Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Lėliukas "sėdi": cezaris ar natūralus gimdymas
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Gimdymas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
Momo
Gal yra mamu, kuriu leliukas iki pat galo taip ir neapsiverte galva zemyn? Manasis butent toks uzsispyrelis smile.gif Jau baigiasi 38a savaite, o jis sau sedi patenkintas. Nepadejo nei pratimai, nei ikalbinejimai. Gydytojai, akuseres kaip susitare sako, kad normaliai gimdyti per didele rizika. Vienoj knygoj radau parasyta, kad cezario pjuvis butent dazniausiai ir daromas todel, kad vaikelis neapsivertes.
Gal zinote, kur galeciau rasti daugiau informacijos apie tai? Beja, as pati esu gimusi atvirksciai smile.gif
RebekaG
Berods siandien "Mazylyje" skaiciau, kad tokius vaikiukus galima apversti. Bet ten veiksmas vyko Amerikoje.
Taurė
as nesutikciau gimdyti atvirksio vaiko ne uz ka  :-/
Momo
Na va, pirmadieni jau pamatysiu savo leliuka biggrin.gif, nes anksti ryta planuojamas Cezario pjuvis. Bus lygiai 39 savaites.
Smurka
Ka turesi, Momo, jau zinai?
Momo
[quote]Ka turesi, Momo, jau zinai?[/quote]

Tikriausiai berniuka, gan aiskiai demonstravo savo turta, kai tyre ultragarsu smile.gif Gydytoja sake, kad ten tikrai nevirkstele biggrin.gif
Rimaiste
Nu suprantu, kad jums, moteriskes, jau per velu,  bet ateiciai. Mano mazius irgi kuri tai laika tupejo pilvelyje. Kai artejo lemiama riba iki kada "turetu" apsiversti (esu girdejusi, kad kai kurie leliukai apsivercia tik likus kelioms valandoms iki gimdymo), man gydytojas pasiule padaryti toli pratimuka. Ryte, atsibudus nesikelti is karto, o apsiversti ant kito sono, suskaiciuoti iki 10, tada ant kito sono, vel skaiciuoti iki desim ir taip desimt kartu. Maniskiam padejo smile.gif Matyt uzsupau as ji ten, tai nusprende galva zemyn nuleisti ;D Sako cia toks senovinis pribuveju metodas vaikus zemyn galva apversti.
anna
aciu labai,reiks gal ir man taip pabandyt jei ka,nes kol kas man patenkintas spardo slapimo pusle ir net nezada verstis  :D
na dar aisku ne velu,man 26,bet jau gydytoja uzsimine apie kelis pratimukus,na ji man patare paklupet ant keliu ir ranku,kad pilvas pakabotu taip..tai jei ka reik bandyt kazka daryt,nes labai jau noreciau naturaliai gimdyt..
Gudra
Antakalnio klinikose yra sena gydytoja-akusere, kuri apvercia maziukus rankomis. Visas procesas trunka gal kokia puse minutes smile.gif
Mano draugei ji apverte maziule, kai jokie pratimukai nepagelbejo.
anna
oje ohmy.gif
tai gal galetum pasakyt tos gydytojos pavarde, na jei prireiks ateity,nes ka galiu zinot,gal ir maniskis nenores aukstyn galva stovet  ;)
VaidaI
anna, dar nepergyvenk, 26 savaites -dar tikrai apsivers.Va, maniskis irgi sedejo, bet 33 savaiciu apsiverte, nors pratimus dariau ir baseina lankiau, nezinau, gal padejo....
Shirshe
anna, Tu tikraj nepergyvenk-mano uzsispyrelis apsiverte tik 36 savaite. Siaip, nereikejo jokiu pratimuku nieko-matyt pagalvojo, kad neverta sedet, o reik ruostis keliaut i pasauli kajp priklauso:)
anna
sveikinu Momo  :D tave ir mazuliuka  :D aukit sveikuciai diduciai  ;D

