Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kada jūsų vaikas išmoko pats nusivalyti užpakalį?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 3 iki 7 metų
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Foxenas
Sveikutes,

Man cia idomu pasidre, kada laikas vaika pradeti mokyti pati susitvarkyti sikniuka po kakaus? Mususkis trimetis, bet pats nesivalo ir nelabai nori. Yra iprates, kad mama visada nuvalo ir nemato jokio reikalo tai keisti. Bet galvoju, jog gal jau laikas pradeti?
Kaip buvo jum?
Pastaba
Labiausiai tas nemokejimas susitvarkyt uzkliuvo darzely. Vaikas pats eina, pats pareina. Nusivalyt niekaip. Mokem mokem, bet padoriai ismoko tik kokiu 5-6 m.
carlabella
Labutis,
maniskei 4.5, bet as jai vis dar valau. Kazkaip atrodo, kai nusivalys pati, tai tik darbelio daugiau turesiu g.gif
Neringucia
Mano nuomone trimetis dar tikrai per mažas pats valytis. Gali taip nusivalyti, kad paskui ne tik jį bet ir drabužius teks valyti biggrin.gif Maniškis pats pradėjo valytis darželyje kokių 4 metų, tačiau namuose, nors jam jau 6 metai, kartais vis dar šaukia "mama, nuvalyk užpakalįįįį" ax.gif
kaguelo
Lanko darželį, tai ten mamos nėra ir nori nenori turi išmokti nusivalyti, nors kelnaitės po jos valymo būna doh.gif Angsčiau vis kviesdavo mane (iki kokių 4 metų), o kai paklausdavau kai darželyje nusivalai taip švariai vis nusukdavo temą. Paskui paaiškėjo, kad vaikas darželyje stengdavosi nedaryti rimto reikalo, kentėdavo ax.gif
Laisvė
Mano penkiametė mergučė irgi puikiai sugeba darželyje "išsisukti" nuo kakalo. O namuose dažniausiai šaukia iš tualeto: "Jauuu!" Savarankiškai tas darbas (nusivalymas) jau kartais atliekamas. Kaskart pasidžiaugiu iniciatyva ir paskatinu geru žodžiu.
edvina
Maniškis gal nuo kokių ketverių metų pradėjo tai daryti pats. Bet jau popieriaus sunaudoja rolleyes.gif Po pusę rulonėlio.
sfinksė
Sveikos galiu pasakyti tik tiek kad mano dizioji pradejo apsiplauti nuo 5,5m dar mazasi padaro o paskui sakia kad ateiciau ji apiprausti .as manau kad geriau vaika is mokynti apsiplauti negu valytis su popierum ,bet aisku mokykloje ir darzelije yra kitaip .
Kalinka
darzelyje nuo 2 metu pats valosi, kelnaites jei prakalbetu oi ka galetu pasakyti biggrin.gif o namie pats nuo 4 su puse, bet pradzioje nusivales ir visa ruli sugadines popieriaus turedavo pakviesti patikrinti nusivalymo kokybes smile.gif ir dabar jam jau 6 kritiniais atvejais buna avarinis iskvietimas kai viduriuoja ir pan. O del apsiplovimo tai nelabai isivaizduoju kaip po kiekvieno rimto reikalo ta vaikui padaryti, nebent i savaite 2 kartus kakoja, kai maniskis per dien kartais dazniau lekia ir tik vakare kai kojas plauna ir pushkali nusisveicia.
sirduze
O maniske dukra, jau 6 budama, dar kartais saukia, kad ateiciau uzpakali nuvalyti biggrin.gif , bet dazniausiai tai pati nusivalo. O del apsiplovimo kiekviena karta g.gif man kazkaip taip neiseina, manau, kad pilnai gana, jei ji tik kasvakara prausiasi ir apsiplauna uodegele, bet kaskarta... schmoll.gif
Foxenas
Nu jo, kaip apsiplovineti kas karta, tai ir as sunkiai isivaizduoju. Musu seima, panasu, kad tapo reklamos auka. Man taip patiko dregnos serveteles skirtos kudikiu uzpakaliukams, kad kai baigem naudoti pampersus nusipirkau slapias higienines serveteles, kurias galima mesti i klozeta ir nuleisti. Is pradziu naudojom jas tik vaikui, bet dabar panasu, kad visa seima ijunko...
Mususkis po 8 menesiu prades eit i mokyklele, todel ir iskilo klausimas kaip ismokyti save apsigerbti. Juolab, kad jokio noro daryti pats jis nerodo... g.gif
kunigunda
Del apsiplovomo, tai jeigu yra bide tai zinoma gerai, bet kai jos nera g.gif

