Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kaip pasigaminti sūrį?
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Lusasita
QUOTE(Daiber @ 2010 11 25, 10:59)
Merginos, nedarot nei viena sūrio desertinio su žele gabaliukais?ydomu būtų g.gif
*


desertinis suris su zele

as dariau sitoki

Iš vakaro dviejų skirtingų spalvų pasidarau žele (tik reikia vandens pilti ne 500, o 400 ml, tada kietesnė būna), atvėsta ir į šaldytuvą nakčiai. Tada 5-6 valgomus šaukstus želatinos užpilu 0,5 litro pienu ir irgi į šaldytuvą. Ryte iškaitinu želatiną su pienu ir atvėsinu. Tame tarpe ištrinu su cukrumi 0,5 kg varškės (tinka ir liesa, ir konditerinė, ir iš pokelių). Ir pilu po truputį pieną su želatinu į masę. Tada supjaustau gabalais žele ir sudedu į varškės masę. Galima dėti ir aguonų su riešutais, manau ir šviežių uogų. Aš visada dar truputį vanilino įdedu dėl kvapo. Tada į kažkokią formą supilstau ir po pusdienio jau valgom. Gana nebrangu
irmulia
Lusasita, na reikės pabandyti ir tokį variantą, tik bijau, jog želė kito ryto nesulauks lotuliukas.gif MB tiesiog dievina želė
Daiber
QUOTE(Lusasita @ 2010 11 25, 15:07)
desertinis suris su zele

as dariau sitoki

Iš vakaro dviejų skirtingų spalvų pasidarau žele (tik reikia vandens pilti ne 500, o 400 ml, tada kietesnė būna), atvėsta ir į šaldytuvą nakčiai. Tada 5-6 valgomus šaukstus želatinos užpilu 0,5 litro pienu ir irgi į šaldytuvą. Ryte iškaitinu želatiną su pienu ir atvėsinu. Tame tarpe ištrinu su cukrumi 0,5 kg varškės (tinka ir liesa, ir konditerinė, ir iš pokelių). Ir pilu po truputį pieną su želatinu į masę. Tada supjaustau gabalais žele ir sudedu į varškės masę. Galima dėti ir aguonų su riešutais, manau ir šviežių uogų. Aš visada dar truputį vanilino įdedu dėl kvapo. Tada į kažkokią formą supilstau ir po pusdienio jau valgom. Gana nebrangu
*


ačiū 4u.gif
pienia
As darau sita http://www.skanausvisada.lt/wp/desertinis-varskes-suris-619/
Man jis tobulas. smile.gif
Tik cukraus dedu daug daugiau.
Daiber
QUOTE(pienia @ 2010 11 25, 20:39)
As darau sita http://www.skanausvisada.lt/wp/desertinis-varskes-suris-619/
Man jis tobulas.  smile.gif
Tik cukraus dedu daug daugiau.
*


Norėjau paklausti, o tą grietinėlės skonio žele paruošiat kaip nurodytyta pakelyje ir jos nestingdot, o pilat į varškę?Ar gerai supratau?
pienia
QUOTE(Daiber @ 2010 11 26, 10:23)
Norėjau paklausti, o tą grietinėlės skonio žele paruošiat kaip nurodytyta pakelyje ir jos nestingdot, o pilat į varškę?Ar gerai supratau?
*


As zele daryti uzpilu 200 g vandens ir ~20 g zelatino. Kitaip nzn kas butu biggrin.gif
Pilu zele tiesiai i varske smile.gif
Daiber
QUOTE(pienia @ 2010 11 26, 11:46)
As zele daryti uzpilu 200 g vandens ir ~20 g zelatino. Kitaip nzn kas butu biggrin.gif
Pilu zele tiesiai i varske smile.gif
*


