NoMoKris
2010 08 11, 14:22
QUOTE(maman8 @ 2010 06 20, 13:20) sveikos, labai reikia patarimo . kraustomės į naują butą landsbergio zemkalnio gatvej ir mums reikalingas darzelis, nuo rugsėjo. Kai žiūrėjau internete arčiausiai mūsų "Kregždutė", "Mažylis", "Tukas". Nežinau kurį pasirinkti, gal galit pasidalint patirtimi, kaip maistas darželiuose, auklėtojos, kokų yra būrelių, ar leidžia mamai pabūt iš pradžių kartu su vaiku darželyja, kol pripras . ačiu sveiki, niu mes irgi rinkomes is siu darziuku, ir pasirinkome kregzdute.jau antrus metukuslankom si darziuka,tikrai same patenkinti, bent jau musu grupeje vaikucius tikrai labai gerai priziuri, palepina kas dl maisto,tai sakyciau tikrai nblogai, pagal visus mitybos reikalavimus, kiekvina diena pusryciai is grudines kulturos produktu (dazniausiai kosytes). (kadangi maniskiui kruopos visai nepatinka, tai pusryciams vis ka nors idedu is namu:)) pirmosiosmis dienomis vaikuti reikia palikti keletai valandu viena, ir po mazu laikas ilginamas  mamyciu neleidzia, bet tai manau tikrai labai gerai Papildyta:QUOTE(Laumėnė @ 2010 08 04, 15:13) Sveikos kokios ramios šio darželio mažiukų mamos  o gal atostogaujat Nuo pirmadienio mano mergina pradeda lankyti lopšiuką  Turėsiu atostogas, tai sakiau papratinsiu truputi, nes labai bijau, kad pradžioje gali būt sunku jai likti, ji pas mane mamyčiukė Ar yra mamyčių, kurių taip pat dabar jau eina į lopšiuką, kaip supratau dabar viena bendra grupė "meškučių"  o sakė nuo rugsėjo bus sudarytos dvi grupės. atostogaujam  ooo..turesim nauja grupioke,mes irgi ismeskuciu  as savaji pradejau i darziuka vesti nuo mtuku ir keturiu menesiu  per 2 men, adaptavomes  labai gerai,kad per atostogas vaikiuka pratinsi Papildyta:QUOTE(Laumėnė @ 2010 08 05, 12:57) Smagu, kad atsirado mamyčių  Galėsim dalintis įspūdžiais apie papratinimą, tai kalbėjau, kad paliksiu ne visai dienai, o pradžiai po pora valandėlių ir pasiimsiu  as 2 savaites savaji pratinau taip": palikdavau iki pietu, paskyui ilginau laika,ir pasiimdavau po pietu valgio, dar vliau iskart po pietu miegelio. na zinokit musu aukletojos tikrai geros
Laumėnė
2010 08 11, 19:38
QUOTE(NoMoKris @ 2010 08 11, 15:22) atostogaujam  ooo..turesim nauja grupioke,mes irgi ismeskuciu  as savaji pradejau i darziuka vesti nuo mtuku ir keturiu menesiu  per 2 men, adaptavomes  labai gerai,kad per atostogas vaikiuka pratinsi Papildyta:as 2 savaites savaji pratinau taip": palikdavau iki pietu, paskyui ilginau laika,ir pasiimdavau po pietu valgio, dar vliau iskart po pietu miegelio. na zinokit musu aukletojos tikrai geros  į gėlytes mus nukėlė
birgiolita
2010 08 12, 10:53
buvom laukuti siandien pas vaikucius nuejusios, visai patiko mano mazei, vos namo iskrapsciau  Graziai zaidzia vaikuciai, aukletojos malonios, nu visai patiko
Laumėnė
2010 08 12, 12:57
QUOTE(birgiolita @ 2010 08 12, 11:53) buvom laukuti siandien pas vaikucius nuejusios, visai patiko mano mazei, vos namo iskrapsciau  Graziai zaidzia vaikuciai, aukletojos malonios, nu visai patiko  šiandien buvo mano mažoji jau visia viena iki pietų. Gal matei verkiančia ar vis paaimanuojančia mergyte su ruzava megzta skrybelyte, bridziukais-tympom ir toki ale tunika auklėtoja jau šiandien neskmabino, tai atėjau jau kai namo turėjau vestis (kai vaikai pietų ėjo miegot)
birgiolita
2010 08 12, 13:15
QUOTE(Laumėnė @ 2010 08 12, 13:57) šiandien buvo mano mažoji jau visia viena iki pietų. Gal matei verkiančia ar vis paaimanuojančia mergyte su ruzava megzta skrybelyte, bridziukais-tympom ir toki ale tunika auklėtoja jau šiandien neskmabino, tai atėjau jau kai namo turėjau vestis (kai vaikai pietų ėjo miegot)  aha, maciau ja, nu zinai susigraudinus ji, vis asaryte isbega, ir vis kartoja ar mama ateis, bet aukletoja ja labai rupinosi, snekino, vedziojosi, paskui dave rankytes dviem vaikuciam ir vaiksciojo takeliais rateliu apie aikstele, nors pries tai niekam nedave rankos tik aukletojai, tai manau pazanga jau yra, o tas jos susigraudenimas toks jau ne tai kad verkia, bet tik eina ir kartoja kada mama ateis... as koki pusvalanduka prabuvau ten prie ju, tai zinok man rodo ji kartos dabar kol pati uzssimirs o seip tai ir tie vaikai vyresni visaip ja linksmina, snekint bando, aukletoja vis pasiulo tai gerti tai sysiu, tai kastuveli tai kibiriuka tai kamuoliuka, bet ji nieko nenori, susirupinus tik kada mama ateis. O grupeje sake isvis puikiausiai zaide, tik kai isejo i lauka pradejo ji vel... As manau kad rytoj jau ji turetu neverkti Grazi jusu mergyte, priziureta, puosniai aprengta, tikiuosi greitai ir sypsena jos veidelyje pasirodys darzelio kieme
