As irgi Pries. Savo dukrelei neskutau ir neskusiu plaukuciu
As neskutau savo dukrytei, nors plaukuciu buvo tikrai mazai, dabar siek tiek ilgesni, bet ju nepadaugejo, bet man irgi niekas neskuto, o plauku galiu dar paskolinti kam nors
ale ir kyla dar durnu klausimu tokiu-mergaitei skusti plaukus?!!!!
bredas visiskas. gal jau tada ir nuo koju skust:)
As savo panikem neskutau ir neskuciau plaukuciu,nes manau kad dizdiausia nesamo tai daryti,Kokius jau turi plaukucius tokius ir tures nieko nepakeisi
Drauges mergike 1metu ir 4 men tai plaukuciu kelias bizeles risa,nes i viena nelabai nulaikys Nors vienu draugu mergaitei nuskuto vasara,na jokio stebuklo nepamaciau,na gal dar pamatysiu As esu pries
Mes nuskutom (ne visiskai plikai, bet trumpai, nes nelygiai augo plaukuciai) pries pat karscius tai buvo labai patogu. Dabar jau labai graziai atauge, labai giria musu plaukucius. manau grazus ne del to kad nuskutom, o del to kad tiesiog dabar jie suvienodeje ir del to tokie tvirti ir grazus atrodo.
senoviniais laikais juos skusdavo, nes labai daug prietaru buvo ir visos mamos jais tikejo. dabar kazin ar dar kas skuta tuos plaukucius. as net berniukui neskusciau. man tai atrodo kazkaip ziauriai. o be to nemanau, kad jie ataugs daug stipresni, nei dievulis dave. mano sesute nuo pat mazytes turejo ilgus, tankius plaukucius, bet del tam tikru baisiu priezasciu teko juos nuskusti plikai. kol jie augo ir buvo dar trumpi, tai atrode, kad oho kokie stiprus, ir zymiai storesni. bet dabar kai jie visiskai ataugo, tai ir atrodo lyg niekada nebutu buve nuskusti. taip kad dabar tikrai manau, kad tas plauku skutimas yra didziausia nesamone. niekada neskusciau savo vaikui galvytes
Mes neskutom plaukiukiu,ir manau,kad nesamone ta daryti.Musu mazei 1,4 men. ir jos plaukai jau gana ilgi,galima kasyte suristi.Pati paimu kartais ir palyginu galiukus.Man kazkaip negrazu ziureti,kai panasaus amziaus mergytes beveik be plaukiuku buna,nes kazkas sugalvojo juos nuskusti.Ir kam to reikia!Auginkime kasas!
Manau nereikia skust o apkirpt trumpai
Nekutau ir neskusiu, kai paaugs pakirpsiu ir gana.
na mano nuomone cia tikri prietarai. Mano mamai vaikysteje buvo nuskute plikai, atseit ataugs ne ryzi plaukai... Spekit kokie ataugo? Vistiek ryzi. Su laiku jie pakeite spalva ir buvo sviesiai rudi. As tai Jusu vietoj tikrai neskusciau plauku...
Kirpau ir auga labai stori
skusti ,kirpti plaukus kad uzaugtu stipresni storesni ar dar kokie kitokie NEVERTA.
Todel,kad plauku struktura,kuri yra plauko svogunelyje NESIKEICIA. nuskutus plaukus,kokie jie bebutu kai ataugineja visi atrodo stori,stiprus,bet kaip uzauga jie yra tokie ,kokie yra.Kokius dave mama ir tetis
Teisybe,kokius dave tokius ir turi.Mano pacios buvo plaukai,kaip mama sake,pukeliai.Nuskuto plikai,ataugo tie patys pukai
labutis,aš tai turiu tris vaikelius (berniukas,mergaitė,berniukas) ir visus skutau, vien dėlto, kad [/I]augtu vienodai palaukiukai bes kai kur buvo likę po gimimo, vietoj išsmukusiu išauge nauji na žodžiu "bordakas"
jokiu skutimu
Tas plaukų skutimas, nesvarbu mergaitei ar berniukui, man kažkoks briedas ..
