*valdonė*
2010 02 25, 13:26
QUOTE(Gabija 7777 @ 2008 11 22, 14:28) o kur vyras jusu buvo anksciau?  kodel anksciau neauklejo savo vaiko?o tik dabar acibudo? mano vyrui uzteko tik viena karta pakelti ranka pries dukra, sujuo buvo imtasi kitokiu priemoniu kuriu tikrai nevardinsiu  kito karto jau nebuvo,jai vel pakeltu ranka kaip mat ranka jam nudziutu  bandikite kalbetis su vyru,pas ji yra pykcio,gal darbe problemu yra ir delto savo pykti islieja ant dukters.o ka jus darote kai jusu vytas pradeda taip ,,aukleti,, vaika?  IDOMU KAS PER BUDAI? QUOTE(vaikiukas @ 2009 11 06, 11:18) labai labai rimtai pasikalbeciau tokiu atveju su vaiko teciu. O tiesa pasakius, net nezinau ka daryciau, pirma mintis - pasakyciau "ate" tokiam zmogui  PIRMA MINTIS TAI GAL IR TOKIA ATEINA I GALVA, BET KAI REIKTU IGYVENDINT TIKRIAUSIA JI BUTU PASKUTINE
Su tokiu vyra tektų labai pyktis ir ginti vaiką.Juk yra daugybė kitų būdų, kaip išvaryti vaiko ožiukus be mušimų
QUOTE(Ručius @ 2007 08 17, 07:58) Tai as ir bandau neleisti, ir vis pykstames. Bandžiau kalbinti pas psichologus nueit, tačiau vyras įsitikinęs, kad yra teisus  Aisku, as lieku kalčiausia. Nezinau ka daryt. Šiaip jie puikiai sutaria, bet tik užtenka vyresnėlei užsiožiuot, ir vėl viskas iš naujo Ačiu, mamytės, tik dar kartą įsitikinau savo teisumu. istraukiu sena zinute, gal ir be reikalo, gal autorei jau neaktualu, bet gla kitoms bus idomu. Mes irgi turim panasia problema. TIk vaikai dar mazi (2 metuku). Vyras irgi buna netenka kantrybes, aprekia, kartais pliauksteli. Kai pliauksteli iskart pasakau kad taip nedarytu. Veliau, jau vaikams negirdint (tikiu, kad tetis turi buti autoritetas), pasiaiskinam tarpusvy. Bandau itikinti KODEL negerai yra musti, netgi jei neskaudziai. Be to siaip, be progos taip sakant, vis papasakoju ka paskaiciau, ka pamascia apie vaiku auklejima. Na zodziu bandau visaip svelniai ir nelabai  sudominti, priversti mastyti ka daro ir koks gali buti to elgesio rezultatas ateityje.
September_Lady
2010 02 27, 12:21
Pas mane irgi tokia problema yra  vyras labai nervingas, kaip ir jo pacio tevas, o db ziuriu, kad ir pas mane mazius toks darosi.  Pastoviai pakeltu tonu diktuoja vaikui, jei neklauso, gauna lupt  As iskart puolu ginti (jei matau, kad be reikalo viskas vyskta), ir nebegaliu patylet iki kada galesiu atskirai jam pasakyt viska, todel girdi ir vaikas, aisku taip negalima. Bet geriau, jau vaikas tegu zino, kada tetis tikrai ne vietoj "ardosi" Pysktames del to pastoviai, jis sako, a le gerute noriu pasirodyt  sako neleidi man auklet vaiko visai, nu as tiesiai sviesiai sakau, kad reikia ziniu pirma turet...nes tas auklejimas, kuri atsinesei is savo seimos, tikrai nera pavyzdinis. Jam tevas ir dabar dar nurodineja (pas juos gyvenam), kada ir ka daryt, o ne kaip suaugusio zmogaus, gal reiktu paprasyt tevo vietoj, ar sunus gali padet, juk ir pats savo gyvenima gyvena. Matau, kad kalciausi jo tevai sioje situacijoje. Stengiuosi jam paaiskint, kad vaikui reikia ir silumos is tevo, ne tik bausmiu, griezto tono...juk tai tavo vaikas, kuris tik i tave tures atsiremt, jei bus sunku, bet jei bijos taves tai tikrai neieskos pagalbos savo namuose...Tai kartais ir veda derybas abudu be jokiu pykciu....Bet kai pvz skuba i darba, ir veza vaika i darziuka, o tas ne duok Die pasioziuos, tada jau sakes  Visi susipykstam Svarstau, gal savo tevu namuose, pats toks nori pasirodyt, kaip ir jo tevas...ir vyliuosi, kad kai iseisim gyvent atskirai (ant dienu) jis nebijos but svelnus ir ne tik "baubiantis" tevas
*valdonė*
2010 03 01, 16:51
QUOTE(AusraR @ 2010 02 27, 11:38) istraukiu sena zinute, gal ir be reikalo, gal autorei jau neaktualu, bet gla kitoms bus idomu. Mes irgi turim panasia problema. TIk vaikai dar mazi (2 metuku). Vyras irgi buna netenka kantrybes, aprekia, kartais pliauksteli. Kai pliauksteli iskart pasakau kad taip nedarytu. Veliau, jau vaikams negirdint (tikiu, kad tetis turi buti autoritetas), pasiaiskinam tarpusvy. Bandau itikinti KODEL negerai yra musti, netgi jei neskaudziai. Be to siaip, be progos taip sakant, vis papasakoju ka paskaiciau, ka pamascia apie vaiku auklejima. Na zodziu bandau visaip svelniai ir nelabai  sudominti, priversti mastyti ka daro ir koks gali buti to elgesio rezultatas ateityje. Na ir kaip ar keiciasi kazkiek vyras isklauses tavo paskaitymus, zinias? Papildyta:QUOTE(chiuncia @ 2010 02 27, 12:21) Pas mane irgi tokia problema yra  vyras Ar pasikeis vyras sunku pasakyti, pamatysit tik kartu gyvendami :4u:Turiu konkreciu pvz. is savo artimu zmoniu pvz. , kurie rodo, kad dazniausiai kaip juos auklejo tevai - taip ir jie savo vaikus aukleja. Kaip sakant obuolys nuo obels netoli rieda
ilivit4u
2010 03 01, 18:19
QUOTE(chiuncia @ 2010 02 27, 13:21) Pas mane irgi tokia problema yra galėtumėt pakalbėti su vyru, kad gal tegul jis netesia tos grandinės? juk visada tėvai mokosi iš savo tėvų klaidų ir auklėja kaip geriau..
