flawless
2005 07 18, 17:48
QUOTE(levrete @ 2005 07 18, 18:11) mergickos, o ka daryti jei keliu vidinej pusej riebaliuku sankaupos? kokie pratimai padetu? dabar kai paziuriu i veidrodi, tai isorine koju linija grazi, o vidine  . man tas pats. negaliu nesioti sijonu. kazkas siaubingo...
jolaxus
2005 07 21, 07:47
Skaitančioms rusiškai: nusipirkau tokią labai patikusią knygą "Figura pod zakaz". Gal yra ir daugiau kur, bet aš pirkau Laisvės pr. 82, kur yra Norfa, o ten rūsyje knygynas. Na dar vienas orientyras - šalia kavinės "Nykštukų pasaulis" Dabar apie knygą kuo ji man patiko: ten visi pratimai pateikti grupėmis atskiroms kūno dalims, tipo šlaunims ir sėdmenims (aš šituos pratimus įsisavinau pirmiausiai  ), krūtinei, pilvo presui ir t.t. Labai patiko, kad yra piešinukai, aprašyta kaip teisingai atlikti, kaip kvėpuoti ir kokias raumenų grupes kuri pratimas kaip veikia  Ir viskas labai lakoniškai, konkrečiai, be didelių išvedžiojimų. Paklausit kokie rezultatai? Pradėjau sausio pabaigoje, mankštelę tokią lengvą maždaug 5 - 10 min. prisiverčiu daryti kas rytą, na gal išskyrus savaitgalius, kai leidžiu sau pasivolioti lovoj ilgėliau...  Šiandien sveriu 5 kg mažiau Ir labiausiai man patiko vyro įvertinimas kai ištraukiau seną dviejų dalių maudymosi kostiumėlį ir jį apsirengiau tai jis pareiškė, kad tų ištisinių maišų nedrįsčiau rengtis, nes taip liuks atrodau su atskiru
QUOTE(jolaxus @ 2005 07 21, 08:47) Skaitančioms rusiškai: nusipirkau tokią labai patikusią knygą "Figura pod zakaz". Gal yra ir daugiau kur, bet aš pirkau Laisvės pr. 82, kur yra Norfa, o ten rūsyje knygynas. Na dar vienas orientyras - šalia kavinės "Nykštukų pasaulis" Dabar apie knygą kuo ji man patiko: ten visi pratimai pateikti grupėmis atskiroms kūno dalims, tipo šlaunims ir sėdmenims (aš šituos pratimus įsisavinau pirmiausiai  ), krūtinei, pilvo presui ir t.t. Labai patiko, kad yra piešinukai, aprašyta kaip teisingai atlikti, kaip kvėpuoti ir kokias raumenų grupes kuri pratimas kaip veikia  Ir viskas labai lakoniškai, konkrečiai, be didelių išvedžiojimų. Paklausit kokie rezultatai? Pradėjau sausio pabaigoje, mankštelę tokią lengvą maždaug 5 - 10 min. prisiverčiu daryti kas rytą, na gal išskyrus savaitgalius, kai leidžiu sau pasivolioti lovoj ilgėliau...  Šiandien sveriu 5 kg mažiau Ir labiausiai man patiko vyro įvertinimas kai ištraukiau seną dviejų dalių maudymosi kostiumėlį ir jį apsirengiau tai jis pareiškė, kad tų ištisinių maišų nedrįsčiau rengtis, nes taip liuks atrodau su atskiru  Kiek kainavo "stebuklingoji " knygelė  ?
jolaxus
2005 07 25, 13:37
QUOTE(Kenzo @ 2005 07 25, 15:28) Kiek kainavo "stebuklingoji " knygelė  ? jau neprisimenu, bet tikrai nedaug - rusiškos visada pigiau nei verstos lietuviškos. Sakyčiau tikrai iki 10 Lt. Ji ten nestora, gal kokių 50 psl., na gal kiek daugiau, bet kaip minėjau jokios beletristikos - vaizdeliai, aprašymai ir viskas  Ir brangiosios prisiminkit vieną tiesą - knygelė nepadės, reikės kojomis, rankomis ir visais raumenukais padirbėti  Kai sykį draugei pasigyriau, kad nusipirkau geras svarstykles, tai gavau provokuojantį klausimą: "Na ir kaip? Ar padeda?" Supratot potekstę?
