Tikrai nevalgau daugiau nei pries tai, o svoris kaip ant mieliu.
Ar tikrai?
QUOTE Tikrai nevalgau daugiau nei pries tai, o svoris kaip ant mieliu. Ar tikrai?
Tai ka, reziumuojam. Jeigu tu NE:
1.Nebaigei maitinti (ir automatiskai nereikia daugiau kaloriju pienukui "pagaminti") 2. Nemetei rukyti (nes siaip esu skaiciusi, kad apsivalyti nuo nikotino organizmui reikia apie poros simtu kaloriju kasdien+augantis apetitas, kad nuslopinti poreiki "ciulpti ir traukti") 3. Nebaigei ekstremalios dietos (is serijos 700 kaloriju, kopustu striubos, grikiu, bla bla bla, po kurios tavo medziagu apykaita isejo, taip sakant, "saibom", ech va cia tai traktata galeciau parasyti) 4. Negali lauktis 5. Neblogai graibaisi kalorijose ir supranti, kad svoris is oro neauga, kasniukas po kasniuko ir kilograma prataso. 6. Nesedi depresijoje, nes antsvoris ziauriai kerta per smegenine ir pradedi skausma skandinti maiste... 7. Tikrai ne PMS'as tau, kai gali iki triju kilu uzsimesti, nes inkstai kazkaip ten tingi dirbti, ir skystalu susikaupia organizme. Tada lieka skydliauke ir hormonai... O siaip stebuklu nebuna. 7000 nereikalingu kaloriju=+1 kg, -7000 kaloriju, kuriu tau reikia -1 kg.
O gal kontraceptikus geri?
Oba merginos, kokias išvadas suskėlėt, kiekvienai, kuri dejuoja, "nieko nevalgau, bet storėju" verta paanalizuoti ir prieš akis pasikabinti.
[quote=toli,2006 05 08, 23:27]
Sveikos, na pasiraitoju rankoves ir... 1.Nerukau ir niekada nerukiau. 2.Nestumo testa kaip tik vakar pasidariau. Ats- neigiamas. 3.Nesilaikiau jokios dietos, apart ta zarnyno valymo misinuka pradejau vartoti. 4.Lyg ir nestresuoju. tik dabar pradejau pradejau del to svorio. 5.Kontraceptiku negeriu. 6. Pries kelias dienas buvo moteriskos ligos uzpuole, bet ir gi niekada tiek nepriaugu svorio. Atrodytu lyg ir nevalgau daugiau. Na, siandien dar pagalvujau, gal nuo alaus, kurias kas vakara isgeriu po 1-2 skardines. bet anksciau irgi gerdavau ir nieko. Vakar kaip tik namuose pakabinom dideli veidrodi, per puse sienos, tai dabar net ramiai praeit nebegaliu. Dar didesne depresija ima. Reiks nukabint
Na,alus tikrai nelabai i nauda figurai
Alus nera taip jau baisiai. Butelis apie pora simtu kaloriju, tik va nuo sito bjaurybes labai valgyti norisi, tai net nepajutes gali tiek prisikasneliauti, kad ohoho.
Dar sita tema paskaityk, jei neskaitei. http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...0entry4706481 Cia apie dar viena priezasti kalba.
[quote=toli,2006 05 09, 23:50]
Kas teisybe, tai teisybe- valgyti po alaus tai juodai norisi, bet, kad ir alaus jau kartais labai labai norisi
Tema įdomi,nu bet pasakykit kiek reikia suvalgyti,kad per 2 dienas 1kg.užaugtų ,juk bloga būna kai maisto padaugini,tai 1-2dienas pasižiūrėti į jį negali
Geriau dažniau valgyk,bet mažesnėm porcijom,jei visą dieną nevalgai tai vakare net nepastebi,kai suvalgai daugiau. Gal įsimylėti reikia
[quote=amfibija,2006 05 10, 16:37]
As irgi pagalvojau, ka as dariau, kuo vadovavausi, kad ne tiek daug suvalgydavau. Priejau isvadu, kad visokie baliukai
[quote=pupux,2006 05 10, 17:33]
[quote=amfibija,2006 05 10, 16:37] As irgi pagalvojau, ka as dariau, kuo vadovavausi, kad ne tiek daug suvalgydavau. Priejau isvadu, kad visokie baliukai [/quote] kaip aš tave suprantu
[quote=pupux,2006 05 10, 17:33]
[quote=amfibija,2006 05 10, 16:37] As irgi pagalvojau, ka as dariau, kuo vadovavausi, kad ne tiek daug suvalgydavau. Priejau isvadu, kad visokie baliukai [/quote] Susigalvoji aibę DRAUDIMŲ. Prisikuri krūvą NEGALIMA. Ir gyveni nuolat "nusidėdama" savo Valgyti BŪTINA. VISKĄ, ko norisi. SAIKINGAI.
