Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: kūdikio maitinimas manu koše
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba > Mažylio iki 1 metų meniu
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
neraj
labas mamytes norejau jusu pkalusti ar tokio amziau kleckui verdate kokia manu kose ir ka dedate i ja, ir dar ar ji nealergizuoja vaikucio nes mano tai alergiskas todel ir pati nebezinau ka ir beduot vakarienei pastoviai kapojam tik kukuruzu kose, todel labai idomu butu su tai manais pabandyti:hm
kendi
MUMS GYDYTOJA NEREKOMENDAVO MANUS VALGYTI,NES JIE TIK I STORI EINA IR NIEKO MAISTINGO NEDUODA
aukse
valgom Humana manų košę su obuoliaias, parašyta, kad nuo 6 mėn. galima wink.gif
*penelope*
Mano lelius irgi labai alergiskas, bet jis dar mazas kosias valgyti, bet su gydytoja kalbejau ir zurnale skaiciau, kad iki 11 men manu negalima, nes ji alergizuoja, o tuo labiau alergiskam vaikiu, kaip ir negalima iki 1 metu karves pieno.Nors su tuo labai kategoriskai nesutiki mano mociute, sake nesamone, ji visus 4 vaikus karves pienu nuo mazumes augino ir viskas gerai buvo,as jai pritariau, bet vis tiek savo maziui neduosiu iki metu smile.gif Kaip sako "mociutes klausau, o savo darau" laugh.gif
Smurka
Nu as tai manu kose duodu kartais nuo tada, kai tik koses ji pradejo valgyt. Gal ji nieko maistingo ir neturi, bet as vis tiek ja duodu. Kazkaip man mistiskai cia viskas atrodo - ankciau manai buvo maistingi, dabar jau nebe, anksciau vaikui jau nuo pusmecio buvo galima manus duoti, dabar vos ne nuo metu. Sveicia maniske ta manu mkose, net ausys linksi ir man nusispjaut i visas rekomendacijas. Aisku, jei butu alergiska, gal kitaip snekeciau
kendi
DEL KARVES PIENO, TAI KAI TAVO MOCIUTE VAIKUS AUGINO,JOS IR KITOKIA ZOLE EDE.O IR PER RIEBUS JIS MUSU VAIKAMS,SKRANDUKUS LABAI APKRAUNA.DAR IR KITO PASIRINKIMO TAVO MOCIUTE TURBUT NETUREJO.
neraj
QUOTE (kendi @ 2004 04 06, 13:17)
DEL KARVES PIENO, TAI KAI TAVO MOCIUTE VAIKUS AUGINO,JOS IR KITOKIA ZOLE EDE.O IR PER RIEBUS JIS MUSU VAIKAMS,SKRANDUKUS LABAI APKRAUNA.DAR IR KITO PASIRINKIMO TAVO MOCIUTE TURBUT NETUREJO.

laugh.gif
Pauga
Tais laikais nebuvo iš ko pasirinkt ir nereikėdavo,buvo duodama viskas natur,o dabar ir kiša vaikams visokias sintetines košes(nors ir aš taip dariau).Manų košę pradėjau duot nuo 6mėn. ,bet atskiesdavau su savo pienu. thumbup.gif valgydavo,o dabar vos ne kiekvieną vakarą turiu virt bo labai ją valgo ir nesamonė,kad ji nemaistingair ji turi pakankamai kalcio,va. wink.gif biggrin.gif
Raganiūkštė
Nežinau, kaip ten dėl to karvės pieno, bet mano patyrimas toks: nuo košelių su mišinuku mano dukrą berdavo ir valgė jas prastai, o tos pačios košės su karvės pienu - valgo super ir neberia thumbup.gif Va tau ir daktarų teorijos. Beje, jai dabar 10 mėn., jau kokie 2 mėn. košes su karvės pienu kertam wink.gif
neraj
QUOTE (Pauga @ 2004 04 06, 13:26)
Tais laikais nebuvo iš ko pasirinkt ir nereikėdavo,buvo duodama viskas natur,o dabar ir kiša vaikams visokias sintetines košes(nors ir aš taip dariau).Manų košę pradėjau duot nuo 6mėn. ,bet atskiesdavau su savo pienu. thumbup.gif valgydavo,o dabar vos ne kiekvieną vakarą turiu virt bo labai ją valgo ir nesamonė,kad ji nemaistingair ji turi pakankamai kalcio,va. wink.gif biggrin.gif

