mes retai valgom manų košę, nes iš jos mažai naudos..tik tukina ir tiek..jau geriau grikiai, ryžiai ir kitos..
Kiek žinau, manų košė pati nevertingiausia iš visų košių: jokių vitaminų, jokių skaidulinių medžiagų. O jei tavo vaikiukas dar ir alergiškas kitiems grūdams, iš manų košės tikrai nereiktų tikėtis stebuklo
Mums gydytoja irgi patare kuo maziau valgyti manu kose...nes ji nevertinga
mums be savaites 11men.ir jau menuo valgom maista su karves pienu.jei pirktas ir 2,5 proc riebumo,ipilu ketvirtadali vandens(skiedziu),jei kaimiskas-skiedziu pusiau.Uzbalinu kosesgrynu pienu,o jei ant to pieno verdu-skiedziu.ir gerai virskina ir ne per riebu.O manu kruopas nuo 9 men.duodu(ne kasdien).Jei mes ant ju uzaugom-kuo vaikai kitokie.O tunkam tikrai ne nuo manu kruopu.Baikit bajerius.
As pati manu koses tai nemegstu (matyt vaikysteje atsivalgiau
QUOTE(astaria @ 2004 04 10, 12:22) Mano Reikes ir man pabandyt pupai manu koses duot paragaut,gal valgys,nes siaip bandziau duot kitokiu kosyciu tai atsisako,navalgo ir vsio. O kaip ja gamonti,su kokiu pienu?
iskilo klausymelis....
nuo kada Jus pradejot virti ir kaip???
manu koses, kiek zinau nerekomenduoja daznai, ypac tiems vaikiukams, kuriems gerai auga svoris. saviskei jau daviau kelis kartus. verdu vandenuke skiestame per puse su pienu, gali paskaninti kokia uogyte.
o koki piena naudoti????
o mes valgom vaikishka manu koshe Bebivitos firmos (vok.), ji ish karto su pienu, tad tereikia tik su vandenuku gamint
Aš tai žinau, kad manų košė pati nemaistingiausia iš visų košių, žodžiu, nenaudingiausia...
mums daktare tai visai uzdraude manu kose,ir sake neduok niekada,nes ti pati prasciausia kose,ir be to ji labai tukina vaikiukus
Taip, visi gydytojai dabar pabrėžia, kad manų košė - tuščiosios kalorijos, nieko naudingo vaikutis iš jos negaus. Duodu laaabai retai, skonio paįvairinimui. Verdu vandeny, praskiedžiu pieno mišiniu.
nepatikesit.mano leliuko pusesre vyresne uz ji 10 dienu. o amziu paziurekit apatineje lenteleje. tai ji valgo jau manu kose.
QUOTE(katytia @ 2006 11 07, 15:06) nepatikesit.mano leliuko pusesre vyresne uz ji 10 dienu. o amziu paziurekit apatineje lenteleje. tai ji valgo jau manu kose. o ką gydytoja sako dėl jusu svorio? Ar harmoningai augote - gal mažiukas tiesiog smulkus arba labai judrus? Aš kiek žinau, manų košes tikrai tokiam mažiukui nereikia. Bendrai primaitinti žindomą kūdikį reikia tik nuo 6mėn, o jeigu valgo mišinukus - nuo 4. Bet dar tikrai ne manų koše arba vištiena QUOTE(Natuke @ 2006 11 07, 15:19) o ką gydytoja sako dėl jusu svorio? Ar harmoningai augote - gal mažiukas tiesiog smulkus arba labai judrus? Aš kiek žinau, manų košes tikrai tokiam mažiukui nereikia. Bendrai primaitinti žindomą kūdikį reikia tik nuo 6mėn, o jeigu valgo mišinukus - nuo 4. Bet dar tikrai ne manų koše arba vištiena gydytojas ziuri ar atitinka normos ribas tai mes jas atitinkam.tiesiog toks leliuko sudejimas. mes istyse bet kudi. valgom nuo 4 men kosytes tas pirktines kur kudikiam ir tyreles vaisines bet va anyta ir tos puseseres mama ateijna ir sako kad musu atseit kudas labai mazai priauga kad duotumem manu koses kad to ano .....o ji ta mergyte vis maitina ir maitina ji jau ten nusipenjusi ir as visiaj esu pries nusiteikusi.kad tukina mergyte.ir manau kad musiskis labai normalus leliukas. tik va stebiuosi kaip ji gali duoti valgyti viska. juk leliuku skrandis dar silpnas taigi gali pakenkti labai.... o mes tai labai atsargiai viska valgom po biski po biski.neperkraunam.jei viena diena kose tai kose ir nieko daugiau iskyrus piena ir arbata o kita diena tada tik tyrele ir sultis pridedam. gal as nelabai moku maitinti bert man atrodo kad elgiuosi teisingai
Na aš manau,kad 200gr priaugti per mėnesį - yra mažoka
QUOTE(ramzis69 @ 2006 11 07, 15:34) Na aš manau,kad 200gr priaugti per mėnesį - yra mažoka tai ir primaitinti pradejom nes buvo 4menesiai ir dabar viskas vel gerai. bet argi sverti 10 kilogramu 5 men kudikiui normaliau? ir ar del to kad kudikis sveria maziau nei kita skudikis reik duoti manu koses ir vistienos? 5 menesiu?
