Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ginklai namuose
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Tėčio puslapis
Pages: 1, 2, 3, 4
Uodas
Aš pats turiu seife medžioklinį, nors paskutinįkart medžiojau prieš 13 metų (žmona neleidžia, žvėrelių gaili). Bet nenoriu atsisakyt, nes manau, kad ginklo turėjimas suteikia tam tikrą psichologinio saugumo jausmą, kad prireikus galėtum pats apsigint ir šeimą apgint gun_bandana.gif . Negi žarstekliu mosuosi, kad kas hah.gif
Apus
o kodel ginklas tik vyrams??? g.gif as savo brangiausio isprasiau kad man reikia dujinio pistoleto, visi aiskino dura kam tau jis? blink.gif o man ant dusios ramiau,kai viena sedziu namie, ar kai vaiko einu tamsi pasiimti...... kitam bus keista, bet man taip ramiau. aisku jis padetas taip, kad vaikas jo niekada nepamatys nors ir dujinio. 4u.gif nors maniskis buvo labai kategoriskai pries kad ginklas bus namie ( buves policininkas) bet kai pamate kad man jo reikia ne pasirodyti pries drauges, ar pasimaivyti pries kazka, aprimo.... nustebo, kad net draugem neisplepu kad ginklas yra. lotuliukas.gif o dabar kai tamsi kur isiruosiu izgirstu klausima" rankinuki viskas yra?" aisku daug kas pasakys kad nei tu spesi ji isitraukti nei tu ka, nu bet man kazkaip drasiau ir vsio.
blondinas..
QUOTE(Uodas @ 2008 02 14, 16:21)
........nes manau, kad ginklo turėjimas suteikia tam tikrą psichologinio saugumo jausmą, kad prireikus galėtum pats apsigint ir šeimą apgint gun_bandana.gif . Negi žarstekliu mosuosi, kad kas  hah.gif
*

esi kada soves i zmogu?
jeigu ne-- 99% kad ekstremalioj situacijoj, tu pamirsi kad turi ginkla.
coffeeLATTE
manau jei vyras isigijo ginkla, tai apgalvojo kodel jam jo reikia ir t.t. cia individualu, i medziokle, savigynai, "pramogai" ir t.t. Jeigu jie uzdaryti seife ir "nesimeto" kur nereikia manau jie netrukdo. O paziurejus is paprastesnes puses tai jiems "reikia" ginklo, kaip mums prabangios kosmetines ar rasiklio su auksine plunksna biggrin.gif
jade
nzn, atsiradus namie saunanciam daiktui nebe taip drasu siusti ka 'nusisauti'.. g.gif
kristis
na taip, vyrai megsta ginklus,

man pavyzdziui patinka salti ginklai : kardai, peiliai

peilio neturiu , bet planuoju isigyti, uzburia mane saltieji ginklai smile.gif
Paradoksualė
..namie nelaikom..vyras nerizikuoja su manim gyvendamas sautuva laikyti lotuliukas.gif devil.gif
o jei rimtai as noreciau mazo kalibro turet..sau sleep.gif
Kasaras
Vyrui namie reikia ginklo tam, kad jis neutralizaves plikom rankom penkis plesikus galetu dar penkiais pasirupinti sautuvo pagalba..
Meškašunis
Kaip idomiai...
Niekad vyras nesake, kad ginkla turet namie reikia... Turim kazkoki "lieva" duju balioneli... lotuliukas.gif As koridoriuj ant lentynos padejus laikau mirksiukas.gif
antoniss
QUOTE(jade @ 2008 04 07, 04:34)
nzn, atsiradus namie saunanciam daiktui nebe taip drasu siusti ka 'nusisauti'..  g.gif
*

