Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Migdymas balkone
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 0 iki 1 metų
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Burbulytis
Nu negi taip buna su varnom...Kazkokia mistika...Bet jei jau rasot, tai kad ir neteisybe butu, nepalikciau be prieziuros nei sekundei ax.gif
Elzyte
Kai laukia dideli salciai tai migdau sūnelį balkone, šis įstiklintas, bet atidarau langą.Miega labai gerai ,jam patinka thumbup.gif ismiega gera pusvalandi ar net valanda
charizma
Dažnai migdau balkone, nes kol miega galiu nudirbti daug darbelių, o vaikas grynam ore.Maniškis, net geriau miega balkone nei kieme, nes bevaikštant kokia mašina suburzgia ar šuo suloja, o balkone tylu
Raganiute
QUOTE(dovilevabalas @ 2006 02 22, 20:36)
Dažnai migdau balkone, nes kol miega galiu nudirbti daug darbelių, o vaikas grynam ore.Maniškis, net geriau miega balkone nei kieme, nes bevaikštant kokia mašina suburzgia ar šuo suloja, o balkone tylu
*

drinks_cheers.gif

bet kai paaugs ir ims stotis pabudęs g.gif
Dilma
QUOTE(Raganiute @ 2006 03 09, 15:31)
drinks_cheers.gif

bet kai paaugs ir ims stotis pabudęs  g.gif
*

O kam vežime reikalingi saugos diržai? Aš saviškę dar ir dabar karts nuo karto balkone migdau. Nė karto nesistojo dar - nes miega prisegta ir į voką įkišta mirksiukas.gif
charizma
QUOTE(Raganiute @ 2006 03 09, 17:31)
drinks_cheers.gif

bet kai paaugs ir ims stotis pabudęs  g.gif
*

Dabar jokios baimės nėr, nes vaikas prirengtas ir dar įsuptas į dekiuką, tai pajudėt sudėtinga. Ką tik parsivežiau iš balkono, miegojo apie 3 valandas, linksmas, pailsėjęs.
monce*
O aš nė karto nemigdžiau balkone - visad einu į lauką. Ir vaikui parkelyje, manau, geriau, ir mama pasivaikščoja, "prasibezda" nuo tų namų.
Nieko neturiu prieš migdymą balkone, bet man pačiai priimtiniau lauke vaiko vežimėlį stumdyti. Nors ir daug pastangų dėl to tenka padėti, nes reikia nusiropšti iš ketvirto aukšto. Bet kad tik mažiui būtų geriau...
Isila
aš dažnai migdau balkone, nes kartais tingiu viena vežimėly lauke stumdyt. Arba kai vaikas būna super irzlus, piktas ir pamiega vos 15-20 min ir laido kakarinę. Dar balkone migdžiau, kai lauke tie didžiuliai šalčiai buvo, nes balkone buvo tik apie -5 laipsnius. balkone migdau ir tada, kai namuose apsitvarkyti reikia ar ką padaryti, arba tda, kai vaikas naktį nemigojęs būna ir aš ant kojų nepastoviu lotuliukas.gif man balkonas puiki išeitis thumbup.gif
Braskiukas
Balkone miegojo tik viena karta, kai buvo mazyte. Nepatiko man - vieni skersvejai schmoll.gif (gal cia tik pas mus taip), todel kai tik grazi diena, zygiuojam su vezimu i lauka ax.gif
Siracusa
QUOTE(neras @ 2005 02 20, 13:44)
Vakar perskaičiau viename žurnale ir pakraupau. Pasirodo, varnos, kurios šiaip jau atrodo gana taikūs paukštukai, gali užpulti vienus paliktus (pvz., atvirame balkone) kūdikius. Siaubas kažkoks!!!
*

