Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: kūdikio maitinimas manu koše
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba > Mažylio iki 1 metų meniu
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
kregždutė
Savo bernams duodavau skystos manų košės, ir dabar verdu normalios. Ir nieko neatsitiko, įsivaizduojat lotuliukas.gif Nevertinga? g.gif Juk ne kasdien duodavau. Todėl manau, kad teorija teorijomis, o praktikoje viskas normaliai. Mano nebuvo nutukę. Mergaitės auga, irgi retkarčiais duosiu. rolleyes.gif
smiler
QUOTE(kregždutė @ 2011 03 22, 15:34)
Savo bernams duodavau skystos manų košės, ir dabar verdu normalios. Ir nieko neatsitiko, įsivaizduojat  lotuliukas.gif Nevertinga?  g.gif Juk ne kasdien duodavau. Todėl manau, kad teorija teorijomis, o praktikoje viskas normaliai. Mano nebuvo nutukę. Mergaitės auga, irgi retkarčiais duosiu.  rolleyes.gif
*

thumbup.gif Pilnai pritariu, tik nereikia panikuoti ir kristi i krastutinumus. Uzaugom mes ant manu koses ir nenutukom.. bent jau as ax.gif Duodu ir savo mazajai. Aisku, ne kiekviena diena, ir ne penkis kartus savaitej, bet karta i savaite ar karta i dvi savaites tai isverdu. As pati nesu sios koses gerbeja, bet kai kada vakarienei paprasta ir greita isvirti. O be to, ir skoni paivairina 4u.gif
garra
Aš irgi kartais pusryčiams verdu manų košę. Mano vyresnioji labai mėgsta tai abiems išverdu. Nesamonė kad tai bloga košė, jei maitinsi vaiką visa verčiu maistu tai ir manų košė nepakenks
sarafea
Nezinau apie jos vertybes,bet skaiciau,kad tai nevertinga kose.Mazius dar neragavo,o didzioji nelabai megsta,tad dar neviriau vaikams.Pasieinam ir be jos.
Jurpod
mano maziukui beveik 7 men, manu kose duodu nuo 6, 5 men..na mazdaug du kartus i sav...verdu paprastame piene, idedu vos vos sviestuko 4u.gif labai skaniai valgo,,, O del pienuko, tai tikrai nemanau, kad karves pienas yra prastesnis uz misinuka,juk parduotuveje parduodamas jau pasterizuotas pienas... smile.gif
Nuotaikele
Gal manu kose ir nera tokia vertinga kaip kitos, bet ne prastesne. pagardinta sviestuku laabai skani. greit paruosiama!! tongue.gif
ede_la
Manų košė mano pupai labai patiko, gal todel kad kt atsibode jau duodu nuo 7 men, verdu su karves pienu ir vandenuku smile.gif
del kalbu kad tukina arba nevertinga tai nesuprantu visi ant ju uzaugom ir nieko nenutiko bigsmile.gif
Ksesanko
QUOTE(ede_la @ 2011 06 15, 23:54)
Manų košė mano pupai labai patiko, gal todel kad kt atsibode jau duodu nuo 7 men, verdu su karves pienu ir vandenuku smile.gif
del kalbu kad tukina arba nevertinga tai nesuprantu visi ant ju uzaugom ir nieko nenutiko bigsmile.gif
*

Kaip suprasti nieko nenutiko??? Nenumireme tai tikrai, bet, kad visi ligoti esame sulauke 40 - tai faktas. Neseniai perskaiciau kodel vaikui iki 3 m. negalima duoti karves pieno. Visu pirma yra rebesnis, negu motinos, visu antra turi daugiau mikroelementu (vaikai gi ne versiukai smile.gif. Todel tiek daug sirdies kraujagysliu ligu musu tauteleje. Jau nuo mazens mes pratinami prie didesnio, negu mums reikio druskos kiekio kraujyje. Todel sakyti, kad niekas neatsitiko tikrai netikslinga smile.gif Sveikatos problemos neisriskeja is karto, bet turi savo pasekmes velesniame amziuje smile.gif Todel moti ranka ir vadovautis pasenusia patirtimi tikrai kvaila smile.gif
ede_la
Na tikrai ne visi ligoti, kaip jus rasote, jei turit sveikatos problemu pati, tai nereiskia kad aplinkiniai be isimties ligoti.....Už vaiku sveikata atsakingi tevai, uz mytiba taipogi, o jau kaip matinitis iki 40 tai cia kiekvieno reikalas......Kiekviena mama sprendzia kaip maitinti savo vaika ir tai tik jos reikalas kokia praktika vadovautis, jus vadovaujates nauja -jusu reikalas, as pagal situacija. o forumas yra tam kad dalintumemes patirtimi ir nuomonem ax.gif