bantukas
2005 07 27, 11:27
aš perkuosi žurnalą sportuojančioms - "Tavo žurnalas" daug naudingų patarimų taip pat pratimukų ten rasit - viskas aprašyta smulkiai ir suprantamai
jolaxus
2005 07 27, 12:20
QUOTE(winter @ 2005 07 27, 13:27) aš perkuosi žurnalą sportuojančioms - "Tavo žurnalas" daug naudingų patarimų taip pat pratimukų ten rasit - viskas aprašyta smulkiai ir suprantamai  įdomu, kažkaip neteko matyti tokio:blink: jis tik apie sporta? Gal neatkreipiau dėmesio niekad... koks jo periodiškumas? ar būna visose tradicinėse vietose kur spauda parduodama?
jolaxus
2005 07 27, 12:25
QUOTE(jolaxus @ 2005 07 27, 14:20) įdomu, kažkaip neteko matyti tokio:blink: jis tik apie sporta? Gal neatkreipiau dėmesio niekad... koks jo periodiškumas? ar būna visose tradicinėse vietose kur spauda parduodama? o va jau ir radau internete www.sveikata.lt supratau, kad gal ir esu mačiusi, bet niekad neįsigilinau į jo turinį. Sakai yra ten gerų minčių? reikės paskaitinėti nusipirkus
bantukas
2005 07 27, 13:49
QUOTE(jolaxus @ 2005 07 27, 13:20) įdomu, kažkaip neteko matyti tokio:blink: jis tik apie sporta? Gal neatkreipiau dėmesio niekad... koks jo periodiškumas? ar būna visose tradicinėse vietose kur spauda parduodama? šio mėn žurnale pratimai užpakaliukui ir priekinei bei užpakalinei šlaunų daliai. Kaina: 3,9lt tik gaila kad žurnalas išeina tik kartą per 2mėn. o neteko matyti nes tai ne per seniausiai pradėtas leisti žurnaliukas. Man patinka. Šiame numeryje ypač daug info mėgstančioms plaukioti
Skruzdeliukas
2005 07 27, 14:01
QUOTE(Devita @ 2005 05 30, 09:53) Sestadieni supratau, koks dalykas yra geras ne tik slaunims, bet ir uzpakaliui  Tai darzu ravejimas  Kita diena labai jautesi kurios kuno vietos pasportavo  Jei tik yra galimybe visoms siulau pabandyti  Anaiptol, kai ravi, dirba tik kuris nors vienas raumuo, o daznai, kai netaisyklingai susitupi, tai po to ir sanariai, bei nugara skauda. Sportuojant stengiesi galvoti apie tai, kaip dedi koja, kaip laikai stubura, o dirbant fizini darba nekreipi demesio, o cia pagrindas. Po darzu ravejimo, ar kibiru nesiojimo man visur skauda, o kai nueinu i sporto sale, jauciu tik lengva nuovargi.
jolaxus
2005 07 27, 15:06
QUOTE(Skruzdeliukas @ 2005 07 27, 16:01) Anaiptol, kai ravi, dirba tik kuris nors vienas raumuo, o daznai, kai netaisyklingai susitupi, tai po to ir sanariai, bei nugara skauda. Sportuojant stengiesi galvoti apie tai, kaip dedi koja, kaip laikai stubura, o dirbant fizini darba nekreipi demesio, o cia pagrindas. Po darzu ravejimo, ar kibiru nesiojimo man visur skauda, o kai nueinu i sporto sale, jauciu tik lengva nuovargi.  joooooooo  buvo laikas, kai prie namo trinkelėm įvažiavimą dėjom, Vyras trinkeles dėliojo, o aš jas su karučiu jam vežiojau iš krūvos artyn.  Kaip manot kaip rytojaus dieną jaučiausi? Naprocesas toks labai sportinis: atsiveži karutį, prikrauni jį po vieną trinkelę ir nuvežus į vietą taip pat iškrauni  liuks treniruoklis, tik kad įvažiavimas jau išdėtas, baigėsi nemokamos treniruotės
_Aurute_
2005 07 28, 11:33
Ir as pabandziau pasedeti ant tos "kedutes"issedejau minute ir 12 sek. Ir mano kojos ne kaip antrodo po vaikucio gimimo(nors po pirmo numeciau svori ,tik tada kai susirgau ziauriai ir visa savaite beveik nevalgiau)O va dabar irgi kovoju su tais lasinukais ant koju,liemens ir uzpakalio  Kazi kada as juos numesiu. Kaip sekasi kitoms mamytems mesti lasinukus nuo kojyciu,o ypac vidines dalies?
