Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Užsispyrę ir nepaklusnūs vaikai
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Auklėjimas
Pages: 1, 2, 3
olivija1981
mano maze irgi uzsispyrusi, tai ko tik nesugalvoju, kad "dantis uzkalbeti". Stengiuosi kuo ramiau paaiskinti, kad vienaip ar kitaip elgtis negalima, tai kartais iseina "ledus pralausti". ax.gif
Anita35
Gera knyga " Liaukites vaika aukleti, pasistenkite ji suprasti". Rasite daug atsakymu, man padejo ax.gif
danika
Mano sunui 3 metai, bet jau charakteri turi doh.gif Idomu ka as netaip darau....visiskai nenori klausytis g.gif
dovillee
mano dukra 2 metu bet irgi su savo charakteriu,manes visiskai neklauso doh.gif galiu sakyti nesakius verysad.gif
ovimama
QUOTE(danika @ 2009 05 26, 15:06)
Mano sunui 3 metai, bet jau charakteri turi doh.gif  Idomu ka as netaip darau....visiskai nenori klausytis g.gif
*

O gal laikas jums i sunu isiklausyti??
gigi5
siais laikais pastebejau, kad vaikai diktuoja tevams, o ne tevai vaikams biggrin.gif biggrin.gif tas is tiesu juokinga darosi... lotuliukas.gif
pabėgusI
man kartais padeda toks metodas, jei vaikas ožiuojasi arba pyksta kažko, tai aš jį erzindama šiek tiek juokinu. pvz. ožys su rudais šonais ilindęs į užpakalį ir sakau kad ragais užsikabinęs negali išlysti, sedžiu ir sakau greičiau nueik į kitą kambarį , kad išlystų, arba klausinėju jo koks tas ožys juuodas ar raudonas, na žodžiu kalbuosi apie ožį ir matau kai pyktis atlėksta pasakau kad ožys mačiau nulėlė po lova, ir maniškis jau dabar įtykėjo tuo ožiu, pats pasako kad išlindo ir t.t smile.gif

o dėl to , kad jie negirdi ką jiems sakai tai tikrai isitikinau, kad jei sakau griežtai eik susitvarkyk žaislus , tai tas visiškai neveikia. bet jei sakau, kaip man būtų gera jei tu susitvarkytum, arba kaip aš norėčiau, kad man padėtum pvz. išplaut lėkštes, tikrai galiu tvirtinti, kad taip jis geriau supranta ir nesiginčija negu įsakmus balsas. smile.gif
ruta19
QUOTE(ovimama @ 2009 05 28, 14:01)
O gal laikas jums i sunu isiklausyti??
*

Sunkiausios (apart tada kai sunelis sirgo),tokios dienos kaip si.....Nera su kuom pasitarti....ar aptarti ka ne taip darau(jei seima butu - darom)...Kodel sunus patarasiais 2 sav prastai miega,viska meto,pleso,dauzo ir musas,gal uz kazka pyksta??....Ar kazkur sulydau,ar per nemigos naktis ir rutina nebetaip daznai apkabinu ji,savo sunu..atrodo ne,viskas kaip anksciau.Gal tik kad sunus daznai klausia"teti???"...ryte pabunda,vel "teti" verysad.gif ..Is kur galejo jis toks mazas s...

Cituoju tavo zodzius is kitos temos. Ir kyla klausimas, ar dalindama tokius patarimus, pati visada isiklausai???? Nenoriu izeisti, bet man atrodo ir pati turetum suprasti, kad ne viskas taip paprasta kaip atrodo.
saldi _pupytė
QUOTE(danika @ 2009 05 26, 15:06)
Mano sunui 3 metai, bet jau charakteri turi doh.gif  Idomu ka as netaip darau....visiskai nenori klausytis g.gif
*