Kaip suprasti nieko nenutiko??? Nenumireme tai tikrai, bet, kad visi ligoti esame sulauke 40 - tai faktas. Neseniai perskaiciau kodel vaikui iki 3 m. negalima duoti karves pieno. Visu pirma yra rebesnis, negu motinos, visu antra turi daugiau mikroelementu (vaikai gi ne versiukai smile.gif. Todel tiek daug sirdies kraujagysliu ligu musu tauteleje. Jau nuo mazens mes pratinami prie didesnio, negu mums reikio druskos kiekio kraujyje. Todel sakyti, kad niekas neatsitiko tikrai netikslinga smile.gif Sveikatos problemos neisriskeja is karto, bet turi savo pasekmes velesniame amziuje smile.gif Todel moti ranka ir vadovautis pasenusia patirtimi tikrai kvaila smile.gif
*

[/quote]
Ksesanko
[quote=ede_la,2011 06 16, 19:02]
Na tikrai ne visi ligoti, kaip jus rasote, jei turit sveikatos problemu pati, tai nereiskia kad aplinkiniai be isimties ligoti.....Už vaiku sveikata atsakingi tevai, uz mytiba taipogi, o jau kaip matinitis iki 40 tai cia kiekvieno reikalas......Kiekviena mama sprendzia kaip maitinti savo vaika ir tai tik jos reikalas kokia praktika vadovautis, jus vadovaujates nauja -jusu reikalas, as pagal situacija. o forumas yra tam kad dalintumemes patirtimi ir nuomonem ax.gif

*

[/quote]
*

[/quote]

Tai ir issakiau savo nuomone smile.gif Tik gal truputuka kategoriskai parasiau. Kaip Jus ir rasote visi mes skirtingi ir skirtingai suvokiame teksta. Tiesiog pastebejau, kad zmones mazai skaito ir mazai susimasto apie pasekmes. O tik ir sneka, kad "paziurekite mes gi uzaugome normalus" smile.gif Taciau tais laikais maisto produktai buvo kitokie. Ir vaikams maisto produktai buvo atskiri. Manyciau reikia labai atsargiai vaikus musu laikais maitinti. Anksciau tiek alergingu vaiku nebuvo, o dabar pilna. Nenoriu gilintis. Aisku kiekviena mama pasirenka tik geriausia savo vaikui. Tik susiduriau ne su viena tokia savimi pasitincia mama. Mamos mano, kad yra jau ant tiek protingos ir viska zinancios, kad nereikia nieko skaityti, nieko dometis. Jos pacios geriausiai zino, ka vaikeliui duoti smile.gif
Sirvita
QUOTE(Jurpod @ 2011 06 10, 23:24)
mano maziukui beveik 7 men, manu kose duodu nuo 6, 5 men..na mazdaug du kartus i sav...verdu paprastame piene, idedu vos vos sviestuko 4u.gif  labai skaniai valgo,,, O del pienuko, tai tikrai nemanau, kad karves pienas yra prastesnis uz misinuka,juk parduotuveje parduodamas jau pasterizuotas pienas... smile.gif
*

Karves pienas skirtas versiuko dydziui, ne kudikio.
todel jis subalansuotas versiukui visai kitokiomis proporcijomis nei mamos pienas kudikeliui.
Karves pienas netgi maziukui kaciukui netinka, jis nugaista. O taip iprasta kad karves pienas kaciu maistas. doh.gif

Citata is "TINDI RINDI"
Kodėl pienas nerekomenduojamas metukų neturintiems kūdikiams?

Piene nėra pakankamai maistingųjų medžiagų, vitaminų ir mineralų, kad tinkamai aprūpintų augantį kūdikio organizmą. Jei vaikas iki metų valgo daug pieno produktų, jam gali išsivystyti anemija dėl geležies nepakankamumo. Pienas taip pat trukdo organizmui tinkamai įsisavinti geležį. Geležies norma tai vienas iš tų dalykų, kurių negalima sumažinti naujagimio maiste. Karvės pienu maitinami kūdikiai gauna nepakankamaivitamino E, geležies, būtinų riebiųjų rūgščių ir per daug baltymų, natrio ir kalio. Šie kiekiai gali būti per dideli mažam organizmui susidoroti.

