Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Paugles seksas su vyresniu
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas psichologei
Pages: 1, 2
agrastiskaaronija
Paugle dukra nutruko - susirado vyresni drauga. Seksas - tik tai jos galvoje. Nesismulkina. Gal kas turejot panasia situacija - kaip elgtis?
inghaar
kokio amziaus?
jausma
JEIGU MERGAITE SUSIDOMEJO SEKSU TAI YRA NORMALU PAAUGLYSTES AMZIUJE , KAIP IR NORMALU, JOG VYRESNIS VYRAS JAI PARODYS DAUGIAU SEKSO GUDRYBIU. KA DARYTI: MANYCIAU PRADETI NUO ATVIRO POKALBIO SU DUKRA, PO TO STENGTIS SUSIDRAUGAUTI, PASIKVIESTI I SVECIUS JOS DRAUGA IR TOLIAU KALBETIS SU JUO: APIE JO KETINIMUS, PLANUS IR T.T
LINKIU SEKMES
<Intraverte>
QUOTE(agrastiskaaronija @ 2007 08 17, 18:54)
Paugle dukra nutruko - susirado vyresni drauga. Seksas - tik tai jos galvoje. Nesismulkina. Gal kas turejot panasia situacija - kaip elgtis?
*

Įdomu būtų sužinoti vyro ir dukters amžiaus skirtumą, prieš ką komentuojant... g.gif smile.gif
jausma
na taip, tai koks tas amzius ?
agrastiskaaronija
Dukrai 15, vyriokui 21. Ivykiai rutuliojasi l. greitai. Pokalbiai aisku buvo, taciau i smegenine ne viskas atiteka. Mes, tevai, juk siuo metu nesam kazkoks demesio vertas autoritetas. Galvoje absoliucios hormonu audros siauteja.
prabegom
QUOTE(agrastiskaaronija @ 2007 09 03, 11:40)
Dukrai 15, vyriokui 21. Ivykiai rutuliojasi l. greitai. Pokalbiai aisku buvo, taciau i smegenine ne viskas atiteka. Mes, tevai, juk siuo metu nesam kazkoks demesio vertas autoritetas. Galvoje absoliucios hormonu audros siauteja.
*

As meginciau tartis su ginekologe (pirkciau konsultacija) ir nuvesciau, kad paaiskintu apie ivairias pasekmes. Mamos neklausys, nes neautoritetas.

O tam vaikinui gal reiketu paaiskinti, kad balansuoja ant nusikaltimo ribos?
ooo
mano manymu, reiketu:
1. isgerti raminanciuju - gal jie dar nieko nedare - juk i galva neilisi 4u.gif
2. nuvesti pas ginekologe del kontracepcijos - paciai dalyvaut nereikia - galit uz duru palaukti 4u.gif ir tempti uz rankos nereikia ir moralu skaityt nereikia arba klausti ginekologes ar vis dar turi ta plevele schmoll.gif
3. pasikviesti vaikina savaitgali pietu - tada ir issiaiskinsit, kas per vaikinas ax.gif
galesit ir savo poziuri mandagiai tam vaikinui pasakyti - geriau butu vyriskas pokalbis, jei tevas seimoj yra biggrin.gif po tokio pokalbio kad ir kaip panele nores, vaikinas nedris kisti nagu prie nepilnametes thumbup.gif
jausma
del nusikaltimo nemanau ar kas iseintu nes dukra jeigu myli _ neduos parodymuč manau dar reikia tikrai vyriskai pasisneketi na bandyti susidraugauti o ne priesiskai nusiteikti
Pangasija
man atrodo kad šiuo atveju svarbiau akcentuoti saugų seksą. nes jauni žmonės vitiek padarys kaip jie nori.
jausma
taip apie saugų seksą reikėtų užsiminti, tačiau neįkyriai, nes jeigu ir taip priešiškai nusiteikę, tai vistiek nieko neklausys - savaip darys.
Happymother

Aš apšalus nuo jūsų patarimų. Vos ne toleruot patariat.To betrūko, kad mama paskaičius, vos ne kontracepciją pradės pirkt. Ar ne manot mielosios mamos , kad 15 metų tokie suaugusiųjų žaidimai dar per anksti ?Tai yra visiška nesamonė. Gal jai trūksta iš suaugusiųjų dėmėsio. Aš tą pilnametį vaikiną papurtyčiau. o ne pakviesčiau namo kaip "žentą". Čia ne kas kitas o jūsų nepilnametės dukters tvirkinimas. Jis gali atsakyt pagal įstatymus , o jus atsakot už savo nepilnametę dukterį. Aš nežinau ką aš tokiu atveju padaryčiau.Atimčiau mobilų tel, įveščiau namų areštą. Ar kažką panašaus ar manot , kad tai norma? verysad.gif verysad.gif verysad.gif. Ar aš jau senų pažiurų rizikuoju būti nesuprasta jūsų ir kitų mamų.
Luknė
QUOTE(agrastiskaaronija @ 2007 08 17, 18:54)
*