beje,jei ne paslaptis kur gimdei,nes man turbut irgi gali tekt daryt Cezari,tai dar nezinau kur  :-/
Momo
Aciu uz sveikinimus ir gerus palinkejimus smile.gif
Kol kas viskas puiku, neskaitant pradzioje buvusiu problemu su maitinimu ir uzsitesusios naujagimiu geltos. Mano Juliukas turbut buvo ramiausias vaikas visam naujagimiu skyriuj, pirma naktis namie irgi buvo labai tyli.
Taure, is keliolikos naujagimiu ligoninej tebuvo vos pora mergaiciu. Po kiekvieno naujo gimdymo seseles atsidusdavo : "Ech, ir vel berniukas..."
Anna, gimdziau toli, Vokietijoj, nedidelej ligoninej. Daryk pratimukus, gal tavo leliukas dar apsivers. Nors kartais Cezario pjuvis ir geriau, negu komplikuotas iprastinis gimdymas, po kurio vis tiek gali tekti daryti operacija su narkoze. Ligoninej buvo moteru, kurios netgi man pavydejo, kad taip lengvai ir greitai viskas, nors po operacijos atrodziau gana liudnai.
Puuga
Sveikutes,
Ar liepia gimdyti paciai, jei 2.gif neapsivertes ar iskart daro cezari. Ruosiuosi gimdyti arba Mazylyje arba klinikose Kaune.
Song
Viskas priklauso nuo gydytojos-as pirma nesiojau sedinti, ir jei nebutu "tupejes"-kojytes i prieki, daktare butu leidusi gimdyti paciai. Bet: nezinau, ar tai gerai-gimdyti paciai sedmenine pirmeiga g.gif Vien tai, kad gimdymas garantuotai ilgesnis, sunkesnis (uzpakaliukas minkstesnis uz galvyte, todel viskas vyksta leciau, nera tokio spaudimo i gimdymo takus) ir zymiai didesne rizika leliukui. Visos norim, kad vaikuciams butu geriau, apie tai ir reiketu pasisneketi su gydytoja. Jei dar nesusitarusi, paieskok daktares smile.gif .

Perskaiciau sioj temoje apie vaikuciu atsukimus i "normalia" padeti-kiek zinau, siuolaikine akuserija tokiais dalykais neuzsiima, tai labai pavojinga tiek mamos, tiek vaiko atzvilgiu sad.gif . O ta senoji daktare Antakalnyje-tai tik ji viena tuo ir uzsiimdavo-dar per pratybas, pries kelerius metus mums ja rode kaip neigiama pavyzdi-ko daryti negalima.
Labai graziai pasake mano daktare, kai gimdziau pirma-jei vaikutis apsisuko savo sunkiausia dalimi (galvyte) i virsu-jam taip patogiau ir nereikia stengtis keisti jo pasirinkimo smile.gif . Sekmes.
gabi
QUOTE (song @ 2004 10 02, 15:30)

Perskaiciau sioj temoje apie vaikuciu atsukimus i "normalia" padeti-kiek zinau, siuolaikine akuserija tokiais dalykais neuzsiima, tai labai pavojinga tiek mamos, tiek vaiko atzvilgiu sad.gif . O ta senoji daktare Antakalnyje-tai tik ji viena tuo ir uzsiimdavo-dar per pratybas, pries kelerius metus mums ja rode kaip neigiama pavyzdi-ko daryti negalima.
Labai graziai pasake mano daktare, kai gimdziau pirma-jei vaikutis apsisuko savo sunkiausia dalimi (galvyte) i virsu-jam taip patogiau ir nereikia stengtis keisti jo pasirinkimo smile.gif . Sekmes.