Dar dedat želatino g.gif aišku ačiū 4u.gif
Lusasita
tai jau tada geriau piene zelatia ismaisyt g.gif nei grietineles skonio zele, g.gif
meduza370
aciu Ulei uz jos ideto surio recepta,labai labai skanus net i darba nesiau moterytems paraugauti tai sendien visos gamina smagu kad ir negyvenant lietuvoje gali megautis tokiu skaniu suriu 4u.gif
Ulė
uoj kaip smagu meduza 370 wub.gif
@asta
Aš taip pat dariau sūrį pagal Ulės receptą.Ačiū už jį,labai skanu,o nuo naminių kiaušinių jis buvo geltonas geltonas...kitą kartą kogero jų dėsiu mažiau rolleyes.gif gal nuo to skonis stipriai nepasikeis ax.gif
Lusasita
skonis pasikeis, bet ir su maziau kiausiniu ir maziau grietines labai skanu ... dariau is digubos pieno - rugpienio normos, o grietines ir kiausiniu kaip 1 normai thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Vyrams tai net labiau patiko toks thumbup.gif
@asta
Dėkui Lusasita,ėmei per pusę rūgpienį su pienu?
Dabar šaldytuve stengsta lydytas sūrelis su prieskoninėmis žolelėmis wub.gif
Lusasita
as dejau 3 l pieno, 1 lt rugpienio .
No comment
Ar kas nors žinot, kaip pasigaminti lydytą sūrelį "Voveraitė" ? Labai mėgau vaikystėje, paskui jis trumpam vėl buvo pasirodęs prekyboje. o dabar taip norėčiau tokio saldaus su riešutais... ech... vaikystės skonis...
irmulia
No comment , užsuk pas Forellę mirksiukas.gif ji puikiai aprašiusi kaip namie pasigaminti lydytą sūrelį

Forellės lydytas varškės sūrelis mirksiukas.gif
No comment
QUOTE(irmulia @ 2010 12 11, 10:10)
No comment , užsuk pas Forellę  mirksiukas.gif  ji puikiai aprašiusi kaip namie pasigaminti lydytą sūrelį

Forellės lydytas varškės sūrelis  mirksiukas.gif
*


ačiū irmulia. bet kad paprastą aš pastoviai pagal tą receptą gaminu . niam-niam thumbup.gif nesulyginsi su parduotuviniu. bet aš noriu vaikystės skonio - voveraitės ax.gif
gal gamyba panaši, bet nžn kiek ko dar reikia pradėti.
Lusasita
dariau Ules surio interpretacija is

4 litru pieno
2 kiausiniu
300 gr grietines
600 gr naminio jogurto
2 saukstu druskos
ziupsnelio citrinu rugsties

thumbup.gif thumbup.gif

pusryciai su suriu wub.gif
Piktukė
Sakykit, o saldus sūris su medumi valgomas? Ar skaniau su varškės sūriu? Gavau užduoti darbe nupirkti sūrio ir medaus, o nupirkau net nesusimasčius saldaus pieno... unsure.gif
pienia
QUOTE(Piktukė @ 2011 01 06, 22:06)
Sakykit, o saldus sūris su medumi valgomas? Ar skaniau su varškės sūriu? Gavau užduoti darbe nupirkti sūrio ir medaus, o nupirkau net nesusimasčius saldaus pieno... unsure.gif
*


Tai zinoma. Skanaus biggrin.gif
Lusasita
QUOTE(Piktukė @ 2011 01 06, 21:06)
Sakykit, o saldus sūris su medumi valgomas? Ar skaniau su varškės sūriu? Gavau užduoti darbe nupirkti sūrio ir medaus, o nupirkau net nesusimasčius saldaus pieno... unsure.gif
*


thumbup.gif skanumas thumbup.gif
Nim
Tai kaip ten mergaites su mocarela? Ar as kazka praziopsojau? Man reikia ingrediaentu ir visos eigos, kas jau bendete parasykit kaip gavosi, gal netgi foto yra, youtube ir versti saitai su google translate nieko gero. Dekui iskarto uz atsakymus. gerai butu toks isdestymas

Ingredientai.
Eiga:
1.
2.
3.
ir t.t.

ir foto. dekui. manau bus gera ir naudinga bei aiski informacija. dar karta dekoju
@asta
QUOTE(Nim @ 2011 01 20, 22:20)
Tai kaip ten mergaites su mocarela? Ar as kazka praziopsojau? Man reikia ingrediaentu ir visos eigos, kas jau bendete parasykit kaip gavosi, gal netgi foto yra, youtube ir versti saitai su google translate nieko gero. Dekui iskarto uz atsakymus. gerai butu toks isdestymas

Ingredientai.
Eiga:
1.
2.
3.
ir t.t.

ir foto. dekui. manau bus gera ir naudinga bei aiski informacija. dar karta dekoju
*


