Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Migdymas balkone
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 0 iki 1 metų
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
zuikaa
Buna dienu, kai tikrai nesinori eiti niekur ar nera laiko, tai balkona buna super thumbup.gif
egvida
balkonas tikras išganymas, kai neturi laiko eit į lauką
Basic
pilnai sutinku man pvz tikrai patogu kai reikia grino oro o laiko nera ir darbu milijonas vaikas balkone 2 val pamiega o aš namus aptvarkau
ZyznMoja
Balkone tas pats grynas oras, o kuo aukščiau, dar ir švaresnis. Mes pavyzdžiui kiekviena diena balkone miegam, mano mažulka kol kas per diena po 3 kartus miega, tai viena karta i lauka išeinam, o likusius du balkone miegam. Man balkonas tikras išsigelbėjimas ir vaikas daugiau grynam ore praleidžia thumbup.gif .
jolanta9
išsigelbėjimas kai miega tik lauke arba balkone
katinulis
Vistiek lauke geriau migdyt, balkonas net nerekomenduojamas
Duti
QUOTE(katinulis @ 2012 03 19, 19:58)
Vistiek lauke geriau migdyt, balkonas net nerekomenduojamas
*

Faktai,
moksliniai tyrimai,
straipsniai?

Mano vaikas jau antri metai miega balkone pietų miegą.
Į lauką mes einam prieš miegą išsisiausti - o balkone pats įsiropščia į supamą vežimą ir aaaa-aaaaa.
Todėl man labai įdomu, kas tokio siaubingoooo tam migdyme balkone yra, kad NET NEREKOMENDUOJAMA doh.gif
gintarejj
.. aš irgi pritariu nuomonei, kad balkonas atstoja lauką, gerai kalbeti toms mamoms, kurios gali sau leisti tris-keturias valandas pravaikscioti grupelėmis ir praplepeti lauke. Mes tokios prabangos sau neleidžiame smile.gif , nes turime aibę darbų namuose. Mano dukriukas balkone išmiega po tris, keturias valandas, nesupama ir užmiega, ir nesvarbu koks oras lauke, ar sninga, ar lyja- mes parpiam ax.gif . Tik aišku, kad labai smagu pasivaikšcioti išeiti, kai geras oras rolleyes.gif rolleyes.gif ,. Be to, kai vaikas miega ramiai, turiu omeny, kad važinėjant nejudinamas važime, jis taip miegot ir įpranta, nereikia kopšio net judint.
Duti
Aš labai noriu patarti mamos atsipalaiduoti smile.gif .

Pati čia užbėgau tik ką susilaukusi savo mažylio, kai pasijutau labai bloga ir visuomenės spaudžiama mama: vaikas miega ne lauke? nėra blogo oro, yra netinkama apranga! ir t.t. ir pan.

Taip, išeidavom į lauką, kartais kelis kartus per dieną, o kartais kelias dienas nekišdavom nosies iš namų.

Todėl visos mes - normalios mamos, nereikia perspausti; jei sunku susiruošti su vaiku, neštis vežimą ir t.t. - tikrai nieko blogo, jei miegos ir balkone.

Atsivaikščiosit tam lauke, kai mažiukas pradės pats vaikščioti.

Mes daugiau laiko lauke galėdavom praleisti, kai mažasis persėdo į sportinuką ir jam viskas tapo įdomu. Tuo tarpu su lopšiu nevisada galėdavau eiti į lauką, nes jis kartais tiesiog klykdavo jame.

Karolinos Mama
QUOTE(Duti @ 2012 03 20, 17:32)
Aš labai noriu patarti mamos atsipalaiduoti  smile.gif .

Pati čia užbėgau tik ką susilaukusi savo mažylio, kai pasijutau labai bloga ir visuomenės spaudžiama mama: vaikas miega ne lauke? nėra blogo oro, yra netinkama apranga! ir t.t. ir pan.

Taip, išeidavom į lauką, kartais kelis kartus per dieną, o kartais kelias dienas nekišdavom nosies iš namų.

Todėl visos mes - normalios mamos, nereikia perspausti; jei sunku susiruošti su vaiku, neštis vežimą ir t.t. - tikrai nieko blogo, jei miegos ir balkone.

Atsivaikščiosit tam lauke, kai mažiukas pradės pats vaikščioti.

