Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Dar viena gimdymo istorija
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Gimdymo istorijos
Ausyte1
Jau buvo praejus teorine gimdymo data, todel gimdymo laukiau kiekviena diena. Ir stai viena grazu sekmadienio ryta, apie 6 val. jauciu kazkas darosi pilvelyje. Lyg ir sumaudzia, bet netrukus atleidzia. Galvoju - gal jau cia saremiai pirmieji, bet kazkodel labai jau trumpi... Reikia toliau miegoti. Bet kazko nesimiega ir tiek. Guliu ir laukiu, kas bus toliau. Pamaudimas vel pasikartoja... Sirdis jaucia, kad cia kaip tik ta diena, kai sulauksim savo vaikelio.
Nebeistveriu ir lipu is lovos. Galvoju, kad reiktu nusiprausti, nes jei vaziuosim i ligonine, reikia buti pasiruosus, tvarkingai. Zodziu - dusas, higienos proceduros, isplauta galva (gi vaikelis turi pamatyti mamyte grazia smile.gif). Ziuriu jau ir 8 val., galvoju reikia kelti vyra, kad ir jis moraliskai pradetu ruostis.
Ateinu i miegamaji ir sakau: "tikriausiai siandien mes gimdysi". Jis pakelia uzsimiegojusias akis ir sako: "tu zinai, kad tokiais dalykais juokauti negalima" smile.gif
As jam: "as rimtai". Tada jis man: "saremiai prasidejo? ar reguliarus? kas kiek minuciu?" (paklause visk, ka ismoko pas Semeta) biggrin.gif As jam: "lyg ir kas 10-15 min, bet reiktu paskaiciuoti".
Nu ka, vyras keliasi, prausiasi ir po truputi ruosiames.
As sedziu dar su chalatu prie teliko, kazka ziuriu ir uzsirasineju, kada prasideda saremiai. O saremiai kazkaip labai jau reguliarus, bet ne tokie jau ir skausmingi.
Vyras sako: "skambink gydytojai". Mes buvom susitare su gydytoja, tai reikejo ja kaip ir issikvieti. As galvoju, dar tik 8 val., o sekmadienis, zmones turbut miega...
Nu ka, as praskaiciavau saremiu reguliaruma iki 10 val. ir nutariau, kad jau padorus laikas kambinti gydytojai.
Gydytoja sako: "kaip jauciates?". As sakau "gerai". Ji sako: "tai jei labai neramu, galit vaziuoti i ligonine, bet siaip tai gimdymas pirmas, labai greitai nebus, galit dar ir namie pabuti". As jai sakau :"tikrai gerai jauciuosi, dar busiu namie". Sutarem, kad kai jau vaziuosiu, jai paskambinsiu.
Nu ka, reikia kazka veikti. Saremiai kas 8 min, o as zveriskai valgyti noriu (as visada rytais labai noriu valgyti). Bet zinau, kad pries gimdyma geriau neprivalgyti.
Pasidariau stiprios arbatos, isviriau vyrui pavalgyti (nieko ypatingo - makaronu smile.gif). Sedim, ziurim telika.
As vis saremio metu po kambari pavaikstau, pakvepuoju, pasuku liemeni. Viskas greitai ir praeina.
Dar sugalvojau, kad reiktu nuotaika pasikelti ir paziureti kokia gera komedija. Isijungiau DVD, pasiziurejau megiama komedija.
Apie 12 val. galvoju, kad turbut reiktu jau vaziuoti. Vyras sako - "gal dar uzvaziuojam prabalsuoti?" (nes kaip tik ta sekmadieni buvo rinkimai). As pagalvojau, tiek to, apsieis si karta is be musu balsu smile.gif
Zodziu, issiruosem is namu apie 12,30 val., nusprendem, kad kaip pirmas gimdymas, maziausiai 10-12 val. gimdysim, reiskia iki vakaro greiciausiai nepagimdysiu, reikes kazka veikti gimdykloj... Nutarem sustoti prie Maximos ir nusipirkti kokiu kryziazodziu ar zurnalu smile.gif
As jau i Maxima nebejau, nes saremiai gal kas 5 min buvo, pasedejau masinoj, vis pakvepuodama. Bet jauciausi dar labai neblogai.
