Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Užsispyrę ir nepaklusnūs vaikai
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Auklėjimas
Pages: 1, 2, 3
carlabella
Sveikos, mamos, sad.gif
Auginu be galo uzsispyrusia dukra, kuriai tik 4.5 metu blush2.gif Jai negalioja jokie istatymai-visiskai nepaiso zodzio "negalima".Jai visai nesvarbu, kokia bausme jos laukia-ji padarys taip, kaip "suplanuoja".
Pvz, karta ji sako: -"Noriu paliesti lygintuva". As jai aiskinu, kad skaudes rankyte, bus karsta, o ji:- as pakentesiu, bet vis tiek paliesiu". Sakau jai, kad reks po to, o jai tas pats. Po minutes atbega kaip Tsunamis ir priliecia visa delna. Paskui, zinoma, bliauna. Taip buvo 3 kartus.
Pries menesi ji nusikirpo sau plaukus. Is pradziu bariau, aiskinau, kad negalima, nebedaviau zirkliu visa menesi. Vakar susitarem, kad ji karpys tik popieriu, ir vel daviau zirkles.
Taciau....ji ziaurai apkirpo kaimynu berniuka. cry.gif Vel sakiau, kad taip negalima, kad jis nebeateis, kad nepirksiu jokiu saldainiu... Ir vel, atrodo, ji suprato. Siandien is darzelio parsinese pirstine.... su nukirptais pirstais doh.gif
Kartais ji papasakoja apie suplanuota kvailyste, o kai as pasakau, kad gaus dirzo uz tai, tai ji atsako: gerai, tu duok man dirzo, as pakentesiu, o paskui padarysiu...." doh.gif doh.gif doh.gif
Jau nebezinau, kokiais budais ja tramdyti ir kaip isaiskinti, kad yra dalyku, kuriu daryti negalima verysad.gif
Foxenas
Pas mumi tas pats, tik tiek, kad as jau nuo kudykistes maciau, kad su maniskiu fruktu drausti negalima, nes nuo to tik blogiau. Todel as nedraudziu, o priesingai. Skatinu kiek galiu, jei kyla noras prisiliesti prie lygintuvo - del dievo meiles, tegul lieciasi, bet man priziurint. Paaiskinu ir net parodau, kaip reikia liestis, kad pajustum karsti, bet nenudegtum iki skausmo. Aisku, perspeju apie galimas pasekmes, bet negrasinu jomis, viskas vyksta labai ramiu, informatyviu tonu. Esam suorganizave net prisilietima prie atviru elektros laidu, nes vaikina tiesiog patologiskai domino rozetes. Isaiskinau, kad ten gyvena "teta elektra", kuri labai piktai kandziojasi, kai kas nors nemoksiskai trukdo jos ramybe. Pasiruosus visas apsaugos priemones (guminiai kilimeliai ir etc.) suorganizavom pasimatyma su "teta". Pavojinga - taip, bet kur kas maziau pavojinga jei paliksi toki idomautoja veikti savo nuoziura nutaikius momenta kai nieks nemato. I trecius metus jo domejimasis pamazu darosi valdomas. Dabar dazniausiai nuo naturiniu bandymu vaikinas atsisako, patiki zodziu. O dar pries metus, nei velnio netikedavo, esam gyde net pusle per puse delno, nes netikejo, kad "debeselis" kylantis is garintuvo yra labai karstas. Prikiso ranka, nusiplike visa delna. Kas mane isties pribloske, tai jo elgesys po to, kai sedejo, tyliai verke, bet nejo prasyt, kad mama paguostu (beje, buciau paguodus)... Aiskinti, aiskinti ir dar karta aiskinti: pabandyk klausti, kaip ji jaustusi, jei kas nors apkirptu ja taip, kaip ji padare tam berniukui, leisti vaikscioti su tokiom pirstinem kokias pasidare (nores nauju, tegu "sutaupo" savo pinigiukus skirtus linksmybem) ir t.t. Tiesiog, matyt yra vaiku, kurie nuo pat vaikystes nepripazista neargumentuotu draudimu ir reikalauja teises patiems daryti sprendimus. Kol tai nekenkia kitiems, manau reikia leisti.
Akyra
Ojoj, mano pana tai irgi pasiutus, butu berniukas, tai dar gal ir suprasciau, bet ji blink.gif Mes elgiames kaip kad Foxenas rase, pagrinde, leidziam daryt ka nori, viena kart nusvisl, daugiau nelys. Bent jau vienas privalumas - moka pati susitept sumustini ryte, arba is arbatinuko isipilt vandens ir pasidaryt arbatos tongue.gif Zino, kad karsta ir gali nusiplykit, tai stengiasi atsargiai tongue.gif
Karta, sugalvojo pazaist kirpykla. Mano plaukai gan ilgoki, tai ziurejau telika, o ji man sukuosena dare, pyne sukavo, net nepastebejau, is kur ji istrauke zirkles i mane nukirpo blink.gif Pastebejau tik ilga sruoga plauku, kuri gulejo ant kilimo cry.gif Aiskink neaiskines, kad taip negalima, tai reikia saugotis. Karta su batu tepalu savo kambary sienas sugalvojo perdazyt, sukarpius uzuolaidas padare lelei patalyne. O geriausia buvo, kol mes sedejom kambary, mergina sugalvojo sutvarkyt virtuve ir isplauti indus, spekit kur g.gif AUTOMATINEJE SKALBYKLEJE ,
kai ja ijunge, galvojau namas griuva ohmy.gif . Ir darvisokiu bajeriuku buvo pridirbus, bet jau kazkaip maziau, gal isaugo g.gif
carlabella
Sveikos,
nuraminot mane, kad tai dar ne pasaulio pabaiga smile.gif ... Ka gi, belieka tik vaikscioti su kamera is paskos ir laukti blink.gif - o tada i kokia nors "lalaila" siusti,-nors kiti pasijuoks is tu jos "bajeriuku"
remka
Oi,turiu ir as panasu veikeja,tik biski drausminu,nes kitaip gun_smilie.gif namie butu karo stovis visa para,bandau viska aiskinti,prie lygintuvo prisiliete-nudege,daugiau nelenda,prie skrudintuvo kaisiojo istisai pirstus,aikinau,kad negalima-nudegs,neklause,tai viena karta kaip nusidegino,dabar ramu-nelenda,su zirklem irgi padirbeta,nors ir su vaikiskom-plasmasinem,alia tecio megztini pakarpe,gelei lapus nutrumpino,pasiemes markeri,baldus rastais pamargino,o ant virsaus dar dantu pasta pritepe,visur lipa,viska traukia,suranda viska namie-nepaslepsi nieko.... ax.gif Na bet manau,kad isaugs,auginu labai judru vaika,ne tik pilni namai jo,bet jau parduotuvese pazysta,tik ieinam i "Saulute" ,o jau jis sveikinasi su pardavejom,na man kazkaip nesmagu,bet as neiko negaliu padaryti,jis toks yra,bandau viska aikinti,kad suprastu ,nemosikuoju niekada su dirzu,nors kartais jau atrodo,kaip paimsiu,kaip duosiu i sikna,bet -negaliu schmoll.gif As manau,kad kantrybes reikia su tokiais padykeliais mirksiukas.gif
Akyra
Paskui tokius padauzas tai tikrai, tik su kamera begiot reiktu ir i "lalaila" nusiust. Pridirba tie vaikai visko, bet kartais tik juokas ima. Dar budama kokiu 1.5metuku maniske atsidare krosni (gerai kad nedege) ir pelenu prisivalge, issimozojo visa kaip velnias, svarios vietos nebuvo, visas veidas, plaukai, rankos, drabiziai, burna, viskas juoda, tik akys blizga. Na vaizdelis buvo blink.gif iki siol prisimenu, vos infarkto negavau kai pamaciau doh.gif O ta sedi ramiausiai, ir su pelenais sau galva glosto issisiepus biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
remka
Nu jo,Akyra,pas tave mergina thumbup.gif doh.gif Mano tai bachuriukas,tai dar kazkaip vis save raminu,kad berniukas, uztat ir pasiutes,bet mergaite,tai is vis cia superine pas tave thumbup.gif Isaugs gal !?
Sindy
Labutis mirksiukas.gif
As dar naujoke siame klube ir nudziugau padariusi atradima, kad netik mano padauzos tokios isradingos smile.gif
auginu dvi dukras - 5 ir 6 metu. Abi hiperaktyvios. Mazoji plaukus kirposi tris kartus - trecia iki plikos odos.. barimas nepadejo, stovejimas kampe - irgi be naudos (dabaige plaukus praejus 5 min po issilaisvinimo is kampo). o issprendziau beda paprastai: nupirkau sesei ir sau nemazai graziu, blizganciu sagtuku, gumuciu. pradejau daryti mums abiems sukuosenas ir vis girti kokia cia didele grozybe. Matau mazoji irgi domisi, siekia sagtukus bent paciupineti. sakau: "saulyte, tu juk nenori graziu, ilgu plaukuciu! Tau nereikia sagtuku. Dabar tau visada kirpsim plaukus trumpai- man nereikes pinigeliu sagtukams leisti, o tave vaikai berniuku vadins... Nuo dabar tik mano ir seses plaukai bus grazus... " Padejo! Jau 2 metai apie plauku kirpima net girdeti nenori smile.gif
Nuo laktymo per gatve isgelbejo sudalyvavimas laidotuvese - paziurejo kaip uzkasa i zeme dezeje "kvaila dede" kuris nezinojo kad per gatve galima tik eiti ir tik per pereje... O jos juk protingos - zino kaip eiti per gatve!
Elektra ir degtukai - uzteko pasikviest kai per telika rodydavo vaikus ligoninese ar pasakodavo apie sudegusius namus ir vaikus. Svarbu paaiskint ka jie dare, kaip bedos prisisauke.. Zinoma neuztenka vieno karto - tenka daznai kartot, bet padeda.
O vat kaip ismokyt tvarkos - cia jau man problema... smile.gif Paciai vis laiko pritruksta tad ir dukru nesugebu ismokyt... Gal patarsite kanors? g.gif
Akyra
Kazkas jau rase, kaip vaikams pripasakojo, kad jei netvarkys zaisliuku ar drabuzeliu, tai jie iskeliaus pas kitus vaikus, kurie juos myles ir tvarkys. Bet reikia vis po kelis megstamus zaislus nugvelbt nuo vaiku ir paslept. O paskui sakyt, na va, nesusitvarkei, tai masinyte ir uzpyko, ir isvaziavo pas kita berniuka g.gif Mums tai padejo. bet pas mus labai grazi suknyte pro pravira langa isskrido, nes buvo numesta i kampa cry.gif Tiesa, po keliu dienu sugryzo, tai dabar graziai ispintoj pakabinta smile.gif Karta, tai savo lialka mylimiausia buvo su dirzu prie lovos kojos pririsus, kad nepabegtu tongue.gif
carlabella
gerai tau, Sindy, kad uztenka televizoriu parodyti ir jos jau susipranta. O manoji mato koki siaubiaka ar zemes drebejima, gaisra, tai jai net akys pradeda zibeti. doh.gif Pilna azarto ji sako: o, kai grazu, kaip noreciau, kad pas mus taip butu- griutu, degtu, visi begtu..... Oi, kaip idomu butu...O kai pasakiau, kad nepirksim saldainiu, o taupysim pinigelius naujoms pirstinems, nes senas sukarpe, tai irgi apsidziauge-"man dabar ne raudonu, o violetiniu su sirdutem reikia", pareiske. Svarbiausiai, kad ji nepataisoma optimiste rolleyes.gif
Sindy
Na su saviskem as irgi vargo turejau. verysad.gif Ir televizorius neiskarto pagelbejo, teko daug kalbet, daug aiskint. Kad namams sudegus neturetume kur gyvent, kad gatveje butu salta, kad as netureciau tiek daug pinigeliu, kad gal tetos ir dedes jas is manes atimtu ir i vaiku namus isveztu kad joms butu kur gyvent, o as verkciau nes jas labai myliu.. verysad.gif visko kalbejom, taremes smile.gif Ne karta buvo visus sampunus, putas bei muilus i vonia besimaudydamos supylusios... kalbedavom.. dabar nebepila mirksiukas.gif Beje gali pasidziaugt del vieno dalyko - aktyvus ir judrus vaikai su savo fantazijom dazniausiai uzauge kur kas daugiau pasiekia uz letapedzius. Tad kai uzaugs tu ja dar didziuosiesi smile.gif
Akyra
Vakarykste mano merginos isdaiga.
Vakare, su vyru sedim ir ziurim telika, mazoji tai i savo kambari nulekia, tai i virtuve, taip ir laksto. Ziurim, kazkodel itartinai tylu pasidare. Nujauciam, kazkas vyksta, bet tuoj mergina pareina rankoves pasiraitojus, lelei galva plove. Na plove tai plove, toliau sedim, uzsimaniau arbatos, einu virtuven, tik slenksti perzengiau, kaip pyliausi aukstielninka, kojos i virsu, i sekcijos kampa taip subine susitrenkiau, kad dabar melyne, ojojoj blink.gif Kazkaip atsistoju ant nerealiai slidziu grindu, uzsidegu sviesa ohmy.gif Jezus tu Marija, visos grindys padaengtos Fairy, visa litra ploviklio ispyle ir dar isterliojo po visas gringis blink.gif Klausiu, kodel taip p[adarei, o ta sako, taigi paziurek kaip graziai grindys blizga ir kokios svarios ax.gif Pradejau aiskint, kad ploviklis skirtas indams plaut, o ne grindims, o ta sako, aha, o as maciau, kai tu plovei grindis tai pyliai ploviklio i kibira blink.gif
Kaip as ploviau tas grindis, tiek putu buvo doh.gif Diedas nespejo kibirais i lauka nest pilt putas, kuo daugiau plauni, tuo daugiau putu blink.gif Dvi valandas kankinaus, bet jau grindu svarumas thumbup.gif net vaiksciot gaila thumbup.gif O uzpakalio grazumas, tokia spalvota melyne, nors i kataloga dek g.gif
carlabella
Na, na, tikrai smagu tongue.gif
o kad tyla kitame kambaryje- didziausias tevu saubas, tai ne karta isitikinau pati
ladolcevita
Man atrodo jauni liūtukai auga smile.gif . Pas šituos irgi charakteris panašus, jau kai užsispiria.... smile.gif
solele
sveikos mielosios
skaitau, skaitau ir suprantu kad ir man cia vieta tongue.gif cry.gif tik nezinau ar juoktis ar verkti norisi labiau. maniskio bajerius irgi galeciau rasyti... bet pasakykit man atvirai, ne gi taip ir nebarat uz iskarpytus megstinius, uzuolaidas ??
maniskis patalyne,beje nauja paklode, ir gi buvo iskarpes. bet tokiom graziom sirdelem kad net pyktis neeme tongue.gif buna pas mus namie daiktu, kokiu senu puodeliu, akd net padekoti gali kad nutrenke, bet jau kaip siutas ima kai ka nors nauja isisgyji...na tai kaip su ta kantrybe, ?? blink.gif
carlabella
QUOTE(solele @ 2005 03 01, 21:56)
sveikos mielosios
bet pasakykit man atvirai, ne gi taip ir nebarat uz iskarpytus megstinius, uzuolaidas ??
*

Manosios charakteris pasireiske jau nuo 1.5 metu, kai ji susinervinusi numete ant zemes pagelve ir nepakele.( gal ir smulkmena, bet pamanem, kad pats laikas iveikti ozi ir priversti pakelti,net ir i sikna gavo nuo tevo, bet uzsispyrusi kaip melnikaite- "kankinkit, budeliai stipriau, iskesiu, nedejuosiu".. Savo vare ir viskas- tetis mane nerrrrrrrvina, nenerrrrvinkit (beje, jau 1.5 metu aiskiai tardavo rrrrrrr ir ja pabrezdavo), o ta pagalvele taip ir liko guleti ant zemes. Kita ryta ji atsikele geros nuotaikos ir is karto nuejo pakelti pagalves...
O barimas tai isitikinau, kad nedaug naudos duoda, nors, aisku, prasiverzia pyktis kartais... Karta ji sako:
-" As kirpsiuosi plaukus, duok man zirkles"/
- "Gausi dirzo, negalima",- pasakiau jai ( o kiek jau buvo aiskinta graziuoju, kad negalima).
- "Gerai, duok dabar man dirzo, as pakentesiu, o paskui kirpsiuosi,"- pasake ji...
thumbup.gif is kur meragaitei tiek drasos g.gif
Akyra
Mes gyvename nuosavam name, ir yra veranda, karta, kai kazka ten buvo pridirbus, tai vyras nutempe ja i veranda (ten tamsu ir salta kaip lauke) ir minute palaike duris, kad ji neiseitu. Pasizadejo, kad bus gera, viska sutvarkys ir nesiautes taip smarkiai. Padejo. Tiesa, stengemes negrusti vaika i ta veranda, uztenka tik pagrasint.
Vakarykste maniskes isdaiga - nuspalvino savo balta patalyne (pagalves uzvalkaliuka ispiese, paklode padare meno shedevru, nupiese nama, mama, teti ir save, saule, debeselius, o uzvalkala gelemis ispiese). Kazin, ar flamasteriai atsiskalbs. Sakiau, kad taip negalima piesti ant patalynes, o ta - nagi taip graziau, linksmiau ir spalvingiau sad.gif Ai, pagalvojau, jos patalyne, tegu ir paiso jei jau jai grazu, visvien pati ten miega, negi dabar barsi vaika smile.gif Man tai multika primine, ten apie kazkokius ledinukus, kur mokesi varveklius saldyt, o ledinukas Franteshekas darydavo vis ne taip, tai langus spalvom nuspalvindavo su dazais vietoj sherkshno, tai is varveklio gele padarydavo ir sakydavo, kad taip gi graziau sad.gif Prisimenat shi miltika g.gif Tai ir manishke taip daro, kas, kad negalima, bet taip graziau sad.gif
tenelga
Labutis 4u.gif
Pas mane du nu tookie uzsispyre namie doh.gif
vakar sese broliui:"durniau tu durniau nieko nesupranti" as ja pasikvietus "atsiprasykit ir pasakyk kad jis ne durnas" o ji nesakysiu, as sakyk, nu ir taip kokias pora minuciu, galiausiai mano dukrele"gerai, jau gerai atsiprasysiu tik vistiek jis bus durnas" doh.gif
Va taip
P.S. o mazasis visa ta laika erzino sese sakydamas "prasyk,prasy" nes dar atsip rasyk neiseina pasakyt tongue.gif
anaja
Vaje pasirodo ir uz maniske baisesniu vaiku buna. Galvojau kad mano vienintele, nors plauku ir nekerpa nors labai noretu, bet jau neklauso tai neklauso. nuejus pas gydytoja viskas isliecia isciupineja ir dar gydytojai prigrasina. Visi ten ja pazista ir zino kas jau bus kai ateis. Siaip tai jinai ir patalyne apiepiese ir stala ir staltiese, ir nauja lova ir galva kazkokiais taukais issiplove, akis muilu nuprause , po to kol nuplovem zliumbe baisiausiai. O jau iseit i miesta tai is vis neimanoma, neklauso tai baisiausiai, dabar po truputi jau galime eiti susikabinusios uz ranku, o pries metus ar du tai verkdavau atsistojus vidury gatves, nes jau pritrukdavo kantrybes, per sikna duodi su delnu, net nepajaucia, bet sako mama negalima vaiku must, arba mama kodel ant manes sauki ir ant manes baries? Sakau tuoj pasiskus vaiku teisiu apsaugai biggrin.gif Nors kaip reikiant per sikna taip ir negavo, daugaiusia tai yra ka gavus tai kepsetelejimas su ranka ir kampas, kuris nelabai padeda. Sakau jei padarysi taip ir taip tai ateis is kampo, o jinai tik sypsosi prisimerkus ir jau matau kad taip nebus kaip noriu. Bet ka padarysi augam augam, gal ir isaugsim, nes nors ir labai aktyvi, bet sugeba ir susikaupus pasedet, pvz kol puzlius sudelioja, cia jos didzioji silpnybe smile.gif .
meya
Mano mergina irgi tokia pati doh.gif Plaukus irgi kirposi, kirpo ir man, tik man pasiseke- zirkles neastrios buvo, tai tik iskarpe sruoga pagriebus. Buvo apkirpus ir katina, rubuose skyliu prikarpo ir pan. Mociute nusipirko siulus ir pradejo megst megstini, tai pana pasislepus uz sofos sedejo ir karpe tuos siulus vienodo ilgio siulais. Tai nupirkau plasmasines zirkles popieriui, o visas astrias paslepiau. Bet sugeba susirast, nutaikius kai niekas nemato. Dabar problema- peiliai. Tai sumustini darosi, tai morka skuta, obuoli pjausto. Bet kas keisciausia nekart neisipjove. Su piesimu irgi tas pats, tai flomasteriu jau neperku, piesiam spalv. piestukais, akvarele, vaskinem kreidelem, nors sugeba ir su tokiom priemonem pagrazint namus. Ir be galo galeciau pasakot apie jos darbelius. Kasdien vis kas nors naujo doh.gif Blogiausia, kad neklauso, gincijasi ir neirodysi jai, kad taip negalima. Paskutiniu metu, kai pradedu bart- uzsidengia ausis ir rekia: man ausis skauda nuo tavo balso, nesnekek. doh.gif Ir taip kaskart, kai nenori girdet, ka sakau. Blogiausia, kad niekuo jos nepagasdinsi, ji iskart pradeda savo teisybe irodinet ir viskas. Neperkalbesi schmoll.gif
Tai kaip toki vaika auklet???? g.gif Blogiausia, kad isbari, nubaudi, bet jokio rezultato, po valandeles vel ka nors dirba.
Akyra
Paskutiniu metu, kai pradedu bart- uzsidengia ausis ir rekia: man ausis skauda nuo tavo balso, nesnekek. doh.gif Ir taip kaskart, kai nenori girdet, ka sakau. Blogiausia, kad niekuo jos nepagasdinsi, ji iskart pradeda savo teisybe irodinet ir viskas. Neperkalbesi schmoll.gif
Tai kaip toki vaika auklet???? g.gif Blogiausia, kad isbari, nubaudi, bet jokio rezultato, po valandeles vel ka nors dirba.
*

[/quote]

Va va, ir pas mus tas pats, uzsidengia ausis ir rekia "man nuo tavo blso jau galva skauda, ar gali nekalbet viena karta!!!"
Vakar tai telika ziurejom ir kanalais nepasidalinom. Mes norejom "Vedes ir turi vaiku ziuret", o jai gi butinai zinias reikejo ziuret ir ne del to, kad jai idomu butu, o kad mes kanalo neperjungtumem. Tai pagriebe distancini ir inete i klozeta ir dar dangciu uzvoze, kad nerastumem, tipo paslepe blink.gif Tai dabar telika "rankiniu budu" perjunginejam.
O kazkada cia, tai paeme ir mano pomidoru sudinukus sugalvojo israut ir isnaujo pasodint, o as vis galva sukau, kokio velnio jie nuvyto g.gif
As jau nepasakosiu apie mobiliakus. Tik padek kur pasiekiamoj vietoj, tai paskui visus namus reikia isverst, kol surasi, o ta stovi ir tyli kaip Maryte Melnikaite, niekad neisduos kur paslepia. Paskutini kart, tai vyras lauke siuksliu konteineri turejo isverst, nes jame skambejo telefonas. Net nezinau ka kaimynai pagalvojo tongue.gif Bet toks smirdantis jis namo paskui parejo, tai eina peklon schmoll.gif
jurgag
Pas mus taip pat nemazai problemu iskyla del visokiu nesamoniu, bet dabar turime labai gera dalyka kuris iskarto sudrausmina ir be musu dideliu pastangu. Sutvarke maziukui kambari, ta prasme padare remonta, nupirkome jam nauja kilima, kaip jis norejo geltona. Tai dabar neduok dieve padaro kokia nesamone ir atbeges kalusia , mama ar ant mano kilimo nera mikrobu, nes kilimas yra sventas dalykas. o viskas prasidejo nuo to, kad viena diena gryzes is lauko nusiminedamas batus pasieme ir palaize visa bato pada, manes vos sokas neistiko. Visa laime turime tvirtu nervu teveli, tai jis paeme jo nulaizyta bata ir nunese i jo kambari. Po kiek laiko atejas sako as tavo bata patryniau i kilima tai rytoj atsikeles pamatysi kas is jo liko, nes tie mikrobai kurie buvo ant bato nuejo visi ant kilimo ir per nakti ji sugriaus. Cia buvo norima pasakyt kas gali atsitikti su jo pilvu.Pet pasirodo paveikei visai kitaip svarbiausia buvo, kad kilimo nesugrauztu, tai dabar baigesi visi batu laizymai, visokiu lauke nuo zemes radiniu kisimas i burna. Ir aplamai pradejo daugiau plautis rankas,ziureti daugiau tavrkos, nes bijo kad kilima mikrobai sugreus.
vaižgantė
O gal kartais jūsų vaikai indigo? Dabar daug tokių gimsta. Jiems netinka įprastos auklėjimo priemonės.
Sindy
Skaitau ir dziaugiuosi... Visada sakiau kad mano merginos padauzos, neklauzados.. o pasirodo auksinius vaikucius turiu:)
Jos hiperaktyvios, visur ju pilna, visi sutikti zmones joms "draugai" (kas beje mane labai gazdina g.gif ), dirzo bijo baisiausiai nors nera gavusios (neseniai man pareiske: o tu juk vistiek musu nemushi smile.gif ), bet isskyrus tai kad namuose padaro superbardaka, daugiau jokiu rimtu shunybiu nebekrecia. Gal todel kad tikrai labai daug laisves duodu? kad galetu piest ant sienu - vaiku kambari iki puses buvau istapetavusi pigiais (5 lt/rulonas) tapetais su nykstukais ir tik virsutine dali kur napasiekia graziais tapetais (dabar jau tapetai grazus visur, bet piesimo ant sienu nebereikia), pirma sumustini (beje atnese ji ryte mamytei i lova thumbup.gif ) padare budama 3 metuku, nors ten suris ir sviestas buvo sutrupintas gabaliukais ir sudeliotas, bet as zinoma ilgai dekojau savo "barmenems", pirma morka nusiskuto 2 metuku ir nuo to laiko abi skutasi pacios ( galiu parekomenduot Tupperware skustuka - klasiskas daiktas), pusrycius dabar darosi pacios (vienai siandien suejo 7m kitai liepa bus 6m. ) tad mano rupestis kad ryte jos rastu: varskes, grietines, pieno, batono, 5-kiu grudu dribsniu, desreliu ar dar konors. O pasigamina tai varskes deserto, tai kose mikrobangeje issiverda, tai desreliu su bulvem toj pacioj mikrobangej pasigamina.. Na tik prie degtuku ir dujines nelenda, nes labai jau gaisro namuose bijo. Tad sakau gal todel ir nebereikia isdykaut kad rimtu darbeliu niekas nedraudzia daryt? Va ir mama dabar daznai rytais palepina (mama juk pati gryniausia peleda - tad ryte, kol vaikai seimininkauja, saldziai miega blush2.gif
Nega
QUOTE(Sindy @ 2005 03 24, 23:31)
Skaitau ir dziaugiuosi... Visada sakiau kad mano merginos padauzos, neklauzados.. o pasirodo auksinius vaikucius turiu:) 

Tikrai, Sindy, ir aš taip pat apsidžiaugiau, kad mano žiogutis dar visai gera mergaitė. Aišku, užsispyrusi nežmoniškai, jei jau ko nenori, tai piktumu nieko nepasieksi, tik diplomatiškai, kaip su suaugusia reikia tartis.biggrin.gif Tai daržely ji muzikos vadovės siaubas- kai reikia kokiai šventei ruoštis, tai visiems nervus ištąso- kai užsispiria, tai nepajudinsi biggrin.gif Bet šventės metu pasirodo puikiai, ir dar kitus vaikus į vietą pastato biggrin.gif
O šiaip namie tai irgi labai savarankiška, labai mėgsta man virtuvėje padėti. Bet aš jai ir leidžiu, kiek įmanoma 5 m. mergaitei įveikti smile.gif Beje, maniškė Šauliukas- ugnies ženklas (kaip liūtai ir avinai), tai, gal sakau, nuo to tas pasiutimas pasireiškia?
Sindy
Labutis, Nega smile.gif
Nezinau ar tai tikrai priklauso nuo ugnies zenklo, bet dar viena bendra savybe tu paminejai - piktuoju priverst neimanoma, galima tik derybu ir diplomatijos pagalba susitart. Su Amanda (vyresniaja) tardavausi net tada, kai ji dar nemokejo kalbet o tik suprasdavo ka sakau ir savo sutikima ar priestaravimus isreiksdavo palinksedama ar papurtydama galvyte. Niekas nepatikedavo kol nepamatydavo savo akimis lens.gif Beje sugebejimas tartis tikrai i nauda vaikui. Jau dabar matau kad sis sugebejimas daznai joms puikiai pasitarnauja nesvarbu kur jos butu: darzelyje, kieme, pas mociute ar namuose.. Juk tada vaikas kazko noredamas neskuba naudot kaip ginklo asaru ar isterijos. Bent jau maniskes stengiasi irodyt kad to kazko "butinai" reikia, arba derisi tipo: as galeciau ta ar ana padaryt o tu va man ....
biggrin.gif Man tai patinka, nes derintis ir as turiu galimybe isaiskint kodet to ar ano negaliu padaryt ar nupirkt...
Bonifacija
QUOTE(meya @ 2005 03 09, 12:58)
Blogiausia, kad isbari, nubaudi, bet jokio rezultato, po valandeles vel ka nors dirba.
*

o gal tiesiog paimt ir is tikruju nesneket? Idomu, ar panele ilgai dziaugsies gyvenimu g.gif
mamyte_Ewa
Anksciau mano padauza vyresnioji tokia isdykus nebuvo. Tai va kai naujam kieme susirado draugiu pradejo visokias kvailystes kresti!user posted image
user posted imageuser posted imageuser posted image
Sindy

Svarbiausia kantrybe ir diplomatija. Viskas po biski stos i savo vezes mirksiukas.gif
ALMUKAS
O gal g.gif augant išaugs iš visų blogybių cry.gif ir kvailysčių doh.gif ?
laaurynaa
Ir aš manau kad išaugs,mano panelei jau beveik keturi,taippat visokių išdaigų prikrečia.
Insomnia
Paskaičiau ir labai smagiai pasijuokiau biggrin.gif Šaunuoliai jūsų vaikučiai thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Na mamytėms gal ir sunkiau, bet tai nors yra ką prisiminti ir šiaip gyvenimą paįvairina smile.gif
Maniškis tokų zbitkų nekrečia (ir beveik nekrėtė). Nei vienos sienos pripaišytos, tik keletas kelnių sukarpytų ir suplėšytų. Nedideli nuostoliai.
Bet atsikalbinėti tai mėgėjas. Jau kartais net nežinau, ką daryti doh.gif Pavyzdžiui, šiandien. Atėjo diedukas ir sako, kad važiuos į Vilnių, klausia, ar jis nori. Maivėsi, maivėsi, taip ir nepasakė. Diedukas išvažiavo su reikalais trumpam ir liepė jam ruoštis. Padaviau drabužius, o jis lovoj vartosi ir vis nežino, nori važiuoti, ar nenori. Prašinėjau, prašinėjau, kad rengtųsi, nes niekas jo nelauks, o jis visvien. Tai kai užkniso, sakau, tada renkis kitus drabužius, su kuriais namie būsi. Neapsirengė. Po kokių 5 min grįžo mano tėtis, tada jau jis šoko rengtis. Atvaro, žiūriu su naminiais drabužiais. Klausiu, dėl ko, o jis sako: tu man taip liepei. Tai ir nebeišlaikiau, paleidau rankas į darbą (t.y. per užpakalį užplojau biggrin.gif). Bet tokia pikta buvau, kad galėjau ir kojas paleisti biggrin.gif
O šiaip tai fizinėm bausmėm nebaudžiu schmoll.gif Tai jis dažnai sako: aj geriau priluptum ir viskas, o dabar filmukų 2 dienas negalėsiu žiūrėti...
Sindy
Nesupratau o uz ka jam per uzpakali plojai? blink.gif Juk pati leidai jam pasirinkt: jei vaziuoja - vieni rubai, jei pasilieka - kiti. Na vaikas ir pasirinko. Jei nenorejai kad liktu namuose - nereikejo pasiulyt alterntyvos, arba ja siulyt tokia, kokios tikrai nenoretu: pvz. tu nevaziuoji su seneliu - vadinasi as negaliu nudirbt kazkokiu darbu- vadinasi as neturesiu pinigu kai tau reikes nupirkti tavo geidziamo zaislo ir t.t.
A jeigu jis norejo vaziuot, bet is principo apsirenge naminius rubus - reikejo neleist isvaziuot. kita kart jau pagalvotu ka rentis rimciau mirksiukas.gif
zelionuska
QUOTE(Akyra @ 2005 02 21, 11:31)
Paskui tokius padauzas tai tikrai, tik su kamera begiot reiktu ir i "lalaila" nusiust. Pridirba tie vaikai visko, bet kartais tik juokas ima. Dar budama kokiu 1.5metuku maniske atsidare krosni (gerai kad nedege) ir pelenu prisivalge, issimozojo visa kaip velnias, svarios vietos nebuvo, visas veidas, plaukai, rankos, drabiziai, burna, viskas juoda, tik akys blizga. Na vaizdelis buvo  blink.gif  iki siol prisimenu, vos infarkto negavau kai pamaciau  doh.gif  O ta sedi ramiausiai, ir su pelenais sau galva glosto issisiepus  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif
*

pas mus taip pat buvo - tik vietoj žodžio "pelenai" irašyti "batų vaksas. Juodas." Bet finalinis vaizdas tas pats ir akys jau kaip žibėjo...Tik gal vaksa sunkiau nuplaut buvo, aš taip įsivaizduoju...
RamuneM
Apie savo Donatą galėčiau kasdien rašyti romanus, tiesiog kantrybės išbandymas. Aišku su juo tik diplomatijos keliu ir daug aiškinti. Darom pačias įvairiausias sutartis. Tiesa labai padėjo, kad namuose įsivedėm taisyklių (jie taisykles turi darželyje), kurias aptarėm ir aš parinkau paveikslėlius pagal juos bei pakabinau jo kambaryje. Jei kurią sulaužo, tai liepiu nueiti į kambarį ir pasakyti kokią taisyklę sulaužė. Paskui diskutuojam, kurios taisyklės sekasi sunkiausiai laikytis ir kartu ieškom kaip padaryti, kad jos taip nesulaužytų. Kai taisyklė ilgai nebelaužama, tai ją išimam ir dedam naują, o seną pasidedam ir sakom, kad ją išmokom ir daugiau nelaužoma. Tą dieną darom saldumynų dieną ir saldumynus renkasi pats.

Niekada nepamiršiu kai abu verkėm dėl nesuvaldomo "ožiuko". Aš verkiu ir sakau "Mano Donatas labai geras berniukas, tik tas ožys neleidžia jam tokiam būti. Negi reiks panaudoti vienintelį vaistą , tai diržą" (vaikai dar nėra fizinių bausmių patyrę, bet žino kad tokios yra, papasakoja kiti vaikai darželyje). Donatas irgi verkia ir sako "Aš tą ožį galiu greit išvyti, bet tada aš būsiu be gyvybės varikliuko. Negi mama nori, kad aš būčiau miręs".

Tiesa kartais dar žaidžiam žaidimą "Atvirkštukas" (paprastai pasiūlau žaisti tada, kai matau, kad prasideda nereikalingas užsispyrimas, tai būna kartais kartą per savaitę, o kartais ir kelias dienas iš eilės). Žodžiu viską turi daryti atvirkščiai ką aš sakau. Jam labiausiai patinka kai aš užmirštų ir pasakau, pvz. nusiplauk rankytes, o jis neplauna. Aš jam, kodėl, o jis, aš atvirkštukas. Lieka tik šypsotis smile.gif Paskui kažkaip išsikrauna ir keletą dienų tampa valdomas, nors visada randa argumentų kodėl jis darys kitaip, nei prašiau (tik nebandyk paliepti). Ech.
Alchemie
Jo, maniskis vat oziaragis, bet ideju ir uzsispyrimo pilnas...dabar jau kazkaip imam susitvarkyti ir pamazejo isdaigu, bet siaip tai, matyt naujoji karta auga su daug didesniu energijos potencialu thumbup.gif
joolle
Maniškei užėjus 3-čių metų krizė, bet šiuo metu lyg ir lengviau, nes suradau būdą, kaip su ja "susišnekėti". Dabar, kai dukrai užeina "psichas", aš viską sakau atvirkščiai:jokiais būdais nesirenk, negalima rengtis, nesigulk į lovą, nesišukuok ir pan., bet tai reikia daryti kuo šaltesniais nervais, atseit, tavęs visai nenervuoja jos ožiai. schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif
sigitac
Skaiciau ir juokiausi, bet rimtai pagalvojus - visai nejuokinga, net prie asaru kartais priveda tokie oziai. Vakar mudu bandem vienas kito kantrybe, kuris labiau uzsispyres. Vaikui reikejo ismokt skaityt naujus zodzius. Pasirodo mano uzsispyrimas didesnis. Sakiau, kol neismoksi, jokiu zaidimu. Tai sako as ir nenoriu zaist, tada grasinau, kad i kampa pastatysiu...Galu gale ismokom doh.gif
Gali pykt, rekt - jei uzsispyre, ziures tau i akis ir darys, ka jis sumastes. Oj vargas, bet palyginus su kitu vaiku isdaigom - geras vaikas biggrin.gif
perlas
Šitą skyrelį reikėjo pavadinti "Kantrybės mokyklėlė" biggrin.gif . Jooo mamikės, na Jūs ir kantrios. Man taip neišeina. Atvirai sakau, labai nurimau sužinojusi, kad išdykėlių Lietuvoje tiek daug, maniau, kad čia man už kokį grieką nepasisekė. Kartais dėl dukros užsisipyrimo ir protu nesuvokiamų poelgių žliumbti norisi, rankos nusvyra ir toks bejėgiškumas apima. Na bet reikia sukti galvą ir kapstytis iš padėties.
Prieš keletą dienų (už ilgalaikį namų ramybės drumstimą) nuo manosios užsispyrėlės iškeliavo keli mylimiausi žaislai (šiandien perskaičiau, kad ir kitos mamos praktikuoja šitokį tramdymo būdą tongue.gif ). Grįžta mažoji iš darželio - žaislų nebėr. Pradžioje neišsigando, bet atsargiai pradėjo po spintas dairytis. Sakau: "Aš nieko nežinau apie tai , bet manau, kad žaisliukai neištvėrė tavo zyzimo, zirzimo, atsikalbinėjimo ir raitymosi ant žemės supykus ir iškeliavo ieškoti ramesnės vietos." Tada ausis pastatė ir klausia : "O ar gali jie kaip nors grįžti?" Tuomet paaiškinu, kad Kalėdų nakties stebuklas galėtų sugrąžinti, bet yra sąlyga: Kiekvienas geras darbas keliais žingsniukais priartina žaisliukus prie mūsų namų, blogas - atvirkščiai-tolina.
Štai jau kelios dienos gyvenam palaimingoj ramybėj tongue.gif , užtenka primenančio žvilgsnio ar atodūsio likusių žaisliukų link ir vietoj susiraukusio veidelio gali pamatyti šypseną. Ir kiek darbų pasirodo pati (VĖL) moka padaryti.
Jaučiu tikrą adventišką nuotaiką namuose: taika, ramybė, draugystė.
Evavirg
Skaitau ir iš vienos pusės lyg ir ramiau darosi. Yra pasirodo ir daugiau tokių šeimynų.... g.gif tačiau iš kitos pusės gerai tiems, kurie gali pamokyti savo nenuoramą "žaisliukų iškėliavimų pas kitus vaikus" arba pasakyti, kad jei neklausysi tavęs lauks kampas verysad.gif Tokie dalykai visiškai neveikia mano mažosios jeigu ji užsispirs, tai jokie drausminimai nei geruoju, nei piktuoju....deja...niekas... verysad.gif
Sindy
Brangios mamytes,
mano mama mate kazkokioje televizijos laidoje labai gera buda sutramdyt musu mazuosius nenuoramas, kurie meto savo zaisliukus kur papuole.
Ten viena seima pasiprase pagalbos, nes vaikai absoliuciai neklause ir mete zaislus kur papuole..
Taigi buvo namuose padaryta uzrakinama spinta, i kuria papuldavo visi netvarkingai palikti zaislai. Is jos zaisliuka atgaut galedavo tik gera darba padares vaikas. Ir uz viena gera darba - vienas zaisliukas.
Pradzioje vaikai nekreipe demesio, nes zaislu buvo labai daug, tad zaisdavo kitais zaislais. O kanors daryt, kad atgautu uzrakintus spintoje atsisakydavo, tokiu budu protestavo pries auklejimo metoda tongue.gif Taciau vienas vaikas gan greit nutare geriau pasistengt ir padirbet, kad atgaut mylimus zaisliukus, o antrasis rode principus ir protestavo.
Taciau zaislu vis mazejo.. kol beveik nebeliko kuom zaist. Va tada "paluzo" ir antrasis biggrin.gif
Taigi, netik kad vaikai nustojo metyt kur papuole zaisliukus, bet dar ir namus tvarke, bei kitus gerus darbus dirbo.
As ketinu si metoda pritaikyt savo panelems, tad nutariau ir jums papasakot. manau tikrai naudingas "isradimas" biggrin.gif O juk ir zaislu nauju maziau reiks pirkt, nes bus dziaugsmo ir senuosius is spintos atgavus ax.gif

