Tai kaip jums atrodo, ar neskriaudžiu savo vaiko, jo neišveždama į lauką, tik į balkoną? Juk oras atvirame balkone toks pat grynas?
Pastaruosius porą mėnesių migdau sūnelį balkone, šis įstiklintas, bet atidarau langą. Mielai vežčiau į lauką (pasaulio pamatytų), bet kad mažius po kokių 10-15 min. nulūžta. Miega paprastai ilgai - 2-3 valandas. Man pačiai tiek išbūti lauke kaip ir šaltoka. Grįžti namo su miegančiu - lifte kaip mat atsibunda, taigi kaip ir sutrikdomas miegelis
Tai kaip jums atrodo, ar neskriaudžiu savo vaiko, jo neišveždama į lauką, tik į balkoną? Juk oras atvirame balkone toks pat grynas?
mano maze visada balkone miega
As ir pradejau vesti i balkona
Paspaudziau netycia myktuka ir issiunte nebaigta atsakyma
Nors mūsų balkonas įstiklintas ir aš norėjau migdyti ten kai oras nekoks, bet mano mama tooookį triukšmą pakėlė kad atšoko noras.Kad skersvėjis (tik nežinau iš kur jis ten) šalta ir t.t...Tai dabar kai oras prastas namie geriau sėdim-nenoriu su ja ginčytis. O kaip rengiat savo
ir as jau daugiau nei menesi vietoje lauko vedu i balkona. pagrindinis motyvas buvo - daugiau laisvo laiko sau, tada galiu ir isbegti kur (vaikus palikus mamai priziureti), ir prie kompo patupeti, ir lyginti, ir daugybe kitu darbeliu ir uzsiemimu nuveikti. buna jie ten 2-2.5 val. balkonas istiklintas, aprengiu juos kaip ir i lauka, tik nebededu i tuos krepsius, nes i juos jau nelabai telpa. uzkloju juos, o vezimelio dugna apkloju siltu pledu, vaikus aprengiu i kombinezonus.
Aš savo mažylį dažniausiai išvežu į balkoną. Jis neįstiklintas, tai efektas tas pats kaip lauke, o gal ir geresnis, nes iš balkono pusės dar yra kiemas su medžiais, o šiaip aplinkui visur gatvės ir mašinos, o iki artimiausio parko 15 min. kelio, taigi ten nusigauti per toli.
As taip pat savo suneli migdau balkone.
Pastebejau, jog pagerejo miegelis: balkone miega 2-3 valandas, o lovyteje ismiega tik kokia valanda ar pusantros. Migdydama rengiu nesiltai, tik apkloju vilnoniu pleduku. Kuomet jis miega, kaip ir duageliui is jusu, laiko sau ir buities darbams lieka daug daugiau.
Aš irgi iki vakar vežiau į balkoną, o vakar nusprendžiau į lauką išvažiuot. Ir balkone man pasirodė žymiai geriau, nes lauke per sušalusio ledo gabalus pravažiuot sunku, teko vaikščiot palei gatvę, kur nuvalytas asfaltas (tai gryno oro nelabai gavo) ir man jau po pusvalandžio vaikščiojimo šalta pasidarė. O balkone kaip ir kitos mamos sakė ir vaikas ilgiau išmiega ir pati per tą laiką namuose apsitvarkyt gali.
Mano mažius irgi iki minus 10 C miega atviram balkone. Ramybė iki 3-4 valandų. Kai jau labai šalta, migdau kambary, bet tada pamiega pusvalanduką, be to mes abu su vyresnėliu turim ant blakstienų vaikščioti, kad mažo neprikelt. Kai auginau vyresnėlį, bet kokiu oru stumdydavau lauke kol miegodavo. Bet tada nerūpėjo nei valgio gaminimas, nei namų tvarkymas. O dabar gal irgi būčiau taip darius, bet didžkis nenori su manim tiek vaikščioti. Be to, jau ir pietus reikia padaryti.
O rengiu taip, kaip ir į lauką, tik dar pakloju ir apkloju vilnoniu pledu.