vat tai taikliai pasakei, nebe drasu jau tikrai...
Tetis Evaldas
Tas tai jo cia gerai pasakyta man ir nedrasu butu...
*Grazina*
Jokiu ginklu namuose schmoll.gif schmoll.gif
a.paulius 1980
ginklas savigynai? per kiek sekundziu stresineje situacijoje sugebesit issitraukti ginkla, uztaisyti ir taikliai issauti? dujiniu pistoletu saudyti taip pat reikia taikliai (veidas, arba virsutine krutines dalis). neklausiu apsaugoje, policijoje dirbanciu, ar siaip treniruotu. praktika rodo, kad geriausiu atveju paprastam, pileciui tai uztrunka virs 4 sekundziu, puolantis zmogus gali per ta laika priarteti is didesnio nei 30 metru atstumo.... taip, kad dujinis pistoletas savigynai dazniausiai del drasos... o vat raketas pasaudyti, ar is pneumatinio i taikinius papleskinti ir pats labai megstu, baisiai faina, jei galeciau tikrai tureciau ir neviena pneumatini. (yra namie dujinis pistoletas ir sratinis revolveris) saugiai padeti atskirai nuo soviniu, kad nepasiektu kam nereikia, o pneumatinio pirkti nera prasmes nes dirbu ne lietuvoje ir namie retai bunu. vat taip. moterys nurimkit, nebandykit suprasti, nes vistiek nepavyks, nu rekia mums tu pyskalu. ir voobsce o kam jums tos sukneles, kvepalai ir serialas nusivylusios namu seimininkes? bet kokiu atveju jei jau toks dalykas namie atsirado, jis turi buti laikomas saugiai.
-Orchideja-
Mes irgi prieš puse metu nusipirkom pistoletą. Juk KRIZĖ lotuliukas.gif vagių pilna, bet čia buvo mano sumanymas, o ne vyro blush2.gif Bet šeip tai nieko prieš ginklus neturim, juk pakampiais pilna visokių ilgapirščių, o apsigimti reikia cool.gif
Jaunuolis
kelis metus vis galvoju, duomiuosi nusipirkt dujini ar kitoki koki, bet atrodo greiciau tarnybini gausiu nej prisiruosiu nusipirkt
KRJ
hmmmm,o mes galvojom isiyti saugumui,bet va zada ir dujiniams leidimus ivesti,tai gal pakax antrajai pusei itaisyti balioneli.
Nu o su oriniu kartas nuo karto pasaudyti smagu.Svarbiausia manau saugiai ji padeti.Medziotojai zino kad viena is salygu gauti leidima ginklui-saugus rakinamas seifas.Ipac aktualu jei yra vaiku!!!
Dendis
QUOTE(a.paulius 1980 @ 2009 11 17, 05:31)
ginklas savigynai? per kiek sekundziu stresineje situacijoje sugebesit issitraukti ginkla, uztaisyti ir taikliai issauti? dujiniu pistoletu saudyti taip pat reikia taikliai (veidas, arba virsutine krutines dalis). neklausiu apsaugoje, policijoje dirbanciu, ar siaip treniruotu. praktika rodo, kad geriausiu atveju paprastam, pileciui tai uztrunka virs 4 sekundziu, puolantis zmogus gali per ta laika priarteti is didesnio nei 30 metru atstumo.... taip, kad dujinis pistoletas savigynai dazniausiai del drasos...
*

drinks_cheers.gif Man irgi atrodo, jog ginklas savigynai iš tikro retai bus panaudotas pagal paskirtį. Jo turėjimas yra tik saugumo jausmui sustiprinti.
Visai kita kalba apie ginklus pramogai (pneumatinius ir pan.)
vavuum
Maniskis turi ginkla medzioklei rolleyes.gif , o laiko ji seife....
skeptikas
savigynai laikyti ginkla namie jei nera kokio milijono grynais padeta,nelabai verta. kaip kazkas minejo-nespesi juo panaudoti. pats turiu pora patranku... smile.gif viena rimta,kita tik sunims pagainiot,bet sekmingai guli paslepti. dar neradau reikalo issitraukti juos.
teko gyventi pas seima,kur vyras buves kariskis(cia JAV). namie kalasnikovas,3 pistoletai ir dar du snaiperio ginklai. arsenalas ispudingas+ten nera problemu nulekti i saudykla ir pasaudyti is savo ginklu visiskai legaliai. gana idomu smile.gif
miskinis
namuose tai manau mazai naudos is to ginklo,o naktim vaistant gatvej tai geras daiktas kisenej
SIMPL
QUOTE(skeptikas @ 2009 12 13, 14:14)
ten nera problemu nulekti i saudykla ir pasaudyti is savo ginklu visiskai legaliai. gana idomu smile.gif
*

