Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vienuolio gimnazija pradinukams
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 7 metų ir vyresni > Mokyklos > Vilnius
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
jutata
Sveiki 4u.gif

Na, mes jau siandien pasiememe dzemperi. Beto, skambino is mokyklos, kad per sia savaite visus dokumentus jau pristatytume. Tai mes tik med.pazyma nunesime, nes viska jau pristateme.
Idomu, kelinta valanda buna rugsejo 1 osios svente? ax.gif
Potrė
QUOTE(jutata @ 2011 08 16, 14:26)
Sveiki  4u.gif

Na, mes jau siandien pasiememe dzemperi. Beto, skambino is mokyklos, kad per sia savaite visus dokumentus jau pristatytume. Tai mes tik med.pazyma nunesime, nes viska jau pristateme.
Idomu, kelinta valanda buna rugsejo 1 osios svente? ax.gif
*

Jeigu manęs atmintis "nepaveda" tai būdavo pradinukams 9 val.

Klausimas ketvirtokų mamoms: ar ką nors žinote apie klasių išformavimą? Pavasarį mūsų mokytoja sakė, kad gali taip atsitikti, nes vienoje klasėje tik 18 vaikų, o pas mus buvo 20, bet pagal paskutines žinias liks tik 19..gal tas pats ir kitur? unsure.gif
Potrė
Pasikalbėsiu pati su savimi blush2.gif

Šiandien jau yra info dėl laiko rugsėjo 1-ąją - šventės pradžia 10 val.

Nuoroda 4u.gif
Fever Ray
QUOTE(Potrė @ 2011 08 17, 18:55)
Pasikalbėsiu pati su savimi  blush2.gif

Nuoroda  4u.gif
*

uf, kaip gerai, pamiegot dar galima mažumą bus. o tai pernai devintą baisiai jau anksti buvo biggrin.gif
BonaDona
QUOTE(Potrė @ 2011 08 17, 19:55)
Pasikalbėsiu pati su savimi  blush2.gif

Nuoroda  4u.gif
*

Tai šiemet visi bus 10 valandą g.gif pernai buvo 9 ir 11. Mažėja vaikų mokykloje g.gif
QUOTE(Fever Ray @ 2011 08 17, 21:20)
uf, kaip gerai, pamiegot dar galima mažumą bus. o tai pernai devintą baisiai jau anksti buvo biggrin.gif
*

Aha, pamiegot vaikai galės biggrin.gif
Vidara
QUOTE(Fever Ray @ 2011 08 17, 21:20)
*

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Potrė
QUOTE(RožėGrožė @ 2011 08 17, 21:44)
Tai šiemet visi bus 10 valandą  g.gif  pernai buvo 9 ir 11. Mažėja vaikų mokykloje  g.gif

*

Mažėja, pasižiūrėjau įdomumo dėlei pirmokų sąrašą tai tik 2 klasės šiemet susirinko...
BonaDona
QUOTE(Potrė @ 2011 08 18, 08:29)
Mažėja, pasižiūrėjau įdomumo dėlei pirmokų sąrašą tai tik 2 klasės šiemet susirinko...
*

Mačiau ir aš verysad.gif O blogiausia, kad mažėja vaikų ir kitose klasėse. Maniškio klasę išformavo po pirmos klasės, nes išėjo keletas vaikų iš kelių klasių, tai burtas, išformuoti klasę teko mums. doh.gif Dabar klasėje 20, irgi ant ribos unsure.gif
Daredi
QUOTE(RožėGrožė @ 2011 08 18, 13:38)
Mačiau ir aš  verysad.gif  O blogiausia, kad mažėja vaikų ir kitose klasėse. Maniškio klasę išformavo po pirmos klasės, nes išėjo keletas vaikų iš kelių klasių, tai burtas, išformuoti klasę teko mums.  doh.gif  Dabar klasėje 20, irgi ant ribos  unsure.gif
*

Kaip įdomu g.gif Maniškės irgi klasę išformavo po pirmos klasės. Tai kiba klasiokai mes?