[quote=pupux,2006 05 10, 19:53]
[quote=toli,2006 05 09, 23:50] Kas teisybe, tai teisybe- valgyti po alaus tai juodai norisi, bet, kad ir alaus jau kartais labai labai norisi [/quote] ash kaj alaus nemegeja tai vos jo atsigerus sedziu ir nebenoriu nieko daryt
Šiandien prisiskaičiau apie dar vieną panacėją - Tibeto pieno grybą. Rašo, kad jis:
Stiprina imuninę sistemą, didina organizmo tonusą Normalizuoja medžiagų apykaitą (t.t. ir angliavandenių ), mažina antsvorį Gydo skrandžio ir žarnyno ligas , tame tarpe ir opas, kadangi normalizuoja žarnyno mikroflorą, turi žaizdas gydančių savybių Valo, detoksikuoja, jaunina organizmą Gydo alergiją, sumažina arba visai panaikina organizmo alergines reakcijas Turi dezinfekuojančių ir priešuždegiminių savybių Skatina tulžies išsiskyrimą, nuima spazmus Gydo širdies ligas, hipertoniją Stabdo aterosklerozę (kraujagyslių kalkėjimą) Didina lytinį aktyvumą Gerina atmintį ir dėmesį Stabdo vėžinių ląstelių augimą, sumažina gerybinius navikus Gydo cukrinį diabetą ( kartu su insulinu vartoti draudžiama ! ) Vertinga kosmetinė priemonė Gal kas bandėt medžiagų apykaitos gerinimo tikslais? QUOTE(Lelija33 @ 2007 04 04, 18:10) Šiandien prisiskaičiau apie dar vieną panacėją - Tibeto pieno grybą. Rašo, kad jis: Stiprina imuninę sistemą, didina organizmo tonusą Normalizuoja medžiagų apykaitą (t.t. ir angliavandenių ), mažina antsvorį Gydo skrandžio ir žarnyno ligas , tame tarpe ir opas, kadangi normalizuoja žarnyno mikroflorą, turi žaizdas gydančių savybių Valo, detoksikuoja, jaunina organizmą Gydo alergiją, sumažina arba visai panaikina organizmo alergines reakcijas Turi dezinfekuojančių ir priešuždegiminių savybių Skatina tulžies išsiskyrimą, nuima spazmus Gydo širdies ligas, hipertoniją Stabdo aterosklerozę (kraujagyslių kalkėjimą) Didina lytinį aktyvumą Gerina atmintį ir dėmesį Stabdo vėžinių ląstelių augimą, sumažina gerybinius navikus Gydo cukrinį diabetą ( kartu su insulinu vartoti draudžiama ! ) Vertinga kosmetinė priemonė Gal kas bandėt medžiagų apykaitos gerinimo tikslais? O geras, o kas jis per vienas? Kur ji gauti, gal jis kapsulese parduodamas? Pirma karta girdziu apie toki tai labai idomu pasidare
Ne, jis auginamas namuose, perduodamas iš rankų į rankas (kai pasidaugina). Užpilamas pienu. Daugiau jokių produktų nereikia. Naudoju jį jau savaitę. Liuks, labai skanu, pasirodo, kaip skanus rūgpienis
Aš pati apie jį daugiau sužinojau skaitydama temą: http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...=48&t=18436 Tik ten mažoka atsiliepimų apie poveikį, nors tikrai labai patenkintų (išgijusių) žmonių yra.
Su amžiumi mūsų medžiagų apykaita darosi vis lėtesnė, griauna bet kokius mūsų planus atsikratyti nereikalingų kilogramų. Kaip tai pakeisti?