kur man tai girdėta? g.gif biggrin.gif
kolmneli
Pasirodo,ne pas mane viena,tokia situacija doh.gif .Snekek graziuoju,piktuoju ar kaip tik nori,jokios naudos.Daro savo ir viskas.Dazniausiai pykstames kai kazka nori neleistino daryt,stengiesi graziuoju paaiskint,bet jokios naudos,dar ir i skura gaunu.Nors pati nemusu. verysad.gif
ovimama
QUOTE(ruta19 @ 2009 05 29, 13:04)
Sunkiausios (apart tada kai sunelis sirgo),tokios dienos kaip si.....Nera su kuom pasitarti....ar aptarti ka ne taip darau(jei seima butu - darom)...Kodel sunus patarasiais 2 sav prastai miega,viska meto,pleso,dauzo ir musas,gal uz kazka pyksta??....Ar kazkur sulydau,ar per nemigos naktis ir rutina nebetaip daznai apkabinu ji,savo sunu..atrodo ne,viskas kaip anksciau.Gal tik kad sunus daznai klausia"teti???"...ryte pabunda,vel "teti" verysad.gif ..Is kur galejo jis toks mazas s...

Cituoju tavo zodzius is kitos temos. Ir kyla klausimas, ar dalindama tokius patarimus, pati visada isiklausai???? Nenoriu izeisti, bet man atrodo ir pati turetum suprasti, kad ne viskas taip paprasta kaip atrodo.
*

Tik kad ten tema ne apie tai ir situacija kita smile.gif Be to ar patarimus dalinu??Cia tik klausimas is kitos puses tongue.gif
delfiniux
Labai lengva yra kitiems paaiškinti kas ne taip...Reikia iš savo klaidų mokytis o ne iš kitų g.gif
zuzana*
QUOTE(mildocka @ 2009 05 30, 23:44)
Pasirodo,ne pas mane viena,tokia situacija  doh.gif .Snekek graziuoju,piktuoju ar kaip tik nori,jokios naudos.Daro savo ir viskas.Dazniausiai pykstames kai kazka nori neleistino daryt,stengiesi graziuoju paaiskint,bet jokios naudos,dar ir i skura gaunu.Nors pati nemusu. verysad.gif
*

Taip ir pas mane tokia situacija,ypač kai pasakai 20 kartų negalima tai vistiek žiūrėdama į akis savo padarys.Tai irgi nežinau kaip čia kalbėti doh.gif
epika
QUOTE(zuzana* @ 2009 05 31, 15:25)
Taip ir pas mane tokia situacija,ypač kai pasakai 20 kartų negalima tai vistiek žiūrėdama į akis savo padarys.Tai irgi nežinau kaip čia kalbėti  doh.gif
*

Kaip ,,gerai", kad ne mes vieni tooookiu bedu bedeliu turim. Kazkaip laikomes, nes dabar toks matyt laikas - kuris kuri iveiks.
Cukraus pudra
lenkiu medį kol jaunas, tai tikiuosi į šitą temą nebegrįžt :lotuliukas:
giedreirsieras
mano suneliui 2metai 6men.bet neklauso visai jei jam sakai graziai jis nueina lyg niekur nieko.aisku buna isimciu ,bet laabai retai.o kaip pakeliu tona tai jis saukia ant manes .pas ji zodyne tik vienas zodis 'kaa'nekalba su manimi prie tevo labiau nors tevas griestas ir daznai nuo jo i uzpakaliuka gauna ,o as jo guodeja g.gif
lslinuska

sveikutes,nutariau ir as pasisakyti ,nes jau nebeismanau ko griebtis .gal tarp jusu yra
ismananciu psihologiu ?dievulis dave kad turiu bureli vaikuciu ,gyvenimas leme ,kad issiskyre musu keliai su vaiku tevu ,keli vaikuciai buvo teismo palikti su juo ,keli su manim ,dabar jau visi vaikuciai ,aciu Dievui,yra su manim .Sakysit ,dziaugsmas ,?gal but ,jeigu netemdytu rupesciai ,namuose pasaulinis karas ;tarp gyvenusiuju ir atejusiuju .Pesasi del visko ;mano zvilgsnio ,demesio .mano pagalves .sauksto .lovos nors is namu bek ,atrodo prasideda viskas nuo nekaltu smulkmenu ,taciau baigiasi pestynemis ,asaromis .rietenomis ,viena puse aiskina ,kad is mamos kuri laika kiti gavo viska ,tad dabar ju ,atejusiuju eile privilegijoms .antroji puse kategoriskai priesinasi.Tai kam is musu pas psichologa pirmiausiai keliaut ,vaikams ,ar man paciai ?
InJe*kcija
QUOTE(Akyra @ 2005 02 25, 07:55)
Vakarykste mano merginos isdaiga.
Vakare, su vyru sedim ir ziurim telika, mazoji tai i savo kambari nulekia, tai i virtuve, taip ir laksto.
*

toki vaika uzimti reikia, o ne patiems prie teliko sedeti, o vaikas daro, ka nori doh.gif
gigi5
Kaip geriausiai aukleti vaikus zinojo tik pats.............Maiklas Dzeksonas smile.gif As rimtai!