o tu i ja dar ko nors dedi, na kad butu saldziau turiu aumenyje unsure.gif
Žiogelis
Manų kruopos daromos iš kviečių, o kviečiai ir grikiai yra labiausiai alergizuojančios kruopos. Saviškei manų daviau 10 mėnesių, bet virtos vandenyje su trupučiuku sviesto (kūdas tas mano vaikas, reikia pastorinti biggrin.gif ), bet dažnai neduodu. Yra puikių ir vaikų mėgstamų kitų kruopų: kerta miežines kruopas (būna pirkti ekologiškų), kukurūzų kruopas, kartais galima įsiūlyti ryžių, mėgsta avižinius dribsnius. Nuo grikių pastebėjau raudonuojančius žandukus, tai kol kas neduodu. Dar norėčiau pabandyti ir soras, bet nežinau, kaip jas reikia virti, girdėjau, kad kažkaip specifiškai sad.gif
O maistiniu požiūriu už manus tikrai geriau paprastos kvietinės kruopos, jei tik vaiko neberia.
Dėl paskaninimo: dedu šiek tiek sviesto (nuo 11 mėnesių), kartais įmaišau nuo pietų nesuvalgytų virtų daržovių, labai retai, bet kartais įdedu rudojo cukraus (sako, jis sveikesnis), bet pastebėjau, kad maniškei tas saldumas nė motais, todėl dažniau įmaišau saldų trintą arba gabaliukais pjaustytą bananą, kitų vaisių.
Gitulka
kai del karves pieno tai kazkur rolleyes.gif skaiciau kad jo nerekomenduoja iki metu, taciau ji galima duoti vaikui kaip priemaisa (pvz.atskiesti koses)..juk ir nturalu jogurta galima kazkur nuo 8men ragauti...
tikrai cia pagal kiekvienos mamos apsisprendima..as pvz vaikui maltu grikiu bandziau duoti 6men nu ir valge issisiepes...jei matai kad nera alergines reakcijos kodel neduoti?manau kuo ivairesnis maistas tuo geriau vyresnis vaikiukas valgys-bo bus apsiprates prie visokiu skoniu
na cia aisku mano nuomone wink.gif
Elenyte
Neduok jam tos manu koses! Duok kokia kita, bet ne manu, nes kaip kazkuri jau parase, jog nesvceika ja valgyti. Isvirk geriau kukuruzu kose. Mano vaikutis nuo 1 metuku labai ja megsta
*Violeta*
Mums daktare irgi sake kad manai sunkiausiai virskinami, o ryziai lengviausiai smile.gif bet as tai vistiek bandysiu duoti manu wink.gif Labai jau mano mergicka nevalgi tai bandysiu padidint produktu asortimenta laugh.gif gal galu gale kas pagaliau patiks tongue.gif
o vis delto idomu kaip su tuo karves pienu, ar bent nuo 9 menesiu jau galima juo koses praskiest blink.gif
remka
..........as daviau is pradziu Hipp'o manu kose,labai valge,o paskui ir paprasta virdavau,net rekdavo kaip noredavo,ir tegu cia nepasakoja,kad nesveika ir nemaistinga,vaikas turi visko paragauti....na uztat dabar jos nevalgo rolleyes.gif rolleyes.gif rolleyes.gif matyt atsivalge.....dar budavo padarau is buteliuko gert tokia tirstoka,ot traukdavo thumbup.gif
astaria
Mano 2.gif 7.5 mėn, ir jau paragavo tos baisiosios manų košės. Viriau vyresniajai, pieną skiedžiau perpus su vandeniu, ir 2.gif gavo paragaut, tai kapojo, net ausys linko. Manau, nieko čia blogo.
tolita
Na kaip mano mama sako jus uzaugot ant manu koses ir sveiki, ir stiprus. Tais laikais nebuvo kito pasirinkimo.Grikius gal valge tik virsuneliu vaikeliai , na gal darzeliuose dar gaudavo retsykiais.Dabar tikrai yra daug rusiu ir galima visko po truputi duoti. Nereikia uzsisesti ant vienos koses nes atsivalgys ir tikrai ilgai nenores.Mano maziukas alergiskas, bet as duodu visko po truputi, o kai toks platus asortimentas tai ir gaunasi retai.Karves piena kosei virt praskiedziu perpus, bet ir ant vandens virtos koses skanios jei i jas idedu tarkuoto obuolio ar dar ko nors.
Jumi
Abu savo vaikus auginu be manu koses tongue.gif
Mums gydytoja jos irgi nerekomendavo. Mano kose tukina(jau raset) ir sudaro kazkokias problemas su kalcio pasisavinimu(del to nerekomenduojama ir senyviems zmonems).
Tikrai daug geru kosiu ir be manu.
Beje pirktines beveik visos yra su mano kruopomis,taigi mamytes, ziurekit ka perkat wink.gif
aukse
Baikit tuos juokus wink.gif Jei kartas nuo karto vaikas manų suvalgys tai kas nutiks? Kodėl visad yra lazda perlenkiama? Vaiko meniu turi būti įvairus. Taip, didelės maistinės vertės manai neturi, bet tegu vaiko skonio receptoriai lavinasi smile.gif
Tik štai jei alergija yra, tokiu atveju turbūt nereikia tokios košės valgyt wink.gif
SANTA
AR NE GERIAU VIETOJ MANU GRUDU KOSELES PASIRINKT JOS VERTINGESNES NEI MANAI
tulpe
Nuo vienintelio dalyko nuo kurio maniske isbere ziauriai ziauriai tai buvo manu kose seip valgom jau daug kosiu ir nieko o va no jos prasom kazkur skaiciau kad ji viena is stipriausiu alergentu tai mes jos ir nevalgom tongue.gif
lengvute
QUOTE(aukse @ 2004 04 06, 14:03)
valgom Humana manų košę su obuoliaias, parašyta, kad nuo 6 mėn. galima wink.gif
*