Ir as savo dukryte praktiskai nuo pat gimimo migdau balkone. O priezastis labai paprasta - sunkus vezimas
Mano pyplys nevisada taip pat iseina i lauka , nes vezimas per sunkus. Tai miegam balkone prie atidaryto lango. Ir gydytoja patare kai labai salta ar dregna lauke geriau vaika isnesti i balkona
Mano mazyle balkone miega labai retai, isskirtiniais atvejais - kai lyja, sninga ar labai salta. Manau, balkonas neatstos lauko, nors ir kaip mazai saulytes mes matom ziema, bet balkone jos leliukams dar maziau kliuna. Be to mamytes, pasivaiksciojimas 2-3 valandas atstos visas aerobikas
Va, va, aš labiausiai dėl galimo saulės trūkumo ir nerimauju. Iš tiesų, juk žiemą saulės ne per daugiausiai, o balkone dar mažiau, o jei dar jis įstiklintas... Kad taip rachito nepasigavus...
As ir vyresniuosius migdydavau, ir mazaji migdau balkone. Nors istiklintas, atidarau langus, ir miega sau. Musu balkonas i pietu puse, sauletas. Manau, efektas lygiai toks pats, kaip ir lauke. Be to labai nemegstu viena vaikscioti
As maziu labai ilgai migdziau balkone. Iki kol i vezima tilpo. Miegodavo balkone, o kai atsikeldavo, eidavom i lauka. Arba atvirskciai, budavom lauke, o miegot i balkona. Kai oras geras, tai visa diena lauke praleisdavom
as pries migdymus balkone
siaip balkone nesaugu. ypac jei atviras balkonas, kaimynas gali kokia nuoruka netycia pataikyti i vezimeli ir tt.
Na pas mus balkonas stiklintas, prie atviro lango miegodavo. As mokydavaus, kol miegodavo
aš tai įstiklintam irgi migdau dažniausiai, nes vežimas sunkus ir reikia apsidirbt darbus, (einu į lauką, kai vyras padeda, nedirba), bet nepradarau lango, ir kad nebūtų skersvėjo, ir todėl, kad balkonas užkrautas, kur atidaroma, be to, aš balkono duris palieku praviras, antraip nieko negirdėčiau, jame tik pora laipsnių šilčiau nei lauke, nėra labai sandarūs tie stiklai.
As irgi manau, kad migdymas balkone yra super, jei imanoma tai padaryti. Mes negalim migdyti, mat turim tokia kaiminka, kuri neina nei i darba, nei i mokslus-grizta nuvezusi mergyte i darzeli ir visa diena sedi namie ir pro virtuves langa periodiskai ruko. Taigi musu balkone nuo to kaip rukomajam...
QUOTE(Spirgutis @ 2005 02 10, 18:14) Nors mūsų balkonas įstiklintas ir aš norėjau migdyti ten kai oras nekoks, bet mano mama tooookį triukšmą pakėlė kad atšoko noras.Kad skersvėjis (tik nežinau iš kur jis ten) šalta ir t.t...Tai dabar kai oras prastas namie geriau sėdim-nenoriu su ja ginčytis. O kaip rengiat savo ir aš savo balkonas įstiklintas, langą praveriu, rengiu, kaip į lauką. o mano mama kaip tik sako - dar geriau balkone. kai saulės nėra- tai jokio skirtumo... gerai, kad turiu kieme draugių su vežimukais, tai paragina kartais išeit į lauką. beje,. gyvenam 5 aukšte - lifto nėra, tai viena niekaip nenutarabaninčiau vežimo. bet mano tėtis padeda kai gali.
Oooo, balkonas kartais yra labai gerai
aš visada veždavau savo klecką į lauką. žinoma, ši procedūra nei man, nei tėveliui (kuris dažniausiai neša vežimėlį iš ketvirto aukšto) džiaugsmo nesuteikdavo. dar kai buvo saulėti orai, išbūdavau lauke tris valandas, kai orai atšalo ir net gi siekdavo iki 6 ar 7 laipsnių šalčio, išbūdavau apie valandą. bet gi kaip aš pati sušaldavau...
