Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: BENDROS FOTOKONKURSŲ TAISYKLĖS
Supermamų klubas > Bendras > Konkursai
Pages: 1, 2, 3, 4
busiu_supertetis

9. Fotokonkurse nebus tvirtinamos tos nuotraukos, kurios buvo apdorotos naudojant fotomontažą (foto nuotraukų jungimas į vieną atvaizdą, pašalinių objektų įtraukimas į kadrą kompiuteryje, papildomos grafikos ir kitų dailės elementų naudojimas). Gali būti pakoreguotas ryškumas, pašalintas "raudonų akių" defektas, ar fotografuojant nudojami filtrai – įspūdžio, spalvų sustiprinimui, bet ne fotomontažas, nebent konkretaus konkurso taisyklėse bus nurodyta kitaip.**

Siūlau devintą punktą papildyti taip:

Galimi koregavimo būdai: nepastebimi kosmetiniai estetiniai pataisymai (spuogelių ant odos, raudonų akių, rudų dantų korekcija), šviesumo, kontrasto, spalvingumo korekcijos. Galimas tonavimas (sepia) arba visiškas spalvų nuėmimas (Juodai balta), paryškinimas (sharp).

Mano nuomone, šitokios korekcijos nepanaikins natūralumo, o tik leis parodyti kokybiškesnes nuotraukas. Juo labiau, kad daugelis jų įdiegtos pačiuose fotoaparatuose (fotoaparato finkcijų , beje, primigtynai siūlau nenaudoti). Kompiuteriu tai galima atlikti daug kokybiškiau.

-simona-
Galimi koregavimo būdai:  rudų dantų korekcija

biggrin.gif gerai skamba ax.gif
extraño
QUOTE(busiu_supertetis @ 2007 02 27, 16:37)
Galimi koregavimo būdai: nepastebimi kosmetiniai estetiniai pataisymai (spuogelių ant odos, raudonų akių, rudų dantų korekcija)

cool.gif nu jo, supermamu forume 90-95 proc konkursu temu yra skirtos vaikuciu ir kudikeliu foto. O jiems tai labai reikia sitokiu kosmetiniu korekciju, ypac spuogu ir rudu dantu lotuliukas.gif

voveraite1302
QUOTE(extraño @ 2007 03 01, 12:42)
cool.gif  nu jo, supermamu forume 90-95 proc konkursu temu yra skirtos vaikuciu ir kudikeliu foto. O jiems tai labai reikia sitokiu kosmetiniu korekciju, ypac spuogu ir rudu dantu  lotuliukas.gif
*

Visiškai sutinku lotuliukas.gif
Valerija
Galimi koregavimo būdai:  rudų dantų korekcija

O aš nesutinku, tuomet namūdinės foto nesiskirs nuo studijinių. Man būtent tuom jos ir patinka, kad jos ne nu"fotoshopintos"
belkaa
QUOTE(Valerija @ 2007 05 09, 14:55)
O aš nesutinku, tuomet namūdinės foto nesiskirs nuo studijinių. Man būtent tuom jos ir patinka, kad jos ne nu"fotoshopintos"
*

O man graziau ziuret i grazias foto, pavyzdziui butu nespalvota fotografija, iskart vaizdas geresnis, o juk daugiau niekas nesikeicia, arba siek tiek kontrasto padidinus irgi graziau atrodo.
Tik nelabai suprantu, kodel vienos fotografijos tvirtinamos, o kitos ne, nes kur daryta studijoje, tai laaaaabai abejoju ar tikrai nera pagrazinta, patvarkyta su photoshopu. O tokiu nuotrauku konkursuose yra ir, beje, jos man thumbup.gif
m.angeliukas
padekit nezinau kaip ieiti paziurei nuotraukiciu blush2.gif
grange
QUOTE(m.angeliukas @ 2007 05 24, 16:58)
padekit nezinau kaip ieiti paziurei nuotraukiciu  blush2.gif
*

viršuj dešinėj pusėj kampe yra fotokonkursai, spaudi ten ir pamatysi mirksiukas.gif
vazonas
Šiaip pasiūlymas rimtas, kad išvengt tokių nemalonių nuotaikų,-

1. truputį ne temą,- Nuoroda kiekvienos temos pradžioje, ar net šio skyrelio priekyje nelendant į temas, nes amžiais nieks neranda kur patalpintos nuotraukos.