Laumėnė
2010 08 12, 13:23
QUOTE(birgiolita @ 2010 08 12, 14:15) aha, maciau ja, nu zinai susigraudinus ji, vis asaryte isbega, ir vis kartoja ar mama ateis, bet aukletoja ja labai rupinosi, snekino, vedziojosi, paskui dave rankytes dviem vaikuciam ir vaiksciojo takeliais rateliu apie aikstele, nors pries tai niekam nedave rankos tik aukletojai, tai manau pazanga jau yra, o tas jos susigraudenimas toks jau ne tai kad verkia, bet tik eina ir kartoja kada mama ateis... as koki pusvalanduka prabuvau ten prie ju, tai zinok man rodo ji kartos dabar kol pati uzssimirs o seip tai ir tie vaikai vyresni visaip ja linksmina, snekint bando, aukletoja vis pasiulo tai gerti tai sysiu, tai kastuveli tai kibiriuka tai kamuoliuka, bet ji nieko nenori, susirupinus tik kada mama ateis. O grupeje sake isvis puikiausiai zaide, tik kai isejo i lauka pradejo ji vel... As manau kad rytoj jau ji turetu neverkti Grazi jusu mergyte, priziureta, puosniai aprengta, tikiuosi greitai ir sypsena jos veidelyje pasirodys darzelio kieme  labai ačiū už informacija ir už pagyrimus auklėtoja taip ir sakė, kad vis klaisinėjo kada mama ateis, ir liepe skambint kad mama ateitų  labai laukiu kada ji pripras, nes jau taip graudu klausyt to riksmo kai išeinu iš darželio  o kitą savaitė man paskutinė atostogų, tai per kitą turim pripratsi ir pietų miegot. Ech... būtų galimybė, tikrai neleisčiau dar, bent iki 3 metų  bet likom dviese, tad išsilaikyt abiems ir reikia
birgiolita
2010 08 12, 13:31
QUOTE(Laumėnė @ 2010 08 12, 14:23) labai ačiū už informacija ir už pagyrimus auklėtoja taip ir sakė, kad vis klaisinėjo kada mama ateis, ir liepe skambint kad mama ateitų  labai laukiu kada ji pripras, nes jau taip graudu klausyt to riksmo kai išeinu iš darželio  o kitą savaitė man paskutinė atostogų, tai per kitą turim pripratsi ir pietų miegot. Ech... būtų galimybė, tikrai neleisčiau dar, bent iki 3 metų  bet likom dviese, tad išsilaikyt abiems ir reikia  man atrodo pripras darzelyje tai vaikui tik geriau, ka ten paskui ta mama iki triju metu  nieko nematys  o darzelyje vistiek savi pliusai vaikams, ismoks zaisti bendrauti, rezimo kazkokio, tures savus ispudzius, ka seneliams papasakoti. Renginukai ivairus, nu as neskaitau kad darzelyje vaikams blogiau nei su mamom
Laumėnė
2010 08 12, 13:34
QUOTE(birgiolita @ 2010 08 12, 14:31) man atrodo pripras darzelyje tai vaikui tik geriau, ka ten paskui ta mama iki triju metu  nieko nematys  o darzelyje vistiek savi pliusai vaikams, ismoks zaisti bendrauti, rezimo kazkokio, tures savus ispudzius, ka seneliams papasakoti. Renginukai ivairus, nu as neskaitau kad darzelyje vaikams blogiau nei su mamom  na pagal visas vaiko psichlogijas ir jo raidą tai patariama tik nuo 3 metų leisti į kolektyvą. Rekomenduojama iki 3 metų, kad augtų su mama. Tai va visada ir masčiau kad taip ir darysiu  Na bet kaip sakoma žmogus planuoja, o ten aukštai iš planų pasijuokia
birgiolita
2010 08 12, 13:41
QUOTE(Laumėnė @ 2010 08 12, 14:34) na pagal visas vaiko psichlogijas ir jo raidą tai patariama tik nuo 3 metų leisti į kolektyvą. Rekomenduojama iki 3 metų, kad augtų su mama. Tai va visada ir masčiau kad taip ir darysiu  Na bet kaip sakoma žmogus planuoja, o ten aukštai iš planų pasijuokia  tai vat bet kad siais laikais mamai buti tikra mama yra gana sunku, finansine situacija tokia, kad nori nenori tenka dirbti, aukles ir brangu ir tikimybe rasti gera zmogu maza, tai kas belieka... ziuresim kaip mums dar bus... O seip kai pasiziuri i kitu uzsienio saliu praktika, tai dar mazesnius veda jau i darzelius, nes tokiu atostogu kaip mes 2 metus, daug kur nera
Laumėnė
2010 08 12, 13:44
QUOTE(birgiolita @ 2010 08 12, 14:41) tai vat bet kad siais laikais mamai buti tikra mama yra gana sunku, finansine situacija tokia, kad nori nenori tenka dirbti, aukles ir brangu ir tikimybe rasti gera zmogu maza, tai kas belieka... ziuresim kaip mums dar bus... O seip kai pasiziuri i kitu uzsienio saliu praktika, tai dar mazesnius veda jau i darzelius, nes tokiu atostogu kaip mes 2 metus, daug kur nera pritariu
laimensija
2010 08 25, 15:46
Pradejom lankyti Sauluciu grupe. Kokie atsiliepimai apie aukletojas. Dar bunam po 2 val kasdien, bandom adaptuotis
ramaskute
2010 08 29, 21:53