o pasakyk kokios pas mus pasaudyt legaliai problemos ?
skeptikas
QUOTE(SIMPL @ 2009 12 13, 21:41)
o pasakyk kokios pas mus pasaudyt legaliai problemos ?
*

zinojau kad visi lygus,bet yra lygesniu mirksiukas.gif man,atvirksciai nei tau,legaliai tureti kalasnikova sansas niekingai mazas lotuliukas.gif
todel ir sakau,kad TEN legaliai pasaudyti nera problemu,o CIA-neturiu galimybes,nes neturiu tokio ginklo. yra ir kita medalio puse-cia 1 sovinys nenustebciau jei kainuoja 5lt,ten pirkom po ~0.5$. tai kad man "pas mus pasaudyti legaliai" kainuoja nenormaliai daug doh.gif
SIMPL
QUOTE(skeptikas @ 2009 12 13, 23:10)
1.zinojau kad visi lygus,bet yra lygesniu mirksiukas.gif  man,atvirksciai nei tau,
2.legaliai tureti kalasnikova sansas niekingai mazas lotuliukas.gif
3.todel ir sakau,kad TEN legaliai pasaudyti nera problemu,o CIA-neturiu galimybes,nes neturiu tokio ginklo.
4. yra ir kita medalio puse-cia 1 sovinys nenustebciau jei kainuoja 5lt,ten pirkom po ~0.5$. tai kad man "pas mus pasaudyti legaliai" kainuoja nenormaliai daug doh.gif
*

1.as toks pat lygus, kaip ir visi ir pats tokiu gali buti, jei nori
2. nesuprantu, kam toks ginklas reikalingas, tapk medziotoju ir turesi dar galingesni ir taiklesni ginkla (pagal kisenes dydi su optikom ir kt.), aisku ne serijom saudanti, bet niekas taip ir nesaudo. Jei kas norejo, galejo ir kalasnikovus legalizuoti, tik toks ginklas niekam tinkamas: nei medzioklei, nei savigynai, nebent namuose
3. cia irgi lengvai ir be problemu : http://www.saudykla.lt/kainos/
4. parduotuvej sovinys pistoletui kainuoja iki 1 lt

LT saudyklos:

1. Vilniuje, UAB „Ekskomisarų biuras“, Žemaitės g. 6, tel. 8-698 79423, interneto puslapis www.saudykla.lt.

2. Kaune:
2.1. Kauno sportinio šaudymo klubas, V. Krėvės pr. 112A, Kaunas, tel. 8-37 313953;
2.2. Medžiotojų ir žvejų draugija, Kauno skyrius, Didžioji g. 77, Kaunas, tel. 8-37 383224;
2.3. UAB „SENUKAI“, Pramonės g. 6, Kaunas;
2.4. „Lietuvos apsaugos darbuotojų asociacija“, Draugystės g. 19, Kaunas, tel. 8-37 320399.

3. Klaipėdoje ir Klaipėdos raj.;
3.1. Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos Klaipėdos policijos mokykla, Jaunystės g. 7, Klaipėda, tel. 8-686 40153;
3.2. Viešoji įstaiga Pajūrio sportinio šaudymo klubas „Molinis karvelis“, Druskininkų g. 4-30, Palanga. Šaudyklos adresas Karklės k., Kretingalės sen., Klaipėdos r., tel. 8-698 15767.

4. Panevėžyje, I. Nakrošienės įmonė „Baltasis kurtas“, J. Biliūno g. 14, tel. 8-45 586616.

5. Šiauliuose, UAB „Vollit“, Pramonės g. 13, Šiauliai, tel. 8-41 540688, interneto puslapis www.vollit.lt/saudyklos_files/uzdara_saudykla.html;