QUOTE(Mazhulka @ 2005 02 18, 21:09) ... vakar paguldžiau savo mažulį balkone. buvo super. aš turėjau visą valandą laisvo laiko. suspėjau pasidaryti visus darbus ir atrodė, kad to laiko dar turiu į valias, o mažulis vis dar miegojo. šį "stebuklą" pakartojau ir šiandien. ir ką? aš ne tik nudirbau darbus, aš šiandien po tiek ilgo laiko vėl sėdžiu prie kompiuterio!!!! va, va, mao
Vakar perskaičiau viename žurnale ir pakraupau. Pasirodo, varnos, kurios šiaip jau atrodo gana taikūs paukštukai, gali užpulti vienus paliktus (pvz., atvirame balkone) kūdikius. Siaubas kažkoks!!!
nu jo, teisingai. reik saugoti, kad
As tik retkarciais migdau balkone, kai pvz. draugai ateina ar kai labai labai tingisi eit. Bet siaip mane sazine uzgrauzia
nes gyvenam prie parko, pirmame aukste, vezimas pakankamai lengvas. Manau, kad gryno oro labai reikia ir vaikuciams ir mamytems, kad namie neuzsisedetu .
QUOTE(gutė* @ 2005 02 21, 12:50) Bet siaip mane sazine uzgrauzia nes gyvenam prie parko, pirmame aukste, vezimas pakankamai lengvas. na, taip... jei aš gyvenčiau pirmam aukšte, tai sąžinė tikrai užgraužtų, kad ir trečias aukštas dar visai nieko. nu bet kai 5, tai....... va, šiand užmigdžiau balkone, tai parėjo senelis ir išnešėm į lauką. išvirsiu pietukus savo
o mes gyvenam bendrabutiniame name, balkonas labai mazas, tai vezam migdyt i bendra balkona. paskui vezima ivezam i kambari prie to mazojo balkono, pradarom ji ir miega taip.
QUOTE(Mazhulka @ 2005 02 18, 21:09) aš visada veždavau savo klecką į lauką. žinoma, ši procedūra nei man, nei tėveliui (kuris dažniausiai neša vežimėlį iš ketvirto aukšto) džiaugsmo nesuteikdavo. dar kai buvo saulėti orai, išbūdavau lauke tris valandas, kai orai atšalo ir net gi siekdavo iki 6 ar 7 laipsnių šalčio, išbūdavau apie valandą. bet gi kaip aš pati sušaldavau... Vat ir radau tave QUOTE(neras @ 2005 02 10, 13:58) Pastaruosius porą mėnesių migdau sūnelį balkone, šis įstiklintas, bet atidarau langą. Mielai vežčiau į lauką (pasaulio pamatytų), bet kad mažius po kokių 10-15 min. nulūžta. Miega paprastai ilgai - 2-3 valandas. Man pačiai tiek išbūti lauke kaip ir šaltoka. Grįžti namo su miegančiu - lifte kaip mat atsibunda, taigi kaip ir sutrikdomas miegelis Tai kaip jums atrodo, ar neskriaudžiu savo vaiko, jo neišveždama į lauką, tik į balkoną? Juk oras atvirame balkone toks pat grynas? Aisku neskriaudi!!! Tegu pratinasi nebuti supuojamam
Su ta sąžine sunkūs reikalai
As tai visai nieko pries migdyma balkone, zinoma vesiuoju metu laiku. Nors kartais ir sazine sukuzdedavo kad neinu su mazyle iki parko(gyvenam 1a)...Taciau po gimdymo pradejus mums eiti i lauka, gavau nuo gydytojos pylos kad tasausi su vezimu, ir ji patare mazyle ziema mygdyti balkone - oras tai tas pats, o ir vejo nera...Taigi mazyle puikiai pradejo miegoti balkone, o man likdavo laiko apsitvarkyti namuose ir dar mokslus pasiziuret. Jau mazajai metai tai ir dabar kartais pamigdau ja balkone
QUOTE(stellcis @ 2005 02 21, 15:01) Aisku neskriaudi!!! Tegu pratinasi nebuti supuojamam sveikute o aš, žinok, va taip Lukutį ir peršaldžiau. aprengiau truputį šilčiau, aplkosčiau, atidariau balkoną, paguldžiau jį į lovytę ir migdžiau. miegot tai miegojo, o atsikėlė su slogyte. dvi savaites gydėmės, o juk lauke buvo pliusinė temperatūra QUOTE(Mazhulka @ 2005 02 21, 18:32) o aš, žinok, va taip Lukutį ir peršaldžiau. aprengiau truputį šilčiau, aplkosčiau, atidariau balkoną, paguldžiau jį į lovytę ir migdžiau. miegot tai miegojo, o atsikėlė su slogyte. dvi savaites gydėmės, o juk lauke buvo pliusinė temperatūra matyt susidarė skersvėjis.