O dėl pirmokų, tai jooo Mačiau ir aš tuos sąrašus. Vos tik dvi klasės. O kiek išėjo ketvirtokų įdomu. Kaip su mokytojomis, ar jų ne per daug dabar?
Potrė
QUOTE(RožėGrožė @ 2011 08 18, 13:38)
Mačiau ir aš  verysad.gif  O blogiausia, kad mažėja vaikų ir kitose klasėse. Maniškio klasę išformavo po pirmos klasės, nes išėjo keletas vaikų iš kelių klasių, tai burtas, išformuoti klasę teko mums.  doh.gif  Dabar klasėje 20, irgi ant ribos  unsure.gif
*

Iš maniškės klasės išėjo 4 vaikai ir šiemet dar vienas išeis, iš jų 4 užsienyn, o tik viena mergaitė į kitą mokyklą

QUOTE(Daredi @ 2011 08 18, 14:48)
O dėl pirmokų, tai jooo   Mačiau ir aš tuos sąrašus. Vos tik dvi klasės. O kiek išėjo ketvirtokų įdomu. Kaip su mokytojomis, ar jų ne per daug dabar?
*

Šis klausimas ir man įdomus, nes kaip minėjau mums dar pavasarį mokytoja sakė, kad gręsia išformavimas unsure.gif
BonaDona
QUOTE(Daredi @ 2011 08 18, 14:48)
Kaip įdomu g.gif  Maniškės irgi klasę išformavo po pirmos klasės. Tai kiba klasiokai mes?
*

Tai jeigu mokėtės pas Šimkienę, tai buvom klasiokai smile.gif
jutata
Na, ka vakar nuneseme med.pazyma. Suzinojome, kad musu mokytoja bus Jolanta thumbup.gif Pirmokai bus pagrindiniame pastate, ten dar remontai. unsure.gif
BonaDona
Vakar buvau užėjusi į mokyklą (rusų mokyklos patalpose), ten dar vyksta remontai. Buvo viena 2 kl. mokytoja trumpam užsukusi, tai parodė kai kurias trečiokų būsimas klases. Tikiuosi, kad klysta doh.gif klasės mažos, tos, kur koridoriaus dalis atskirta, prie pat WC. Ten tik 2 eilės suolų ir vos praėjimas doh.gif Susinervinau verysad.gif
Potrė
RožėGrožė, o kokiose patalpose buvote prieš tai?

Aš džiaugiuosi, kad 4 klasių neišformavo smile.gif pasižiūrėjau vakar sąrašą naujų mokinių, tai į 4 klasę priimti 4 vaikai į C ir D klases, vadinasi jos vis dar 4. Būtų gaila jeigu paskutiniais metais juos išmėtytų..
BonaDona
QUOTE(Potrė @ 2011 08 25, 09:53)
RožėGrožė, o kokiose patalpose buvote prieš tai?

Aš džiaugiuosi, kad 4 klasių neišformavo  smile.gif  pasižiūrėjau vakar sąrašą naujų mokinių, tai į 4 klasę priimti 4 vaikai į C ir D klases, vadinasi jos vis dar 4. Būtų gaila jeigu paskutiniais metais juos išmėtytų..
*

Anksčiau buvome tame koridoriuje, kurį Meridiano mokykla šiemet pasiėmė (irgi rusų mokyklos patalpose), dabar sąlygos mano manymu prastesnės, klasė žiauriai maža doh.gif Į mūsų klasę atėjo 2 vaikai. Buvo 20, ant ribos. Kalbėjau su sutikta mokytoja, tai išformuojamų klasių lyg ir nebus, nes po kelis vaikus atėjo į klases. Pailgintos dienos grupė bus pagrindiniame pastate, nes ten mokysis pirmokai, o pirmokų mokytoja Jolanta turi šią grupę. Taigi, kam reikės pailgintos, tai vėl minusas, vaikai turės keliauti į pagrindinį korpusą doh.gif
Potrė
Tai vadinasi ir mus perkels, nes mes taip pat buvome 1 aukšte po Meridiano patalpom g.gif: Mus jau nuo 2 klasės žadėjo perkelti į pagrindinę mokyklą, bet pažas taip ir liko pažadu. Kitąmet kai vaikai turės lakstyti po skirtingus kabinetus nepažinodami mokyklos bus sąmyšio unsure.gif Ankščiau ketvirtokus perkeldavo į tas patalpas, kad susipažintu su nauju pastatu, dabar matyt nėra vietų ...