tai juk yra ir kitų primaitinimo būdų
SVEIKOS MAMYTES,
AS MANAU KAD NEBUTU JAU LABAI BLOGAI KAD 1 KARTA I MENESI VAIKUTIS KURIAM JAU DAUGIAU NEI 6 MENESIAI GAUTU MANU KOSES. QUOTE(katytia @ 2006 11 07, 15:33) gydytojas ziuri ar atitinka normos ribas tai mes jas atitinkam.tiesiog toks leliuko sudejimas. mes istyse bet kudi. valgom nuo 4 men kosytes tas pirktines kur kudikiam ir tyreles vaisines bet va anyta ir tos puseseres mama ateijna ir sako kad musu atseit kudas labai mazai priauga kad duotumem manu koses kad to ano .....o ji ta mergyte vis maitina ir maitina ji jau ten nusipenjusi ir as visiaj esu pries nusiteikusi.kad tukina mergyte.ir manau kad musiskis labai normalus leliukas. tik va stebiuosi kaip ji gali duoti valgyti viska. juk leliuku skrandis dar silpnas taigi gali pakenkti labai.... o mes tai labai atsargiai viska valgom po biski po biski.neperkraunam.jei viena diena kose tai kose ir nieko daugiau iskyrus piena ir arbata o kita diena tada tik tyrele ir sultis pridedam. gal as nelabai moku maitinti bert man atrodo kad elgiuosi teisingai Kaip ir sakiau. manų košė - tuščios kalorijos, ji tukina, tačiau ar nutukimu reikia džiaugtis? Vaikas turi priaugti svorio, o ne riebalų... Manau, teisingai maitini vaikutį. Aš tokio svorio irgi neįsivaizduoju - dukrytei 7 mėn, sveria 6,6 kg (na, aišku gimė mažutė ir šiaip yra smulkutė). Nu bet 10 kg tai vos ne metinuko svoris... QUOTE(Egle is Vilniaus @ 2006 11 06, 18:07) naudoju toki, koki bunam nusipirke sau (pieno zvaigzdes naturalu, rokiskio prof, dvaro naturalu). jei del riebumo, tai to kur 1% nenaudojam QUOTE(katytia @ 2006 11 07, 14:06) nepatikesit.mano leliuko pusesre vyresne uz ji 10 dienu. o amziu paziurekit apatineje lenteleje. tai ji valgo jau manu kose. anksti dar manu kose, o tuo lab, kad svoriu nesiskundzia. mesa nuo 8men. QUOTE(ryyd @ 2006 11 07, 16:29) Iš kur tokia informacija?? Mėsa nuo 6 mėn., nes būtent nuo šio amžiaus pradeda trūkti geležies - yra pilna straipsnių, o ir gydytojai patys sako. Be abejo, jei pradedi primaitinimą tik nuo 6 mėn, tai nuo mėsos nepradėsi, bet jei primaitini kietu maistu nuo 4 mėn, tai nuo 6 mėn įvedama mėsa. Papildyta: QUOTE(ryyd @ 2006 11 07, 16:29) dėl karvės pieno tai net nieko nesakysiu. Spės dar paragauti, spės, bet ne 5 mėn. amžiaus...
Sveikos mamos,
Noreciau suzinot jusu nuomone apie tokia situacija. Kadangi pati maitinau savo zuikeli MP tai kazkaip man is sono atrodo kraupiai, bet gal jums atrodys kitaip....Taigi: mano vyro sesuo del asmeniniu tarkim priezasciu nemaitina MP, bet ir nemaitina misineliais, ji verda savo vaikui tokia kaip kose su manais, as skaiciau tema apie klijukus, bet tai nera klijukai nes cia kruopos nesuverdamos. Tiesiog uzvirinamas pienas ir i ji iberiama siek tiek manu koses....Ar nenukencia mazas vaikutis? Ar tikrai toks birzgaliukas geriau uz misinuka?
absurdas kazkoks. jau taip visur raso kad primaitinimui (valgant mp ar misinukus) manu kose nera rekomenduojama kaip mazos mitybines vertes produktas, o cia duoda kudikiui kaip pagrindini maista.. Baust tokias mamas reikia. Uz samoninga kenkima vaikui.