Dukrai plaukučius pakirpau, tik visai prieš 3-čią gimtadienį, nes plaukučiai rangosi, tai galiukai buvo pašiurę jau.. Sūnus gimė irgi su padoriais plaukučiais, tai tik po metukų patrumpinom/palyginom, kad į akytes nelystų
Aš net nepagalvojau niekada kad galima vaikui ant galvos plaukus nuskusti, kad užaugtų vienodi
QUOTE(žirnelis @ 2010 09 24, 18:03) skusti ,kirpti plaukus kad uzaugtu stipresni storesni ar dar kokie kitokie NEVERTA. Todel,kad plauku struktura,kuri yra plauko svogunelyje NESIKEICIA. nuskutus plaukus,kokie jie bebutu kai ataugineja visi atrodo stori,stiprus,bet kaip uzauga jie yra tokie ,kokie yra.Kokius dave mama ir tetis
Kažkokiame mamų žurnale skaičiau,kad negalima skusti vaikams mažiems plaukučių,ne staip galime pažeisti vaikų plaukų šaknis,nes jos dar labai nestiprios,ir taip galime sugadinti vaikų plaukų struktūrą,taigi kažkaip labai tikiu tuom ir neskutu savo mergaitei plaukučių.Pas mus irgi labai ploni ir jų nedaug,taigi tikrai nerizikuosiu mergytės plaukais.
NA,tikrai skutimas nepakeis ir nepadaugins plaukuciu kiekio.PAs mus ir buvo mazai,o dabar ui vos issukuojam
o as skutau savo mazajai antru numeriu, kai buvo metuku su trupuciu. Labai nelygiai augo jai plaukuciai, susiguleje nuo gimimo labiau i viena puse ir nesimetriski, niekaip nesiseke atsukuoti. zinoma, gaila labai buvo, ypac mergytei. kirpeja pritare, kad geriau nuskusti, tad pasiryzom. labai kantriai islauke mazoji, prazaide visa laika, atrodo, net nesureagavo, kad kazka jai daro.
man mama skuto plaukus iki 2 metuku, plaukai normalus, tikrai nemanau kad skutimas kazka keicia. pas mane sunus tai jam skutau kelis kartus bet ne tam kad geresni uzaugtu o todel kad berniukas yra ne mergaite ir jam ilgi plaukai nereikalingi
nu bet ir prigalvojat jus
Papildyta: QUOTE(jovukas @ 2010 10 22, 14:30) o as skutau savo mazajai antru numeriu, kai buvo metuku su trupuciu. Labai nelygiai augo jai plaukuciai, susiguleje nuo gimimo labiau i viena puse ir nesimetriski, niekaip nesiseke atsukuoti. zinoma, gaila labai buvo, ypac mergytei. kirpeja pritare, kad geriau nuskusti, tad pasiryzom. labai kantriai islauke mazoji, prazaide visa laika, atrodo, net nesureagavo, kad kazka jai daro. ir taip butu auge ir tankeje, skutimas tokios itakos nedaro plaukam. QUOTE(elikule @ 2010 10 22, 15:58) nu bet ir prigalvojat jus ir taip butu auge ir tankeje, skutimas tokios itakos nedaro plaukam. as skutau, ne kad tankesni butu, o kad lygiai ataugtu, ne susisuke visi i viena puse, nors dabar kaip auga, tai esu patenkinta visapusiskai, tikrai daug graziau plaukuciai krenta nei buvo. tiesiai augtu, ir as nebuciau skutus. be to nematau jokios cia traumos vaikui, tevams gal cia labiau sirdi skauda. nebent tavo vaikas vieneriu metu labai supranta tokius dalykus
na tikrai nesugalvočiau skust...
