Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kada jūsų vaikas išmoko pats nusivalyti užpakalį?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 3 iki 7 metų
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Astra27
Aš visad skatinau savarankiškumą, tai valytis išmokiau kai tik pradėjo kakoti ant puoduko ir tiesiog nekreipiau dėmesio į pusę rulono sunaudoto popieriaus ar suteptas kelnytes. Tai buvo lyg žaidimas. Dabar mums 5 metai ir jau pamiršom. kad gali būti kitaip.
TUSINA
QUOTE(Astra27 @ 2005 12 15, 21:03)
Aš visad skatinau savarankiškumą, tai valytis išmokiau kai tik pradėjo kakoti ant puoduko ir tiesiog nekreipiau dėmesio į pusę rulono sunaudoto popieriaus ar suteptas kelnytes. Tai buvo lyg žaidimas. Dabar mums 5 metai ir jau pamiršom. kad gali būti kitaip.
*

Būtent ir aš taip pat elgiuosi. Jai 4 metai, bet nusivalo švariai. Na kartais ateina nuogu dubciu pasirodyt ar tikrai švaru.
Ir pūtę pagaliau išmoko teisingai nuprausti ir nuskalauti. Tai toks kasvakarinis "prausimasis" jai daug džiaugsmo suteikia.
sandralita
as savo trimeciui pati valau blush2.gif na man ne serveteliu gaila,bet tiesiog bjauru matyt isteptas kelnes.bet jis noretu pats valyti,o as neleidziu.patarkit mamkos,gal spjaut i tas istepliotas kelnes ir tegu pats valosi?nebezinau kas geriau.. g.gif
TUSINA
QUOTE(sandralita @ 2005 12 18, 01:44)
as savo trimeciui pati valau blush2.gif na man ne serveteliu gaila,bet tiesiog bjauru matyt isteptas kelnes.bet jis noretu pats valyti,o as neleidziu.patarkit mamkos,gal spjaut i tas istepliotas kelnes ir tegu pats valosi?nebezinau kas geriau.. g.gif
*

Mano manymu, geriau dažniau paplauti suteptas kelnytes, bet suteikti vaikui galimybę pačiam išmokti nusivalyti subinytę. Per mėnesiuką tikrai išmoks. tongue.gif
Parodysi kelis kartus ir nebereikės valyti.
Kutuliukas
Mano keturmetė pati tą dar nedažnai padaro ir nedarau tragedijos. Pabus savarankiškumo poreikis, noras tvarkytis "kaip didelei" ir išmoks. Taip išmoko pati apsirengt, taip ir kitus dalykus išmoks. Skatinti, pasiūlyti reikia (tą ir darau), bet pratinimas leidžiant vaikščioti su....hmz...kelnytėm man kažkaip nelabai atrodo. schmoll.gif Nes visų pirma vaikas taip elgtis tarsi priverčiamas, o man labiau patiktų, kad jis pats užsinorėtų išmokti vieną ar kitą dalyką (tikiuos anksčiau nei 10 metų biggrin.gif - na jau ir bando) . Kitas dalykas tas "leidimo vaikščioti purvinam metodas yra mažumėle unsure.gif nehigieniškas - kodėl vaiko nepaliekame su tik truputį rimto reikalo suteptom sauskelnėm? Juk dar pakankamai sausa ir nelabai turėtų trukdyti? Ir kodėl plaunat subiniuką patariama plauti taip, kad "rimto reikalo" turinys nepatektų pvz. mergaitei į lyt.organus? Matyt todėl, kad egzistuoja kažkoks infekcijos pavojus.
O kada tas laikas ateina iš tikrųjų - nežinau. Čia matyt priklauso ne tiek nuo konkretaus amžiaus, kiek nuo individualaus vaiko subrendimo tam reikalui. O kada tai įvyksta, žinoma, gali ir nemažai skirtis.
Šiuo metu pas mus "procesa" atrodo taip: "mažą" reikalą jau susitvarko pati, o su "dideliu" kartais darom taip - visų pirma bando pati, o mes , jei yra reikalas "damušam" tongue.gif Ir žinoma pasidžiaugiam "koooookia didelė mergaitėėė" Nes žodis "maža" abiem dičkėm laugh.gif atrodo iš principo nepriimtinas biggrin.gif
sandralita
visas mano mintis karbyne surasiai doh.gif vat uz tai kad as ipratus uzpakali svariai jo uzlaikyt tai man bjauru vien pagalvojus kas ten pas ji darosi unsure.gif o noras pas vaikina yra...zodziu darysiu taip kaip tu:duosiu paciam,o kas liks as pabaigsiu
perlas
Smagi tema biggrin.gif . Jau kokie meteliai kaip nebesuku dėl to galvos. Anksčiau , kai buvo 3-4 m. pakviesdavo užbaigtuvėm. O jau popieriaus rasdavau...krūvos. Vėliau tik patikrinti ateidavau, ar viskas norma, nes sakydavo nepasiekiu pasižiūrėti tongue.gif . Kai kartą paklausiau, kaip darželyje pamato ar švaru, tai papasakojo, kad su drauge atlieka viena kitai patikrinimą thumbup.gif . Bendradarbiavimas nuo mažumės.
sandralita
QUOTE(perlas @ 2005 12 19, 14:46)
Smagi tema biggrin.gif . Jau kokie meteliai kaip nebesuku dėl to galvos. Anksčiau , kai buvo 3-4 m. pakviesdavo užbaigtuvėm. O jau popieriaus rasdavau...krūvos. Vėliau tik patikrinti ateidavau, ar viskas norma, nes sakydavo nepasiekiu pasižiūrėti tongue.gif . Kai kartą paklausiau, kaip darželyje pamato ar švaru, tai papasakojo, kad su drauge atlieka viena kitai patikrinimą  thumbup.gif . Bendradarbiavimas nuo mažumės.
*