O kur yra Humanos produkcijos?
vida/d
maniskis pagrinde valgo penkiu grudu,kukuruzu ir manu koses.Tai pagal eile iseina,kad manus valgom kas antra diena viena karta.Bet jau seniai pastebejau,kad jo veidukai paberti.spuogeliai su baltom virsunelem,bet gydytoja net neuzsimine,kad gali buti cia nuo manu.Gal tikrai nuo mano ju beria.....Reiks babandyti kita kose vietoj jos duot,gal grikius,bet man ji neskani iseina.Gal kas galite patarti kaip skaniai isvirti???
leana
mes manus pradejom valgyt nuo astuoniu menesiu.uzpilu vaisiu tyreles. maziui labai patinka thumbup.gif
klivija
Mes jau metuku su uodegyte, bet manu koses dar neragavom. Valgom grikiu, kukuruzu, ryziu, avizu- zuikai labai patinka thumbup.gif Kazkaip prisiskaiciau, kad manu kose bereikalingai tukina g.gif ir neverdu. Bet reiks pabandyt, nes kai matau darzelyje kai kurie vaikai tik manu kose ir megsta. Man paciai ji tai patika ax.gif tongue.gif
tigrė
mes galvojau paragausim 10 men manu kose
Vaira
Aš irgi pagalvojau - reikia ir manų duot vaikui paragaut, bet mano išrankioji panelė nė pusės nesuvalgė schmoll.gif
Skaniausios jai pirktinės tirpios košytės essen.gif
Maarit
Mano 9 mėn mažylis manų košės dar neragavo, valgo grikių, ryžių, kukurūzų ir avižų Milupa arba Bebi košytes.Ir mano keturmetis manus valgo retai yra daug vertingesnių košių.
Krisliukas
Mano sunelis manu koses nevalgo. Na ir gerai. Gydytoja sake, kad manuose nera nieko gero tik bereikalingai tukina.
As manau, kad retkarciais paragauti reikia, nuo to tikrai nenutuksi.
viltuke
O tai ar mes ne ant manu uzauginti? Nu tikrai nemanau, kad visi nutuke buvom. Del alergijos sutinku, jei vaikas produktui alergiskas, tai jo geriau nevartoti. As tai jau galvoju, kad saviskiui reiks duot paragaut, nedaug, po sauksteli ir matysim kaip ten su ta alergija. Man asmeniskai labai skanu manu kose, tik reikia moket isvirti. Su ivairiausiom vaisiu tyremem maniskiui bet ka ikisi tongue.gif Speju ir manai turetu patikti
matuko mamyte
ax.gif mums buvo metai su trupuciu kaip pirma karta paragavom manu koses.Pirkom "sveiko prado"manu kruopos su selenimis.valgom karta i savaite.manau nuo tiek niekam nepakenks thumbup.gif
g.gif jei ja vartosi nuolatos...tai tikrai nera gerai...praejo jau tie laikai kai dribsniu nebuvo...dabar didelis pasirinkimas ir neverta vienos rusies koses duoti 3 kartus per diena ax.gif
Gulia
Mes irgi dar neragavom manu koses,nes ji nenaudinga ir jokiu vitaminu ten nera schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif
Bet cia perskaiciau,kad yra visokiu manu kosiu su grudais ir selenais-reiks pabandyti blush2.gif thumbup.gif wub.gif
Bretane
QUOTE(kendi @ 2004 04 06, 13:02)
MUMS GYDYTOJA NEREKOMENDAVO MANUS VALGYTI,NES JIE TIK I STORI EINA IR NIEKO MAISTINGO NEDUODA
*