Papildyta: Ir dar- karves pienas kudikiui. Manau neverta kartotis apie rekomendacijas neduoti tokio pieno vaikui iki 1-riu metu...
Kai turi sočiai MP, tai gali kraupti ir nuo manų, ir nuo pieno, ir nuo morkų sulčių, ir nuo burokėlio ir dar nuo dievai žino ko... (jei aš jo turėčiau pakankamai, tai gal irgi kraupčiau
Kas dėl manų košės, tai i amžina kaip ir klijukai - kartų kartos užaugo ja maitinamos (aš asmeniškai irgi O apie karvės pienuką esu girdėjusi tokį dalykėlį, kad užsienyje jį draudžia leliukams duoti todėl, kad užsieniečiai normalaus pienuko nebeturi, pas juos ten surogatai iš vandens ir pieno miltelių (kaip kūdikiukų mišinėliai) su kelerių metų galiojimo laiku. O pas mus KP leliukams draudžia todėl, kad tai yra aklas vakarietiškų idėjų kopijavimas neįsigilinus į tikrąją padėtį (kad pas mus karvyčių dar yra, ir jos duoda visai skanaus ir gero pienuko Žinoma, vien tik manų košė nėra gerai (ne tik leliui, bet ir suaugusiam) kaip ir bet kokia vieno valgiaus dieta. Tada tikrai ir alergija gali prasidėti, ir kokių nors medžiagų pritrūkti. Todėl reikia nepatingėti išvirti nuovirą ir iš kitokių kruopų, pasiūlyti vaikeliui sultyčių.
nieko blogo nematau manų košeje, tik tiek kad jos maža mitybinė vertė. Kai tuo tarpu kitos košes daug veringesnės, turtingesnės. Radau šiek tiek info:
Manų kruopos gaunamos sumalus kviečius ir atrinkus šviesias, maždaug 1 1,5 mm dydžio gryno endospermo daleles (endospermas grūdo dalis, sudaryta iš angliavandenių). Manų kruopos esti kelių rūšių jos skiriasi spalva, forma, vartojimo savybėmis. Manų kruopos išverda greitai, ypač iš minkštųjų kviečių. Manų kruopų baltymus ir angliavandenius žmogaus organizmas ypač gerai pasisavina. 100 g manų kruopų tiekia apie 360 kcal energijos. Baltymų manų kruopose nedaug 100 g kruopų yra 10,3 g baltymų, tačiau daug angliavandenių. 100 g manų kruopų yra 74,8 g angliavandenių, iš jų 72,1 g krakmolo. Jei įdomu paskaitykit ir apie kitas kruopas: http://www.maxima.lt/pirkeju-klubas/sveika...a/naujiena/387/
Laumiux, vien girdeti nepakanka, tu ziuriu, daug kur pasireiski: "as girdejau..." ir toliau lepteli kokia nesamone
del manu koses- ji tikrai rekomenduojama maziausiai, nes yra maziausiai vertinga is visu kosiu, be to, tukina, o grynas karves pienas nerekomenduojamas vaikams iki vieneriu metu ne todel, kad jo pas mus nera svaraus, o todel, kad yra gan sunkiai virskinamas mazo leliuko skrandukui. va teip vat. o mama, kuri taupo pinigus (na neisivaizduoju kitos priezasties, kodel motina vietoj normalaus misinelio ar pagaliau klijuko gruda vaikui piena su manais
Tikrai esu pasiurpusi nuo sios mamos elgesio.