QUOTE Be to mamytes, pasivaiksciojimas 2-3 valandas atstos visas aerobikas pritariu mano kleckas dar nė karto nėra miegojęs balkone kad ir balkonas mūsų užgriozdintas
na, man gydytoja aiškino, kad balkonas neatstoja lauko ir yra didelė sukūrių galimybė. O apie įstuklintus balkonus, tai tikrai ne tas pats kaip miegoti lauke.
QUOTE(Mazhulka @ 2005 02 21, 18:32) sveikute o aš, žinok, va taip Lukutį ir peršaldžiau. aprengiau truputį šilčiau, aplkosčiau, atidariau balkoną, paguldžiau jį į lovytę ir migdžiau. miegot tai miegojo, o atsikėlė su slogyte. dvi savaites gydėmės, o juk lauke buvo pliusinė temperatūra as tai guldydavau kaip i lauka, na tfu tfu tfu nesirgo... Nors, mano draugelka viena kart taip apkutalojo, kad istraukiau visa slapia suprakaitavusia, vat tada tai bijojau, kad nesusirgtu...
Pasak, musu gydytojos, geriau 10min lauke negu 0,5val balkone. Ne karto dar nemigdziau balkone, o dar istiklintam ir pradarius langa, tai man is viso ne kaip atrodo...
Sutinku, kad migdyti vaikuti balkone patogu, taciau save verciu su juo i lauka iseit, kad ir pati pasimankstinciau, grynu oru pakvepuociau
Na as tai siaip vezu i lauka, nes musu vezimas pirmam aukste paliktas stovi, o mes patys tai 4 aukste gyvenam
Kai buvau tik grizus po gimdymo, tai nesdavau klecka savo i balkona, nes pati sirguliavau tuo metu. Tik po poros menesiu suzinojau tokia naujienele, del kurios labai dziaugiausi, kad visada balkone sededavau prie savo maziaus - pasirodo musu kaimynai laiko seska, kuris labai daznai pabega ir atklysta pas mus i balkona (o as vis galvodavau, kas pas mus vis tokia lenta nuvercia, galvodavau, kad vejas O siaip as tai labiausiai bijodavau, kad neuzpultu bites ar vapsvos, nes as pati ju paniskai bijau
Mano leliui jau menesis o as dar nenesiau jo i lauka
nes musu mazylis gime mazo svorio -tai jautrus salciui Noriu paklaust ar nebaisu isnesta mazyli paikt balkone viena? o jai jis atsibus ir prades verkt? kaip ji isgirst? Kaip zinot ar ne per saltai aprengei? Ar reikia pradeti pratinti nuo mazu isvyku i lauka ar balkona? ar jus iskart isvezdavote 1-2val?
As tai svo vaika iki keturiu men vesdavau i lauka ir po 2-3 val. isvaiksciodavom.Kazkaip sazine neleisdavo pasilikt namie, nes atrode, kad kokia as cia mama busiu,jei vaiko i lauka neisvesiu.Atrode,kad atdaras langas kambary,tai tikrai ne tas pats, o balkono mes neturim:(
Bet atejo toks momentas, kai nieko nebesuspejau nei namuose, nei sau pasidaryt.Kadangi dar mergina prastai nakti miegodavo, tai pabusdavo is naktiniu miegu apie 11 ar 11.30 (as irgi po nemigo naktu prie jos derindavausi ir keldavausi panasiai), o tada greit nuprausdavau, aprengdavau,pamaitindavau ir i lauka. Jei spedavo uzmigt bevalgydama,tai gerai, o jei ne-riksmai didziausi,nes aprengta but nenori,nes judesius varzo, lopsy gulet nenori ir su tais riksmais kol nubildedavom, tai daug nervu sau ir jai sugadindavom.Bet nuo to uolumo pati ir kentedavau - neissimiegu, nespeju pavalgyt, namu susitvarkyt, nieko nespedavau (apie internetini bendravima net kalbos nebudavo) O ir dar ta vezima (nors jis nera sunkus) tampyt pirmyn atgal.Zemyn dar nieko, bet aukstyn...ir dar,kai leliukas svorio uzsiaugino... Viena karta nusprendziau pamigdyt prie atdaro lango.Aprengiau vaika,kaip i lauka,atidariau iki galo langa ir buvo