superlaiminga
2010 03 02, 11:46
Sveiki, kviečiu visus, kurie gyvena su vaikais, ir kurie domisi vaikų ir tėvų santykiais į 4 valandų užsiėmimą MES IR VAIKAI. Užsiėmimas skirtas mamytėms, tėveliams, močiutėms, seneliams ir auklėms. Susitikimo vieta: Vilnius.Konkreti vieta bus patikslinta priklausomai nuo dalyvių skaičiaus. Organizuojami tokie patys du užsiėmimai, kad dirbantys ir nedirbantys galėtų pasirinkti patogų laiką.I. Susitikimo laikas: 2010 m. kovo 5 d., penktadienis, 13 val. II. Susitikimo laikas: 2010 m. kovo 6 d., šeštadienis, 12 val.Būtina išankstinė registracija: psichologe.ramuneETAgmail.com arba telefonu 868041916 (jei negalėsiu atsiliepti, parašykite SMS). Nurodykite, kokiai dienai registruojatės.Užsiregistravę dalyviai elektroniniu paštu gali atsiųsti aktualius klausimus, į kuriuos bus atsakyta susitikimo metu. Pagrindinės užsiėmimo temos: * Ką daryti, kad santykiuose su vaikais vyrautų darna? * Tėvų ir vaikų teisės ir pareigos: mitai ir realybė. * Besąlyginės meilės vaikams puoselėjimas. * Tėvų ir vaikų nesutarimai: mitai ir realybė. * Meilės įrodymų svarba tarpasmeniniuose santykiuose. * Gyvenimas su vaiku be bausmių. * Išsiskyrimo esmė ir vaikų išgyvenimai. * Kam reikalingos taisyklės? * Kokios savybės būdingos vaikams ir kur jos dingsta su metais? * Tėvų lūkesčių tragedija. Užsiėmimo kaina vienam dalyviui: 60 Lt.Tėvų ir vaikų santykių psichologė Ramunė Želionienė http://pagalbaseimai.blogspot.comhttp://vaikopasaulis.blogspot.com
September_Lady
2010 03 02, 12:50
QUOTE(ilivit4u @ 2010 03 01, 19:19) galėtumėt pakalbėti su vyru, kad gal tegul jis netesia tos grandinės? juk visada tėvai mokosi iš savo tėvų klaidų ir auklėja kaip geriau..  Stengiuosi jam kuo svelniau pasakyt, neizeidziant jo, kad pats mato, kokie jo santykiai su tevu, klausiu ar pats to nori...nors aisku jo tevas visada padeda, bet kokioje bedoje, bet kazkokio paprasto ir silto bendravimo tarp ju nera. Sakau, kad vaikas turi jaustis saugiai su tavim budamas, bet nebijoti. Jei pats stumdai, tai ir gatvej stumdomas galvos, kad viskas cia normalu, juk net pats tevas taip daro. Tai va kalba vyksta, tik gal as visa tai pasakau, jau gerokai ipykusi ir jis automatiskai atmeta ta informacija  reiks paciai dar susivaldyt, o paskui ir ji valdyti, nes tikrai noriu, kad ir vyras turetu savo zodi auklejime, bet kad tai butu adekvatu i vaiko elgesi.
Skaidri Upe
2010 03 08, 15:41
Manau tokie "teciai" turetu rimtai susirupinti savo psichologine-emocine busena, antraip vaikui uzaugus bus ignoruojami, o tada velu jau bus ka nors keisti
saulės spindulėlis
2010 03 20, 23:49
Na mano vyras taip pat nori vaiko visiško paklusnumo . Kaip jam kartais sakau, prisimink, tai tavo sūnus, ne kareivis. Bet labai džiaugiuosi, kad nesiima smurto prieš vaiką. Dėl ko labai užjaučiu temos autorę  . Vaikas iš tėčio sužinojo, kas yra diržas, bet gerai, kad netenka jo naudoti
mantuxx
2010 06 07, 22:07
tavo vietoje trenkciau vyrui kiekviena karta jam pakelus ranka pries vaika
klumpele
2010 06 09, 15:16
Šiaip temos autorei siūlyčiau savo vyrui pasakyti, kad dukra žino policijos numerį. Jei dar kartą pasikartos toks smurtas (nematau jokio skirtumo iš ko, kur ir kada gauti per veidą) tai dukra paskambins policijai ir pasakys, kad ją muša. Taip pat siūlyčiau, dukrai pradėti aiškinti, kad niekas, NIEKAS neturi teisės kelti prieš ją rankos. Ir jei taip nutiktų, nesvarbu kur, gatvėje, mokykloje, namie, ji turi pilną teisę skambinti policijai ir pasakyti, kad prieš ją naudojamas smurtas. Suprantu, kad tai yra labai sunku, tačiau tai gali būti vienintelis kelias atvesti vyrą į protą, jei nenori eiti pas psichologą.
Gabriete
2010 06 09, 18:00
Čia jau smurtas prieš vaiką, kurio toleruoti nereikia, nes yra daug švelnesnių ir veiksmingesnių auklėjimo būdų.