Papildyta: Taupyti vaiko sveikatos saskaita. QUOTE(Laumiux @ 2007 08 15, 19:15) Kas dėl manų košės, dar negirdėjau, kad kas nors būtų nuo jo nusinuodijęs. Jei manote, kad tai nuodai - parašykite, kas ir kada nuo manų košės numirė. Galima netgi atskirą temelę užvesti: Manų košės aukos Net pikta darosi skaitant tokius kliedesius. Jei nuo maisto produkto nemirstama, vadinasi jis tinkamas kudikiu maistui? Normaliai vaiko raidai, mityba turi buti visaverte-t.y turinti visas vaiko organizmui reikalingas medziagas, kurias organizmas lengvai isisavina. Idealiausiu atveju tai mamos pienas. Jei jo nera, reikia vartoti produktus, savo sudetimi panasiausius i MP sudeti. Tai yra ADAPTUOTI (ty pritaikyti kudikio poreikiams) pieno misiniai. Kaip manai, ar tokio menvarecio produkto, kaip manu kose sudetis panasi i MP? Kam tuomet aplamai taip kvailai rasineti? Ir is vis - is kur tas idiotiskas poziuris, kad visa tai, ka dare musu mamos ir mociutes yra teisinga? Kaip manai ar ju karta yra itin sveika? Kodel tuomet vos ne 100 proc. to amziaus populiacijos gyvena su aterosklerozes pazeistomis kraujagyslemis ir aukstu kraujospudziu? kaip manai kiek itakos tam turi netinkama mityba, kuri prasidejo jau kudikysteje? Tai kad brangioji, nuo maisto produktu irgi mirstama. Tik ne taip tiesiogiai, kaip tu tai isivaizduoji.. QUOTE(rikutis @ 2007 08 16, 10:17) Laumiux, vien girdeti nepakanka, tu ziuriu, daug kur pasireiski: "as girdejau..." Na taip. Vieni dalykai yra išbandyti mano pačios, apie kitus - girdėjau arba skaičiau, tai ir susidariau kažkokią nuomonę. Nemanau, kad ir visų kitų skelbiamos tiesos yra 100% išbandytos tik savo kailiu. Irgi - kažkas išbandyta, kažkas skaityta, kažkas girdėta, o iš to susidaryta nuomonė. QUOTE(rikutis @ 2007 08 16, 10:17) ir toliau lepteli kokia nesamone O aš skaičiau, kad žuvys po medžius laipioja ir kad grybais kartais sninga QUOTE(rikutis @ 2007 08 16, 10:17) del manu koses- ji tikrai rekomenduojama maziausiai, nes yra maziausiai vertinga is visu kosiu, be to, tukina, o grynas karves pienas nerekomenduojamas vaikams iki vieneriu metu ne todel, kad jo pas mus nera svaraus, o todel, kad yra gan sunkiai virskinamas mazo leliuko skrandukui. va teip vat. O ką ar šitą dalyka irgi savo ar vaikelio kailiu bandei? Įtariu, kad irgi kažkur skaitei, girdėjai... Aišku, ir aš nesakau, kad manų (ar kokia kita) košė tinka kaip vienintelis maistas leliukui. Man mama iš pradžių melžė (nes aš begėdė pati nežindau), kiek turėjo MP, jam pasibaigus virė klijukus, o kai pradėjau nuo jų nebeprivalgyti, pradėjo virti manų putrą. Bet šalia jos gaudavau morkų ar obuolių sulčių, vasarą - aviečių, šviežios dar šiltos kaimiškos varškytės. Vėliau - kiaušinio tryniuko, bulvių. Tik su mėsa mano mama neskubėjo... Dėl sunkaus virškinimo, pritariu. Bet mišiniai irgi labai sunkiai virškinami. Tą aš sakau iš savo asmeninės patirties, nes mano mergytė ragavo visko: ir mišinių, ir klijukų, ir manų putros. Tai mišinius beveik dar sunkiau virškino. QUOTE(rikutis @ 2007 08 16, 10:17) o mama, kuri taupo pinigus (na neisivaizduoju kitos priezasties, kodel motina vietoj normalaus misinelio ar pagaliau klijuko gruda vaikui piena su manais Na, kad neduoda mišinio, tai jos reikalas. O kad neverda klijukų, tai tingi paprasčiausiai. Kur manų košę išvirti - kelių minučių darbas, o kur murksoti prie puodo valandą ir ilgiau, kol išvirsi kruopų nuovirą. Dėl šaudymo, pritariu. Tik aš ją šaudyčiau už tingėjimą. QUOTE(Simutee @ 2007 08 17, 15:33) Net pikta darosi skaitant tokius kliedesius. Jei nuo maisto produkto nemirstama, vadinasi jis tinkamas kudikiu maistui? O dėl pykčio - tai man tavęs gaila, jei nemoki be jo reaguoti į nuomonę, kuri nesutampa su taviške. Šiuo atveju manų košė - taip. Bet ja neturi būti maitinama 5 kartus per dieną, 7 dienas per savaitę. QUOTE(Simutee @ 2007 08 17, 15:33) Normaliai vaiko raidai, mityba turi buti visaverte-t.y turinti visas vaiko organizmui reikalingas medziagas, kurias organizmas lengvai isisavina. Idealiausiu atveju tai mamos pienas. Jei jo nera, reikia vartoti produktus, savo sudetimi panasiausius i MP sudeti. Tai yra ADAPTUOTI (ty pritaikyti kudikio poreikiams) pieno misiniai. Kaip