QUOTE(agrastiskaaronija @ 2007 09 03, 13:40)
*

Kažin kiek patikimų žinių mama turi apie įvykius? Ar neperdeda? Iš kur žinios, kad tik seksas jai galvoje? O kitokių pomėgių ar svarbių sričių nėra? Kiek labai mama nori apsaugoti savo nepilnametę nuo lytinių santykių? Jei tikrai noras didelis ir tai dabar prioritetas, manau tam reikia skirti labai daug laiko. Reikia neskaitant moralų ir nesakant , kad dabar bus taip ir tai, o tiesiog nepastebimai užpildyti dukros dienotvarkę veikla ir kuo daugiau tos veiklos atlikti kartu. Be to mamai reikia išmesti iš galvos mintį, kad ji neturi įtakos savo dukrai, kad padaryti nieko neįmanoma - viskas įmanoma, kai labai nori. Drausti susitikinėti nelabai turbūt pavyks, tačiau tam dienotvarkėje neturi būti labai daug laiko. Svarbu kontroliuoti grįžimą namo sutartu laiku. Jei vaikinui nejauiate palankumo, nepatarčiau kviestis pietų, jie dukrai ims asocijuotis su barniais, arba prasta nuotaika, o gal bus palaikyti pritarimu. Pietų pasikviesite, kai jums bus malonus vaikino svečiavimasis. Manau, kad jį galima sutikti ir ne tik savo namuose, su vaikinu pasikalbėti būtina. Nereikia grasintis teismais, tiesiog žmonės ne visada tikie blogi, kaip atrodo, gal jis visai supras jūsų nerimą ir rasite bendrą sprendimą. 6m nedidelis amžiaus skirtumas, po kokių 5 metų šis vaikinas puikiai tiks į žentus, jei tikrai myli jūsų dukrą jis sutiks palaukti. Aplinkiniais keliais ir dukrai reikėtų įteigti mintį, kad jei iš jos reikalaujama meilės įrodymų - meilės nėra. Suprantu, kad hormonai jai lemia didelį norą skubėti į suaugusiųjų gyvenimą. Bandykite ramiai kalbėti apie tai kaip ji turės auginti vaikelį, kaip tada jaio reikės derinti mokymąsi ir mamaos pareigas (nemoralizuojant, o dalykiškai) nes jokia kontracepcija neapsaugo 100%, nebent susilaikymas.
Na aš kažką panašaus daryčiau. O jei norite nueiti lengviausiu keliu ir dukra nėra svarbiau už jūsų darbą, laisvalaikį ar kitus asmeninius interesus tada nupirkite jai kontraceptikų ir prezervatyvų apsisaugosite nuo anūkų... Jums bus patogu gyventi.
benek
QUOTE(Happymother @ 2007 09 11, 10:03)
Aš apšalus nuo jūsų patarimų. Vos ne toleruot patariat.To  betrūko, kad mama paskaičius, vos ne kontracepciją pradės pirkt. Ar ne manot mielosios mamos , kad 15 metų tokie suaugusiųjų žaidimai dar per anksti ?Tai yra visiška nesamonė. Gal jai trūksta iš suaugusiųjų dėmėsio. Aš tą pilnametį vaikiną papurtyčiau. o ne pakviesčiau namo kaip "žentą". Čia ne kas kitas o jūsų nepilnametės dukters tvirkinimas. Jis gali atsakyt pagal įstatymus , o jus atsakot už savo nepilnametę dukterį. Aš nežinau ką aš tokiu atveju padaryčiau.Atimčiau mobilų tel, įveščiau namų areštą. Ar kažką panašaus ar manot , kad tai norma?  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif. Ar aš jau senų pažiurų rizikuoju būti nesuprasta jūsų ir kitų mamų.
*

