mano dukrytei metukai . Plaukuciu pas ja tikrai nera daug , bet ... kazkiek yra
Ka jus manot ? Ar skusti , ar ... ka daryt
Sveiki
mano dukrytei metukai . Plaukuciu pas ja tikrai nera daug , bet ... kazkiek yra Ka jus manot ? Ar skusti , ar ... ka daryt
Pasiskaityk va cia:
http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=20717 mes cia diskutavom panasia tema O siaip tai as manau, kad tas skutimas jokios itakos plauku veslumui nedaro ir kad cia prietarai yra QUOTE(Tooraa @ 2007 08 20, 10:59) Pasiskaityk va cia: http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=20717 mes cia diskutavom panasia tema O siaip tai as manau, kad tas skutimas jokios itakos plauku veslumui nedaro ir kad cia prietarai yra Ok paskaitysiu , nes taip ir maniau , kad tokia tema tikrai turejo but
Jokiu būdu nepatariu skusti mergaitei plaukučių, draugė nuskuto tai paskui ataugo išsidraikę į visas puses dabar nesusitvarko, be to mergaitė labai prastai jautėsi, nes kažkas gatvėj ją berniuku pavadino, musiškiui kai buvo metukai irgi galvojom kad gal reikia nuskust nes plaukučiai reti, bet kirpėja griežtai uždraudė, kad nepažeistume plaukų, nu kaip ten tiksliai kas pažeidžiama dabar neatsimenu, bet geriau prieš ką nors darydama pasitark su keliom kirpėjom, bus lengviau
Papildyta: QUOTE(Tooraa @ 2007 08 20, 12:59) Pasiskaityk va cia: http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=20717 mes cia diskutavom panasia tema O siaip tai as manau, kad tas skutimas jokios itakos plauku veslumui nedaro ir kad cia prietarai yra tikrai pritariu
Manau, kad tikrai neverta. Mano puseserei mazai buvo nuskute, tuokart, kai atauginejo, atrode, kad daugiau, (ir siaip per ta laika, kol atauga nuskusti ir tie patys butu "sutirsteje")bet kai isaugom, tai tikrai jokio skirtumo, nepasakyciau, kad ji turi daugiau plauku negu as
Tikrai neverta.
Maniškė irgi turi nedaug,tiek teužaugo per 2 m.,prieš 3 men.pirmą kartą pati pakirpau vos vos galiukus,po men. dar kartą,grait vėl žadu pakirpt,skaitau kad geriau pakirpt retkarčiais kad storesni augtu,bet tik neskust,man taip mama darė ir dičkei taip dariau,o irgi buvo metų laiko beveik be plauku o pamatytumėt dabar jos plaukus,o-joj kokie stori ilgi ir banguoti,ir aš nesiskundžiu savo ševeliūra,mama vis mėgsta primint kad jei ne jos užsispyrimas kirpt trumpai,būčiau daba be plaukų,nes ant nuotraukų kur 2 metų buvau visai plikė
as irgi pries
jokiu budu,as pati dirbu kirpeja ir tikrai esu kategiriskai nisistaciusi pries ta nesamoninga plaukuciu kirpima, vaikuciui plaukuciai auga nevienodai ,pirmi plaikuciai slenka .nauji atauga, todel ir atrodo silpni,isivaizduokit koks vaikui stresas kai su burzgiancia masinele kerpa ,vaikas isigas o po to isvis bus problemu, kai noresite nuvesti vaika i kirpykla,pirmas vizitas labai svarbus ,kad vaikas neisigastu, o tas skutimas tai tik bobulku prietaras
mano dukrytei 1,3m,bet tikrai zinau kad to nedarisiu.dabar plaukuciai garbanuojsi o jai apkirpsim tikrai zinau kad bus tiesus.
Mums su sese mama skuto plaukus, o puskei teta neskuto-visos trys turim vienodai gražius plaukus...na, dabar pas mane iš plaukų liko ne kas-po gimdymo.... o savo mergytei neskutau ir neskusiu-labai gaila man plaukiukų.
Neskutau ir neskusiu. Nemanau, kad tai padėtų. Manau, kad plaukai paveldimas dalykas ir tikrai neužaugs storiausios kasos jei tėvai nepasizymi įspūdingomis ševeliūromis
Tokio mažučio vaiko tikrai nereikia skusti. Tie plaukučiai dar keisis. Mūsų sūnus metukų buvo tamsiais tiesiais plaukučiais ir ne ypač tankiais, o dabar turi visą kupetą šviesių garbanų
0man tai gaila skust ir kirpt,jie dar trumpi, o taip norisi matyt mergyte su plaukuciais
Aš kažkur sakičiau,kad plaukų skutimas ,neturi įtakos plaukų storumui.
Netikiu, tokiais dalykais...Pritariu, kad tai tik prietarai
Man tai primena ne prietarus, o is gilaus kaimo kilusius paprocius ar tradicijas...kad vaikas utelem neapsestu, tai ir kirpdavo visas ir visus vaikiukus plikai. Savo dukrytei nekirpsiu plaukuciu
Taip pat neketinu nei skusti nei kirpti,tik kai i akytes lenda kirpciukai pakerpu
Na mūsų plaukučiai labai labai silpni. Bet tikrai nežadu skusti.
Žiauriai kažkaip skamba.
Na aš tai tikrai neskusčiau. Man atrodo, tas skutimas nieko neduoda, čia kiek girdėjau, senovėj taip darydavo.
Mano dukrytei irgi metukai, plaukučių nėra daug. Bet pastebėjau, kad suėjus metukam jų tankėja ir greičiau auga. ir kiek kalbėjau su mamos, daug jų sakė, kad plaukučiai pradeda augt labiau virš metų. QUOTE(saule_vire @ 2007 08 20, 22:35) Maniškė irgi turi nedaug,tiek teužaugo per 2 m.,prieš 3 men.pirmą kartą pati pakirpau vos vos galiukus,po men. dar kartą,grait vėl žadu pakirpt,skaitau kad geriau pakirpt retkarčiais kad storesni augtu,bet tik neskust,man taip mama darė ir dičkei taip dariau,o irgi buvo metų laiko beveik be plauku o pamatytumėt dabar jos plaukus,o-joj kokie stori ilgi ir banguoti,ir aš nesiskundžiu savo ševeliūra,mama vis mėgsta primint kad jei ne jos užsispyrimas kirpt trumpai,būčiau daba be plaukų,nes ant nuotraukų kur 2 metų buvau visai plikė
nemanau, kad skutimas pakeis tai kas jau yra įgimta...
įdomi tema
aš gal ir skusčiau kokiai 5-8 mėn mergytei, jei būtų l tankūs ir artėtų karščių sezonas, kad vaikui būtų patogiau, aišku ir nuo vaiko priklauso - gal visai puikiai kasytemis džiaugsis o tom gydomosiom skutimo priemonėm netikiu. anksčiau gi skusdavo iš sanitarinių sumetimų
Nereikia nereikia vaikučių plikai skusti....nesąmonė kažkokia
Visiška nesamonė
As savo vaikuciams skutau kai suejo metukai
Papildyta: QUOTE(asoptimiste @ 2007 08 28, 15:29) nemanau, kad skutimas pakeis tai kas jau yra įgimta... As taip pat sutinku su sia nuomone
as manau kad cia tiktai mitas, kad atauks storesni gazesni....man mama neskuto ir turiu ilgus, storus grazius plaukus...sunui jau 1 m 9 men. bet plauku neskutau ir neskusiu tik juos pakerpu truputi, nes jau labai auga kaip pas gaidziuka skiauterele
QUOTE(Raimute444 @ 2007 08 31, 19:28) as manau kad cia tiktai mitas, kad atauks storesni gazesni....man mama neskuto ir turiu ilgus, storus grazius plaukus...sunui jau 1 m 9 men. bet plauku neskutau ir neskusiu tik juos pakerpu truputi, nes jau labai auga kaip pas gaidziuka skiauterele va va mes lygiai tokio amziaus ir taip pat tik pakerpam
aš irgi tos nuomonės, kad neverta
dieve mano!!!!!!!!!!!
as esu sito mito auka..... man skuto... ir ne velnio jie geriau neaugo cia genetika kalta.... pas mane plaukai niekada nebuvo stiprus, tokie liko ir po 20 metu...
mano dukros plaukuciai plonuciai, bet niekada nekilo mintis, kad reikia nuskusti
maniskei metai ir du menesiai,daug kas sako nuskusk plaukus,bet net negalvoju tai daryti,cia kazkokia nesamone,blefas,kokie bus tokie
Tiesa pasakius,net juokas suėmė perskaičius temos pavadinimą
Nesąmonė,prietarai,tikrai neverta.
niekada nesugalvociau nuskusti,
bet kaip neteisinga kai gime sunus turejo labai daug ir ilgus,sturus plaukucius,o dukryte gime beveik plika galvyte
visiška nesąmonė,nuskutus vaikui plaukus jie tikrai stipresni neatauks,tai tik bobučių prietarai
juokinga tema
jei nori, kad plaukai stipresni ataugtų reikėtų lupti su visa oda, juk po ja yra plauko svogūnėlis, jis lemia plauko stiprumą oh tie bobučių prietarai
palaikau tą pusę,kurios mano jog čia tik mitas, prietaras, nė neketinu skusti dukrai galvytės, absurdas
Mano drauge nuskuto dukrytei galva kai jai buvo metukai. Mama ja laike, tetis skuto
100 kartu
QUOTE(Minėja @ 2007 09 02, 14:54) mano dukros plaukuciai plonuciai, bet niekada nekilo mintis, kad reikia nuskusti visiškai sutinku...iš kur čia tokį dalyką ištraukt reikėjo,nesamonė,paaugs vaikas ir plaukai pastorės,mano vyresniam berniukui taip buvo plaukai į kairę -dešinę ploni,ploni,o dabar kokio storumo tai ohoho,kiekviena pana galėtų pavydėt
sveikos mamytes pritariu skutimas plauko storio nepakeis na as mazylei nuskutau kai buvo 4men bet tik del to kad slinko ir plauko storumas tikrai nepasikeite cia genuose
|