Nieko sau reikalavimai unsure.gif
1.
2.
3. Nuorodos buvo įkeltos temoje,reikėtų tiesiog paskaitinėti 4u.gif
Nim
QUOTE(@asta @ 2011 01 21, 10:20)
Nieko sau reikalavimai  unsure.gif
1.
2.
3. Nuorodos buvo įkeltos temoje,reikėtų tiesiog paskaitinėti  4u.gif
*



kai taip isdestyta viskas aisku tada o tos nuorodos, tai tas pats kas google. o tao 100000000000000000000000 variantu
irmulia
blink.gif blink.gif na mergaitės, o gal bandykite gamintis pačios , a? išbandysite tuos visus 1000000000 variantų lotuliukas.gif , vieną geriausią išsirinksite, tada visas gaminimo eigas su foto sudėsite ( sunumeruosite dar su išvadomis ir pilnais kometarais) ir kitiems bus gerai mirksiukas.gif
vixiuke
katik dariau Ulės sūrį... kokio svorio maždaug sūris gaunasi iš 2l pieno? kaitinau apie 10 min, susidarė ta varškė, bet neperdaugiausiai ten jos (o gal per daug noriu) Tas skystis kur nuvarvėjo kaip pienas man, gal pabandysiu surauginti dar. Jis neturi būt permatomas, kaip kad paprastai darant varškę?
Lusasita
nu gal menulis netoks daba doh.gif as katik rugusi piena kaitinau, tai niekaip gelsvos isrugos nesidaro, gaunasi pienukas tokis su biskeliuka varskes doh.gif nu da teip nera buve blush2.gif
@asta
QUOTE(Lusasita @ 2011 02 01, 13:22)
nu gal menulis netoks daba doh.gif  as katik rugusi piena kaitinau, tai niekaip gelsvos isrugos nesidaro, gaunasi pienukas  tokis su biskeliuka varskes  doh.gif  nu da teip nera buve  blush2.gif
*


Paskutinį kartą ir man tas pats buvo unsure.gif Tuomet įpyliau litrą saldaus pieno (prieš tai nevykusiai kaitinto 2 litrai rūgpienio),įėjau porą šaukštų grietinės ir dar šiek tiek pakaitinau,kol pagaliau sušoko į normalią masę,tada jau viskas pavyko. Pabandyk ir tu,sėkmės 4u.gif
Lusasita
QUOTE(@asta @ 2011 02 02, 14:29)
Paskutinį kartą ir man tas pats buvo  unsure.gif  Tuomet įpyliau litrą saldaus pieno (prieš tai nevykusiai kaitinto 2 litrai rūgpienio),įėjau porą šaukštų grietinės ir dar šiek tiek pakaitinau,kol pagaliau sušoko į normalią masę,tada jau viskas pavyko. Pabandyk ir tu,sėkmės  4u.gif
*




nu biskeli paveluotai paskaiiau, ale pieno ir as pyliau. Tiesa pilna puodas buvo rugpienio, tai nebuvo vietos kur jo pilt daug, bet truputeli kliustelejau lotuliukas.gif
No comment
QUOTE(nataliuncik @ 2010 08 04, 21:33)
aš ten perku gerasiais bakterijas daryt gyvą jogurtą, o sūrio gamybai neėmiau, kažkaip pakanka to ką padarau  ax.gif
*


Uz poros menesiu busim Lt. Noreciau prisipirkti visko ateiciai.
Papasakokite, kas apsipirkineja ten, ko ten dar gero buna? Ir kaip gaminti gyva jogurta su tom bakterijom.

Aciu 4u.gif
Angele
Perskaičiau visą temelę, bet nesuradau maskarponės receptuko, gal kas turit išbandę smile.gif Ačiū 4u.gif Dar atradau kelis kurie užkabino ir būtinai pabandysiu. Be to dariusi esu lydytos varškės sūrelį, ricota, saldaus pieno sūrį thumbup.gif
@asta
QUOTE(Angele @ 2011 02 11, 19:27)
Perskaičiau visą temelę, bet nesuradau maskarponės receptuko, gal kas turit išbandę smile.gif Ačiū  4u.gif  Dar atradau kelis kurie užkabino ir būtinai pabandysiu. Be to dariusi esu lydytos varškės sūrelį, ricota, saldaus pieno sūrį  thumbup.gif
*


Nebandžiau,tik radau receptą ir juo susidomėjau.

Receptas bloge
Angele
QUOTE(@asta @ 2011 02 11, 19:40)
Nebandžiau,tik radau receptą ir juo susidomėjau.

Receptas bloge
*


Labai ačiū 4u.gif bandysim smile.gif
pienia
QUOTE(@asta @ 2011 02 11, 20:40)
Nebandžiau,tik radau receptą ir juo susidomėjau.

Receptas bloge
*


Man nesigavo, nieks nesutirstejo g.gif
irmulia
o jūs pabandykite sušaldyti grietinėlę ir po to atšaldyti ir nuvarvinti mirksiukas.gif biggrin.gif turėtų gautis taip kaip su rikota iš pirktinio kefyro mirksiukas.gif

tik košimui/nuvarvinimui dėkite keturgubą marlės audinuką mirksiukas.gif
@asta
QUOTE(irmulia @ 2011 02 12, 08:18)
o jūs pabandykite sušaldyti grietinėlę ir po to atšaldyti  ir nuvarvinti mirksiukas.gif  biggrin.gif  turėtų gautis taip kaip su rikota iš pirktinio kefyro  mirksiukas.gif

tik košimui/nuvarvinimui dėkite keturgubą marlės audinuką  mirksiukas.gif
*


Irmulia,o pati bandei šaldyt grietinėlę? g.gif

Su kefyru kažkada bandžiau eksperimentuot,bet man nelabai patiko..gal reikėjo riebesnį jį pasirinkti. Bandžiau rūgpienį,tas buvo skanu.
Lusasita
man atrodo, kad susaldzius piena, ar grietinele ir atleidus gausis tas pats pienas ar ta pati grietinele. Va su rugusiais produktais gal kitaip > Jei is kefyro gaunasi "rikota", tai gal is GRIETINES gautusi masarpone doh.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

beje man kaitinat grietinele su itrinos sultimis niekas netirstejo, tai supykusi pyliau ir irtinos rugsteles ir net acto... nieko... tada ipyliau sviezio pieo ir iskart gavau varske... nu bet ne masarpone lotuliukas.gif
pienia
As is kefyro irgi darau ricota, geriausia saltibarsciu, jis riebiausias. O maskarpone is grietineles ir citrinos visai neisejo , nieks nesusitrauke. Veu schmoll.gif
@asta
Nu va,ne kas vadinas su ta Mascarpone`s gamyba. Man tai dabar įdomu pasidarė kodėl recepte paminėta 36 % grietinėlė.Jei mano atmintis nepaveda dažniausiai prekyboje ji būna 35 g.gif Kogero blogo autorė norėjo pabrėžti,kad naudojama riebi grietinėlė rolleyes.gif
pienia
Yra gietinele ir 36%. Zemaitijos. As is jos ir dariau. mirksiukas.gif
@asta
QUOTE(pienia @ 2011 02 12, 22:36)
Yra gietinele ir 36%. Zemaitijos. As is jos ir dariau. mirksiukas.gif
*


Až kažkaip visada viską tik iš Panevėžio darau,tai į kitas net nekreipiu dėmesio blush2.gif
Lusasita
as dariau ne is to blogo... o mergaite viena pasakojo, kaip jiems italas vee seminara apie masarpone gamyba.. tai sake naudojo 20 % riebumo, tai skiedziau grietinele 35 % su naminiu pienu ... nu ir vistiek ne man italu tehnologija suprast muset lotuliukas.gif lotuliukas.gif
rutulux


Labas rytas 4u.gif

Merginos, norėjau paklaust kiek laiko laikot prislėgtą sūrų. Dariau pagal Ules receptą, bet kadangi nepasižymiu kantrybe, tai ėmiau sūrį lauk po geros valandos ir jis man gavosi birus. Bet skanus smile.gif
*Keila*
sveikos merginos 4u.gif