Nepritariu ir aš tai minčiai, kad reikia pas ginekologę ir kontraceptikų schmoll.gif 15 os metų mergaitei reikia pirmiausia užaugti. Nežinau ką daryčiau, bet vedimas pas ginekologę, man lyg palaiminimas lytiniam gyvenimui.. Gal mamai reikia išsiaiškinti, kaip toli nuėję santykiai, nors vargu ar dukra pasakys. Bet pabandykit gražumu. Draudimas ir uždarymas - nepadės, daug yra pavyzdžių.
Putlutė
noreciau patarti mamai-man paciai buvo gana panasi situacija..draugavau su vyresniu vaikinu,tik man tuo metu buvo 15m,o jam 19m..nu ir ka jus manot?mama visais budais mane bande su juo isskirti.as nekalta,kvailute,o jis toks vyriskas,grazus,visos mergos man pavydejo,dusaudavo(kai ji pamatydavo) biggrin.gif aisku isauso ta diena,kai jau reikejo kaip ir myletis..draugavom 3men..buciavoms ir t.t....bet daugiau-nieko.kazkaip tuo ir baigem.kas buvo toliau?jis mane po poros dienu paliko..o jau uz savaites turejo kita doh.gif
galiu pasakyti tik,kad dukrai toks amzius kai ji vargiai klauso tevu..reikia leisti jai paciai apsispresti,susivokti-ar tikrai nori savo skaistybes zieda(nu ir issireiskiau biggrin.gif blush2.gif )atiduoti siam vyrui,jei taip...kaipgi mes galime tuomet ja sulaikyti? g.gif
... svarbiausia,kad saugotusi.
Luknė
QUOTE(Putlutė @ 2007 09 12, 16:56)
noreciau patarti mamai-man paciai buvo gana panasi situacija..draugavau su vyresniu vaikinu,tik man tuo metu buvo 15m,o jam 19m..nu ir ka jus manot?mama visais budais mane bande su juo isskirti.as nekalta,kvailute,o jis toks vyriskas,grazus,visos mergos man pavydejo,dusaudavo(kai ji pamatydavo) biggrin.gif aisku isauso ta diena,kai jau reikejo kaip ir myletis..draugavom 3men..buciavoms ir t.t....bet daugiau-nieko.kazkaip tuo ir baigem.kas buvo toliau?jis mane po poros dienu paliko..o jau uz savaites turejo kita doh.gif galiu pasakyti tik,kad dukrai toks amzius kai ji vargiai klauso tevu..reikia leisti jai paciai apsispresti,susivokti-ar tikrai nori savo skaistybes zieda(nu ir issireiskiau biggrin.gif  blush2.gif )atiduoti siam vyrui,jei taip...kaipgi mes galime tuomet ja sulaikyti? g.gif
... svarbiausia,kad saugotusi.
*

blink.gif Tu manai jis tavęs būtų nepalikęs kai būtų pasiėmęs ko norėjo??? Tau reikalingas žmogus kuris palieka vos nustoji jam būti naudinga, vos pasielgi ne pagal jo dūdelę? Norėtum šokinėti apie tokį visą gyvenimą? Dėkok Dievui, kad greit pasimatė, kas per fruktas, o būtum sėdėjusi viena su jo vaiku ir džiaugusis, nuo kokio nuostabaus pastojai ir kokią laimę trau suteikė padovanojęs savo vaikiuką, kurio jam nei iš tolo nereikia, nes ne tam tave mergino, meilės tarp jūsų juk nebuvo, nes būtų mokėjęs palaukti.
Putlutė
QUOTE(Luknė @ 2007 09 12, 17:08)
blink.gif Tu manai jis tavęs būtų nepalikęs kai būtų pasiėmęs ko norėjo??? Tau reikalingas žmogus kuris palieka vos nustoji jam būti naudinga, vos pasielgi ne pagal jo dūdelę? Norėtum šokinėti apie tokį visą gyvenimą? Dėkok Dievui, kad greit pasimatė, kas per fruktas, o būtum sėdėjusi viena su jo vaiku ir džiaugusis, nuo kokio nuostabaus pastojai ir kokią laimę trau suteikė padovanojęs savo vaikiuką, kurio jam nei iš tolo nereikia, nes ne tam tave mergino, meilės tarp jūsų juk nebuvo, nes būtų mokėjęs palaukti.
*