manai, ar tokio menvarecio produkto, kaip manu kose sudetis panasi i MP? Kam tuomet aplamai taip kvailai rasineti? Pritariu, kad MP - idealiausias ir geriausias maistas kūdikėliui. Kad chemikalas panašiausias į MP - nesutinku nors tu ką! Manų košė, aišku, irgi. Nes MP - nepakartojamas. Žmogus niekada nesukurs to, ką sukuria gamta. Tai tas pats, kas kurti robotą, bandant sukurti žmogų. Kad ir koks panašus tas robotas išoriškai bus į žmogų, kad ir kiek protingų veiksmų jis mokės atlikti, bet vis tiek bus tik robotas... O dėl kvailo rašinėjimo - tai aš ir tavęs norėjau to paties paklausti QUOTE(Simutee @ 2007 08 17, 15:33) Ir is vis - is kur tas idiotiskas poziuris, kad visa tai, ka dare musu mamos ir mociutes yra teisinga? Kaip manai ar ju karta yra itin sveika? Kodel tuomet vos ne 100 proc. to amziaus populiacijos gyvena su aterosklerozes pazeistomis kraujagyslemis ir aukstu kraujospudziu? kaip manai kiek itakos tam turi netinkama mityba, kuri prasidejo jau kudikysteje? Jei mamos ir močiutės būtų klydusios, šiandien mudvi negyventume šiame pasaulyje ir nesiginčytume kaip tikros bobos. Nežinau, kodėl tu skiedi, kad aterosklerozė ar kraujospūdis yra dėl kūdikystėje valgytos manų košės? Aišku, aš nesu nei medikė, nei dietologė, todėl negaliu 100% teigti, kad ne nuo jos. Bet man žinoma, kad kraujospūdį kelia kvaišalų vartojimas, nuolat patiriami stresai, o aterosklerozės pagrindinė priežastis - keptas maistas. QUOTE(Simutee @ 2007 08 17, 15:33) Tai kad brangioji, nuo maisto produktu irgi mirstama. Tik ne taip tiesiogiai, kaip tu tai isivaizduoji.. Žavingoji (kokios mudvi mandagios
kokia diskusija užvirė
QUOTE(daisi @ 2007 08 17, 22:56) turbut nuo kudikysteje suvalgytos manu koses verdame manu kose nuo 2 metuku ir labai megstame,nu ir dar gyvi QUOTE(Laumiux @ 2007 08 17, 23:42) O dėl pykčio - tai man tavęs gaila, jei nemoki be jo reaguoti į nuomonę, kuri nesutampa su taviške. tu geriau tu vaiku pagailetum, kurie turi tokias mamas.. manes gailet nereikia QUOTE(Laumiux @ 2007 08 17, 23:42) Šiuo atveju manų košė - taip. Bet ja neturi būti maitinama 5 kartus per dieną, 7 dienas per savaitę. tai siulau dar karta paskaityt temos pavadinima ir isigilint i problemos esme- kudikis yra NUOLAT maitinamas tuo mano koses viralu. Diskusija apie manu kose retsykiais rasi cia: http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=210606 tai ten siulau ir reikstis QUOTE(Laumiux @ 2007 08 17, 23:42) Kad chemikalas panašiausias į MP - nesutinku nors tu ką! rask ka nors panasesnio ir gausi nobelio premija QUOTE(Laumiux @ 2007 08 17, 23:42) O dėl kvailo rašinėjimo - tai aš ir tavęs norėjau to paties paklausti na ir ka tokio kvailo tavo nuomone as parasiau? QUOTE(Laumiux @ 2007 08 17, 23:42) Jei mamos ir močiutės būtų klydusios, šiandien mudvi negyventume šiame pasaulyje ir nesiginčytume kaip tikros bobos. dar nezinia kiek gyvensim ir kokios sveikos mes esam.. Pvz mano vidutinio amziaus "sveikai matinta mama" patyre jau 3 mikroinsultus.. QUOTE(Laumiux @ 2007 08 17, 23:42) Nežinau, kodėl tu skiedi, kad aterosklerozė ar kraujospūdis yra dėl kūdikystėje valgytos manų košės? rask ta sakini, kur as taip sakau.. Netinkama mityba apima tik manu kose? Taip kad nereikia cia isvedziot. QUOTE(Laumiux @ 2007 08 17, 23:42) Aišku, aš nesu nei medikė o as esu.. todel ir negaliu ramiai toleruot, kai zmones sneka apie, tai ko neismano. ir ne tik sneka, bet ir nusisneka.. QUOTE(Laumiux @ 2007 08 17, 23:42) Bet man žinoma, kad aterosklerozės pagrindinė priežastis - keptas maistas. toki teigini priskiriu prie absurdisku todel net nematau reikalo komentuoti tai tiek minciu. Beja matau, kad tavo nuomone nepriimtina pasirode ne man vienai Papildyta: QUOTE(grazina37 @ 2007 08 18, 09:08) turbut nuo kudikysteje suvalgytos manu koses verdame manu kose nuo 2 metuku ir labai megstame,nu ir dar gyvi na negi taip sunku atskirti dvi situacijas- kai manu kose duodama restykiais, paaugusiam vaikuciui (kaip kad ir jusu atveju) ir kai manu kose duodama kudikui kaip vienintelis maistas ir motinos pieno pakaitalas. Pirmu atveju as irgi nematau nieko blogo. Gi antru atveju motinos elgesys sunkiai suvokiamas ir nepateisinamas.
