Aš visad skatinau savarankiškumą, tai valytis išmokiau kai tik pradėjo kakoti ant puoduko ir tiesiog nekreipiau dėmesio į pusę rulono sunaudoto popieriaus ar suteptas kelnytes. Tai buvo lyg žaidimas. Dabar mums 5 metai ir jau pamiršom. kad gali būti kitaip.
QUOTE(Astra27 @ 2005 12 15, 21:03) Aš visad skatinau savarankiškumą, tai valytis išmokiau kai tik pradėjo kakoti ant puoduko ir tiesiog nekreipiau dėmesio į pusę rulono sunaudoto popieriaus ar suteptas kelnytes. Tai buvo lyg žaidimas. Dabar mums 5 metai ir jau pamiršom. kad gali būti kitaip. Būtent ir aš taip pat elgiuosi. Jai 4 metai, bet nusivalo švariai. Na kartais ateina nuogu dubciu pasirodyt ar tikrai švaru. Ir pūtę pagaliau išmoko teisingai nuprausti ir nuskalauti. Tai toks kasvakarinis "prausimasis" jai daug džiaugsmo suteikia.
as savo trimeciui pati valau
QUOTE(sandralita @ 2005 12 18, 01:44) as savo trimeciui pati valau Mano manymu, geriau dažniau paplauti suteptas kelnytes, bet suteikti vaikui galimybę pačiam išmokti nusivalyti subinytę. Per mėnesiuką tikrai išmoks. Parodysi kelis kartus ir nebereikės valyti.
Mano keturmetė pati tą dar nedažnai padaro ir nedarau tragedijos. Pabus savarankiškumo poreikis, noras tvarkytis "kaip didelei" ir išmoks. Taip išmoko pati apsirengt, taip ir kitus dalykus išmoks. Skatinti, pasiūlyti reikia (tą ir darau), bet pratinimas leidžiant vaikščioti su....hmz...kelnytėm man kažkaip nelabai atrodo.
O kada tas laikas ateina iš tikrųjų - nežinau. Čia matyt priklauso ne tiek nuo konkretaus amžiaus, kiek nuo individualaus vaiko subrendimo tam reikalui. O kada tai įvyksta, žinoma, gali ir nemažai skirtis. Šiuo metu pas mus "procesa" atrodo taip: "mažą" reikalą jau susitvarko pati, o su "dideliu" kartais darom taip - visų pirma bando pati, o mes , jei yra reikalas "damušam"
visas mano mintis karbyne surasiai
Smagi tema
QUOTE(perlas @ 2005 12 19, 14:46) Smagi tema mes vietoj popieriaus slapias serveteles naudojam.kai pradejo prasytis dideliam reikalui bandziau su popiera,tai verke kad skauda..pabijojau,kad po to visai nesiprasys.seip bent jau man su servetele svariau viskas gaunasi. QUOTE(sandralita @ 2005 12 17, 17:44) as savo trimeciui pati valau Maniškei 2 metai. Po reikalo visada nusivalo pati, o po to aš nuvalau. Taip jau pripratom, pirma ji , po to aš
prisigyriau, kad merga moka užpakaliį nusivalyti
Buvom svečiuose, kai ji į WC kaku nuėjo daryti. Susitarėm, kad pati švariai nusivalys. Nusivalė.........bet atejo nuogu dubcium, išsiskėtus pasilenkė prie stalo ir klasia ar jau švarus. Viskas būtų nieko, jei nesisvečiuotumėm pas vyro šefą. Tai va kaip būna. QUOTE(TUSINA @ 2005 12 20, 12:37) prisigyriau, kad merga moka užpakaliį nusivalyti Buvom svečiuose, kai ji į WC kaku nuėjo daryti. Susitarėm, kad pati švariai nusivalys. Nusivalė.........bet atejo nuogu dubcium, išsiskėtus pasilenkė prie stalo ir klasia ar jau švarus. Viskas būtų nieko, jei nesisvečiuotumėm pas vyro šefą. Tai va kaip būna. oi viespateli tu mano QUOTE(TUSINA @ 2005 12 20, 13:37) prisigyriau, kad merga moka užpakaliį nusivalyti Buvom svečiuose, kai ji į WC kaku nuėjo daryti. Susitarėm, kad pati švariai nusivalys. Nusivalė.........bet atejo nuogu dubcium, išsiskėtus pasilenkė prie stalo ir klasia ar jau švarus. Viskas būtų nieko, jei nesisvečiuotumėm pas vyro šefą. Tai va kaip būna. Oi geras...žvengiu QUOTE(TUSINA @ 2005 12 20, 15:37) prisigyriau, kad merga moka užpakaliį nusivalyti Buvom svečiuose, kai ji į WC kaku nuėjo daryti. Susitarėm, kad pati švariai nusivalys. Nusivalė.........bet atejo nuogu dubcium, išsiskėtus pasilenkė prie stalo ir klasia ar jau švarus. Viskas būtų nieko, jei nesisvečiuotumėm pas vyro šefą. Tai va kaip būna.
