Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Mergaitei skusti plaukus
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 1 iki 3 metų
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Charme
As irgi Pries. Savo dukrelei neskutau ir neskusiu plaukuciu smile.gif
kinder_surprise
As neskutau savo dukrytei, nors plaukuciu buvo tikrai mazai, dabar siek tiek ilgesni, bet ju nepadaugejo, bet man irgi niekas neskuto, o plauku galiu dar paskolinti kam nors biggrin.gif netikiu kad nuo skutimo plaukai tampa geresni, tankesni, ir t.t Gali tiesiog taip atrodo, nes po skutimo jie tolygiai auga g.gif
Inguska-vln
QUOTE(kinder_surprise @ 2010 09 03, 11:21)
o plauku galiu dar paskolinti kam nors  biggrin.gif 
*

Gal gali man blush2.gif
bankininke
ale ir kyla dar durnu klausimu tokiu-mergaitei skusti plaukus?!!!!
T'Nova
bredas visiskas. gal jau tada ir nuo koju skust:) 2.gif
mamamia*
QUOTE(T'Nova @ 2010 09 03, 17:36)
bredas visiskas. gal jau tada ir nuo koju skust:) 2.gif
*

Kad ataugtu stipresni, storesni ir ilgesni lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
T'Nova
QUOTE(mamamia* @ 2010 09 03, 16:46)
Kad ataugtu stipresni, storesni ir ilgesni  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
*