Mano panikei penki, jau valosi koks pusmetis geras. Pradejo kai nupirkom Pampers slapias serveteles Kandoo ar kokias ten. Bet kartais pamirsta, tai as jei matau iseinant is toleto vis paklausiu, ar nepamirsai? Nes labai daznai dar ir vandeni nuleisti pamirsta.
Mes tai turim problema mokykloj, kartais su tokiom kelnaitem grizta doh.gif ir ne todel kad pamirsta, o kad ne visada popieriaus buna sad.gif
ulija
savo vyresnėlį kaip tik mokau šio meno ,bet labai jau nesiseka .Padaro ir šaukia kad jau,jei atplėšiu popieriaus ir paduodu tai valosi ,o jei ne,tai atsuka ir pati valyk . Ojam jau beveik 4m.
remka
..mano vaikinas padaro irgi saukia Jauuuuuuu tongue.gif vis sakau,kad jau pats mokytusi,bet atrezia,kad nemoka dar,nors jau beveik 4 m.,as manau cia nuo situacijos priklauso,namie kaip yra kas padaro uz ji viska,tai ir gaunasi,kad ne toks savarankiskas ,kaip butu darzely,o i darzeli mes dar neleidziam...!
Aist
Maniskiui 5,5 ir dar tik koks menuo,kaip valosi pats. Ir ne visada tobulai ta darba atlieka. Pastebiu vakare ant triusiku. ax.gif Bet vis tiek giriu issisiepus, kad tik nesukompleksuotu. tongue.gif
O maziui tuoj bus 3m. -manau, kad dar ryskiai per mazas siam "rimtam" darbui.
smile.gif
delfinas
Maniškiui truputį virš dviejų su puse. Nuo rudens eis į mokyklėlę, ten užpakalio jam nevalys (mokytojos apsidraudžia nuo bet kokio įtarimo vaikų tvirkinimu, jeigu vaikas pasakys, kad į jį ne taip pažiūrėjo ar ne taip jį pačiupinėjo...). Tai nutariau pradėti mokyti ir įsigijom Pampers Kandoo šlapių servetėlių, kurias kunigunda jau minėjo, ir bandysim mokytis. Sakė, kad mokysis mirksiukas.gif.
Iva
va dabar sedziu ir galvoju kada maniske ismoko g.gif neatsimenu nors uzmusk sad.gif
gal kokiu 3-4m buvo, sunaudodavo pu puse rulono per karta turbut ne maziau.
Paskui jau po maziau prireikdavo to porieriaus, nors ir dabar dar pasitaiko kad blogai nusivalo.
zarija
na maniskis tai va jau kokie metukai kaip moka si reikala, bet visko pasitaiko dar.
Bet jis nenori niekam kitam duot valyt. Na tai as stoviu paaiskinu ir bando. Jis nenori, kad kitas ten liestusi blush2.gif
gitux
Na maniskiui 5,5, bet is tualeto namuose visada rekauja smile.gif Pats nusivalo, bet beveik visada po to reikia keisti apatinius. Bet jeigu visada valysi, kaipgi jis ismoks pats...smile.gif
Juni
Maniškei jau 4,5, pati pradėjo valytis visai neseniai. šiaip niekada griežtai neliepdavau valytis pačiai, tik kai ateidavau valyti visada sakydavau kad jau laikas mokyti ir pačiai valytis, kad jau didelė ir t.t. Ir vieną kartą padarius reikalą manęs nepakvietė, susitvarkė pati. thumbup.gif nuo to laiko net prisiliesti neleidžia, vis rėkia kad pati. Tik aišku popieriaus tai daug sunaudoja biggrin.gif Tai labai džiaugiuos, kad jau sugeba susitvarkyti pati.
Vaizele
QUOTE(Foxenas @ 2005 02 09, 18:54)
Sveikutes,