as irgi migdau balkone bigsmile.gif nepritampysiu vaiko su vezimu kasdien is/i penkta auksta blush2.gif Be to, du balkonai pas mus, ir istiklintas, ir ne, tai tikrai gera iseitis..
o del varnu nzn.. skraido jos, matau, bet kad i balkona listu, tikrai nepastebejau.. schmoll.gif
Soni
QUOTE(monce.k @ 2006 03 10, 09:55)
O aš nė karto nemigdžiau balkone - visad einu į lauką. Ir vaikui parkelyje, manau, geriau, ir mama pasivaikščoja, "prasibezda" nuo tų namų.
Nieko neturiu prieš migdymą balkone, bet man pačiai priimtiniau lauke vaiko vežimėlį stumdyti. Nors ir daug pastangų dėl to tenka padėti, nes reikia nusiropšti iš ketvirto aukšto. Bet kad tik mažiui būtų geriau...
*

thumbup.gif ir man labai patinka pačiai pasivaikščioti, nors ir sunku į ir iš penkto aukšto tampytis.Nors kelis kartus teko balkone migdyti, kai jau visai nusikalus buvau po nakties.
menade
Na aš migdau balkone tik tuo atveju,jei lauke vėjas ar šaltoka.O šiaip lauke pasivaikštinėt labai patinka,jei šaltoka lauke apsirengiu šilčiau ir tiek biggrin.gif
Baltike
O aš balkone (atvirame) migdau tik pačiu kraštutiniu atveju - kai vaikas kelias dienas nebuvęs lauke ir aš neturiu galimybės su juo išeiti (pvz. serga kuris iš vyresnėlių). Tam turiu kelias priežastis:
1. Niekas man neįrodys, kad oras balkone (o ypač įstiklintame) toks pats gaivus ir grynas kaip atvirame ore. Aš jį greičiau prilyginčiau tik gerai išvėdintam kambariui.
2. Ar esate įsitikinusios, kad migdydamos vaiką balkone pajusite kiekvieną jo krustelėjimą, kniurztelėjimą? Mano antrasis sūnus dėl maisto netoleravimo miegodamas dažnai apsivemdavo. Prie balkone miegančio vaiko aš ištisai nestoviu, o jo kostelėjimą (pagal kurį sureaguodavau migdydama namie) pro uždaras balkono duris vargu ar išgirsčiau. Tas pats ir su atpylimu, pasituštinimu, kas pirmais vaiko mėnesiais nėra retas atvejis.
3. (Bene svarbiausia) Stumdydama vežimą pagal savo savijautą suprantu, kada laikas namo - jei man šalta, nemalonu, lauke būti nesinori, manau, ir vaikutis, kuris aprengtas panašiai kaip ir aš, tik dar užklotas, jaučiasi nemaloniai. O gal aš tiesiog tądien nepataikiau aprangos - prirengiau per daug ar per mažai? Arba oras staiga pasikeitė... Sakykite, jus sureaguosite į visą tai retkarčiais iškišdamos nosį į balkoną?
4. Mamytei labai sveika prasieiti su vežimuku kelis kilometrus, pakvėpuoti grynu oru. Kažkuri mane prajuokinote, kad 15min iki artimiausio parkelio yra daug. Man iki parko apie 10min, bet aš netingiu bent kartą ar du per savaitę ir pusantros valandos atstumą iki jūros įveikti bei tiek pat sugrįžti. O pasivaikščiojimų laiką stengiuosi išnaudoti - skaitau knygas ar spaudą, mokausi (vairavimo teorijos egzaminui galima sakyti tik vežimuką stumdydama pasiruošiau), pagaliau turiu galimybę pabūti pati su savimi, pamąstyti, pasvajoti... Dar vienas didelis pasivaikščiojimų su vežimuku pliusas - tirpstantis svoris.