Tai tos motinos laimei, kad jos vaikas nera alergiskas karves pienui, bet manau nuo kudikystes maitindama tokiais produktais, kurie yra labai alergizuojantys kaip karves pienas ir manu kruopos ( jose daug gliuteno ) vaikas tikrai ateityje gali kenteti nuo alergijos
QUOTE(Simutee @ 2007 08 18, 15:47) tu geriau tu vaiku pagailetum, kurie turi tokias mamas.. manes gailet nereikia Reikia, nes pyktis (kuris tave IMA) - jausmas ne iš maloniųjų QUOTE(Simutee @ 2007 08 18, 15:47) tai siulau dar karta paskaityt temos pavadinima ir isigilint i problemos esme- kudikis yra NUOLAT maitinamas tuo mano koses viralu. Tokių mamų yra ne viena. Šiaip irgi nesutinku, kad tai gerai, bet ne dėl to, kad manų košę laikyčiau nuodu. QUOTE(Simutee @ 2007 08 18, 15:47) rask ka nors panasesnio ir gausi nobelio premija Tu medikė, tai ir išradinėk. QUOTE(Simutee @ 2007 08 18, 15:47) na ir ka tokio kvailo tavo nuomone as parasiau? O ką protingo Tu parašei? QUOTE(Simutee @ 2007 08 18, 15:47) dar nezinia kiek gyvensim ir kokios sveikos mes esam.. Pvz mano vidutinio amziaus "sveikai matinta mama" patyre jau 3 mikroinsultus.. Užjaučiu Mano irgi taip pat maitinta. Ir turbūt vyresnė už tavąją. Bet kol kas lyg ir nieko... QUOTE(Simutee @ 2007 08 18, 15:47) rask ta sakini, kur as taip sakau.. Netinkama mityba apima tik manu kose? Taip kad nereikia cia isvedziot. Taigi, kad visos ligos priklauso nuo to, ką valgome vėliau. Mėgstantis riebius kepsnius, kvaišalus, "gazirovkes", traškučius ir kitokius "skanėstus" susirgs greičiau už tą, kuris minėtais dalykais nepiktnaudžiauja, nors kūdikystėje gal ir abu valgė manų košę. QUOTE(Simutee @ 2007 08 18, 15:47) toki teigini priskiriu prie absurdisku todel net nematau reikalo komentuoti O galėjai ir pakomentuoti bei kaip kompetentinga medikė apšviesti tokias tamsuoles kaip aš Tai va, pagooglinau. Na bet neradau minint manų košės: http://www.sveikas.lt/ligos_placiau2.asp?I...d2=&linkID= http://www.bioformule.lt/ateroskleroze.php Būk žmogus, rask kurs nors tokią info ir įmesk čia. Tai bus visiems ir visoms aišku Jei įtikinsi, tai gal ir aš manų košės nei vaikui nebevirsiu, nei pati bevalgysiu. QUOTE(iliuminati @ 2007 08 15, 08:52) Sveikos mamos, Noreciau suzinot jusu nuomone apie tokia situacija. Kadangi pati maitinau savo zuikeli MP tai kazkaip man is sono atrodo kraupiai, bet gal jums atrodys kitaip....Taigi: mano vyro sesuo del asmeniniu tarkim priezasciu nemaitina MP, bet ir nemaitina misineliais, ji verda savo vaikui tokia kaip kose su manais, as skaiciau tema apie klijukus, bet tai nera klijukai nes cia kruopos nesuverdamos. Tiesiog uzvirinamas pienas ir i ji iberiama siek tiek manu koses....Ar nenukencia mazas vaikutis? Ar tikrai toks birzgaliukas geriau uz misinuka? aš saviškei šią košę pradejau duot tik virš metukų QUOTE(iliuminati @ 2007 08 15, 08:52) Sveikos mamos, Noreciau suzinot jusu nuomone apie tokia situacija. Kadangi pati maitinau savo zuikeli MP tai kazkaip man is sono