akvilyte
2007 08 17, 11:49
kol dar nebuvom seima ir isiap kai sumetem skudurus, vyras i ta musu buteli parsinese pistoleta.... turejo ji nuo senu laiku.. tai jis siaip sau ir gulejo.. ir dabar guli kazkur tamsiam kambariuky..... vakar pareinu namo... vyras man nutaises nekalta zvilgsni sako- as paislaidavau sau biski  ir atsinesa man parodyt pniaumatini sautuva  nu vos is koto neisvirtau  kas cia per nesamone... jis man aiskina kaip gerai bus kai name gyvensim.. katinus gales pavaikyt.. ir siaip nakti ne taip baisu  nu persiprasau... man su tuo sautuvu daug baisiau nei be jo  jis mano tokio furoro nesuprato  as jam liepiau atsikratyt juo.. nes mano namuose ginklu NEBUS ka manot apie tai?? ar tikrai perdetai reaguoju??? Papildyta:tiesa cia nekalbu kai vyras medziotojas.... tada turbut ginklu bus namie.. as ciai siaip.. turet kad turet
Medinis
2007 08 17, 11:57
QUOTE(akvilyte @ 2007 08 17, 12:49) as jam liepiau atsikratyt juo.. nes mano namuose ginklu NEBUS ka manot apie tai?? ar tikrai perdetai reaguoju??? Taip, reaguojate perdėtai. Vyras ir ginklas - kaip duona ir margarinas RAMA. Nepakartojamas jausmas kai ginklas prilimpa prie rankos.
1. nesu spece - bet ar tokiam ginklui nereikia leidimo? pasitikslinkit, gal ir nereikia 2. siulau isigyti seifa,kuriame butu laikomas ginklas, gal tada bus ramaiu, kad nebus kokiu nors nelaimingu atsitikimu per vaiku zaidimus siaip pats ginklas nieko blogo juk nedaro, bet tinkamos atsargumo priemones dar niekam nepamaise
akvilyte
2007 08 17, 12:20
QUOTE(Medinis @ 2007 08 17, 12:57) Taip, reaguojate perdėtai. Vyras ir ginklas - kaip duona ir margarinas RAMA. Nepakartojamas jausmas kai ginklas prilimpa prie rankos. na kadangi duonos su rama nevartoju tai turbut mano akim ir neperdetai reaguoju... o kam prie ginklo glaustytis jei prie zmonos galima QUOTE(ooo @ 2007 08 17, 13:12) 2. siulau isigyti seifa,kuriame butu laikomas ginklas, gal tada bus ramaiu, kad nebus kokiu nors nelaimingu atsitikimu per vaiku zaidimus siaip pats ginklas nieko blogo juk nedaro, tai tas seifas kokio dydzio turetu but  tai sautuvas va as jam ir sakau... kai mazu vaiku nebebus tai nors visa arsenala parsitysk.. o jis man aiskina kad viskas nuo auklejimo priklauso  dalis tiesos yra aisku.... bet kam turet ginkla tik tam kad turet...
Medinis
2007 08 17, 12:25
QUOTE(ooo @ 2007 08 17, 13:12) 1. nesu spece - bet ar tokiam ginklui nereikia leidimo? pasitikslinkit, gal ir nereikia 2. siulau isigyti seifa,kuriame butu laikomas ginklas, gal tada bus ramaiu, kad nebus kokiu nors nelaimingu atsitikimu per vaiku zaidimus siaip pats ginklas nieko blogo juk nedaro, bet tinkamos atsargumo priemones dar niekam nepamaise  D kategorijai priskiriami vienašūviai ilgieji lygiavamzdžiai šaunamieji, signaliniai, pneumatiniai ginklai, kurių sviedinio kinetinė energija yra nuo 2,5 iki 7,5 J, dujiniai ginklai, senovinių šaunamųjų ginklų kopijos, pagamintos po 1870 metų, elektrošoko įrenginiai ir įtaisai, skirti savigynai ir kt. Fiziniai (nuo 18 metų) ir juridiniai asmenys D kategorijos ginklus gali įsigyti be leidimų, pateikę prekiaujančiai įmonei asmens dokumentus, o D kategorijos ginklus sportui gali įsigyti fiziniai asmenys nuo 16 metų, pateikę asmens dokumentus, sporto organizacijos tarpininkavimo raštą ir galiojantį šios organizacijos nario pažymėjimą. D kategorijos ginklai policijos įstaigose neregistruojami. Iš principo tai yra didelė "ragatkė". Mano medinukas kaifuoja kai gauna pašaudyti (aš pats neturiu).