smile.gif))))))))))rugsejo 3-ios baika
sega01
As savo panikem neskutau ir neskuciau plaukuciu,nes manau kad dizdiausia nesamo tai daryti,Kokius jau turi plaukucius tokius ir tures nieko nepakeisi 4u.gif
Drauges mergike 1metu ir 4 men tai plaukuciu kelias bizeles risa,nes i viena nelabai nulaikys thumbup.gif,o ir neskuto,patys tokie isaugo.
Nors vienu draugu mergaitei nuskuto vasara,na jokio stebuklo nepamaciau,na gal dar pamatysiu lotuliukas.gif
As esu pries schmoll.gif
summmer
Mes nuskutom (ne visiskai plikai, bet trumpai, nes nelygiai augo plaukuciai) pries pat karscius tai buvo labai patogu. Dabar jau labai graziai atauge, labai giria musu plaukucius. manau grazus ne del to kad nuskutom, o del to kad tiesiog dabar jie suvienodeje ir del to tokie tvirti ir grazus atrodo.
Krista J.
senoviniais laikais juos skusdavo, nes labai daug prietaru buvo ir visos mamos jais tikejo. dabar kazin ar dar kas skuta tuos plaukucius. as net berniukui neskusciau. man tai atrodo kazkaip ziauriai. o be to nemanau, kad jie ataugs daug stipresni, nei dievulis dave. mano sesute nuo pat mazytes turejo ilgus, tankius plaukucius, bet del tam tikru baisiu priezasciu teko juos nuskusti plikai. kol jie augo ir buvo dar trumpi, tai atrode, kad oho kokie stiprus, ir zymiai storesni. bet dabar kai jie visiskai ataugo, tai ir atrodo lyg niekada nebutu buve nuskusti. taip kad dabar tikrai manau, kad tas plauku skutimas yra didziausia nesamone. niekada neskusciau savo vaikui galvytes schmoll.gif
Samarija
Mes neskutom plaukiukiu,ir manau,kad nesamone ta daryti.Musu mazei 1,4 men. ir jos plaukai jau gana ilgi,galima kasyte suristi.Pati paimu kartais ir palyginu galiukus.Man kazkaip negrazu ziureti,kai panasaus amziaus mergytes beveik be plaukiuku buna,nes kazkas sugalvojo juos nuskusti.Ir kam to reikia!Auginkime kasas!
solnisko...
Manau nereikia skust o apkirpt trumpai mirksiukas.gif
Murlyka
Nekutau ir neskusiu, kai paaugs pakirpsiu ir gana.
niuxx
na mano nuomone cia tikri prietarai. Mano mamai vaikysteje buvo nuskute plikai, atseit ataugs ne ryzi plaukai... Spekit kokie ataugo? Vistiek ryzi. Su laiku jie pakeite spalva ir buvo sviesiai rudi. As tai Jusu vietoj tikrai neskusciau plauku...
ingaaaa
Kirpau ir auga labai stori wub.gif
žirnelis
skusti ,kirpti plaukus kad uzaugtu stipresni storesni ar dar kokie kitokie NEVERTA.
Todel,kad plauku struktura,kuri yra plauko svogunelyje NESIKEICIA.
nuskutus plaukus,kokie jie bebutu kai ataugineja visi atrodo stori,stiprus,bet kaip uzauga jie yra tokie ,kokie yra.Kokius dave mama ir tetis wink.gif
Vasara-ziema
Teisybe,kokius dave tokius ir turi.Mano pacios buvo plaukai,kaip mama sake,pukeliai.Nuskuto plikai,ataugo tie patys pukai lotuliukas.gif .Savo mergaiciu nekirpau,plaukuciai lyg ir neploni,bet pas abi skirtyngai auga,pirma budama dvieju metu,jau turejo plaukus vos ne iki juosmens,antrai,dabar du,plaukuciai siekia pecius.Nors viena pazistama savo dukryte nuskuto,nes iki pusantru metuku vis dar buvo plikute,dabar jai trys metukai,pamaciau,tai net nustebau doh.gif garbanos kokios uzaugo.
juratauskis
labutis,aš tai turiu tris vaikelius (berniukas,mergaitė,berniukas) ir visus skutau, vien dėlto, kad [/I]augtu vienodai palaukiukai bes kai kur buvo likę po gimimo, vietoj išsmukusiu išauge nauji na žodžiu "bordakas" doh.gif tai štai mažajam buvo metukai tai atsisveikinom su "kudliukais"nepraėjo nei savaitė jau matosi nauji plaukiukai ,atauginėja greitai ir vienodai thumbup.gif [I]
ugne///
jokiu skutimu schmoll.gif ,kai vaikas auga auga ir jo plaukai kiekvienais metais jie vis kitokie buna,nukirpt tai as suprantu bet skust jokiais budais doh.gif tik bedos pridaryt galima
liepa99
Tas plaukų skutimas, nesvarbu mergaitei ar berniukui, man kažkoks briedas ..
Dukrai plaukučius pakirpau, tik visai prieš 3-čią gimtadienį, nes plaukučiai rangosi, tai galiukai buvo pašiurę jau.. Sūnus gimė irgi su padoriais plaukučiais, tai tik po metukų patrumpinom/palyginom, kad į akytes nelystų ax.gif ..
-Lilė-
Aš net nepagalvojau niekada kad galima vaikui ant galvos plaukus nuskusti, kad užaugtų vienodi doh.gif savo abiem merginom pakirpom, palyginom ir gražiai sau auga plaukučiai smile.gif
ingulka35
QUOTE(žirnelis @ 2010 09 24, 18:03)
skusti ,kirpti plaukus kad uzaugtu stipresni storesni ar dar kokie kitokie NEVERTA.
Todel,kad plauku struktura,kuri yra plauko svogunelyje NESIKEICIA.
nuskutus plaukus,kokie jie bebutu kai ataugineja visi atrodo stori,stiprus,bet kaip uzauga jie yra tokie ,kokie yra.Kokius dave mama ir tetis wink.gif
*

