aš vyrui neleidžiu net į užpakalį pliaukštelt nebent juoko forma, nes manu kad visada galima susitarti o ir mum tas pavyksta tad kartais su vyru rimtai dėl to pykstamės..bet gi mato kad susitarti galima
as visad galvojau kad zmones tam ir gavo kalbos dovana, kad galetu tarpusavyje bendraut...o tu kurie benrauja kitais budais{o kas blogiausia sioj istorijoj, tai kad su savo vaikais} , tai tiesiog zmogum pavadint negaliu.
neveltui juk dazniausiai ko palinkima gimus vaikeliui tai kantrybes... tikiuosi ir nuosirdziai linkiu, kad Ručius viskas kuo greiciau baigtusi. Sekmes QUOTE(Ručius @ 2007 08 16, 17:24) Sveikos, mamytės, jau kuris laikas turim problemėlę šeimoje Ziauru! Sutinku, ir mums kartais trunka kantrybe, bet musti vaika.. Nezinau, nesuprantu tokiu tevu.
Na situacija tikrai ne is paprastuju.
Is savo patirties galiu pasakyti, kad vaikai erzinna ir is kantrybes isvedava tevus todel, kad jiems truksta demesio. Turejau jaunesne sese, man vis atrodydavo, kad as seimoje esu tik tam, kad plauciau indus, tvarkyciau sesers ismetytus zaislus ir su ja pasedeciau namie jei tevai, kur i parduotuve islekia. Budama paaugle seimos galima taip sakyti "nekenciau", tevai atrode paskutiniai kvailiai, jei negali suprasti kad mono oziai, atsisnekinejimai ir tt tera sauksmas, kad man reikia ju demesio, o ne amzinu moralu. Dabar ziurint atgal, matau, kad pati buvau neteisi, manim rupinosi o as tiesiog oziuodavausi ir vaidindavau aikstinga princese. gaudavau ir dirzo, bet labai retai, kai tikrai iskresdavau pikta sunybe. Nesu uz vaiku musima, bet kartais pliauksteleti galima. Na o del tevo negerbimo ir jo autoriteto nepaisymo, tai galiu pasakyti tik tiek, kad jei to tevo nera uz ka gerbti, tai vaiko ir nepriversi. O autoritetu zmogus, kuris stengiasi save iskelti auksciau tik todel, kad yra fiziskai stipresnis, tikrai netaps. Sekmes jums,
Aš tokiam vyrui pati kad duočiau į žandą
Jau kaip pamojuociau as jam Teffaliu pries nosi,
QUOTE(Ručius @ 2007 08 17, 16:28) Bandžiau daugybę kartų. Vyras "tarimosi" metu daug kam ir pats pritaria. Vis kažką sugalvojam - tai dėlioti pliusus-minusus, tai į kampą, tai išnešam magnetofoną iš kambario, tai lėles, tai nežiūri televizoriaus. Aš manau, kad tokių bausmių pakanka, ir jos tikrai veikia. Bet kai jį išveda iš kantrybės (o ji tikrai greitai išsenka) ... Na, jei slapta nori kažko įmaišyt, tai jau manau beviltiška Papildyta: QUOTE(Šalta @ 2007 08 17, 23:07) taip būtent, nei viena neleistumem vaiko mušti ar užgaulioti, bet gyvenime kartais buna kitaip. Gerai kad mama ieško patarimu o nežiuri pro pirštus i ši reikala. Šiuo atveju linkiu mamai buti labai stipriai ir išmintingai. Ručius O gal reiketu su dukra pakalbeti, kad neprivestu tevo prie tokiu dalyku, ta prasme kad nesileistu i konflikta su tevu ir jo neprovokuotu Neblogas patarimas Papildyta: QUOTE(Ručius @ 2008 03 08, 18:58) Na štai, brangiosios, atrodė, kad tema baigta. Tačiau deja deja... QUOTE(Ručius @ 2008 03 09, 13:32) Šiandien vyras puikios nuotaikos, su vyrenėle išvažiavo į Akropolį žiūrėt kino...