Linuxeee
2010 06 29, 11:58
Sveika  Pas mane panasi situacija, gal net blogesne. Mano vyras irgi skriaudzia dukrytes, isitikines kad labai tinkamai taip aukleja jas. Karta vyresnioji mergyte 3m parduotuveje pasieme pomidora ir atsikando o tevas kad dave per veiduka man net siurpas nuejo galvojau kad pati jam tuoj uzvosiu bet susilaikiau visgi parduotuveje pilna zmoniu aplink  labai skaudu buvo ziureti bet ka as galejau padaryti  siaip tai irgi sutaria gerai pazaidzia sutaria ir myli teti bet tada kai jis geras. Daznai uz menka nusizengima per uzpakaliuka uzvaziuoja is tapkes ar rankos, jei kur lenda tarkim prie kompo ka nors paspaudineja tai tuoj klykia trauk nagus nes nukaposiu  nesuprantu kaip galima taip vaikui sakyti, pats tokias n esamoningas auklejimo priemones taiko ir tik ant manes rekia kad as vaiku neaukleju, cia mano kalte kad vaikai visur lenda ir neklauso todel jam tenka ranka kelt pries juos absurdas kazkoks
[quote=Linuxeee,2010 06 29, 12:58] Sveika  Pas mane panasi situacija, gal net blogesne. Mano vyras irgi skriaudzia .... .....o tevas kad dave per veiduka man net siurpas nuejo galvojau kad pati jam tuoj uzvosiu bet susilaikiau visgi parduotuveje pilna zmoniu aplink  labai skaudu buvo ziureti bet ka as galejau padaryti Jus pati perskaitet ka paraset? Musamas Jusu vaikas, jus gi mama jus uz ji atsakot, ar pagalvojot kaip vaikas jautesi? O jum tik skaudu buvo ziureti..... As nezinau, moterys ar aklos ar taip jau besalygiskai tuos savo vyrus mylit ir garbinat kad zodi bijot pasakyt, viesai musamas jusu vaikas o jums tik skaudu.....
Linuxeee
2010 06 30, 17:01
Jus pati perskaitet ka paraset? Musamas Jusu vaikas, jus gi mama jus uz ji atsakot, ar pagalvojot kaip vaikas jautesi? O jum tik skaudu buvo ziureti..... As nezinau, moterys ar aklos ar taip jau besalygiskai tuos savo vyrus mylit ir garbinat kad zodi bijot pasakyt, viesai musamas jusu vaikas o jums tik skaudu..... [/quote] Perskaiciau juk pati rasiau, o ka as turejau daryti ji suspardyti vidury parduotuves, iskelti scena ar ka??? Zinoma kai grizome namo as jam viska issakiau ka galvoju apie toki jo auklejima tai susipykom ir pareiske jog tai mano kalte kad vaikas taip elgiasi atseit as neaukleju vaiku todel jis priverstas kitokiais budais juos isaukleti.
stripulis
2010 06 30, 18:02
QUOTE(Linuxeee @ 2010 06 30, 18:01) Perskaiciau juk pati rasiau, o ka as turejau daryti ji suspardyti vidury parduotuves, iskelti scena ar ka??? Zinoma kai grizome namo as jam viska issakiau ka galvoju apie toki jo auklejima tai susipykom ir pareiske jog tai mano kalte kad vaikas taip elgiasi atseit as neaukleju vaiku todel jis priverstas kitokiais budais juos isaukleti. Labai paprasta, ką turėjote daryti. Turėjote pasiimti vaiką, jį paguosti, pamyluoti, labai ramiai pasakyti savo vyrui, kad jei dar kartą tai pasikartos, su juo nebegyvensite, o dabar laukiate nuoširdaus atsiprašymo, ir tik po jo su juo bendrausite, ir nueiti, kad neprasidėtų scenos. Į visokius riksmus ir keiksmus nereaguoti. Bet akivaizdu, kad vyrą statote aukščiau už vaikus, todėl jie ir patenka į tokias bjaurias situacijas.
Linuxeee
2010 07 01, 13:33
QUOTE(stripulis @ 2010 06 30, 17:02) Labai paprasta, ką turėjote daryti. Turėjote pasiimti vaiką, jį paguosti, pamyluoti, labai ramiai pasakyti savo vyrui, kad jei dar kartą tai pasikartos, su juo nebegyvensite, o dabar laukiate nuoširdaus atsiprašymo, ir tik po jo su juo bendrausite, ir nueiti, kad neprasidėtų scenos. Į visokius riksmus ir keiksmus nereaguoti. Bet akivaizdu, kad vyrą statote aukščiau už vaikus, todėl jie ir patenka į tokias bjaurias situacijas. Myliu savo vaikus labiau uz bet koki dieda, jus manes nepazistate tad kaip galite is karto isvadas daryti? Zinoma taip patogiausia, kad save pateisinti...
*Harpija*
2010 07 01, 13:39
QUOTE(stripulis @ 2010 06 30, 19:02) Labai paprasta, ką turėjote daryti. Turėjote pasiimti vaiką, jį paguosti, pamyluoti, labai ramiai pasakyti savo vyrui, kad jei dar kartą tai pasikartos, su juo nebegyvensite, o dabar laukiate nuoširdaus atsiprašymo, ir tik po jo su juo bendrausite, ir nueiti, kad neprasidėtų scenos. Į visokius riksmus ir keiksmus nereaguoti. Bet akivaizdu, kad vyrą statote aukščiau už vaikus, todėl jie ir patenka į tokias bjaurias situacijas. O aplinkiniai zmones nemate?nieko nesake?