2. Kritikuot po nuotraukom. Talpinant nuotrauką uždėti kokią nors varnelę "sutinku su komentarais nuotraukos apačioje", "nesutinku". Tada bus pasirinkimas. Kito atvejo neįsivaizduoju.

3. tema skirta klausimams, balsavimų rezultatams.

4. Šnipinėjimo mintys tiesiai į a.ž. moderatorei, o ne pasakant temoj (nes kartais būna ir netiesa, va pvz su tais tėvelių panašumais doh.gif )

Gal ir ne taip būtų įdomu, bet žmogiška (ar mums rūpi tik pasipjaut? )

kaisa
QUOTE(Abonentienė @ 2007 06 14, 16:17)
2. Kritikuot po nuotraukom.

thumbup.gif iš visų tavo pasiūlymų manyčiau geriausias šitas
vazonas
QUOTE(calykusu @ 2007 06 14, 16:20)
thumbup.gif iš visų tavo pasiūlymų manyčiau geriausias šitas
*

tai kad ten viskas susiję,
jei komentuot po nuotraukom, tai jau temos nereikia. Tema būtų kitiems tikslams, pvz klausimams, kaip minėjau ir rezultatams.

LT saulele
QUOTE(Abonentienė @ 2007 06 14, 15:17)

2. Kritikuot po nuotraukom. Talpinant nuotrauką uždėti kokią nors varnelę "sutinku su komentarais nuotraukos apačioje", "nesutinku".  Tada bus pasirinkimas. Kito atvejo neįsivaizduoju.

4. Šnipinėjimo mintys tiesiai į a.ž. moderatorei, o ne pasakant temoj (nes kartais būna ir netiesa, va pvz su tais tėvelių panašumais  doh.gif  )

*

2 punktas tai jau daugoka unsure.gif g.gif , jei jau bijai komentarų, netalpink nuotraukų čia smile.gif , nes tai nėra privalomas dalykas vien todėl, kad esi SM narys biggrin.gif biggrin.gif , aišku kritika reikalinga ir turėtų parodyti, kas negerai, bet iš techninių savybių (per tamsu, apkarpyt ir t.t.), griežtai draudžiama skonio ir t.t. aptarinėjimas (tai kiekvieno dalyvio reikalas, o ir galimybės skirtingos), tą parodė ir moderatoriai, ištrindami tokius komentarus smile.gif

4 punktas tai grynų gryniausia tiesa drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
vazonas
QUOTE(Lietuvos saulele @ 2007 06 14, 16:32)
2 punktas tai jau daugoka  unsure.gif  g.gif , jei jau bijai komentarų, netalpink nuotraukų čia  smile.gif , nes tai nėra privalomas dalykas vien todėl, kad esi SM narys  biggrin.gif  biggrin.gif , aišku kritika reikalinga ir turėtų parodyti, kas negerai, bet iš techninių savybių (per tamsu, apkarpyt ir t.t.), griežtai draudžiama skonio ir t.t. aptarinėjimas (tai kiekvieno dalyvio reikalas, o ir galimybės skirtingos), tą parodė ir moderatoriai, ištrindami tokius komentarus  smile.gif

4 punktas tai grynų gryniausia tiesa  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif
*