zodziai is jo lupu:
„Tėvai nori kontroliuoti ir valdyti vaikus. Jie nori, kad jie elgtųsi kaip jiems patogu. Meilė pinigams yra blogio šaltinis. Tai ne tai, ko reikia mažam, mielam vaikui."
„Prieš sužeisdamas vaiką aš prasipjaučiau venas."
„Kodėl negalima dalintis savo lova? Pats šauniausias dalykas pasaulyje yra dalintis savo lova. Tai labai žavu. Manau, tai turėtų daryti visas pasaulis."
„Vaikuose aš matau Dievą. Štai ką aš matau. Dėlto aš juos taip stipriai myliu."
Aimeja
QUOTE(gigi5 @ 2009 07 01, 23:00)
Kaip geriausiai aukleti vaikus zinojo tik pats.............Maiklas Dzeksonas  smile.gif  As rimtai!

zodziai is jo lupu:
„Tėvai nori kontroliuoti ir valdyti vaikus. Jie nori, kad jie elgtųsi kaip jiems patogu. Meilė pinigams yra blogio šaltinis. Tai ne tai, ko reikia mažam, mielam vaikui."
„Prieš sužeisdamas vaiką aš prasipjaučiau venas."
„Kodėl negalima dalintis savo lova? Pats šauniausias dalykas pasaulyje yra dalintis savo lova. Tai labai žavu. Manau, tai turėtų daryti visas pasaulis."
„Vaikuose aš matau Dievą. Štai ką aš matau. Dėlto aš juos taip stipriai myliu."
*

Tu norėtum taip augti kaip augo jo vaikai doh.gif su kaukėm ant veido, neaišku kas jų mama ir tėvas, iš vis neaišku kas jie yra, iš kur , kokie genai, tautybė, ir t.t. Man jie tik Dzeksono žaisliukai, kai ką nori tą nusiperki už pinigus. Norėjo gyvų žaislų, gavo. Kaip sakoma -pasigamino vienetinius variantus. Man tai visą laiką tai buvo visiškas vaikų teisių pažeidimas, tik niekas dėl to nekreipė dėmesio. Manyčiau toliau vaikams reiks didelės psichologinės pagalbos, ir išaiškės daug negerų dalykų. Paaugę jie papasakos daug ką. Tau normalu, kai pagimdomi vaikai su tikslu juos kažkam padovanoti už apvalią sumelę. Tu norėtum būti tokiu vaiku. Suplanuota preke.
Užsienis kitus moko, o savo klaidų nemato.
sena niekšė
QUOTE(Fruzina @ 2009 07 02, 09:50)
Tu norėtum taip augti kaip augo jo vaikai  doh.gif  su kaukėm ant veido, neaišku kas jų mama ir tėvas, iš vis neaišku kas jie yra, iš kur , kokie genai, tautybė, ir t.t. Man jie tik Dzeksono žaisliukai, kai ką nori tą nusiperki už pinigus. Norėjo gyvų žaislų, gavo. Kaip sakoma -pasigamino vienetinius variantus. Man tai visą laiką tai buvo visiškas vaikų teisių pažeidimas, tik niekas dėl to nekreipė dėmesio. Manyčiau toliau vaikams reiks didelės psichologinės pagalbos, ir išaiškės daug negerų dalykų. Paaugę jie papasakos daug ką. Tau normalu, kai pagimdomi vaikai su tikslu juos kažkam padovanoti už apvalią sumelę. Tu norėtum būti tokiu vaiku. Suplanuota preke.
Užsienis kitus moko, o savo klaidų nemato.
*