Patariu skirtis ir kuo greičiau
QUOTE(Ručius @ 2007 08 16, 17:24) Sveikos, mamytės, jau kuris laikas turim problemėlę šeimoje QUOTE(Ručius @ 2007 08 17, 19:22) Ačiū už patarimus Galiu pasakti, kad vaiku teises niekuo nepades. Tai yra tokia organizacija su graziu pavadinimu, o nieko rimtai neuzsiema. O su vyru santykiai Jusu tada dar labiau suaztres. Reiktu manau su juo pakalbeti rimtai, nes prasideda viskas nuo pliaukstelejimu mergaitei dar tik 7 metai..
Kad vyras zemintu mergaite, savo dukra, pliauksteldamas per veida
QUOTE(Ručius @ 2008 03 08, 21:01) Aš irgi taip galvoju, tik vis nesiryžtu. Matau, kad situacija kartojasi, tik kaskart stipresnis vyro pyktis ir dėl menkesnių smulkmenų nutinka. Tik neramina mintis, kad aš pati kalta dėl šios situacijos, vaikams reikalingas tėtis, gal dar ką galima pakeist? Kaltas vyras dėl tokio elgesio, tu absoliučiai NEKALTA. Vienintelė išeitis palikti tokį vyrą. Čia skyrybos būtų ne dėl vaikų auklėjimo, o dėl VYRO SMURTO. Čia toks smurtautojų pasiteisinimas, kaltinti kitus, o per kaltę galima labai smarkiai kitais manipuliuoti. Stiprybės ir pasistenkit mylėti save, vaikams reikalingas tėtis, bet geriau gyvenimas be smurto ir be tėvo, negu su smurtaujančiu tėvu. QUOTE(Ručius @ 2008 03 08, 19:58) Čia ne dėl auklėjimo, o dėl smurto. Papildyta: Mano tėvas panašiai elgiasi ir elgėsi. Čia psichologinės problemos ir emocijų nevaldymas... Tikiuosi autorė ras būdą išsiskirti, nes aš taip ir užaugau ant pažadų Papildyta: Pasiskaičiau situacijos vos ne vienas prie vieno su mano Rašau tai autorei. Ar ji norėtų sulaukti iš savo dukrų to paties? Paskui joms nepasakokite, kad buvote labai gera mama, o jos nedėkingos...
neleisciau savo vaika niekam,nei stumditi,nei per veida musti
QUOTE(neringa_lt @ 2008 07 19, 15:47) Aš savo dabartiniam vyrui dar pačioj draugystės pradžioj iškart pasakiau:,, nekovok su mano vaikais, nes bet kokiu atveju pralaimėsi QUOTE(mama_gulbe @ 2007 08 17, 09:32) nu Man tai tolygu vaiko/žmogaus pažeminimui, paniekinimui... QUOTE(lern @ 2007 08 17, 20:13) Neseniai vaikstinejau Maxima parduotuvėje ir išgirdau kažką baisiai rėkiant. Pasirodo čia buvo gal kokių 5 metų mergytės "ožiukai". Mat ji kažko labai užsimanė, o tėvai net nesiruošė pirkti. Na "ožiukai" buvo tikrai labai dideli, nes skambėjo visa parduotuvė. O mergytės tėtis užuot rėkęs, ar kitokiais negražiais būdais auklėjęs dukrą, apsikabino ir švelniai sako: "Dukrytę neverk. Negalime šiandien šito daikto nupirkti, verčiau nusipirkim ledu, o tą daiktą (aš neišgirdau dėl kokio ten daikto buvo ožiukai) gal nusipirksime kada nors kitą kartą." Ir pakelęs dukrytę įsisodino į prekių vežimą. Visi ožiukai kaip mat dingo. Vat čia tai tikrai sakyčiau tėtis myli savo vaikutį. Labai pamokanti istorija, labai faina QUOTE(Viga @ 2008 08 05, 23:21) Aš savo dabartiniam vyrui dar pačioj draugystės pradžioj iškart pasakiau:,, nekovok su mano vaikais, nes bet kokiu atveju pralaimėsi Kokie prasmingi žodžiai QUOTE(Unregistered @ 2007 08 18, 10:55) O aš manau, kad visi vaikučiai yra tam, kad