Idealiu atveju stengiuosi su vežimuku į šalia namų esančius pušynus ištrukti du kartus per dieną po porą valandų arba vienam 3-4 valandų pasivaikščiojimui.
Uliuliuska
O mes irgi sekmingai migdomes balkone...ismiega iki 3 val..... tongue.gif
dad
Labukas Mamytems. Norejau issiaiskinti viena dalykeli, as daznai savo pupuli nesu i balkona, jis ten miega kelias valandeles thumbup.gif . Vakar kalbejau su pazistama, ji sake, kad nesveika maziuka laikyti balkone, kadangi ten susidaro dulkiu kamuoliai, kurie vaikiukui kenkia g.gif . Ar teko girdeti ka nors apie tai?
olyte
Sveikute,
apie tai neteko girdeti. Bet mano gydytoja vistiek rekomenduoja vaiksciojima kieme, o ne vaiko migdyma balkone.
Irjuda
vaikščiojimą lauke balkonas tikrai neatstos, bet retkarčiais ir aš išvežu į balkoną pamigdyti... ax.gif esu girdėjusi, kad balkone negerai, nes vėjai labai siaučia (jei neišstiklintas), tai jei nėra vėjo - išnešu. blush2.gif
Vilsen
tokio dalyko negirdėjau ir aš,bet jus pastoviai mažiuko nelaikote balkone.Nors žinoma kieme daug būtų geriau,bet kai nėra galimybių tai gerai ir balkone,ypač kai namie pilna darbų laukia mirksiukas.gif
BITUTIS
protest.gif Balkonui NE!!! Šlykštu žiūrėti i tokius vaizdus: vežimas balkone, o mama iškišus ranką (su pirštine) per balkono durų tarpelį supa vaikelį.
Kas gali būti svarbiau už vaiko sveikatą? Nesuprantu mamyčiu, kurios kasdien laiko vaikus balkone g.gif Atsisėskit ar atsistokit, galit ir atsigult biggrin.gif tame balkone šalia vežinelio ir pabūkit kartu tas dvi valandas ar kiek ten vaikiukas miega, gal tada atšoks fantazija laikyt vaika balkone. Sakysit daug darbu laukia? Palauks ir lėkštės neplautos, ir grindys, nematau jokių neatidedamu darbų, kurie negalėtų palaukti. Balkone vaikelis nei medeliu nematys, nei debeselio, nei pagaliau žmonių, tai kaip jam pažinti pasaulį?

Džiaugiuosi už tas mamas, kurios negaili savo brangaus laiko išeiti į laukelį. Mamutės sakykit balkonui NE

didis.gif didis.gif
Ramunis
Kam taip kategoriškai -NE? umn.gif Ne visos mamos juk,laikančios vaikus balkone, juos dėl netvarkos namie ten laiko.Kitos gal aukštai gyvena,o po gimdymo sunku tąsyti vežimą,gal dar kitai sveikata neleidžia.Daug visokių problemų gali juk būti.
Aš asmeniškai,nors gyvenu 4 aukšte ir nėr kam padėti vežimą nunešt,vaiko nelaikiau balkone.Tik geras oras ir į lauką maunam,nes jam viskas įdomu,visus šunis,mašinas apžiūri yahoo.gif ,o ir pati grynam ore pabūnu ir smegenis pravėdinu. clap.gif
Dėl namų ruošos darbų,manau,nereik vaiko į balkoną uždaryti.Palauks jie,geriau abu po gamtą pavažinėkit ir pavasariniu oru pakvėpuokit. 4u.gif thumbup.gif
Eziuke
tai gal viskas priklauso nuo to, kokiam aukšty tas balkonas??? (mes gyvenam 4-am, tai oras tikrai švaresnis, negu lauke)
saulyte79
:
QUOTE(BITUTIS @ 2006 03 16, 14:53)
protest.gif Balkonui NE!!! Šlykštu žiūrėti i tokius vaizdus: vežimas balkone, o mama iškišus ranką (su pirštine) per balkono durų tarpelį supa vaikelį.
Kas gali būti svarbiau už vaiko sveikatą? Nesuprantu mamyčiu, kurios kasdien laiko vaikus balkone g.gif Atsisėskit ar atsistokit, galit ir atsigult biggrin.gif  tame balkone šalia vežinelio ir pabūkit kartu tas dvi valandas ar kiek ten vaikiukas miega, gal tada atšoks fantazija laikyt vaika balkone. Sakysit daug darbu laukia? Palauks ir lėkštės neplautos, ir grindys, nematau jokių neatidedamu darbų, kurie negalėtų palaukti. Balkone vaikelis nei medeliu nematys, nei debeselio, nei pagaliau žmonių, tai kaip jam pažinti pasaulį?