Konkursai dažnai būna be komentarų. Tik šiaip, akiai.
Pvz skelbimų lentose būna toks punktas, t.y. leidimas komentuoti. Labai puiku, nėra ir nereikia. Būtų gal ką ir parašytum.
O techninių savybių aptarimai taip pat nelabai reikalingi. Juk jei moderatorius patvirtina tokią ir vienokia nuotrauką, vadinasi, ji kaip ir atitinka reikalavimus?
Aš asmeniškai kritikos nebijau, beje ir nedalyvauju konkursuose, tačiau man nemalonu užėjus į temą rasti nesveikas patyčias. Sveika ironija smagu, bet tai nėra lygu.
Skaityt, dalyvaut nedraudžiama, bet...
vilgi
gal galite kas man padeti noriu dalyvauti konkurse bet mano nuotrauka per didele o nemoku susimazinti (ziopliuke) blush2.gif
Aurėja

! 
Dėmesio! Taisyklės papildytos:

"15. Jei keletas prizininkų vietose esančių nuotraukų surenka vienodą balsų skaičių (pvz., dvi I-osios vietos, dvi II-osios ir pan.), tuomet prizas atitenka tam dalyviui, kuris į konkursą savo nuotrauką atsiuntė pirmiau - pagal paraiškos pateikimo laiką ir datą. "
sąvaržėlė
O papildymo dėl balsų skaičiaus, kai nuotraukų per 300 nebus? bigsmile.gif
Aurėja
QUOTE(sąvaržėlė @ 2007 06 19, 09:23)
O papildymo dėl balsų skaičiaus, kai nuotraukų per 300 nebus?  bigsmile.gif
*

nebus, balsų ir taip labai daug suteikta.
mammka
ar tiesa,kad konkurse(issvajotos atostogos) dalyvauja tik tie ,kurie neturi vaiku g.gif ? kazkas turbut kazka supainiojo taip pasakydamas doh.gif
Fedes
QUOTE(mammka @ 2007 07 02, 15:12)
ar tiesa,kad konkurse(issvajotos atostogos) dalyvauja tik tie ,kurie neturi vaiku  g.gif ? kazkas turbut kazka supainiojo taip pasakydamas  doh.gif
*

kazka supainiojo.
dalyvauja nuotraukos BE VAIKU, t.y. kuriose nesimato vaiku.
Aurėja
QUOTE(mammka @ 2007 07 02, 15:12)
ar tiesa,kad konkurse(issvajotos atostogos) dalyvauja tik tie ,kurie neturi vaiku  g.gif ? kazkas turbut kazka supainiojo taip pasakydamas  doh.gif
*

reikia ne klausyti kitų, o skaityti konkurso aprašymą. jame visada rasit temos aprašymą ir reikalavimus.
Noelle
Kaip gaila, kad konkursui nepriimamos nuotraukos su plonyčiu baltu rėmeliu. Juk su rėmėliu jos užbaigtos, atsiriboja nuo SM fono. Ne visos juk spalvos derinasi prie jo ir kartais net nesupranti kodel taip erzina viena ar kita nuotrauka - o erzina ne pati nuotrauka, o tai, kad spalvos pešasi tarpusavyje su fonu. Vat ir nesižiūri sad.gif

bsgess
Gal galit pasakyti, raso nuotrauka turi buti ne didesne nei 500000 įąéņ. Mano kompiuteris toki zodi ir rodo, gal galit isverst 4u.gif
Rustė
QUOTE(baltic*girl @ 2007 11 29, 14:21)
Gal galit pasakyti, raso nuotrauka turi buti ne didesne nei 500000 įąéņ. Mano kompiuteris toki zodi ir rodo, gal galit isverst 4u.gif
*

čia yra baitai.

realiai neturėtų nuotrauka viršyti apie 500 000 baitų

per properties matos kiek baitų "sveria " nuotrauka.