šiaip girdėjau, kad Džeksono ir panašaus lygio įžymybių vaikai iš tikrųjų turi kitus vardus ir pavardes, ir lanko normalias mokyklas, o tokiais viešais cirkais tiktai saugomas jų privatumas.
Mnemė
ir as toki oziuka namie turiu... oi vargelis...
giedreirsieras
QUOTE(astuted @ 2009 07 09, 17:34)
ir as toki oziuka namie turiu... oi vargelis...
*

sveikute matau ,kad musu vaikai beveik vieno amziaus norejau paklausti ar daug sneka jusu vaikelis?nes mano tai pauksciu kalba sneka g.gif
Rainstone
Ui ,turiu toki,labai sunku ,vis atrodo ,kad paauks ir tai baiksis,bet kuo vyresne tuo didesni oziai doh.gif
skorpee
QUOTE(gigi5 @ 2009 05 28, 22:19)
siais laikais pastebejau, kad vaikai diktuoja tevams, o ne tevai vaikams  biggrin.gif  biggrin.gif  tas is tiesu juokinga darosi... lotuliukas.gif
*

drinks_cheers.gif
Hacone
QUOTE(lslinuska @ 2009 06 30, 18:42)
sveikutes,nutariau ir as pasisakyti ,nes jau nebeismanau ko griebtis .gal tarp jusu yra
ismananciu psihologiu ?dievulis dave kad turiu bureli vaikuciu ,gyvenimas leme ,kad  issiskyre musu keliai su vaiku tevu ,keli vaikuciai buvo teismo palikti su juo ,keli su manim  ,dabar jau visi vaikuciai ,aciu Dievui,yra su manim .Sakysit ,dziaugsmas ,?gal but ,jeigu netemdytu rupesciai ,namuose pasaulinis karas ;tarp gyvenusiuju ir atejusiuju .Pesasi del visko ;mano zvilgsnio ,demesio .mano pagalves .sauksto .lovos nors is namu bek ,atrodo prasideda viskas nuo nekaltu smulkmenu ,taciau baigiasi pestynemis ,asaromis .rietenomis ,viena puse aiskina ,kad is mamos kuri laika kiti gavo viska ,tad dabar ju ,atejusiuju eile privilegijoms .antroji puse kategoriskai priesinasi.Tai kam is musu pas psichologa pirmiausiai keliaut ,vaikams ,ar man paciai ?
*

skaiciau toki patarima. reikia sugalvoti uzduociu, kurias atlikti gali tik komanda. jusu atveju gali buti tikslinga suskirstyti bureli i pora ar trejeta komandu ir joms duoti atskiras uzduotis. tada vaikai uzuot pesesi tures bendradarbiauti, kad pasiektu bendra tiksla. nes, jei pesis, nepasieks. cia tinka ir toms, kurios turi tik du vaikus.

labai uzjauciu. mano tik du, bet kai pradeda pestis, nors is namu bek... pastebejau, kartais uztenka dingti vaikams is akiracio, ir pestynes baigiasi. nes nebelieka to zmogaus, del kurio demesio varzomasi.

juratttte
vaikams reikia viską leisti iki 6 metų, o paskui sudaryti taisykles, kaip pas japonus:)
donnatina
turiu 2 sunus, vienas 5 kitas 4 metu. mano prasymas padekit del auklejimo.
Jie labai greitai susipyksta del mazmozio, o po to didysis sunus pradeda savo dramos vaidinima.
Saukiaa kiek tik gerkle leidzia, spardo spintele, meto daiktus, pleso savo rubus nu ir t.t. jis kai randasi toje susipykimo busenoje tai net nezinau kaip nuramint, na o kai pyktis praeina, tai jam paaiskinu, kad taip daryti negalima, ir jis labai nuosirdziai atsipraso ir prisiekia daugiau taip nedaryti, sako kita karta kai supyksiu pabusiu savo kambary kol nusiraminsiu. bet taip ir niekad neispildo savo prasymo
Saloniki
Gal pabandykite pirmiausia čia atsakymo paieškoti, gal pravers patarimai?
http://www.augink.lt/index.php?page=pataria-psichologai
rytinelis789
Gal pagelbes sis straipsniukas:

http://######/print/2792
Papildyta:
I www.google.lt ivesk "Kodėl vaikai blogai elgiasi?" ir ismes smile.gif
donnatina
aciu labai uz sraipsniukus, paziuresiu gal ka rasiu smile.gif
renatele80
Mano vyrukas taip pat ziauriai isdykes ax.gif nors jam dar tik 3 metukai,bet jau nebesusitvarkau.Ir vien kalbos nebepadeda-gydytoja pasake,kad reikalingos bausmes,nes uzaugs ir cituoju"pati gausit i snuki".Bet kokios tos bausmes?I kampa pastatyti-aha,ims ir stoves.Ar neleist filmuku ziuret?Bet tie filmukai man paciai kartais issigelbejimas,kai noriu pailseti blush2.gif Net nezinau nuo ko pradeti...
donnatina
va va teisingai sakai kokios tos bausmes, mano taip pat kampe nestovi
jei uzdarau kambary tai ten nesedi, jei laikau duris tai pradeda jas spardyti.
cia kaip panasiai per programa rodo tas bausmes. sedeti ant '' apmastimu''kedes.
Tai kad nesedi jis is vis neklauso. na bet iejau i ta saita kur atsiunte nuoroda, tai ten galima psichologo uzklaust, tai va ir uzklausiau .
Dabar belieka laukt atsakymo.
smile.gif
snieguoliuke_123
labutis smile.gif mano sūneliui greitai bus 5, kai buvo 4 irgi rodydavo ožiuką, bet mums labai padejo kėdutė biggrin.gif ateina ožiukas ant kedutės, iš pradžių nelabai norėjo sedėti bet vėliau padėjo.
kita priemonė - pokalbis, manau kad turėtų suveikt biggrin.gif
neseniai mes sugalvojom dar vieną metodą - pliusukai, minusiukai biggrin.gif . jei vaikas ko nors labai užsimano, na sakykim kokios nors mašinytės, kuri yra pakankamai brangi, tai susitariam, kad reiks rinkti pliusus ir minusus smile.gif ateina ožiukas arba neklauso -pats nueina nubrėžia minusą, padaro ką nors labai pliusiukas ir pan. biggrin.gif
donnatina
Na su kedute jau bandem, nepadejo, o su pliusukais tai buvo panasiai, mes klijuodavom lipdukus uz gera elgimasi ar gerus darbus, bet taip ir baigdavosi kad suklijuodavo pasiemes nepasiklauses visus lipdukus ir suklijavo visus is karto. ir rodo man , mama ziurek jau visas lapas pilnas , vaziujam pirkt roboto. na o kai pasakiau kad apgaudineji, tai pasake kad daugiau nebeklijuos nes tiek dau geru dalyku jis taip greit nesurinks ir visus robotus ispirks. nu ir sitas metodas mums nelabai. verysad.gif
snieguoliuke_123
tai net nezinau biggrin.gif , o koks jo elgesys darzelyje? ar taip elgiasi tik namuose ar visur? g.gif
donnatina
darzelyje labai geras, netgi toks nedrasus, su kitais vaikais taip pat problemu neturi, jis toks tik namie.
Kartais man atrodo kad jis praso demesio, bet mes tikrai neskundziam demesio vaikams.
As ir nebezinau ka bedaryt verysad.gif
Aimeja
Žinokit, kai paskaitau, kad mama (ir ne viena) sako, jog nesusitvarko su 2-3-4-5-6 m. vaiku, tai natūraliai kyla klausimas, o kaip jūs su paaugliu susitvarkysit,jei dabar tokia padėtis? Negi galvojat, kad kažkaip stebuklingai iš visiškai mamos neklausančio mažiuko užaugs paklusnus paauglys?
Nu matyt trūksta drausmės, griežtumo, pagaliau ir nubausti reikia. O ką daryt?
Neisivaizduoju tokio dalyko, kad galėčiau nesusitvarkyti su tokiais mažiukais vaikais,kad jie spardytų duris, ignoruotų bausmes, plėšytų rūbus ir.t.t.
Reikia labai didelės meilės, kantrybės, bet ir griežtumo.
ziedute
Aš tikrai įsivaizduoju kaip toks vaikų elegesys turėtų neraminti mamą ir kaip vaikučiui sunku, nes tikrai nemanau kad vaikas nori būti tokiu.
Sunku kažką labai konkretaus patarti, kadangi mes nežinome koks bendravimas su tėčiu, gal didesnis dėmesys yra skiriamas mažesniajam broliui, ir taip jis nori atkreipti į save dėmesį, gal tėvai jį nepelnytai baudžia, gal jis patiria daug nuoskaudų ir t.t. taip pat mes nežinome koks pačios šeimos auklėjimo stilius ir t.t. Taigi, tokios problemos šiaip tiesiog iš niekur neatsiranda. Bet kad jas reiktų suprasti, išsiaiškinti ir šalinti, tai faktas. Tą padaryti tikrai nelengva, nes labai daug reikia kantrybės ir stiprybės.
Tą lemia daug kas: vaiko temperamentas, asmeninės savybės, suvokimas, žemas savęs vertinimas, nenuosekli ar netinkama tėvų disciplina, tėvų nesąmoningas netinkamo elgesio pastiprinimas, nejautrumas vaiko individualumui (tiek šeimoje tiek darželyje), netinkamai nustatytos ribos.
Dažniausiai neįmanoma nustatyti kokios nors vienos emocinio arba elgesio sutrikimo priežasties, kurie prisideda prie vaiko problemų atsiradimo arba prielaidas jom atsirasti.
Svarbiausia apsiginkluoti kantrybe ir padėti tam vaikučiui.
Keletas patarimų:Vaikams reikia ribų, ir tas ribas nustato tėvai;
Jautrumas vaiko poreikiams;
Meile grindžiamos tėvų reakcijos netinkamo elgesio atveju ir pozityvaus tinkamo elgesio pastiprinimas, neabejotinai skatina pageidaujamą vaiko elgesį;
Pateikti vaikui neagresyvaus regavimo būdą į agresiją skatinančias aplinkybes ir padėti jam išmokti ir atlikti neagresyviu veiksmus;
Mokėjimas kalbėtis su vaiku ir išklausyti jį;
Pastebėta, kad suaugusieji dažniau kalba apie vaikus, bet ne su vaikais;
Mokyti vaikus išreikšti ir įvardinti savo jausmus