auklėtų tėvus. Mes juos gaunam iš Dievulio tokius ir ne kitokius tam, kad patys kažko išmoktume - kantrybės, susitvardymo, išradingumo, meilės, supratimo ir viso kito. Jūs nemanot, kad tai labai egoistinis požiūris? Papildyta: Na va, perskaičiau visą temą. Ručiau , jūsų vyras smurtautojas. Tai, ką jis daro, nėra neteisingi auklėjimo metodai. Tai yra neapykanta moterims, o jūsų vyresnioji duktė jau virsta moterimi, todėl kelia jam tokį pyktį. Jei jis grasina jums, kad užmuš, kada nors jis TIKRAI bandys tai daryti, galbūt jums, galbūt jūsų vaikams. Smurtautojai pasižymi tuo, kad mėgina įdiegti savo aukai kaltės jausmą, matau, kad esate jau gerokai jo apdorota. Jei ketinsite skirtis, jis tikrai sakys, kad atims iš jūsų vaikus, kad jūs liksite be nieko, ir panašiai, kad įrodys, jog jūs netinkama mama ir t. t. Netikėkite. Neinformuokite jo apie skyrybas iš anksto, iš visų jėgų tvarkykitės niekam nieko nesakydama. Praneškite tik paskutinėje stadijoje. Neerzinkite jo, kalbėdama, kad jis netinkamai auklėja vaikus. Jis neauklėja, o smurtauja, ir jūsų neklausys, jūsų šnekos jam - įrodymas, kad iš aukos pozicijos stojatės ant kojų, todėl jo smurtas, tiek psichologinis, tiek fizinis, dar sustiprės. Ką ir įrodo jūsų pasakojimai. Pranešusi apie norą skirtis, kai jau būsite "pasikausčiusi" teisiškai ir žinosite savo teises, būtinai užsitikrinkite sau vietą, kur galėtumėte pasitraukti su dukromis, ir kurios jis nežinotų ir jūsų ten neieškotų. Žinokite: jei taip yra dabar, geriau nebus. BUS TIK BLOGIAU. Jūsų šeimoje kas nors paprasčiausiai gali mirti. Gelbėkite save ir savo vaikus, ir stiprybės jums. Papildyta: Be to, kalbant apie viešumą. Nesikreipkite į jokias oficialias tarnybas, nes taip išprovokuosite dar didesnį vyro, kuris YRA NUSIKALTĖLIS, įtūžį, tai pavojinga. Tačiau: būtinai praneškite artimiesiems, kuriais galite pasitikėti, kas vyksta, ir prisaikdinkite neprasitarti, ką jie žino, jūsų vyrui. Jums prireiks jų paramos, nes kitaip galbūt jie kaltins jus, kad griaunate šeimą, atimate tėvą ir panašiai. Juk viešumoje smurto nesimato. Papildyta: Ir, kadangi rašėte seniai, ko gero nebeperskaitysite - tikiuosi, jums viskas gerai. Galbūt tai, ką parašiau, pravers kuriai nors kitai, atsidūrusiai panašioje padėtyje. QUOTE(stripulis @ 2008 08 19, 13:15) Be to, kalbant apie viešumą. Nesikreipkite į jokias oficialias tarnybas, nes taip išprovokuosite dar didesnį vyro, kuris YRA NUSIKALTĖLIS, įtūžį, tai pavojinga. Papildyta: Su situo postu nesutinku....Vilniuje yra Motinos ir vaiko centras,kur priima moteris su vaikais patirusias seimoje smurta...jos ten gali buti nemokamai apgyvendintos su vaikais,gauti nemokama teisine konsultacija,taip pat yra socialiniu darbuotoju,kurios atstovauja teismuose,padeda tvarkytis dokumentus,susirasti darba,vaikus pervesti i kita mokykla,darzeli..taip pat teritorija yra uzdara,ten vyru koja neizengia.
Nekalbėjau apie pagalbos centrus, turiu galvoje psichiatrus, psichologus, vaiko apsaugos tarnybą, pas kuriuos temos autorei buvo siūloma vesti vyrą ir tai viešinti.