laba visom mamytem paskaitinejau mamyciu atsiliepimus apie kai kurias grupes, ypac paciu maziausiu mano mazius jau paliko gelyciu grupe ir nuo treciadienio keliaus pas saulutes, idomu kaip cia mums seksis  nes turejom galimybe 2 men. atostogauti ir nevesti jo i darzeli. nzn kaip jam reikes paaiskinti kad jau nebus grupeje aukletojos Jolitos, nes jis dabar klausineja apie ja. turbut supratot kad gelyciu geroji aukletoja Jolita, tikrai super  ir auklyte super  , o vat kita aukletoja tai mano maziui po pirmos savaites buvo aisku, kad ji jam nepatinka kai pradejom eiti i darzeli jam buvo 2,5m ir jis jau gerai kalbejo tai vaikas pasake viska kas jam nepatiko, ir kas ryta vedant klause kuri aukletoja bus. as tai nieko pries ja neturiu, bet kaip sakoma "vaiko lupomis kalba tiesa". jei neklystu Rojaus mama rase, kad parsinese visokiu virusu per kelias savaites, tai ir mes buvome pastovus ligoniai. kaip pradejom nuo rugsejo eiti, tai savaite einam, savaite ne, ir taip vargom iki gruodzio pabaigos, kol prasidejo salciai. visa ziema vaikas nesuslogavo, o jau nuo pavasario mes ir vel ligoniukai iki birzelio. bet cia as nekaltinu nei kitu serganciu vaiku, nei kad aukletojos nepriziuri ar pan. mano mazius yra alergiskas, silpnesne imunine sistema ir labai greitai kimba visokie virusai, bet nei karto neisleidau susirgusio
Laumėnė
2010 08 29, 22:51
Sveikos nuo rytojaus jau mes einam į "gėlyčių" grupę. Mažoji pratinosi 3 savaiteles kitoje grupėje, nes gėlyčių grupė atostogavo. Su baime laukiu rytojaus, nes vėl bus viskas iš naujo
agnytyte
2010 09 01, 09:36
sveikos mamytes. gal kas gali papasakoti apie saulutes grupes aukletojas - stasele vardas vienos man atrodo. mes tik pradejom lankyti si darzeli, pries tai lankem kita. mano vaikiukas siaip labai meilus yra, sunkiai prisirisa bet jau po to labai myli. ar si aukletoja svelnesne yra ar grieztesne? pati minejo kad ja vaikai myli, tik uzsimine kad labiau patiko su vyresneliais vaikais, o cia vaikiukai nuo triju metuku. tai galvoju ar nebus ji grieztoka, pirmas ispudis neblogas, tik nera labai svelni, bet cia gal man tik taip atrodo, nes ankstesniam darzelyje lopselio grupeje aukletojos buvo super, ir pamyluos ir paguos. gal kas gali pasidalinti patirtimi?
laimensija
2010 09 01, 11:12
QUOTE(agnytyte @ 2010 09 01, 10:36) sveikos mamytes. gal kas gali papasakoti apie saulutes grupes aukletojas - stasele vardas vienos man atrodo. mes tik pradejom lankyti si darzeli, pries tai lankem kita. mano vaikiukas siaip labai meilus yra, sunkiai prisirisa bet jau po to labai myli. ar si aukletoja svelnesne yra ar grieztesne? pati minejo kad ja vaikai myli, tik uzsimine kad labiau patiko su vyresneliais vaikais, o cia vaikiukai nuo triju metuku. tai galvoju ar nebus ji grieztoka, pirmas ispudis neblogas, tik nera labai svelni, bet cia gal man tik taip atrodo, nes ankstesniam darzelyje lopselio grupeje aukletojos buvo super, ir pamyluos ir paguos. gal kas gali pasidalinti patirtimi? Matemes mes siandien ryte rubineleje. Buvau sventeje lauke, tai Jonukas jau neverke, su visais vaikiukais soko kaip mokejo. Si aukletoja man ir pasirode grieztoka, bet seimininkute labai sauni, nes mes savo mergyte kelias dienas pries vedem adaptavimuisi, tai manoji labai su ja susidraugavo. kaip supratau, tai aukletojos keisis viena diena viena kita kita, ar pusdieniais. Tikekimes kad musu maziukams bus gera ten
agnytyte
2010 09 01, 12:52
labai aciu uz atsakyma. man ir seimininkute labai smagi atrodo. na tikiuosi greit pripras ir patiks jam sioj grupej  ato kazkaip neramu del savo vaikio  na matyt visoms mamytems taip atrodo
 Mes ir perejom is lopselio i sauluciu grupe labai pergivenu kaip ce mums seksis nes mano maziukas dar pietu miegelio ir nakciai miega su pampersu, beto ir daro viska ant puoduko tai aukletoja sendien sake kad tikrai jos nesuziures nes vaiku daug  Negaliu kaip bijau kad tik maziukas nesustresuotu  Pratinsim dabar prie tos grupes nepaliksim kolkas pietu miegeliui nes sendien sunkiai skyresi vaikas verke klyke
birgiolita
2010 09 01, 13:54
Laumėnė
2010 09 01, 14:06
QUOTE(birgiolita @ 2010 09 01, 14:54) maniškė ir nemokėjo, bet dabar oi kaip kovoja
QUOTE(agnytyte @ 2010 09 01, 09:36) sveikos mamytes. gal kas gali papasakoti apie saulutes grupes aukletojas - stasele vardas vienos man atrodo. mes tik pradejom lankyti si darzeli, pries tai lankem kita. mano vaikiukas siaip labai meilus yra, sunkiai prisirisa bet jau po to labai myli. ar si aukletoja svelnesne yra ar grieztesne? pati minejo kad ja vaikai myli, tik uzsimine kad labiau patiko su vyresneliais vaikais, o cia vaikiukai nuo triju metuku. tai galvoju ar nebus ji grieztoka, pirmas ispudis neblogas, tik nera labai svelni, bet cia gal man tik taip atrodo, nes ankstesniam darzelyje lopselio grupeje aukletojos buvo super, ir pamyluos ir paguos. gal kas gali pasidalinti patirtimi? Nebijokit ,ir pamyluos ,ir paguos .Puikios ten moterys dirba.
