mes turim tetimedziotoja todel zverienos namie yra visada.kaip manot ar metu vaikuciui galima duoti tarkim serniena(tirta) stirniena irt.t o va db dar anciu tevelis parnese nemazai tokios jaunos minkstos ir galvoju ar duot ar ne? gal kas duodat o gal neduodat del kazkokiu priezasciu
na,man sitas klausimas irgi aktualus,nes tetis medziotojas,bet as kazkaip susilaikau nuo tos minties,kad duoti zveriena mazam vaikui,nors vyras priestarauja ir retkarciais pavaisina suneli zverienos patiekalais.Tik tiek galiu pasakyt,kad sunus valge ir nieko nenutiko,tik zinoma nedideli kieki.
QUOTE(gustule22 @ 2007 08 23, 22:02) na,man sitas klausimas irgi aktualus,nes tetis medziotojas,bet as kazkaip susilaikau nuo tos minties,kad duoti zveriena mazam vaikui,nors vyras priestarauja ir retkarciais pavaisina suneli zverienos patiekalais.Tik tiek galiu pasakyt,kad sunus valge ir nieko nenutiko,tik zinoma nedideli kieki. nu savo vyresneliui tai jau duodu ir jam nieko net sakyciau skaniau nei paprasta mesyte
Zveriena ir laukine paukstiena galima duot, tik pries vartojima reiktu patikrinti.
Zinoma, kad galima, mes su gydytoja konsultavomes net del pirmosios mesytes - ji buvo zuikiena !!! Musu vaikas pilna burna nuo 6 men valgo laukine mesa - ji 100 procentu sveikesne - neserta jokiais pasarais , vitaminais ar dar kazkuom, ka eda visi auginti ne ekologiskuose ukiuose gyvuliai . Tad su gydytojos palaiminimu , sekmingai vaisinames iki dabar
aš neduodu
QUOTE(viliukasm @ 2007 09 26, 22:05) Zinoma, kad galima, mes su gydytoja konsultavomes net del pirmosios mesytes - ji buvo zuikiena !!! Musu vaikas pilna burna nuo 6 men valgo laukine mesa - ji 100 procentu sveikesne - neserta jokiais pasarais , vitaminais ar dar kazkuom, ka eda visi auginti ne ekologiskuose ukiuose gyvuliai . Tad su gydytojos palaiminimu , sekmingai vaisinames iki dabar pradziai kazkaip bijojau bet isidrasinus padaviau
Paukštienos nebandėm,bet šernienos ir stirnienos,tai net gydyja rekomendavo,na o rekomendacijom,mes naudojamės sekmingai
dar ne karto nedaviau
mes duodam ir patinka mano dukrytei valgo skaniausiai
Laukinė mėsa žymiai sveikesnė, jei turėčiau galimybę, tikrai mergaitėm tokią duočiau. Deja nepažįstu patikimų žmonių iš kurių galėčiau gauti
Ne karto nedaviau ir net nezinau ar duociau isvis
Mes taip pat turim teti medziotoja
Jei turėčiau galimybę,tai tikrai pasinaudočiau proga vaikutį maitinti tokia ekologiška mėsyte
Maniski maziuka paberdavo, tai is mesos gyd. rekomendavo zveriena, kalakuta, triusi, tik aisku mesa turi but patikrinta.
Zveriena ir paukstiena tikrai sveika mesa, jei aisku patikrinta. Maniske visai neseniai ragavo bebrienos kotletu, aisku jie buvo maisyti su riebesne kiauliena, nes kitaip butu labai kieti, bet visai skaniai sveite, mums 2m ir 2men.
kaip smagu kad yra galimybe tureti tokiam esyte namuose... aisku pirmiausia patikrinti reikia, bet super ir vaikam ir patiem...
as savajai duodu triusiena visalaika, pagal uzsakyma spec visada uzsakineju... megsta jinai daug labaiu nei kokia kalakutiena
na pas mus namuose zverienos labai daznai yra , bet vaikui neduodu, o gal vertetu....
As neduodu zverienos
Mes daznai valgom laukines antis,nes MB medziotojas.Dukrytei duodu nuo 2 metuku
triusiena gerai.
Kartais duodu paragauti stirnienos kai tetukas sumedzioja- valgo skaniai. sernienos neduodu- manau ji netinka vaikui
Netik galima,bet ir labai rekomenduojama. kriksto tevas medziotojas,tai vaikas ir sernienos,ir stirnienos,ir bebrienos valges. tik butinai patikrinta mesa turi buti.