stripulis
2010 07 01, 14:13
QUOTE(Linuxeee @ 2010 07 01, 14:33) Myliu savo vaikus labiau uz bet koki dieda, jus manes nepazistate tad kaip galite is karto isvadas daryti? Zinoma taip patogiausia, kad save pateisinti... Gal ir mylite. Tada kitas variantas (trečio nėra) - esate nesubrendusi, galbūt labai jauna, galbūt tiesiog nepasirūpinote savo branda, ir visiškai nesuprantate, kas yra suaugusio žmogaus atsakomybė už savo vaikus. Trečias nebent toks, kad vyras muša ir jus, ir jūs bijote jam pasipriešinti ir užstoti vaiką, bet kažko nemanau
 [quote=stripulis,2010 06 30, 19:02]Labai paprasta, ką turėjote daryti. Turėjote pasiimti vaiką, jį paguosti, pamyluoti, labai ramiai pasakyti savo vyrui, kad jei dar kartą tai pasikartos, su juo nebegyvensite, o dabar laukiate nuoširdaus atsiprašymo, ir tik po jo su juo bendrausite, ir nueiti, kad neprasidėtų scenos. Į visokius riksmus ir keiksmus nereaguoti. Bet akivaizdu, kad vyrą statote aukščiau už vaikus, todėl jie ir patenka į tokias bjaurias situacijas. [/quote] Papildyta:Perskaiciau juk pati rasiau, o ka as turejau daryti ji suspardyti vidury parduotuves, iskelti scena ar ka??? Zinoma kai grizome namo as jam viska issakiau ka galvoju apie toki jo auklejima tai susipykom ir pareiske jog tai mano kalte kad vaikas taip elgiasi atseit as neaukleju vaiku todel jis priverstas kitokiais budais juos isaukleti. [/quote] Žinai, po tokiu žodziu toks vyras atsidurtu gatvėje, i dantis gaves policijos pranešima apie smurta prieš vaikus. Kazkuri mamyte teisingai pasake, jums vyras svarbiau nei Jusu pazemintas ir sumuštas vaikas......
QUOTE(stripulis @ 2010 07 01, 14:13) Gal ir mylite. Tada kitas variantas (trečio nėra) - esate nesubrendusi, galbūt labai jauna, galbūt tiesiog nepasirūpinote savo branda, ir visiškai nesuprantate, kas yra suaugusio žmogaus atsakomybė už savo vaikus. Trečias nebent toks, kad vyras muša ir jus, ir jūs bijote jam pasipriešinti ir užstoti vaiką, bet kažko nemanau  jeigu mama rašo čia, reškia ieško būdų tai sustapdyti, o ne nori, kad dabar visos ją apkaltintų su tėčiu reikia daug ir labai rimtai kalbėti šia tema. Parodykit, kad jums labai rupi kaip jis elgiasi su vaikais, kad tai svarbu ir vaikams ir jums. Susitarkit dėl auklėjimo būdų - pirmiausia pradėkit nuo to, kad jus auklėjat kartų tai jūsų abėjų atsakomybė, o ne tavo - auklėt, o jo - gintis. Ir nuspreskit kad kaip gi mes dabar kartu vaikus auklėsim (atsižvelgiant į vaikų amžiaus tapatumus  ) Nes gali būti, kad jis tiesiog pats pasimetęs ir nežino kaip dabar su tais vaikais reikia gyventi - nes tas elgėsys yra paauglėtiškas sakyčiau  kaip vyresnio brolio - paauglio, kuris nori apsaugoti savo erdvę, orumą, negu tėčio
stripulis
2010 07 02, 16:43
QUOTE(Natuke @ 2010 07 01, 18:34) jeigu mama rašo čia, reškia ieško būdų tai sustapdyti, o ne nori, kad dabar visos ją apkaltintų su tėčiu reikia daug ir labai rimtai kalbėti šia tema. Parodykit, kad jums labai rupi kaip jis elgiasi su vaikais, kad tai svarbu ir vaikams ir jums. Susitarkit dėl auklėjimo būdų - pirmiausia pradėkit nuo to, kad jus auklėjat kartų tai jūsų abėjų atsakomybė, o ne tavo - auklėt, o jo - gintis. Ir nuspreskit kad kaip gi mes dabar kartu vaikus auklėsim (atsižvelgiant į vaikų amžiaus tapatumus  ) Nes gali būti, kad jis tiesiog pats pasimetęs ir nežino kaip dabar su tais vaikais reikia gyventi - nes tas elgėsys yra paauglėtiškas sakyčiau  kaip vyresnio brolio - paauglio, kuris nori apsaugoti savo erdvę, orumą, negu tėčio  Man tai iš teksto pasirodė, kad mama atėjo pasiguost, kokia ji vargšelė, ir koks nedoras jos vyras - vaikų tėtis, kad ji viską daro, kaip reikia, o tas va niekšelis štai kuo užsiima. Ir iš pradžių LYG ir klausė, kaip elgtis. Kai jai buvo atsakyta, šoko į akis. Tada ir apibūdinau, kad ji, mano nuomone, nesielgia kaip suaugęs žmogus savo šeimoje, nevyniodama į vatą. Bet galėjau ir klyst, galbūt ji iš tiesų norėjo patarimų, o ne užuojautos ir paglostymo per galvytę. Norės ateis ir pasisakys šia tema. P. S. Gal man trūksta kažkokio naivumo geno, bet užmuškit netikiu, kad su tokio pobūdžio vyru įmanoma ilgai ir rimtai kalbėti šia tema ir kad tai ką nors pakeis... Manau, šiuo atveju savo elgesį turi kardinaliai keisti moteriškoji pusė, parodyti, kad ji su tokiu elgesiu nesitaikstys jokia kaina, ir va tada galima kažko tikėtis. Tokiem vyram svarbus jėgos kultas - valdo tas, kas stipresnis, jei žmona silpnesnė ir vaikai silpnesni, tai ant vaikų galima lietis... Ir jokie žodžiai nepagelbės, gi pati skaitėt, motina kalbėtis su juo bandė ir ką gavo atgal... Nes kalbėjimąsi, bandant išaiškint, tokie supranta kaip elementarų silpnumą. Esą neturi žmogus kitų kozirių, tai bando čia bla bla bla... Bet vėlgi, gal aš paprasčiausiai klystu, gyvenimas parodys.
