na, mano sunus jau 5 metu, bet mes dar patys stengiames jam padeti, nes pats nevisada gerai susitvarko tuose reikaluose
mūsiškis tai susitvarko nuo trejų su puse
dukrytei 5 moka pati susitvarkyti,i toleta irgi neileidzia,bet po rimto mane pasaukia,kad nuvalyciau,manau kad nuo kitu metu jau leisiu paciai,daba kolkas priziiuriu nes paskui buna raudona ruryte.
QUOTE(jurgabu @ 2009 07 13, 17:09) maniske triju metu, bet labai jau visur savarankiska, kartais net nervina tas jos savarankiskumas, kai eina i toleta, isvaro uz duru, arba ateina i pagalba kitam, papieriaus atvyniot ar kelnes numaut , palaikyt ,kad i unitaza neikristum Geras
Dar neismokom ... Bet greitu laiko ismoksim ...
Maniskiui 3,5 m.
maniskiui 4m,kai pradejo eiti i darzeli ir ismoko,bet kaip juokinga buna,kai vaidina savarankiskus,mane irgi is vonios isvaro kai eina maudytis ir reikia nusirengti jam
mano sunui 5 metai, bet kolkas namie valau as, darzeli valosi pats, leidom valytis paciam nuo 3 metu, bet neiseina gerai, tai vis dar valau, nors manau reiktu duoti jau valytis paciam
Labuka visoms,
maniškiui 4,5metų ir tik dabar jau pats pradėjo valytis... Truputį teko paskatinti, sakydavau va jau tu koks didelis ir visą moki pats Labai dėl to džiaugiuosi
na mano mergaite 3.5 metu,bande viena karta pati nusivalyti,bet ivyku "didele nelaime" ir visas vonios kambarys(pas mus dusas is wc kartu) buvo isterliotas kakuciu.poto karto ji bijo pati valytis,sako,kad vel "nelaime" man atsitiks.bet viliuosi kad anksciau ar veliau ateis laikas,kai jau uzsimanys but savarankiska ir wc
na mes vis dar niekaip neismokstam nusivalyti po kakiuko, pastoviai saukia: mama padariau
dar padedu
Maniškiui 4 m. ir 11 mėn. jau pora mėnesių valosi pats
mano vaikinukas pries pora dienu vis delto nusprende nusivalyti ruriuka pats
mano vaikinukui jau 5 metai, bet vis dar valau pati, pora kartu bande, bet nesikmingai
Apie penktus metus mazoji.
Maniškis prieš pora savaičių pars nusivalė pora kartų, ir dar neleido man patikrinti, tai taip subinukas nušuto, kad dabar nebebando.
Na maniske pati susitvarko, jai beveik 3 m., bet karts reikia prizvelgti ka daro uzsidarius duris
sveikutes mano bernuzelis tai ruriuka ismoko kruopsciai valyt gal 4.5metuku
Mano penkiametis pats dar nesugeba nusivalyti, vis šaukia - "jau padariau", o darželyje stengiasi visai nekakoti. Jau seniai jam sakau, kad valytųsi pats, o jis vis - "aš nemoku, man nepavyks, mamyte, tu nuvalyk". Gal kada išmoks.
QUOTE(Dosikas @ 2009 09 23, 21:50) Mano penkiametis pats dar nesugeba nusivalyti, vis šaukia - "jau padariau", o darželyje stengiasi visai nekakoti. Jau seniai jam sakau, kad valytųsi pats, o jis vis - "aš nemoku, man nepavyks, mamyte, tu nuvalyk". Gal kada išmoks. tai parodykit kaip tai daryti gal jis ir nemoka nes nezino viska issamiai paaiskinti
maniskiui keturi,jau bando valytis pats,bet dazniausiai dar as tai darau.