lotuliukas.gif lotuliukas.gif thumbup.gif
mes vietoj popieriaus slapias serveteles naudojam.kai pradejo prasytis dideliam reikalui bandziau su popiera,tai verke kad skauda..pabijojau,kad po to visai nesiprasys.seip bent jau man su servetele svariau viskas gaunasi.
Kutuliukas
QUOTE(sandralita @ 2005 12 19, 17:03)
seip bent jau man su servetele svariau viskas gaunasi.
*

Tau ar vis tik vaikui? tongue.gif
Taurė
QUOTE(sandralita @ 2005 12 17, 17:44)
*

Maniškei 2 metai. Po reikalo visada nusivalo pati, o po to aš nuvalau. Taip jau pripratom, pirma ji , po to aš smile.gif Perku specialias drėgnas servetėles, su jomis gerai nusivalo ir dažnai pačiai pavyksta gerai tai padaryti cool.gif
sandralita
QUOTE(Karbynė @ 2005 12 19, 20:55)
Tau ar vis tik vaikui? tongue.gif
*

man vaikui svariau nuvalyt gaunasi tongue.gif vel kazkaip ne taip... doh.gif
ai,zodziu vaikui as valau su servetelem ne sau.
perlas
QUOTE(sandralita @ 2005 12 20, 10:28)
man vaikui svariau nuvalyt gaunasi tongue.gif vel kazkaip ne taip... doh.gif
ai,zodziu vaikui as valau su servetelem ne sau.
*

Aišku aišku lotuliukas.gif
TUSINA
prisigyriau, kad merga moka užpakaliį nusivalyti doh.gif .
Buvom svečiuose, kai ji į WC kaku nuėjo daryti. Susitarėm, kad pati švariai nusivalys. Nusivalė.........bet atejo nuogu dubcium, išsiskėtus pasilenkė prie stalo ir klasia ar jau švarus.
Viskas būtų nieko, jei nesisvečiuotumėm pas vyro šefą. Tai va kaip būna. tongue.gif
sandralita
QUOTE(TUSINA @ 2005 12 20, 12:37)
Buvom svečiuose, kai ji į WC kaku nuėjo daryti. Susitarėm, kad pati švariai nusivalys. Nusivalė.........bet atejo nuogu dubcium, išsiskėtus pasilenkė prie stalo ir klasia ar jau švarus.
Viskas būtų nieko, jei nesisvečiuotumėm pas vyro šefą. Tai va kaip būna. tongue.gif
*

oi viespateli tu mano doh.gif bet manau jei sefas savo vaiku turi supras,cia man viena kart taip bus nes ir as tokiu budu vaikiui uzpakali valau.. lotuliukas.gif
perlas
QUOTE(TUSINA @ 2005 12 20, 13:37)
*

Oi geras...žvengiu lotuliukas.gif
TUSINA
QUOTE(sandralita @ 2005 12 20, 15:51)
oi viespateli tu mano doh.gif bet manau jei sefas savo vaiku turi supras,cia man viena kart taip bus nes ir as tokiu budu vaikiui uzpakali valau.. lotuliukas.gif
*