As irgi sutinku su tuo. Turiu dabar patirti. Mano dukryte sedejo ir visai negalvojo verstis zemyn galva, kad ir kokiu pratimu nedariau... Ir gerai kad nesiverte, pasirodo net tokie mazi pilvelio gyventojai yra gudrus - aplink jos kakliuka buvo apsivyniojus virkstele du kartus ir jai verstis butu buve labai pavojinga...
Del gimdymo.... jei svoris didesnis nei 3 kg, gimdyti nerekomenduoja net gydytojai. Siuo atveju reikia galvoti tik apie vaika - rizikuoti ne verta, geriau cezaris.
Man atliko cezari, ir as labai dekinga gyd. Maciulevicienei (Kauno klinikos). Dukryte buvo 4kg80g, turejo nemaza uzpakaliuka biggrin.gif
vilvyt
Mano leliukė taip per visą nėštumą ir nesivertė. Ko tik nedariau. Ir baseinėlį lankiau, spec. pratimėlius dariau, o jos taip ir neapverčiau...(pasirodo, virkštė neleido). Šiaip, labai norėjau gimdyti natūraliai. Nuoširdžiai tam ruošiausi. Įsivaizdavau kaip prasideda sąrėmiai, kaip su vyru važiuojame ir pan. O teko man pačiai nuspręsti ar gimdysiu natūraliai ar norėsiu Cezario. Mat nebuvo 100 proc. indikacijų tam Cezariui (vaikas nei per didelis, nei per mažas, sėdėjo gimdymui patogioje pozoje), tačiau natūralaus gimdymo metu buvo didesnė gimdymo traumų tikimybė (paprasta, kaip išaiškino gydytoja, užstringa galva ir gali vaikas pridusti). Taigi, labai skaudžiai pasirinkau taip vadinamą planinį Cezarį. Vargšas vyras liko pasyvus stebėtojas už stiklo... Tačiau dabar esu labai patenkinta. Liko tik randukas, ant rankų miega puiki, rami mergaitė, o pati likau kaip jaunamartė... Operavo Mažylyje, gyd. Jackonienė, anesteziologė - Čiučiulkienė. Viskas super.
Šoje situacijoje svarbiausia galvoti apie vaiką. Juk neduok Dieve, kokie pridusimai. Vargsi paskiau visą gyvenimą...
traliabum
Maniskis vis dar sedi, tad keliu sia tema i virsu, ar is vis yra gimdziusiu "atvirkstukus" ar tik cezaris? ar yra kam is pradziu leido naturalia bandyt gimdyt ir tik gimdymo eigoj nuspresta daryti cezari ? taip pat idomu pas ka gimdet 4u.gif
pipima
SVEIKOS MAMYTĖS 4u.gif MAN IŠKILO TOKS KLAUSIMAS:NEJAU IŠTIKRO,JEI VAIKUTIS YRA SĖDMENINE PIRMEIGA,T.Y.ATBULOM,YRA DAROMAS TIK CEZARIO PJŪVIS?MANASIS GIMĘS BŪTENT TAIP IR NATŪRALIAI,BE JOKIŲ OPERACIJŲ,TODĖL NORIU SUŽINOTI,AR YRA ČIA DAR TOKIŲ,AR TAI TIKRAI VIENAS IŠ RETESNIŲ ATVEJŲ? unsure.gif
desta
Aš taip pagimdžiau biggrin.gif natūraliai,man ir nedarė operacijos,sakė mažas kūdikis pagimdysi pati ir pagimdžiau smile.gif nors galvojau, kad darys cezario pjūvį,bet dabar ir džiaugiuos, kad pagimdžiau pati smile.gif
aiwa
Pipima, nezinau, kur tu gimdei, bet siais laikais, kai lelius "sedi", tikrai turi buti atliekama cezario pjuvio operacija. blush2.gif g.gif Jei netiki manimi blink.gif , cituoju:

Cezario pjūvio operacija atliekama, kai

negarantuojama, jog natūraliu būdu gims gyvas ir sveikas vaisius ir nebus komplikacijų gimdyvei:

pastovi įstrižinė vaisiaus padėtis;

sėdyninė vaisiaus pirmeiga;

veidinė vaisiaus pirmeiga ir papildomos sunkinančios aplinkybės;

silpna gimdymo veikla ir kitos komplikacijos;

vaisiui gresianti intrauterininė hipoksija (deguonies stygius);

pirmąkart gimdanti vyresnė kaip 30 metų moteris ;

pernešiojimas, užsitęsęs nėštumas;

seniai nutekėję gemaliniai vandenys, užsitęsęs gimdymas, ilgas bevandenis periodas, yra intrauterininės infekcijos pavojus;

įgimti gimdos sklaidos trūkumai (dviragė, balno formos gimda ir kt.);

daugybiniai gimdos gerybiniai navikai - miomos;

gimdos kaklelio randai;

nėščiųjų hipertenzija, sunkiai pasiduodanti gydymui;

kitos sunkios nėščiosios ir gimdyvės ligos (tuberkuliozė, piktybiniai navikai, komplikuotas cukrinis diabetas, kai kurios centrinės nervų sistemos ligos);

Rezus (Rh) konfliktas, esant sunkiai vaisiaus būklei;

stambus vaisius;

apsigimęs vaisius, jei nustatyti apsigimimai koreguojami ir suderinami su gyvybe;

anatomiškai siauras kaulinis moters dubuo;

daugiavaisis nėštumas (kai bijoma, kad esant tam tikrai vaisių padėčiai gimdoje, vaisiai gali susirakinti).

aiwa
Seniau, kartais leisdavo "sedinti" gimdyti, tam reikalui budavo net sugalvota tam tikra vaikio "islaisvinimo" technika, bet siais laikais nelinkstama rizikuot...niu gal..ziuriu, kad tu gimdei 1997.. g.gif
pipima
aiwa,aš ir nesiginčiju,nes man ir visą nėštumą sakė,kad jei vaisius neapsisuks,o apsisukti jis gali ir paskutinę savaitę,-darysim cezarį ir aš jau buvau susitaikius su ta mintim,tačiau atvažiavus gimdyti buvo pasakyta,kad pagimdo kitos,pagimdysi ir tu.Perkirpo per visą ilgį ir pagimdžiau blush2.gif Bet tai buvo prieš 8 metus ir Šilutėj.Gal dabar niekas taip nedaro,bet kaip matai,aš ne vienintelė tokia smile.gif
aiwa
Jezau, kokie ziaurybes doh.gif ...maza uz tai tuos rajono daktarelius..uch.. doh.gif blush2.gif Paziureciau, kaip jaustusi, jei juos taip perkirptu"per visa ilgi" mirksiukas.gif doh.gif ..
pipima
žiūriu,dar ir siauras dubuo įeina į rizikos sarašą,o man kaip tik visą priešgimdyvinį laiką vis kartojo: oi,oi blink.gif kokie siauri tavo praėjimo takai,oi oi blink.gif kaip tu pagimdysi,bet vistiek liepė gimdyti pačiai.
pipima
ir dar kaip "gražiai "susiuvo blush2.gif
pipima
bet Desta tai gimdė pernai,o irgi natūraliai g.gif Vadinasi dar ir dabar tebetaiko tuos pačius metodus.Rašei,kad vaikutis buvo nedidelis.O tas nedidelis tai kiek?Mano svėrė 3,5kg.Gimdymas kuom nors skyrėsi nuo įprastų gimdymų? 4u.gif
desta
Aš gimdžiau Antakalnio klinikose,o 2.gif svoris buvo tik 2840 g.,na šiaip pagimdžiau gana greit,o kuom skiriasi nuo paprasto gimdymo net nežinau,nes tai mano pirmagimė,bet gydytojai sakė, kad labai lengvai viskas praėjo smile.gif
aiwa
Vienzo, TIKRU TIKRIAUSI NIEKSAI doh.gif blink.gif . Daugiau cia ner ka bepridurti schmoll.gif . Nepasiseke tau, pipima, siuo atzvilgiu, tik gerai, kad leliui viskas gerai baiges ax.gif , o juk galejo... blush2.gif blink.gif ..
dange
QUOTE(aiwa @ 2005 07 23, 21:49)
Pipima, nezinau, kur tu gimdei, bet siais laikais, kai lelius "sedi", tikrai turi buti atliekama cezario pjuvio operacija. blush2.gif  g.gif  Jei netiki manimi blink.gif , cituoju:

Cezario pjūvio operacija atliekama, kai 
negarantuojama, jog natūraliu būdu gims gyvas ir sveikas vaisius ir nebus komplikacijų gimdyvei:

pastovi įstrižinė vaisiaus padėtis;

sėdyninė vaisiaus pirmeiga;

veidinė vaisiaus pirmeiga ir papildomos sunkinančios aplinkybės;

silpna gimdymo veikla ir kitos komplikacijos;

vaisiui gresianti intrauterininė hipoksija (deguonies stygius);

pirmąkart gimdanti vyresnė kaip 30 metų moteris ;

pernešiojimas, užsitęsęs nėštumas;

seniai nutekėję gemaliniai vandenys, užsitęsęs gimdymas, ilgas bevandenis periodas, yra intrauterininės infekcijos pavojus;

įgimti gimdos sklaidos trūkumai (dviragė, balno formos gimda ir kt.);

daugybiniai gimdos gerybiniai navikai - miomos;

gimdos kaklelio randai;

nėščiųjų hipertenzija, sunkiai pasiduodanti gydymui;

kitos sunkios nėščiosios ir gimdyvės ligos (tuberkuliozė, piktybiniai navikai, komplikuotas cukrinis diabetas, kai kurios centrinės nervų sistemos ligos);

Rezus (Rh) konfliktas, esant sunkiai vaisiaus būklei;

stambus vaisius;

apsigimęs vaisius, jei nustatyti apsigimimai koreguojami ir suderinami su gyvybe;

anatomiškai siauras kaulinis moters dubuo;

daugiavaisis nėštumas (kai bijoma, kad esant tam tikrai vaisių padėčiai gimdoje, vaisiai gali susirakinti).
*

QUOTE(aiwa @ 2005 07 23, 22:47)
Vienzo,  TIKRU TIKRIAUSI NIEKSAI doh.gif  blink.gif . Daugiau cia ner ka bepridurti schmoll.gif . Nepasiseke tau, pipima, siuo atzvilgiu, tik gerai, kad leliui viskas gerai baiges ax.gif , o juk galejo... blush2.gif  blink.gif ..
*

Supainiotos absoliucios ir santykines Cezario pjuvio indikacijos. Esant pirmosioms vienareiksmiskai atliekamas Cezaris (pastovi įstrižinė vaisiaus padėtis ir kk kitos), kai indikacijos santykines, cezaris atliekamas, kai yra papildoma rizika(pvz sedynine pirmeiga+ numatomas didelio svorio vaisius).
Sedynine vaisiaus pirmeiga nera absoliuti indikacija cezario pjuviui- jei vaikelis nera labai didelis, o moters dubens matmenys pakankami, galima pagimdyti naturaliai. Gydytojai daznai ya linke siulyti planini cezari, kadangi vaikeliui einant galvyte, labiausiai ispleciami gimdymo takai, paprasciau kalbant- kai praejo galvyte, kunelis praeis be didesniu bedu. Kai vaikelis eina sedynele, moters gimdymo takai gali buti nepakankamai isplesti, yra rizika, kad galvyte strigs.
Taigi gimdymo taktika kiekvienu atveju turi buti pasirenkama individualiai. mirksiukas.gif
jėga
QUOTE(dange @ 2005 07 24, 08:58)
Sedynine vaisiaus pirmeiga nera absoliuti indikacija cezario pjuviui- jei vaikelis nera labai didelis, o moters dubens matmenys pakankami, galima pagimdyti naturaliai.
*