Ugdyti pozityvų vaiko savęs vertinimą.
Svarbu kad jis jaustusi mylimas ir reikalingas.

Vaikus moko gyvenimas

Jei vaikas kritikuojami, jie išmoksta smerkti..
Jei vaikai jaučia priešiškumą, jie išmoksta priešintis..
Jei vaikai išjuokiami, jie įpranta būti drovūs..
Jei vaikai gėdijami, jie įpranta jaustis kalti..
Jei su vaikais elgiamasi tolerantiškai, jie įpranta būti kantrūs..
Jei vaikai giriami, jie išmoksta vertinti..
Jei vaikams pritariama, jie išmoksta sau patikti..
Jei vaikai mato sąžiningumą, jie išmoksta būti teisingi..
Jei vaikai jaučia geranoriškumą ar atidumą, jie išmoksta būti pagarbūs..
Jei vaikai jaučiasi saugūs, jie įpranta pasitikėti savimi ir tais, kurie yra šalia jų..
Jei su vaikais elgiamasi draugiškai, jie sužino, kad pasaulis nuostabus ir jame gera gyventi..

Tikiuosi viskas bus gerai mirksiukas.gif
snieguoliuke_123
šeip jei taip elgiasi tik namie, vadinasi tikrai reikalauja dėmesio biggrin.gif , mūsiškis darželyje irgi labai geras, mandagus, o namie pasiūtelis biggrin.gif , bet dar susitvarkom, kažkaip klauso biggrin.gif
varlius2007
Ka daryti, kai dvimetis visko reikalauja klykimu, zino ko nori ir bet kokiais budais stengiasi tai gauti? Nepadeda nei kalbejimas graziuoju, nei piktuoju.
MAMTE
[quote=donnatina,2009 08 26, 15:11]
turiu 2 sunus, vienas 5 kitas 4 metu. mano prasymas padekit del auklejimo.
Gal iš vyresnio per daug reikalaujat. Šiaip jau abu panašaus amžiaus, taigi, ir reikalavimai vienodi.
Papildyta:
QUOTE(Fruzina @ 2009 08 27, 09:17)
Žinokit, kai paskaitau, kad mama (ir ne viena) sako, jog nesusitvarko su 2-3-4-5-6 m. vaiku, tai natūraliai kyla klausimas, o kaip jūs su paaugliu susitvarkysit,jei dabar tokia padėtis? Negi galvojat, kad kažkaip stebuklingai iš visiškai mamos neklausančio mažiuko užaugs paklusnus paauglys?
Neisivaizduoju tokio dalyko, kad galėčiau nesusitvarkyti su tokiais mažiukais vaikais,kad jie spardytų duris, ignoruotų bausmes, plėšytų rūbus ir.t.t.
*