visai gerai.Dabar,kai prastesnis oras taip ir darau, o ir kai geras, kartais taip pamiega, bet as uztat tikrai daug daugiau pasidarau ir dar supermamoj pabendraut suspeju:)Bus pavasaris-galesim lauke daugiau bud, o ir leliukas jau visas lelius bus:) QUOTE(Audrelija @ 2005 02 22, 13:19) Mano leliui jau menesis o as dar nenesiau jo i lauka nes musu mazylis gime mazo svorio -tai jautrus salciui Noriu paklaust ar nebaisu isnesta mazyli paikt balkone viena? o jai jis atsibus ir prades verkt? kaip ji isgirst? Kaip zinot ar ne per saltai aprengei? Ar reikia pradeti pratinti nuo mazu isvyku i lauka ar balkona? ar jus iskart isvezdavote 1-2val? I balkona isnest nebaisu, tik aprengt tinkamai reikia.O siaip-palik truputi praviras duris ir tikrai isgirsi, kai prades verkt, nebent butas didelis...Bet mamos girdi savo vaikus...O patikrint ar nepersilta reikia ikist ranka ir paziuret spranduka,jei siltas,tai gerai, o jei dregnas,tai jau per karsta.Reikia rengt taip, kaip ir save,tik truputi silciau,nes leliukas juk guli ir nejuda, o nejudant visada salciau buna. pratint reiketu po truputi.Musiske rudeni gime ir tai mes pradzioj 20 min., po to 40 ir t.t.Bet,jei balkone jau miegojo, tai spejo priprast
Aš irgi dažnai migdydavau savo mažąją balkone. Ypač žiemą, kai lauke būdavo vežimu sunkiai pravažiuojamos pusnys.
Vakar vartau žurnalą, žiūriu straipsnis - "gyvūnai, ėdantys žmones" ar panašiai. Vienas iš tų gyvūnų - varnos. Ir prierašas - "Nepalikite miegančių kūdikių vienų balkone. Kodėl? Manom, kad apie nenorėtum skaityt".
aš irgi balkone mikdydavau, tai tada daug namuose pasidarydavau arba neskubėdama kavą gurkšnodavau ir laikraščius skaitydavau
QUOTE(Audrelija @ 2005 02 22, 13:19) Mano leliui jau menesis o as dar nenesiau jo i lauka nes musu mazylis gime mazo svorio -tai jautrus salciui Noriu paklaust ar nebaisu isnesta mazyli paikt balkone viena? o jai jis atsibus ir prades verkt? kaip ji isgirst? Kaip zinot ar ne per saltai aprengei? Ar reikia pradeti pratinti nuo mazu isvyku i lauka ar balkona? ar jus iskart isvezdavote 1-2val? pasak mūsų gydytojos, tai nerekomenduočiau mažiuko nešti į balkoną, dėl sukurių (nors atrodo nekaltas dalykas). Geriau aprenk jį tinkamai ir suvyniok į kokią anklodę ir rankose lauke panešiok 10-15 minučių pradžiai, ir ilgink laiką... QUOTE(Aušrinė @ 2005 02 23, 13:18) Aš irgi dažnai migdydavau savo mažąją balkone. Ypač žiemą, kai lauke būdavo vežimu sunkiai pravažiuojamos pusnys. Vakar vartau žurnalą, žiūriu straipsnis - "gyvūnai, ėdantys žmones" ar panašiai. Vienas iš tų gyvūnų - varnos. Ir prierašas - "Nepalikite miegančių kūdikių vienų balkone. Kodėl? Manom, kad apie nenorėtum skaityt". tai vadinasi tiesos yra apie tas varnas. Man mažai močiutė pasakodavo, kad varna vaikui akį 'iškando'??? maniau, kad tai pramanyta???
Nugi negąsdinkite taip
Be to, bent jau aš, migdydama mažėlį balkone, nepalieku jo vieno 3 valandoms. Nes kambaryje vyresnėlis žaidžia ir mato brolį visada, kiekvieną jo sujudėjimą praneša. O ir pati kas 5 min žvilgčioju visą laiką, kol jis miega. Nesvarbu, kad girdėčiau ir taip, jei verktų. Negaliu nematyti. Bet savo veikla tai netrukdo užsiimti.
aš jau nebemigdau balkone:
1. jau yra per karšta - kaip šiltnamyje 2. jau nebepalieku vieno vežime be priežiūros, nes atsibudęs stojasi |