Džiaugiuosi už tas mamas, kurios negaili savo brangaus laiko išeiti į laukelį. Mamutės sakykit balkonui NE
didis.gif  didis.gif
*

Na, as irgi nebūčiau tokia kategoriška. Reikia atsižvelgti į situaciją. Aisku jei yra galimybės, tai geriau eiti pasivaikščiot su vaikeliu, bet retkarčiais jei pamigdysime balkone tai tikrai nieko blogo nenutiks. bigsmile.gif
BITUTIS
QUOTE(Ramunis @ 2006 03 16, 14:05)
Kam taip kategoriškai -NE? umn.gif Ne visos mamos juk,laikančios vaikus balkone, juos dėl netvarkos namie ten laiko.Kitos gal aukštai gyvena,o po gimdymo sunku tąsyti vežimą,gal dar kitai sveikata neleidžia.Daug visokių problemų gali juk būti.
Aš asmeniškai,nors gyvenu 4 aukšte ir nėr kam padėti vežimą nunešt,vaiko nelaikiau balkone.Tik geras oras ir į lauką maunam,nes jam viskas įdomu,visus šunis,mašinas apžiūri yahoo.gif ,o ir pati grynam ore pabūnu ir smegenis pravėdinu. clap.gif
Dėl namų ruošos darbų,manau,nereik vaiko į balkoną uždaryti.Palauks jie,geriau abu po gamtą pavažinėkit ir pavasariniu oru pakvėpuokit. 4u.gif  thumbup.gif
*

be abejo, jei tik ka po gimdymo ir dar jeigu dar koks gimdymas komplikuotas sunku, bet as kalbu apie tai, kad labai daug mamu tiesiog tingi, esu sutikusi ir tokiu, kurios, sako kam man vaikscioti jei vaikas ir taip puikiausiai balkone miega. Aš tai nesuprantu tokių mamyčių doh.gif

