kad jokių tyrimų neatlieka (man, beje, irgi nieko neatlikinėjo. Gerai tik kad tą daktarę šiek tiek pažįstu ir ji man bent jau neskyrė to, už ką jai tam tikros farmacijos firmos dovanėlių duoda). O daugiausia perka tos panelės, kurios atostogoms iš Airijos grįžta: nei jos pas ginekologę buvo, nei žino, ko nori. Perka po 6-8 dėžutes dauguma. O keisčiausia tai, kad jei nėra jų norimų, tai ima tada bet kokias Aš irgi už KT pardavimo sugriežtinimą, nes tai nėra saldainis. Visgi vaistai ir gana stiprūs. Tiesiog nemanau, kad ta didesnė kontrolė (jeigu išvis tokia bus) padės. Visada atsiras vaistinių, kurios dalins KT be receptų. Manau, ir ginekologai turėtų ne iš lempos ar pagal paciento skundus (kartais jie net netikslūs, ar net įsivaizduojami gali būt) KT skirt, o bent kokius tyrimus atlikt. Nes kam man ten eiti ir eilėj grūsti, jeigu žinau, kad gydytojas bus linkęs man iškart paskirti tą vaistą, kurį prieš tai jam pareklamo tam tikros firmos atstovai ir už tam tikrą pardavimų skaičių jam pažadėjo dovanų.
QUOTE(vai2 @ 2007 08 14, 22:46) vakar Eurovaist. moteris prieš mane pirko KT, tai vaistininkė pareikalavo recepto, bet pardavė. Žiauriai susinervinau  Turbūt reiks į privačias eit ir ten parduos, jiems pelnas(tabletės juk nepigios)  O aš pirkau irgi tą pačią dieną eurovaistinėj-ir vėl nei prašė mano recepto, nei įspėjo apie pakitusią tvarką, taip kad nežinau - matyt labai disciplinuota ir lankanti ginekologus atrodau QUOTE(rudens-vaikas @ 2007 08 15, 23:16) Manau, ir ginekologai turėtų ne iš lempos ar pagal paciento skundus (kartais jie net netikslūs, ar net įsivaizduojami gali būt) KT skirt, o bent kokius tyrimus atlikt. Nes kam man ten eiti ir eilėj grūsti, jeigu žinau, kad gydytojas bus linkęs man iškart paskirti tą vaistą, kurį prieš tai jam pareklamo tam tikros firmos atstovai ir už tam tikrą pardavimų skaičių jam pažadėjo dovanų. Kai man paskyrė dabar mano geriamus KT, gydytoja tiesiog issitraukė maišą visokių KT dėžučių ir paklausė kurių noriu....  Išsirinkau naujausios kartos, gavau dėžutę pabandymui ir gėriau. Vėlesni ginekologai per daug ir nesivargindavo - paklausdavo, ar esu gėrus, ar tiko, ir maždaug gerk ir toliau, jei tiko, visokie bandymai pasakyti,kad gal reiktų labiau ištirt, nei vieno neįtikino...  Vat ir visa sistema
QUOTE(Tutsi @ 2007 08 14, 13:42) O tai cia rimtai?  Jau patvirtintas sitas reikalas?  Tai net ir pleistro, ziedo neparduos be recepto?  Aha ri man idomu ar parduos žiedą ar pleistrą be recepto? Juk ten irgi tokie pat hormonai tik nereikia jų gerti.
QUOTE(Rani @ 2007 08 15, 13:01) norint eiti pas ginekologa nereika seimos daktaro siuntimo  nu labadiena, bent jau KMUK (kurios poliklinikoj as ir prisirasius) tai reikia ir reikejo visa laika.
bevardė
2007 08 17, 09:02
O gal šį receptą galės išrašyti ir šeimos gydytoja?
o man va toks klausimas iskilo del vaistiniu.sakot tikrina kiek parduota tableciu ir ar sutampa su receptu skaicium.o jei receptas metams tai kaip suskaiciuos ar patikrins kad pagal recepta pardave?na cia man siaip idomu.
man sita tvarka atrodo bereikalinga esant tokiai medicinos paslaugu kokybei.galbut visai jaunoms ir nederetu pardavineti,ar tomkurios atejo ir nezino kokiu nori.as 5 metus geriau vienas i rtas pacias, pas gydytoja lankiausi reguliariai,tai eiti del recepto tik kaip ir nesamone.
Linaute
2007 08 17, 10:52
QUOTE(mikki @ 2007 08 17, 09:59) o man va toks klausimas iskilo del vaistiniu.sakot tikrina kiek parduota tableciu ir ar sutampa su receptu skaicium.o jei receptas metams tai kaip suskaiciuos ar patikrins kad pagal recepta pardave?na cia man siaip idomu. man sita tvarka atrodo bereikalinga esant tokiai medicinos paslaugu kokybei.galbut visai jaunoms ir nederetu pardavineti,ar tomkurios atejo ir nezino kokiu nori.as 5 metus geriau vienas i rtas pacias, pas gydytoja lankiausi reguliariai,tai eiti del recepto tik kaip ir nesamone. neperskaiciau visos temos, bet jus cia rimtai, kad nebegalesiu Kt nusipirkti nuo rugsejo be recepto???
DaivaGrin
2007 08 17, 12:06
QUOTE(Dasha @ 2007 08 16, 22:49) nu labadiena, bent jau KMUK (kurios poliklinikoj as ir prisirasius) tai reikia ir reikejo visa laika. Nu zinok tikrai jokio siuntimo is seimos gydytojo pas ginekologa nereikia  Kaip tik siandien buvau  Pati seimos gydytoja man patare paciai uzsiregistruoti pas ginekologe - todel keista, kaip tame paciame mieste, tik skirtingose polilinikose taip skiriasi tvarka p.s. as Aleksoto klinikose registruota
|
|