6. Elektrėnuose, Elektrėnų savivaldybės sporto centras“, Rungos g. 18a, Elektrėnai, tel. 8-528 54316;

7. Alytuje:
7.1. Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugijos Alytaus skyriaus šaudykla, Miškininkų g. 19, tel. 8-315 52571;
7.2.Alytaus sporto ir rekreacijos centro šaudykla, Seirijų g. 14, tel. 8-315 52941;
kaizeris
Jai vyras - draugas medziotojas tai jis ir laikys giklus namie tik reike seifa isigyti .As bandau isivaizduoti kai zmona ateina ir sako nu brangusu nuo nauju namuose jokio ginklo ..... smile.gif sveikam protui sunku supras schmoll.gif O jai merginoms reiktu atsisakyti kasko svarbaus pvz manikiuro arba ten visu motersku reikalu biggrin.gif
skeptikas
SIMPL>esu daug saudes ir is kalaso,ir is pistoletu ivairiu,ir snaiperio ir siek tiek is medzioklinio. man saudymas is pistoleto,tas pats kas sakyt "pokst"-jokio idomumo(nekalbu apie makarova,kuris net nezinau kam skirtas lotuliukas.gif )
serijomis neidomu? man kaip tik idomu,galu gale ant to pacio kalaso optika uzsidejus galima ir pavienius suvius leisti.
taip kad, cia galima tik is pistoleto-chlapuskes "papyskint" arba kelis metus paskirti laika kad tapti medziotoju,bet ir tai galesi isigyti tik medzioklini,o ne rimta kovini ginkla(pataisykit jei klystu)
beje,kur lt galeciau pasaudyt is m50 barret? lotuliukas.gif gal lt armija ir turi schmoll.gif
kitais metais tureciau ir sita isbandyti thumbup.gif
SIMPL
QUOTE(skeptikas @ 2009 12 14, 15:48)
1.esu daug saudes ir is kalaso,ir is pistoletu ivairiu,ir snaiperio ir siek tiek is medzioklinio. 2.man saudymas is pistoleto,tas pats kas sakyt "pokst"-jokio idomumo(nekalbu apie makarova,kuris net nezinau kam skirtas lotuliukas.gif )
3.serijomis neidomu? man kaip tik idomu,galu gale ant to pacio kalaso optika uzsidejus galima ir pavienius suvius leisti.
4.taip kad, cia galima tik is pistoleto-chlapuskes "papyskint" arba kelis metus paskirti laika kad tapti medziotoju,bet ir tai galesi isigyti tik medzioklini,o ne rimta kovini ginkla(pataisykit jei klystu)
5.beje,kur lt galeciau pasaudyt is m50 barret? lotuliukas.gif  gal lt armija ir turi schmoll.gif
kitais metais tureciau ir sita isbandyti thumbup.gif
*

1. Vienas dalykas "esu saudes" kazkada , kai tarnavau ir kitas dalykas pastoviai saudyti-treniruotis.
2. is pistoleto ne vien saudoma i taikinius, vyksta varzybos su kliuciu ruozais. Sudalyvauk nors vienose ir tada galesi pareiksti ar idomu ar -ne. (kuo Makarovas netinka?)
3. kame idomumas serijomis-konkreciau. I ka saudysi uzsidejes ant kalaso optika?koks tikslas?kiekvienas ginklas turi paskirti.
4. Ar bent zinai, kokie yra medziokliniai ginklai ir ju optika ,kad juos vadini nerimtais-pasidomek? Ar ka nors sako tau medzioklinio graiztvinio sautuvo kalibras 9,3x74R arba .375 H&H Mag. Siaip kariuomenej lengvoj ekipuotej naudojami netgi mazesniu kalibru (labiausiai paplites 7.62 mm NATO (.308Win) .300 Win 7.62x51) ginklai, negu medziokliniu.
5. Gali pasaudyt LT kariuomenej, Lietuvos kariuomeneje naudojamas sunkusis snaiperinis sautuvas BARRETT M82A1. Beje jis saudo pavieniais suviais, jo pagrindine paskirtis-technikos naikinimas.
skeptikas
nesupratau tavo pirmo punkto g.gif as ne "kazkada" saudziau,as ta salyginai daznai darau. velgi,tik tada kai bunu "uz balos" smile.gif pasikartosiu-cia man per brangu. as armijoje netarnaves,nesu policininkas ar panasiai,todel man idomu isbandyti.kaip megejui,ginklus. o is isbandytu ginklu,neidomiausias pasirode makaras-0 atatrankos,mazas,lengvas,vos ne moteriskas blush2.gif visai tiktu laikyti namie smile.gif
serijomis saudeme pasidare ale turnyra: yra pastatomi ~2m aukscio ir ~50cm plocio plastikiniai stendai. susitari atstuma,serijos soviniu kieki ir pleskini gun_bandana.gif esme,priklausomai koki stenda pasirenki-plona ar stora,sunaudoti kuo maziau soviniu stendo "nupjovimui" arba "nulauzimui". o optika ant kalaso naudojom saudymui i taikini uz 100metru. nes labai patogu prigrudus pilna apkaba soviniu gana ilgai pleskinti.
sutinku kad ginklai turi paskirti,bet man tas neaktualu 4u.gif as tiesiog noriu juos isbandyti pagal supancias aplinkybes. tragikomiska,bet ginklu paskirtis-zudyti mirksiukas.gif
o apie medzioklinius sakiau-labai mazai teko susidurti. del nieko nesiginciju ax.gif
Barret domejaus,todel yra "ruosiama dirva" kad galeciau isbandyti bent kelis suvius.
p.s. nejau manai kad nuvykes pas lt karininkus gauciau galimybe ir bereto pasaudyt? lotuliukas.gif tikrai netikiu cool.gif
SIMPL
QUOTE(skeptikas @ 2009 12 14, 22:14)
1.nesupratau tavo pirmo punkto g.gif as ne "kazkada" saudziau,as ta salyginai daznai darau. velgi,tik tada kai bunu "uz balos" smile.gif
2.pasikartosiu-cia man per brangu.
3.as armijoje netarnaves,nesu policininkas ar panasiai,
4.,neidomiausias pasirode makaras-0 atatrankos,mazas,lengvas,vos ne moteriskas blush2.gif visai tiktu laikyti namie smile.gif
5.  as tiesiog noriu juos isbandyti pagal supancias aplinkybes. tragikomiska,bet ginklu paskirtis-zudyti mirksiukas.gif
o apie medzioklinius sakiau-labai mazai teko susidurti. del nieko nesiginciju ax.gif
Barret domejaus,todel yra "ruosiama dirva" kad galeciau isbandyti bent kelis suvius.
6. nejau manai kad nuvykes pas lt karininkus gauciau galimybe ir bereto pasaudyt? lotuliukas.gif  tikrai netikiu cool.gif
7.serijomis saudeme pasidare ale turnyra: yra pastatomi ~2m aukscio ir ~50cm plocio plastikiniai stendai. susitari atstuma,serijos soviniu kieki ir pleskini gun_bandana.gif esme,priklausomai koki stenda pasirenki-plona ar stora,sunaudoti kuo maziau soviniu stendo "nupjovimui" arba "nulauzimui". o optika ant kalaso naudojom saudymui i taikini uz 100metru. nes labai patogu prigrudus pilna apkaba soviniu gana ilgai pleskinti.
*

1. Treniruotis , tai daznai saudyti su ginklu, kad lemiamu momentu suvis butu taiklus.
Pasisaudymas tik ir lieka pasisaudymu.
2. kiek kainuoja ten 1 pvz. 7,62x51 ar pnasaus kalibro sovinys?
3. as taip pat
4. makaras nesakyciau, kad lengvas-gana sunkus ir tikrai ne moteriskas, skirtas savigynai
5 susirak medziotoja, kuris turi galingesni , nors 7x65R graiztva su normalesne optika ir nuvarykit i saudykla. Kai pasaudysi-parasyk man ispudzius ir kiek kainavo
6. manau , kad negautum
7. na cia tik zaidimas. Pabandyk su lygiavamzdziu i lekstutes pasaudyti, jei per prasta-pasimk graiztvini, tada suprasi, kas per malonumas.
skeptikas
nesitreniruoju as saudyme. siaip,pramoga,malonumas. saudyma priimu kaip rukyma-naudos nera,tik kaifas smile.gif apie kainas. makarui sovinys 20-30ct$,kalasui 40-60, glockui ~30,naganui(jau istorinis ginklas,beje,saudziau su originaliu,karo laiku) ~40 paprastas,jei kazkokie "magnesium" ~2$(tie magnesium turi daug didesne jega ir garsa),45 kalibro(nepamenu kaip vadinas) ~40ct,mosinui(karabinas) 1-1.3$. kaina labai priklauso pries kiek laiko ir kiek uzsisakai jas pirkti cool.gif
SIMPL
QUOTE(skeptikas @ 2009 12 15, 00:34)
nesitreniruoju as saudyme. siaip,pramoga,malonumas. saudyma priimu kaip rukyma-naudos nera,tik kaifas smile.gif apie kainas. makarui sovinys 20-30ct$,kalasui 40-60, glockui ~30,naganui(jau istorinis ginklas,beje,saudziau su originaliu,karo laiku) ~40 paprastas,jei kazkokie "magnesium" ~2$(tie magnesium turi daug didesne jega ir garsa),45 kalibro(nepamenu kaip vadinas) ~40ct,mosinui(karabinas) 1-1.3$. kaina labai priklauso pries kiek laiko ir kiek uzsisakai jas pirkti cool.gif
*