Eziuke, nemanau, kad ketvirtame aukšte oras švaresnis, na nebet palei autostrada važinėsi biggrin.gif
Kristuks
Aišku, geriau, jei vaikiukas ir mama važinėjasi po lauką...
Bet aš nesu tokia kategoriška ir dėl migdymo balkone - bent retkarčiais...
Juk būna visokių situacijų ir aplinkybių...
Pvz., mes anksčiau gyvenom pačiame miesto centre ir neturėjom balkono, tai eidavom tik į lauką migdytis, bet aplink nuo tų mašinų buvo tiek dulkių ir triukšmo, kad vaikiukas budinėdavo ir neramiai miegodavo... ax.gif
taniai
Mes tai gyvenam 5 aukste be lifto. Tai as viena su vezimu ie su dukryte niekaip negaliu iseiti. Bet mes radom iseuiti as ja nesioju nesynei. tai taip mes kiekviena diena ir iseinam pakvepuoti grynu oru, nors ir gyvenam uzmesti.
giedrele
O ką daryti, jei gyveni šalia judrios gatvės, kur mašinos zuja nuo ryto iki vakaro, o toliau į ramesnę vietą pavažiuot neišeina, nes l.nepatogūs laiptai ir kalnai. Tai ką važinėt palei gatvę, tai gal geriau 5aukšto įstiklintame balkone migdyti- vis mažiau teršalų, nei prie žemės.. ax.gif
*CACA*
Nemanau, kad labai jau blogai kartasi balkone pamiegoti. kai nuvaziuojam i svecius, tai dazniausiai ir miega balkone.O namuose, tai kiekviena diena i lauka vaziuojam, bet va pliusas - mes nuosavam namely gyvenam.Nesvarbu koks oras - lyja ar sninga visvien i lauka traukiam. Karatais buna, kad palieku mieganti ir einu tvarkytis. Bet dazniausiai vazinejames einam pasivaiksciot. Taigi ir paciai mamai reikia pasivaiksciot, oro ikvept. Nmu ruosa niekus nepabegs, o jei diena kita nesusitvarkysi nieko tokio nenutiks.user posted image
Isila
tikrai nesakysiu griežto ir kategoriško ne balkonams. Pati esu savo vaiką ne kartą ir ne du jam migdžius. Ypač per didžiuosius žiemos šalčius, kuomet lauke -20, o balkone -5. Tikrai būna situacijos, kai balkonas atstoja lauką.
RutyteD
Nežinau ar sutapimas ar ne, bet savaitę mažių migdydavau balkone (4 aukštas, neįstiklintas), po ko ir susirgom.
Nuo to laiko balkonui kategoriškas NE.
Labai teisingai buvo pastebėta, kad vaikui labai įdomu važinėtis lauke ir viską stebėti, o susitvarkyti tikrai spėsim.
ievast
As balkonui nesakau nei taip, nei ne nes jis turi ir privalumu ir trukumu! smile.gif Todel visada stengiames iseit i lauka, nors ir 4 aukste gyvenam, nors ir esu laiptinej pavirtus, bet vistioek droziam i lauka thumbup.gif
Aušrinėlis
: 4u.gif as taip pat nei uz nei pries balkonus.mes tik keleta kartu miegojom balkone,siaip visada einam i lauka,nes ir as pati noriu kiekviena diena pasivaikscioti. thumbup.gif namuose ir taip per visa diena atsibosta. doh.gif
Hermion@
Mums įstiklintas balkonas labai praverčia, kai lyja, smarkiai sninga arba -20 laipsnių. O šiaip tai esu įsitikinus, kad būtinai reikia vežti į lauką, nes per stiklą saulės spinduliai nepraeina ir vitaminas D nesigamina. O nestiklintam balkone nerizikuočiau migdyti, dar kokia varna atskris... blink.gif Bet apie dulkių kamuolius tai nieko negirdėjau, gal tiesiog reikia balkoną išsišluoti? smile.gif
Ziuziu
Nesu pries balkonus nusiteikusi, ka darysi kai gyveni 4 aukste, nera lifto ir reikia issinesti ir vezima (apie 15 kg) ir vaika.Dar minusas kad negali isnesti vieno, paskui kito, nes vezima per ta laika gali nusvilpt mirksiukas.gif
Taigi belieka kartais tempti abu is karto (kas tikrai sunku) arba miegoti balkone.
Aisku jei esi ne viena namie tai jokiu problemu tongue.gif
nors aisku balkonas neatstoja lauko, nors ir ten ta pati judri gatve lotuliukas.gif
Pingvinukas
Aš turiu du vaikus ir nori nenori tenka mažėliui vieną miegą pramiegoti balkone, nes nėra galimybių per kiekvieną miegą išeiti į lauką. O vieną kartą per dieną vis tiek dažniausiai išeiname ir į lauką. Bet reikia aišku prisiderinti ir prie dukrytės, nes kartais ji nori miegoti, o mažasis net nesiruošia smile.gif
Taigi aš sakau balkonui TAIP 4u.gif
BITUTIS
Aš kažko nesuprantu g.gif Koks "tolkas" laikyti vaika stiklintam balkone kai lauke
-20, nei jo praversi nei gryno oro neįeis, nei saulutės su vitaminu D, kam tada vaikelį į tą balkoną kišti, a? g.gif
Baltike
Šiaip panaši tema jau yra šiame skyrelyje (čia) - prieš klausdamos, mamos, netingėkime pirma paiešką paleisti.

Ten jau rašiau išsamų atsakymą (kažkur į pabaigą, gal 6 puslapyje), tai dabar jo esmė trumpai. Aš irgi esu kategoriškai prieš migdymą balkone, nors kartais jame ir migdau (kai neturiu jokios išeities, pvz. serga kuris iš vyresnėlių ir mes jau kelias dienas nebuvome lauke). Didelis vežimėlio svoris, kitas mažylis ir pan. tikrai nėra ta svarbi priežastis, nes norint išeitį visada galima rasti. Sakykite, jei jūsų name nebūtų balkono, tai mažiuką augintumėte be gryno oro gurkšnio? Jei ne, tai dabar išeities ieškokite taip pat, kaip elgtumėtės tokiu atveju. Pati sugebu iš 4 aukšto be lifto išsikrapštyti su 15-16kg vežimu ir visa savo trijule. Ir autobusu į kitą miesto galą nusitrenkti, jei tik noro yra.