O pagalbos centrai - gerai.
siūlau pabandyti vyrui surasti ir duoti pasiskaityti literatūros apie vaiko auklėjimo metodus bei apie vaiko psichologiją.
nesistebėkit, kad auklėja prievarta. ne vienas iš mūsų užaugo diržu vanoti. prisimenat patarlę: už vieną muštą tris nemuštus duoda. štai ir bando vyras savo vaikystės patirtį vaikui pritaikyti, nes ant jo tai suveikė. mes, mamos, domimės, skaitom, dalinamės patirtimi, o vyrai patys protingiausi, jiems gėda pripažinti, jog nesugeba valdyti situacijos. belieka padėti apsišviesti. su smurtu prieš vaiką tikrai sunku gyventi... Papildyta: galite kartu paskaityti apie vaiko kaprizus šiame saite: http://www.mamosdienorastis.lt/index.php?id=k-a-isdykimas labai fainai, žmogiškai ir suprantamai parašyta. QUOTE(Ručius @ 2007 08 16, 17:24) Sveikos, mamytės, jau kuris laikas turim problemėlę šeimoje Debilas, ne kitaip
Noriu pasidalinti savo karcia patirtimi. kai mano vyras puole paaugli sunu su kumsciais, nuejau kita diena i policijos nuovada ir parasiau pareiskima.
jeigu vaikas iki 14 metu, tada vyrui yra keliama baudziamoji byla ir vyksta visokie nemalonus dalykai, jeigu vaikas virs 14 - tada iskelt baudziama byla galima tada kai yra apdukcija. Bet esme tame, kad pries silpnesnius smurtauja tiktai bailiai, o bet kokia kita jega juos gali sutramdyti. nezinau, kiek mano atveju prilaikys vyra nuo tokiu auklejimo metodu, taciau matau, kad jis issigando... dar pasirase policijoj pasizadejima nesmurtauti pries vaika, tikiuosi tai pades. Pats gyveno su smurtaujanciu pateviu, kuris muse motina, tai kai tapo stipresnis ir pagriebes gerai nupurte, baigesi dedules visi smurtavimai, dabar angelu namuose skraido. tai gal tas pats ir su juo bus... QUOTE(Jolkiux 35 @ 2008 10 21, 16:02) Noriu pasidalinti savo karcia patirtimi. kai mano vyras puole paaugli sunu su kumsciais, nuejau kita diena i policijos nuovada ir parasiau pareiskima. jeigu vaikas iki 14 metu, tada vyrui yra keliama baudziamoji byla ir vyksta visokie nemalonus dalykai, jeigu vaikas virs 14 - tada iskelt baudziama byla galima tada kai yra apdukcija. Bet esme tame, kad pries silpnesnius smurtauja tiktai bailiai, o bet kokia kita jega juos gali sutramdyti. nezinau, kiek mano atveju prilaikys vyra nuo tokiu auklejimo metodu, taciau matau, kad jis issigando... dar pasirase policijoj pasizadejima nesmurtauti pries vaika, tikiuosi tai pades. Pats gyveno su smurtaujanciu pateviu, kuris muse motina, tai kai tapo stipresnis ir pagriebes gerai nupurte, baigesi dedules visi smurtavimai, dabar angelu namuose skraido. tai gal tas pats ir su juo bus... O Jusu santykiai su vyru nuo to nenukentejo? siaip idomu..
Negalima su savo vaikais taip elgtis,ta prasme naudoti smurta fizini ar psichologini,kazkas baisaus
Na nieko sau.Jei maniškis prieš vaiką ranką pakeltų,ta prasme taip vyriškai iš jėgos užduotų,gautų per momenėlį iš skorovarkės tikrai.Kokie čia svaičiojimai,kad negaliu skirtis,nes vaikai be tėvo liks?O jei tėvą pamatę į kelnes varo,tai jau geriau?Girdėjau apie tokią šeimą,tai motina pastoviai kaip durnaropių užvalgius,dar jį teisina,kad vaikas prisiprašė ir t.t.
Nevisprociai tie kurie taip daro .Su tokiais zmonemis tik skyyboms ir ruostis
O tu ka MAMA leidi?????????