Linuxeee
2010 07 06, 18:31
As nemusu savo vaiku, as juos myliu nepijokauju nevalkatauju ir nepalieku likimo valej. Vaikas pasielge negraziai parduotuveje, taip, as ja tik sudrausminusi zodziais buciau bet vyras nesusilaike ir sutrenke jai, paguodziau savo vaika nuraminau ja. Skaudu buvo, bet del to tikrai nepulsiu skirtis su vyru, nes vaikai nera MUSAMI kaip kazkam cia vaidenasi labai. Musamas vaikas skaitosi tada kai gauna bet kada bet kaip, bet kur ir uz bet ka. Mano vaikai nera musami nei kas dien nei uz bet ka ir bet kada. Taip, vyras noredamas sudrausminti vaikus imasi fiziniu bausmiu, jis labai grieztas ir reikalaujantis paklusnumo visisko, bet as nesakau kad labai daznai (perspeju, kad fantazija kazkam vel per stipriai nesuveiktu) Tenorejau pasipasakoti kokioj situacijoj atsiduriau ir kaip man reikejo elgtis su vyru o ne su vaiku. Labai daznai jus neisiskaitote ka norima pasakyti ir tik uzsipuolate zmogu. Zodziu patarimu cia nesulauksiu kaip matau...
stripulis
2010 07 06, 19:01
QUOTE(Linuxeee @ 2010 07 06, 19:31) Musamas vaikas skaitosi tada kai gauna bet kada bet kaip, bet kur ir uz bet ka. Mano vaikai nera musami nei kas dien nei uz bet ka ir bet kada. Linuxeee, deja, jūs labai smarkiai save apgaudinėjate. Tiesiog linkiu praregėti... Kol dar nebus per vėlu
angelu kalva
2010 07 07, 00:12
QUOTE(stripulis @ 2010 07 06, 19:01) Linuxeee, deja, jūs labai smarkiai save apgaudinėjate. Tiesiog linkiu praregėti... Kol dar nebus per vėlu  Vava.... Sunku net skaityt tokius voratinklinius paistalus apie gera vaiku nemusanti, bet kartais musanti vyra...
QUOTE(Linuxeee @ 2010 07 06, 18:31) As nemusu savo vaiku, as juos myliu nepijokauju nevalkatauju ir nepalieku likimo valej. Vaikas pasielge negraziai parduotuveje, taip, as ja tik sudrausminusi zodziais buciau bet vyras nesusilaike ir sutrenke jai, paguodziau savo vaika nuraminau ja. Skaudu buvo, bet del to tikrai nepulsiu skirtis su vyru, nes vaikai nera MUSAMI kaip kazkam cia vaidenasi labai. Musamas vaikas skaitosi tada kai gauna bet kada bet kaip, bet kur ir uz bet ka. Mano vaikai nera musami nei kas dien nei uz bet ka ir bet kada. Taip, vyras noredamas sudrausminti vaikus imasi fiziniu bausmiu, jis labai grieztas ir reikalaujantis paklusnumo visisko, bet as nesakau kad labai daznai (perspeju, kad fantazija kazkam vel per stipriai nesuveiktu) Tenorejau pasipasakoti kokioj situacijoj atsiduriau ir kaip man reikejo elgtis su vyru o ne su vaiku. Labai daznai jus neisiskaitote ka norima pasakyti ir tik uzsipuolate zmogu. Zodziu patarimu cia nesulauksiu kaip matau... Koks vaiko amžius? Paskutinį kartą mano mažylė, kuri panašaus amžiaus kaip jūsų mažiausia pasiemė ir atsikando agurką kioske lauke - tiesiog plepėjom su pardavėja, atsisuku į mažąją vežimuke - o ji jau valgo  . Manau, kad visi pakrauptų, jei pradėčiau nuo tokios mažios atiminėt, pykti, barti, mušti  . Draugiškai kartu pasijuokėm, paklausiau kiek skolinga už agurką ir viskas. Juk visai mažutė dar nelabai supranta  Kaip rašiau, merginos labai idealizuoja, ir tai puiku - reišikia pačios savo vaikų tikrai nelies  . Mergynos, net vaikų teisės nieko nedarys tiesiog už tai, kad tėtis davė per lupytes arba lengvai per užpakaliuką. Nes gyvenam Lietuvoje. Plius man asmeniškai atrodo, kad elgimasi taip ne dėl to, kad tėtis yra žiaurus toks žmogus, žverys, nuo kurio tik bėgti, o dėl nežinojimo, nesupratimo kaip reikia. Taip pat man atrodo, kad tėtis ne visada supranta, kokio elgėsio tikėtis iš t.t. amžiaus vaiko ir reikalauja neįmanomų dalykų. Tokius dalykus yra įmanoma ištaisyti - ne pulti ir ne griauti šeimą ir ieškoti kito tėčio, o dirbti su esamu. Geriausia žinoma nueiti į kokią tevų mokyklėlę, kursus, jeigu tokie LT yra - nes man atrodo didžiausia problema - supartimo ir žinių stoka  . naudinga nuoroda: http://www.augink.lt/index.php
stripulis
2010 07 07, 17:11
Natuke, kiek supratau, Linuxeee ne LT gyvena  O Londone vaikų teisės veikia visiškai kitaip...Beje, nemačiau, kad kas siūlytų skirtis su tėčiu. Esmė ta, kad kai tėtis elgiasi va taip va, moteris privalo nustatyti ribas, kad jis taip nesielgtų. Bet didžioji bėda ta, kad moteris pritaria vyro elgesiui ir jį teisina. Todėl jokios teigiamos išeities iš šios situacijos KOL KAS nematau. Belieka tik tikėtis, jog tai, kad ji čia rašo, rodo, jog kažkur 5 procentais ima suvokt, jog padėtis nėra gera... Ir gal jų padaugės. Tėvas pats iš savęs, iš niekur nieko nepasikeis. Rašai, kad tėvas nesupranta vaiko psichologijos ir t. t., bet motina nesupranta lygiai taip pat - bent jau toks vaizdas... Abiem reik pagalbos, bet nežinau, kaip ten Londone su pagalba, negali nueit ir pasakyt - mes mušam savo vaikus, kaip liautis... Gali ir liūdnai vaikam ir tėvam tokia situacija baigtis, ten gi mikliai atima iš tėvų, juolab iš lietuvaičių...
