5.2 metu pradejo valytis iki tol bijojo toki atsakinga darba daryti
valosi savarankiškai nuo 4 metų ir poros mėn. Gal viskas būtų nutikę ir anksčiau, bet atsirado "geradarių", kurie pasakė, kad normalu, kad iki mokyklos užpakalį nuvalo tėvai. Ta nuomonė užsifiksavo atminty ir nuolat buvo naudojama kaip argumentas, kodėl nenusivalo savarankiškai. Taigi, teko ilgai aiškinti, kad normalu tai daryt ir einant į darželį
Va va maniskei greit 5m ,o dar nesivalo pati. Sako,kad ji dar per maza ir nemoka
Maniske irgi ismoko tik pries pusmeti, t.y 5 m, o kodel nesivalydavo, tai sako, galiu blogai nusivalyti ir triusikeliai issiteps
mano dičkei 3m 7mėn. - nusivalyti užpakaliuką po WC jau moka pati, laaabai retai (kai tingi) kvičeia mane ar tėvelį, bet ir tai tik jei rimtą reikalą darė,po sysio visad pati valosi
Kažkaip net nesitikėjau, kad sunutis taip greit parodys norą valytis užpakaliuką pats
QUOTE(Foxenas @ 2005 02 17, 19:30) Nu jo, kaip apsiplovineti kas karta, tai ir as sunkiai isivaizduoju. Musu seima, panasu, kad tapo reklamos auka. Man taip patiko dregnos serveteles skirtos kudikiu uzpakaliukams, kad kai baigem naudoti pampersus nusipirkau slapias higienines serveteles, kurias galima mesti i klozeta ir nuleisti. Is pradziu naudojom jas tik vaikui, bet dabar panasu, kad visa seima ijunko... Mususkis po 8 menesiu prades eit i mokyklele, todel ir iskilo klausimas kaip ismokyti save apsigerbti. Juolab, kad jokio noro daryti pats jis nerodo... Ar tikrai yra tokios slapios serveteles, kurios vandenyje suira??? Idomu butu pavadinima suzinoti. Mano suneliui jau 4,5 m, bet niekaip negalim priversti paciam nusivalyti uzpakali. O darzelyje to ''reikalo'' stengiasi nedaryti, o nesti namo.
Uz poros men manajam 5m, bet valytis rurytes nenori niekaip
QUOTE(Perrin @ 2010 04 05, 01:28) Uz poros men manajam 5m, bet valytis rurytes nenori niekaip o Anglijoj vaikai nuo 5 metu i mokykla eina? Net idomu pasidare, juk dar tokie mazi.
3 metai ir dar nemoka
Maniškiam 4,5 metų, bet dar nesivalo pats. Kažkada bandė, tai beveik gavosi. Ne visiškai švariai nusival, bet kažkiek pavyko. Tikiuosi iki 5 metų išmokinti. Nors jis sunkiai pasiduoda mokymams
mano sunus ismoko budamas 5 metuku
QUOTE(Raudvilė @ 2010 04 07, 10:50) Ir nieko baisaus tame nematau. Maniškiui tuoj trys, kai sirgo ir teko statyt lašelines, irgi sauskelnes dėjom, bet nedarė į sauskelnes, liepdavo nuimt ir puoduką nešt. Užpakalį pats moka nusivalyt, ale popieriaus kiek sunaudoja
Maniskei dar treji, bet jau bande kelis sykius po didelio reikalo pati valytis. bet paskui kazkodel nusprende, kad nesivalys - mat gali rankytes isistepti
vajetau jus cia jau nuo 3 m vaikus mokinam, maniskei greit 6 m - darzelyje nedaro nesa namo
kazkokiam straipsni skaiciau kad vaika reikia pradeti mokytis valytis ruriuka tada kai jau normaliai, t.y. laisvai savo rankomis pasiekia ruriuka.
mano maziukas 3 metu
QUOTE(DO&RU @ 2010 05 01, 12:25) kazkokiam straipsni skaiciau kad vaika reikia pradeti mokytis valytis ruriuka tada kai jau normaliai, t.y. laisvai savo rankomis pasiekia ruriuka. Dičkiui užpakalio nebevalom nuo tada, kai jam buvo beveik 5.5 m. Iš pradžių nelabai jam sekėsi, nes išties sunkiai pasiekdavo ten, kur reikia nuvalyti. Dabar jau viskas gerai.
mano vaikai 5 metų išmoko
Maniškė išmoko 3,5 metukų bet būna dienų kai pasikviečia į WC ir prašo nuvalyti, sako nenoriu rankų išsipurvint
Aš savo keturmečiui ligi šiolei pavalau. Ai, nesunku man. O darželyje moko savarankiškumo, taip, tik man tai nelabai priimtina, kai vaikas nusivalo pats sau aužpakaliuką, tačiau paskui vaikšto su apkakotom rankom, mat, nėra kam pakontroliuoti, kad vaikas rankas švariai nusiplautų. Taip buvo mano 2,5 metų vaikui. Atėjusi į darželį jo paimti, suuodžiau, kad jis smirdi kakučiais. Apžiūrėjusi jį, pamačiau, kad rankytės išorinė pusė visą kakučiais išterliota...Na ką gi, ėjom plautis su muiliuku rankyčių. O jis iki to laiko gal ir žaislus lietė, ir vaikus...