Papildyta: QUOTE(Jolkiux 35 @ 2008 10 21, 16:02) Noriu pasidalinti savo karcia patirtimi. kai mano vyras puole paaugli sunu su kumsciais, nuejau kita diena i policijos nuovada ir parasiau pareiskima. jeigu vaikas iki 14 metu, tada vyrui yra keliama baudziamoji byla ir vyksta visokie nemalonus dalykai, jeigu vaikas virs 14 - tada iskelt baudziama byla galima tada kai yra apdukcija. Bet esme tame, kad pries silpnesnius smurtauja tiktai bailiai, o bet kokia kita jega juos gali sutramdyti. nezinau, kiek mano atveju prilaikys vyra nuo tokiu auklejimo metodu, taciau matau, kad jis issigando... dar pasirase policijoj pasizadejima nesmurtauti pries vaika, tikiuosi tai pades. Pats gyveno su smurtaujanciu pateviu, kuris muse motina, tai kai tapo stipresnis ir pagriebes gerai nupurte, baigesi dedules visi smurtavimai, dabar angelu namuose skraido. tai gal tas pats ir su juo bus... Pritariu..
baisus siaubas...tos fizines bausmes...pati savo kailiu patyriau, mane mama dirzu lupdavo ir prisimenu tai visa gyvenima, ji niekad nebuvo mano drauge ir nebus, nors dabar jau esam suauge zmones, bet jei nano pamatai suklype tai ir namas suklypes stoves...ir tos fizines bausmes visai neveiksmingos tik ivaro baime ir net gi neapykanta...paklausk savo vyro ar jis nori, kad jo dukra jo bijotu ir nepakestu?
QUOTE(lern @ 2007 08 17, 19:13) Tai koks jis geras tėvas, jei vaiką per veidą daužo. Tavo vietoje tikrai su tokiu vyru negyvenčiau, jei jis tokiais metodais vaikus auklėja. O tai, kad po skyrybų jis su vaikais matysis, gal ir matysis, bet bijos taip elgtis. Šiais ar taip juk yra vaiko teisių apsauga. Ir tiksliai nežinau, bet kažin, ar toks tėvas, kuris muša vaiką gali su juo matytis. Tikrai tokių dalykų netoleruočiau. Juk tai Jūsų vaikutį muša. Ar įsivaizduojate kokia vaikui trauma yra? Teisingai kažkas yra pakomentavęs, kad dabar vaikai ir taip nuo pašalinių kenčia, o jei dar ir šeimoje kentės... Papildyta: Va išsiunčiau žinute ir prisiminiau mano nuomone įdomią istoriją. Neseniai vaikstinejau Maxima parduotuvėje ir išgirdau kažką baisiai rėkiant. Pasirodo čia buvo gal kokių 5 metų mergytės "ožiukai". Mat ji kažko labai užsimanė, o tėvai net nesiruošė pirkti. Na "ožiukai" buvo tikrai labai dideli, nes skambėjo visa parduotuvė. O mergytės tėtis užuot rėkęs, ar kitokiais negražiais būdais auklėjęs dukrą, apsikabino ir švelniai sako: "Dukrytę neverk. Negalime šiandien šito daikto nupirkti, verčiau nusipirkim ledu, o tą daiktą (aš neišgirdau dėl kokio ten daikto buvo ožiukai) gal nusipirksime kada nors kitą kartą." Ir pakelęs dukrytę įsisodino į prekių vežimą. Visi ožiukai kaip mat dingo. Vat čia tai tikrai sakyčiau tėtis myli savo vaikutį. Net susigraudinau nuo pavyzdžio iš maximos. Aš taip pat panašų vazdelį esu mačiusi maximoje. Irgi mergytė verkė dėl kažkokios užgaidos, o ėtis atsitūpęs laaaabai gražiai ir kantriai jia aiškino, kad nepirks ir siūlė šokoladuką vietoj to x daikto. Nuostabi kanrybė ir sugebėjimas suvokti blaiviai situaciją.
Kazin kaip temos autorei sekasi?
na mano vyras nemusa bet pastoviai rekia ant mergaites..atrodo kad nemoka graziai kalbeti tik rekimu ka pasako-vis jam aiskinu,kalbu kazkiek jau pasitaise,bet noreciau kad is vis ismoktu kalbeti graziai be piktumu..
o jei dar pradetu musti tai negyvenciau tikrai....
Visokiu baisybiu prisiskaiciau cia
QUOTE(Ručius @ 2007 08 16, 15:24) Sveikos, mamytės, jau kuris laikas turim problemėlę šeimoje o kur vyras jusu buvo anksciau? QUOTE(Gabija 7777 @ 2008 11 22, 14:28) o kur vyras jusu buvo anksciau? pazystama ir man situacija,duoda vaikui i kaily susinervines ,o paskui lenda prie vaiko atsiprasineti is kur tokie vyrai gyvuliai as nesuprantu
Nu visai jau
Ir as manau, jog, kai vyrai imasi tokiu dalyku, priezasciu reikia ieskoti skubiai ir giliai. labai stengtis, kad daugiau tokie poelgiai nepasikartotu
Man labai baisu, kai mušamas vaikas, nesvarbu, ar kaltas ar nekaltas. Aš manau, kad mama turėtų neleisti šitaip elgtis, turėtų rasti būdų sutramdyti vyro pyktį.