pieniu pieva
2010 07 09, 23:32
QUOTE(Linuxeee @ 2010 06 29, 11:58) Sveika  Pas mane panasi situacija, gal net blogesne. Mano vyras irgi skriaudzia dukrytes, isitikines kad labai tinkamai taip aukleja jas. Karta vyresnioji mergyte 3m parduotuveje pasieme pomidora ir atsikando o tevas kad dave per veiduka man net siurpas nuejo galvojau kad pati jam tuoj uzvosiu bet susilaikiau visgi parduotuveje pilna zmoniu aplink  labai skaudu buvo ziureti bet ka as galejau padaryti  siaip tai irgi sutaria gerai pazaidzia sutaria ir myli teti bet tada kai jis geras. Daznai uz menka nusizengima per uzpakaliuka uzvaziuoja is tapkes ar rankos, jei kur lenda tarkim prie kompo ka nors paspaudineja tai tuoj klykia trauk nagus nes nukaposiu  nesuprantu kaip galima taip vaikui sakyti, pats tokias n esamoningas auklejimo priemones taiko ir tik ant manes rekia kad as vaiku neaukleju, cia mano kalte kad vaikai visur lenda ir neklauso todel jam tenka ranka kelt pries juos absurdas kazkoks  Kosmaras kazkoks Jeigu tam jusu vyrui kazka musti norisi, tai gal geriau as jam koki vyruka parupinsiu tam reikalui? Galiu paskambinti kokiam pazistamui, kad ir broliui savo, jis apsiimtu, vietoj vaiko. Ka cia vaika 3 metu, geriau tegu sau lygu dauzo. Su tapke, ar per veida. Kaip jus su tokiu slykstyne gyvenate? Niekam neleisciau savo vaiko skriausti. Jam paciam nagus nukapociau, akis iskabinciau, bet mano vaiko jis nedauzytu
stripulis
2010 07 11, 00:24
QUOTE(pieniu pieva @ 2010 07 10, 00:32) Niekam neleisciau savo vaiko skriausti. Jam paciam nagus nukapociau, akis iskabinciau , bet mano vaiko jis nedauzytu  Ir po jūsų tokio kraupaus smurto prieš jį jis pasitaisytų ir niekada niekada nieko nemuštų, net jūsų pačios? Ir kuo jūs būtumėt geresnė? Ką reiškia "mano vaiko", aš kažkaip visad maniau, kad vaikas yra "tėvo ir motinos", o ne vieno kažkurio... O spręst smurtavimo problemą priešpriešiniu smurtu - čia išeitis? Suprantu, kad jūs "vaizdžiai šnekate", ir visvien, tokios mintys...
pieniu pieva
2010 07 11, 19:22
QUOTE(stripulis @ 2010 07 11, 00:24) Suprantu, kad jūs "vaizdžiai šnekate", ir visvien, tokios mintys...  O jus skiriate issireiskimus ir tikrus veiksmus? Nelabai matyt?  Pvz. yra toks posakis: namai pragarai, be namu negerai. Tai zinokit, cia nereiskia, kad namai yra pragaras, cia tik siaip, posakis, metafora. Nekapociau negu, nebijokit. As del kazkokio mulkio i kalejima tikrai nesisesciau. Tiesiog nemanau, kad tokie vyrai, kaip tos Linutes (ar kaip ja ten), pasikeistu ar juos galima butu itikinti kad jie blogai elgiasi. Jeigu jie gyvena Anglijoje, tai belieka viltis, kad kai tas mulkis kada nors eilini karta suduos savo vaikui viesoje vietoje ir kas nors paskambins i policija, gal tai bus jam pamoka. Bet abejoju, kad ir tai ji pakeistu...
stripulis
2010 07 12, 00:27
O aš esu mačiusi, kaip smurtautojai pasikeičia, jei jų moteris ima ir nustato griežtas ribas. Dažniau mačius, kaip moterys ribų nenustato, ir smurtas vis stiprėja, bet visdėlto - negalima sakyti, jog pakeisti tokių vyrų neįmanoma. Ir grįžkim prie to, kad norim ar nenorim, tai yra tų vaikų tėvas, ir iki imantis karinių veiksmų be kelio atgal reik išbandyt visas priemones, kurios galbūt gali padėti sureguliuoti šeimos gyvenimą teisingesne linkme.
p. s. išsireiškimai parodo žmogaus vidų, norit ar nenorit. jums ten "kažkoks mulkis", Linuteeei - jos greičiausiai mylimas vyras ir jos vaikų tėvas. Eilinį kartą nesižaviu tomis jūsų "metaforomis".