tuo metu as jam tikrai jauciau siltus jausmus,nesakau,kad mylejau ax.gif taip pat nesakau,kad jis buvo doras,geras ir pavyzdingas vaikinas,kaip tik norejau pabrezti,kad dazniausiai vyresniems reikia nekaltu mergyciu su kuriom pazaidzia ir numeta i sali...buciau davus ar nedavus,tai dabar jau nesvarbu,bet labai dziaugiuosi,kad tada jam atsakiau ir praradau nekaltybe su tikrai brangiu ir tikrai mylimu zmogumu. 4u.gif
Pangasija
QUOTE(Happymother @ 2007 09 11, 09:03)
Aš apšalus nuo jūsų patarimų. Vos ne toleruot patariat.To  betrūko, kad mama paskaičius, vos ne kontracepciją pradės pirkt. Ar ne manot mielosios mamos , kad 15 metų tokie suaugusiųjų žaidimai dar per anksti ?Tai yra visiška nesamonė. Gal jai trūksta iš suaugusiųjų dėmėsio. Aš tą pilnametį vaikiną papurtyčiau. o ne pakviesčiau namo kaip "žentą". Čia ne kas kitas o jūsų nepilnametės dukters tvirkinimas. Jis gali atsakyt pagal įstatymus , o jus atsakot už savo nepilnametę dukterį. Aš nežinau ką aš tokiu atveju padaryčiau.Atimčiau mobilų tel, įveščiau namų areštą. Ar kažką panašaus ar manot , kad tai norma?  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif. Ar aš jau senų pažiurų rizikuoju būti nesuprasta jūsų ir kitų mamų.
*

taip, 15 metų labai anksti ir tikrai dar nereikėtų. bet reikia žiūrėt realybei į akis. seksas -- ne toks dalykas kurį uždrausi. nebent vedžiotum dukrą už rankos 24 val. per parą. o jei paauglė dar ir užsispyrus, tai dar padarys "ant zapadlo". ir ką tada?
telefono atėmimas ką nors pakeis kai jau bus po fakto?
šiaip jei dukra visą laiką buvo auklėjama tinkamom vertybėm ir turi galvą ant pečių, gal nesukvailios.
o su vaikinu pasikalbėt reikia. nei į žentus imt, nei purtyt. tiesiog pabendraut, susipažint, duot suprast ko iš jo tikitės. kai kurie bernai bijo šnekų su tėvais kaip velnias kryžiaus. gal paskui paskpruks ir nenorės su jūsų dukra reikalų turėt.
beje, šiandien lietrytyje straipsniukas yra labai į temą.
Svasti
Mano vyro broliui 20 metų, jis irgi draugauja su penkiolikmete. Meilė didžiulė ten tarp jų g.gif Bet tą panelę tėvai griežtai prižiūri, jis gali ateiti pas ją į namus tik tuomet jeigu tėvai leidžia ir jeigu jie yra namie, tai nelabai ką uždrausto jie ten gali ir nuveikti. Užtat visą dieną ištisai susirašinėja SMSais doh.gif Aišku, gerai, jeigu vaikai tėvų klauso...
konfiguracija28
Man irgi panaši situacija buvo. Man buvo 17 draugui 28. Tevai bandė visaip išskirti sakydami " ar tarpkoji panizo " . draugavom pusę metų, pykausi su tėvais, lakščiau į pasimatymus slapčia, bet sekso tarp mūsų nebuvo, nors tėvams atrodė, kad jam tik tai ir terupi. Ir aš gerbiau šitą žmogų už tai, kad jis suprato, kvietėsi mano tėvai jį ir pietų ir vakarienės, bet darėm taip kaip norėjosi mums.
O šituo atveju manau, kad tikrai seksas nėra toks dalykas, kurį uždrausi, tai jei galima apsaugoti vaiką nuo nelaukiamų pasekmių tai geriau tą padaryti. Jei ne dabar tai ateityje tikrai pravers.
Athena
Perskaičiau pavadinimą ir pagalvojau, kad apie kokį rimtą vyrą kalba bus, o čia toks pats vaikas, kaip ir dukra bigsmile.gif Nereikia isterijų, draudimų, geriau susipažinti su vaikinu ir pagrįstai daryti kažkokias išvadas apie jį.
jausma
bet isisaiskinti ka jis galvoja tai verta nes "panesios"kaip kojine ir pames.
paprastas
As su drauge suspazinau,kai jai buvo 16. Tevai griezti. Bet kadangi suprast nenorejo,tai taip ir liko su savo naiviu tikejimu,o mes elgemes kaip mums reikejo. Taigi savo vaikui nedrausciau,o apie sauguma geriau pakalbeciau ir tuo klausimu padeciu.Aisku,sudetinga tai,kai metu tik 15,nu bet kasbelieka.
Happymother
QUOTE(paprastas @ 2007 09 24, 20:52)
As su drauge suspazinau,kai jai buvo 16. Tevai griezti. Bet kadangi suprast nenorejo,tai taip ir liko su savo naiviu tikejimu,o mes elgemes kaip mums reikejo. Taigi savo vaikui nedrausciau,o apie sauguma geriau pakalbeciau ir tuo klausimu padeciu.Aisku,sudetinga tai,kai metu tik 15,nu bet kasbelieka.
*

Ką apie tai dabar galvoji? Siaubas. Koks saugumas gali būt.Per daug pavojingi žaidimai tokiam amžiuje. Vien psichologiškai savęs vertei ir pan.
Domcė
Happymother,
ne taip čia viskas paprasta,kaip atrodo ....
Atimti,nubausti,prisirišti...... tai tikrai nėra tinkami problemos sprendimo būdai.....
Išmėginta.
Ir kuo labiau mes tą savo paauglę spaudžiam ir rėminam,tuo labiau ji šiaušiasi ir prieštarauja.....ir...kas baisiausia tik sužadinam neapykantą sau.....