Mes prailgintos nelankėme, bet tikrai labai nepatogu, kad vaikai turės kitur keliauti į prailgintą g.gif
BonaDona
QUOTE(Potrė @ 2011 08 25, 10:06)
Tai vadinasi ir mus perkels, nes mes taip pat buvome 1 aukšte po Meridiano patalpom    g.gif: Mus jau nuo 2 klasės žadėjo perkelti į pagrindinę mokyklą, bet pažas taip ir liko pažadu. Kitąmet kai vaikai turės lakstyti po skirtingus kabinetus nepažinodami mokyklos bus sąmyšio  unsure.gif Ankščiau ketvirtokus perkeldavo į tas patalpas, kad susipažintu su nauju pastatu, dabar matyt nėra vietų ...

Mes prailgintos nelankėme, bet tikrai labai nepatogu, kad vaikai turės kitur keliauti į prailgintą  g.gif
*

Tai visus perkelė iš to koridoriaus. Man vakar pasakė, kad džiaukitės jog gavote tokią klasę , nes kai kurios klasės turės dalintis savo klase su vyresniokais rusiukais. Jie ateis į muzikos ir berods dailės pamokas, kai jau pradinukams bus pasibaigusios pamokos doh.gif
Potrė
QUOTE(RožėGrožė @ 2011 08 25, 10:22)
Tai visus perkelė iš to koridoriaus. Man vakar pasakė, kad džiaukitės jog gavote tokią klasę , nes kai kurios klasės turės dalintis savo klase su vyresniokais rusiukais. Jie ateis į muzikos ir berods dailės pamokas, kai jau pradinukams bus pasibaigusios pamokos  doh.gif
*

Jau visai doh.gif
Fever Ray
QUOTE(RožėGrožė @ 2011 08 25, 08:27)
Vakar buvau užėjusi į mokyklą (rusų mokyklos patalpose), ten dar vyksta remontai. Buvo  viena 2 kl. mokytoja trumpam  užsukusi, tai parodė kai kurias trečiokų būsimas klases. Tikiuosi, kad klysta  doh.gif  klasės mažos, tos, kur koridoriaus dalis atskirta, prie pat WC. Ten tik 2 eilės suolų ir vos praėjimas  doh.gif  Susinervinau  verysad.gif
*

doh.gif eina švilpt... o tą tualetą bent jau remontuoja, kaži? ir tas koridoriaus nebuvimas tai kažkas baisaus, ten 1į vaikų vienu metu netilps, o klasių tai kiek sueina į tą kišeninį koridoriuką doh.gif

QUOTE(RožėGrožė @ 2011 08 25, 09:02)
Pailgintos dienos grupė bus pagrindiniame pastate, nes ten mokysis pirmokai, o pirmokų mokytoja Jolanta turi šią grupę. Taigi, kam reikės pailgintos, tai vėl minusas, vaikai turės keliauti į pagrindinį korpusą  doh.gif
*

doh.gif doh.gif doh.gif

QUOTE(Potrė @ 2011 08 25, 09:06)
Mus jau nuo 2 klasės žadėjo perkelti į pagrindinę mokyklą, bet pažas taip ir liko pažadu. Kitąmet kai vaikai turės lakstyti po skirtingus kabinetus nepažinodami mokyklos bus sąmyšio  unsure.gif Ankščiau ketvirtokus perkeldavo į tas patalpas, kad susipažintu su nauju pastatu, dabar matyt nėra vietų ...

šiemet vietoj to pagrindiniam pastate bus pirmokų abi klasės, man rodos g.gif

QUOTE(RožėGrožė @ 2011 08 25, 09:22)
Man vakar pasakė, kad džiaukitės jog gavote tokią klasę , nes kai kurios klasės turės dalintis savo klase su vyresniokais rusiukais. Jie ateis į muzikos ir berods dailės pamokas, kai jau pradinukams bus pasibaigusios pamokos  doh.gif
*

unsure.gif blink.gif blink.gif mūsų klasę naująją perdarė iš dailės kabineto, tai jei ten tie didieji eis, siaubas kažkoks blink.gif

o prisiminus tas kalbas ir įtikinėjimus, kad va bus geresnės sąlygos doh.gif ir dė ko? dėl 20 Meridiano naujų mokinių doh.gif
BonaDona
QUOTE(Fever Ray @ 2011 08 25, 12:46)
*doh.gif  eina švilpt... o tą tualetą bent jau remontuoja, kaži?