P.S. mano brangusis paskaite man per peti ka rasau, ir nusijuoke, kad ir man si metoda taikys... Hmm reiks ziuret kad neidetu i dar kokia spinta uzrakto blush2.gif
Dunia
Sveikos,
ir aš prisijungiau prie jūsų pašnekesių smile.gif
Tai va papaskosiu savo nuotykį, kuris man buvo prieš kokius 29 metus, labai gerai prisimenu šią pamoką thumbup.gif
Nors laikai buvo ANIE, bet žaislų turėjau daugybę ir žaisdavau sujais visais, nes ten vykdavo toks veiksmas thumbup.gif , nors žaisdavai viena(sese mažytė buvo). Mūsų namas buvo dviejų galų ir iš ryto iš tėvų pusės žaislai visi skeliaudavo pas senelius, o vakare 8.30 turėdavo grįžti atgal prieš pat Labanakt vaikučiai. Ovieną vakarą kažkaip nespėjau ir žiūrėjau tokį multiką Baltprausys(manau, kad žinote), po filmuko taip pasakojau mamai, kad to berniuko žaislai pabėgo, o mama sako- taip, taip, o kaip tavo žaislai ar sutvarkyti???
Nueinu į kambarį, o žaisliuko nei vieno verysad.gif , ten bėgo, ten šoku, o nieko nėra, tik žaislų spintoje buvo likusi viens lėlė-kreivakojė Renata, apsikabinau ir žliumbiau žliumbiau-pamoka viam gyvenimui lotuliukas.gif visai nejuokinga buvo.
Mano panelytei, kai reikia tvarkytis, tai rankos skauda, galva sunki irt.t, bet kad žaislus surinkti ir paslėpt-negaliu, mes geriau pasibaram, derybas pavedam, bet gal kai bus reikalas ir panaudosiu šį metodą.
Man skaudžiausia buvo, kad aš tik vieną kartą nesusitvarkiau!!!!!
TIKESIU
pas mus ir ta pati problema zaislai,drabuziai,vaikis tai meto kojines,trusikus po kambary paskui iesko,o mazoji drabuzelius tai saugo ir graziai susikabina, puse zaislu tai ir is musu "pabego"bet vaikai ne nepastebejo,tik paklause mamyte ra nematei kur yra? tai nelabai ir rupi kur dingo.O sunsaus bajeris buvo tai pernaijis paklause ar yra dideliu musiu nu kandziu kur valgo drabuzius,atsakiau kad yra,gryzo tetis ir pas ji klausia ar yra dideliu kandziu,tas ir atsake kad buna,tai vaikis ramia sirdim atsiduso tai gerai,atejo laikas miegot o doh.gif doh.gif doh.gif pagalvej skyle iskirpta doh.gif o jis pasake kandys suvalge hihihi.gif nei rekti nei juoktis,po kokio tai laiko atbega vaikis i virtuve ir guodziasi -mamyte netycia pripiesiaiu ant paklodes,nes jau buvo paklotos lovos miegoti tai vaikas norejo papiesti pries miega,nu tai kas tas biski,kaip isivaizduoti bruksniukas nu pora bruksniuku,bet kai pamaciautai visa paklode ratais nuvazineta doh.gif doh.gif o jis dar pakomentavo cia traktoriaus ratai,tai galvojau kad sprogsiu is pykcio,bet vyras nugesino,ir dabar jei ka pridyrba tai netycia,pvz:mokykloj spyre valgykloj i siena i viena plytele,iskrito 8,mama eina pas direktoriu o vaikas pasiteisino blogai sudetos plyteles doh.gif nu ir ka daryt su juo jau net nebezinau,geda i mokykla eit kad ko neprisidirbes butu bijau.gif blush2.gif
Dunia
[quote=babania,2006 03 10, 21:58]
pas mus ir ta pati problema zaislai,drabuziai,vaikis tai meto kojines,trusikus po kambary paskui iesko,o mazoji drabuzelius tai saugo ir graziai susikabina, puse

Na ir prajuokinai lotuliukas.gif lotuliukas.gif brangioji, linksma pas jus!!!
TIKESIU
nu jau nepavydek tokiu linksmumu schmoll.gif turi maniskis drauge meile Kamile,karu i mokykla eina,sedi kartu,nebuvo dienos kad nesusiskambintu doh.gif o kai snekas tai neprgyvenk uzsidaro duris kambario ir dar liepia neklausyti hihihi.gif viena karte sedim ziurim telika su vyru,jis sneka su Kamile,o mes prisukom garsa ir ticharinam,ka sneka,tai jis sako nu gerai maiuke atia as tave myliu doh.gif nu mes tik susizvalgem ir kikenam tyliai,atejes i kambari vaikis klausia mamyte ar nieko negirdejai?nu ne sakau ti jis su palengvejimu ai nu tai gerai labanakt.Griuk negyvas is toiu vaiku tik juokasima,bet kai dpresija buvo vaikina uzpuolus tai maniau kad isprotesiu,buvom pas Kamile sveciuose ir ji pasake kad draugaus su Ignu,tai mano kad pradejo zliumbti iki kukciojimo ir apsisnargliavimo,tai Kamiles tetis su juo vyriskai pasisnekejo,kad gali draugu turet bet myli tik ji,tai visa vakara Kamile ant keliu jam prasedejo,o paskui prisipazino kad norejo ji paerzinti uztat taip ir pasake,o jam jau tragedija doh.gif dieve dieve kai pagalvoju kas bus toliau g.gif tai kad geriau nepavydek
Plepė
Na, babania, manau, kad vaikai į mamą nusidavę. Kažin kokių šposų pati iškrėsdavai? lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Plepė
[quote=Plepė,2006 03 13, 19:31]
Babania, papasakok kokių priemonių imdavosi tavo tėveliai, kad susitvarkytų 4u.gif
TIKESIU
butent kad as buvau ramus ir geras vaikas smile.gif cia vaikai i teveli panasus,nes jis buvo mazas hiperaktyvus doh.gif o nuo paauglystes pasikeite ir dabar ramus,tai ir man belieka tik tiketis kad pasikeis ir isaaugs ta aktyvuma,kai vedziau Eimanta pas psichologa tai pasake kad 80%hiperaktyvumas yra paveldimas,tik man baisu darosi kad mergicka dar pasiutesne nei kad brolis buvo jos metu doh.gif ,tai kas manes dar laukia as bijau ir pagalvoti g.gif
sensitive
oi mamytes,sorry,bet aciu Dievui,as ne viena tokia drinks_cheers.gif thumbup.gif
nors siaip tai man visai nelinksma blink.gif gaila jaunelio,kuris yra viena is jos auku... doh.gif
ale ir prisijuokiau(gaila,kad juokas is saviskes taip neima)
Kenguryte
Sveikutės, aptilo šis skyrelis, turbūt jau aktyvistų LT sumažėjo lotuliukas.gif
Registruojuos ir aš su aktyvia dukryte tongue.gif