Kai buvo vaikai maži,gal ir aš būčiau taip kalbėjus.... ir,beje,galvojus... ax.gif
Bet dabar,kad ir kaip būtų sunku,turiu pritarti tai nuomonei,kad reikia pasikviesti tą vaikinuką (beje,ne toks jau jis vaikas.... aš tokio amžiaus jau pati vaikų turėjau....) ir mėginti su juo susidraugauti.....
Manau,kad pasitikėjimas ir geri santykiai su juo padarys žymiai daugiau,nei dukros muštras..... mirksiukas.gif

O ar tikrai ten tos mergaitės galvoje vien tik sexas..... gal tik smalsumas?
jausma
O KAIP JI MOKYKLA AR LANKO? AR TURI GERIAUSIA DRAUGE AR SU JA KALBEJOTE?
Aquarelle*
Seksas jei ne mergaitės galvoje, tai vaikinuko galvoje tikrai. 4u.gif
Taip esame sutverti. Manau kad rizika didelė.
O susikalbėt su tokio amžiaus mergytėm žinau kaip sunku, pas pačią 16 metelių bėgioja, tai šen tai ten.... Vis tikina viską žinanti, viską suprantanti, nubrėžusi ribą ir t.t
Tikrai sunku, neramu dėl tų vaikų.Juk mamos esame smile.gif
Pangasija
QUOTE(Happymother @ 2007 09 24, 21:54)
Ką apie tai dabar galvoji? Siaubas. Koks saugumas gali būt.Per daug pavojingi žaidimai tokiam amžiuje. Vien psichologiškai  savęs vertei ir pan.
*

nueikit į "Vyrai ir moterys" ir ten yra eilė temų apie pirmą kartą ir nekaltybės praradimą. daug moteriškių skelbiasi TAI padariusios dar paauglystėje kaip "zapadlo" savo griežtiems tėvams ir nelabai dėl to gailisi. labiau gailisi jeigu su tuo bachūru vėliau rimti santykiai nesigavo.
jausma
oi baisu ir pagalvoti kai prasideda kerstas tevamsšššmaniske irgi auga _ jau dabar bijau kas gali buti, bet kaip uzkirsti tam kelia?
Happymother

Manau kiekvienas turi teisę išsakyti savo nuomonę. Man atrodo teisinga mokyti vaiką vertybių. Tai yra neįkainuojama patirtis. Ir nereikia man eiti į skyrelį vyrai ir moteris , kad sužinočiau kas ir kaip. Tikrai neeičiau kompromisą su blogu poelgiu. Per didelis norėjimas kai kurių uždraustu dalykų rodo mūsų spraga bendravime ar kur kitur. Vaikas tikrai nedarys zapadlo tėvams jai jis gerbs savo tėvus.Ir mokės išlaukti iki tam tikro laiko. Jai tėvai ir vaikai turės ryšį. Matai kai kurių čia pasisakiusiųjų moterų ir mano kardinaliai skiriasi požiuris į šeimą. Visuomėnė bando jai nesusitaikyti , bet jau toleruoti.Bet manau ,tai žiauriai klaidingas žingsnis.
Mama liala
QUOTE(Happymother @ 2007 09 11, 10:03)
*