QUOTE(fedoska @ 2008 08 26, 23:03) Butent tokie pasakymai visai nepadeda temos autorei.. Klausiate kaip jai sekasi, taciau manau ir pacios suprantate, kad cia ji nesirodo, nes vietoj tiketosios konstruktyvios pagalbos dabar girdi vien tik uzgauliojimus jos mylimo zmogaus, vaiku tevo atzvilgiu. Manau, kad ji geriau negu kas kitas supranta esama situacija, taciau tokios replikos zeidzia. Sunku suvokti, kad zmogus, su kuriuo tikejaisi praleisti visa gyvenima elgiasi visiskai ne taip, kaip is jo tikejaisi, kad taip skaudziai nuvilia. Taciau jegu nutraukti esama situacija randa ne kiekviena, arba randa ju daug veliau negu reiketu. Nemanau, kad visos komentavusios kad pacios uzvoztu vyrui, paliktu ta pacia minute ir pan. taip ir padarytu. Todel siulau nesmerkti, o realiai patarti, paguosti. Stiprybes Ruciau
Aš turbūt galėčiau šitą situaciją pakomentuoti iš kitos pusės. Vaikystėj pati gaudavau lupti, bet nuo mamos, o ne nuo tėtės. Kartais, tikrai, pripažįstu gaudavau dėl rimtų priežąsčių - na tarkim dėl begiojimo iš pamokų. Kaprizų neturėjau - prisibijojau tėvų. Dažniausiai gaudavau, dėl to, kokia aš esu. Buvau nerangus, lėtas, storas vaikis. Tai sušokau mokyklos spektaklyje "ne taip", gryžtu namo, plaukšt per šikną ir t.t. Na mano manymu tikrai nepelnytai.
Dabar man jau daug, daug metų ir aš turiu savo šeimą. Su mama gerai bendraujam. Bet kažkur giliai, giliai dūšioj yra tų nuosėdų. Tai nebuvo rimtas smurtas, kad vaikščiočiau mėlynais paakiais ar išdaužytais dantimis. Taip labai blogai nebuvo. Bet iš esmės tai žlugdė mano savivertę, pasitikėjimą savimi, paauglystę tikrai nuoširdžiai vadinčiau savo juodžiausiuoju periodu. Na buvau imitus panelė - tai komentarai prie stalo "mažiau ryk, kiaule", buvo mano kasdienybė. Ką dabar jaučiu? Šiokį tokį pyktį, kad motina nesugebėjo tvardytis, bet labiausiai dėl to, jog nesugebėjo manęs priimti tokios, kokia esu, ir nesugebėjo mylėti. Fizinės bausmės, kai kada, kai yra labai logiškos ir vaikui paaiškinamos, už itin rimtus nusižengimus, sakysim vagystę, jaunesnių vaikų mušimą, gal ir yra pateisinamos, gal net kažkokį efektą turi. bet jokiu būdu tai negali būti pateisinama, kai tėvui ar mamai elementariai negerai su nervais, ar jie pervargę nuo savo rūpesčių, ar dėl to, kad mes nesugebame susitarti su savo vaikais ar dar dėl velnias žino ko. KAŽKAIP ĮTARIU DAUGUMA MŪSŲ DARBE SUSILAIKOM NEVOŽĘ DIREKTORIUI, NORS IR NORĖTŲSI, TAI KUO ŠEIMOS NARIAI PRASTESNI? QUOTE(Zuikių_dainos @ 2008 12 29, 15:31) Aš turbūt galėčiau šitą situaciją pakomentuoti iš kitos pusės. Vaikystėj pati gaudavau lupti, bet nuo mamos, o ne nuo tėtės. Kartais, tikrai, pripažįstu gaudavau dėl rimtų priežąsčių - na tarkim dėl begiojimo iš pamokų. Kaprizų neturėjau - prisibijojau tėvų. Dažniausiai gaudavau, dėl to, kokia aš esu. Buvau nerangus, lėtas, storas vaikis. Tai sušokau mokyklos spektaklyje "ne taip", gryžtu namo, plaukšt per šikną ir t.t. Na mano manymu tikrai nepelnytai. Dabar