o maniskes plaukuciai auga gerai, tankus grazus... isskyrus pakausi
sveikos mamytes, pas mane panasi situacija, dukrytei jau ant nosies du metukai, o plaukuciu labai mazai
QUOTE(robertele8 @ 2010 11 01, 15:46) sveikos mamytes, pas mane panasi situacija, dukrytei jau ant nosies du metukai, o plaukuciu labai mazai tai pasidalinkit rezultatais
Sveikos
Neskaiciau temos ,man tai cia didziausia nesamone,gryzciau namo ir rasciau vaika taip sudarkyta tikriausiai uzmusciau . QUOTE(juddita @ 2010 11 01, 16:00) na nors kazkokia atradau, nes cia perskaiciusi visus puslapius atradau tik mintis apie vaiku galvu skutima
Tikrai skusti nereikia,cia jau atgyvenes reikalas
As neskusciau tikrai tikrai.
Jokiu būdu neskuskite savo vaikams plaukų, nes tai didžiausia klaida, tik pakirpkite galiukus, taip jie greičiau sutvirtės ir augs sveikesni
P.S. mane šokiravo temos pavadinimas, kad yra tokių stagnatoriškų mamyčių, kai nesidomima naujovėmis ir mokslo pasiekimais, o tik tikima bobučių prietarais QUOTE(Laurencijan @ 2010 11 02, 20:05) Jokiu būdu neskuskite savo vaikams plaukų, nes tai didžiausia klaida, tik pakirpkite galiukus, taip jie greičiau sutvirtės ir augs sveikesni P.S. mane šokiravo temos pavadinimas, kad yra tokių stagnatoriškų mamyčių, kai nesidomima naujovėmis ir mokslo pasiekimais, o tik tikima bobučių prietarais
Kažkada mano mama yra pasakiusi-nusikirpsi plaukus, nusikirpsi laimę... Aišku, čia tik posakis.
Turiu berniuką ir tikrai nei savo blogiausiame sapne tokios nesamones nesugalvociau. Man labai gražu berniukams ilgesni plaukai, savo sūneliui tą ir planuoju. Mamytės, nekenkit vaikų plaukelių struktūros, o ypač mergaičių.
As kazkaip skeptiskai ziuriu i ta vaiku skutima, dar berniukui gal gal bet kai mergaite plika nu tai isvis virsune...
QUOTE(Renata_Bo @ 2010 11 06, 14:18) As kazkaip skeptiskai ziuriu i ta vaiku skutima, dar berniukui gal gal bet kai mergaite plika nu tai isvis virsune...
Sveikos mamytes,
As ir nemanau kad reikia skusti vaikams plaukucius. Nors mano triju vaiku labai veslus plaukai nuo mat kudikystes, bet turiu du pavyzdzius: 1. Mano klases drauges mama jai nuskuto plaukelius nes mazai jai irgi prastai augo, o rezultatas - ir uzaugus didelei tie plaukai vistiek liko labaaai ploni 2. Mano pussesere man atvesdavo teta padaboti kai jai buvo 2 metukai (man 10tuomet buvo
As ir nemanau kad reikia visiskai plaukus nukirpti,tik galiukus,mes pusantru metuku mergytei tai pat esame pakirpe
As savo mazei gal jau apie 6men pakirpau grifkute, nes ilgi plaukai jos gan buvo ir lindo i akytes. Visai niekada neskusciau
Sako plaukučius nuskuta, kad vienodai ir gražiai augtų. Mama pasakojo, kad man plaukai iki 2 m neaugo, kol neapsikentę ėmė ir nuskuto tai, kas buvo
Auginu dvi dukras ir nė vienai plaukiukų neskutom..
Skutom mazaja bet ne del to kad paskui storesni ataugtu o del to kad visas virsugalvis nupliko o liko tik galuose kasos tai nukirpom plikai kad visur vienodai ataugtu. Butu nepradeje slinkti buciau tikrai neskutus.
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
|