drinks_cheers.gif skusk neskutus,o plaukucio strukturos nepakeisi, auga jis is svogunelio....
kosiute
Kažkokiame mamų žurnale skaičiau,kad negalima skusti vaikams mažiems plaukučių,ne staip galime pažeisti vaikų plaukų šaknis,nes jos dar labai nestiprios,ir taip galime sugadinti vaikų plaukų struktūrą,taigi kažkaip labai tikiu tuom ir neskutu savo mergaitei plaukučių.Pas mus irgi labai ploni ir jų nedaug,taigi tikrai nerizikuosiu mergytės plaukais. ax.gif
setute
NA,tikrai skutimas nepakeis ir nepadaugins plaukuciu kiekio.PAs mus ir buvo mazai,o dabar ui vos issukuojam mirksiukas.gif .Vyras kirpykloje ,kai kirpome suneli prase,kad nuskustu,o kirpeja nesutiko ir aciu jai thumbup.gif ,as buvau ir pries skutima mirksiukas.gif
jovukas
o as skutau savo mazajai antru numeriu, kai buvo metuku su trupuciu. Labai nelygiai augo jai plaukuciai, susiguleje nuo gimimo labiau i viena puse ir nesimetriski, niekaip nesiseke atsukuoti. zinoma, gaila labai buvo, ypac mergytei. kirpeja pritare, kad geriau nuskusti, tad pasiryzom. labai kantriai islauke mazoji, prazaide visa laika, atrodo, net nesureagavo, kad kazka jai daro. smile.gif gera pusmetuka visiems teko aiskinti, kad cia mergyte, ne berniukas, bet rezultatu esu labai patenkinta. Plaukuciai ataugo 2-3 kartus tankesni ir svarbiausia lygiai, nebereik vargt atsukuot i viena puse. ir netiesa, kad nuskutus garbanos dingsta, nes musiske dar ir kokia garbane mirksiukas.gif
*INSOMNIA*
man mama skuto plaukus iki 2 metuku, plaukai normalus, tikrai nemanau kad skutimas kazka keicia. pas mane sunus tai jam skutau kelis kartus bet ne tam kad geresni uzaugtu o todel kad berniukas yra ne mergaite ir jam ilgi plaukai nereikalingi ax.gif
elikule
nu bet ir prigalvojat jus blink.gif , as net pagalvojus nebuciau, kad kudikiam plaukus skusti reikia. Sokiravo mane sita tema. Atleiskite, bet tos mamos kurios skuta savo vaikui plaukus, tegu sau nusiskuta irgi, nes juk visos norime ilgesniu plauku, tai skuskimes sau, o ne vaikam tongue.gif
Papildyta:
QUOTE(jovukas @ 2010 10 22, 14:30)
o as skutau savo mazajai antru numeriu, kai buvo metuku su trupuciu. Labai nelygiai augo jai plaukuciai, susiguleje nuo gimimo labiau i viena puse ir nesimetriski, niekaip nesiseke atsukuoti. zinoma, gaila labai buvo, ypac mergytei. kirpeja pritare, kad geriau nuskusti, tad pasiryzom. labai kantriai islauke mazoji, prazaide visa laika, atrodo, net nesureagavo, kad kazka jai daro. smile.gif  gera pusmetuka visiems teko aiskinti, kad cia mergyte, ne berniukas, bet rezultatu esu labai patenkinta. Plaukuciai ataugo 2-3 kartus tankesni ir svarbiausia lygiai, nebereik vargt atsukuot i viena puse. ir netiesa, kad nuskutus garbanos dingsta, nes musiske dar ir kokia garbane  mirksiukas.gif
*

ir taip butu auge ir tankeje, skutimas tokios itakos nedaro plaukam.
jovukas
QUOTE(elikule @ 2010 10 22, 15:58)
nu bet ir prigalvojat jus blink.gif , as net pagalvojus nebuciau, kad kudikiam plaukus skusti reikia. Sokiravo mane sita tema. Atleiskite, bet tos mamos kurios skuta savo vaikui plaukus, tegu sau nusiskuta irgi, nes juk visos norime ilgesniu plauku, tai skuskimes sau, o ne vaikam tongue.gif
ir taip butu auge ir tankeje, skutimas tokios itakos nedaro plaukam.
*

as skutau, ne kad tankesni butu, o kad lygiai ataugtu, ne susisuke visi i viena puse, nors dabar kaip auga, tai esu patenkinta visapusiskai, tikrai daug graziau plaukuciai krenta nei buvo. tiesiai augtu, ir as nebuciau skutus. be to nematau jokios cia traumos vaikui, tevams gal cia labiau sirdi skauda. nebent tavo vaikas vieneriu metu labai supranta tokius dalykus
unsure.gif
otema
na tikrai nesugalvočiau skust... schmoll.gif
kerryy
o maniskes plaukuciai auga gerai, tankus grazus... isskyrus pakausi verysad.gif ten visi turbut nuo gulejimo susivele nusiure, pati ta vieta apkirpau jau pora kartu o naudos jokios sad.gif kazkaip nesinori kirpt visos galvos vien del pakausio kai kiti plaukai grazus... g.gif
robertele8
sveikos mamytes, pas mane panasi situacija, dukrytei jau ant nosies du metukai, o plaukuciu labai mazai verysad.gif labai daug skaiciau sia tema ir atradau patinkancia pagalba thumbup.gif , informacija atradau uzsienio svetainese,ten mamytes visokiu patarimu duoda vienos kitoms, ir labiausiais patiko patartas kokosu aliejus 4u.gif jis ne tik gydo, atpalaiduoja oda bet ir spartina medžiagų apykaitą, gerai pasisavinamas, ir butent ji labai mamytes rekomendavo, kad nors kelis kartus per savaite, vaikiukams itepti pries maudantis i galvyte, gerai ismasazuoti ir palikti kokiai valandziukei, po to gerai isplauti, visos mamytes labai gyre todel ir as bandysiu, jau radau Panoramos prekybos centre ''sveiki produktai'' parduotuveje sio dalyko, tad ryt begu pirkti ir bandysiu 4u.gif tad baikit kalbetis apie skutimus vaikiuku galvu, geriau panaudokite naturalu produkta gal pades 4u.gif as kazkaip tikiuosi kad pades 4u.gif
juddita
QUOTE(robertele8 @ 2010 11 01, 15:46)
: labai daug skaiciau sia tema ir atradau patinkancia pagalba thumbup.gif ,
*