o kokie pratimai vidinei šlaunų pusei? pas mane ten visai nėra raumenukų
QUOTE(Bajm @ 2005 08 03, 13:23) o kokie pratimai vidinei šlaunų pusei? pas mane ten visai nėra raumenukų  Yra pirkti toks prietaiselis("IKI"pirkau)isistatai tarp keliu ir spaudineji,dar galima ji pakeisti kamuoliu.Rezultatas nera greitas,bet tokia mankstele naudinga vidinei slaunu pusei. Man tai padeda  ,dar nepatingekit tempimo pratimuku padaryti,pamasazuoti tas vietas.Sekmes
QUOTE(Mutė @ 2005 08 03, 15:16) Yra pirkti toks prietaiselis("IKI"pirkau)isistatai tarp keliu ir spaudineji,dar galima ji pakeisti kamuoliu.Rezultatas nera greitas,bet tokia mankstele naudinga vidinei slaunu pusei. Man tai padeda  ,dar nepatingekit tempimo pratimuku padaryti,pamasazuoti tas vietas.Sekmes  šiaip aš norėčiau sustiprinti visų kojų vidinę pusę - noriu ten raumenukų.
QUOTE(Bajm @ 2005 08 04, 09:37) šiaip aš norėčiau sustiprinti visų kojų vidinę pusę - noriu ten raumenukų.  Tai kaip suprantu reikalini ir blauzdu raumenukai.Ar taip?Pratimai tai daliai nesudetingi,bet greitesnio rezultato vistik sulauktum palankius treniruokliu sale.  O jei nera galimybes tam ,tai daryk ytupstus,tik juos darant nepamirsk svoriu,nes be svorio raumens neuzauginsi.
QUOTE(Bajm @ 2005 08 04, 07:37) šiaip aš norėčiau sustiprinti visų kojų vidinę pusę - noriu ten raumenukų.  o man padejo nuostabus treniruoklis-mano rankos  ranktas sugniauzi i kumscius,tada jas sudedi viena prie kitos, ir "padedi" tarp koju. ir taip sutraukineji vidine slaunu puse tiek kiek pajegi, pertraukele ir vel toliau. padeda tik nezinau ar as cia aiskiai pasakiau
belisime
2005 08 05, 13:40
QUOTE(Bajm @ 2005 08 03, 10:23) o kokie pratimai vidinei šlaunų pusei? pas mane ten visai nėra raumenukų  Mielos moterys....Turiu visoms labai paprasta ir efektyvu buda tureti grazias ir tvirtas kojytes Nusipirkit dvirati ir minkit kol oras leis...NES: 1)dviratis - tikras grožio eliksyras, nepaprastas fitnio instrumentas: padeda suformuoti skulptūriškus, tobulus sėdmenis, sumodeliuoti visą koją. Priešingai, nei manoma, blauzdos nuo šio sporto nusustambėja. 2)Važiavimas dviračiu atvirame ore skatina gamintis vitaminą D, kuris būtinas, kad kaulai pasisavintų kalcį. Štai kodėl sėsti ant dviračio itin pravartu menopauzę išgyvenančioms moterims, kurių tyko osteoporozė - kaulų nusilpimas netekus kalcio. 3)Dviratis - tarsi tonikas raumenims. Reikiamai tonizuoti kojų ir sėdmenų raumenys neleidžia atsirasti celiulitui arba su juo susidoroja Daugiau apie tai: http://www.delfi.lt/news/DELFI_for_women/b....php?id=7215549 Pati minu dvirati jau 2metai ir savo akivaizdiais rezultatais uzkreciau drauges Kojos super  ,tvirtos ir....dingo tragiskas celiulitas  ...Bet tai daryti reikia nuolat Jei ka kla  uskit