kaip pvz iš fotokonkurso nuotraukų va tokie duomenys (nuotraukų "svoriai") :
44 376 baitų
130 900 baitų
105 985 baitų
59 596 baitų
42 724 baitų
bsgess
Aciu 4u.gif Man drauge padeda su nuotraukos dydziu ir klausia reikalavimu, kai pamaciau sita zodi nezinojau kaip jai paaiskint biggrin.gif
GinCherry
o ash nesuprantu truputi g.gif Nuotrauka atsirado prie neuzpildytu, zinau, kad ji per didele, sumazinau, bet negaliu pakeisti, nes nerandu kur ten redaguoti reikia blush2.gif Ish vis nieko nebesuprantu, nes viena minute rodo, kad neuzpildyta, kita, kad nepatvirtinta ir taip kaitaliojas g.gif
Rustė
QUOTE(GinCherry @ 2007 12 08, 21:56)
o ash nesuprantu truputi  g.gif Nuotrauka atsirado prie neuzpildytu, zinau, kad ji per didele, sumazinau, bet negaliu pakeisti, nes nerandu kur ten redaguoti reikia  blush2.gif Ish vis nieko nebesuprantu, nes viena minute rodo, kad neuzpildyta, kita, kad nepatvirtinta ir taip kaitaliojas  g.gif
*

kaitaliojasi, todėl, kad kogero atmetu aš g.gif .

---------------------------------------------

Dažnai taip dalyviai siunčia foto po 15 kartų nepagalvodami, kad nuotrauka atmetama nes netiko, o siunčia tvirtinumui atkaliai, nors galėtų pasidomėti taisyklėmis, paskaityti aprašymą, arda DUK paieškoti atsakymo, galų gale parašyti man.
Asmeninių žinučių negaliu parašyti kiekvienai, kodėl konkrečiai netiko nuotrauka (būna daug paraiškų).
Būna dalyviai parašo patys, tada atsaukau būtinai.
Arba siunčiu kolektyvinę žinutę, jei susidaro 4-5 vienodai netinkančios nuotraukos (pastarąjame konkurse netvirtinu foto su vaikais, va tokiom visom išsiuntinėjau AŽ, nes nuotraukas ištryniau).
Saulės pūga
QUOTE(Desiree @ 2007 08 15, 10:07)
Kaip gaila, kad konkursui nepriimamos nuotraukos su plonyčiu baltu rėmeliu. Juk su rėmėliu jos užbaigtos, atsiriboja nuo SM fono.
*

Taip, manau ne vieną erzina tos "plokščios", tarsi prie fono prilipdytos nuotraukos. Juk rėmelis pačios foto esmės nekeičia, tik suteikia daugiau estetiškumo ją pateikiant, tai kodėl negalima?
Rustė
Na tokia jau tvarka, kad rėmelių negalima.

Taip padaryta vėl gi dėl lygių teisių, nes uždėjus rėmelį nuotrauka įgauna išsikrtinumo, o siekiama visom lygių teisių.
carabella
Sveiki, o as noriu pasiulyti prizu konkursams, i ka kreiptis?

Rustė
QUOTE(carabella @ 2008 02 14, 01:03)
Sveiki, o as noriu pasiulyti prizu konkursams, i ka kreiptis?
*

Parašykite asmeninę žinutę Supermamai, ir išdėstykite savo pasiūlymą smile.gif
biologė
Gal kas paaiškintų, kodėl negaliu balsuoti fotokonkurse? Įėjus į puslapį apačioj kairėj parašyta "svečias", nors esu prisijungus, dešinėj siūlo prisijungti. Prisijungiu vėl - istorija kartojasi. Jei atsidarau nuotrauką ir noriu balsuoti - vėl siūlo prisijungti. Prisijungiu... Vėl tas pats lotuliukas.gif
Jokių nuobaudų, draudimų, atjungimų ar ko nors panašaus nesu turėjus.
MIKIENĖ
QUOTE(biologė @ 2008 06 23, 13:04)
Gal kas paaiškintų, kodėl negaliu balsuoti fotokonkurse? Įėjus į puslapį apačioj kairėj parašyta "svečias", nors esu prisijungus, dešinėj siūlo prisijungti. Prisijungiu vėl - istorija kartojasi. Jei atsidarau nuotrauką ir noriu balsuoti - vėl siūlo prisijungti. Prisijungiu... Vėl tas pats lotuliukas.gif
Jokių nuobaudų, draudimų, atjungimų ar ko nors panašaus nesu turėjus.
*

