Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kada jūsų vaikas išmoko pats nusivalyti užpakalį?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 3 iki 7 metų
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
upšė
na, mano sunus jau 5 metu, bet mes dar patys stengiames jam padeti, nes pats nevisada gerai susitvarko tuose reikaluose blush2.gif
snieguoliuke_123
mūsiškis tai susitvarko nuo trejų su puse biggrin.gif
lannasuper
dukrytei 5 moka pati susitvarkyti,i toleta irgi neileidzia,bet po rimto mane pasaukia,kad nuvalyciau,manau kad nuo kitu metu jau leisiu paciai,daba kolkas priziiuriu nes paskui buna raudona ruryte.
inteja
QUOTE(jurgabu @ 2009 07 13, 17:09)
maniske triju metu, bet labai jau visur savarankiska, kartais net nervina tas jos savarankiskumas, kai eina i toleta, isvaro uz duru, arba ateina i pagalba kitam, papieriaus atvyniot ar kelnes numaut , palaikyt ,kad i unitaza neikristum biggrin.gif , nors pasitaiko,kad saukiasi pagalbos, bet labai retai
*

Geras thumbup.gif Skaitau ir negaliu patikėti, nes manoji lygiai taip pat elgiasi doh.gif
Lotyna*
Dar neismokom ... Bet greitu laiko ismoksim ... smile.gif
Maniskiui 3,5 m. ax.gif
PUPA13
maniskiui 4m,kai pradejo eiti i darzeli ir ismoko,bet kaip juokinga buna,kai vaidina savarankiskus,mane irgi is vonios isvaro kai eina maudytis ir reikia nusirengti jam lotuliukas.gif Saunuoliai tie vaikuciai 4u.gif
jolkasem
mano sunui 5 metai, bet kolkas namie valau as, darzeli valosi pats, leidom valytis paciam nuo 3 metu, bet neiseina gerai, tai vis dar valau, nors manau reiktu duoti jau valytis paciam g.gif
Askita
Labuka visoms,

maniškiui 4,5metų ir tik dabar jau pats pradėjo valytis... Truputį teko paskatinti, sakydavau va jau tu koks didelis ir visą moki pats tongue.gif ... Iš pradžių nelabai norėjo, tačiau po keleto tokių pagyrimų susitvarko jau vienas.

Labai dėl to džiaugiuosi blush2.gif
redukee
na mano mergaite 3.5 metu,bande viena karta pati nusivalyti,bet ivyku "didele nelaime" ir visas vonios kambarys(pas mus dusas is wc kartu) buvo isterliotas kakuciu.poto karto ji bijo pati valytis,sako,kad vel "nelaime" man atsitiks.bet viliuosi kad anksciau ar veliau ateis laikas,kai jau uzsimanys but savarankiska ir wc
jekaterina.s
na mes vis dar niekaip neismokstam nusivalyti po kakiuko, pastoviai saukia: mama padariau ax.gif , darzelio dabar nelankome, nes pradejome gyventi uzsienyje. bandysime ismokti sio savarankiskumo namu salygomis blush2.gif
**Amore Dea**
dar padedu smile.gif
Askita
Maniškiui 4 m. ir 11 mėn. jau pora mėnesių valosi pats thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
jekaterina.s
mano vaikinukas pries pora dienu vis delto nusprende nusivalyti ruriuka pats bigsmile.gif doh.gif ax.gif , oooooooo, kad kelnaites galetu kalbeti..... lotuliukas.gif, bet sakiau saunuolis tu koks pats nusivalei, matysim kaip cia mums toliau eisis smile.gif
jitute
mano vaikinukui jau 5 metai, bet vis dar valau pati, pora kartu bande, bet nesikmingai biggrin.gif nugara vos ne iki pazastu buvo visa s..... biggrin.gif nu bet viskam savas laikas, ner kur skubeti, o darzeli sake visai jis nekakoja blush2.gif
rutixxx
Apie penktus metus mazoji.
Liutasi
Maniškis prieš pora savaičių pars nusivalė pora kartų, ir dar neleido man patikrinti, tai taip subinukas nušuto, kad dabar nebebando. lotuliukas.gif Dabar mane kviečia pagalbon. O kaip daro darželyje neatėjo į galvą paklausti. g.gif Rytinį kakojimą tai ten atlieka.
**Gin**
Na maniske pati susitvarko, jai beveik 3 m., bet karts reikia prizvelgti ka daro uzsidarius duris biggrin.gif
cud@bury
sveikutes mano bernuzelis tai ruriuka ismoko kruopsciai valyt gal 4.5metuku g.gif ,su avarijom,patikrom,bet dabar thumbup.gif nesuku galvos mums beveik 6
Dosera
Mano penkiametis pats dar nesugeba nusivalyti, vis šaukia - "jau padariau", o darželyje stengiasi visai nekakoti. Jau seniai jam sakau, kad valytųsi pats, o jis vis - "aš nemoku, man nepavyks, mamyte, tu nuvalyk". Gal kada išmoks.
mama_gulbe
QUOTE(Dosikas @ 2009 09 23, 21:50)
Mano penkiametis pats dar nesugeba nusivalyti, vis šaukia - "jau padariau", o darželyje stengiasi visai nekakoti. Jau seniai jam sakau, kad valytųsi pats, o jis vis - "aš nemoku, man nepavyks, mamyte, tu nuvalyk". Gal kada išmoks.
*

tai parodykit kaip tai daryti
gal jis ir nemoka nes nezino unsure.gif atplesti popieriu kaip iduodad i rankas ir su jo ranka viska darot
viska issamiai paaiskinti mirksiukas.gif
ingridukas
maniskiui keturi,jau bando valytis pats,bet dazniausiai dar as tai darau.
lenusia
Mano dukrytei 4 metai, jau pusmeti pati tvarkosi, aisku buna visko, bet kitaip neismoks... Buvo ir ismestu kelnaiciu ir isteptu sienu rolleyes.gif
*Caras*
Man ir labai įdomu kaip išmokyt vaiką nusivalyt dupce. Maniškiui 3,5 metukų, bet pats net nebando valytis. Sako jau padariau, o aš jam sakau : tai ką man daryt? O jis man: valyk dupa, gražiai prašau lotuliukas.gif . Sakau pats valykis, o jis man nemoku.
^Braškytė^
mano irgi dar nemoka jam 3,8m
,visad saukiasi manes ,sakau tai nusivalyk pats ,
sako nemoku sad.gif gal dar anksti g.gif
erikiuxxx
pats ismoko,dabar 2,9m,tai jau gerai valo,bet kiek popieriaus sunaudoja doh.gif
jekaterina.s
maniskis nesenai jau pabande valytis pats, viskuo buna doh.gif biggrin.gif , buna kad ir as valau, manau kad ismoks su laiku smile.gif
redukee
pati dar nesivalo,mama dar nuvalo
Flavia
Maniskiui greit bus 3 metukai...valytis pats tikrai dar nemoka ir nelabai noro yra pas ji tai daryti blush2.gif
beto kai pradejau valyti su tualetiniu popieriumi,jam neptiko,taigi teko vel pirkti slapias serveteles.. smile.gif
bet su jomis nors 100% gerai nusivalo,galima sakyt kaip nuplauta jau
jurgytia
Mūsų irgi kai reikia pats nusivalo, bet namie tai dažniausiai pašaukia, o ir man geriau pačiai pavalyti biggrin.gif
Mon Amour
Net nerodo noro pati valytis verysad.gif Darželį nekakoja, o namie mane visada šaukia
Sun_girl~
oi,tie musu vaikai,maniskei jau 8m,bet ir tai dar kartais papraso kad nuvalyciau,na mokykloj,sveciuose,ar jei pas mus kas yra tai nepraso,supranta kad jau geda,bet kai namie vienos,tai pasaukia JAAU...
azen
na maniskei tuoj sesi, mama saukiasi kai padaro labai diiideli kakuti arba kai patrydoja. o taip tai stengiasi pati. zinoma buna visko, bet karts nuo karto vis pabandau kazkaip tai papasakoti viska. svarbiausia vaikui nepriekaistauti, kad na kada tu ismoksi? ir t.t. geriau vaika padrasinti. mirksiukas.gif
astaliut
labuka 4u.gif
manikis tai nuo 3 m bando pats valytis,kartais pasisaukia kai jau daug padaro ir skystokai,o tai tai visad pats nori,as jam leidziu tai daryti tik paprasau patikrinti ar gerai,jis nepriestarauja,bet labai jau nori but savarankiskas ax.gif
Aidola
Mano vyresneliui 4 metai, bet pats nesivalo, saukia, kad nemoka. Ir mokytis visai neturi noro. Labai jau nenori buti savarankiskas. Uztat mazoji, jai 2 m. 6men., labai nori pati valytis, tik rankyte kazkaip trumpa, nesiseka smile.gif
lunde
Maniske valosi pati nuo 2metu.Nors zinau,kad ateis momentas,kai nebenores to daryti pati..
akvilyte
QUOTE(Auksela @ 2009 10 06, 23:59)
tik rankyte kazkaip trumpa, nesiseka  smile.gif
*