QUOTE(cilli @ 2010 09 01, 13:46)  Mes ir perejom is lopselio i sauluciu grupe labai pergivenu kaip ce mums seksis nes mano maziukas dar pietu miegelio ir nakciai miega su pampersu Tai įdėkit pietų miegeliui kelnytes-sauskelnes, jas gi labai lengva užmaut.
giljeta
2010 09 15, 16:48
Sveikos mamytes manoji pradejo lankyti "gelyciu" grupe aukletoja Jolita tikrai puiki , nes manoji vos atejus saukia ir nenori pasilikti gaila maziukes bet ka padarysi.Noriu paklausti mamyciu apie aukletoja Ausra,nes per kelias dienas susidare nekokia nuomone apie sia aukletoja.
QUOTE(giljeta @ 2010 09 15, 17:48) manoji pradejo lankyti "gelyciu" grupe aukletoja Jolita tikrai puiki , nes manoji vos atejus saukia ir nenori pasilikti gaila maziukes bet ka padarysi.Noriu paklausti mamyciu apie aukletoja Ausra,nes per kelias dienas susidare nekokia nuomone apie sia aukletoja. apie kuria Ausra?Jauna,vyresne?
giljeta
2010 09 15, 18:23
QUOTE(mamiux @ 2010 09 15, 20:00) apie kuria Ausra?Jauna,vyresne? Jauna Ausra
KristinaL
2010 09 16, 07:55
QUOTE(agnytyte @ 2010 09 01, 10:36) sveikos mamytes. gal kas gali papasakoti apie saulutes grupes aukletojas - stasele vardas vienos man atrodo. mes tik pradejom lankyti si darzeli, pries tai lankem kita. mano vaikiukas siaip labai meilus yra, sunkiai prisirisa bet jau po to labai myli. ar si aukletoja svelnesne yra ar grieztesne? pati minejo kad ja vaikai myli, tik uzsimine kad labiau patiko su vyresneliais vaikais, o cia vaikiukai nuo triju metuku. tai galvoju ar nebus ji grieztoka, pirmas ispudis neblogas, tik nera labai svelni, bet cia gal man tik taip atrodo, nes ankstesniam darzelyje lopselio grupeje aukletojos buvo super, ir pamyluos ir paguos. gal kas gali pasidalinti patirtimi? Sveikos nerimaujancios mamytes;) Noriu trumpai parasyti apie Sauluciu grupes aukletojas. Mes sia grupe lankem nuo 3 metuku (dabar jau paruosiamukai). Apie aukletoja Stasele - vien geriausi zodziai. Ji tikrai sauni aukletoja, ja myli ir vaikai, ir tevai. Labai rupestinga, paglostys, paguos, apkabins, aisku, jei reiks, subars. Juk reikai ir tvarka palaikyti. Bet ji tikrai ne reksne, nesu girdejusi per tris metus pakelto balso. Maniskis jautruolis, bet sita aukletoja labai mylejo. Tikrai, silta ir gera aukletoja. Auklyte irgi labai sauni moteris, man taip atrode, kad labai mociutiskai visada vaikais rupinosi. Zodziu, del siu dvieju moteru bukite ramios. Jos tikrai, tikrai labai geros. O va kita aukletoja - Valyte, bent jau mums labai nepatiko - gruboka, reksne, tokia sovietine  Maniskiui ji buvo ne prie dusios. Bet gal Jusu vaikuciams atrodys kitaip. Sekmes!
QUOTE(giljeta @ 2010 09 15, 19:23) man tai nieko visai,tiek kad ji antrus metus dar tik dirba,tai gal sunkiau viskas einasi,nes vistik jai reikia taikytis prie tu vyresniu  O tai ji lgi dirba peledziuku grupeje
erika_jaz
2010 09 24, 20:23
QUOTE(giljeta @ 2010 09 15, 17:48) Sveikos mamytes manoji pradejo lankyti "gelyciu" grupe aukletoja Jolita tikrai puiki , nes manoji vos atejus saukia ir nenori pasilikti gaila maziukes bet ka padarysi.Noriu paklausti mamyciu apie aukletoja Ausra,nes per kelias dienas susidare nekokia nuomone apie sia aukletoja. laba, mes irgi esam is gelyciu grupes,bet nuo spalio 1 keliausim i saulutes  apie aukletoja Jolita tai tik geri atsiliepimai,nuostabi ji.ir seimininkute irgi,o ta Ausra,tai ji tik nuo rugsejo 1 sitoj grupej,kelis kartus maciau,bet nezinau,kazkokia keistoka ji man pasirode ir tiek,o kodel Jusu nuomone aie ja nekokia?