SVEIKA, MANAU, JOKIU HORMONAIS PRISERTU GYVULIU... BET MES NET MINTIES NETURIM, IS KUR GALETUME GAUTI...
Mano vyras kartais pamedzioja
Sernienos mazajai tikrai neduociau,bet stirniena QUOTE(@mamyciukas@ @ 2009 10 20, 19:58) Jei senesnis sernas,tai jo mesa kietesne, o stirnos nera kieta,bet ji sausa. O jei serniukas iki 15 kg.tai mesyte labai minksta ir skani. Mano maziuko pirmoji mesyte buvo serniena ir iki siol mes valgom ja kuo puikiausiai. O bijoti duoti sernienos,tai manau yra nelogiska, negi jus galvojat,kad pirkta kiauliena ar vistiena is parduotuves yra geresne??? QUOTE(vaivina @ 2010 02 24, 14:57) Jei senesnis sernas,tai jo mesa kietesne, o stirnos nera kieta,bet ji sausa. O jei serniukas iki 15 kg. mano maziukas tik zveriena ir valgo vyras uzkietejes medziotojas
Musu pirma mesyte buvo triusiukas
mums ir stirniena labai patinka
QUOTE(Mama liala @ 2007 08 20, 13:13) mes turim tetimedziotoja todel zverienos namie yra visada.kaip manot ar metu vaikuciui galima duoti tarkim serniena(tirta) stirniena irt.t o va db dar anciu tevelis parnese nemazai tokios jaunos minkstos ir galvoju ar duot ar ne? gal kas duodat o gal neduodat del kazkokiu priezasciu Nuo nepilnu 7men pradejau duoti zveriena,tai pati ekologiskiausia ir sveikiausia mesyte,cia net klausimu neturi kilti ar ja duoti. Vat jei pklaustumete ar galima duoti kiaulienos kokios tai neskubeciau,maniskis dar nera ragaves kiaulienos, o siaip jo visos mesos isragautos Stirna,sernas,elnias,briedis,triusis,vista,kalakutas,versiukas,jautis. Vat laukines paukstienos tai neragavom,nes nebuvo sumedzioje,taciau su malonumu duociau Papildyta: QUOTE(__snowflake @ 2010 09 10, 16:18) Sernai butinai turi buti tikrinami, o va stirnos,elniai,briedziai neserga
Mano pupa valgo bebrieną geriau negu kiaulieną ar jutieną.Labai sveika ir skanu
Pas mus irgi kaip tik nuomonė, kad kiauliena yra prastesnė už žvėrieną. Vaikučiui davus stirnienos, elnienos, triusienos. Tinka ir patinka kol kas
mes daznai valgome stirniena
QUOTE(Dianele100 @ 2010 12 19, 19:43) Mes irgi valgom bebrieną, nuo metukų, turbūt. Sumalu, dar lašinukų kokių imalu, nes bebriena liesa labai. Įdedu smulkintų morkų,kopūsto, svogūnų, česnako, avižinių dribsnių (tų kurie verda 5min), natūralių prieskonių, druskos. Jei matau, kad labai sausas faršas, įpilu vandenuko ir padarau kotletukus ir sutroškinu. Labai skanūs ir sveiki, iškart su daržovėm visom
Mes tik dabar, budami metuku, pradejom ragauti kitokia mesyte, o nuo 6 men vien tik zveriena. juk nera sveikesnes ir ekologiskenes mesos. o kiek gelezies ten. seimoje visi medziotojai, tai mes patys tik vasara saslykams perkam kita mesa, o siaip ivairia zveriena valgom. nestumo pabaigoj labai nesinorejo mesos, tai hemoglobinas buvo smarkiai nukrites. per 2 savaites atsistaciau vien tik su zveriena. as uz!
Geresnes mesytes nera
o is kur gaut zverienos jei musu tetis ne medziotojas???
QUOTE(laurarrr @ 2011 02 02, 19:22) Paieskokit info nete,tikrai kazka rasite. Esu maciusi Ukmerges g tame ekologiskame turgelyje,viename kioskelyje,ten buvo ivairios mesytes,tarp ju ir zverienos,berods stirnienos,taciau man ju isvaizda nelabai patiko,nes matyt ilgai laiko,gal nelabai perka zmones,gal per brangu,velnias zino. Mes patys valgom zverena,tai zinau kaip ji atrodo sviezia Dar esu maciusi "tikras maistas" ju sarase zverienos,bet nepigi. Zodziu rasti imanoma
....valgom,megstam,tinka
MES IRGI VALGOM STIRNIENA, LABAI MUMS TINKA IR PATINKA
|