QUOTE(belisime @ 2005 08 05, 14:40) Mielos moterys....Turiu visoms labai paprasta ir efektyvu buda tureti grazias ir tvirtas kojytes Nusipirkit dvirati ir minkit kol oras leis...NES: Jei ka kla  uskit dviratį turiu kelis metus iš tikrųjų puikus būdas turėti gražias kojas bet va raumenukų vidinei kojų pusei nelabai priduoda
QUOTE(mjk @ 2005 08 04, 17:11) o man padejo nuostabus treniruoklis-mano rankos  ranktas sugniauzi i kumscius,tada jas sudedi viena prie kitos, ir "padedi" tarp koju. ir taip sutraukineji vidine slaunu puse tiek kiek pajegi, pertraukele ir vel toliau. padeda tik nezinau ar as cia aiskiai pasakiau  nesupratau
man patiko tas budas, kad reikia sokti pagal sau patinkancia muzika, as tai irgi , kai isgirstu gera daina- puolu sokti. Manau tai reikes daryti reguliariai- kiekviena diena
Lankiau aerobika, bet papuole nekokia trenere, leido sena pop muzika, o man pagal tokia net kojos nekyla, tai ir meciau sporta...
LAbai geras budas sportupoti- dviratis. As siaip nelabai megstu eiti i sporto sale, kazkaip nuobodu. O stai dabar vasara su draugais darome pazintines keliones po savo apylinkes. Labai idomu ir naudinga. Ryte jauciu visus raumenis
katarina
2005 08 10, 22:49
QUOTE(gine @ 2005 08 10, 21:00) LAbai geras budas sportupoti- dviratis. As siaip nelabai megstu eiti i sporto sale, kazkaip nuobodu. O stai dabar vasara su draugais darome pazintines keliones po savo apylinkes. Labai idomu ir naudinga. Ryte jauciu visus raumenis  O aš namie minu prieš telika tik reik sulaukti idomesnės laidos ar filmo ir net nepajauti kaip laikas prabėga  , dabar jau ipratau kojų neskauda, bet pradžioje vos laiptai užlipdavau
jolaxus
2005 08 11, 08:21
QUOTE(katarina @ 2005 08 10, 23:49) O aš namie minu prieš telika tik reik sulaukti idomesnės laidos ar filmo ir net nepajauti kaip laikas prabėga  , dabar jau ipratau kojų neskauda, bet pradžioje vos laiptai užlipdavau aš irgi paminu ratus, nelabai džiaugėsi vyras kai atsikrausčiau prie teliko su visu aparatu, bet teko jam susitaikyti
Noracka
2005 08 16, 12:29
Kazkaip kristina ir neparase savo zadetu pratimuku .......
perskaiciau zurnale "self" viosai faina patarima butent vidinems slaunu pusems stiprinti. galbut principas tas pats kaip su kumsciais cia kazkas sake, i ta sistema nelabai isikirtau, bet manau principas tas pats. tarp keliu sedint isidedi lauko teniso kamuoliuka ir spaudai ji. letai ir stipriai is visu jegu. tai galvoju gal darbe pradet praktikuot niekas manes uz stalo nemato sedi sau prie kompo ir sportuoji tuo paciu
O tai kiek laiko ten ta kamuooliuka ar kumscius spaudyt tarp keliu kad padetu??? Pas man visas kunas lyg ir nieko, nu bet tos vidines slaunu dalys siaubingos!!!
a fig znajet...kol pades  o siaip manau iki tol kol atsiras malonus raumenu nuovargis, nes kiek girdejau pertempt nera labai gerai. kas kelias dienas reikia vis didint man atrodo, ka pripratimu nebutu. siaip man kaip voobse be sporto gyvenusiai pradzioj uztekdavo liuosiai 3 min kad apsiputociau  manau individualiai. pagal savijauta.
QUOTE(Elenn @ 2005 08 24, 12:42) O tai kiek laiko ten ta kamuooliuka ar kumscius spaudyt tarp keliu kad padetu??? Pas man visas kunas lyg ir nieko, nu bet tos vidines slaunu dalys siaubingos!!!  pas mane irgi o kaip tą pratimą su kumščiais (kamuoliu) atlikti taip ir nesupratau
QUOTE(Bajm @ 2005 08 25, 08:26) pas mane irgi o kaip tą pratimą su kumščiais (kamuoliu) atlikti taip ir nesupratau  nu tarp keliu ar biski tarp slaunu kumscius laikai sedint arba teniso kamuoliuka. ir pradedi ta kamuoliuka ar kumscius spaust keliais. is visu hjegu,. turetu jaustis kaip isitempia raumenukai. spaudi spaudi atleidi. vel spaudo spaudi atleidi. mazdaug aisku?
QUOTE(zhiurkike @ 2005 08 25, 15:10) nu tarp keliu ar biski tarp slaunu kumscius laikai sedint arba teniso kamuoliuka. ir pradedi ta kamuoliuka ar kumscius spaust keliais. is visu hjegu,. turetu jaustis kaip isitempia raumenukai. spaudi spaudi atleidi. vel spaudo spaudi atleidi. mazdaug aisku? aciu o gal zinai pratimu blauzdu vidinei pusei apskritai pas mane vidine koju puse visai nesportuojanti
nu va...su blauzdom tai man voobse pravalas. a dar visai faina dalyka atradau stotelej stovin arba trulike, arba eilej  . stovi ka kojos vienodai butyu paskirscius ant ju svori. ne prazergtos, ne peciu ploty o biski siauriau. bet stabiliai. ir nejudinant pedu per koju viduri jas i salis skest kazkur per kelius. siaip nesimato bet labai jauciasi kaip raumenai visur isitempia. labai fainas jausmas. tik nzn kaip paaiskint tinkamai.
pratimu blauzdu vidinei pusei apskritai pas mane vidine koju puse visai nesportuojanti  [/quote] Atsistoji ant laiptelio(ar kokios pakylos)pedos i sonus ir stiebiesi,po to letai grizti i pradine padeti.Kai blauzdos sutvirtes ta pati pratima daryk su viena koja,kita sulenkta.Nezinau ar suprantamai isdesciau?sekmes!
QUOTE(Bajm @ 2005 08 25, 17:00) aciu o gal zinai pratimu blauzdu vidinei pusei apskritai pas mane vidine koju puse visai nesportuojanti  argi yra koks raumuo blauzdu vidinej pusej???
QUOTE(Female @ 2005 08 25, 18:16) argi yra koks raumuo blauzdu vidinej pusej??? Blauzdos raumeni galima pakoreguoti taip,kad jis daugiau butu matomas is vidaus,taip optiskai galima istiesinti kojas.
pirma karta toli dalyka girdziu  idomu. koks turi buti koju kreivumas, kad tiktu sis metodas kojom tiesinti?
o mano va blauzdos ir taip baisiai storos. bijociasu tuos pasistiebimus daryk kad dar labiau nepastoretu raumenai.
QUOTE(zhiurkike @ 2005 08 25, 18:56) o mano va blauzdos ir taip baisiai storos. bijociasu tuos pasistiebimus daryk kad dar labiau nepastoretu raumenai. Siuo atveju pasistiebimai be papildomu svoriu neturetu pakenkti.Ir jeigu kojos proporcingos, pedos i sona pasukti nereikia.Kaip stovi taip ir stiebkis(ir geriau pratima atlikt ant abieju koju,darant su viena gausis padidintas kruvis,o tai skatina raumens augima).