QUOTE(erika_jaz @ 2010 09 24, 20:23) o ta Ausra,tai ji tik nuo rugsejo 1 sitoj grupej,kelis kartus maciau,bet nezinau,kazkokia keistoka ji man pasirode ir tiek,o kodel Jusu nuomone aie ja nekokia?
Man toks įtarimas, kad jūs apie auklėtoją Aušrelę kalbate  . Kai mano sūnus buvo pelėdžiukas, tai antroji auklėtoja buvo Aušra. Matyt pas mažiausiuosius ją perkėlė. Nu nežinau, man tai ji patiko. Uždaresnė tokia gal, daug nesišypso, tėvams į užpakalį nelenda, tai užtai matyt ir nepatinka... Paprasta, romaus temperamento. Nu tikrai nieko blogo nepastebėjau. O ir mano begalinis jautruolis ją mylėjo ir tik geru žodžiu minėjo.
QUOTE(Cole @ 2010 11 06, 21:12) Man toks įtarimas, kad jūs apie auklėtoją Aušrelę kalbate  . Kai mano sūnus buvo pelėdžiukas, tai antroji auklėtoja buvo Aušra. Matyt pas mažiausiuosius ją perkėlė. Nu nežinau, man tai ji patiko. Uždaresnė tokia gal, daug nesišypso, tėvams į užpakalį nelenda, tai užtai matyt ir nepatinka... Paprasta, romaus temperamento. Nu tikrai nieko blogo nepastebėjau. O ir mano begalinis jautruolis ją mylėjo ir tik geru žodžiu minėjo. ji ir dabar peledziukuose,bet matomai dar kitoj grupej turi etato dali  Ir pasikartosiu,man ji tikrai nieko
Victrix
2011 01 06, 12:43
Sveiki, o aš pačioj pradžioj perskaičiau, kad šis darželis etnografinės pakraipos, ar iš tiesų?
na, kad butu etnografines pakraipos, tikrai nepastebejau. Lankom si darzeli jau ne vienus metus
Victrix
2011 01 06, 16:45
Gal galėtumėte dar ką nors papasakoti? ketiname užsirašyti, tik nelabai apsisprendžiu tarp šio darželio ir Varpelio, labai norėtus išgirsti paprastą nuoširdžią nuomonę
QUOTE(JauGreitai @ 2011 01 06, 17:45) Gal galėtumėte dar ką nors papasakoti? ketiname užsirašyti, tik nelabai apsisprendžiu tarp šio darželio ir Varpelio, labai norėtus išgirsti paprastą nuoširdžią nuomonę  Mes neseniai pradejome lankyti si lopseli- darzeli... Bent jau manojo maziaus klase maza, bet jauki. Teko paragauti ir maisto paciai- sakyciau visai skanus. Aukletojos zmoniskos. Vaikuciai mokinami ir tvarkos ir svaros, savarankiskumo. As, po kol kas labai patenkinta
agnytyte
2011 01 12, 18:40
QUOTE(KristinaL @ 2010 09 16, 08:55) Sveikos nerimaujancios mamytes;) Noriu trumpai parasyti apie Sauluciu grupes aukletojas. Mes sia grupe lankem nuo 3 metuku (dabar jau paruosiamukai). Apie aukletoja Stasele - vien geriausi zodziai. Ji tikrai sauni aukletoja, ja myli ir vaikai, ir tevai. Labai rupestinga, paglostys, paguos, apkabins, aisku, jei reiks, subars. Juk reikai ir tvarka palaikyti. Bet ji tikrai ne reksne, nesu girdejusi per tris metus pakelto balso. Maniskis jautruolis, bet sita aukletoja labai mylejo. Tikrai, silta ir gera aukletoja. Auklyte irgi labai sauni moteris, man taip atrode, kad labai mociutiskai visada vaikais rupinosi. Zodziu, del siu dvieju moteru bukite ramios. Jos tikrai, tikrai labai geros. O va kita aukletoja - Valyte, bent jau mums labai nepatiko - gruboka, reksne, tokia sovietine  Maniskiui ji buvo ne prie dusios. Bet gal Jusu vaikuciams atrodys kitaip. Sekmes!  Jus buvote teisi del visko. mano maziukas labai pamilo aukletoja Stasele. noriai bega pas ja, lankom ir tikrai niekada nesu girdejusi kad pakeltu balsa. dabar mano nuomone labai gera. auklyte irgi superine, rimtai tokia kaip mociute:) del Valytes, tai as pati nezinau, bet vaikas jos nebijo, bet nelabai nori pas ja begti, labiau Stasele myli ir apie ja klausineja. Sumojlabai patenkinti ir darzeliu ir grupe:)
QUOTE(JauGreitai @ 2011 01 06, 12:43) Sveiki, o aš pačioj pradžioj perskaičiau, kad šis darželis etnografinės pakraipos, ar iš tiesų?  Švenčia darželyje visas liaudiškas šventes. Per vėlykas Vėlykė pas juos ateina, kiaušinius ridena. Per Užgavėnes su kaukėm visi į darželį eina, kieme šoka, dainuoja, Morę degina. Kaziuko mugė būna kasmet, namuose pridaro visokių niekučių kartu su tėveliais ar patys, nešasi į darželį ir pardavinėja mugėje, o už surinktus pinigus perka ką nors į grupę, ar knygeles, ar žaislus, na kaip auklėtojos sugalvoja. Dar darželyje yra seklytėlė, kur turėtų būti daug senovinių daiktų, kad vaikai galėtų kartais pažaisti ir žaisdamisu protėvių buitimi susipažinti, bet tuštoka ta seklytėlė, sunku tų senovinių daiktų pririnkti, prašo tėvelių, gal kas turi... ale vis tiek šio to yra. Gal pririnks daugiau su laiku. Idėja tai labai graži. Kas čia dar  . Tai va tiek tos etnografijos. Gal dar kas papildys  .