Tiesa, skaitinėjau, tai daug kas vartoja tokį pasakymą, mano vaikas hiperaktyvus, tai jūsų vaikai ne hiperaktyvūs, o aktyvūs, o hiperaktyvumas jau kaip ir diagnozė, reiktų nesimėtyti tokiomis diagnozėmis ( pasidomėkite, kas yra hiperaktyvumas). Jūsų vaikiukai šaunuoliukai judriukai tongue.gif

Na, ką aš žinau iš teorijos ir iš praktikos?
*Kuo mažiau žodžių, vaikas pasidaro kurčias, kai tėvai pradeda ilgas litanijas sekti.Kloju lovą, mažajai tai toks linksmas užsiėmimas, lipa ant lovos, šokinėja. 2-3 kartus normaliu tonu perspėju, "mama kloja lovą, prašau nulipti". Neklauso. Vėliau - gelytė paimama už rankos ir išvedama iš kambario. Ožiukai, ašaros, greit nurimsta, ateina atgal į kambarį. Jei viskas kartojasi, ji lipa ant lovos, galima pasakyti "palauk, paklosiu", arba jei neklauso, vėl be jokių žodžių paimti už rankos ir išvesti į kitą kambarį.
Geriausiai pavyko, kai pasakiau, " gal kartu paklokime lovytę, o tada galėsi lipti ir žaisti, padėk mamytei". O jai labai patinka padėti mamytei.
*Kuo mažiau žodžių, "Ne", Negalima", "Neimk" ir pan.
*Neįsitraukti į kovas dėl valdžios ( kažkuri rašė, kad bandė vienas kito kantrybę, tai čia pavadinčiau kovą dėl valdžios, gerai, kad mamos kantrybė didesnė, vaikas išmoko naujus žodžius ir tada ėjo su mama žaisti. Pliusas, kad mama laikosi duoto žodžio, ką pasakė, tą padarė, čia t.p. geras būdas suvaldyti aktyvistą ( būna, kad mama pasako, bet nėra tvirta, ir jau po kelių minučių nusileidžia vaikui).
* išmokyti vaiką įvardinti savo jausmas Gi ne tik mums, suaugusiems būna, kad atsikeli ne ta koja, kad skauda galvą, nėra nuotaikos. Vaikams tas pats, tai reikia pasakyti, kad tu piktas, ar tau liūdna, bet tai praeis.
Arba padeda tiesiog tvirtas apkabinimas ir pasakymas, kad jūs mylit savo kleckiuką wink.gif Mums būna, kad nori to ir to, bet aš atsakau, kad mes susitarėm, kad tą ir tą gaus kitą dieną, nes šiandien jau gavo. Tada prasideda: krenta ant žemės spardosi ir zirzia. Veiksminga priemonė išeiti iš kambario. Dar padeda toks susitarimas, pasakau, kad šiandien tą ir tą darysime paskutinį kartą, ir tą pasakymą užtvirtiname rankų pliaukštelėjimu wink.gif
* Labai svarbu dienos režimas Žaidimų laikas, valgymo laikas, miegojimo laikas.
*Kažkas sakė, kad sunku vaiką sulaikyti, kaip magnetas traukia degtukai, razetės, aš už tai, kad išmokyt atsargiai naudotis visais prietaisais ar įrenginiais.
Tarkim, seniau, mums užtekdavo pasakyti "Karšta", "Skaudės" ( bet nėra gerai, nes iš vaiko atimama drąsa, to nereikėtų daryti, reiktų kažkokiu kitu būdu išaiškinti, apie pasekmes). Taigi, buvo, kad apsidegindavo, tada matydavo, kaip aš su pirštine prie orkaitės darbuojuos, tai ir ji dabar pirštinę dedasi biggrin.gif
*Skaičiau, kad reikia mažiau atsakomybės prisiimti už vaiką, tarkim, sukarpė pirštines, tai visiškai nedemonstruot pasipiktinimo, tiesiog pasakyti; Iš to turi sekti loginės pasekmės. Lai vaikas pavaikščioja su tokiomis nukirptomis pirštinėmis, tai jam turėtų būti gėda, kad sugadino daiktą, jam turėtų būti šalta, ne jums.
Aišku, viskas proto ribose. Toje mamytės situacijoje iš vis negerai išėjo, negana to, kad sukarpė pirštines, tai dar vaikas kaip ir apdovanojimą gavo, jai bus nupirktos dar gražesnės pirštinės.
Pasakykit, ar jūs nesusigundytumėt sugadinti kažkokį savo daiktą, kai žinotumėt, kad jums nupirks naują ir gražesnį? g.gif
Maniškė, kai dar buvo mažesnė, labai mėgdavo nusiiminėti pirštinytes, tai labai dėl to vargdavau, pergyvendavau, bet, kai perskaičiau knygą, tai tiesiog leidau jai pačiai veikti. Nusiimdavo - gerai, tik prašydavau pasakyti, kai bus šalta ( ir pati tikrindavau rankas karts nuo karto), tada užmausime pirštinytes.
Veikdavo wink.gif

Niu, kol kas tiek, kiek prisimenu. Viena yra skaityti knygą, kita - taikyti visus metodus praktikoje. Kantrybės mamytės. Tikiu, užauginsim šaunią kartą aktyvistų friends.gif

Nauji vaiko auklėjimo principai

1. Padrąsinkite vaiką.
2. Venkite bausmės ir atpildo.
3. Naudokite natūralias ir logines pasekmes.
4. Būkite tvirti, bet nedominuokite.
5. Gerbkite vaiką.
6. Diekite pagarbą tvarkai.
7. Mokykite gerbti kitų teises.
8. Atsisakykite kritikos ir kiek galima sumažinkite klaidas.
9. Laikykitės rutinos.
10. Skirkite laiko mokymui.
11. Pelnykite bendradarbiavimą.
12. Venkite rodyti nepelnytą dėmesį.
13. Pasitraukite iš kovos dėl valdžios.
14. Pasitraukite iš konflikto.
15. Veikite!Neaušinkite burnos.
16. Nebaidykite musių.
17. Girkite atsargiai ir turėkite drąsos pasakyti „NE“
18. Venkite pirmo impulso, elkitės netikėtai.
19. Susilaikykite nuo per didelės globos.
20. Skatinkite nepriklausomybę.
21. Nedalyvaukite kovose.
22. Nekreipkite dėmesio į baimes.
23. Užsiimkite savo reikalais.
24. Venkite gailesčio.
25. Reikalaukite protingai ir retai.
26. Eikite iki galo, būkite nuoseklūs.
27. Visus sodinkite į tą pačią valtį.
28. Įsiklausykite!
29. Stebėkite savo balsą.
30. Nekreipkite dėmesio.
31. Mažinkite „blogus“ įpročius.
32. Linksminkitės kartu.
33. Kalbėkitės su jais, bet ne jiems.
34. Įkurkite šeimos tarybą.

/Rudolf Dreikurs ir Vicki Soltz “Iššūkis tėvams : laimingi vaikai”/

This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.