šefas tai neblogas seniokas. O jo žmoną tai matyt supykino lotuliukas.gif
mano vyrą irgi lotuliukas.gif Bet mes su šefu iki ašarų lotuliukas.gif
sandralita
QUOTE(TUSINA @ 2005 12 20, 14:18)
šefas tai neblogas seniokas. O jo žmoną tai matyt supykino lotuliukas.gif
mano vyrą irgi lotuliukas.gif  Bet mes su šefu iki ašarų lotuliukas.gif
*

nieko kad supykino,skrandukai prasivale mirksiukas.gif lotuliukas.gif
Lucy

QUOTE(TUSINA @ 2005 12 20, 15:37)
*

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Ką tik su vyrų kritom iki ašarų, vos pilvai nesprogo. thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Osva
Karta atejus i darzeli pasiimti vaiko isgirdau kaip aukletoja prase vienos mamos, kad ji namuose mokintu vaika paciam valytis uzpakali. Tam vaikui virs 6 metu! Kaip supratau aukletojai jau kantrybe isseko.Kas is to,kad ji bando ismokinti susitvarkyti paciam, jei namuose motina laksto kiekviena karta sudu valyti! Sako mazas gi dar biggrin.gif Nu zinokit man tai kazkaip baisiai pasirode! Vaikas tuoj eis i mokykla, tai motina gal irgi begs aptvarkyti savo "maziuko".
Voverė
Mano voveraitei 3 metai, bet pati dar nesivalo užpakaliuko, ji tiesiog šaukia : Mama jau padariauuuuuuuuuuuu smile.gif O darželyje, vaikams visus reikaliukus, jei vaikutis to nori (paprašo) padeda šeimininkutė. Ateis laikas ir išmoks, kaip išmoko ant klozeto saugiai užsropšti ( nors visą laiką stoviu už durų, nes vis bijau, kad neįkristų doh.gif ), taip ir čia.......
sandralita
QUOTE(Voverė @ 2006 01 02, 12:07)
Mano voveraitei 3 metai, bet pati dar nesivalo užpakaliuko, ji tiesiog šaukia : Mama jau padariauuuuuuuuuuuu  smile.gif  O darželyje, vaikams visus reikaliukus, jei vaikutis to nori (paprašo) padeda šeimininkutė. Ateis laikas ir išmoks, kaip išmoko ant klozeto saugiai užsropšti ( nors visą laiką stoviu už durų, nes vis bijau, kad neįkristų  doh.gif ), taip ir čia.......
*

ir mano panasiai rekia:mama baigiauuuuuuuuuuuuuuuuuuu biggrin.gif
ant tuliko neuzlipa per aukstai jam,o jus naudokit ta dangti ant toleto ir nereiks bijot kad ikris.
anaid79
Mano dukrytei 5m.,bet užpakalio valytis pati labai nenori.Kiekvienasyk iš tualeto šaukia:
-Jau!
Darželyje stengiasi nesituštinti.Tikiuosi bent jau iki mokyklos išmoks susitvarkyti pati.
Žiedė
manajai greit bus 5 metai, nu ji bando valytis, pati paskui ateina pasako, mamyte as nusivaliau, o kaip paprasau kad parodytu ar svariai, tai nerodo tongue.gif tongue.gif , bet einat praustis visada pasiziuriu i klenaites, nu ir ka??? ogi nesvarios, nelabai jai dar iseina doh.gif doh.gif Gerai, kad nors stengiasi, aisku buna ,kad saukia ant viso buto, padariauuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Voverė
QUOTE(sandralita @ 2006 01 02, 14:47)
o jus naudokit ta dangti ant toleto ir nereiks bijot kad ikris.
*

Turėjau ir tokią mintį, bet žinai darželyje tokio dangčio nėra, tai ir nepratinu su juo, nes paskui darželyje nedarys, o reikalaus dangčio doh.gif
Kutuliukas
Pas mus daro visaip: namie yra ir dangtis ir puodukas, kartais ant klozeto atsisėda paprastai ir be jokių dangčių, bet dėl to jokių sunkumų nekyla. Net mažei kuriai dar nėra trijų kažkaip viskas aišku - žino, kad tuo atveju reikia pasilaikyt tai ir laikos. rolleyes.gif
Lona
QUOTE(Osva @ 2005 12 31, 19:30)
Karta atejus i darzeli pasiimti vaiko isgirdau kaip aukletoja prase vienos mamos, kad ji namuose mokintu vaika paciam valytis uzpakali. Tam vaikui virs 6 metu! Kaip supratau aukletojai jau kantrybe isseko.Kas is to,kad ji  bando ismokinti susitvarkyti paciam, jei namuose motina laksto kiekviena karta sudu valyti! Sako mazas gi dar biggrin.gif Nu zinokit man tai kazkaip baisiai pasirode! Vaikas tuoj eis i mokykla, tai motina gal irgi begs aptvarkyti savo "maziuko".
*

Bet tai, kad tu girdėjai parodo, kokio lygio auklėtoja. Aš esu prieš tai, kad mano vaiko reikalus, nesvarbu kokie jie būtų auklėtoja aptarinėtų tik su manim, niekam negirdint. Dabar girdėjai tu, o vaikai? Jei jie galėjo išgirsti, o poto iš jo tyčiotis, vaikai, kaip žinia žiaurūs.
gitana s
Mano trimetinukas tai dar pats nenusivalo, nors norą rodo, bet kai pats valosi tai iki nugaros net nubraukia, tenka rimtai praustis, bet ant tuoleto tai pats jau atsisėda ir šaukia kai padaro "jaaauuuu padariau", o darželį tai ir yra kas sutvarko.
Getter
Maniskis viena grazia diena tiesiog atsisake mano valymo paslaugu biggrin.gif Pasake as pats ir viskas. Nuo to laiko valosi pats, man tik reikia pasirupinti kad tuolete visada butu vaikisku dregnu serveteliu, bo tuol pop nepripazysta...
Kadangi sunus eina i tapati darzeli kur ir as dirbu...tai sededamas tuolete ir darydamas kaku, rekia per visa darza " Mama, atnesk serveteliu"... lotuliukas.gif
gitana s
QUOTE(Getter @ 2006 01 14, 22:07)
Kadangi sunus eina i tapati darzeli kur ir as dirbu...tai sededamas tuolete ir darydamas kaku, rekia per visa darza " Mama, atnesk serveteliu"... lotuliukas.gif
*

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif va čia tai turėtų būti visai smagu
Getter
Smagu ir patogu smile.gif Nors sunus kaip namie jaucias smile.gif Argi ne visu mamu svajone???

Darzelis ne lietuvoj, tik dvi klases turim, tai kaip sema visi biggrin.gif

TUSINA
manau, verta, bunant namie duot vaikui paciam valytis subine.
Pas mus darze buvo atvejis, kad aukletojos nedavalydavo...........bet visko visos ismokome.
astu
Maniškis tai labai gudrutis darželyje ai valosi pats ir jam tai viskas labai puikiai išeina, o namie tai labai nori mamos paslaugų, bet aš jau liepiu pačiam atlikti savo reikaliukus nors tai ir užtrunka kokiu 10 min.
la vita
Maniškei jau 4 , bet pati dar gerai to nepadaro. Visus reikalus daro ant klozeto, paskui šaukia- padariau biggrin.gif
ne vieną kart yra grįžus iš darželio purvinom kelnaitėm. Kai paaiškinau kad reik pačiai nusivalyt geriausia išeitis pagal ją- nebekakoti darželyje doh.gif
Baltike
Na, popieriaus sąnaudos blink.gif , bet dičkis valosi pats maždaug nuo 4,5m. O juokingiausia, kad ir dvimetukas bando brolį kopijuoti. Jei tik laiku nesuspėju, tai vidurinėlį po jo valymosi tenka nešti po dušu... doh.gif
PAME
Mano keturmetis padaro, tada atsistoja keturiomis ir rekia: "Nuvalykit!" bigsmile.gif
Jurgytė
Mano trimetinukė pradėjus lankyti darželį "buvo priversta" mokytis valytis pati. Namuose aš nuvalau, o daržely ji viena eina į tualetą, tai ir nusivalo pati. Dažnai nelabai švariai, deja. Yra laiko dar viskam išmokti rolleyes.gif
Topotuna
Maniškė tai nuo kokių 4 pati jau valosi. Iš pradžių pati nedrįso, bijojo, kad užpakalis liks nešvarus. Klausdavau, o kaip susivarko darželį, tai tsakydavo, kad auklėtojos valo. bet spėju, kad ne visada, nes rasdavau ir nešvarias kenaites. Tada sutarėm, kad jei neišeis mane pašauks ir aš jai padėsiu. Tai labai greitai neliko jokių problemų, nebent nori daugiau mano dėmesio, tada kviečiasi į pagalbą, bet tai jau retai kada benutinka.
Sirenete
Mano dukra darželyje pati nusivalo, bet namie tik ir girdžiu:"mama nuvalyk"
*Bitutė*
Na pas mus ta pati problema su vyresnėliu,nors jau birželio mėn šešeri doh.gif Vis prašau,kad pats bandytų nusivalyti,o jis vis neeeee schmoll.gif O darželį juk močiutė auklėtoja,tai ir nuvalo,o be to jo irgi nemokina,tai net ir nebežinau ką bedaryti :hmJis pas mane nuo kūdikystės beproto pedantas doh.gif o vyras kaip nervuojas,sako tu šitaip jį lepini doh.gif ,o ką daryti jai vaikas pradeda verkti ir sako nesivalysiu schmoll.gif blink.gif
gozė
Mano dukrai 6,bet kaskart girdžiu "mamytė,jau!Ir net nebando ir nenori to daryt pati.
Herta
Mano trimetis valosi tiks pats ir,neduok Dieve,sugalvosi jam padaryt ta paslaugėle,susinervina baisiausiai.Tad valosi pats,pavyksta kartais ideliai,kartais pritruksta kruopstumo tongue.gif
alfija
QUOTE(žana @ 2006 03 11, 12:23)
Mano dukrai 6,bet kaskart girdžiu "mamytė,jau!Ir net nebando ir nenori to daryt pati.
*