tai kad dar neaisku ar pades tas kokosu aliejus,o sakot kad jau atradot pagalba g.gif
kerryy
QUOTE(robertele8 @ 2010 11 01, 15:46)
sveikos mamytes, pas mane panasi situacija, dukrytei jau ant nosies du metukai, o plaukuciu labai mazai  verysad.gif labai daug skaiciau sia tema ir atradau patinkancia pagalba thumbup.gif , informacija atradau uzsienio svetainese,ten mamytes visokiu patarimu duoda vienos kitoms, ir labiausiais patiko patartas kokosu aliejus 4u.gif  jis ne tik gydo, atpalaiduoja oda bet ir spartina medžiagų apykaitą, gerai pasisavinamas, ir butent ji labai mamytes rekomendavo, kad nors kelis kartus per savaite, vaikiukams itepti pries maudantis i galvyte, gerai ismasazuoti ir palikti kokiai valandziukei, po to gerai isplauti, visos mamytes labai gyre todel ir as bandysiu, jau radau Panoramos prekybos centre ''sveiki produktai'' parduotuveje sio dalyko, tad ryt begu pirkti ir bandysiu  4u.gif  tad baikit kalbetis apie skutimus vaikiuku galvu, geriau panaudokite naturalu produkta gal pades 4u.gif  as kazkaip tikiuosi kad pades 4u.gif
*

tai pasidalinkit rezultatais mirksiukas.gif
Anzeliunia
Sveikos

Neskaiciau temos ,man tai cia didziausia nesamone,gryzciau namo ir rasciau vaika taip sudarkyta tikriausiai uzmusciau .
robertele8
QUOTE(juddita @ 2010 11 01, 16:00)
tai kad dar neaisku ar pades tas kokosu aliejus,o sakot kad jau atradot pagalba g.gif
*

na nors kazkokia atradau, nes cia perskaiciusi visus puslapius atradau tik mintis apie vaiku galvu skutima doh.gif doh.gif doh.gif nei uz ka nedaryciau to vaikui, siandien perksiaciau 5 staipsnius is uzsienio sveitainiu ir visur buvo aprasyta kokosu aliejus ir koks jis veiksmingas plaukiuciu augimui 4u.gif as is tu mamyciu optimisciu 4u.gif thumbup.gif
setute
Tikrai skusti nereikia,cia jau atgyvenes reikalas mirksiukas.gif .Plaukuciai su laiku sustipres patys ir ju padauges tikrai ax.gif
legesita
As neskusciau tikrai tikrai.
Laurencijan
Jokiu būdu neskuskite savo vaikams plaukų, nes tai didžiausia klaida, tik pakirpkite galiukus, taip jie greičiau sutvirtės ir augs sveikesni smile.gif
P.S. mane šokiravo temos pavadinimas, kad yra tokių stagnatoriškų mamyčių, kai nesidomima naujovėmis ir mokslo pasiekimais, o tik tikima bobučių prietarais doh.gif
robertele8
QUOTE(Laurencijan @ 2010 11 02, 20:05)
Jokiu būdu neskuskite savo vaikams plaukų, nes tai didžiausia klaida, tik pakirpkite galiukus, taip jie greičiau sutvirtės ir augs sveikesni  smile.gif
P.S. mane šokiravo temos pavadinimas, kad yra tokių stagnatoriškų mamyčių, kai nesidomima naujovėmis ir mokslo pasiekimais, o tik tikima bobučių prietarais  doh.gif
*

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
silve
Kažkada mano mama yra pasakiusi-nusikirpsi plaukus, nusikirpsi laimę... Aišku, čia tik posakis. 4u.gif
Turiu berniuką ir tikrai nei savo blogiausiame sapne tokios nesamones nesugalvociau. mega_shok.gif Jeigu ir planuociau sulyginti, eičiau tik į specialią vaikų kirpyklą ir tai, kad patrumpintų , palygintų plaukelius galų gale suformuotų kirpimą. O apie skutimą-man jau tas pats žodis baisus.
Man labai gražu berniukams ilgesni plaukai, savo sūneliui tą ir planuoju.
Mamytės, nekenkit vaikų plaukelių struktūros, o ypač mergaičių. schmoll.gif Kalbu kaip medikė. Ar skusit, ar neskusit, plauko struktūros nepakeisit, jis jau užprogramuotas jūsų vaikučio genuose.
Renata_Bo
As kazkaip skeptiskai ziuriu i ta vaiku skutima, dar berniukui gal gal bet kai mergaite plika nu tai isvis virsune... doh.gif Sunaus neskutau nei karto, puikus plaukuciai ( cia mano nuomone) pati kerpu,patrumpinu suformuoju, tik va paskutiniu metu nelabai duodasi, bandziau i kirpykla vest tai nusivyliau. Tiek pinigu suplojau o apkirp nesugebejo net taip kaip as kerpu...
Laurencijan
QUOTE(Renata_Bo @ 2010 11 06, 14:18)
As kazkaip skeptiskai ziuriu i ta vaiku skutima, dar berniukui gal gal bet kai mergaite plika nu tai isvis virsune... doh.gif Sunaus neskutau nei karto, puikus plaukuciai ( cia mano nuomone) pati kerpu,patrumpinu suformuoju, tik va paskutiniu metu nelabai duodasi, bandziau i kirpykla vest tai nusivyliau. Tiek pinigu suplojau o apkirp nesugebejo net taip kaip as kerpu...
*

thumbup.gif ir aš pati kerpu savo dukrytei plaukų galiukus
vaivuliuks2010
Sveikos mamytes,
As ir nemanau kad reikia skusti vaikams plaukucius. Nors mano triju vaiku labai veslus plaukai nuo mat kudikystes, bet turiu du pavyzdzius:
1. Mano klases drauges mama jai nuskuto plaukelius nes mazai jai irgi prastai augo, o rezultatas - ir uzaugus didelei tie plaukai vistiek liko labaaai ploni blink.gif
2. Mano pussesere man atvesdavo teta padaboti kai jai buvo 2 metukai (man 10tuomet buvo smile.gif ) ir kieme visi man aiskindavo kad ji ne mergaite o berniukas nes plaukuciai labai menki buvo. O dabar ji jau pati mama ir plaukai jos veslus , ilgi ir stori biggrin.gif
AnDeRu*
As ir nemanau kad reikia visiskai plaukus nukirpti,tik galiukus,mes pusantru metuku mergytei tai pat esame pakirpe smile.gif
Kam
As savo mazei gal jau apie 6men pakirpau grifkute, nes ilgi plaukai jos gan buvo ir lindo i akytes. Visai niekada neskusciau
eling
Sako plaukučius nuskuta, kad vienodai ir gražiai augtų. Mama pasakojo, kad man plaukai iki 2 m neaugo, kol neapsikentę ėmė ir nuskuto tai, kas buvo doh.gif , po to ir pradėjo augti , dar ir garbanotis smile.gif . Dabar man pačiai dilema, mano mažulei jau 1m ir 2 mėn, o plaukučiai menkučiai, ir jų tikrai ne daug, taip atrodo, kad nuo pusės metų taip ir nepajudėjo ilgyn mastau.gif . Pažįstami irgi tą senovinį būdą rekomenduoja, o man gaila pupos, nors ir ne daug, bet tokie mieli tie plaukiukai... Nežinau ką daryti g.gif
Cansado
Auginu dvi dukras ir nė vienai plaukiukų neskutom.. schmoll.gif Atėjo laikas ir kasos užaugo.. ax.gif
3 x mama
Skutom mazaja bet ne del to kad paskui storesni ataugtu o del to kad visas virsugalvis nupliko o liko tik galuose kasos tai nukirpom plikai kad visur vienodai ataugtu. Butu nepradeje slinkti buciau tikrai neskutus.
admin*1
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.