Esu dariusi Ules suri. Skanus 4u.gif
keleta kartu eksperimentavau su a la mozzarella, nes neturiu to sliuzo fermento. Vasara dariausi pabandymui is varskes, tai rezultatas nustebino, tik aisku buvo ne ta tikroji mozzarella. Paemiau pakeli varskes, truputi uzpyliau karstu vandeniu ir perkosiau per dursleka. Idejau druskos ir minkiau, minkiau minkiau. Kai atveso varske, dejau i mikrobange, pasildziau 40 sekundziu ir vel minkiau, tik lb atsargiai, nes karsta buvo. Nzn kiek kartu sildziau, jau galvojau, kad nesigaus, bet ji pradejo tysti ir panaseti i mozzarella. Padariau kamuoliuka. Skonis neblogas, bet ne tobulas.
Siandien vel eksperimentavau. biggrin.gif Tik si karta, puse litro pieno pavirinau iki karstumo idejau truputi rugsteles, kad sutrauktu, perkosiau, padruskinau ir vel minkiau. Pradzioj ejosi puikiai, mase maloni buvo minkymui, paskui pora kartu dejau i mikrobange (aisku rezultatas - nusideginau delna doh.gif ), minkiau minkiau, sildziau, sildziau ir gavosi snipstas. Patamsejo mase ir kazkokia kieta pasidare, teko sustabdyti procesa gamybos lotuliukas.gif
Va imetu nuoroda kaip galima pasidaryti mozzarella is varskes. Bet jus man pasakykit, cia dagiau pan panasu i varskes suri, bet ne i varske, ar as "nedazlibinu"?

mozzarella
Lusasita
QUOTE(rutulux @ 2011 02 13, 06:41)
Labas rytas  4u.gif

Merginos, norėjau paklaust kiek laiko laikot prislėgtą sūrų. Dariau pagal Ules receptą, bet kadangi nepasižymiu kantrybe, tai ėmiau sūrį lauk po geros valandos ir jis man gavosi birus. Bet skanus  smile.gif




darau pagal recepta. birus nesigauna . super skanus ( ir dabar smaguriauju) wub.gif wub.gif
irmulia
QUOTE(@asta @ 2011 02 12, 12:33)
Irmulia,o pati bandei šaldyt grietinėlę?  g.gif
*



bandžiau biggrin.gif tik pritrūko kantrybės bevarvinant ( per tankų metalinį sietelį , o gal jis per retas buvo mastau.gif ) bet kiek tada žiūrėjau, tai tokia tirštoka riebi masė gaunasi mirksiukas.gif ( o grietinėlė juk skysta yra hihihi.gif) bandysiu dar kartą thumbup.gif tik varvinsiu per žymiai tankesnį sietelį arba keturgubą marlės gabalą biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(*Keila* @ 2011 02 13, 10:22)
Va imetu nuoroda kaip galima pasidaryti mozzarella is varskes. Bet jus man pasakykit, cia dagiau pan panasu i varskes suri, bet ne i varske, ar as "nedazlibinu"?

mozzarella
*



šiaip gera mintis pabandyti daryti mozzarella sūrį iš varškės sūrio - jį sutrupinti gabalais, pavirti sūriame vandenyje iki tąsumo ir išminkius sumesti į šaltą vandenį bigsmile.gif
*Keila*
QUOTE(irmulia @ 2011 02 13, 14:58)
Papildyta:
šiaip gera mintis pabandyti daryti mozzarella sūrį iš varškės sūrio - jį sutrupinti gabalais, pavirti sūriame vandenyje iki tąsumo ir išminkius sumesti į šaltą vandenį  bigsmile.gif
*



aha, as irgi apie tai pagalvojau. Nu kuri pirmesne isbandys, prasom pasidalinti rezultatais biggrin.gif
Daiber
QUOTE(rutulux @ 2011 02 13, 07:41)
Labas rytas  4u.gif

Merginos, norėjau paklaust kiek laiko laikot prislėgtą sūrų. Dariau pagal Ules receptą, bet kadangi nepasižymiu kantrybe, tai ėmiau sūrį lauk po geros valandos ir jis man gavosi birus. Bet skanus  smile.gif
*


Man kartą ir toks birokas gavosi, bet lyg ir ilgiau laikaiu paslėgus, bet nežinau dėl ko taip atsitiko, gal perkaitinau g.gif Nes esu darius daug kartų ir tik kartą kažkoks nelabai vykęs gavosi. rolleyes.gif
rutulux

Dar noriu paklaust-ji lydytaas gavosi kietokas, tai ryškiai perkaitinau, ar ne g.gif. Kažkaip dar nesusidraugauju su tais sūriais smile.gif
@asta
QUOTE(rutulux @ 2011 02 15, 19:04)
Dar noriu paklaust-ji lydytaas gavosi kietokas, tai ryškiai perkaitinau, ar ne  g.gif. Kažkaip dar nesusidraugauju su tais sūriais  smile.gif
*


Galbūt per mažai grietinės,nes būtent ji priduoda konsitenciją.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.