QUOTE(akvilyte @ 2007 08 17, 13:20) tai tas seifas kokio dydzio turetu but  tai sautuvas va as jam ir sakau... kai mazu vaiku nebebus tai nors visa arsenala parsitysk.. o jis man aiskina kad viskas nuo auklejimo priklauso  dalis tiesos yra aisku.... bet kam turet ginkla tik tam kad turet... tokio ir turi buti dydzio,kad tilptu reik vyrui zaislo, tai koks jums skirtumas, koki jis tures - 17 meskeriu, ar 1 ginkla? jei jau neramu, susitarkit,kad ir seifa isigys beje, kai vaikai jau nemazia, tada pavojingiau nei mazi, todel ir reikalingas seifas QUOTE(Medinis @ 2007 08 17, 13:25) D kategorijai priskiriami vienašūviai ilgieji lygiavamzdžiai šaunamieji, signaliniai, pneumatiniai ginklai, kurių sviedinio kinetinė energija yra nuo 2,5 iki 7,5 J, dujiniai ginklai, senovinių šaunamųjų ginklų kopijos, pagamintos po 1870 metų, elektrošoko įrenginiai ir įtaisai, skirti savigynai ir kt. Fiziniai (nuo 18 metų) ir juridiniai asmenys D kategorijos ginklus gali įsigyti be leidimų, pateikę prekiaujančiai įmonei asmens dokumentus, o D kategorijos ginklus sportui gali įsigyti fiziniai asmenys nuo 16 metų, pateikę asmens dokumentus, sporto organizacijos tarpininkavimo raštą ir galiojantį šios organizacijos nario pažymėjimą. D kategorijos ginklai policijos įstaigose neregistruojami. Iš principo tai yra didelė "ragatkė". Mano medinukas kaifuoja kai gauna pašaudyti (aš pats neturiu). rase,kad dar pistoleta turi, kuris tamsiam kambarely guli ar jis irgi D kategorijos?
akvilyte
2007 08 17, 12:40
QUOTE(ooo @ 2007 08 17, 13:36) rase,kad dar pistoleta turi, kuris tamsiam kambarely guli ar jis irgi D kategorijos? bijau pameluot bet jis irgi arba pniaumatinis arba dujinis o vakaryksti kai pirko tai sake tik dokumento reikejo
mama_gulbe
2007 08 17, 12:47
QUOTE(akvilyte @ 2007 08 17, 13:40) bijau pameluot bet jis irgi arba pniaumatinis arba dujinis o vakaryksti kai pirko tai sake tik dokumento reikejo  gal ir perdetai reaguoji tik turetu savo tokius zaisliukus laikyti saugiai pasleptus, bet ir pakankamai arti kad jeigu ka spetu istraukti bet kiek jau buve atveju kad vaikai vieni palikti namie eme ir nusove broli, nu netycia, zaide gi, nu negi vaikui gaila duot pazaist....... nu nezinau, maza pistolete saviginai tai dar dar...bet kai netelpa i normalaus dydzio seifa, ir jau ne viena turi  nu baisu
Mama liala
2007 08 17, 12:56
QUOTE(akvilyte @ 2007 08 17, 12:49) kol dar nebuvom seima ir isiap kai sumetem skudurus, vyras i ta musu buteli parsinese pistoleta.... turejo ji nuo senu laiku.. tai jis siaip sau ir gulejo.. ir dabar guli kazkur tamsiam kambariuky..... vakar pareinu namo... vyras man nutaises nekalta zvilgsni sako- as paislaidavau sau biski  ir atsinesa man parodyt pniaumatini sautuva  nu vos is koto neisvirtau  kas cia per nesamone... jis man aiskina kaip gerai bus kai name gyvensim.. katinus gales pavaikyt.. ir siaip nakti ne taip baisu  nu persiprasau... man su tuo sautuvu daug baisiau nei be jo  jis mano tokio furoro nesuprato  as jam liepiau atsikratyt juo.. nes mano namuose ginklu NEBUS ka manot apie tai?? ar tikrai perdetai reaguoju??? Papildyta:tiesa cia nekalbu kai vyras medziotojas.... tada turbut ginklu bus namie.. as ciai siaip.. turet kad turet  nereaguok taip baisiai pniaumatinis sautuvelis zaisliukas tavo DIDZIAJAM vaikui  su juo net skyles ruroj nepadarysi  o ir pati pasikabinus taikini pamegink pasaudyt-pamatysi tikrai patiks.mano vyras medzioja tai tikru ginklu pilni namai bet yra ir pniaumatiniu ir dujiniu ir sratiniu-na jis dirba ginklu parduotuvej tai visus patinkancius zaisliukus susiperka aisku nesuprantu kam bet as nepykstu tegu turi  o ir pati nuo vaikystes esu ginklu myletoja todel visai smagu kai kada savaitgali nuvaziuot su juo i karjera ir pasisaudyt i taikinukair beje as ji dazniausiai nugaliu