atrodo kraupiai, bet gal jums atrodys kitaip....Taigi: mano vyro sesuo del asmeniniu tarkim priezasciu nemaitina MP, bet ir nemaitina misineliais, ji verda savo vaikui tokia kaip kose su manais, as skaiciau tema apie klijukus, bet tai nera klijukai nes cia kruopos nesuverdamos. Tiesiog uzvirinamas pienas ir i ji iberiama siek tiek manu koses....Ar nenukencia mazas vaikutis? Ar tikrai toks birzgaliukas geriau uz misinuka? ir ji taip visada, pastoviai, kiekvieną maitinimą vaiką maitina?????????? bet tai gi čia tragedija tada QUOTE(Laumiux @ 2007 08 18, 19:04) O galėjai ir pakomentuoti bei kaip kompetentinga medikė apšviesti tokias tamsuoles kaip aš Būk žmogus, rask kurs nors tokią info ir įmesk čia. Tai bus visiems ir visoms aišku Jei įtikinsi, tai gal ir aš manų košės nei vaikui nebevirsiu, nei pati bevalgysiu. nesuprantu ko tu cia uzsiciklinai- jau rasiau, kad, kad minedama ateroskleroze, kaip jos priezasti ivardinau NETINKAMA MITYBA, kuri daznai prasideda jau kudikysteje. Neturejau omenyje konkreciai manu koses. Tu mano sita fraze tiesiog isitraukei is konteksto. O jei tau netinkama mityba yra tik manu kose, tai as nematau reikalo vargintis tave kazkuo itikinedama. Nereikia visko suabsoliutinti. O toks kudikio maitinimas mazos mitybines vertes produktais kaip manu kose, ar bet kokiu kitu produktu, neturinciu sudetyje visu organizmui reikalingu medziagu, gali salygoti pati ivairiausia susirgimu spektra. Kaip tarkim valgyk koki nors produkta, neturinti vitamino C. Zinoma, kad isivystys hipovitaminoze ir jos salygotos ligos. Iprastai taip neatsitinka, nes musu mityba yra ivairi, ir tai ko nerai vienuose produktuose, mes gauname su kitais. Tai lygiai taip pat su manu kose- pasiziurek jos sudeti. akivaizdu, kad ten yra tikrai ne visos vaikui reikalingos maisto medziagos. Tai maitinant nuolat tik manu kose zinoma, kad palaipsnui issivystys tam tikru medziagu, kaip pvz vitaminu stoka. O tai zinoma salygos ligu atsiradima. Manau pakankamai itikinamai paaiskinau. Aisku jei noretum klausyt... Gaila tik,kad visos tavo kalbos persunktos buka ironija. Na bet gal kam nors is mamu, tikrai ieskanciu informacijos apie teisinga kudikiu maitinima tai bus naudinga. Nes daznai mamos elgiasi netinkamai ne is piktos valios o is nezinojimo. Lygiai taip kaip nezinojo ju mamos.. QUOTE(daisi @ 2007 08 15, 23:46) nieko blogo nematau manų košeje, tik tiek kad jos maža mitybinė vertė. Kai tuo tarpu kitos košes daug veringesnės, turtingesnės. Taip, ir ne tik maža mitybinė vertė...nors ir keista, ji dar ir sunkiai virškinama. Turbūt bet kurių kitų kruopų košės yra visom prasmėm vertingesnės. O senų laikų neverta prisiminti-juk tais laikais, tarkim, grikius gaudavo tik išrinktieji
Savo sūnui nuo 4 mėnesių pradėjau manų košę, bet alergiškas iki metų jai buvo, tai valgė kitas košes. Nuo 3,5 mėn. pradėjau primaitinti košėmis, bet ne mišinukais. Aišku pyliau ir savo pieno. Vaikas užaugo ir niekam nealergiškas ir sveikas.