drinks_cheers.gif Mano žodis paskutinis ir aš, jei jau nubaudžiau, tai tikrai išsireikalauju, kad taip ir būtų. Nesuprantu, kaip gali neklausyti. Kad bando kantrybę, reikalauja, tai taip. Bet mano kantrybė turi būti didesnė...
Gelyteee
QUOTE(ziedute @ 2009 08 27, 09:19)
Vaikus moko gyvenimas

Jei vaikas kritikuojami, jie išmoksta smerkti..
Jei vaikai jaučia priešiškumą, jie išmoksta priešintis..
Jei vaikai išjuokiami, jie įpranta būti drovūs..
Jei vaikai gėdijami, jie įpranta jaustis kalti..
Jei su vaikais elgiamasi tolerantiškai, jie įpranta būti kantrūs..
Jei vaikai giriami, jie išmoksta vertinti..
Jei vaikams pritariama, jie išmoksta sau patikti..
Jei vaikai mato sąžiningumą, jie išmoksta būti teisingi..
Jei vaikai jaučia geranoriškumą ar atidumą, jie išmoksta būti pagarbūs..
Jei vaikai jaučiasi saugūs, jie įpranta pasitikėti savimi ir tais, kurie yra šalia jų..
Jei su vaikais elgiamasi draugiškai, jie sužino, kad pasaulis nuostabus ir jame gera gyventi..

*

Oij myliu situos zodzius wub.gif ir labai su jais sutinku.
Bendrai paemus, vaikai labai nori DEMESIO ir jei tevai stipriau reaguoja i BLOGA elgesi nei i geram tai ju vaikas dazniau ir elgsis BLOGAI.

Labai svarbi tevu pareiga vaikui padeti suprasti savo JAUSMUS. Ir ne tik savo, bet ir kito. Tarkim, seses - brolio, kai uzgauna, nuskriaudzia reikia kalbeti apie abieju pusiu isgyvenimus, juos aiskiai ivardijus ir ivertinus.
Taciau svarbu pastebeti ir graziuosius jausmus: pvz.: "ziurek kaip sesyte dziaugiasi, kad tu jau prabudai", "kaip is tiesu smagu lakstyti po kiema" na ir pan., ir t.t.

Tik neperseniausiai man paciai padejo gan neblogas blog`as:
http://www.austejosblogas.lt/2008/08/nepak...tevams-i-dalis/
Na bet as pati domejausi del savo 3mecio vaikuto eilgesio, bet jei idomu temos autorei, galit pasieskoti potemiuose daugiau straipsniu apie vyresniuosius. mirksiukas.gif
kulka
JOHN GRAY "Vaikai kilę iš dangaus" ne tik padės geriau suprast kodėl vaikas taip elgiasi bet ir rasit patarimų gerų thumbup.gif
kastone
QUOTE(varlius2007 @ 2009 09 13, 21:27)
Ka daryti, kai dvimetis visko reikalauja klykimu, zino ko nori ir bet kokiais budais stengiasi tai gauti? Nepadeda nei kalbejimas graziuoju, nei piktuoju.
*