mama_gulbe
2007 08 17, 13:03
QUOTE(Mama liala @ 2007 08 17, 13:56) nereaguok taip baisiai pniaumatinis sautuvelis zaisliukas tavo DIDZIAJAM vaikui  su juo net skyles ruroj nepadarysi  o ir pati pasikabinus taikini pamegink pasaudyt-pamatysi tikrai patiks.mano vyras medzioja tai tikru ginklu pilni namai bet yra ir pniaumatiniu ir dujiniu ir sratiniu-na jis dirba ginklu parduotuvej tai visus patinkancius zaisliukus susiperka aisku nesuprantu kam bet as nepykstu tegu turi  o ir pati nuo vaikystes esu ginklu myletoja todel visai smagu kai kada savaitgali nuvaziuot su juo i karjera ir pasisaudyt i taikinukair beje as ji dazniausiai nugaliu  va ir paaiskino mamyte , saunuole mama lialia
akvilyte
2007 08 17, 13:26
QUOTE(Medinis @ 2007 08 17, 14:23) Ginklas galės būti namuose? tikrai ne  mamyte sauniai paaiskino.. sutikau su tuo.... faina kai abiem sutuoktiniam tai priimtina... bet man toks scenarijus nepriimtinas.... ginkla vistiek isprasysiu  piriuos diedas pasirasys tam
Medinis
2007 08 17, 13:29
QUOTE(akvilyte @ 2007 08 17, 14:26) ginkla vistiek isprasysiu  piriuos diedas pasirasys tam  O jei jis pasakys - "gerai, ginklą aš išnešu, bet tuo pačiu išnešam visus aštrius daiktus, peilius, šakutes, žirkles, manikiūrines žirklutes ir dildes, atjungiam elektrą, sienas išmušam izoplenu, nuo šiol namuose nebus baldų, aukštesnių nei 30 cm"? Jūs sutiksite?
akvilyte
2007 08 17, 13:35
QUOTE(Medinis @ 2007 08 17, 14:29) O jei jis pasakys - "gerai, ginklą aš išnešu, bet tuo pačiu išnešam visus aštrius daiktus, peilius, šakutes, žirkles, manikiūrines žirklutes ir dildes, atjungiam elektrą, sienas išmušam izoplenu, nuo šiol namuose nebus baldų, aukštesnių nei 30 cm"? Jūs sutiksite? pasakei beveik zodiz zodin ka jis man vakar pasake  ne nesutiksiu.. nes tada geriau ir i gatve neit.. nevalgyt negert ir isvis negyvent... cia ne tame esme mano toks poziuris ar nusistatymas.. kaip pavadinsi taip nepagadinsi... kaip as nesmerkiu vyru kurie turi meiluze, taip nesmerkiu ir tu kuri eturi ginklus, bet.. nenoreciau kad mano diedas turetu meiluze.. nenoriu kad manuo namuose butu ginklai... as tikrai pakankamai toletantiska aplinkiniams ir aplinkai... bet.... tai tiesiog nera pirmo butinumo daiktas, kuris zut but turio but namie.. as uzsigeidizau suniuko.. diedas pasake kad mano namuose toks nuopeza negyvens.. na ir apsiraminau... bet nepadariau taip kaip padare jis... mes jau tukstanti kartu apie tai kalbejom.. ir jis puikiai zinojo kad as pries... ne, vistiek paeme ir parsinese... jei jau esam seima tai bukim malonus ir gerblkim vienas kito norus... ieskokim kompromisu, o ne taip.... tikrai is savo vyro to nesitikejau  nedarau is to jokios tragedijos kaip galetu pasirodyt... man tiesiog idomi kitu nuomone....kuri manosios deja nepakeis....
Tai ir ieskokit kompromisu.  Nusipirkit seifa, tegul ten uzrakina ta savo sautuva. Nematysit ir sirdis neskaudes. Ant virtuvinio stalo tai negules. Juk ne kovinis ginklas, nieko cia baisaus. Tikrai, kaip didele ragatke Mano vyras irgi siemet nusipirko 2 pistoletus, kuriems jokiu leidimu nereikia. Kazkaip visai ramiai i tai ziuriu. Ginklai saugiai padeti, vaikai neprieina, o ir visai seimai atrakcija pasaudyt miske! O bernai musu net tirpsta is laimes i skarbonkes saudydami
Medinis
2007 08 17, 13:50
"Seifas" galėtų būti medinė dėžutė su pakabinama spynele, tokia kaip ant pašto dėžučių kai kur būna. Ten pat galite laikyti kitus daiktelius, kurių nenorite, kad vaikas matytų
paulius.sav
2007 08 17, 19:40
Pniaumatiniai sautuveliai yra jega. Jie nepavojingi, pigus ir pasaudyti gali. Ypac veza su optika. Negi geriau kad bonke su draugais darytu, o dabar nuvare kur pasaude ir visas laimingas grizo. Pniaumatinis sautuvas - ne ginklas.
Nu kažkaip to dalyko niekada nesureikšmindavau , kai dėl darbo parsinešė pirmą kartą , tai labai bijojau , o paskui kai nusipirko prmogai - tai vėl vyriškas žaisliukas , žinoma jei tinkamai jis laikomas ir prižiūrimas , juk berniukams perkate mašinytes, o čia juk dideli berniukai , gerai kad ti šautuvas , o ne koks lėktuvas , ar superinis automobilis
..vijana..
2007 08 18, 14:41
O manes visai nezavi mintis kad namuose ginklas nors jis ir seife, pas mus jis irgi yra nes vyras medziotojas. Tai kai isima is seifo vaikai net dreba kaip nori ji paliesti, o mazasis vos ji nulaiko Tai labai nepatinka toks vaiku noras ciupti ta daikta, manau kad kazkuria prasme ginklai prisideda prie agresijos ugdymo. Vyras deja su tuo nesutinka
paulius.sav
2007 08 18, 14:48
Vikauoga,
ginklai agresijos neugdo tiesigiai. Manau, kad medziotojai ir siaip ginklus is arti pazistantys zmones, gerbia juos ir zino ju pavojus. Manau vyrai ismokina vaikus, kad su ginklais nezaidziama.
..vijana..
2007 08 18, 15:49
QUOTE(paulius.sav @ 2007 08 18, 16:48) Vikauoga, ginklai agresijos neugdo tiesigiai. Manau, kad medziotojai ir siaip ginklus is arti pazistantys zmones, gerbia juos ir zino ju pavojus. Manau vyrai ismokina vaikus, kad su ginklais nezaidziama. Na nezinau, bet kad mintys vaiku sukasi apie sautuvus ir medziokles tai faktas, ir kuo toliau tuo labiau Ir kas man labai gaila
Manau kad sautuvus, kovinius sunis ir pan. laiko tie zmones kurie nepasitiko savo jegomis! Kitaip tariant kuriem galam reikalingas ginklas namuose jei jis nera tarnybinis? O jei ir tarnybinis kam ji nestis namo?
dainiusa
2007 08 19, 15:52
Nu ir prisnekejot cia  Dar vaikysteje su tevu is orinuko saudydavome smagiai i taikini, dar jis pistoleta orinuka turejo,bet kazkur pamete  . o va ta orini sautuva-ir po siolei veziojuosi bagazineje- kaifas kai issitrauki kur gamtoj ir pyskini i taikini ar i skarbonkes. Nu ir ka- visai neseniai nusipirkau dujini pistoleta... kelis metus ziurejau,seile varvinau, o dabar emiau ir sau gimtadieniui pasidovanojau  tiesa, dujinio sovinio dar nei vieno nesu issoves,kaip ir nereikia, uztad kaip smagu garsiniais pasaudyti, raketas su antgaliu ,fejerverkus pasaudyti ivairiomis progomis  nu ir ka-nieko man zmona nesako, kaip ir nesako nieko,kad bagazineje veziojuosi 2 meskeres, kedute zvejybine,guminius, beisbolke...  juk niekam nenenkiu,tik smagu buna kartais....
Inkubas
2007 08 19, 18:17
Kas čia tokio? Pneumatinis šautuvas... Su juo net žmogaus nenudėsi. Čia toks įrankis linksmai laisvalaikiui praleisti šaudant žvirblius ar į kokius chronius, gasdinančius vaikus.
Mama liala
2007 08 20, 07:23
QUOTE(Laaila @ 2007 08 19, 11:48) Manau kad sautuvus, kovinius sunis ir pan. laiko tie zmones kurie nepasitiko savo jegomis! Kitaip tariant kuriem galam reikalingas ginklas namuose jei jis nera tarnybinis? O jei ir tarnybinis kam ji nestis namo? o jei medziotojas namie tai kaip tada?juk netarnybinis  o jei tarkim zmones tiesiog megsta per laisvas minutes istrukti i gamta pasaudyti i taikinuka?man ir mano MB tai yra puikus budas praleisti savaitgali ir ginklu namie yra nemazai ir savo jegom lygtai pasitikim abu
eladzius
2007 08 21, 22:16
ginklas tam ,kad apgintu mane
paulius.sav
2007 08 21, 22:36
Violete,
o tu tiki, kad galima ginkla realiai pritaikiti uzpuolimo atveju? Ypac sautuva?