tai kainos panasios, kaip ir pas mus, priklausomai nuo gamintojo, gal didesnio kalibro soviniai kiek brangesni.
Pasisaudyt gali ir cia: http://www.saudykla.lt/kalediniai-pasiulymai/
skeptikas
nieko sau panasios! blink.gif pvz 4 komplektas 210lt uz 50 suviu. jomajo,uz 80-90$ vos ne 200 kalaso soviniu iseina mirksiukas.gif o jei kokiam makarui tai vos ne 500 doh.gif
ne ne,cia chebra nori labai greitai uzdirbti milijonus,o ivertinus kad jie perka dideliais kiekiais,tai turetu buti gerokai pigiau
SIMPL
QUOTE(skeptikas @ 2009 12 15, 12:28)
1.nieko sau panasios! blink.gif 
2.pvz 4 komplektas 210lt uz 50 suviu. jomajo,uz 80-90$ vos ne 200 kalaso soviniu iseina mirksiukas.gif  o jei kokiam makarui tai vos ne 500 doh.gif
ne ne,cia chebra nori labai greitai uzdirbti milijonus,o ivertinus kad jie perka dideliais kiekiais,tai turetu buti gerokai pigiau
*

1. kalba ejo apie soviniu kaina, o ne apie suvio kaina
2. ne vien soviniais suvi ivertink, bet ir amunicija, saudykla, personalas, taikiniais. Ar uz taikinius uzatlantej irgi nemoki?
o dabar paskaiciuokim broliai kurmiai:
neimkime JAV ginklu kainu, kuriu apyvarta, kaip kasdieninio naudojimo prekiu.
Lietuvoje naujas GLOCK 17 Kaina:2225.00 Lt.
SIG SAUER P228 Kaina:3160.24 Lt.
WALTHER P99 AS Kaina:2290.00 Lt.
Walther G22 Kaina:1145.00 Lt
KALASNIKOVO ANALOGA Saiga-M3 EXP-01, .223Rem Kaina 1750.00 lt

Bendra ginklu kaina nauju: 10 570 lt, kadangi cia nereikalingas ginklui taiklumas, tai skaiciuojam viska kokiai po 30.000 suviu, tai gaunasi vienas suvis apie 10 cnt, soviniai pistoletui iki 1 lt, .223rem apie 3lt, gaunasi, kad visi 50 suviu kainuos apie 75 lt. kiti 135 lt iseina saudyklos, personalo islaikymui ir pelnui. Nesakyciau, kad labai daug kainos uzkltos pagal musu apyvarta.
skeptikas
jo,parduotuves kaina skaiciuojant,viskas panasiai. bet velgi,musu parduotuves uzsikelusios kainas smile.gif ka atsimenu,kad ten glockas kainuoja brangiausiai ~700$. cia is 4 ar 5 rusiu. skirtumu ju nezinau,bet matau esi gerai pasikaustes tokiuose dalykuose,tai suprasi apie ka kalbu mirksiukas.gif
SIMPL
QUOTE(skeptikas @ 2009 12 15, 18:37)
jo,parduotuves kaina skaiciuojant,viskas panasiai. bet velgi,musu parduotuves uzsikelusios kainas smile.gif  ka atsimenu,kad ten glockas kainuoja brangiausiai ~700$. cia is 4 ar 5 rusiu. skirtumu ju nezinau,bet matau esi gerai pasikaustes tokiuose dalykuose,tai suprasi apie ka kalbu mirksiukas.gif
*