Man cia idomu pasidre, kada laikas vaika pradeti mokyti pati susitvarkyti sikniuka po kakaus? Mususkis trimetis, bet pats nesivalo ir nelabai nori. Yra iprates, kad mama visada nuvalo ir nemato jokio reikalo tai keisti. Bet galvoju, jog gal jau laikas pradeti?
Kaip buvo jum?
*

Maniskam jau 3 ir menuo, bet jau kuris laikas valosi uzpakali. Tiksliai net nepamenu, kaip ten viskas gavosi. Turbut tetis parode kaip, ir suveike rolleyes.gif

Kaip visada smile.gif
Laisvė
Per porą savaičių po temos paskelbino mergučė šį "mokslą išėjo" su pagyrimu, t.y. kuo puikiausiai išmoko susidoroti su užduotimi. Tik kol kas kartais turiu pakontroliuoti, ar po to plauna rankas su muilu.
jurgag
sveikos, maniskiui jau neuzilgo bus 5 metai, darze nekakoja nes neduok dieve reikes paciam valytis, o namuose kai nusivalo pats tai buna didziausia svente, nes patogiau ir geriau kai nuvalo mama , nes taip nereikia paciam vargti.
Jurti
QUOTE(jurgag @ 2005 03 17, 15:28)
sveikos, maniskiui jau neuzilgo bus 5 metai, darze nekakoja nes neduok dieve reikes paciam valytis, o namuose kai nusivalo pats tai buna didziausia svente, nes patogiau ir geriau kai nuvalo mama , nes taip nereikia paciam vargti.
*

Mano Titui uz savaiteles 5m, bet variantas tas pats: darzelyje neina, nes kas ten jam "pagelbes' doh.gif O namuose, jei isgirstu TA zodeli "jauuuuuu", klausiu kodel ne pats, atsakymas paprastai buna toks: "mano rankos per trumpos, nepasiekiu" doh.gif smile.gif
rasuliukas
Sveikos,maniski skatinu ir leidziu paciam atlikti ta reikaliuka..Pabreziu ,jog jis jau didelis,todel jau galetu tuo pasirupinti pats.Taigi.. valosi pats,nevisai tobulai,bet manau nieko tokio,su laiku ,turetu tobuleti biggrin.gif Problemele tik,kad kartais pamirsta nuleisti vandeni ir nusiplauti rankas schmoll.gif
jurčik
sveikos mamytės 4u.gif mano didysis taip pat bando vis dar prašyti kad jam nuvalytų,bet stengiamės paskatint jį patį, mūsų pagalbą jau laikas pamiršt,juk jau rudenį į mokyklą g.gif na bet kartais ir padedu ir aš nusivalyt blush2.gif
Jicky
QUOTE(Mamleta @ 2005 02 10, 23:17)
Paskui paaiškėjo, kad vaikas darželyje stengdavosi nedaryti rimto reikalo, kentėdavo  ax.gif
*

Bet kodėl taip yra? Maniškis irgi darželyje niekada nekakoja, išskyrus vieną atvejį, kai matyt neiškentėjo ir į kelnytes pridarė unsure.gif sad.gif Ir auklėtojų kiek klausiu, tai sako, niekada nekakoja darželyje...
migliux
Nu mano didysis išmoko gal 4,5 metų, o mažoji pasisiojus valosi jau nuo 2 metų – labai jau savarankiška. Bet paskutiniu metu jau irgi nebenori. Gal ir gerai, nes čia toks nelabai jau lengvas darbelis smile.gif
November
Maniskiui 2metai4menesiai jau valosi,na bent jau bando.Kartais paviksta,o siandien ismazojo po visa uzpakali teko plautis,nes sugebejo ir rankas ismozoti. tongue.gif tongue.gif tongue.gif
alex
Nuo 4 metuku smile.gif ,bet popieriaus sunaudodavo doh.gif
Springlet
QUOTE(Supergirl @ 2005 03 30, 12:04)
  Ir auklėtojų kiek klausiu, tai sako, niekada nekakoja darželyje...
*