Manau, kad norit taikyti ginkla, reikia labai daug treniruociu, nes viskas turi buti zaibiskai daroma. O kol iki seifo nueisi, tai senai busi patvarkytas.
senu/<as
2007 08 22, 11:02
Vyrui ginklas - ne žaisliukas, o instinktas. Gi net bezdžionė pirmiausia paėmė pagalį į rankas, o tai irgi ginklas  keitėsi laikai keitėsi ir ginklai. O peilis didesnis už delną laikomas šaltuoju ginklu kurį draudžiama nešiotis, taigi pagalvokite prieš sakydami Mano namuose ginklų nebus" ir su dideliu peiliu neikite į kiemą bulvių skust bo policija dar supakuos
asoptimiste
2007 08 24, 21:02
QUOTE(Mama liala @ 2007 08 20, 06:23) o jei medziotojas namie tai kaip tada?juk netarnybinis  o jei tarkim zmones tiesiog megsta per laisvas minutes istrukti i gamta pasaudyti i taikinuka?man ir mano MB tai yra puikus budas praleisti savaitgali ir ginklu namie yra nemazai ir savo jegom lygtai pasitikim abu  pritariu, kad faina gamtoje...bet kai mano vyras su mano tečiu išeina nakčiai ant palaukimo...ir ryte pareina...arba su, arba be laimikio...ir taip kas antrą ar kiekvieną savaitgalį-jau ir ta gamta neptraukli pasidaro...  Na, bet kiekvienas turi savo hobi...as taip pat turiu dujinį-man jis suteikia daugiau pasitikėjimo ir tiek...nors nesu panaudojusi
Mama liala
2007 08 25, 12:13
QUOTE(asoptimiste @ 2007 08 24, 22:02) pritariu, kad faina gamtoje...bet kai mano vyras su mano tečiu išeina nakčiai ant palaukimo...ir ryte pareina...arba su, arba be laimikio...ir taip kas antrą ar kiekvieną savaitgalį-jau ir ta gamta neptraukli pasidaro...  Na, bet kiekvienas turi savo hobi...as taip pat turiu dujinį-man jis suteikia daugiau pasitikėjimo ir tiek...nors nesu panaudojusi  puikiai pazystama situacija  maniskis irgi medziotojas taip kad ir man tenka nakvot vienai  ir dar paskutiniu metu antys visokios,dar palaukimas ir t.t bet as jau nebepykstu tegu jau medzioja nors negeria kaip kitu kurie hobio neturi  o tai va kas del sautuvu juk puikiai zinai kad jupilna namai na ir kas tegu buna juk jie namie nemedzioja
**kiškutė**
2007 08 25, 13:18
O pas mus šiandien ginklas namuose atsirado  orinis šautuvas tai jau seniai,neskaitau jo ginklu,bet čia medžioklinis  vyras tapo medžiotoju  bijau ką ir kalbėt be galvot,tiesiog matysiu kaip jis bus naudojamas (dažnai ir koks vyro stovis po naudojimo),nes man jau jo žvejybos per akis,o dar jei ir medžioklė prisidės-
Mama liala
2007 08 25, 13:21
QUOTE(kiškutė @ 2007 08 25, 14:18) O pas mus šiandien ginklas namuose atsirado  orinis šautuvas tai jau seniai,neskaitau jo ginklu,bet čia medžioklinis  vyras tapo medžiotoju  bijau ką ir kalbėt be galvot,tiesiog matysiu kaip jis bus naudojamas (dažnai ir koks vyro stovis po naudojimo),nes man jau jo žvejybos per akis,o dar jei ir medžioklė prisidės-  nenoriu but kategoriska bet bus laikas kai tau noresis ir ginkla sulauzyt ir ji pati su tuo ginklu "nukept" va tada ir pagalvosi kad ginklas namie jeeeeeeeeega
-freya-
2007 08 25, 17:20
Ginklas kaip apsaugos priemonė gal ir nieko, jei tinkamai padėtas/paslėptas. Tik supykčiau jei kates ar šunis pradėtų šaudyti. Myliu gyvūnus tai va šito nepakęsčiau. Vyčiau vyrą su tuo savo ginklu lauk
paulius.sav
2007 08 25, 21:59
O kodel jus bijote ginklu? Kur baimes saknys, juk ir buityje naudojam labai daug pavojingu daiktu, pvz nuo gurksnio antifryzo galima kanopas uzversti ir elektra pavojinga, kuo ginklas jums toks baisus, ypac, kad kovini vargu ar kas namuose turi.