Jei tu prisiregistravai taip,kad kiti tavęs nematytų,tai neleis mirksiukas.gif
biologė
QUOTE(MIKIENĖ @ 2008 06 23, 12:35)
*

Na kad ne... Registruojuosi normaliai ir turbūt net nemokėčiau prisiregistruot "nematomai"... unsure.gif Nemyli kažkodėl manęs forumas verysad.gif
katalike
QUOTE(MIKIENĖ @ 2008 06 23, 13:35)
*

cia nesusije dalykai;] mane leidzia visada;]
Stebukle
QUOTE(MIKIENĖ @ 2008 06 23, 13:35)
*

nesamone.
katalike
QUOTE(biologė @ 2008 06 23, 13:40)
Na kad ne... Registruojuosi normaliai ir turbūt net nemokėčiau prisiregistruot "nematomai"... unsure.gif  Nemyli kažkodėl manęs forumas verysad.gif
*

registruojantis pazymek varnele 'atsiminti mane' ir galesi balsuot wink.gif
biologė
QUOTE(katalike @ 2008 06 23, 12:49)
registruojantis pazymek varnele 'atsiminti mane' ir galesi balsuot wink.gif
*

Ačiū, katalike, iš tikrųjų tik to ir reikėjo - pabalsavau bigsmile.gif
Rustė

! 
Papildomas Bendrųjų fotokonkursų taisyklių 11 punktas

11. Visos nuotraukos iki balsavimo pabaigos yra anoniminės.Siekiant lygių teisių visiems konkurso dalyviams, draudžiama atidarinėti naujas forumo temas, kviečiančias balsuoti už vieną ar kitą nuotrauką konkurse, taip pat patalpinti informaciją apie dalyvavimą konkurse ir prašymą balsuoti asmeninio profilio parašuose, bendraamžių temose ir pan.
Draudžiama savo asmeniniame profilyje ( paraše arba logotipo/avataro vietoje) patalpinti nuotrauką (ar labai panašią į ją foto), dalyvaujančią fotokonkurse. Tai galima padaryti fotokonkursui pasibaigus. Už šių taisyklių nepaisymą nuotrauka, už kurią agituota balsuoti, pašalinama iš konkurso.
Jei nuotrauka išviešinama nepriklausomai nuo to kas tai padaro ( "tarsi netiesiogiai" išviešinimai irgi galioja , kai "nueikit į tą konkursą ir pažiūrėkit patys") yra skiriamos tokios nuobaudos:
Jei išviešinama ne savo - pašalinama iš konkurso nuotrauka to, kas tai padarė, o jei nedalyvauja narys tada gauna įspėjimą

Išviešintosios nuotraukos autorius pasilieka sau teisę pasirinkti keisti nuotrauką ar ne.
Gervela
QUOTE(Rustė @ 2008 10 26, 16:38)
o jei nedalyvauja narys tada gauna įspėjimą

šitos dalies nesupratau g.gif blush2.gif kas nedalyvauja? ir kuris narys?
Rustė
QUOTE(Gervela @ 2008 10 29, 08:28)
šitos dalies nesupratau g.gif  blush2.gif kas nedalyvauja? ir kuris narys?
*

na tarkim narės X nuotrauką išdavė narė Y, bet narės Y nuotrauka nedalyvauja konkurse, tai nėra ką pašalina už bausmę, todėl skirsiu narei Y įspėjimą.

narė X pati galės spręsti palieka foto, ar keičia.

nors aišku atvejis atvejui nelygus, pagal situaciją spręsiu.
Gervela
aaa, dabar aišku 4u.gif
Cukraus pudra
keista taisyklė.
tai jei kažkas dalyvauja nesąžiningai,ir aš temoje paskau, kad šitą foto ar panašią matau reklamuojant vienoj ar kitoj temoj, aš gaunu įspėjimą už tai , kad pasakiau, kad nuotrauka pažeidžia dalyvavimo konkurse taisykles, bet tuo pat metu ir paviešinu jų autorę doh.gif
Rustė
QUOTE(Dievaitė @ 2008 10 29, 09:25)
keista taisyklė.
tai jei kažkas dalyvauja nesąžiningai,ir aš temoje paskau, kad šitą foto ar panašią matau reklamuojant vienoj ar kitoj temoj, aš gaunu įspėjimą už tai , kad pasakiau, kad nuotrauka pažeidžia dalyvavimo konkurse taisykles, bet tuo pat metu ir paviešinu jų autorę  doh.gif

*

čia nekalbama apie nesąžiningumo paviešinimą.