O balkone vaiko nemigdau dėl šių priežasčių (išsamesni komentarai anoje temoje):
1. Įstiklintas balkonas niekuo nesiskiria nuo išvėdinto kambario, o neįstiklintame balkone oras vistiek laisvai necirkuliuoja, todėl nėra toks grynas kaip lauke.
2. Migdydama vaiką balkone galiu ir nepastebėti/neišgirsti, kada jis pasituštino, atpylė, miega neramiai ir pan. Būna, kad ir prabudusį mažylį mama ne išsyk išgirsta.
3. Nebūdama šalia vaiko galiu ir nepajusti, kad jam šalta/karšta, kad nemalonu. Beje, jei jus nenorite vaikščioti sningant/lijant, kodėl manote, kad to nori jūsų mažylis?
4. Pasivaikščiojimai sveika ne tik vaikui, bet ir mamai. Ir po gimdymo likusį svorį padeda tirpdyti.

Apie tai, kiek pasivaikščiojimai atneša naudos vyresniam (9-12mėn.) kūdikiui, kuris bent jau didžiąją pasivaikščiojimo dalį nemiega, aš net nekalbu.
GORA
QUOTE(BITUTIS @ 2006 03 16, 14:53)
Kas gali būti svarbiau už vaiko sveikatą? Nesuprantu mamyčiu, kurios kasdien laiko vaikus balkone g.gif Atsisėskit ar atsistokit, galit ir atsigult biggrin.gif  tame balkone šalia vežinelio ir pabūkit kartu tas dvi valandas ar kiek ten vaikiukas miega, gal tada atšoks fantazija laikyt vaika balkone. Sakysit daug darbu laukia? Palauks ir lėkštės neplautos, ir grindys, nematau jokių neatidedamu darbų, kurie negalėtų palaukti. Balkone vaikelis nei medeliu nematys, nei debeselio, nei pagaliau žmonių, tai kaip jam pažinti pasaulį?

didis.gif  didis.gif
*

As tai kiekviena diena savo dukryte vezu i balkona ir ji ten ismiega 2-3val. Ir ne delto kad namus apsitvarkyciau, o todel kad gyvename 5 aukste, o vezimas gan sunkus. O be to ji visa laika miega , tai kaip ir tie medziai ar kt. mums neaktualu. Svarbu grynas oras, o manau jis tikrai grynesnis nei kieme prie gatves. O be to musu balkonas i kita puse nuo gatves. Zodziu as manau, kad balkonas ziema idealus variantas, o ji kaip matyt dar nelabai ruosiasi iseit is musu lietuveles.Nekalbu apie pavasari ir vasara. Tada zinoma jau eisim i lauka pasivaiksciot.
BITUTIS
QUOTE(Baltike @ 2006 03 17, 14:17)
Šiaip panaši tema jau yra šiame skyrelyje (čia) - prieš klausdamos, mamos, netingėkime pirma paiešką paleisti.

Ten jau rašiau išsamų atsakymą (kažkur į pabaigą, gal 6 puslapyje), tai dabar jo esmė trumpai. Aš irgi esu kategoriškai prieš migdymą balkone, nors kartais jame ir migdau (kai neturiu jokios išeities, pvz. serga kuris iš vyresnėlių ir mes jau kelias dienas nebuvome lauke). Didelis vežimėlio svoris, kitas mažylis ir pan. tikrai nėra ta svarbi priežastis, nes norint išeitį visada galima rasti. Sakykite, jei jūsų name nebūtų balkono, tai mažiuką augintumėte be gryno oro gurkšnio? Jei ne, tai dabar išeities ieškokite taip pat, kaip elgtumėtės tokiu atveju. Pati sugebu iš 4 aukšto be lifto išsikrapštyti su 15-16kg vežimu ir visa savo trijule. Ir autobusu į kitą miesto galą nusitrenkti, jei tik noro yra.