QUOTE(Female @ 2005 08 25, 18:46) pirma karta toli dalyka girdziu  idomu. koks turi buti koju kreivumas, kad tiktu sis metodas kojom tiesinti? Na jos gali buti ir ne visai kreivos.As taip kojas dailinau,nes ties keliais,vidineje puseje yra tokie iskilimai(nezinau kaip tiksliau apibudinti).Padidinus blauzdu vidine dali kojos tampa proporcingesnes.Apie tai kiekvienas fitneso treneris geriau isaiskintu,o ir literaturos apie tai yra.As cia savo patirtimi pasidalinau
QUOTE(Mutė @ 2005 08 25, 19:40) Siuo atveju pasistiebimai be papildomu svoriu neturetu pakenkti.Ir jeigu kojos proporcingos, pedos i sona pasukti nereikia.Kaip stovi taip ir stiebkis(ir geriau pratima atlikt ant abieju koju,darant su viena gausis padidintas kruvis,o tai skatina raumens augima). ačiū už pratimuką reikės išbandyti dar norėjau paklausti at galima daryti šį pratimą su svareliais - turiu 2 po 1 kg
QUOTE(Bajm @ 2005 08 26, 09:13) ačiū už pratimuką reikės išbandyti dar norėjau paklausti at galima daryti šį pratimą su svareliais - turiu 2 po 1 kg  Galima,namu salygom su svareliais darau taip;1-svarelius laikau ant peciu-pratimas atliekamas stovint.2-svareliai ar diskas laikomas ant keliu-pratimas atliekamas sedint-pastarasis tinka tiems kam yra problemu su sanariais.
Sveikos, o gal kuri zinote, kaip sumazinti tarpa tarp slaunu? Kai metu svori, dideja tarpas  O taip noretusi nepriekaistingu kojyciu
QUOTE(murze @ 2005 08 29, 20:07) Sveikos, o gal kuri zinote, kaip sumazinti tarpa tarp slaunu? Kai metu svori, dideja tarpas  O taip noretusi nepriekaistingu kojyciu  Cia jau reikia i sporto kluba keliauti,be treniruokliu ir spec. programos bus sunku kazka apciuopiamo pasiekti.
QUOTE(Mutė @ 2005 09 02, 15:00) Cia jau reikia i sporto kluba keliauti,be treniruokliu ir spec. programos bus sunku kazka apciuopiamo pasiekti.  Ne man atrodo kuo labiau sukūsti tuo tarpas didesnis. Kai per daug sukūsti pagal savo kaulų struktūrą, tai ir negražu. Pamėgink geriau raumenukus užsiauginti ant kojyčių, tai ir tarpo nebus.
hemetra
2005 12 30, 16:35
nenoriu liudinti, bet skaiciau, kad tai genai ir jokie pratimai nepades, vienintele iseitis - plastine operacija. viena gera zinia, kad po jos riebalai negrizta.
hemetra
2005 12 30, 16:36
turejau omeny taip vadionamas jojiko kelnes
QUOTE(hemetra @ 2005 12 30, 17:35) nenoriu liudinti, bet skaiciau, kad tai genai ir jokie pratimai nepades, vienintele iseitis - plastine operacija. viena gera zinia, kad po jos riebalai negrizta.
pratimukai vidinėms šlaunų pusėms
"Laikykitės už ko nors ir traukite kelį prie krūtinės. Nepalinkite į priekį per juosmenį arba klubus. Taip švelniai ištempsite šlaunų užpakalinę pusę, sėdmenis, klubus. Pėda ant grindų nukreipta tiesiai į priekį. Koja per kelį truputį sulenkta (per 2-3 cm). Lengvai tempkite 30 sekundžių. Tą patį padarykite su kita koja. Užkeikite pėdą ant tvirtos atramos (stalo, tvoros, sienos). Kitos kojos pirštai nukreipti tiesiai j priekį. Pastūmėdami klubus pirmyn, pakeltą koją sulenkite per kelį. Taip ištempsite kirkšnis, pakeltosios kojos šlaunies užpakalinę pusę ir nuleistosios kojos klubų priekį. Tempkite 30 sekundžių. Pakartokite su kita koja. Įsitverkite rankomis, jei turite j ką - bus lengviau išlaikyti pusiausvyrą. Nuo šio tempimo padidėja kojų judesių amplitudė. "

Atremtos į grindis kojos pirštus galima pasukti išorėn (lygiagrečiai su atrama) ir tempti kaip darant ankstesnįjį pratimą. Taip tempsite šlaunų vidinę pusę. Tempkite 25 sekundes.