Karta atejus i darzeli pasiimti vaiko isgirdau kaip aukletoja prase vienos mamos, kad ji namuose mokintu vaika paciam valytis uzpakali. Tam vaikui virs 6 metu! Kaip supratau aukletojai jau kantrybe isseko.Kas is to,kad ji bando ismokinti susitvarkyti paciam, jei namuose motina laksto kiekviena karta sudu valyti! Sako mazas gi dar
Mano voveraitei 3 metai, bet pati dar nesivalo užpakaliuko, ji tiesiog šaukia : Mama jau padariauuuuuuuuuuuu
QUOTE(Voverė @ 2006 01 02, 12:07) Mano voveraitei 3 metai, bet pati dar nesivalo užpakaliuko, ji tiesiog šaukia : Mama jau padariauuuuuuuuuuuu ir mano panasiai rekia:mama baigiauuuuuuuuuuuuuuuuuuu ant tuliko neuzlipa per aukstai jam,o jus naudokit ta dangti ant toleto ir nereiks bijot kad ikris.
Mano dukrytei 5m.,bet užpakalio valytis pati labai nenori.Kiekvienasyk iš tualeto šaukia:
-Jau! Darželyje stengiasi nesituštinti.Tikiuosi bent jau iki mokyklos išmoks susitvarkyti pati.
manajai greit bus 5 metai, nu ji bando valytis, pati paskui ateina pasako, mamyte as nusivaliau, o kaip paprasau kad parodytu ar svariai, tai nerodo
Pas mus daro visaip: namie yra ir dangtis ir puodukas, kartais ant klozeto atsisėda paprastai ir be jokių dangčių, bet dėl to jokių sunkumų nekyla. Net mažei kuriai dar nėra trijų kažkaip viskas aišku - žino, kad tuo atveju reikia pasilaikyt tai ir laikos.
QUOTE(Osva @ 2005 12 31, 19:30) Karta atejus i darzeli pasiimti vaiko isgirdau kaip aukletoja prase vienos mamos, kad ji namuose mokintu vaika paciam valytis uzpakali. Tam vaikui virs 6 metu! Kaip supratau aukletojai jau kantrybe isseko.Kas is to,kad ji bando ismokinti susitvarkyti paciam, jei namuose motina laksto kiekviena karta sudu valyti! Sako mazas gi dar Bet tai, kad tu girdėjai parodo, kokio lygio auklėtoja. Aš esu prieš tai, kad mano vaiko reikalus, nesvarbu kokie jie būtų auklėtoja aptarinėtų tik su manim, niekam negirdint. Dabar girdėjai tu, o vaikai? Jei jie galėjo išgirsti, o poto iš jo tyčiotis, vaikai, kaip žinia žiaurūs.
Mano trimetinukas tai dar pats nenusivalo, nors norą rodo, bet kai pats valosi tai iki nugaros net nubraukia, tenka rimtai praustis, bet ant tuoleto tai pats jau atsisėda ir šaukia kai padaro "jaaauuuu padariau", o darželį tai ir yra kas sutvarko.
Maniskis viena grazia diena tiesiog atsisake mano valymo paslaugu
Kadangi sunus eina i tapati darzeli kur ir as dirbu...tai sededamas tuolete ir darydamas kaku, rekia per visa darza " Mama, atnesk serveteliu"...