Štai 3 svarbiausi medžiagų apykaitos veikimo principai. * Valgymas pagreitina medžiagų apykaitą. Tam, kad perdirbtų jūsų suvartotą maistą, organizmas sudegina 10 proc. visų dienos kalorijų. * Bet kokia fizinė veikla, pavyzdžiui, vaikščiojimas arba važiavimas dviračiu, paspartina medžiagų apykaitą. Ji dirba greičiu dar valandą po tos veiklos. Tam, kad priverstumėte savo organizmą greičiau deginti kalorijas, jums nereikia daryti specialių pratimų. Tinka bet koks judėjimas. * Raumenų ląstelėms reikia daugiau energijos, negu kad riebalų. Kuo daugiau turite raumenų, tuo daugiau kalorijų sudeginate kiekvieną minutę, nepriklausomai nuo to, ką veikiate judate ar ilsitės. O dabar keletas patarimų, kaip priversti šiuos faktus dirbti jums: * Nepamirškite papusryčiauti. Taip savo medžiagų apykaitą priversite dirbti jau nuo pačio ryto. * Valgykite kuo dažniau, bet po truputį. Taip išvengsite alkio jausmo, po kurio, kaip žinia, neretai seka persivalgymas. * Valgykite mažiau riebalų. Jų perdirbimui jūsų organizmas sunaudoja mažiau kalorijų, negu kad angliavandenių. * Pamirškite badavimus. Organizmas, reaguodamas į alkio jausmą, sulėtina medžiagų apykaitą, taip kaupdamas energiją ateičiai. * Kad darbo metu neužsisėdėtumėte, nepraleiskite bet kokios progos pajudėti. Pavyzdžiui, pietų pertraukos metu išeikite pasivaikščioti, arba, užuot skambinę telefonu kolegai, patys prieikite prie jo stalo pakalbėti. * Jei turite bent 5 laisvas minutes, atlikite kokį nesudėtingą pratimą, pavyzdžiui, pakilnokite, pasukite rankas, padarykite kelis pritupimus ar įtūpstus. * Šokite. Tai padės jums sudeginti tiek pat kalorijų, kaip ir atliekant fizinius pratimus. Taip pat pakels nuotaiką. * Nusipirkite šunį. Tai kainuos pigiau, negu asmeninis treneris. Kai jūsų draugas užsimanys pasivaikščioti, negalėsite pasiteisinti, kad tingite ar neturite laiko. Aktyvus 15 min. pasivaikščiojimas sudegina 60 kilokalorijų. * Netingėkite užsiimti namų ruoša, tvarkymu: šveiskite, plaukite, šluokite, lyginkite. Tai taip pat prilygsta gerai mankštai. * Bendraukite stovėdami. Taip kas minutę sudeginsite keliom kalorijom daugiau. * Sėdėdami nesikūprinkite. Jei žiūrėsite televizorių ar skaitysite knygą sėdėdami tiesiai, sudeginsite 5 % kalorijų daugiau, negu kad pusiau gulom.
SUPER patarimai
Sveikos
nu paskaiciau viska,zinokit visus variantus isbandziau per kelsi metus apie kuriuos jus cia raset. Pas mane problema buvo, ko gero daugiau psichologine Mano receptas: ryte atsikelus vandens isgerti ant tuscio skrandzio, po 30 min pusryciai PRIVALOMI, pietus, vakariene.Ir jokiu nevalgymu po 18 val. valgyti tik saikingai (ne miltus, ne bandeles). skysciai reikalingi (vanduo). Cai tik mano formule kuria as stradau, o kiekviena turi rasti savo priezasti
Labai neblogas straipsnis apie medžiagų apykaitą čia
QUOTE(augjogx @ 2007 11 09, 09:23) Sveikos nu paskaiciau viska,zinokit visus variantus isbandziau per kelsi metus apie kuriuos jus cia raset. Pas mane problema buvo, ko gero daugiau psichologine Mano receptas: ryte atsikelus vandens isgerti ant tuscio skrandzio, po 30 min pusryciai PRIVALOMI, pietus, vakariene.Ir jokiu nevalgymu po 18 val. valgyti tik saikingai (ne miltus, ne bandeles). skysciai reikalingi (vanduo). Cai tik mano formule kuria as stradau, o kiekviena turi rasti savo priezasti Labai puiki formulė
Sveikos, meginos, na as irgi turiu tokia problemele.. