Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Mergaitei skusti plaukus
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 1 iki 3 metų
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Dziurgita:)
QUOTE(SABA @ 2010 01 11, 20:59)
jus ka isprotejot vaikui plaukus skusti  blink.gif
*

nu kodel taip is karto isprotejot...anskciau labai buvo kaip sakoma ''madinga'', nes tipo atauga grazesni, veslesni...bet as tai pries bet kokius skutimus, saviskiui kasas auginsiu ir niekas neprivers jo net nukirpti bent dar metelius tai tikrai smile.gif
parodija
QUOTE(AusraR @ 2009 10 07, 21:41)
skaiciau kazkur kirpejos pasisakyma, kad mazyliams ksusti plaukus apskritai negalima, nes galima pazeisti svogunelius ir tada nebus plaukuciu toj vietoj. As tia manau kad pakirpti reikia, bet skusti jokiu budu, nei berniukui nei mergaitei.
*

Tikrai taip. Pazistu viena panele, kuriai vaikystej nuskuto plaukus tai dabar vienoj vietoj nera plauku. Gerai, kad tas plotelis nedidelis unsure.gif
Lantaja
Nemanau, kad tai protinga mintis skusti vaikui plaukus. Tam yra kirpyklos, o ne skutyklos. O jei tevams su kantrybe prasti reikalai, tai... doh.gif
dre
QUOTE(IwonaBogd @ 2010 01 11, 19:14)
Mano manimu nieko tai nepades. schmoll.gif  Jei duota tai turesi tuos plaukus, o jei ne, tai.... lotuliukas.gif
*

Pritariu ir as 4u.gif !
mamabalta

Aš čia vieną dieną vos infarkto negavau - MB nusprendė savo "išmintį" pademonstruot, matot, nuskusti dukrą reikia, nes tada gražesni plaukučiai ataugs. Net nesitikėjau, kad jis tokiom bobučių pasakom gali tikėt. Aišku, greitai jam buvo paaiškinta, kad "tik per mano lavoną" tokios nesąmonės gali būti. Bet net šiurpu pasidarė, kai pabandžiau įsivaizduoti, koks siaubas tai būtų vaikui. Ir šiaip, paskui kokius metus mergaitei be plaukučių doh.gif
paskaitinėjau čia, atrodo, kad jau niekas taip nebesityčioja iš savo vaikų ir jų nebeskuta thumbup.gif
*caffe macchiato*
Auginu suneli, bet irgi nepasirasiau, kad vaikas butu plikas... o juo labiau nesutikciau, kad mergyte butu plika schmoll.gif
niekad
kažkada, labai labai seniai, prieš kokius 36 metus, mano tėvai irgi buvo nuskutę (ačiū dievui aš pati to neatsimenu) blink.gif . Labai jau smulkūs plaukučiai buvo. Ir ką - ataugo lygiai tokie pat biedni ir ploni... O va nuo to laiko, mama pasakojo, kad pradėjau miegoti tik kam nors į plaukus pirščiukus sukišus... Žodžiu naudos jokios, o trauma turbūt, buvo... verysad.gif
lanvita
Nuolat pakirpinejant plauku galiukus irgi geras efektas gaunamas bigsmile.gif , jau mums 2 su puse metu, tai manau, kad tai padejo pastiprint kazkiek plaukucius mums. g.gif 4u.gif
menininke
schmoll.gif ,kam Dievas dave,pas ta ir bus geri plaukai biggrin.gif
joojoooj
mergaite skusti - ne uz ka!!!!!!!!!!!!!!!!!! schmoll.gif
dosa
Galite skusti jei tik tai jums gražu, nes plauko struktūros skutimas neįtakoja 4u.gif
Pretori
Tikrai taip - tik dėl grožio. Jei kam gražu biggrin.gif Neskutau ir neskusiu.
Kasema
Baisiau nebuna, kai mergaite plikai nuskusta arba bliuduku nukirpta doh.gif
Drakula
as tai ne uz ka savo lelytei neskusciau pliaukiuku, nu ir kam kokie bus tokie thumbup.gif
L*A*K*Š*M*I
Na ir kas cia tokio vieni skuta kiti ne,vieni tiki kiti ne..bobuciu pasakom ,o gal kaip tik pries tai buvo belenkas ir nuskutus bus geriau nei stagaras trumpas,i sona ar dar kazkaip negraziai isauge.Mes kol visai maza nuskutom dar nesupranta net kas ji mergaite ar berniukas ir jau beveik menuo kaip ataugineja ir matau,kad tikrai isaugs vienodi normalus plaukuciai smile.gif Ziema juk namuose daugiau laiko praleidziam ir i lauka nebegam be kepures ir namie tikrai galvyte nesala, schmoll.gif
Vasara tai kitas reikalas geda butu rodyti mergyte be plauku viesumoje,visi galvotu kad serganti

Dovilytej
Nemanau, kad ką padėtų plaukų skutimas. Mano plaukai stori ir ilgi, o mano mama nei man skuto, nei juos kirpo, kol buvau maža. Pakirpdavo tik kirpčiukus, kad į akis nelįstų.
EvaV
Pati buvau nuskusta budama metuku, cia is mamos pasakojimo, bet savo dukrytei tikrai neskusciau tikri bobuciu plepalai, nepasakyciau kad kazkokie ipatingi tie mano plaukai biggrin.gif
Nexta
O kam? kazkokia nesamone manau, tie plauku skutimai...savo dukrytei neskutau...uzaugo labai grazus ilgi plaukuciai wub.gif
Miranda80
QUOTE(bulia @ 2007 08 20, 10:53)
Sveiki
mano dukrytei metukai . Plaukuciu pas ja tikrai nera daug , bet ... kazkiek yra smile.gif Drauge prisikabino jau nuo 6men , kad nuskusciau plikai , tipo poto ataugs zymiai daugiau ir stipresni plaukuciai  g.gif  . Bet as manau , kad ner ko kabinetis prie tu plaukuciu , tegu buna taip kaip yra  rolleyes.gif 
Ka jus manot ? Ar skusti , ar ... ka daryt  g.gif
*

Plaukuciai bus tokie, kokius paveldejo ir ju skutimas ar ne nieko nepakeis 4u.gif
Pvz. drauges mergyte iki metuku apskritai neturejo net "pukeliu" ant galvos, kai suejo vieneri pradejo augt "kazkas panasaus i plaukus" , o dabar panele turi stiprius, sveikus, storus ir "gausius" plaukus biggrin.gif Beje, mano draugei irgi tik metuku bunant pradejo augt plaukai, bet "kasom" pasigirt negali mirksiukas.gif
Ajms
man ir taip atrodo,kad tas skutimas tai tik mitas, seip as tik nukirpau suneli kai suejo metukai ta pacia diena nuvedziau i kirpykla.. na cia kai sakoma jai nukirpsi iki metuku tai nukirpsi vaikui laime ax.gif
na o pvz pas mano mama tai paauglystei buvo labai ilgi plaukai.. dbr as pati savo plaukais dziaugiuosi... ir pagal savo dukryte su suneliu matau,kad jie jau mano plaukus ir paveldejo.. ax.gif
ir kazin ar butu ka pakeites tas skutimas.
fillipa
Nesamone su to skutimu schmoll.gif
*Svajone*
tikras prietaras galiu pasakyti,kad nuskusi plikai ataugs gražesni,storesni ir pan...keturis vaikus augindama vienam vaikui paklausius močiučių apkirpau plikai nu ir ką nieko ataugo lygiai tokie patys plaukučiai,net vaikui galiu pasakyti,kad vargas buvo kol jie ataugo,nes labai durdavo visą galvytę verysad.gif daugiau nė vieno neskutau ir turim storus gražiausius palukučius wub.gif plaukučius paveldi juk iš tėvų o ne iš prietarų biggrin.gif
gladiole
Tikrai neskusk, nes plaukas priklauso nuo plauko svogunelio, koki paveldejo tokie ir bus plaukuciai,uzaugs nesijaudink, pamatysi kokias kasas pinsi,o jei reiks paskui pastiprinsi aliejuku,ar dar kokiom priemonem,su kirpeja pasikonsultuosi. ok.gif
Panelee
Na o kam skusti mergytei tą pirmąjį grožį? Vietoje to,pasidžiaugti reikėtų mielaisiais vaikučio (nesvarbu ar mergytė,ar berniukas) plaukučiais wub.gif O prietarai ir lieka prietarais, be to šalta bus galvytei, durs,kaip čia jau mamytė rašė ir pan...
dajna
schmoll.gif tikrai neskusciau schmoll.gif
Upjora
Nereikia skusti schmoll.gif Juk plauko sandara nuo to nepasikeis. Mane irgi vos ne kiekvienas ikalbineja,kad nuskusciau tuos kelis plaukus nuo dukrytes galvos,as nepasiduodu.Kur tada segtuka reiketu segti ? smile.gif
mimi1
as neskutau ir nesiruosiu schmoll.gif
Vygta
Net minčių tokių nekilo doh.gif čia gryniausi prietarai ir nieko daugiau schmoll.gif
Pumbukas
Sunui buvau nuskutusi, ataugo labai stori plaukai, nors ir pries tai nesiskundem, kad ploni. O dukrai, neskutau, dabar jai 2m., o plaukai labai stori ir grazus bigsmile.gif
Wild Pearl
jetu o man taip gaila butu skustituos vargsiukus plaukelius doh.gif kazkaip nei vienai neskutau ir suneliui to nedarysiu schmoll.gif rolleyes.gif
samantaaa2
pirmajai mergaitei skutom ant metuku-ir nieko gero... labai prasti plaukuciai... matyt tokie ir bus... o antroji-kad nera kas jai skuta-dabar plaukiukai nu pusantro cm ilgio... tegu auga...
Almutė+
Mergaitei skust plaukus doh.gif Nu man tai kažkoks košmaras blink.gif Gi ne barzda, kad ataugtų vešlesni lotuliukas.gif Tur būt čia kas kaip supranta, kiek žmonių tiek ir nuomonių, nėra ko ir ginčytis biggrin.gif
odalija
sugalvok tu man wub.gif Galiu parodyti kokios kasos pas mano panas . man net į galvą tokia nesąmonė nebuvo šovusi. trumpai buvau nukirpus vyresnįją , nes jau labai nekokie- kaip pūkas plaukučiai buvo . o mažosios gražiai garbiniavosi , tai ti kokių 2,5 metų pakirpau pirmą kartą. o taip tik nuo priekio. Bet sugalvot skust? atsitokėkit.
line14
Gryna nesamone , kad nuskutus plikai ataugs tankesni , jau kokius paveldejo tokie ir bus plaukuciai.
ddijana
QUOTE(line14 @ 2010 02 21, 19:40)
Gryna nesamone , kad nuskutus plikai ataugs tankesni , jau kokius paveldejo tokie ir bus plaukuciai.
*

drinks_cheers.gif ,plauku struktura,spalva-lemia genai
laurikeee
Ir man atrodo kad cia tikra nesamone rolleyes.gif
Neatrastoji
net minties nebuvo nei mergaitei nei berniukui skusti, plaukai abiejų gražūs, berniuko stori, mergaitės kiek plonesni, bet tikrai neblogesni
astalaur
As neskutau savo merginai plauku, dabar jai 1.5 m., gale plaukuciai grazus auga, o priekyje dar trumpi, bet auga. Mano kelios drauges skuto tik del to, kad buvo pleiskaneliu, o po skutimo jos dingo...
Attene
QUOTE(line14 @ 2010 02 21, 19:40)
*

drinks_cheers.gif ,as lygiai tokios pat nuomones 4u.gif
zaklina2008
na jau ne, asaros byretu nukerpant garbaneles verysad.gif
In-Grid@
Tikrai, skusti nereikia, kokie jau yra kitokie nebus tie plaukučiai. Aš savo dukrytei buvau l.trumpai nukirpus, bet tik iš užpakalinės galvos dalies, nes tokie pūkai buvo kad atsikėlus, tai nežinodavau ką daryti?-nu ir ką ataugo tokie pat doh.gif iki 3 metų taip vargom. Na ir dabar tie plaukučiai nėra stebuklingi. Na o vyresnioji jau gimė su kasom (akušerė sakė kodel kaspino neatvežėt, kai namo išleido), tai jai nei slinko, o tik daugėjo tų plaukų. O ir dabar plaukuosena pas ją thumbup.gif kas du mėnesiai kerpa, nes auga ir tankūs. Kokius 5 cm.paauga per mėnesį. Čia jau genetika ir nieko nepadarysi.
Visosspalvos
Skutimas nieko nepadės. Juk plaukų augimas bei tankumas priklauso ne nuo plauko ilgio...
kuku1470
baisu, jei vaiko plaukai ploni tu skusk neskutęs doh.gif , o išstorėja patys su laiku, turiu daug plaukų ir niekas neskuto, o vaikystėje buvo plonučiai
relaba
sveikos!galiu pasakyti tvirta ne plaukuciu skutimui.mano uosviene vienam savo sunui skuto plaukus kitam ne ir plaukai tikrai nei vieno nei geresni nei blogesni uz kito.cia kakzoks ismislas yra is kazkokiu bobuciu pasaku biggrin.gif
vaikiukas
`cia bobuciu ismislas su tai skutimais. Neskutau ir neskusiu savo mergytei, man netgi negrazu, kazkoks issityciojimas is mergyciu, kai pamatau nuskustas...Viskam savas laikas ir nereikia nieko per jega forsuoti, uzaugs, sutvirtes ir be skutimo.
i*n*g*a
Sveiki,
Del plauku skutimo galiu pasakyti tik tiek jog tai mitas. Jogs plauku skutimas nepagausins ar nepagerins plauku, jau kokias plauku saknis turime tokios ir liks. mirksiukas.gif nieko npakeisi......
angelu kalva
Cia rimtai kas nors skuta vaikams galvas?? blink.gif blink.gif blink.gif O dievuleliau........
GABRIIELA
AS IR PRITARIU KAD NIEKO TAS SKUTIMAS NEDUOS... KAIP S AKMENS LAIKU... doh.gif
agnelec
as irgi pries plaukuciu skutima schmoll.gif kokie plaukuciai uzkoduoti genuose,tokie jie ir bus...
olguse
As irgi pries schmoll.gif mane taip pat bande itikinti, jog reikia dukryte nuskust, as susimasciau, kaip cia atrodys ir t.t., bet vis del to atsisakiau tokios idejos, pakirpau tik kirpciukus, kurie jau sieke akutes ir zinokit po savaites teko vel kirpti, nes uzaugo greiciau, nei buvo neliesti smile.gif plaukuciai auga, kaip ant mieliu thumbup.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.