Mano draugė prieš 15 metų pagimdė sūnų natūraliai. Pirmeiga - sėdyninė. Išvada - mama visa suplyšus, vaikas gavo išvaržą, ko pasekoje kūdikėliui darė operaciją cry.gif

Kai pati prieš pusmetį atvažiavau gimdyt dvynių, buvau nusiteikus operacijai, nes taip jau buvo žadėta ax.gif Pirmo padėtis - sėdyninė, antrojo - įstriža. Tačiau, skyriaus akušerė, prižiūrėjusi mane, nusprendė, kad galiu pagimdyt pati, nes prieš tai (prieš du metus) natūraliai gimęs mano vaikelis buvo nemažo svorio (4.170 kg) blink.gif Siaubas blink.gif Tai laikai doh.gif Ir ačiū Dievui (ar medicinos politikai g.gif ), kad tokius dalykus sprendžia ne akušerė, o gydytojai 4u.gif Po Cezario operacijos turiu sveikus 2.gif 2.gif
aiwa
Dange, kiek as maciusi musu ligonineje ir kiek zinau is pazystamu, beveik niekas nerizikuoja siais laikais sedinti leliu leisti gimdyti paciai.. blush2.gif ..Juk rizika yra ne maza..tu rasai, kad prie absoliuciu indikaciju yra jei sedynine pirmeiga ir didelis vaisius, tik tuomet yra absoliuti indikacija, o kitu atv santykine. blink.gif Juk visos zinom, kaip buna su tais " numatomais" vaikio svoriais,- sako bus didelis, didelis, o gimsta normalaus svorio, ir atv, kai sako bus didelis, o islenda mazulelis...taip kad tas didelio svorio pridejimas prie sedynines pirmeigos ir tik tuo atveju ipaisymas prie absoliuciu indikaciju, labai jau"slidus " reikalas blink.gif blush2.gif Juk popierizmas lieka popierizmu, o realiai juk viskas buna daznai kiek kitaip mirksiukas.gif .
ziu-ziu
mano pirmagimis taip pat buvo sedimoj padeti..is pirmo liepe pasirinkti cezariui data....Po to dar nusiunte pabandyti apversti...apverte ir po keliu dienu ivyko sukretimas, teko isaukti gimdyma ir po 13 val sunelis gulejo ant mano pilvelio...
taip, kad esu patenkita tuo kad apsejom, be cezario, bet daktarai galejo dar ir palaukti..nes buvo tik 38sav.
Drauges vaikutis apsiverte kelias dienas pries gimdyma...
Kartais daktarai imasi per greito sprendimo...
aiwa
QUOTE(ziu-ziu @ 2005 07 31, 19:35)
mano pirmagimis taip pat buvo sedimoj padeti..is pirmo liepe pasirinkti cezariui data....Po to dar nusiunte pabandyti apversti...apverte ir po keliu dienu ivyko sukretimas, teko isaukti gimdyma ir po 13 val sunelis gulejo ant mano pilvelio...
taip, kad esu patenkita tuo kad apsejom, be cezario, bet daktarai galejo dar ir palaukti..nes buvo tik 38sav.
Drauges vaikutis apsiverte kelias dienas pries gimdyma...
Kartais daktarai imasi  per greito sprendimo...

*

Bet juk tu, ziu-ziu, leliu gimdei ne sedynine pirmeiga g.gif . Siaip jei mazius apsisuka is sedimos padeties i "tradicine"-galvine, nesvarbu, kad ir kelias dieneles pries pat gimdyma, leidzia gimdyti pacioms blush2.gif .
Almuka
maniskis sedejo, todel buvau pries pat termina paguldyta i patologini ir per daktaru konsiliuma manes atsiklause, kaip as noriu gimdyti, kodel noriu operacijos (pati pasirinkau) ir gavau pasirasyti, kad ne be manes taip buvo padaryta. ir aciu dievui. Pries 21m. mano mama pati gavo gimdyti 4kg sedinti broli, sake plyso iki ausu, bet tuo metu pasirinkti niekas nedave. gerai, kad gerai baigesi. mama sako turbut todel, kad pakiso pinigeliu ir iki siol prisimena, kad viskas buvo pasisuke blogaja kryptimi. niekada nesiryzciau sedincio gimdyti pati.
Villma
Gimdyti tureciau po poros savaiciu t.t rugpjucio 19-ta.Tik vakar gydytojas nustate ,kad vaikelio padetis gimdoje netasyklinga t.y i pasauli pasiruoses ateiti kojomis,o ne galva.gydytojas pataria daryti Cezario pjuvi ,sutikau ,nors is tikruju labai noreciau pati ,tuo labiau ,kad visas nestumas buvo sklandus.
Pradejau dometis sia tema ir perskaiciau ,kad taip gime vaikai buna nervingesni ,turi protini atilikima arba buna hiperaktyuvus.Bet galvoju gal darant Cezari tas netures reiksmes vaiko tolimesniam vystymuisi.
Labai prasau atsiliepkit tos kurios gimdet ir auginat tokius vaikucius.
Aciu.
Mažuliukas1
Nurimk,tai tikra nesamonė.Vaiko augimas ir vystimasis nepriklauso nuoi gymimo būdo.Svarbiausia,kad sklandus gimdymas būtų.Aš abu vaikus taip gimdžiau,dvi draugės ir gi.
Jurma
Nepergyvenk 4u.gif , vaikiukui tikrai nieko nebus. Mano vienos pazistamos vaikas irgi ejo kojomis i pasauli tongue.gif . Dabar jau 4 ar 5 metu guvus ir protingas berniukas smile.gif .
Puzin
Na mano vyrelis gime uzpakaliuku ir naturaliai ne cezariu. Kaip tik as labiau nervingesbe nei jis tongue.gif
Nesijaudink viskas bus gerai 4u.gif
negre
QUOTE(Villma @ 2005 08 03, 21:01)
Gimdyti tureciau po poros savaiciu t.t rugpjucio 19-ta.Tik vakar gydytojas nustate ,kad vaikelio padetis gimdoje netasyklinga t.y i pasauli pasiruoses ateiti kojomis,o ne galva.gydytojas pataria daryti Cezario pjuvi ,sutikau ,nors is tikruju labai noreciau pati ,tuo labiau ,kad visas nestumas buvo sklandus.
Pradejau dometis sia tema ir perskaiciau ,kad taip gime vaikai buna nervingesni ,turi protini atilikima arba buna hiperaktyuvus.Bet galvoju gal darant Cezari tas netures reiksmes vaiko tolimesniam vystymuisi.
Labai prasau atsiliepkit tos kurios gimdet ir auginat tokius vaikucius.
Aciu.
*