kainas lemia apyvarta, paklausa ir monopolis: lgf. Be apyvartos negali uzsipirkti pas tiekejus normaliomis kainomis. Medziokliniu ginklu sferoje situacija truputi lengvesne. Normaliu kainu jokioms prekems lietuvoje nebus-per maza rinka, nebent naudotiems automobiliams.
skeptikas
sventa tiesa apie kainas ir apyvarta. tik vienoj parduotuvelej ten teko buti kur prekiauja ginklais. miestelis koks 100t gyventoju,o zvejybos-medziokles parduotuve dydziu nenusileidzia musu akropoliams lotuliukas.gif ir kas keisciausia,vos ne prie kiekvienos kasos po eilute zmoniu stovi-perka viska doh.gif ginklu skyriuj tiek visokio gerio,kad turbut panasu kieki lt armija tik turi thumbup.gif o ten koki kulkosvaidi nusipirkt vos ne ant tiek paprasta,kaip pieno buteli g.gif
SIMPL
QUOTE(skeptikas @ 2009 12 15, 23:34)
o ten koki kulkosvaidi nusipirkt vos ne ant tiek paprasta,kaip pieno buteli g.gif
*

kai turi leidimus, pas mus irgi gali viska is eiles pirkti, aisku , pasirinkimas skurdus, kas liecia savigyna
skeptikas
psichiatro pazyma ir seifas privalomas? ar kazko daugiau?
dev
QUOTE(skeptikas @ 2009 12 16, 14:42)
*

jeigu cia apie kulkosvaidi tai tikrai neuzteks tiek smile.gif tuos rimtesnius rifles tai man rodos tik kariskiai/policininkai gali isigyt,ir tai ne visi rodos
skeptikas
na va,bazuka neiseis tureti unsure.gif
dev
QUOTE(skeptikas @ 2009 12 16, 16:02)
na va,bazuka neiseis tureti unsure.gif
*

na su bazuka tai manau ne pats puikiausias pasirinkimas ginti namus g.gif
SIMPL
QUOTE(skeptikas @ 2009 12 16, 13:42)
*

pasiskaityk trumpai cia, nes tingiu rasyti:
http://www.mokslai.lt/referatai/dokumentas/8447.html
Papildyta:
QUOTE(dev @ 2009 12 16, 14:32)
jeigu cia apie kulkosvaidi tai tikrai neuzteks tiek smile.gif tuos rimtesnius rifles tai man rodos tik kariskiai/policininkai gali isigyt,ir tai ne visi rodos
*

kulkosvaidziu tai niekas negali isigyti, o kariskiams taikomos bendros taisykles , kaip ir visiems pilieciams.
Jei noresi tureti rimtesni ginkla: netapes medziotoju ir be keliu metu-neisigysi
dev
QUOTE(SIMPL @ 2009 12 17, 02:21)
pasiskaityk trumpai cia, nes tingiu rasyti:
http://www.mokslai.lt/referatai/dokumentas/8447.html
Papildyta:

kulkosvaidziu tai niekas negali isigyti, o kariskiams taikomos bendros taisykles , kaip ir visiems pilieciams.
Jei noresi tureti rimtesni ginkla: netapes medziotoju ir be keliu metu-neisigysi
*

nezinau cia nebent lietuvoj taip,bet pvz usa tai tikrai zinau kad yra kariskiu kurie turi namuose ne pistoletus o kazka rimtesnio
SIMPL
QUOTE(dev @ 2009 12 18, 11:16)
nezinau cia nebent lietuvoj taip,bet pvz usa tai tikrai zinau kad yra kariskiu kurie turi namuose ne pistoletus o kazka rimtesnio
*