QUOTE(JauGreitai @ 2011 01 06, 16:45) Gal galėtumėte dar ką nors papasakoti? ketiname užsirašyti, tik nelabai apsisprendžiu tarp šio darželio ir Varpelio, labai norėtus išgirsti paprastą nuoširdžią nuomonę  Viskas priklauso nuo auklėtojų. Mes buvom susidūrę su viena nekokia, kai dičkis lopšelį lankė, bet ji jau pensijoj, nebedirba. Savo mažąjį su laiku irgi į Kregždutę leisiu. Maistas tai tikrai skanus ir geras. Ragavau pati ne kartą, kai lopšelį lankėm, nes būdavo ateinu pasiimti, o jis dar tik pradėjęs valgyt - tai kartu ir pabaigdavom draugiškai  . O jau kai sūnus didesnis buvo, būdavo paruošiu ką nors, sūnus valgo ir sako "laaaabai skanu, taip kaip darželyje"
birgiolita
2011 03 16, 19:52
labai noretumem isgirsti lankanciu si darzeli vaikuciu ir mamyciu nuomoniu apie maitinimo kokybe, ar vaikai gryze namo nebuna peralke, ar maistas skanus? Man asmeniskai susidaro vaizdas kad meniu labai skurdus, patiekalai neskanus, mergaite gryzta labai alkana, bet darzeli lanko noriai. Labai butu naudingos kitu lankanciuju nuomones, aciu
QUOTE(birgiolita @ 2011 03 16, 20:52) labai noretumem isgirsti lankanciu si darzeli vaikuciu ir mamyciu nuomoniu apie maitinimo kokybe, ar vaikai gryze namo nebuna peralke, ar maistas skanus? Man asmeniskai susidaro vaizdas kad meniu labai skurdus, patiekalai neskanus, mergaite gryzta labai alkana, bet darzeli lanko noriai. Labai butu naudingos kitu lankanciuju nuomones, aciu Nezinau, ka reiskia skurdus... Kiekviena diena iskabintas yra meniu.. Jame tikrai randu pusryciams kose, per pietus sriuba+ antras (pgr mesiskas), po miegucio blynai, pien sriuba, galima nunesti sausainiu, ar siaip ko pakramtyti.. O maistas tikrai skanus. Pati savaites kelias kai pratinomes-maitinau ten, tai ir paragavusi esu.
birgiolita
2011 03 24, 22:17
QUOTE(<<JK>> @ 2011 03 19, 16:53) Nezinau, ka reiskia skurdus... Kiekviena diena iskabintas yra meniu.. Jame tikrai randu pusryciams kose, per pietus sriuba+ antras (pgr mesiskas), po miegucio blynai, pien sriuba, galima nunesti sausainiu, ar siaip ko pakramtyti.. O maistas tikrai skanus. Pati savaites kelias kai pratinomes-maitinau ten, tai ir paragavusi esu. saunu, esu ir as karta sriubytes ragavus, buvo skani. Tik mano mergina kazko visada baisiai alkana ir pikta is darzelio pareina, kai pavalgo aprimsta namie
Laumėnė
2011 06 30, 21:30
Sakykit mamos, kaip jūs reaguojat, kai į grupę atvedamas sloguojantis vaikas? Toleruojat tai ar ne? Žinau kad kituose daželiuose net su menkiausia sloga atvestas vaikas neberiimamas į grupę ir siunčiamas su tėveliu ar mamyte atgal į namus  Manau čia teisingiausia kitų tėvelių ir vaikų atžvilgiu
QUOTE(Laumėnė @ 2011 06 30, 21:30) Sakykit mamos, kaip jūs reaguojat, kai į grupę atvedamas sloguojantis vaikas? Toleruojat tai ar ne? Žinau kad kituose daželiuose net su menkiausia sloga atvestas vaikas neberiimamas į grupę ir siunčiamas su tėveliu ar mamyte atgal į namus  Manau čia teisingiausia kitų tėvelių ir vaikų atžvilgiu  Netoleruočiau, jei būtų kokia nors išeitis. O išeities nėra, todėl ir toleruoju  . Labai jau sunku patikėti, kad yra tokių darželių, kur su snargliu nepriima  . Ką tada tėveliai daro? Į darbą slogiukus vedasi? Gi ne visur galima atsivesti. Nedarbingumo dėl vaiko slogos gi neduoda, o jei ir duoda - tai nebent sumelavus ligos pobūdį. Šiaip tai iš savo patirties galiu pasakyti, kai auginau vyresnįjį. Kol sūnus lankė lopšelį, turėjau galimybę su vos suslogavusįu vaiku pasilikti namie, todėl taip ir darydavau. Ir tuo metu labai pykdavau ant tėvelių, kurie atvesdavo sloguotus vaikučius, nuo kurių užsikrėsdavo maniškis. Bet... Kai man teko pradėti rimtai dirbti, visi pykčiai išgaravo, nes ir pačiai tekdavo vesti sloguotą. Atsikeliu ryte, pamatuoju temperatūrą ir, jei jos nėra, žygiuoju su vaiku į darželį, jei yra - liekam namie, skambinu į darbą, skambinu gydytojai ir mintyse meldžiuosi, kad tik rimtai neįsisirgtų. Tokia realybė... Baisiausia, kai tėvai atveda vaiką ne sloguotą, o, pvz., suviduriavusį arba vėmusį naktį ir palieką nieko nepasakę  . Žinoma, kur gi pasakys, juk žino, jei pasakys - auklėtojos tuoj pat išsiųs namo. Arba atveda sirguliuojantį, su temperatūra. Auklėtojos aišku po kiek laiko apsižiūri, pamatuoja temperatūrą ir iškviečia tėvelius atsiimti ligoniuko, bet gi jis jau būna spėjęs paskleisti visą tuntą savo bacilų grupėje. Va dėl tokių dalykų tai tikrai baisu... Jei ne paslaptis, kuriuose čia darželiuose su sloga vaikų nepriima?