Smagu ir patogu
Darzelis ne lietuvoj, tik dvi klases turim, tai kaip sema visi
manau, verta, bunant namie duot vaikui paciam valytis subine.
Pas mus darze buvo atvejis, kad aukletojos nedavalydavo...........bet visko visos ismokome.
Maniškis tai labai gudrutis darželyje ai valosi pats ir jam tai viskas labai puikiai išeina, o namie tai labai nori mamos paslaugų, bet aš jau liepiu pačiam atlikti savo reikaliukus nors tai ir užtrunka kokiu 10 min.
Maniškei jau 4 , bet pati dar gerai to nepadaro. Visus reikalus daro ant klozeto, paskui šaukia- padariau
ne vieną kart yra grįžus iš darželio purvinom kelnaitėm. Kai paaiškinau kad reik pačiai nusivalyt geriausia išeitis pagal ją- nebekakoti darželyje
Na, popieriaus sąnaudos
Mano keturmetis padaro, tada atsistoja keturiomis ir rekia: "Nuvalykit!"
Mano trimetinukė pradėjus lankyti darželį "buvo priversta" mokytis valytis pati. Namuose aš nuvalau, o daržely ji viena eina į tualetą, tai ir nusivalo pati. Dažnai nelabai švariai, deja. Yra laiko dar viskam išmokti
Maniškė tai nuo kokių 4 pati jau valosi. Iš pradžių pati nedrįso, bijojo, kad užpakalis liks nešvarus. Klausdavau, o kaip susivarko darželį, tai tsakydavo, kad auklėtojos valo. bet spėju, kad ne visada, nes rasdavau ir nešvarias kenaites. Tada sutarėm, kad jei neišeis mane pašauks ir aš jai padėsiu. Tai labai greitai neliko jokių problemų, nebent nori daugiau mano dėmesio, tada kviečiasi į pagalbą, bet tai jau retai kada benutinka.
Mano dukra darželyje pati nusivalo, bet namie tik ir girdžiu:"mama nuvalyk"
Na pas mus ta pati problema su vyresnėliu,nors jau birželio mėn šešeri
Mano dukrai 6,bet kaskart girdžiu "mamytė,jau!Ir net nebando ir nenori to daryt pati.
Mano trimetis valosi tiks pats ir,neduok Dieve,sugalvosi jam padaryt ta paslaugėle,susinervina baisiausiai.Tad valosi pats,pavyksta kartais ideliai,kartais pritruksta kruopstumo
Maniske viena karta irgi ''susitvarke'', tai kai pamaciau tai vos is koto neiskritau visa ''pasipuosus', o kvapelis....
Maniske dukra tai nuo 4 metu valosi pati uzpakali
Mano vyresnysis jau nuo 4 metu valosi pats
Mano netoli 3 metuku pirmasis, ir tai jau bando ir nori pats valyti, bet dazniausiai nenusivalo o dar labiau ispuosia uzpakaliuka
Mano vyrukui jau 4 m. Bet dar nelabai linkęs pats susitvarkyt, bet labai pergyvena jei išsidirba trusikėlius. Tiesa dėl darželio negaliu pasakyt kaip ten būna. Labai jau geros auklėtojos ir nieko nesako tuo klausimu. O namie pirmiausia praneša:"mama darau", o po to prašo nuvalyt. Ir daugiau nieko neprisileidžia. Užpakaliuką galima rodyti tik mamai.
Vyresnelei 3,5 metu tai dar ne nemegina valytis, manes praso ir tiek, omazoji tai ka dar toli iki nusivalymo paciai, bet prisidarom tai jau labai retai (papraso). Kazkur skaiciau, kad apie sestus metus vaikas tik ismoksta nusivalyti uzpakaliuka pats.
Mano vaikiukui dar tik 3m. ir 3men. tai as tokios problemos ne nekeliau, valiau pati ir tiek, kol po kurio laiko aukletoja pasake kad jis jau senai darzelyje pats nusivalo
gerai kai daržely auklėtojos geros. o maniškis iš daržo tai pastaruoju metu "apdžiūvęs" grįžta. tikriausiai ten nieks nelydi, o jam kažkas dabar užėjo: tik iš tualeto ir pro duris nei nutraukia vandenį, nei nusišluosto
|