Va va ir aš skaičiau,kad manų košė jokios maistinės vertės neturi
la vita
Apie manų košę iš vis kažką girdėjau kad ji tipo kenksminga vaikam g.gif nu nežinau, pati to neskaičiau, viena mama pasakojo kad žurnale rašė apie tai.
linytes
Aš tai skaičiau, kad nuo 10 mėnesių manų košę galima duoti.
nebijau
QUOTE(eglytek @ 2006 01 02, 15:58)
Va va ir aš skaičiau,kad manų košė jokios maistinės vertės neturi
*

Ne visai tiesa, taip, manu kruopos-tai l.smulkiai sumalti kvieciai, zurnale "Sveikata" rase, kad prazuvusi lasteliena, reikalinga sekmingam virskinimui,todel gal todel nelabai megstama gydytoju,be to ten gausu gliuteno-alergeno, bet jo sociai ir ryziuose yra, bet vitaminai ir mineralines medziagos islikusios. Domejausi kokios: manuose randama vitaminai E, B1, B6, B3, mineralines medziagos-kalcis, fosforas, magnis, mikroelementai-cinkas, kobaltas. Nezinau, kokiu santykiu ir kiek ju ten yra, bet, kaip matot, nera taip blogai.
Beje, saviskiams pradejau duoti nuo 5 men, ir nenutuko, ir uzaugo, ir labai ja mego(dabar jau nebe biggrin.gif ).
briedžiukė
mes kol kas manų nevalgėm. augom kaip ant mielių, tai ir nebevalgėm, nebenorėjom dar storesni būt tongue.gif bet dabar jau numetėm visus lašinukus belakstydami smile.gif