DARYK NEDARIUS LAIKYK NELAIKIUS-TOKI REIKALIUKA VISTIEK RAS KAIP PADARYTI doh.gif REIKIA KALBETI APIE TAI O NE DRAUSTI NES NUO DRAUDIMO TIK DAUG DAUGIAU BEDU PASIDARO.TARKIM MERGAITE PASTOS BET IKI PASKUTINES MINUTES BIJOS PASAKYTI ARBA DAR BLOGIAU PAS KOKIA SARLATANE VALYMA PASIDARYS-TADA JAU BEDU SU SVEIKATA BUS MILIJONAS.AS IS SAVO PATIRTIES GALIU PASAKYTI, KAI BUVAU 15 ISIMILEJAU IKI AUSU-TEVAI APIE DRAUGYSTE ZINOJO IR NIEKAS NEDRAUDE TIK VISKA PAAISKINO IR MAN IR DRAUGUI APIE PASEKMES IR GALIMAS PROBLEMAS IR KA OGI NIEKO TARP MUSU NEBUVO IR TAI PARAGAVAU TIK SUKLAUKUS PILNAMETYSTES, O VA DRAUGEI BAIGESI LIUDNIAU JA LAIKE ,NELEIDO IR KA -OGI REZULTATAS JOS BERNIUKUI 8 METAI JAI 22 doh.gif IR TIK TODEL KAD BUDAMA 13 MNIEKO NESUPRATO NIEKS JAI NEAISKINO.TAIP KAD MANAU REIKIA KALBET IR DRAUGA PRIIMT TADA IR DUKRA KITAIP SU TEVAIS BENDRAUS IR GAL GERIAU KAI JIE NAMUOSE BUS TEN KUR YRA TEVAI NEGU SLAPCIA SLAPSTYSIS PARKUOSE MISKELIUOSE IR T,T
Pangasija
QUOTE(Happymother @ 2007 09 27, 13:06)
Manau kiekvienas turi teisę išsakyti savo nuomonę. Man atrodo teisinga mokyti vaiką vertybių. Tai yra neįkainuojama patirtis.  Ir nereikia man eiti į skyrelį vyrai ir moteris , kad sužinočiau kas ir kaip. Tikrai neeičiau kompromisą su blogu poelgiu. Per didelis norėjimas kai kurių  uždraustu dalykų rodo mūsų spraga bendravime ar kur kitur. Vaikas tikrai nedarys zapadlo tėvams jai jis gerbs savo tėvus.Ir mokės išlaukti iki tam tikro laiko. Jai tėvai ir vaikai turės ryšį.
*

būtent. o jeigu vaikas kerštauja tėvams ir daro zapadlo kenkdamas sau (tas galioja ne tik ankstyvam seksui), tai rodo kad toj šeimoj kažkas labai stipriai netvarkoj.
Princi
QUOTE(Happymother @ 2007 09 27, 14:06)
Manau kiekvienas turi teisę išsakyti savo nuomonę. Man atrodo teisinga mokyti vaiką vertybių. Tai yra neįkainuojama patirtis.  Ir nereikia man eiti į skyrelį vyrai ir moteris , kad sužinočiau kas ir kaip. Tikrai neeičiau kompromisą su blogu poelgiu. Per didelis norėjimas kai kurių  uždraustu dalykų rodo mūsų spraga bendravime ar kur kitur. Vaikas tikrai nedarys zapadlo tėvams jai jis gerbs savo tėvus.Ir mokės išlaukti iki tam tikro laiko. Jai tėvai ir vaikai turės ryšį. Matai kai kurių čia pasisakiusiųjų moterų ir mano kardinaliai skiriasi požiuris į šeimą. Visuomėnė bando jai nesusitaikyti , bet jau toleruoti.Bet manau ,tai  žiauriai klaidingas žingsnis.
*

Pritariu Happymother.
Mano dukrai greit bus 15. Auklėjam ją katalikiška dvasia, nuo mažens skiepydami krikščioniškąsias vertybes. Ir tai nereiškia, kad draudžiame jai daugelį dalykų, nes daugelis mąsto, kad Dievas tik atima, bet ne duoda. Mokome ją rinktis, kas- gera, o kas- bloga. Be to, jos dienotvarkė užpildyta, ji lanko muziką, dainavimo būrelį.. Mes ne tik su ja nemažai bendraujame, bet ir savo pavyzdžiu liudijame, kada žmogus laimingas.
Taigi, daug kas priklauso nuo šeimos. Šeima- didelis turtas ypač šiais laikais, kai skyrybos tapo vos ne kasdiena.

Nemokykime dukterų tapti prekėmis. Kaip kažkas pasakė- ant galvų prezervatyvo neužmausim.