ten graiztvai civiliams leidziami
double_cat
o tai kas cia tokio? Taigi vyro zaisliukas:) Maniskis irgi turi keleta: orini diddeli ir maza revolveri. Ir as kartais megstu prisijungtgi kai jis kieme i taikini saudo. Ir dukros megsta, kartais netgi pasivarzom:) Tiesa vien karta taikinys per arti prie lango buvo blush2.gif
magdalena498
QUOTE(akvilyte @ 2007 08 17, 12:49)
kol dar nebuvom seima ir isiap kai sumetem skudurus, vyras i ta musu buteli parsinese pistoleta.... turejo ji nuo senu laiku.. tai jis siaip sau ir gulejo.. ir dabar guli kazkur tamsiam kambariuky.....

vakar pareinu namo... vyras man nutaises nekalta zvilgsni sako- as paislaidavau sau biski  blink.gif  ir atsinesa man parodyt pniaumatini sautuva  blink.gif  nu vos is koto neisvirtau blink.gif  scare.gif kas cia per nesamone... jis man aiskina kaip gerai bus kai name gyvensim.. katinus gales pavaikyt.. ir siaip nakti ne taip baisu  blink.gif  nu persiprasau... man su tuo sautuvu daug baisiau nei be jo blink.gif  jis mano tokio furoro nesuprato  schmoll.gif  as jam liepiau atsikratyt juo.. nes mano namuose ginklu NEBUS  schmoll.gif

ka manot apie tai?? ar tikrai perdetai reaguoju???
Papildyta:
tiesa cia nekalbu kai vyras medziotojas.... tada turbut ginklu bus namie.. as ciai siaip.. turet kad turet  doh.gif
*

Manau tikrai perdėtai. Mano vyras turi gal porą pistoletų kiek teko pastebėt. Na, bet tikrai nėra baisu laikyt. Tik nuo dukrytės paslėpęs seife laiko tai bent ač dievui turim kur laikyt. thumbup.gif
Goodrutis
Taip reaguoji perdetai, bet aišku buna ir išimčių, ginklas ne žaislas kad ir koks jis be butu. jie gyvenate name turint ginkla saugiau, nuo viaku šiuos žaislus reikia saugot ir labai ir geriau kad jie iš vis ju nematytu... bet seip manau kad tokius dalykus geriau turet iš reikalo. o el katinu tia atsargiau koks piktas kaimynas dar iduot gyvunu apsaugai kad gyvunus terorizuojat cool.gif
vaivos juosta
kad manasis turi "orinuką", -žinojau. laikė garaže, į kokias varnas, ,palaidus šunis papyškindavo.

kartą grįžus iš darbo žiūriu - miegamąjam vaizdelis blink.gif biggrin.gif

user posted image

sakau - meilužio lauksi? biggrin.gif tongue.gif

o pasirodo - nušovę pelę cool.gif . tokia gudri buvo, spąstus aplenkdavo, nuodų neėsdavo. tai šratų gavo. biggrin.gif
Išsiilgusi
Atsakant į temą, man visiškai neaiški ta vyrų aistra ginklams... Maniškis nusipirko dujinį blink.gif Laiko seife. Išsiaiškint, kam to nereikia nepavyko..
Na bet didelių berniukų dideli žaislai, kitaip nepaaiškinsi matyt. smile.gif
Algencija
QUOTE(vaivos juosta @ 2010 01 29, 13:10)
kad manasis turi "orinuką", -žinojau. laikė garaže, į kokias varnas, ,palaidus šunis papyškindavo.

kartą grįžus iš darbo žiūriu - miegamąjam vaizdelis  blink.gif  biggrin.gif

user posted image
sakau - meilužio lauksi?  biggrin.gif  tongue.gif

o pasirodo - nušovę pelę  cool.gif . tokia gudri buvo, spąstus aplenkdavo, nuodų neėsdavo. tai šratų gavo.  biggrin.gif
*

nebuvo minties kad tau paruostas guli lotuliukas.gif lotuliukas.gif
vaivos juosta
QUOTE(Algencija @ 2010 02 05, 09:19)
nebuvo minties kad tau paruostas guli  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
*

biggrin.gif nu kad lyg ir neprisijaučiu tongue.gif .
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.