valgom daug kitų košių ir kol kas mums jų užtenka. o apie kukurūzų košę niekad nepagalvojau blush2.gif reiks pabandyt pažiūrėt parduotuvėse.
rasulkadz
Manų košės paragavom 7mėn ir ji mano mažylei labai patiko.Kadangi mano mergina labai sunkiai priaugina svorio,tai manų košė mums labai gerai thumbup.gif
KLEVELIS
Kukurūzų, manų košės nevalgo ax.gif Aš žinau, kad manai duoda sotuma, bet nuo jų vaikutis pasidaro minkštas, o svorio nėa ir stprumo g.gif
briedžiukė
vakar žiūrėjau kukurūzų košės, neradau lentynose g.gif
ligiukss
4u.gif labutis.mums 5,5mėn,valgom kukurūzų,grikių,ryžių košes. O dėl manų abejoju, yai manau kad dar palauksiu pora mėnesiukų. Nes mūsiškė mergaičiukė truputi linkusi į elergias. unsure.gif
Liutas2006
Mano knygoje apie vaiko prieziura parasyta,kad manu kruopos netinka, nes jose gausu angliavandeniu,kurie skatina tukima.Rekomenduojamos avizu, mieziu, gikiu, soru kruopos.
rena
Mums dabar 4,5men. ir gydytoja sake, kad jau galiu duoti manu kosyte, tik skysta, bet as dar palauksiu pora menesiuku ax.gif
ligiukss
smile.gif ačių rena kad mus palaikai, mes tai ir taip galvojam, kad paaugsim spėsim dar tos manų košės paragauti. thumbup.gif mirksiukas.gif gathering.gif gathering.gif gathering.gif
soske.gif heart.gif nono.gif fitness4.gif vacation4.gif yahoo.gif angel.gif first.gif
ausravait30
QUOTE(Neringa @ 2004 04 06, 13:58)
labas mamytes norejau jusu pkalusti ar tokio amziau kleckui verdate kokia manu kose ir ka dedate i ja, ir dar ar ji nealergizuoja vaikucio nes mano tai alergiskas todel ir pati nebezinau ka ir beduot vakarienei pastoviai kapojam tik kukuruzu kose, todel labai idomu butu su tai manais  pabandyti:hm
*

Kadangi mano sunelis labai alergiskas, as jam manu kruopu koses dar neduosiu. Mes valgom avizine, grikiu koseles, darzoviene su paukstiena, vaisiu koseles. Jam pilnai uztenka tu vitaminu ir be manu kruopu.
Papildyta:
QUOTE(Neringa @ 2004 04 06, 13:58)
labas mamytes norejau jusu pkalusti ar tokio amziau kleckui verdate kokia manu kose ir ka dedate i ja, ir dar ar ji nealergizuoja vaikucio nes mano tai alergiskas todel ir pati nebezinau ka ir beduot vakarienei pastoviai kapojam tik kukuruzu kose, todel labai idomu butu su tai manais  pabandyti:hm
*

Kadangi mano sunelis labai alergiskas, as jam manu kruopu koses dar neduosiu. Mes valgom avizine, grikiu koseles, darzoviene su paukstiena, vaisiu koseles. Jam pilnai uztenka tu vitaminu ir be manu kruopu.
Bretane
QUOTE(kendi @ 2004 04 06, 13:02)
*

Aš tą patį girdėjau drinks_cheers.gif
ingeborga
Mums gyd.nerekomendavo nei manų,nei kukurūzų košės,todėl mes jų dar ir nevalgome.Vėliau gal ir paragausim,bet dažnai jos nevalgysime(gal kartą per savaitę raciono paįvairinimui).
ligiukss
QUOTE(ligiukss @ 2006 04 23, 00:48)
4u.gif labutis.mums 5,5mėn,valgom kukurūzų,grikių,ryžių košes. O dėl manų abejoju, yai manau kad dar palauksiu pora mėnesiukų. Nes mūsiškė mergaičiukė truputi linkusi į elergias. unsure.gif
*

mums jau greit 7mėnesiukai,bet manų košės dar neragavom,sakau dar palauksim. smile.gif
Nuka
Mums gydytoja sakė, kad manų košę galima duoti kartą per mėnesį, nes ji labai pakelia gemoglobiną, kelis kart virš normos.
Hermion@
QUOTE(Nuka @ 2006 05 30, 00:22)
Mums gydytoja sakė, kad manų košę galima duoti kartą per mėnesį, nes ji labai pakelia gemoglobiną, kelis kart virš normos.
*

O tai kaip mes vaikystėje valgydavom manų košę vos ne kasdien? Koks jau tas hemoglobinas buvo? g.gif
Mano sūnus namie iki šiol nėra valgęs manų košės, o jam jau 8 metai - tingiu virti lotuliukas.gif man geriau tie visi Nordic dribsniai. Dukrytei 8 mėn, manau, kad ir ji puikiai apsieis be manų košės. Kiek skaičiau, manų košė iš visų košių yra mažiausiai naudinga.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.