aišku nenori,smirdi gi smile.gif : smile.gif ,nieko išmoks,mano Duksis jau galima sakyti pusėtinai moka.Ir tavo gudruolė išmoks.
daliuse
Maniske viena karta irgi ''susitvarke'', tai kai pamaciau tai vos is koto neiskritau visa ''pasipuosus', o kvapelis.... doh.gif
Sonya
Maniske dukra tai nuo 4 metu valosi pati uzpakali thumbup.gif . Aisku visko pasitaiko, bet nuo 6 metu tai jau kelnes svarios. O budavo irgi visko doh.gif .
sigita
Mano vyresnysis jau nuo 4 metu valosi pats biggrin.gif Zinoma, pasitaiko visko, bet kas vakara eina po dusu - sikniuko ir pimpaliuko plauti tongue.gif ir viskas tvarkoj.
Leilla
Mano netoli 3 metuku pirmasis, ir tai jau bando ir nori pats valyti, bet dazniausiai nenusivalo o dar labiau ispuosia uzpakaliuka doh.gif , visviena gauna man leisti, bet del to nesisieloju, svarbiausia kad bando, kazkada ismoks thumbup.gif
lindamm
Mano vyrukui jau 4 m. Bet dar nelabai linkęs pats susitvarkyt, bet labai pergyvena jei išsidirba trusikėlius. Tiesa dėl darželio negaliu pasakyt kaip ten būna. Labai jau geros auklėtojos ir nieko nesako tuo klausimu. O namie pirmiausia praneša:"mama darau", o po to prašo nuvalyt. Ir daugiau nieko neprisileidžia. Užpakaliuką galima rodyti tik mamai.
kristute.u
Vyresnelei 3,5 metu tai dar ne nemegina valytis, manes praso ir tiek, omazoji tai ka dar toli iki nusivalymo paciai, bet prisidarom tai jau labai retai (papraso). Kazkur skaiciau, kad apie sestus metus vaikas tik ismoksta nusivalyti uzpakaliuka pats.
AUSRASIMA
Mano vaikiukui dar tik 3m. ir 3men. tai as tokios problemos ne nekeliau, valiau pati ir tiek, kol po kurio laiko aukletoja pasake kad jis jau senai darzelyje pats nusivalo blink.gif kaip ir visi vaikai. ten tokia tvarka. Beja niekad nepastebejau, kad grystu prastai susitvarkes. O viena karta pasake kad dabar jis man uzpakali valys biggrin.gif
eglutėskarotoji
gerai kai daržely auklėtojos geros. o maniškis iš daržo tai pastaruoju metu "apdžiūvęs" grįžta. tikriausiai ten nieks nelydi, o jam kažkas dabar užėjo: tik iš tualeto ir pro duris nei nutraukia vandenį, nei nusišluosto blush2.gif o prieš kiek laiko tai nors ir puse rulono sunaudodavo, bet susitvarkydavo. jau gražiuoju nebesusitariam, tai tenka tualete 5 - 10 min. derybas vest, kad reikia susitvarkyt. schmoll.gif ir rankas po to nusiplaut. nes kirminai suės pilvą. nors vaikų gąsdinti negalima, bet prieš jų ožius kartais visa pedagogika bejėgė. mirksiukas.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.