IGNORUOTI klykimą. maniškė žino, kad gali klykti neklykusi. jeigu tai tėra užgaida ar ožiai-nepadės. nebijau nei piktų žvilgsnių parduotuvėse, nei kaimynų namuose. ir dukrelė neisterikuoja. tfu tfu tfu. svarbiausia, kaip jau rašyta-nustatyti vaikui ribas ir nenusileisti. kas gi atsitiks negavus eilinio norimo zaislo ar saldainio? visiškai nieko.
Hariene.
QUOTE(kastone @ 2009 10 12, 16:22)
IGNORUOTI klykimą. maniškė žino, kad gali klykti neklykusi. jeigu tai tėra užgaida ar ožiai-nepadės. nebijau nei piktų žvilgsnių parduotuvėse, nei kaimynų namuose. ir dukrelė neisterikuoja. tfu tfu tfu. svarbiausia, kaip jau rašyta-nustatyti vaikui ribas ir nenusileisti. kas gi atsitiks negavus eilinio norimo zaislo ar saldainio? visiškai nieko.
*

vissikai pritariu kastonei, maniskis irgi klykia, kaip ir daugelis vaiku, bet as stengiuosi nenusileisti. dar vaiku neurologe man dave gera patarima, kad jei lauke ar parduotuvej uzeina klykimo "priepuolis" reikia pasiimti vaika ant ranku ir issinesti, geriausia pareiti namo. nes jei leidi vaikui klykti, voliotis ant zemes ar dar kitaip issidirbineti, tai tuoj pat atsiras praeiviu (bobuciu - visaziniu) kurie "pamokys" tave kaip aukleti vaika ir dar vaika pabars, nu vien zo..... situacija dar labjau isitempia. todel geriau susivynioti ir varyti namo ir nenusileisti, nes uzlips ant galvos.
ir dar as stengiuosi nebuti labai jau kategoriska, jei jau kazko negalima, tai pasiulau kazkoki pakaitala arba stengiuosi nukreipti demesi, sudominti kazkuo kitu. bet sunku, zinau, sunku.....
Vertebra
Dėl klykimo parduotuvėje ir bobučių komentarų man patiko vienos supermamietės pasisakymas (atsiprašau, nebeprisimenu, kas tokia taip rašė): tokiais atvejais ji atsako, kad viso pasaulio saldainių ar žaislų vaikui vis tiek nenupirks. Iš kitos pusės, bobutės kartais tokių įdomybių sugalvoja pasakyti, kad iš anksto net sunku įsivaizduoti. Tai geriau iš tikrųjų susirinkti daiktus, vaiką biggrin.gif ir dingti iš "įvykio vietos".
Naminė
Labai apsidžiaugiau radusi šią temą thumbup.gif
QUOTE(Fruzina @ 2009 08 27, 09:17)
Žinokit, kai paskaitau, kad mama (ir ne viena) sako, jog nesusitvarko su 2-3-4-5-6 m. vaiku,
*

Gal galėtumėte konkrečiai pasakyti,ką darote,kai vaikas ignoruoja bausmę?Ir išvis kokias būtent bausmes jūs taikote?
Naminė
QUOTE(MAMTE @ 2009 09 13, 21:40)
drinks_cheers.gif Mano žodis paskutinis ir aš, jei jau nubaudžiau, tai tikrai išsireikalauju, kad taip ir būtų. Nesuprantu, kaip gali neklausyti. Kad bando kantrybę, reikalauja, tai taip. Bet mano kantrybė turi būti didesnė...
*

Kaip išsireikalaujate?Aprašykite būdus ir priemones.

Aš tai kuo puikiausisiai suprantu,kad gali neklausyti

Sutinku 100procentų,kad suaugusiojo kantrybė turi būt didesnė,tačiau kaip elgiatės jei kantrybės išbandymui nėra laiko?PVZ.skubate ,o vaikas rodo ožius?
viti
[quote=Naminė,2009 10 31, 13:05]
Kaip išsireikalaujate?Aprašykite būdus ir priemones.

deja, ateina baisus laikotarpis, kai per televizorių kas 5 min rodo vaikam skirtą reklamą.. doh.gif Kadangi tokį išbandymą patiriame, kai sūnus žiūri Disney;aus kanalus ir prašo nupirkti absoliučiai kiekvieną matomą, reklamuojamą daiktą, tai kol kas pasiteisina toks metodas:
kai sūnus pasako, kad mama, noriu to arba kodėl nenuperki to daikto, aš paklausiu, o ko norėtumei dar, tai jis su pasitenkinimu pasako "visko" ir baigiasi bigsmile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.