Darzelyje aukletojos turetu nuvalyti mirksiukas.gif
bet kai i mokykla ateina nemokedami nusivalyti, tai jau nebejuokinga. g.gif
Maniske vyresnioji nuo ketveriu valesi pati, isskyrus kai viduriai budavo laisvesni, tai tada pagalbos prireikdavo, o mazoji(jai dabar ketveri) kartais pati valosi, kartais i pagalba suaugusi kvieciasi.
*filomena*
Sveiki. Mano sunui 5.5 metu. Pats dar nemoka nusivalyti uzpakaliuko. Kai pasitustina, tai saukia: kaku padariau:)))))). Laukiu nesulaukiu kada pats valysis:))) schmoll.gif
Foxenas
Aciu uz patarimus. Musiskis irgi jau ismoko. Gudrybe buvo paprasta, prasiau valytis ne per nugaros puse, o per prieki. Vaikis susikelia kojas ant klozeto, viena ranka laiko bimbaliuka, o kita braukia per sikniuka. Sekasi puikiai, tik mamai popieriu dar reikia lankstyti, nes ta ranka kur laiko bimbaliuka vis dar negali atsitraukti nuo darbo... biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Bet kokiu atveju, jau ramu, kad esant bedai pats gales savim pasirupinti.
Eri-ka
Sveikos, mano mergičkai 4metukai, bet prašo suaugusio kad nuvalytų užpakaliuką,kai paprašiau kad pati nusivalytų pasakė aš nemoku, smirdi, nepatinka. Tai net nežinau kaip teks išmokinti.
taute
nors maniskiui jau beveik 6 dar vis valau pati doh.gif pries metus pats valydavosi bet viena karta uzkimso toleta su toletiniu ir dabar bijo(dabar gyvenam tokiam name kur labai prastai nusileidzia vanduo)
Zaizza
Ir pas mus tas pats tongue.gif Sysiuką tai nusivalo, o kakiuką nelabai patinka. Prašo, kad kas nuvalyt g.gif Manau, kad viskam savas laikas mirksiukas.gif
pravil
nustebau , kad turite tokiu problemikiu, maniškiai valosi maždaug nuo trijų, kartais norėdavau padėti- tai veja lauk, patys tvarkosi, berniukas labiau linkęs į besaikį popieriuko panaudojimą biggrin.gif Nors vaikai naminukai, į darželius nėję, bet patys įniciatyvą savarankiškumą rodo. ax.gif
O dėl drėgnų servetėlių, manau tai biški lyg ir prabanga ir nuo perdidelio konforto vaikas gali pasimesti jei kada tos servetėlės nepasiūlisite biggrin.gif , kam varyti kaip sakoma Dievą į medį rolleyes.gif
oksė
Mano žvirblis valosi priklausomai nuo nuotaikos, kartais nė neprieik, o kartais skundžiasi, kad jis mažas ir reikia padėti. Nors kai nusivalo pats, tai kelnaites, ypač grįžus iš darželio reikia keisti, nežinau gal jie ten popierių taupo smile.gif
langana
QUOTE(pravil @ 2005 04 26, 10:57)
nustebau , kad turite tokiu problemikiu, maniškiai valosi maždaug nuo trijų, kartais norėdavau padėti- tai veja lauk, patys tvarkosi, berniukas labiau linkęs į besaikį popieriuko panaudojimą  biggrin.gif Nors vaikai naminukai, į darželius nėję, bet patys įniciatyvą savarankiškumą rodo.  ax.gif
konforto
*

Smagu, kad tavo vaikai tokie savarankiški ir viską daro patys 4u.gif . Bet nemanau, kad yra ko čia labai stebėtis, kad kiti tokie nėra. Augini 3 vaikus, natūralu, kad jie daugiau rūpinasi savimi ir vienas kitu, juk nepersiplėši.