Tai va, apie 13 val. mes buvom gimdymo namuose. Priemimo skyriui uzsiregistravom, persirengem, atejo budinti gydytoja. Paziurejo - kaklelis 4 cm atsidares. Teoriskai 1cm atsidarineja per 1 val. Reiskia dar 6 val gimdykloj... Abu su vyru pagalvojom, kad nemazai cia prabusim...
Nu ka - pasidarem priemime visas reikalingas proceduras ir i gimdykla.
Gimdykla gavom didziule, su vonia, su ciuziniu, kamuoliu ir pan. Galvoju - kaip nors isbusim, vonioj pagulesim smile.gif
Standartine procedura - pagulde trumpam mane ant lovos, paklause vaiko tonus, pamatavo saremiu stipruma. Viskas gerai, gimdymo veikla prasidejusi ir eina tvarkingai.
Mes su vyru laimingi, patenkinti, laukiam, kada cia prasides tas didysis skausmas.
Gal kokia valandele mes kvepavom, vyras masazus dare, sukom liemeni, vaiksciojom po gimdykla. Atvaziavo ir mano gydytoja. Sako "paziurekim, kaip cia jums sekasi". Paziuri - ogi jau 8 cm atsidare. As sakau, negali buti! blink.gif biggrin.gif
Jinai man "dar kokia valandele ir bandysim stumti". Bandysim tai bandysim.
Ta valandele mano vyras kaip reikiant paprakaitavo mane bemasazuodamas. Mano saremiai daznejo ir stiprejo. As jam vis sakiau, kad masazuotu stipriau, tai jam net ranka nutirpo rolleyes.gif O akusere vis ateina ir vis stebisi: "kaip jus cia graziai ir pavyzdingai gimdot" thumbup.gif
Dar karta atejo gydytoja. Sako - "lipk ant lovos, pasirodyk". As jai "nenoriu guleti, kai guliu labiau skauda..." Bet ka cia priestarausi, uzlipau ant lovos. Tik uzlipau, vandenys nubego. Gydytoja klausia : "ar nesinori dar stumti?". As jai: "gal truputi ir norisi..." Ji man: "tai kai uzsinoresi, pabandyk". Nu gerai...
Guliu, laukiu to noro. Lyg ir ateina tas noras. Klausiu: "tai jei noriu stumti, tai stumti?". Man sako: "tai taip". Nu gerai, stumiu. Stumiu pagal visas taisykles, kaip Semetos mokyklelej moke. Jokiu ten garsu is burnos, jokio spaudimo i zandus, tiesiog stirpiai ikvepi ir stipriai stumi.
Taip pastumiau viena karta. Gydytoja sako: "saunuole, labai gerai gimdai". Praejo noras stumti, laukiam kol vel ateis... Dar karta stumiam. Ir vel visi sako, kad saunuole. As nelabai suprantu - skausmo kai stumi praktiskai nera, kazin ar nors kas ten vyksta? g.gif
Klausiu: "tai as jau cia gimdau ar kaip?" smile.gif
Gydytoja sako: "aisku kad gimdai, gerai gimdai".
Dar pora pastumimu ir tik jauciu, kad kazkas slidus is manes islindo smile.gif smile.gif
O cia gi musu mazyte gime.
Ir gime ji 16,24 val. Mes gimdykloj prabuvom gal kokias tik 3 val.
Zodziu, ne visos, kurios gimdo pirma karta, gimdo ilgai ir labai skausmingai.
Svarbu gerai nusiteikti, pasitiketi savimi ir viskas buna gerai ir lengvai.