Man darė cezariuką nes buvo veidinė pirmeiga, tai džiaugiuosi kad viskas taip baigėsi, nes sveiką lelytę turiu ir jokių gimdymo skausmų nebuvo. Moterys pagimdo su sėdynine pirmeiga, bet manau kad yra didesnė vaiko traumavimo tikimybė.
Klim
Mano sūnus gimė užpakaliu į priekį. Gimdymo laukimas kainavo man nemažai nervų, cezario daryti man negalima dėl ankstesnės operacijos (dėl trūkusio apendicito man perpjautas visas pilvas nuo viršaus iki apačios), nebent tik jei jau tikrai niekaip kitaip neišeitų. Bet nervinausi veltui. Gimdymas buvo nerealiai lengvas, vaikas iš manęs iššoko pats, nė pastumti nespėjau. Po mėnesio reikėjo važiuoti pas vaikų ortopedą, kad patikrintų, ar vaikas negavo traumos, bet viskas buvo thumbup.gif Ortopedas pajuokavo, kad futbolą žaisti bernas galės.
Liepa_cia
Sveikos!
As pati pries pora metu pagimdziau mergyte uzpakaliuku i prieki...visiskai naturialiai...gimdymo laikas viso - 3 val....be jokiu nuskausminamu...tik vietinis - nes kirpo...lelytes svoris - 3.5 kg..
Buvo planuotas Cezaris... bet maziuke 3 savaitem anksciau gime....ir kai as atvaziavau i ligonine - buvo jau 8 cm atsidares kaklelis...nu vienzo...per velu cezariui buvo.
Prieme gimdyma nerealus gydytojas - Razumas Vilniaus gimdymo namuose..

As manauir kazkaip....nujauciu kad vaikai gime atbulai - kitokie nei visi...jie lyg pazenklintieji geraja prasme...guvus, protingi, linksmi, bendraujantys. Mano maziuke nuo pat gimimo savo bendraamziu viskuo lenke visais parodymais (na pradedant fiziniais rodikliais - baigiant intelekto vystymusi). Dabar jai 2 metai...sneka kuo puikiausiai nuo metuku! Dabar puikiai skaiciuoja iki 5 - 6 wink.gif
Pagal ugi - 3 metu vaiko issivystymas...
Na bobutes sako kad uzpakaliu i prieki gime vaikai buna labai mylimi priesingos lyties atstovu. smile.gif

Klim
QUOTE(Liepa_cia @ 2005 12 29, 16:27)
....nujauciu kad vaikai gime atbulai - kitokie nei visi...jie lyg pazenklintieji geraja prasme...guvus, protingi, linksmi, bendraujantys.
*

Pritariu. Mano mažiukas irgi labai gerai vystosi, o jau koks linksmutis biggrin.gif Nuolat laimingas, šypsosi viskam kas juda. Labai nuo sesės skiriasi - ta tai rimtuolė kokių maža.
Kuzia
Reiškia dar yra vilties, kad mano leliokas apsivers taip kaip reikia bigsmile.gif . Labai jau nenoriu cezario unsure.gif ...
Daile
Cituoju is literaturos, bei supermamos 34 savaites aprasymo:

(užpakalinis vaizdas), dažnesni nugaros skausmai, gimdymas dažnai užsitęsia ar baigiamas naudojant reples ir vakuumo ekstraktorių...

Mano echoskopo isvadose, parasyta - uzpakalinis vaizdas... g.gif
pradedu nerimauti ir klausiu gal vaikelis gimimo metu apsisuks?
o jei neapsisuks, ar tikrai laukia vakuumas ar reples? verysad.gif

Gal yra mamyciu, kurioms taip pat buvo nustatytas uzpakalinis vaizdas?
astalavista
tik pagimdziusi suzinojau, kad dukryte gime uzpakaliniu vaizdu ir dar virkstele 2 kartus apsisukus apie kakla.bet per gimdyma jokiu repliu neprireike, pats gimdymas ir berods neuzsitese jau taip ilgai.tik man buvo daug plysimu ir kirpimu verysad.gif
Kuzia
Vis dėl to mano vaikis susiprato, kad reikia "teisingai" apsiverst rolleyes.gif . Nors pranašavo, kad dideliam tai sunkoka unsure.gif , kaip ne kaip jau 3300-3400g. 36-tą nestuke.gif savaitę blink.gif .
Onora
o tai ka cia reiskia? kad ne galvyte pirma lenda, o uzpakaliukas?

Daile
Ne, pirma galvyte, tik kunelis atsisukes i mamos pilva, kai turetu buti nusisukes. T.y. nugaryte i mamytes pilva...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.