jausma
bet gi reikia pagalbos ir kai seimoje ne viskas tvarkoj... taiogi jeigu viena mama stengiasi o tevas ne - tai juk vienas kitam priestarauja - tuomet vaikas nezino ko klausytis - ka tada daryti?
Happymother
Reikia bandyk ieškot konpromiso tarp sutuoktinių . Ir būti nepalaužiami. Nes vaikai gali labai būti gudrūs ir gali pasinaudot , kad jus su sutuoktiniu nesutariat. Svarbiausia neužmerkti akių . Tegu žino , ką ju apie tai galvojat. Stenkitės užmegsti kontaktą su vaiku. Jo nesmerkti daugiau dėmesio skirti o kaip prasideda kažkokie įsimylėjimai.Paremti leisti išsikalbėti, palaikyti, neteisti. išdėstyti, kas jums svarbu. Tiems santykiams turi jaunimas subręsti ir reikia išmokint ,pasakyti ne. Išsaugoti savo garbę orumą . Manau ,kad tai yra labai svarbu.
Pangasija
nenoriu nieko gąsdint, bet tenka nuolat girdėt ir perskaityt tokių dalykų, kaip paauglių tarpe atseit "nekaltybės saugojimo sumetimais" praktikuojamas petingas, oralinis seksas ir panašiai.
tai va klausimas -- ar tinkamai vaikai tas vertybes supranta?
_Feja_
Na gal as papasakosiu is savo patirties.. gal kuri mamyte pasinaudos..

Susiradau vaikina pries pat savo 16ta gimtadieni. Jis uz mane 3 metais vyresnis. tevai labai gerai suzaide taktinius manevrus smile.gif

Aiskinau tevam, kad dabar praktiskai visos drauges turi vaikinus, o sitas mielas, geras, jau beveik metus pazistu.. ir t.t. ir pan. Tevai ne tik kad nepriestavo bet dar ir pritare rolleyes.gif sudare salygas susitikinet musu namuose, ir netrukdydavo kad ir kiek laiko praleisdavom kartu. Jei eidavau kur i gimtadieni (na taip budavo gal 3-4 kartus per metus) leisdavo vos ne su salyga, kad ir jis eis su manim.

Senesniu paziuru mamytes dar nesibaisekit smile.gif beje mano teveliam jau buvo virs 50 tuo metu.

Visas imantrumas tame, kad su manim kalbejo ne tik mama, bet ir tetis. Tiesa sakant jo zodziai man istrigo taip giliai, kad atsimenu ir vadovaujuos po siai dienai smile.gif taigi jis man pasake, kad jei vyras reikalauja jam atsiduot, itikineja ir t.t., jis nemyli, nes jei myletu jam labiau rupetu ko noriu as.. Taip pat pasake, kad esu nors ir protinga, bet jauna, o jei atsiduosiu jam ir kad ir po keliu metu nuspresiu susirasti kita drauga, tas kitas i mane ziures "ne pirmas ir ne paskutinis'. Visi sako dabar kad nekaltybe nesvarbu ir t.t. taciau vyrai noredami rimtu santykiu ieskosi rimtu merginu, kitomis tiesiog pasinaudoja ir jas palieka.Taip pat sake kad jis zino, kaip vaikinai ziuri i merginas, nes ir pats yra vyras.
Sudare salygas susitikineti namie, jie isvenge to baiminimosi "kur esu ir ka darau". Buvimas namie, kai dar yra ir tevai, neleido jaustis laisvai, tuo paciu siek tiek suvarzydami nekaltybes praradimo galimybes.

Kai po kurio laiko pradejo vaikinukas mane itikinet pasimylet, man galvoje skambejo zodziai "as per jauna, jis neturi teises is manes reikalaut atsiduot jam". Prabuvom su juo 1.5 metu ir jis manes negavo, na taip pasibuciuodavom, pasiglamonedavom, bet toliau nejom - neleidau. Siandien tuo dziaugiuos.
Princi
QUOTE(Dios @ 2007 10 02, 17:57)
nenoriu nieko gąsdint, bet tenka nuolat girdėt ir perskaityt tokių dalykų, kaip paauglių tarpe atseit "nekaltybės saugojimo sumetimais" praktikuojamas petingas, oralinis seksas ir panašiai.
tai va klausimas -- ar tinkamai vaikai tas vertybes supranta?
*

Jei tėvai vaikui sako- nerūkyk, bet patys rūko; sako- nevok, o patys vagia; nemeluok, bet patys meluoja ir pan., tai vaikas, matydamas tokį tėvų gyvenimą, kalbų neklausys.
Apie vertybes reikia vaikui ne kalbėti, bet gyvenimu jas liudyti. Nauda tikrai bus daug didesnė. Taigi, vistiek grįžtam prie šeimos. Nuo čia viskas prasideda. Gal tik kai nesiseka, tai nenorim pripažinti savo kaltės ir kaltinam kitus verysad.gif
Pangasija
QUOTE(Princi @ 2007 10 05, 21:14)
Jei tėvai vaikui sako- nerūkyk, bet patys rūko; sako- nevok, o patys vagia; nemeluok, bet patys meluoja ir pan., tai vaikas, matydamas tokį tėvų gyvenimą, kalbų neklausys.
Apie vertybes reikia vaikui ne kalbėti, bet gyvenimu jas liudyti. Nauda tikrai bus daug didesnė. Taigi, vistiek grįžtam prie šeimos. Nuo čia viskas prasideda. Gal tik kai nesiseka, tai nenorim pripažinti savo kaltės ir kaltinam kitus  verysad.gif
*