Mes daugiau laiko lauke galėdavom praleisti, kai mažasis persėdo į sportinuką ir jam viskas tapo įdomu. Tuo tarpu su lopšiu nevisada galėdavau eiti į lauką, nes jis kartais tiesiog klykdavo jame.
*

drinks_cheers.gif pritariu 100 proc.
...sara...
O mes ir be miegojimo balkone užaugom, o į lauką eidavom kasdien išskyrus kai būdavo daugiau negu minus 15 šalčio, nes lauke, o ne balkone vaikas gauna gryno besikeičiančio oro, o ne kaimynų purtomų iš kilimėlių dulkių... Jau nekalbant apie tai, kad balkone oras nejuda ir nesikeičia, jei jau nusipurtė kas kilimėlį tai visas dulkes ir sukvėpuos vaikas blush2.gif nekalbu apie nuosavus namus kur tokios problemos nėra mirksiukas.gif
Duti
QUOTE(...sara... @ 2012 03 20, 20:46)
O mes ir be miegojimo balkone užaugom, o į lauką eidavom kasdien išskyrus kai būdavo daugiau negu minus 15 šalčio, nes lauke, o ne balkone vaikas gauna gryno besikeičiančio oro, o ne kaimynų purtomų iš kilimėlių dulkių... Jau nekalbant apie tai, kad balkone oras nejuda ir nesikeičia, jei jau nusipurtė kas kilimėlį tai visas dulkes ir sukvėpuos vaikas  blush2.gif  nekalbu apie nuosavus namus kur tokios problemos nėra  mirksiukas.gif
*

O aš pagal fizikos ir gamtos dėsnius drįsčiau teigti, kad jis tikrai juda ir tikrai keičiasi biggrin.gif
Ir jau ne mūsų tėvų laikai, kad bobulytės kilimus kratytų pro balkonus - savo name nesu to mačius niekad.
Ir jei balkone oras nejuda ir nesikeičia, tai kaip į jį patenka tos pripurtytos dulkės g.gif biggrin.gif

RIMGAILĖ
QUOTE(Duti @ 2012 03 20, 22:38)
O aš pagal fizikos ir gamtos dėsnius drįsčiau teigti, kad jis tikrai juda ir tikrai keičiasi  biggrin.gif
Ir jau ne mūsų tėvų laikai, kad bobulytės kilimus kratytų pro balkonus - savo name nesu to mačius niekad.
Ir jei balkone oras nejuda ir nesikeičia, tai kaip į jį patenka tos pripurtytos dulkės  g.gif  biggrin.gif
*

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Svirple
Aš paprastai eidavau į lauką kokiai 1,5 val, o paskui užsinešdavau ir baigdavo miegoti balkone. Dabar gudruolis pabunda benešant sad.gif Tai jau stengiuosi kiek galiu išvaikščioti, bet dabar jau nemiega tiek ilgai. Pradžioje liuosiai iki 4 valandų miegodavo ir aš tikrai nebūčiau turėjus jėgų tiek bastytis po tą lauką.
Averita
Antrą vaiką auginu, bet nė karto nemigdžiau balkone schmoll.gif
Beima
QUOTE(Averita @ 2012 03 21, 18:20)
*

Tai nemazai praradote.

O argumentai apie kazkokias mistines dulkes is mistiniu kilimeliu purtomas yra mazu maziausiai nepagrysti biggrin.gif .... Balkonas yra super duper kai neeinama i lauka.Kiek teko vaiku gimgyti - skirtumas akivaizdus.Balkone galime miegoti ir 3h, kai loveleje valanda, pusantros.Nesakau, kad i lauka vesti nereikia, bet juk ne visada reikia, ne visada norisi ar galisi.O balkonas puiki alternatyva.Man nesuprantami mamu isivaizdavimai apie fizika, jeigu susitvarkote taip, kad nebutu skersveju, jeigu balkonas ne i greitkeli zvelgia, tai kame problema? Oras keiciasi dar ir kaip, koks cia briedas apie nesikeicianti ora? o vedinate kambarius kokiu principu, kazin ? g.gif Cia kazkada kazkas man pasake i tema apie miegojima balkone , tipo cia tas pats kas nuvaziuoti i gamta ir pasedeti automobilyje, tai atsakiau labai paprastai, kad nematau as skirtumo deguonies prasme, tarp pasedeti salia automobilio ir automobilyje kiaurai pravirais langais.
Auttti
Mes miegame balkone arba tada, kai yra blogas oras (lyja, sninga, salta), arba kai as turiu kruvas darbu. Siaip man yra labai smagu iseit i lauka. Ir labai smagu del to, kad kol kas galiu sau lesiti tokia prabanga - kasdien istrukt is namu porai valandu smile.gif
Bet turejau kita problema - iki 4 menesiu (mums dabar 7) mano vaikas nemiegojo balkone, tik judanciame vezime. Bet po biskiuka pripratome thumbup.gif Tai ir visus salcius praleidome miegodami balkone, nes balkonas stiklintas, saulute sviecia ir ten apie 0 budavo smile.gif
suntea7
Dukrytei 8 mėn. tai kartais dar ir dabar pamigdau balkone, jeigu būna prastas oras arba turiu daug namų ruošos darbų... Kol buvo mažesnė dažniau tekdavo tenkintis balkonu, nes kamavo stiprūs pilvo skausmai, tad bet kada pradėjus stipriai verkti, galėdavau parsinešti namo, paduoti atsigerti (.)(.) ir vėl išnešti į vežimuką kvėpuoti GRYNU ORU balkone ax.gif Man labai pagelbėjo toks sprendimas:super Sutinku, kad smagu ir pačiai mamai galvą pravėdinti, kaulus pajudinti, bet ne visada visos turi tokias galimybes. mirksiukas.gif
Averita
QUOTE(Beima @ 2012 03 22, 13:35)
Tai nemazai praradote.
*