O balkone vaiko nemigdau dėl šių priežasčių (išsamesni komentarai anoje temoje):
1. Įstiklintas balkonas niekuo nesiskiria nuo išvėdinto kambario, o neįstiklintame balkone oras vistiek laisvai necirkuliuoja, todėl nėra toks grynas kaip lauke.
2. Migdydama vaiką balkone galiu ir nepastebėti/neišgirsti, kada jis pasituštino, atpylė, miega neramiai ir pan. Būna, kad ir prabudusį mažylį mama ne išsyk išgirsta.
3. Nebūdama šalia vaiko galiu ir nepajusti, kad jam šalta/karšta, kad nemalonu. Beje, jei jus nenorite vaikščioti sningant/lijant, kodėl manote, kad to nori jūsų mažylis?
4. Pasivaikščiojimai sveika ne tik vaikui, bet ir mamai. Ir po gimdymo likusį svorį padeda tirpdyti.

Apie tai, kiek pasivaikščiojimai atneša naudos vyresniam (9-12mėn.) kūdikiui, kuris bent jau didžiąją pasivaikščiojimo dalį nemiega, aš net nekalbu.
*

clap.gif clap_1.gif
mamuliux
Mes visą vasarą miegodavom arba lauke, arba balkone. tik naties miegelio keliaudavom į lovytę. Vieną kartą per dieną išeidavom pasivaikščioti į lauką, o visus kitus miegelius miegodavom balkone. Nes jame tikrai geriau, negu kambaryje. O kadangi vasarą balkono durys atidaros, tai išgirsti vaikiuko knerzėjimą tikrai ne sunkiau nei miegančio kitam kambary. Be to mažiui buvo tik 2-4 mėn., tai aplinka dar nedomino.
Ne visos juk gyvenam šalia pušynėlių.
Aišku jeigu balkonas būtų virš gatvės, tada jame migdyti nesirįžčiau. Mums po balkonu vaikų darželio kiemas, taigi oras ten visai geras- mažiui patiko.
Prasidėjus žiemai nebemigdžiau- vaikiukas didesnis, ir sėstis bando prabudęs ir durų atdarų nelaikysi, tikrai galiu neišgirst, kai prabus.
Manau, kad kiekviena mamytė jaučia, kas jos vaikiukui tinka.
linytes
As, kai tik vyras gali nutempti vezimeli i kiemą, stengiuosi išeiti į lauką, o šiaip dažnai dukrytę migdau balkone ar prie pilnai atidaryto lango kambaryje
Ledas
Savo pirmąją dukrytę migdydavau bevei visada balkone, nes ji dieną manęs nepaleisdavo ilgiau kaip 5min. Tai per tą laiką, kai ji miegodavo aš bent jau valgyt pasidarydavau ir pavalgydavau.
O antrą dukrytę vežu į lauką, nebent oras vėjuotas ar lietus lyja, tada migdau balkone.
briedžiukė
vat dabar vaikis miega balkone. dėl savo sveikatos negaliu išeiti pasivaikščioti su juo į lauką. tad tenkamiegoti balkone. nors kambary irgi gerai miegotų...
šiaip kiekvieną dieną vyrukas miega lauke, o dabar kai paukštukai lopšinę užgieda jam, tai apskritai gerai mirksiukas.gif
*CACA*
Namanau, kad balkonas atstoja pasivaiksciojima lauke. Girdejau ne viena nuomone, kad balkone migdyti nera gerai, nes ten tipo gali skersvejai susidaryti, dulkiu daugaiu pakilti nei lauke vaikstant. Manau, kad vaikstantis lauke oras visvien yra grynesnis nei balkone. Bet jei yra per sunku kiekviena diena vezioti, tai ka padarysi, tada gal ir balkonas gali gelbeti. O darbus apsidirbti tipo geriau neskubeti o su maziuku pabuti. Bet kaip gi gali darbus atideti, juk nekrausi indu baisinio kalno, ir skalbiniu nesvariu nerinksi keliems skalbimams, o dar juos ir islyginti reikia.Zodziu reikia gi ir namuose apsikuopti, tai tikrai kai mazius balkone, tai galima sau ir kuoptis, o kai i lauka iseisi, tai nieko ir nenuveiksi.
Bet bent kartais reikia pasiaukoti ir isvesti vaika i lauka.Tuo labaiu, kad ir paciai sveika po gryna ora pasivaikscioti.
prienukai
aš taip pat migdau dukrytę balkone, o jeigu oras geras tai į lauką išeiname, kai atsikelia. maniškė irgi išmiega balkone 2-3 val.manau kad tai neblogas sprendimas: oras gaivesnis nei kambaryje, lieka mamai laiko pailsėti, vaikas grynesneme ore nepriklausomai nuo oro .
ketti
Aš manau, kad balkonas neatstoja lauko, bet tai daug geresnis sprendimas nei sėdėti namie mirksiukas.gif