nemanau, kad manų košė blogai. Jei vaikas nealergiškas - tegul valgo. QUOTE(Laumiux @ 2007 08 15, 18:15) O apie karvės pienuką esu girdėjusi tokį dalykėlį, kad užsienyje jį draudžia leliukams duoti todėl, kad užsieniečiai normalaus pienuko nebeturi, pas juos ten surogatai iš vandens ir pieno miltelių (kaip kūdikiukų mišinėliai) su kelerių metų galiojimo laiku. kadangi veiksmas vyksta ne LT, tai isivaizduokit kad kudikis ir yra maitinamas tuo "geruoju" pienu, kuris parduotuveje stovi net ne saldytuve, o tiesiog prekybos saleje plius galioja apie puse metu... QUOTE(edita81 @ 2007 08 18, 18:12) aš saviškei šią košę pradejau duot tik virš metukų savajam as iki siol tik viena karta bandziau duot manu kose, kazkaip nelabai patiko, bet as verdu kitas.... QUOTE(ingalp @ 2007 08 18, 18:15) ir ji taip visada, pastoviai, kiekvieną maitinimą vaiką maitina?????????? bet tai gi čia tragedija tada taip taip pastoviai, kaip kiti vaikai gauna misinuka, taip tas kudikis gauna manu koses virala QUOTE(dira @ 2007 08 18, 20:17) Savo sūnui nuo 4 mėnesių pradėjau manų košę, bet alergiškas iki metų jai buvo, tai valgė kitas košes. Nuo 3,5 mėn. pradėjau primaitinti košėmis, bet ne mišinukais. Aišku pyliau ir savo pieno. Vaikas užaugo ir niekam nealergiškas ir sveikas. nemanau, kad manų košė blogai. Jei vaikas nealergiškas - tegul valgo. na nezinau pasiziuriu i tai kaip dbr jau jos vyresnelis, nebevalgo jokios koses (jam 2 metai), bet turi pastovu dermatita tai kazkaip man sunku suvokti kad zmogus nesupranta kad tai galejo atsirasti nuo netinkamos kudikiui mitybos, kad ir karves pieno, kuris taip vadinamas gal labiau del pakuotes QUOTE(iliuminati @ 2007 08 19, 10:47) taip taip pastoviai, kaip kiti vaikai gauna misinuka, taip tas kudikis gauna manu koses virala na nezinau pasiziuriu i tai kaip dbr jau jos vyresnelis, nebevalgo jokios koses (jam 2 metai), bet turi pastovu dermatita tai kazkaip man sunku suvokti kad zmogus nesupranta kad tai galejo atsirasti nuo netinkamos kudikiui mitybos, kad ir karves pieno, kuris taip vadinamas gal labiau del pakuotes nu nežinau, ašurbūt praneščiau vaikų teisių apsaugos tarnybai apie tokius dalykus. arba bent jau jos vaikų gydytojai papasakočiau. čia gi numarint vaiką gali su tokia mitybą, arba sugadint sveikatą visam gyvenimui QUOTE(ingalp @ 2007 08 19, 11:58) nu nežinau, ašurbūt praneščiau vaikų teisių apsaugos tarnybai apie tokius dalykus. arba bent jau jos vaikų gydytojai papasakočiau. čia gi numarint vaiką gali su tokia mitybą, arba sugadint sveikatą visam gyvenimui tai va butent- baust tokias reikia uz samoninga kenkima vaikui. Ir baisiausia, kad tokiam elgesiui dar ir pritariancianciu pasitaiko..
Įdomu, kodėl ta mama taip elgiasi. Gal jai taip patarė jos mama? Nes pvz mano ir mano sesers iki 1 m. pagrindinis maistas buvo manų košė. Na ir ką, aš užaugau, sesuo užaugo. Esame sveikos ir stiprios. Mano pusseserė ir pusbroliai užaugo ant manų košės. Taigi sakyčiau neverta taip smarkiai piktintis ir šaukti, kad manų košė labai blogai.
Aišku, nereikėtų vien tik koše apsiriboti. Galima ir morkų sultyčių, obuoliuko duoti. Ir pakeisti į avižų košę, kuri daug maistingesnė ir taip pat labai greitai išverda.
Baisiausia šiuo atveju - PIENAS
Gali kokias nori kruopas dėti, bet tokiame piene išvirtos jos pasidaro nuodingos net suaugusiam žmogui... Nors tie mišiniai - irgi tokia pati chemija... Tikrai gaila tos mamytės vaikelių |