Laumėnė
2011 07 02, 08:50
L/D "Šnekutis". Ką daro tėvai nežinau, bet yra įstatymas ir iš pažystamos vedančios ten savo vaikiuką žinau, kad jie ten įtatymų tikrai laikosi. Ir taip turėtų būti visuose daželiuose. Jei kaip tėvai sako, kad jų vaiko kosulys ar sloga alerginio pobūdžio, tai lai atvedant tokį vaiką pristato ir pažymą (tas taip pat parašyta įstatyme) Jei Visuomenės sveikatos centro darbuotojas patikrinų grupę ir rastų sloguojantį vaiką, nesvarbu, kad be temperatūros, auklėtoja priėmusi tokį vaikiuką gautų baudą. Tai va įdomu ar auklėtojos to nežino, ar žinodamos rizikuoja? O dėl to, kad neduodą nedarbingumo, nenoriu sutikti. Sloga yra virusinė liga. Vaikas slaugomas namie, kad nekiltų rimtesnių komplikacijų. Todėl slaugos biuletenis išrašomas. Kalbu taip todėl, nes pati ne kartą gavau nedarbingumo lapelį kai mažiukė susloguodavo. Savaitę gydydavomės namie. Paprasčiausia gydytojai užduoda tėvams klausimą, ar reikalnigas nedarbingumo lapelis (aisku jei tėvai kreipiasi į gydytoją) Nepaslaptis, kad kai vaikas sloguoja tėvai nepasivargina ir nesikreipia į gydytoją, o po to ir kyla kalbos, kad neduoda nedarbingumo Ir mano nuomonė, jei kiekviena mama to netoleruotų, tai ir padėtis darželiuose būtų kitokia.
QUOTE(Laumėnė @ 2011 07 02, 08:50) 1. Jei Visuomenės sveikatos centro darbuotojas patikrinų grupę ir rastų sloguojantį vaiką, nesvarbu, kad be temperatūros, auklėtoja priėmusi tokį vaikiuką gautų baudą. Tai va įdomu ar auklėtojos to nežino, ar žinodamos rizikuoja? 2. O dėl to, kad neduodą nedarbingumo, nenoriu sutikti. Sloga yra virusinė liga. Nepaslaptis, kad kai vaikas sloguoja tėvai nepasivargina ir nesikreipia į gydytoją, o po to ir kyla kalbos, kad neduoda nedarbingumo 1.  Čia tai bent, nežinojau... 2. Tavo tiesa...  Net gėda pasidarė dėl savo pozicijos... Bet šiaip tai tarp tėvelių labai paplitusi tokia nuostata, kad "sloga - ne liga". Ir aš pati palaipsniui tuo įtikėjau... pasirodo tai - irgi užkrečiama  . Bet, manau, kad versti visą kaltę tėveliams tikrai būtų nesąžininga. Pirmausia turėtų darželių vadovybė ir auklėtojos parodyti savo tvirtą poziciją šiuo klausimu. O tada tėveliams nebeliktų nieko kito, kaip laikytis taisyklių. O kad darželiai nuolaidžiauja tėveliams ir rizikuoja gauti baudas, tai , matyt, jiems patiems yra naudos iš to  .
Laumėnė
2011 07 02, 11:07
QUOTE(Cole @ 2011 07 02, 11:50) 1.  Čia tai bent, nežinojau... 2. Tavo tiesa...  Net gėda pasidarė dėl savo pozicijos... Bet šiaip tai tarp tėvelių labai paplitusi tokia nuostata, kad "sloga - ne liga". Ir aš pati palaipsniui tuo įtikėjau... pasirodo tai - irgi užkrečiama  . Bet, manau, kad versti visą kaltę tėveliams tikrai būtų nesąžininga. Pirmausia turėtų darželių vadovybė ir auklėtojos parodyti savo tvirtą poziciją šiuo klausimu. O tada tėveliams nebeliktų nieko kito, kaip laikytis taisyklių. O kad darželiai nuolaidžiauja tėveliams ir rizikuoja gauti baudas, tai , matyt, jiems patiems yra naudos iš to  . 1.