pieniu pieva
2010 07 12, 20:09
QUOTE(stripulis @ 2010 07 12, 00:27) p. s. išsireiškimai parodo žmogaus vidų, norit ar nenorit. jums ten "kažkoks mulkis", Linuteeei - jos greičiausiai mylimas vyras ir jos vaikų tėvas. Eilinį kartą nesižaviu tomis jūsų "metaforomis". Kad smurtautojas pasikeistu reikia, kad jis savo klaida suprastu ir NORETU pasikeisti. Labai abejoju, kad Linutes vyras yra vienas is tu retuju, norinciu pasikeisti. As, asmeniskai nesu pazinojusi ne vieno smurtautojo, kuris nuosirdziai pripazintu, kad jis daro blogai ir tikrai noretu pasikeisti. Jeigu, kaip cia jus siulote Linute per prievarta nustatys jam kazkokias ribas, tai cia tik laiko klausimas, kada tos nustatytos ribos prasivers ir tada kentes ne tik vaikas, bet ir motina. Trumpai tariant - netikiu as tokiu, ribu nustatytu, jo pasikeitimu. O mano "metaforomis" galite ir nesizaveti - man nuo to nei silta, nei salta. As jusu nepazistu, taigi jumis irgi ne per labiausiai zaviuosi
QUOTE(Linuxeee @ 2010 06 29, 12:58) Karta vyresnioji mergyte 3m parduotuveje pasieme pomidora ir atsikando o tevas kad dave per veiduka man net siurpas nuejo galvojau kad pati jam tuoj uzvosiu bet susilaikiau visgi parduotuveje pilna zmoniu aplink Labai gerai, kad susitvardėt - pati didžiausia klaida būtų buvę vaiko akivaizdoje pulti kaltinti vyrą. Mergaitė to neturi matyti (jei verkia, galima nuraminti, bet jokiu būdu nesureikšminti, nes taip galite sukurti keliagubai didesnę traumą vaikui nei ji išties yra), su vyru kalbėkitės prie keturių akių.
gal jam reikia pas gydytoją
Ramiele
2010 12 28, 17:33
Čia vyrą reikia auklėti, o ne vaiką. Manau, jau geriau diržu porą kartų uždrožtų, bet jokio psichologinio smurto
Suzinociau, kad vyras naudoja fizini ar psichologini smurta pries vaika, pasakyciau, kad jei jis pabandys dar karteli taip padaryti, savo daiktus ras sudetus prie duru. Jau kas kas, bet jei jau seimoje vaikas nesijaucia saugus.. tai jau zodziu neturiu. O visokius oziukus ir visa kita eina isguiti ir nenaudojant smurto. Tiek temu siame forume sia tema.. tik skaitykit ir mokykites.. galu gale, pas psichologa nueiti.
Saulyte`
2011 01 13, 21:49
siaubinga situacija. toks vyras - ne vyras. problemu turi tevas o ne dukra
skrajute
2011 01 16, 19:38
Kaip as suprantu ta mamyte,kur tevelis savo dukryte "aptalzo". Mano vyras taip pat labai nervingas  ,bet koks vaiko uzsispyrimas, ar verksmas kai suskausta pilvuka ar uzsigavus, tetuka musu varo is proto. Jei leisciau,tai jauciu kad talzytu ta vaika kaip "obuoli" (gal ir per ziauriai parasiau), nors jai 2 m.ir 5 men. Yra pora kartu ir uzmetes i uzpakali (zinoma kad tuom niekaip nepadejo), o as tai tada paleidau savo "kakaryne". Teisingai viena mamyte parase,jei jau namie uzuovejos nera,tai ka tam vaikeliui daryti. Tokie pasimojavimai kumsciais prie gero nepriveda. Mano dukryte labiau pasilieka su mano broliu, kuri mato labai retai,negu su savo tevu. Papildyta:As savo vyrui taip pat sakiau, kad nueitu pas psichologa,tai pasake: man nereikia,pati ir eik. Nepriima jokiu patarimu, nereaguoja i kritika.Jei ka pasakau ar padarau ne taip ar bandau pasikalbeti,tai pasako, nepatinka skirkis. Anksciau dar reaguodavau skaudziai i tokius pasakymus,bet pastaruoju metu sarvai uzaugo. Visada buvo ir bus man svarbiausias vaikas :gun smilie:
QUOTE(skrajute @ 2011 01 16, 19:38) Kaip as suprantu ta mamyte,kur tevelis savo dukryte "aptalzo". Mano vyras taip pat labai nervingas  ,bet koks vaiko uzsispyrimas, ar verksmas kai suskausta pilvuka ar uzsigavus, tetuka musu varo is proto. Jei leisciau,tai jauciu kad talzytu ta vaika kaip "obuoli" (gal ir per ziauriai parasiau), nors jai 2 m.ir 5 men. Yra pora kartu ir uzmetes i uzpakali (zinoma kad tuom niekaip nepadejo), o as tai tada paleidau savo "kakaryne". Teisingai viena mamyte parase,jei jau namie uzuovejos nera,tai ka tam vaikeliui daryti. Tokie pasimojavimai kumsciais prie gero nepriveda. Mano dukryte labiau pasilieka su mano broliu, kuri mato labai retai,negu su savo tevu. Papildyta:As savo vyrui taip pat sakiau, kad nueitu pas psichologa,tai pasake: man nereikia,pati ir eik. Nepriima jokiu patarimu, nereaguoja i kritika.Jei ka pasakau ar padarau ne taip ar bandau pasikalbeti,tai pasako, nepatinka skirkis. Anksciau dar reaguodavau skaudziai i tokius pasakymus,bet pastaruoju metu sarvai uzaugo. Visada buvo ir bus man svarbiausias vaikas :gun smilie: ir kodėl jūs su tokiu vyru gyvenat?
QUOTE(Isila @ 2011 01 16, 20:41) ir kodėl jūs su tokiu vyru gyvenat?  Man toks pat klausimas iskilo, kodel moterys gyvena su tokiais vyrais? Kad gali bet kada uztalzyti net 2,5m vaika? O kaip pasitikejimas? Tokiam tevui (tiesa, tokio zmogaus net tevu negali pavadinti) vaika bijociau palikti, jei reiketu vienai iseiti... Kosmaras, ne gyvenimas.. o kas bus toliau, kai vaikas paaugs, kai oziukai atsiras, kai paauglyste prasides???