Mano dukrytei 4 metai, jau pusmeti pati tvarkosi, aisku buna visko, bet kitaip neismoks... Buvo ir ismestu kelnaiciu ir isteptu sienu
Man ir labai įdomu kaip išmokyt vaiką nusivalyt dupce. Maniškiui 3,5 metukų, bet pats net nebando valytis. Sako jau padariau, o aš jam sakau : tai ką man daryt? O jis man: valyk dupa, gražiai prašau
mano irgi dar nemoka jam 3,8m
,visad saukiasi manes ,sakau tai nusivalyk pats , sako nemoku
pats ismoko,dabar 2,9m,tai jau gerai valo,bet kiek popieriaus sunaudoja
maniskis nesenai jau pabande valytis pats, viskuo buna
pati dar nesivalo,mama dar nuvalo
Maniskiui greit bus 3 metukai...valytis pats tikrai dar nemoka ir nelabai noro yra pas ji tai daryti
beto kai pradejau valyti su tualetiniu popieriumi,jam neptiko,taigi teko vel pirkti slapias serveteles.. bet su jomis nors 100% gerai nusivalo,galima sakyt kaip nuplauta jau
Mūsų irgi kai reikia pats nusivalo, bet namie tai dažniausiai pašaukia, o ir man geriau pačiai pavalyti
Net nerodo noro pati valytis
oi,tie musu vaikai,maniskei jau 8m,bet ir tai dar kartais papraso kad nuvalyciau,na mokykloj,sveciuose,ar jei pas mus kas yra tai nepraso,supranta kad jau geda,bet kai namie vienos,tai pasaukia JAAU...
na maniskei tuoj sesi, mama saukiasi kai padaro labai diiideli kakuti arba kai patrydoja. o taip tai stengiasi pati. zinoma buna visko, bet karts nuo karto vis pabandau kazkaip tai papasakoti viska. svarbiausia vaikui nepriekaistauti, kad na kada tu ismoksi? ir t.t. geriau vaika padrasinti.
labuka
manikis tai nuo 3 m bando pats valytis,kartais pasisaukia kai jau daug padaro ir skystokai,o tai tai visad pats nori,as jam leidziu tai daryti tik paprasau patikrinti ar gerai,jis nepriestarauja,bet labai jau nori but savarankiskas
Mano vyresneliui 4 metai, bet pats nesivalo, saukia, kad nemoka. Ir mokytis visai neturi noro. Labai jau nenori buti savarankiskas. Uztat mazoji, jai 2 m. 6men., labai nori pati valytis, tik rankyte kazkaip trumpa, nesiseka
Maniske valosi pati nuo 2metu.Nors zinau,kad ateis momentas,kai nebenores to daryti pati..
QUOTE(Auksela @ 2009 10 06, 23:59) aha, mano dičkis vis sakydavo kad nepasiekia... matyt darže liepdavo nusivalyt... bet jam neišeidavo
maniškiui va suėjo 6 metai, ir bėda, nesivalo, nes nenori iįsitepti rankyčių
oi tie vaikuciai pabiruciai, nezinau ka patarti, nes maniskis panasiai taip elgiasi, kartais pabando nusivalyti pats, kartais saukiasi "PADARIAU", ivairiai zodziu. kantrybes mamukai
mANISKE NUO 2.5 METU VALOSI PATI,ASKU BUdavo visko, ir issiteplioja, bet labai noriai pati valosi. Kartais pasaukia mane.
kai pasysioja valosi pati,o kai rimtesnis reikalas valau as arba tete,dukrai dabar 3m.
Turbūt penki buvo kai pats pradėjo valytis.Darželyje net nedarydavo.Pareiške,kad nera kas užpakalį nuvalys
QUOTE(ugne77 @ 2009 10 11, 00:02) maniškiui va suėjo 6 metai, ir bėda, nesivalo, nes nenori iįsitepti rankyčių Na ir maniškis toks pat,bet kai atsirado mažiukas užsinorėjo daugiau savarankiškumo
Iki 6 metų tai kartais dar pašaukdavo mane ..... Bet už tai yra kita problema
mums 5m sunkiai sekasi
Nu maniškiai dar nė vienas pats nenusivalo
Kartais sūnus pamėgina, tai nelabai ten jam kas gaunasi maniskis tai 5 metu pradejo normaliai valytis, bet tai daro laaabai nenoriai, mat nemalonu jam. o slapios servieteles - gera mintis, kazkaip as jas pamirsusi buvau, tikrai, gal lengviau su jomis valytis. gera tema, subtili tokia... bet aktuali
manajai 5m,valosi pati,bet nenusivalo kaip priklauso...
Mano panelei 5 metukai,bet dar nesivalo pati,yra buve kartu teke paciai valytis,bet to gal nelabai valymu galim pavadinti
oi maniskis vel nenori valytis
QUOTE(smalsi77 @ 2009 11 02, 19:15) maniskis tai 5 metu pradejo normaliai valytis, bet tai daro laaabai nenoriai, mat nemalonu jam. o slapios servieteles - gera mintis, kazkaip as jas pamirsusi buvau, tikrai, gal lengviau su jomis valytis. gera tema, subtili tokia... bet aktuali Na ir man tos servetėlės nebūtų į galvą atėję,bet atsiradus mažiukui vyresnėlis pats sugalvojo sau pritaikyti |