Aš pati beveik kasdien einu į lauką, nes netoli namų yra didelis parkas ir ten po kokius 3-5 km kaskart nupėdinu smile.gif . Man pačiai smagu prasivaikščioti, galvą pravėdinti, o galiausiai ir nebloga mankšta gaunasi biggrin.gif

Tarp kitko daktarė mane pagyrė, kad kasdien einu į lauką, nes mano mažiui beveik nereikia gerti vitamino D, jis iš saulutės jo pakankamai pasisavino thumbup.gif . balkonas vis tiek yra pakankamai uždara vieta ir nemanau, kad balkone vaikutis gauna pakankamai saules.. Aišku migdymas balkone yra patogus mamai, nes tuomet ji gali vaiko miegojimo laiką išnaudoti sau ar namų ruošai smile.gif

Ir dar negalvokit, kad aš jau esu tokia pareiginga ir savo noru kasdien lauke vaikštau lotuliukas.gif . Paprasčiausiai maniškis balkone neužsimigdo, jam reikia, kad vežimas nuolat į priekį judėtų, o jei stumdysi pirmyn-atgal arba visai sustosi, tai iškart miegai išsilaksto doh.gif smile.gif . Įtariu, kad jei maniškis balkone miegotų, tai aš greitai išpindėčiau ir tikrai ne kasdien vaiką "tikru" lauku lepinčiau biggrin.gif
Anida
Mano mažiukas gimė rudenį, todėl kol buvo oras geras eidavome į lauką, bet orui subjurus migdydavau balkone. Taip pat ir žiemą miegodavo balkone, gerai apklodavau ir išmiegodavo apie 3 val. Mano manymu vaikas visvien gauna gryno oro.
jurguliukas
Maniškė visą žiemą balkone išmiegojo. Dabar kai geras oras einam į lauką. Nežinau sutapimas ar ne bet nei kart nesirgo. Manau lauke žiemą daugiau galimybių vaikui susirgti nors ir labai gerai užklotam. Pas mus balkonas užstiklintas, langą pradarydavau tai ir grynas oras ir skersvėjų nėra.
Luana
Mano mažoji dabar miega balkone. Aš nesu kokia tinginė, vaiką labai dažnai išvežu į lauką tik ji miega 3 - 4 val. tai lauke mes pavaikštome kokią valandėlę ar dvi ir grįžusios pratesiame miegelį balkone. Jei miegame kambary tai pamiegam tik pusvalanduką. Mano balkonas įstiklintas tai aš atidarinėju langus. Į balkoną mes keliaujam ir lietui lyjant, o į laukutį tik geram orui. Balkoną mes atradome prieš kokį mėnesį ir tuo tikrai džiaugiamės. thumbup.gif
Noriu paprieštarauti kad vaikui miegant balkone jo negirdi, aš visuomet būnu tame kambary kur balkonas ir girdžiu kiekvieną dukrytės krebžtelėjima ir esu visiškai rami, žinau kad išsimiegojusi mažoji bus gerutė...
saule111
balkone migdau tik kartais.
nes man patinka išeiti pasivaikščioti pačiai, o popietinio meigelio tai Mažas ant papuko nulūžta, tai ir neberengiu aš jo - dedu į lovytę.

PS dabar mažius kaip tik balkone ir miega biggrin.gif
Dovanele
aš visą žiemą kasdien vežiojau savo turtelį lauke, bet dabar pradėjau migdyti balkone - ir nematau jokio skirtumo, tik tiek, kad pati dar galiu ką nors naudingo nuveikti namuose. Kitaip tariant, turiu šiek tiek laisvo laiko biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.