čia eina kalba apie sąžiningai dalyvaujančias nuotraukas.

kaip žaliame konkurse buvo, kad pradėjo rašyti, net dėti nuotraukas, kad "va matai, aname konkurse laimėjo", jo jo, čia gi ta pati moteris"...

arba jei parašys "pažinau, šitą nuotrauka gi narės X, mačiau pas ją namie tokią"

na neišvardinsiu visų atvejų, sakiau, žiūrėsim pagal situaciją.
auroryte
QUOTE(Rustė @ 2008 10 29, 11:47)
čia nekalbama apie nesąžiningumo paviešinimą.

čia eina kalba apie sąžiningai dalyvaujančias nuotraukas.

kaip žaliame konkurse buvo, kad pradėjo rašyti, net dėti nuotraukas, kad "va matai, aname konkurse laimėjo", jo jo, čia gi ta pati moteris"...

arba jei parašys "pažinau, šitą nuotrauka gi narės X, mačiau pas ją namie tokią"

na neišvardinsiu visų atvejų, sakiau, žiūrėsim pagal situaciją.
*

Išvis, painiava kažkokia su tuo viešinimu/neviešinimu. Et.... verysad.gif
Rustė
QUOTE(auroryte @ 2009 02 01, 22:01)
Išvis, painiava kažkokia su tuo viešinimu/neviešinimu. Et.... verysad.gif
*

jokios painiavos.
nereikia rodytis kur nereikia.
jei atsitinka, tai galima nuotrauką pašalinti iš ten , kur rodėtės jei tai buvo pakankamai seniai, bet jūs įdėjote į pačią aptarimų temą tai nepastebėti nebuvo įmanoma...
emrata
Siuo metu vyksta fotokonkursas Pavasario saukliai, kuriame jau bandau ikelti antra nuotrauka, taciau niekaip ju nepatvirtina. Rodos i pavasario tema pataikau (pirmoje foto buvo skrendantys pauksciai, kitoje - tulpes ziedas), visi techniniai reikalavimai atitinka ir pan. Neisivaizduoju kame bedos g.gif
Rustė
QUOTE(emrata @ 2009 03 04, 09:16)
Siuo metu vyksta fotokonkursas Pavasario saukliai, kuriame jau bandau ikelti antra nuotrauka, taciau niekaip ju nepatvirtina. Rodos i pavasario tema pataikau (pirmoje foto buvo skrendantys pauksciai, kitoje - tulpes ziedas), visi techniniai reikalavimai atitinka ir pan. Neisivaizduoju kame bedos  g.gif
*

pirmoji nuotrauka neatitiko temos, antroji buvo su rėmeliu, todėl ir nebuvo patvirtintos mirksiukas.gif
eliukastukas
tikrai kazkaip idomiai su tom 20 zinuciu forume naujokam,idejau savo foto,balsuoti,kazkas gali,kazkas ne g.gif db rasysiu bet ka,kad tik 20 butu bigsmile.gif biggrin.gif
Karbynė
Tik nepersistenkit, kad visiškas spam'as nesigautų, o tai paskui su banu galit vis tiek negalėt balsuot
eliukastukas
QUOTE(Karbynė @ 2009 03 11, 18:26)
Tik nepersistenkit, kad visiškas spam'as nesigautų, o tai paskui su banu galit vis tiek negalėt balsuot
*

o kaip cia imanoma persistengti smile.gif ?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.