tas tiesa, bet reikia nepamiršt, kad tokio amžiaus žmogus jau renkasi pats. o pakankamai dažnai vaikai pasirenka visai priešingai, negu tėvai auklėjo. ir nebūtinai iš piktos valios, tiesiog noras pasijaust savarankiškiems, ar labiau šiuolaikiškiems. šeimos įtaka stipriausia, bet ne visagalė.
o tą dalyką ką rašiau dėl oralinio sekso, tai tiesiog pavyzdys kad taip, supranta jaunimas kad nekaltybę reikėtų saugot, bet nesupranta kažko kitko labai svarbaus.
Princi

pasirenka priešingai, nes paauglystėje jie, kaip žinom, dar ieško savo tapatybės, kas jie tokie. Pasielgia priešingai, bet širdyje žino, kad daro blogai. tiesiog mums, tėvams, reikia būti kantriems smile.gif
O labai blogo dalyko tikrai negalėtų padaryti jei būtų tinkamai auklėjami ir gerbtų savo tėvus.
jausma
na jau vien tik nuo sios temos paskelbimo praejo nemazai laiko ir nieko neatsitiko?
simacabana
hmm. oj.. va sita problema ir man gerai zinoma. buvau 16 o jam netgi 28 ir ka jus manot? buvau naivi. pribure visko, prisnekejo... ir pasigulde... esu ir is geros seimos ir gerai aukleta... o kartais uztenka pasijausti trokstama ir nebeatsispirsi... o vaikinas grazus.. sportiskas.. bet buvo matyt ir pas mane to noro. jei nebuciau norejus nebuciau pasidavus . taigi isvada. viskas priklauso ne nuo tevu o nuo paciu zmogeliu.
jausma
na taip labai sunku atsispirti pagundoms.
Pangasija
QUOTE(simacabana @ 2007 11 03, 18:54)
hmm. oj.. va sita problema ir man gerai zinoma. buvau 16 o jam netgi 28  ir ka jus manot? buvau naivi. pribure visko, prisnekejo... ir pasigulde...  esu ir is geros seimos ir gerai aukleta... o kartais uztenka pasijausti trokstama ir nebeatsispirsi... o vaikinas grazus.. sportiskas..  bet buvo matyt ir pas mane to noro. jei nebuciau norejus nebuciau pasidavus . taigi isvada. viskas priklauso ne nuo tevu o nuo paciu zmogeliu.
*

drinks_cheers.gif va būtent. paauglys jau sugeba mąstyt ir sprendimus priimt savarankiškai. nesvarbu ar teisingai, bet pats. o jei dar bachūras gražus, moka pačiulbėt, o tėvai senamadiški ir nuobodūs... ko dar reikia...
simacabana
taigi kad... man tai cia tokie pasisakymai kad jai tik seksas galvoj tai ziaurus. ar brangioji mamyte ilindo i galva, kad zino kas toj galvoj?
Astoma
NEJUOKINKIT "SEKSAS TIK JOS GALVOJ" lotuliukas.gif AR JI JUMS TAIP SAKE, AR TIK CIA PATI ISMASTET?
jausma
tongue.gif
mergyna su sijonu
galiu pakalbeti is savosios "varpines". kai man 16 buvo susipazinau su 22 m.vaikinu. tevam aisku dar pamelavau kad jaunesnis,bet uzdraude draugystes,nes"ir tau ir jam tik seksas galvoj,pasinaudos ir pames".nieko panasaus,iki pilnametystes nesimylejom,esam ar ir dabar kartu.o matydavomes paslapciom,kol nepilnamete buvau,ens tevai,ypac motina,senamadiska. ir vertybes seimoje yra,ir auklejo mane tikrai gerai.bet nesuprato,akd zmones gali,kad ir budami jaunais,rinktis..nesakau kad reikai sakyt"dukra,imk prezikus,eik apturek nakti ir nakvok pas ji",bet nebereikia buti naiviais,kad pasakius"negalima" paauglys ims ir paklausys.visiems reikia aiskumo,reikai argumentu ir isitikinimu.beto su palaikymu ar pasisnekejimais atvirais bus zymiai lengviau
jausma
gerai kai paaugliai šnekasi su tėvais apie tokius dalykelius bet juk dažniausiai semiasi patirties iš interneto iš draugų o ten juk visko pilna.
Astoma
drinks_cheers.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.