Mano kai pardėjo eiti į darželį, tai ir pradėjo pats valytis... dabar 4 metai, tai jau nebereikia tikrinti..
pats valosi mazdaug nuo 4,5 m, bet su paskutiniu mamos ar tecio patikrinimu - paskutiniu strichu taip sakant, bet va tfu tfu tfu jau apie menesi be jokios pagalbos, tik aisku tualetinio tai negaili...
Musu tai nemoka dar
Sunus budamas mazdaug 4 metuku ismoko nusivalyti...
Mano i lopseli eina, bet nemoka nusivalyt, turbut tokiu maziuku dar nemoko.
QUOTE(auskalyte @ 2010 06 05, 17:41) Mano i lopseli eina, bet nemoka nusivalyt, turbut tokiu maziuku dar nemoko. Nemanau, kad darželyje tokių dalykų mokina. Tai tėvų pareiga.
Moka, bet nevisada tai pavyksta graziai padaryti, dazniausia padedu
Dukra tai daro nuo 3,5 metukų, visada aiškinau, kaip tai tinkamai padaryti ir viskas sėkmingai. Tiesa, pradžioje dar tikrinau, bet kai pamačiau, kad viskas sekasi, mano pareiga tik vakare nuprausti užpakaliuką.
QUOTE(natuliona @ 2010 06 09, 13:41) Mano suneliui jau greit bus penki, tai visai neseniai pradejo sluostytis uzpakaliuka pats, nors kartais ir prireikia dar mano pagalbos. Taciau vis tiek as jam pasakiau, kad as juo labai didziuojuosi.
manoji tai greitai keturi ir as valau uzpakaliuka.kartais ivyksta fiasko ir mamyte dziaudama drabuzius neisgirsta sauksmo tada tiksliai aisku kad dar karteli skalbti reikes
QUOTE(Ausravait @ 2010 06 11, 23:11) Mano suneliui jau greit bus penki, tai visai neseniai pradejo sluostytis uzpakaliuka pats, nors kartais ir prireikia dar mano pagalbos. Taciau vis tiek as jam pasakiau, kad as juo labai didziuojuosi. Maniskis irgi tik penkeriu pradejo pats tvarkytis, darzeli tai net stengdavosi neiti i toleta, o visa reikala namie atlikti, bet po truputi po truputi mokomes
Manoji išmoko 4 metukų, tikrinau tik pradžioje dabar matau kad puikiai sekasi
Maniškis, švariai, nusivalo nuo 4metuku, bet aš vis tiek jam nuplaunu užpakaliuką
Maniske dar tik 3m, bet po "rimto" visada prasosi, kad nuprausciau jai uzpakaliuka vandeniu- kaip kokia musulmone
nu nesivalo nors tu ka
O mano berniukas nuo dvieju metu niekam neduodavo nei valyti,nei vandieniu nuleist,as tik po to kais issivalydavo jo prashiau kad duotu man bishki padeti,o kai nuejo i darzeli pradejo mane kviesti ir net vandens nenuliaidzia,nes darzelije viska auklyte daro
,ir niekaip negaliu ikalbinti
Maniskis kai pradejo lankyti darzeli,nuo tada pats valo uzpakaliuka,nuo 3,6.Bet visada kviecia,kad patikrinciau
Manajam 4 metukai, tai dar vis pati valau kai namuose buna. Darzelyje ir pas aukle tai neleidzia niekam priosiliesti prie saves, tai bando pats, bet nenusivalo gerai dar ...
Dukrytei 5 metukai bet kai bunam karbu as pati valau uzpakaliuka,o kai darzely tai matau kad ji pati save apsitarnauja labai isduoda triusikeliai
Mano trimete po sysiaus puikiai nusivalo uzpakaliuka, bet po rimtesniu reikalu atsiremia rankomis zeme ir pastato uzpakali, mama- valyyyk
QUOTE(July @ 2010 08 22, 22:55) Mano trimete po sysiaus puikiai nusivalo uzpakaliuka, bet po rimtesniu reikalu atsiremia rankomis zeme ir pastato uzpakali, mama- valyyyk mano mergaitei netrukus sueis 3 metukai, ji taip pat po sysiuko susitvarko pati. Bet po kako kol kas net neskatino jos pacios valytis uzpakaliuko higienos sumetimais
mano dukryte tai nuo 3.5 pati pasivalydavo isskyrus po didelio reikalo,bet jau kazkas 7 menesiai kad jau ir po reikalo didesnio pati valos.tam nupirkau dregnas serveteles nes lengviau jai ir svariau
Maniškei 4, po truputį pratinu, kad pati nusivalytų, manau, pats laikas jau
Aš sūneli pratinau nuo 4 metų, bet į darželi buvau nunešusi šlapių servetėlių, na jomis lengviau nusivalyti ir jos neplyšta, tai taip ir išmokome, ir triusikėliai švarūs visada būdavo, nors tikrai nesu įsitikinusi, kad labai gerai ir tos šlapios servetėlės, nu bet nekasdien ir darželi kakuti darydavo.
maniskis 4m. pradejo, pats nusprende, kad reikia
Manajam irgi jau 4 metai, ir as dar pati valau. O kai paraginu, kad jau turetu pats valytis, tai atsauna, kad pats nesivalys.
Namie valau as pati
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
|