**kiškutė**
2007 08 26, 09:56
QUOTE(paulius.sav @ 2007 08 25, 22:59) O kodel jus bijote ginklu? Kur baimes saknys, juk ir buityje naudojam labai daug pavojingu daiktu, pvz nuo gurksnio antifryzo galima kanopas uzversti ir elektra pavojinga, kuo ginklas jums toks baisus, ypac, kad kovini vargu ar kas namuose turi. Man ginklas ne pats sukelia baimę(nors nėra kad ir patiktų),bet tas,kaip jis bus naudojamas...ir kiek...jei prie žvejo pareigų dar prisidės medžiotojo,tai man jokio džiugesio nėra.Kažkaip reikia dalinti laiką viskam-šeimai,laisvalaikiui ,hobi.Bet vyrams sunku tai suprasti Ir dar pykstu už tai,kad vyras nieko nesitarė.Dabar pasakė:ginklas-mano svajonė nuo 16m  o tai kur jis buvo 15m?negi dabar ta svajonė atsinaujino,kai pinigams ir laikui yra daug kitų variantų kam panaudoti..
Tetis2005
2007 08 26, 10:12
QUOTE(akvilyte @ 2007 08 17, 12:49) kol dar nebuvom seima ir isiap kai sumetem skudurus, vyras i ta musu buteli parsinese pistoleta.... turejo ji nuo senu laiku.. tai jis siaip sau ir gulejo.. ir dabar guli kazkur tamsiam kambariuky..... vakar pareinu namo... vyras man nutaises nekalta zvilgsni sako- as paislaidavau sau biski  ir atsinesa man parodyt pniaumatini sautuva  nu vos is koto neisvirtau  kas cia per nesamone... jis man aiskina kaip gerai bus kai name gyvensim.. katinus gales pavaikyt.. ir siaip nakti ne taip baisu  nu persiprasau... man su tuo sautuvu daug baisiau nei be jo  jis mano tokio furoro nesuprato  as jam liepiau atsikratyt juo.. nes mano namuose ginklu NEBUS ka manot apie tai?? ar tikrai perdetai reaguoju??? Papildyta:tiesa cia nekalbu kai vyras medziotojas.... tada turbut ginklu bus namie.. as ciai siaip.. turet kad turet  Pagalvojau kad gal mano zmona rase. Pas mane netgi ne vienas sautuvas, ir ne vienas pistoletas. Visi tokie "melkaskes" joks as nemedziotojas. Bet kaip nusiramina nervas kai istaskai alaus buteli, arba skarbonke. Arba suleidi per 30 sekundziu 24 suvius i taikini. Ramu taip ant dusios pasidaro. Garas nuleistas. Cia tiesiog garo nuleidimas. Gali rinktis kad vyras nesaudytu, tada eis pas kitas moteris arba gers. Arba su britva laxtys...
-freya-
2007 08 26, 13:57
QUOTE(Tetis2005 @ 2007 08 26, 11:12) Gali rinktis kad vyras nesaudytu, tada eis pas kitas moteris arba gers. Arba su britva laxtys...  Tas arba, arba skamba vos ne kaip grasinimas... Tipo jei tu man neleisi, tai padarysiu dar blogiau  Negerai čia
nematau jokios tragedijos. Jeigu vyras moka elgtis su ginklu išmintingai-nesišvaisto juo pagėręs, nedrabsto bet kur, tegu turi jų kiek tik piniginė leidžia...
Tetis2005
2007 08 27, 20:05
QUOTE(-freya- @ 2007 08 26, 14:57)  Tas arba, arba skamba vos ne kaip grasinimas... Tipo jei tu man neleisi, tai padarysiu dar blogiau  Negerai čia  Cia ne grasinimas, cia gyvenimas. Asmeniskai as esu labai uzsiplieskiantis. Ir nesinori nuleidineti galo pavojingais gyvybei metodais. Bet gara nuleisti reikia. Aisku apie pasalines moteris nesneku (cia irgi extrymas kaip ginklai). Zodziu vyro svajone, galingas sportinis automobilis, jaunute ir kvailute mergele salia, bagazineje geras "rifle" (a.k.a. sautuvas), po mentimi didelio kalibro pistoletas. Tada vyras patenkintu visa savo laukini medziotojo/patino/alfa patino poreiki. Ne visi mes, vyrai, naminiai, dar mumyse biskiukas parako yra, todel, moteriskes, nestabdykit. Nes kai pradesim nesioti flanelinius marskinius, pacios pasigailesit.