**šiemet vietoj to pagrindiniam pastate bus pirmokų abi klasės, man rodos  g.gif
unsure.gif  blink.gif  blink.gif 
***mūsų klasę naująją perdarė iš dailės kabineto, tai jei ten tie didieji eis, siaubas kažkoks  blink.gif

****o prisiminus tas kalbas ir įtikinėjimus, kad va bus geresnės sąlygos  doh.gif ir dė ko? dėl 20 Meridiano naujų mokinių  doh.gif
*

*Žinok, neatkreipiau dėmesio dėl WC. Susinervinau, kai sužinojau , kad maniškis mokysis klasėj-kišenėj doh.gif
Eisiu dar pirmadienį šniukštinėti, gal jau mūsų mokytoja bus.
** Taip, pirmosios klasės bus pagrindiniame pastate.
*** Nežinau, taip sakė. Dar bus posėdis šiuo klausimu, gal dar ką nors išsidėrės doh.gif
****Va va, būtent, vėl makaronų prikabino.
Fever Ray
QUOTE(RožėGrožė @ 2011 08 25, 12:01)
*** Nežinau, taip sakė. Dar bus posėdis šiuo klausimu, gal dar ką nors išsidėrės  doh.gif

kaži... bet darbų kabinetai tai pvz visai šalia mūsų klasių gaunasi, ten ir taip tie dičkiai šniūruosis tamsiame neužmatomame koridoriuje doh.gif žodžiu, košmaras kažkoks.
Potrė
Jaučiu reik ir man eit apsižvalgyti, tik kaip čia ištaikyti laiką kai darbas nuo 8 iki 17 doh.gif

Mūsų klasės tėvai važiavo pernai į Savivaldybę , rašė prašymą neatiduoti korpuso Meridianui, matyt viską pinigai valdo unsure.gif
BonaDona
QUOTE(Fever Ray @ 2011 08 25, 13:08)
kaži... bet darbų kabinetai tai pvz visai šalia mūsų klasių gaunasi, ten ir taip tie dičkiai šniūruosis tamsiame neužmatomame koridoriuje  doh.gif  žodžiu, košmaras kažkoks.
*

O jie stebisi, kodėl mokinių mažėja vienuolyje....

QUOTE(Potrė @ 2011 08 25, 13:10)
*Jaučiu reik ir man eit apsižvalgyti, tik kaip čia ištaikyti laiką kai darbas nuo 8 iki 17  doh.gif

**Mūsų klasės tėvai važiavo pernai į Savivaldybę , rašė prašymą neatiduoti korpuso Meridianui, matyt viską pinigai valdo  unsure.gif
*

*Šią savaitę , manau, nėr ko eiti, ten tik statybininkai. Aš netyčia sutikau mokytoją, ji kažką su vyru atvežė į klasę. Sakė, kad mokytojos dar nedirba šią savaitę.
** Mūsų atstovas irgi buvo savivaldybėje posėdyje. tai po jo sakė, kad net kalbos nebuvo, kad gali neatiduot. tada buvo pasiūlymas mūsų mokyklos pradines klases perkelti į pustuštę Mindaugo vidurinę. doh.gif
Daredi
Nu ką, paskaičiau jūsų postus ir neramu pasidarė g.gif

Mes pirmoj klasėj pas Šimkienę buvom tam mažam koridoriuke, kur klasės mažos. Tai ten bent jau buvo naujas klasės remontas padarytas. Po to mūsų klasę išformavo ir vaikus išskirstė po kitas klases. Mes pakliuvom pas mokytoją, kuri turėjo klasę po Meridianu. Po metų (šį pavasarį) sužinom, kad Meridianas plečiasi ir mus visus (A.Vienuolio mokinius) perkelia vėl atgal, į tą mažą ilgą koridorių. Ir viso koridoriaus klasės bus mūsų mokyklos (išskyrus muzikos ir dailes klases, kur ateis ir rusiukai). Meridiano mokykla, tipo, buvo prisižadėjusi mums kaip kompensaciją paremontuoti mūsų tas klases (kuo aš labai abejoju). Tokią info sakė mūsų klasės vienas tėtis, kuris dalyvavo savivaldybėje susitikimuose su mokyklos vadovais. Bet, atvirai pasakius, susidariau įspūdį, kad mūsų mokyklos direktorei nelabai kas įdomu ir nelabai jinai vargsta dėl mūsų. Buvom pavasarį apžiūrėti tų naujų klasių, tai vienos atrodo pusė bėdos, kitos tai tokios pobaisės. Kitas dalykas, ten yra šiaurinė pusė, tai nei saulės, nei šviesos. Plius tai, kad mergaičių wc nėra tame koridoriuje, reikės toliau begioti.
Man tai žiauriai nepatinka toks vaikų mėtymas iš kampo į kampą. Bijau net pagalvoti, ką sužinosim nuėję į mokyklą.