man jau daug, daug metų ir aš turiu savo šeimą. Su mama gerai bendraujam. Bet kažkur giliai, giliai dūšioj yra tų nuosėdų. Tai nebuvo rimtas smurtas, kad vaikščiočiau mėlynais paakiais ar išdaužytais dantimis. Taip labai blogai nebuvo. Bet iš esmės tai žlugdė mano savivertę, pasitikėjimą savimi, paauglystę tikrai nuoširdžiai vadinčiau savo juodžiausiuoju periodu. Na buvau imitus panelė - tai komentarai prie stalo "mažiau ryk, kiaule", buvo mano kasdienybė. Ką dabar jaučiu? Šiokį tokį pyktį, kad motina nesugebėjo tvardytis, bet labiausiai dėl to, jog nesugebėjo manęs priimti tokios, kokia esu, ir nesugebėjo mylėti. Fizinės bausmės, kai kada, kai yra labai logiškos ir vaikui paaiškinamos, už itin rimtus nusižengimus, sakysim vagystę, jaunesnių vaikų mušimą, gal ir yra pateisinamos, gal net kažkokį efektą turi. bet jokiu būdu tai negali būti pateisinama, kai tėvui ar mamai elementariai negerai su nervais, ar jie pervargę nuo savo rūpesčių, ar dėl to, kad mes nesugebame susitarti su savo vaikais ar dar dėl velnias žino ko. KAŽKAIP ĮTARIU DAUGUMA MŪSŲ DARBE SUSILAIKOM NEVOŽĘ DIREKTORIUI, NORS IR NORĖTŲSI, TAI KUO ŠEIMOS NARIAI PRASTESNI? gaila...bet truputi pažystama situacija...na komentarų ižeidžiančių nesulaukiau, bet dėl tėčio išgerinėjimo mama budavo nervinga...ir mums vaikams kliudavo kartais ir nepelnytai. ir tie atsiminimai liko, bet stengiuosi juos pamiršt, o atsimint šviesiasias akimirkas. o dukrytė mūsų jei ožiuojas tai yra subariama, na jai to ir užtenka.
tektu auklet toki vyra
Koks absurdas, siaubas
QUOTE(ziedute @ 2009 10 08, 13:44) O blogiausia yra tai, kad kai nieko nebedaroma, tuomet susiformuoja ir įsitvirtina toks neigiamo elgesio įprotis ir tokia nuomonė, jog tai yra savaime supranatamas dalykas ir tai yra norma, maždaug "na tai yra normalu"...Nėr baisiau kai su ta problema yra "susigyvenama". pritariu. manau, jog tokios mergaites po to nesamoningai susiranda vyrus, kurie smurtauja... baisu
Jokiu budu vaiko negalima musti per veida
Gal tokioj situacijoj reikia kuo daugiau sneketis su vyru, paaiskinti jam, kad jo elgesys su mergaite suformuos jos poziuri i vyrus ateity, gal tai teva paveiktu
Sekmes temos autorei isspresti sia seimos dilema
labai labai rimtai pasikalbeciau tokiu atveju su vaiko teciu. O tiesa pasakius, net nezinau ka daryciau, pirma mintis - pasakyciau "ate" tokiam zmogui
Matau tema sena, autorė nebeužsuka berods... Bet mano elgesys tokiojs situacijoj būtų vienareikšmis - arba tai nebesikartoja, arba kreipiuosi į vaikų teises. Įtariu, kad vienintelis susitikimas su atitinkamų institucijų darbuotojais ir paprastas pokalbis su jais auklėjimo tema, galėtų padaryti diiidelį poveikį. Tikiu, kad vyras supyktų, bet ne jis čia yra svarbiausias! O šiaip nesuprantu mamos, kuri tinkamai neužstoja savo vaiko. Gaila, kad užstoti reikia nuo tėčio, bet jei jau taip atsitiko...
Ginčiau įvairiais būdais ir įvairiom priemonėm savo vaiką nuo tokio "monstro"
|