Be to, kūdikiui per sunku virškinti ir įsisavinti karvės pieno baltymus ir riebalus. Tačiau didžiausią poveikį kūdikio organizme karvės pienas daro geležies lygiui.

o dabar apie manu kose tongue.gif
savo vaikuciui nuo 8 men ja verdu su adaptuotu misinuku karta per savaite.
Mano vaikuciui ir svorio neprosali daugiau priaugti rolleyes.gif
Manau organizmui reikia kuo ivairesnio maisto, todel del ivairoves tinka ir manai 4u.gif
daivulka23
Saviskems duodu manu koses 1 karta per savaite, valgo labai noriai ir dar pakartot papraso smile.gif
lina_karc
mano suneliui beveik metukai. manu koses duodu viena-dukart per savaite. labai jam patinka su morka. sutarkuoju morka, ipilu i puodeli truputi vandens ir paverdu kol suminksteja, tada pilu karves pienuko ir manu. labai skani kosyte thumbup.gif
leliukas...
Manuose yra daug mineralinių medžiagų: kalio, kalcio, magnio, geležies, natrio, fosforo, vitaminų B1 ir B2, PP. 100 gramų kruopų yra 350 kcal, baltymų – 9 %, riebalų – 1 %, lyginant su kitomis kruopomis, daugiausiai angliavandenių – 75 % (įvairiose kruopose jų yra nuo 65 iki 77 %), tačiau turi mažai ląstelienos – 0,2 %. Kruopose yra daug glitimo ir fitino.

Žmogaus organizmas manus greitai virškina ir lengvai pasisavina, todėl košė tinka mažų vaikų mitybai. Skysta manų košė skiriama taip pat suaugusiems, sergantiems skrandžio ir žarnyno trakto ligomis, jos įtraukiamos į dietas po skrandžio bei žarnyno operacijų.

saulyte-x
manau manu koses reike duoti paivairinimui , as ir duociau bet maniskis elergiskas verysad.gif
widulka
mano mazyliui desimt men duodu manu kosyte viena kar per savaite su uogytem ir saldzia grietine labai skaniai valgo 4u.gif thumbup.gif
Lolute
QUOTE(leliukas... @ 2011 10 15, 22:15)
Manuose yra daug mineralinių medžiagų: kalio, kalcio, magnio, geležies, natrio, fosforo, vitaminų B1 ir B2, PP. 100 gramų kruopų yra 350 kcal, baltymų – 9 %, riebalų – 1 %, lyginant su kitomis kruopomis, daugiausiai angliavandenių – 75 % (įvairiose kruopose jų yra nuo 65 iki 77 %), tačiau turi mažai ląstelienos – 0,2 %. Kruopose yra daug glitimo ir fitino.
*
is medikes komentaro, kodel manu koses maziems kudikiams nereiketu duoti (kiek zinau rekomenduoja pradeti duoti tik nuo 10-12 men.): <<Manų košė “suėda” kalcį. Reikalas tas, kad manų kruopose yra fitino, o jis turi fosforo, kuris suriša kalcio druskas ir neleidžia joms patekti į kraują. Kalcio kiekis kraujyje turi būti pastovus, pvz., 10 mg 100 ml kraujo. Kai tik kalcio sumažėja, jį organizmas ima iš kaulų ir neša į kraują.
Tik vaikų kauluose kalcio ne taip jau ir daug, be to, jie greitai auga, kalcis jiems labai reikalingas. Išeitų, kad manų košė atima iš jų kalcį.
Jei organizme trūksta kalcio, blogai veikia raumenys, širdis, sulėtėja kraujo apytaka. Trūkstant kalcio padidėja nervinių ląstelių jaudinimas.
Vaikai, kurie valgo manų košę itin dažnai – 2-3 kartus per dieną, gali susirgti rachitu ir spazmofilija.>>

Šaltinis čia., ten pat ir paaiškinta, kodėl mažiukams ji labiau "pavojinga", nei suaugusiems.

vilka11
Sveiokos mamytes, idomu suzinoti ar jus duodate manu kose savo leliukams?Ar griestai ne ? g.gif
anita x
Aš neduodu, manu kad nera joje nieko vertingo.
Dezdemona*
pradejau duoti nuo 10men, duodui 1k i savaite kazkur
**Gin**
Duodu ir aš, reikia kažko paįvairinimui. smile.gif
zaliaake.vaida
as tai kazkur girdejau , kad manu kose galima duoti tik nuo metu laiko ir tik viena karta i menesi"tavo vaikas"zurnale skaiciau lygtais g.gif
Nikolia
Siaip ivairove kruopu yra labai pakankama, kad galima butu visai apseiti be manu...nesu ju davus savo vaikams is vis..o vietoj manu ivedziau kynva ir burnociu seklu koses, be glitimo, sveikos ir skanios:)

QUOTE(**Gin** @ 2012 05 12, 19:07)
Duodu ir aš, reikia kažko paįvairinimui. smile.gif
*

This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.