RožėGrožė, o pas kokią jūs dabar mokytoją?
BonaDona
QUOTE(Daredi @ 2011 08 25, 13:44)

RožėGrožė, o pas kokią jūs dabar mokytoją?
*

Įtariu, kad pas tą pačią kaip ir jūs - Gitaną. biggrin.gif
Daredi
Taip, taip, mes pas Gitaną biggrin.gif

QUOTE(RožėGrožė @ 2011 08 25, 10:22)
Tai visus perkelė iš to koridoriaus. Man vakar pasakė, kad džiaukitės jog gavote tokią klasę , nes kai kurios klasės turės dalintis savo klase su vyresniokais rusiukais. Jie ateis į muzikos ir berods dailės pamokas, kai jau pradinukams bus pasibaigusios pamokos  doh.gif
*

O tai kurią mes gavome klasę? Nors tiek gerai, kad ne dailės ar muzikos.
BonaDona
QUOTE(Daredi @ 2011 08 25, 14:36)
Taip, taip, mes pas Gitaną biggrin.gif
O tai kurią mes gavome klasę? Nors tiek gerai, kad ne dailės ar muzikos.
*

Nesu garantuota, nes ta mokytoja ilgai galvojo. Sakė, kad ta, kuri buvo mokytojos Vidmantos, ta pati paskutinė už posūkio(na, šalia mūsų, kai mokėmės pas Šimkienę), bet kol pati nepamatysiu - nepatikėsiu unsure.gif
LoVic
na ir kaip, mamytės ir tėveliai, Jums A.Vienuolio pradinukų klasės senamiesčio m-klos patalpose? ar labai baisu pasirodė?
tualetus kaip ir žadėjo,padarė atskirai berniukams ir mergaitėms, na dar nebaigta, bet pabaigs, nors žadėjo iki rugpj.pabaigos viską baigti.
klases,bent jau mūsų,suremontuota, na taip tiesa erdvės mažiau nei buvo....
Daredi
QUOTE(RožėGrožė @ 2011 08 25, 14:42)
Nesu garantuota, nes ta mokytoja ilgai galvojo. Sakė, kad ta, kuri buvo mokytojos Vidmantos, ta pati paskutinė už posūkio(na, šalia mūsų, kai mokėmės pas Šimkienę), bet kol pati nepamatysiu - nepatikėsiu  unsure.gif
*

Kaip jūs ir sakėte, pakliuvom į buvusią Vidmantos klasę. Šiaip tai kaip ir gerai, klasė suremontuota. Gerai, kad bus normalus wc mergaitėms šalia klasių ir nereikės begioti kažkur kaip pirmoj klasėj. Koridoriaus grindys sutvarkytos, nors galėjo ir sienas perdažyti, nes ta baisi žalia spalva tai tragedija kažkokia.

O šiaip viskas bus gerai biggrin.gif Gerų mokslo metų visiems 4u.gif
enjoy
Sveikutes, kaip mokslo metai?
Planuojam ir mes nuo rugsejo i sia mokykla smile.gif Papasakokit prasau, kokia ten situacija pradinokams? Ar niekas nepabegot?
Gal kas apie ketvirtoku mokytojas pasisakytu ax.gif Labai dekui!
Shanti
Ir man smalsu - laikas spręsti dėl mokyklos.
Potrė
Rekomenduoju A. Neverauskienę 4u.gif
enjoy
Uz rekomendacija dekui! O kaip mokyklos aplinka, kazkada skundesi, kad labai prastos mazos klases, kurioj jus mokykloj buvot (pastate tiksliau)?
BonaDona
QUOTE(enjoy @ 2012 01 26, 22:08)
Uz rekomendacija dekui! O kaip mokyklos aplinka, kazkada skundesi, kad labai prastos mazos klases, kurioj jus mokykloj buvot (pastate tiksliau)?
*