asoptimiste
2007 08 28, 16:45
QUOTE(Mama liala @ 2007 08 25, 11:13) puikiai pazystama situacija  maniskis irgi medziotojas taip kad ir man tenka nakvot vienai  ir dar paskutiniu metu antys visokios,dar palaukimas ir t.t bet as jau nebepykstu tegu jau medzioja nors negeria kaip kitu kurie hobio neturi  o tai va kas del sautuvu juk puikiai zinai kad jupilna namai na ir kas tegu buna juk jie namie nemedzioja  mama lialia, mes abi "nelaimingos" ir "paliktos"  Gal ir gerai, kad kartais atlaisvina vyrai namus...labiau jų pasiilgstame...  Artėja žiema-laputes medžios...gal kada nors kailinius sumedžios...  Tik aš vyro karatsi paklausiu:"o kokias jūs laputes medžiojate-šviesiaplaukes ar briunetes?" Papildyta:QUOTE(kiškutė @ 2007 08 25, 12:18) O pas mus šiandien ginklas namuose atsirado  orinis šautuvas tai jau seniai,neskaitau jo ginklu,bet čia medžioklinis  vyras tapo medžiotoju  bijau ką ir kalbėt be galvot,tiesiog matysiu kaip jis bus naudojamas (dažnai ir koks vyro stovis po naudojimo),nes man jau jo žvejybos per akis,o dar jei ir medžioklė prisidės-  užjaučiu...tik kantrybės reikia ir nieko daugiau...
Čepajevas
2007 08 30, 19:47
Nesu medžiotojas, bet ginklą turiu. Tik neteko nė sykio iššauti iš jo, o guli seife jau trys metai. Paprasčiausiai pirkau kai darbe reorganizacija grėsė - galvojau reikės apsauginiu įsidarbint...
Madam x
2007 09 01, 17:35
Na jei vyriskis sugeba kontroliuoti save tiek blaivus,tiek truputi isgeres ir nesigriebia jo stresineje situacijoje,kad irodineti savo teisumo...tai yra nesisvaisto ginklu be reikalo...manau ,kad tai neturetu kelti pavojaus seimoje...aisku laikomas pakankamai saugiai...turint omenyje vaiku smalsuma ir nesuvokima pavojaus...o siaip siais laikais net del savo saugumo neblogai tureti...
QUOTE(paulius.sav @ 2007 08 17, 20:40) Pniaumatiniai sautuveliai yra jega. Jie nepavojingi, pigus ir pasaudyti gali. Ypac veza su optika. Negi geriau kad bonke su draugais darytu, o dabar nuvare kur pasaude ir visas laimingas grizo. Pniaumatinis sautuvas - ne ginklas. nesakyciau, kad neginklas, jei priskirtas D kategorijai. Juo gali ir zvirbli nusauti ir aki ismusti, o suvis irgi giliai sminga, ziurint kokius sovinius naudoji
QUOTE(Čepajevas @ 2007 08 30, 20:47) Nesu medžiotojas, bet ginklą turiu. Tik neteko nė sykio iššauti iš jo, o guli seife jau trys metai. Paprasčiausiai pirkau kai darbe reorganizacija grėsė - galvojau reikės apsauginiu įsidarbint... Pas mane irgi guli pistoletas saviginai dvigubam sefe jau kokie 5-6 metai, nes nesiotis dabar jau nematau reikalo. Pasaudyt irgi vis nerandu laiko, nes nebent kur gali, o kas kart tik istraukiu paziuret, ar vamzdis nerudija  , bet gerai isvalytas-suteptas. Esu medziotojas, tai su medziokliniais dar tenka pasaudyt i lekstutes ar per anciu medziokle, o kitoms medzioklems tiesiog laiko neliko, ar prioritetai pasikeite. Manau nesantis graiztvini sautuva, pravartu su savim tureti ir savigynai skirta, nes tai baisus ginklas, jei atsidurs nusikaltelio rankose. Manau ginklai, kokie jie bebutu, turi buti laikomi tik seife. Zmona del ginklu nei karto nesake jokiu priekaistu, net ir anksciau, kai nesiojausi. Dar neturim vaiku, bet manau, kad vaikus reikia supazindinti su ginklu, o ne nuo jo slepti. Kariaujanciose musulmonu salyse vaikai pratinami prie ginklu nuo mazens ir labai retai ivyksta nelaimingu atsitikimu. Sveicarijoje kiekvienas vyras savo namuose turi visa kareiviska ekipuote ir kazkodel neivyksta daug nelaimingu atsitikimu. Anksciau seimose, kur seneliai ir tevai medziojo, vaikai buvo nuo mazens pratinami prie ginklo ir jie tikrai ne seifuose guledavo ir nelaimingu atsitikimu kazkaip nebuvo girdeti, o dabar :vaikas rado su draugais rakta nuo seifo.....ir pasekmes buna skaudzios. Taip kad ginklas manau ne blogybe namuose, o poziuris toks, tik reikia tinkamai ji laikyti ir supazindinti seimos narius.