Maniškis darželyje, kai prispiria reikalas, pats nusivalo (spėju iš kelnaičių) mirksiukas.gif , namie tai nuplaunu. Kažkaip švariau man atrodo. Tiesa, maniškis daro dažniausiai kartą per dieną, tai nebūna sudėtinga nuprausti smile.gif
Kristina*
Manoji ant puoduko sedi nuo metuku. Valosi uzpakaliuka nuo 2 metuku. O pries tai visada saukdavo "padariau kaka" taip mociute ismoke, kad darzelyje neuzsimautu kelniu nenuvalius uzpakaliuka. Tiesa kartais ir dabar papraso nuvalyti, bet tik noredama demesio arba pasimaivyti smile.gif bet atsakymas buna, tu jau didele nusivalyk pati biggrin.gif
sigitac
Musiskis nuo ketveriu valosi pats,dregnos serveteles-super. Jei nera,tinka ir tualetinis popierius,tik susinaudoja daug.
Picine
Mano 5-mete saukia ant viso namo JAUUUUUUUUUUUUUUUUUU:) O darzelyje tai nedaro, turbut kad nekiltu problemu. Del tu dregnu serveteliu tai labai gera mintis, tik ar galima jas mesti i klozeta? nenoreciau, kad paskui krapstyti reiketu blink.gif
c-girl
QUOTE(Picine @ 2005 07 26, 22:51)
Mano 5-mete saukia ant viso namo JAUUUUUUUUUUUUUUUUUU:) O darzelyje tai nedaro, turbut kad nekiltu problemu. Del tu dregnu serveteliu tai labai gera mintis, tik ar galima jas mesti i klozeta? nenoreciau, kad paskui krapstyti reiketu blink.gif
*

Slapios serveteles kurias gali nuleisti yra thumbup.gif Ant dezutes paprastai raso "flushable wipes" jei skirtos nuleidimui, o su kitom atsargiai...gali tuoleta uzkimsti doh.gif Mano keturmetis kartais valosi pats, bet dazniausiai rekia "jau padariaaaaaaauuuuuu" doh.gif biggrin.gif

P.S. Kristina23, nelabai tikiu, kad dvimetukas gali svariai uzpakali nusivalyti g.gif Nu bandyt tai gal bando, bet turbut, mamyte, tenka paciai dar pervalyti rolleyes.gif Bent jau as tai nepatikeciau...O nuo kada jie sedi ant puodo, tas su tuo nieko bendro neturi mirksiukas.gif Prasciausiai dvimetukas dar neturi tokios koordinuotos kontroles, kad sugebetu tai padaryti mirksiukas.gif
Picine
Ačiū. Važiuosiu šeštadienį į draugužę "Maximą" tirti drėgnų servetėlių pasiūlos:)
ragnez
manishkis gal kokiu treju metu pabande pats valytis, ishsitepe pirshtus ir nuo to laiko griezhtai atsisako... nezhinau, kaip reiks perkalbeti...
raminciuke
mano abu vaikai jau nuo ketveriu metu patys viska susitvarko.jei vaiku nemokysi ir nepratinsi, tai ir jie ir neismoks.
mamyte_Ewa
Musu 5 metuku dukryte pradejo uzpakaliuka nusivalyti budam 4 metu.
O musiske 4 metuku panele dar nemoka. Beje kartais kai ji papraso jai nuvalo uzpakaliuka sese!

user posted image
ostė
Sutinku su ta nuomone kad viskam savas laikas, o ir kiekvienas vaikas skirtingas. Va su sūnumi tokios problemos visai nebuvo, pradėjo lankyt darželį trijų metukų ir kažkaip savaime išmoko.O dukrytei nors jau ketveri su puse bet pati atsisako tai daryti, net darželį kviečia auklėtoją kad užpaliuką nuvalytų ir pareiškė jei auklėtoja to nedarys neis į darželį. O jei kartais namuose ir nusivalo pati kada mama labai užsiėmusi tai vis vien kviečia pažiūrėti ar gerai nusivalė. Kad tik tokios problemos būtų......
Makarska
Mano keturmetis vakar išėjo iš tualeto su styrančiu tualetiniu poierium iš užpakalio. Klausiu,kas čia dabar? O jis: čia mano užpakalis taip valosi. doh.gif
infomanas
Apklausa apie serveteles
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.