Taigi niekas nepasikeitė. Jei rusų mokyklos patalpose bus pirmokai, tai klasę jau kokią gausit, gali būti maža, gali būti normali. O pagrindiniame pastate tai lyg ir normalaus dydžio.
Fever Ray
turint omeny, kad šiemet buvo surinkta tik viena pirmokų klasė, matyt, kad ir kitąmet padėtis nelabai pasikeis, ir turėtų susitalpinti į pagrindinį pastatą.
Potrė
QUOTE(enjoy @ 2012 01 26, 21:08)
*

Kodėl buvom, mes vis dar esam smile.gif Pradžioje kai mus perkėlė į šią klasę atrodė, kad mažoka vietos, bet lygtais vaikai jau priprato..mes Senamiesčio m. patalpose...

O kad šiemet susirinko tik viena pirmokų klasė visai nežinojau..kažin kodėl g.gif Man visai patinka ši mokykla ir labai gaila bus kitiems metams vaiką perkelti į kitą, bet kraustomės ir duktė tikrai nevažinės 10 km į mokyklą...
BonaDona
QUOTE(Fever Ray @ 2012 01 27, 11:38)
turint omeny, kad šiemet buvo surinkta tik viena pirmokų klasė, matyt, kad ir kitąmet padėtis nelabai pasikeis, ir turėtų susitalpinti į pagrindinį pastatą.
*

Iš kur tokios žinios g.gif Pirmos klasės trys 4u.gif Beje, aš galvojau, kad dvi. Pasirodo, klydau smile.gif
1a Jolanta Montvidienė, 112 kab.
1b Jūratė Skurkienė, 113 kab.
1c Teresė Čižikienė, 119 kab.
Fever Ray
QUOTE(RožėGrožė @ 2012 01 27, 19:16)
Iš kur tokios žinios  g.gif Pirmos klasės trys  4u.gif Beje, aš galvojau, kad dvi. Pasirodo, klydau  smile.gif
1a Jolanta Montvidienė, 112 kab.
1b Jūratė Skurkienė, 113 kab.
1c Teresė Čižikienė, 119 kab.
*

ups biggrin.gif dezinformavau biggrin.gif pamenu, kad prieš rugsėjį žiūrėjau, ir pamislijau, akd ciela viena klase mažiau, nei pernai. o va, po pusmečio jau tos žinios galvoj išsikreipė į vieną kllasę lotuliukas.gif blink.gif
*magnifique*
ar kas planuojate is dabartiniu penktoku teveliu kitais metais kaip antra uzsienio kalba rinktis prancuzu? ax.gif
Kantri
Laba diena,
nors tema labiau pradinukams sukurta, bet gal kas galite papasakoti apie mokyklos gyvenima nuo 5 klases?? 4u.gif

Kaip zinia, is Vytes Nemunelio pradines i penktas klases cia daug vaiku ateina... Girdim, kad kiekvienais metais po viena klase is ju suformuoja.
Tai pradedam dairytis ton pusen ir mes ax.gif

Kokios salygos, kokie dalykai destomi stipriau, kokie silpniau? Kokia antroji kalba po anglu prasideda sestoje klaseje?

Busim dekingi uz komentarus 4u.gif
*magnifique*
QUOTE(Kantri @ 2012 03 30, 14:37)
Laba diena,
nors tema labiau pradinukams sukurta, bet gal kas galite papasakoti apie mokyklos gyvenima nuo 5 klases??  4u.gif

Kaip zinia, is Vytes Nemunelio pradines i penktas klases cia daug vaiku ateina... Girdim, kad kiekvienais metais po viena klase is ju suformuoja.
Tai pradedam dairytis ton pusen ir mes  ax.gif

Kokios salygos, kokie dalykai destomi stipriau, kokie silpniau? Kokia antroji kalba po anglu prasideda sestoje klaseje?

Busim dekingi uz komentarus  4u.gif
*

antroji kalba gali buti prancuzu, rusu arba vokieciu
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.