PA-ry-žius
2011 01 17, 14:20
QUOTE(skrajute @ 2011 01 16, 19:38) Kaip as suprantu ta mamyte,kur tevelis savo dukryte "aptalzo". Mano vyras taip pat labai nervingas  ,bet koks vaiko uzsispyrimas, ar verksmas kai suskausta pilvuka ar uzsigavus, tetuka musu varo is proto. Jei leisciau,tai jauciu kad talzytu ta vaika kaip "obuoli" (gal ir per ziauriai parasiau), nors jai 2 m.ir 5 men. Yra pora kartu ir uzmetes i uzpakali (zinoma kad tuom niekaip nepadejo), o as tai tada paleidau savo "kakaryne". Teisingai viena mamyte parase,jei jau namie uzuovejos nera,tai ka tam vaikeliui daryti. Tokie pasimojavimai kumsciais prie gero nepriveda. Mano dukryte labiau pasilieka su mano broliu, kuri mato labai retai,negu su savo tevu. Papildyta:As savo vyrui taip pat sakiau, kad nueitu pas psichologa,tai pasake: man nereikia,pati ir eik. Nepriima jokiu patarimu, nereaguoja i kritika.Jei ka pasakau ar padarau ne taip ar bandau pasikalbeti,tai pasako, nepatinka skirkis. Anksciau dar reaguodavau skaudziai i tokius pasakymus,bet pastaruoju metu sarvai uzaugo. Visada buvo ir bus man svarbiausias vaikas :gun smilie: Parasykit nors viena motyva, del ko reikia gyventi su zmogum, kuris musa JUSU vaika?????? Ka reiskia nervingas... Nervingumui mazinti yra priemoniu.
deltadu
2011 01 17, 19:35
Kažkoks antžmogis, o ne vyras. Skirkis, jei net ir mergytė jo nemyli, o prie brolio lieka..
skrajute
2011 01 19, 13:13
Na mane truputi neteisingai supratot, jis nemusa, tik noretu musti, pastoviai man liepia uzmesti i uzpakali jei ji verkia. Na pas ji toks auklejimo supratimas. Ziauru,ane? Vis galvoju gal su jo mama pasikalbeti, papasakoti viska.
Papildyta: O gyvenu dar su juo todel,kad siuo metu neturiu darbo ir neturiu pastoges.
QUOTE(skrajute @ 2011 01 19, 13:13) Na mane truputi neteisingai supratot, jis nemusa, tik noretu musti, pastoviai man liepia uzmesti i uzpakali jei ji verkia. Na pas ji toks auklejimo supratimas. Ziauru,ane? Vis galvoju gal su jo mama pasikalbeti, papasakoti viska. Papildyta:O gyvenu dar su juo todel,kad siuo metu neturiu darbo ir neturiu pastoges. kaip tik tokios priežastyspateisina jūsų gyvenimą su tokiu vyru..  ot mąstymas.. norėtumėt, kažką darytumėt
Vajezau paskaiciau kai kuriuos postus, tai net nupurte. man isvis nesuvokiama, kaip galima vaika musti, juo labiau toki maza 2,5 metu. nu kad ir 7. ka jie tokio turejo padaryt, kad be mustyniu ar kaip cia sake " uzmetimu i uzpakali" apseit nebutu galima. gal tam vaikui ka skauda, gal kokiam darzeli nenesiseke, kad ir seip oziai uzejo, yra smtai budu tai ispresti, o ne smurto pries tokius mazutelius imtis
QUOTE(skrajute @ 2011 01 19, 14:13) Na mane truputi neteisingai supratot, jis nemusa, tik noretu musti, pastoviai man liepia uzmesti i uzpakali jei ji verkia. Na pas ji toks auklejimo supratimas. Ziauru,ane? Vis galvoju gal su jo mama pasikalbeti, papasakoti viska. Papildyta:O gyvenu dar su juo todel,kad siuo metu neturiu darbo ir neturiu pastoges. Kazkaip ziauroka tik nesuprantu ar jis musa ta vaika ar ne?Gal ji mama taip auklejo tai pokalbis su ja butu pravalas.Gal daugiau laiko praleiskite zaisdami visi kartu gal jam sustipretu teviskas inkstinktas, gal suprastu kad cia vaikas ir kartais jam reikia ir paverkti.
Kakavos pupelė
2011 02 09, 13:52
Oi, kaip negerai. Baisu, kad mergyte neužsidarytu savyje - juk tevai patys artimiausi. pabandyk išsiaiškint su vyru, kantrybes tau
Niekam neleisciau su savo vaiku taip elgtis baisu!!! Tai ka bus toliau, ka dar primastis toks tevas BAISU
Zuikiosaulute
2011 02 12, 00:04
Paskaičiau viską....daug minčių...moterys tikrai bando teisinti vyrus ir pamiršta vaikus, kurių tik gaila...pas mus šeimoje viskas kaip ir gerai, bent jau iš vyro pusės tai tikrai. Aš esu pora kartų sūnui per užpakalį užvažiavus (čia jie vadinami kepštelėjimais), bet po to buvo daug sąžinės priekaištų, mąstymų, pokalbių su vyru...supratau, kad tie dalykai ateina iš vaikystės. įdėjau pastangų, kad vietoj pliaukštelėjimo naudočiau pokalbį, kampą ir t.t. Konsultavomės ir su psichologais tiek dėl vaiko elgesio tam tikrais momentais, tiek dėl savo. Tikra tiesa, kad mūsų elgesys susiformuoja vaikystėje. ir jei žmogus augo aplinkoje, kur buvo smurtaujama, tai jis arba pats ima smurtauti, arba tampa auka. O smurtautojo paprastai pas psichologą nenuvesi, nes jie jaučiasi teisūs, plius bijo pažvelgti giliau, toliau, į priežastis ir jas analizuoti.
o moterims, kurių vyrai kelia ranką prieš vaikus ir/ar jas pačias, nesvarbu, kokia jų materialinė padėtis, siūlau skirtis. labai džiaugiuos, kad mano mama būtent taip ir pasielgė, kai mes buvom dar labai mažos.
|
|