Sekmes visoms besiruosiancioms gimdyti!
tenelga
Ramiu nakteliu ir dziaugsmingu dieneliu 4u.gif
Rucelie
thumbup.gif saunuoliai thumbup.gif smagu, kai viskas taip ramiai wub.gif
morgana
jooo, smagiai cia taip aprasei thumbup.gif as irgi noreciau ,kad man taip butu, kai ateis laikas biggrin.gif
stellcis
OHO tikrai labai smagu smile.gif)) Dvelkia ramia dvasine busena smile.gif)) Sėkmės augant 4u.gif
Asia
Sveikinu, šaunuolė thumbup.gif
Kai paskaitau tokių istorijų ir pačiai ramiau pasidaro, nes nežinau ko laukti: pirmą gimdžiau sunkiai, antrąją per 1,5 val. O kaip bus su trečiuoju ? g.gif g.gif g.gif
Ausyte1
Ačiū už palinkėjimus! mirksiukas.gif
Svarbiausia nepanikuoti ir gimdymas bus tikrai sklandus.
P.S. gi neparasiau, kuo baigesi su tais pirktais kryziazodziais ir zurnalais biggrin.gif ju mums taip ir neteko gimdykloj paskaityti tongue.gif
Leita
grazu wub.gif
kad visoms taip lengvai eitusi 4u.gif
ketti
Susizavejau tavo gimdymu 4u.gif . Taip graziai papasakojai, o ir pats gimdymas taip lengvai praejo - saunu thumbup.gif. Ir toliau linkiu jums gyvenime viska lengvai pasiekti ax.gif
aurra*
SUPER thumbup.gif labai grazi istorija,taip raminanciai nuteikia rolleyes.gif kadangi musu seimynelei irgi arteja ta didzioji diena,tai tavo istorija mane labai nuramino ir sauniai nuteike thumbup.gif tikiuosi mes irgi turesim tiek ramybes, kantrybes ir stiprybes ta didziaja diena rolleyes.gif

o jums sekmes augant thumbup.gif
Gili
Negaliu patiketi, kad taip lengvai buna
Jurgiux2
Šaunuolė!!! Kaip faina skaityt tokias gražias ramybės istorijas! Linkiu visoms tokios ramybės, manau, ji daug padeda net jei nėra viskas taip sklandžiai.
Meg
Shaunuole - malonu tokias istorijas skaityt, ir negimdziusioms ramiau.
ne tai kad kai prisiskaitai, kad vos nemire ish skausmo kai kurios, tai tada su baime to gimdymo ir lauki... tiksliau nelauki... ax.gif
kregzduce
ach kaip šaunu, kad taip gražiai gimdėt su vyru (tikrčja to žodžio prasme) wub.gif
drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif sveikatėlės jums ir jūsų mergytei drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Žiba
Tikrai gražus gimdymas thumbup.gif
Ak, kad visoms taip doh.gif
Sėkmės wub.gif
Džiuga+
Fantastika kažkokia, taip ir namie pagimdyti galima smile.gif Žinau, kad yra paskaičiuota, jog keli procentai moterų gimdo visai be skausmų. Sveikinu, kad ir auginti taip būtų lengva.
Cuca
Puikiai prisimenu ta sauleta sekmadienio ryta rolleyes.gif nes lygiai taip pat kaip ir tu,pabudau nuo prasidejusiu saremiu ax.gif o 11.50 man ant krutines jau gulejo lelyte wub.gif Bet gimdeme tikriausiai skirtingose ligoninese...Smagu sutikti ta pacia diena gimusius leliukus rolleyes.gif biggrin.gif
alex
wub.gif wub.gif wub.gif
Ugneo
thumbup.gif Ačiū, kad savo pasakojimu suteikiai siek tiek vilties, kad galima pagimdyti be dideliu skausmu.
SD
thumbup.gif kad man taip butu... ax.gif
Birbiziukas
SMAGU GIRDĖTI, KAD TAIP LENGVAI GIMDEI 4u.gif NA AŠ IR PASIGIRSIU blush2.gif , KAD MANO VISAS GIMDYMAS TRUKO TIK 3 VAL.SU KELIOM MINUTĖM ax.gif
dinora
Ausyte1,

buk gerute pasakyk kaip ta daktare Mačiulienė, as pas ja kaip tik vaziuoju tartis? laukiu zinutes...
Incė
sveikinu saunuole thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
sanidiki
4u.gif
Galway_girl
Labai grazi istorija 4u.gif
vi78
taip paprasta ,bet tuo paciu grazu mirksiukas.gif .sveikinu 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.