aha, mano dičkis vis sakydavo kad nepasiekia... matyt darže liepdavo nusivalyt... bet jam neišeidavo schmoll.gif šią vasarą pažiūrėjau kad jau pasiekia.. bet dar spardėsi, kad nemoka.. paskui aš vis pašnekindavau kad gal pamėgink... na kai aš nematysiu.. tai ir pradėjo bigsmile.gif dabar jau visai nebeprašo schmoll.gif buvo 4 metai ir du mėn bigsmile.gif
ugne77
maniškiui va suėjo 6 metai, ir bėda, nesivalo, nes nenori iįsitepti rankyčių ax.gif , pareiškė. Kad ir kaip su tėčiu bandome mokinti, siūlome bandyti pačiam, tai sako nenoriu, nemoku negaliu. O darželyje jis nedaro net, nes bijo, kad niekas jam nenuvalys, kartą net avarija buvo, užsinorėjo, o bijojo kad nenuvalys, tai ir i kelnes padarėme. blush2.gif ech, ka padarysi, kad tie pipirai mūsų tokie. Bet vis tik patarkit kaip pripratinti.
jekaterina.s
oi tie vaikuciai pabiruciai, nezinau ka patarti, nes maniskis panasiai taip elgiasi, kartais pabando nusivalyti pats, kartais saukiasi "PADARIAU", ivairiai zodziu. kantrybes mamukai 4u.gif 4u.gif 4u.gif
*Liūtė*
mANISKE NUO 2.5 METU VALOSI PATI,ASKU BUdavo visko, ir issiteplioja, bet labai noriai pati valosi. Kartais pasaukia mane.
DiaSelė
kai pasysioja valosi pati,o kai rimtesnis reikalas valau as arba tete,dukrai dabar 3m.
delfiniux
Turbūt penki buvo kai pats pradėjo valytis.Darželyje net nedarydavo.Pareiške,kad nera kas užpakalį nuvalys doh.gif
rimmka
QUOTE(ugne77 @ 2009 10 11, 00:02)
maniškiui va suėjo 6 metai, ir bėda, nesivalo, nes nenori iįsitepti rankyčių  ax.gif , pareiškė. Kad ir kaip su tėčiu bandome mokinti, siūlome bandyti pačiam, tai sako nenoriu, nemoku negaliu. O darželyje jis nedaro net, nes bijo, kad niekas jam nenuvalys, kartą net avarija buvo, užsinorėjo, o bijojo kad nenuvalys, tai ir i kelnes padarėme.  blush2.gif ech, ka padarysi, kad tie pipirai mūsų tokie. Bet vis tik patarkit kaip pripratinti.
*

Na ir maniškis toks pat,bet kai atsirado mažiukas užsinorėjo daugiau savarankiškumo smile.gif labai jam patinka valytis su drėgnomis servetėlėmis pabandykit ir Jūs šį variantą 4u.gif
Voverė
Iki 6 metų tai kartais dar pašaukdavo mane ..... Bet už tai yra kita problema lotuliukas.gif Mokykloje yra tokie tualetai, kur atsitūpti reikia .... na neina ten. Bijo apsisisioti kelnes. Nepamokinau gamtoje už krūmo daryti, tai dabar teks laukti kitos vasaros ir myžčioti kur papuola progai pasitaikius lotuliukas.gif doh.gif Esam ir gamtoje tai darę, ale eidavau kartu ir numaudavau pati jai kelnes .... na neapsivarydavo . Reikėjo blyn leisti vieną į krūmus , nebūčiau dabar bėdos turėjusi doh.gif
Visažistė
mums 5m sunkiai sekasi
Juodkrantė
Nu maniškiai dar nė vienas pats nenusivalo blush2.gif

Kartais sūnus pamėgina, tai nelabai ten jam kas gaunasi biggrin.gif Tipo nusivalo...
Hariene.

maniskis tai 5 metu pradejo normaliai valytis, bet tai daro laaabai nenoriai, mat nemalonu jam. o slapios servieteles - gera mintis, kazkaip as jas pamirsusi buvau, tikrai, gal lengviau su jomis valytis.
gera tema, subtili tokia... bet aktuali biggrin.gif
Klajokle
manajai 5m,valosi pati,bet nenusivalo kaip priklauso... doh.gif Mokomes toliau doh.gif
agnyte344
Mano panelei 5 metukai,bet dar nesivalo pati,yra buve kartu teke paciai valytis,bet to gal nelabai valymu galim pavadinti biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
jekaterina.s
oi maniskis vel nenori valytis doh.gif , sako: ai geriau tu pati mam blush2.gif doh.gif , nu nesavarankiskas tai baisiai blush2.gif doh.gif
rimmka
QUOTE(smalsi77 @ 2009 11 02, 19:15)
maniskis tai 5 metu pradejo normaliai valytis, bet tai daro laaabai nenoriai, mat nemalonu jam. o slapios servieteles - gera mintis, kazkaip as jas pamirsusi buvau, tikrai, gal lengviau su jomis valytis.
gera tema, subtili tokia... bet aktuali  biggrin.gif
*

Na ir man tos servetėlės nebūtų į galvą atėję,bet atsiradus mažiukui vyresnėlis pats sugalvojo sau pritaikyti thumbup.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.