Ištieskite vienos kojos pėdą ir užkeikite ją ant stalo arba turėklo už nugaros patogiame aukštyje. Atsargiai per klubus tempkite koją pirmyn, kad pajustumėte tempimą klubų priekyje (iliopsoas) ir keturgalviame raumenyje. Į grindis atremtą koją truputį sulenkite per kelį, o liemenį ir viršutinę kūno dalį stenkitės išlaikyti vertikalius. Tempimo jėgą galite keisti, atsargiai lenkdami atraminę koją per kelį. Lengvai tempkite 20 sekundžių. Kartodami pratimą išmoksite atsipalaiduoti, išlaikyti pusiausvyrą ir rasite patogią padėtį. Norėdami ištempti keturgalvį šlaunies raumenį ir kelius, dešinę pėdą traukite už pirštų galų kaire ranka prie sėdynės. Taip kelis sulinks natūraliu kampu. Tai geras pratimas kelių reabilitacijai. Tempkite 30 sekundžių kiekvieną koją.Vieną šio pratimo variantą galima atlikti gulomis ant pilvo. Netempkite iki skausmo. Už nugaros suimkite priešingos kojos pėdą. Švelniai traukite kulną prie sėdynės. Tempkite 8-12 sekundžių.

Užkeikite kulną ant stalo, tvoros arba didelio akmens iki juosmens aukščio arba sau patogaus lygio, kad koja būtų ištiesta. Į žemę atremta koja švelniai sulenkta per kelį, jos pirštai nukreipti į priekį kaip lipant arba einant.

Norėdami ištempti pakeltos kojos vidinę pusę, į žemę atremtą pėdą pastatykite lygiagrečiai su atrama. Kūną pasukite drauge su atramine pėda. Lėtai pasilenkite į šoną - kairiu petimi link kairės kojos, Taip ištempsite vidinę pakeltosios kojos pusę. Lengvai tempkite 15 sekundžių ir stipresniu, treniruojamuoju tempimu -20 sekundžių. Atraminė koja turi būti švelniai sulenkta per kelį. Pakartokite viską su kita koja.  
Kaire ranka traukite virš ir už galvos esančią dešinę ranką. Tai geras pratimas kūno šonams ir pakeltos kojos vidiniams raumenims tempti. Lengvai tempkite 15 sekundžių. Pakartokite į kitą pusę. Stenkitės pajusti skirtumą atliekant pratimą į kitą pusę. Tempkite raumenis visiškai atsipalaidavę.
Lenkitės per liemenį atremtos į grindis pėdos link. Pakeltoji koja lieka ištiesta, tik lenkiantis pasisuka į kitą pusę. Šitaip ištempsite atraminės kojos šlaunies užpakalinius raumenis. Ši koja truputį sulenkta per kelį. Lengvai tempkite 20 sekundžių.

Kai norite ištempti pakeltos kojos kirkšnį, sulenkite atraminę koją, o pakeltoji koja turi likti ištiesta. Jei galite, rankomis atsiremkite į grindis, kad lengviau išlaikytumėte pusiausvyrą. Lengvai tempkite 20 sekundžių.
o čia labai geras pratimas, bet tik su treniruokliu 
Chikipiki
2006 03 07, 00:03
Siulau isbanditi gumele. Galima rasti turbut kiekvienoj sporto priekiu parduotuvei. Tikrai padeda, kaip girdejau, nes pati tingine esu  . Su ja galima atlikti daug pratimu ir galima nauduoti vietoj treniruokliu (kaip pavaizduota paskutinei zinutei $kristinos$) tik namuose. Kaina apie 20Lt. Is ankstesniu patarimu labai man patiko pasiulimas tepliosis medumi, viniotis i pleveli ir sokti  . Irgi turiu biski vidinei pusej slaunu riebaliuku. Reiks susikaupt ir viska isbanditi.
|
|