nieko nepraradau lotuliukas.gif ka galejau prarast g.gif

Papildyta:
QUOTE(Beima @ 2012 03 22, 13:35)
Tai nemazai praradote.
*

nieko nepraradau lotuliukas.gif ka galejau prarast g.gif

Milojonai straipsnių yra apie naudą, kurią suteikia laikas, kurį praleidžiame su vaiku gryname lauke, o ne balkone lotuliukas.gif

Auskarija
mano mazyle tik isvedus i lauka uzmiega 4u.gif o jei as pavargstu vezima stumdyt tai prie namu yra suoliukas, taip ir palaukiu kol mazyle pabus ir einam namo thumbup.gif o i balkona kai tik gime isnesdavom keliom minutem, kad ir istiklintas, bet vistiek kiaurai pucia (nuomojam buta) doh.gif maniau gerai darem thumbup.gif
Duti
QUOTE(Averita @ 2012 03 21, 18:20)
*

QUOTE(Averita @ 2012 03 25, 10:04)
nieko nepraradau lotuliukas.gif  ka galejau prarast g.gif
Papildyta:
nieko nepraradau lotuliukas.gif  ka galejau prarast g.gif

Milojonai straipsnių yra apie naudą, kurią suteikia laikas, kurį praleidžiame su vaiku gryname lauke, o ne balkone lotuliukas.gif
*

Manau, jūs kiek neteisingai supratot - ne iš tos pusės.
Mes neginčyjam lauko naudos, jokiu būdu - to daryti nei reikia, nei teisinga.

Bet - jūs sakot, kad nei karto nemigdėt balkone.
Sunku patikėti, kad VISUS KARTUS 100 proc. jūsų vaikas (-ai) miegojo lauke - tai elementariai sunkiai įmanoma vien dėl klimato specifikos Lietuvoje: audros, vėjai, lietus, sniegas, šlapdriba, pūga, didelis šaltis ir t.t.

Taigi, greičiausiai tikrai dalį miegų jis miegojo namie, kambary ar pan.

Tuo tarpu, mamų, "atradusių" balkoną biggrin.gif mažyliai miega juose.
Manasis balkone nemiegodavo tik kai sirgdavo, kai jau būdavo labai labai šalta ir pan.
Visus kitus kartus miegam balkone.
Laukas mums -aplinkos tyrinėjimui, pasiautėjimui, pašėliojimui, pažaidimui, pasidairymui, pasivaikščiojimui ir t.t.
akmenukas2012
O as migdau balkone. Puse metu vargau, dabar leidziu sau nors per jo trumputi miega pailseti - taip vadinu pietu pagaminima, pacios pavalgyma prie kompo. O kai stumdau vezinuka lauke, tai taip pavargstu, lieku nevalgius, sugaisus laika... Nors kartais norisi pasivaikscioti, pasvajoti, pamastyti.
gerule
As irgi kartais migdau balkone - salia miskelis, dabar pavasari jau ciulba pauksciai thumbup.gif ir man rodos cia nieko blogo tas balkonas. aisku, jei yra galimybe kelis kartus per diena po kelias valandas praleisti lauke stumdant vezima -tai VALIO, taciau kartais is tikruju leliui uzmigus yra kruva darbu namuose, kuriuos ir gali paidaryti tik kudikiui miegant...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.