LIETUVOS RESPUBLIKOS SVEIKATOS APSAUGOS MINISTRO
Į S A K Y M A S
DĖL LIETUVOS HIGIENOS NORMOS HN 75:2008 IKIMOKYKLINIO UGDYMO MOKYKLA: BENDRIEJI SVEIKATOS SAUGOS REIKALAVIMAI PATVIRTINIMO
2008 m. balandžio 30 d. Nr. V‑366
Vilnius
(...)
XIII. VAIKŲ PRIĖMIMAS, DIENOS REŽIMAS
118. Priimant vaiką į ikimokyklinio ugdymo mokyklą ir vėliau kiekvienais metais tėvai turi pateikti Vaiko sveikatos pažymėjimą formą Nr. 027‑1/a [4.10, 4.18].
119. Draudžiama priimti vaikus, turinčius ūmių užkrečiamųjų ligų požymių (karščiuoja, skundžiasi skausmu, viduriuoja, vemia, aštriai kosti, yra pūlingų išskyrų iš nosies), taip pat turinčius utėlių ar glindų.
120. Vaikui sunegalavus ikimokyklinio ugdymo mokykloje, jis izoliuojamas iki atvykstant tėvams.
121. Po ligos vaikas gali būti priimtas į ikimokyklinio ugdymo mokyklą tik su gydytojo pažyma F 094/a [4.9].VSC sveikatos saugos kontrolės skyriaus vedėjos pavaduotoja Daiva Karalienė pastebi, kad atsakomybė dėl į darželius patenkančių sergančių vaikų tenka šių įstaigų darbuotojams.
Lietuvos higienos normose nustatyta, kad ikimokyklinei įstaigai draudžiama priimti sergančius ar turinčius užkrečiamųjų ligų požymių vaikus (karščiuoja, skundžiasi skausmu, viduriuoja, vemia, kosti, yra išskyrų iš nosies).
Po ligos vaikas gali būti priimtas tik pateikus gydytojo pažymą.
Specialistė atkreipia dėmesį, kad į darželius priimami kosintys, sloguojantys ar turintys kitokių užkrečiamųjų ligų požymių vaikai, neabejingi turėtų būti ir kitų šią įstaigą lankančių vaikų tėvai.
Ji pataria apie tokius atvejus informuoti VSC. Pagal gautą informaciją nurodytoje įstaigoje specialistai atlieka patikrą, o nustačius higienos normos pažeidimus atsakingiems darbuotojams taikomos baudos. Bauda taikoma net iki 500 lt. Dar viena naujiena yra tokia, kad galima apkaltinti tėvą atevdusį sloguojanti vaika, vaikų teisių pažeidimu. 2. Tai va kad dažniausia viskas nuo tos "nekaltos" slogos ir prasideda  Sloga yra infekcinė liga, tai virusinis susirgimas. 3. Niekaip neišmastau kokia nauda galėtų būti mokant baudas  nebent iš tų tėvų po to dvigubai atsiima
Laumėnė
2011 08 31, 09:29
Sveikos mamytės  Su artėjančia rugsėjo 1-aja gal yra mamyčių, kurių vaikučiai eina į viščiukų grupę?
QUOTE(Laumėnė @ 2011 08 31, 09:29) Sveikos mamytės  Su artėjančia rugsėjo 1-aja gal yra mamyčių, kurių vaikučiai eina į viščiukų grupę?  su rugsėjo 1-aja o tai viščiukai jau nebe paruošiamukai? jūs gi daug jaunesni  . Ligšiol viščiukai buvo paruošiamoji grupė  .
Laumėnė
2011 08 31, 14:11
QUOTE(Cole @ 2011 08 31, 13:16) su rugsėjo 1-aja o tai viščiukai jau nebe paruošiamukai? jūs gi daug jaunesni  . Ligšiol viščiukai buvo paruošiamoji grupė  . o va šito aš nežinau. Šiandien sužinojau, kad iš Gėlyčių (lopšelinikų) kylam į antrą aukštą, pas darželinukus Viščiukus. Taip pasakė buvusi auklėtoja
birgiolita
2011 08 31, 15:42
QUOTE(Laumėnė @ 2011 08 31, 15:11) o va šito aš nežinau. Šiandien sužinojau, kad iš Gėlyčių (lopšelinikų) kylam į antrą aukštą, pas darželinukus Viščiukus. Taip pasakė buvusi auklėtoja  Laba dienele, su artėjančia rugsėjo pirma. Mano žiniomis iš "gėlyčių " tapsim "Nykštukais" , kaip bebutų rytoj viskas bus aišku
Laumėnė
2011 09 01, 15:40
QUOTE(Cole @ 2011 08 31, 13:16) su rugsėjo 1-aja o tai viščiukai jau nebe paruošiamukai? jūs gi daug jaunesni  . Ligšiol viščiukai buvo paruošiamoji grupė  . brigiolita buvo teisi, ne į viščiukų, o į nykštukų perkėlė
Ieškom draugų iš Gėlyčių grupės  . Gal kas gyvenat šalia darželio ir norėtumėt išeiti pasivaikščioti kartu po darželio? Pamaniau, kad jeigu kieme mažiukai susidraugautų, gal darželyje smagiau būtų  . Sunki ta pradžia  , kaip ir daugeliui...
|
|