miskinuke
2007 09 13, 10:30
Pritariu SIMPL nuomonei, kad prie ginklo vaikai turi buti pratinami, jei jau tevai tuo uzsiima, domisi, jei ginklas namie yra. As nuo vaikystes ir sovinius padedavau teciui su broliu uztaisinet i medziokle, i ginklus valyt, ir visai ginklas joks "baubas" nebuvo. zinojau, kad sauna, kad blogai imti be tecio, kad galima nusauti. O del pneumatinio ginklo , kuri isigijo vyras, manau, neverta jaudintis. be abejo, jam nereikia leidimo, bet jis sauna. ir gali suzeisti. taciau tai daugiau pramoga, zaisliukas. juk jei butu baisiai pavojingi, nebutu palangoj, sventojoj ar dar kur pilna tiru, kru vaikai jais saudo i taikinius. kaip kazkuri mama sake, labai smagu kartu nuvaziuot ir i taikinius, buteliius pasaudyt  viena drauge vis nesuprasdavo, kaip man idomu saudyt, medziot, bet pati pneuma i rankas paeme, tai dabar tik kai kur varom i gamta vis prideda " tik pneumo nepamirskit"  tereikia viena karta pabandyt
Ir pas mus namie 2 pneumatiniai (tyrinukai  ), labai megstu pati pasaudyt, o ir daug draugiu uzkreciau tuo laisvalaikio praleidimo budu, jie nera pas musu seife, tiesiog skladuke aukstai padeti ir tiek, o kiti 2 sautuvai- vienas dujinis, o kitas savigynai skirtas revolveris jau guli seife, ir kam ju reikia, tikrai nezinau  Nebent ant dujinio uzsukus antgali raketeles pasaudyt per sventes visokias
Ixsasss
2008 02 01, 13:54
Pniaumatinis sautuvas... ginklas... Pistoletas ir smuikas tai meno kuriniai Kai buvau gal 13 - 14 tevas ismoke surinkt medzioklini, uztaisyt ir saut, kai mano sunus paugs ir ji iskoysiu to paties. Ginklas turi turet savo vieta ir but naudojamas pagal paskirti, nieko cia baisaus ginkluose nematau tik jie turi but savo vietoj (seife) ir naudojami pagal paskirti. Ir atsuktuvu galima zmogu nudurt, o galima varztus sukt.
gatopreto
2008 02 03, 01:15
Prieš ginklus nieko prieš neturiu. Jei jie naudojami su protu. Bet va šito vyrų mąstyme nesuprantu: QUOTE(Tetis2005 @ 2007 08 26, 11:12) Bet kaip nusiramina nervas kai istaskai alaus buteli, arba skarbonke. Arba suleidi per 30 sekundziu 24 suvius i taikini. Ramu taip ant dusios pasidaro. Garas nuleistas. Cia tiesiog garo nuleidimas. Gali rinktis kad vyras nesaudytu, tada eis pas kitas moteris arba gers. Arba su britva laxtys... Todėl pasmalsausiu ir paprašysiu pakomentuoti, kodėl būtent taip?  Juk be jokios britvos ar šauninko nubėgi nuosavom kojom, 10 km, greitai greitai, jei pasirodo mažoka - dar 5 km, jei ir šitų negana - dar 5 km... ir taip toliau tokia proporcija. Bet dažniausia to neprireikia - jau po pirmo dešimtuko pasijunti ramesnis už patį ramiausią belgą  O ir sveikatai geriau  Ir išvaizdai nekenkia  Ir aplinkinių atžvilgiu rizika mažesnė
Brunetė
2008 02 11, 18:08
as manau , kad vyrams ju reikia todel , kad jie butu tikri , kad prireikus gales save apginti ir savo antrja puse
Pas mus namuose, seife, guli du ginklai. Vienas is ju orinis. Tikiuosi ginklu niekada neteks pasinaudoti, turiu galvoje saviginai. Apskritai jokiu jausmu jie man nesukelia, yra ar nera tas pats. Bet tikiu, jog tokie dalykai neretai prijaukina koki nemalonu ivyki.
Mama liala
2008 02 14, 15:05
QUOTE(Ixsasss @ 2008 02 01, 14:54) Pniaumatinis sautuvas... ginklas... Pistoletas ir smuikas tai meno kuriniai Kai buvau gal 13 - 14 tevas ismoke surinkt medzioklini, uztaisyt ir saut, kai mano sunus paugs ir ji iskoysiu to paties. Ginklas turi turet savo vieta ir but naudojamas pagal paskirti, nieko cia baisaus ginkluose nematau tik jie turi but savo vietoj (seife) ir naudojami pagal paskirti. Ir atsuktuvu galima zmogu nudurt, o galima varztus sukt.  as lygiai tokios pat nuomones.musu pirmajam kleckui 4 bet jis jau db zino kur graiztvinio kulka kursratinio irtt o jei jo paklaustum kur ginkla naudoti jis tau vos ne istatimiskai paaiskins  .ir taip yra todel kad tetis su juo nuolatapie tai kalba ir viska aiskina
|
|