Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Renovuotini namai
Supermamų klubas > Mūsų namai > Namai > Statome namą nuo A iki Z
Maxima
Labai nenoriu išsikraustyti iš miesto į užmiestį. Slypų pasiūla mieste maža arba kainos nerealios. Galvojam gal pirkti renovuotiną mūrinuką kokių 60 metų statybos ir atnaujinti - pvz. nuardyti mansardą, pristatyti antrą aukštą ant pirmo aukšto sienų ir pan. Gal kas taip darėte ir kiek tai galėtų kainuoti. Aš suprantu, kad daugelis sakys griauti ir statyti toj vietoj naują, bet aš įsivaizduoju, kad renovuoti už kokius 250 tūkst. įmanoma, o naujo pastatyti - ne? g.gif
vaiduxas
O tai isigijimas to renovuotino namo nekainuos? Sudekit pirkinio kaina + kiek zadate isleisti renovacijai = naujo namo statyba (tik cia maziau vargo).
ErikaI
Visiškai pritariu vaiduxui, tik noriu dar pasakyt. KAd renovacija neapsidžiaugsi. Darbai kainuos dar brangiau nei naujo statymas.

LAbiausia tinkamas variantas pirkti namuką dėl komunikacijų, tada apsimoka, nesnereikės nei vandens. O seną griaut. Aišku viskas priklauso nuo seno pastato stovio.
SoJa
Mes renovuoajmės, jeigu galima taip sakyti doh.gif Bet nieko papildomai nestatom, jokio antro aukšto ir pan. Tai tik viduje sienų išgriovimas, naujų pastatymas, senų išlyginimas ir dar rūsio pritaikymas vonios kambariui jau kainavo apie 100 000 Lt. Pabaigos dar nematyti doh.gif o beto ir nesigauna taip kaip nori, reikia daryti taip kaip išeina. Todėl manau, kad tikrai neapsimoka.
vaiduxas
QUOTE(SoJa @ 2007 08 20, 09:25)
Mes renovuoajmės, jeigu galima taip sakyti  doh.gif Bet nieko papildomai nestatom, jokio antro aukšto ir pan. Tai tik viduje sienų išgriovimas, naujų pastatymas, senų išlyginimas ir dar rūsio pritaikymas vonios kambariui jau kainavo apie 100 000 Lt. Pabaigos dar nematyti  doh.gif o beto ir nesigauna taip kaip nori, reikia daryti taip kaip išeina. Todėl manau, kad tikrai neapsimoka.
*

Pamatai hidroizoliuoti?
SoJa
QUOTE(vaiduxas @ 2007 08 20, 14:24)
Pamatai hidroizoliuoti?
*

blink.gif o ką tai reiškia ? g.gif
vaiduxas
QUOTE(SoJa @ 2007 08 20, 15:35)
blink.gif o ką tai reiškia ? g.gif
*

Jei pas jus yra rusys, reiskia pamatai turetu buti po zeme (kokius 2 metrus) ir jie neturetu leisti dregmes i pastato vidu (i rusi). Tam tikslui jie turi buti apdoroti vandeni (dregme) sulaikancia medziaga. Senos statybos namuose tai budavo smala. Jei plikas betonas - uzuojauta.
SoJa
QUOTE(vaiduxas @ 2007 08 20, 14:56)
Jei pas jus yra rusys, reiskia pamatai turetu buti po zeme (kokius 2 metrus) ir jie neturetu leisti dregmes i pastato vidu (i rusi). Tam tikslui jie turi buti apdoroti vandeni (dregme) sulaikancia medziaga. Senos statybos namuose tai budavo smala. Jei plikas betonas - uzuojauta.
*

Nežinau kas ten ir kaip padaryta, bet drėgmės tai nėra schmoll.gif Tai gal ir hidroizoliuoti g.gif
vaiduxas
QUOTE(SoJa @ 2007 08 20, 16:03)
Nežinau kas ten ir kaip padaryta, bet drėgmės tai nėra  schmoll.gif Tai gal ir hidroizoliuoti  g.gif
*

Jei nera dregmes, tai thumbup.gif .
Maxima
Aš aiškiai suprantu, kad pigiau ire mažiau vargo statyti naują, bet tai jau būtų užmiesty, o aš norėčiau likti mieste... unsure.gif
SoJa
QUOTE(Maxima @ 2007 08 20, 15:16)
Aš aiškiai suprantu, kad pigiau ire mažiau vargo statyti naują, bet tai jau būtų užmiesty, o aš norėčiau likti mieste... unsure.gif
*

Tai ir mieste, geriau yra seną nugriauti ir naują pastatyti. Aš irgi taip būčiau darius, bet pas mane ne namas, o tik butas nuosavam name.
mazge1979
mes taip pat planuojame seno namo renovacija, bet minimalia:), kuri atsieis apie 100000, o isbrangus visoms medziagoms, mes neturedami sklypo naujo namo uz tiek + pirkinio kaina nepastatysim, bet tai daug geriau nei butas, zmones ne tokiom salygom gyvena, o namai negriuna ir dziaugiasi, kad turi savo kiema. jei nama statotes patys-valio, o jei perkat nauja pastyta firmos, kas garantuos, kad sumokejot uz kokybe? zinau pvz kai sumokeje 450 t uz naujos stat nama dabar graudziai verkia.
gitushke
Sveikos, merginos... Patikėkit mūsų karčia patirtim - NERENOVUOKITE JOKIO SENO NAMO... Statom jau 3-i metai: pirmus griovem, antrus pristatem, dabar... taisom senienos brokus.., tvirtinam perdangas ir t.t.

O be to..., liko senojo trys sienos.. ir dalis pamatu.... Fasadas atrodo tragiskai.. : plytos, blokeliai ir t.t. Atrodo, kad jau niekad nebepabaigsim.. sad.gif

Kiekviena karta pagalvojam, kodel nenugriovem... , o juk pirkom net pries 7 metus .... sad.gif

Na, bet nieko.. mes dar jauni, pabaigism smile.gif
Cobre
Renovavom 1,5 mėnesio.Ir aišku už tą renovaciją mokėjome.Pykau ant žmonių, kurie sakė, kad reikia griauti ir statyti naują, tai galvojau, na kas jie per žmonės, negi nesupranta, kad statuboms reikia krūvos pinigų.Tai gerai, kad griovėme, nes dabar baisu ir pagalvoti, kiek mums ta renovacija pinigų ir nervų būtų suėdusi doh.gif su statybom nepalyginsi, statytis tikrai pigiau.Bet daugeliui, kaip ir man tada, tikriausiai tai atrodo neįtikėtina.
Gamteka
Kaip tik mastau pradeti renovuoti nama, tad prikeliu sia sena temele smile.gif Negi niekas geru atsiliepimu neturi ir tikrai ruosiuos isitaisyti tikra beda? sad.gif Pinigeliu nera, pastatyti uz 100 000lt namo tikrai neiseis, o apsiltinti ir irengti murini 50m2 murini sodo nameli uz tokia suma mastau gal imanoma? Patarkit prasau su tuo susidurusieji 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.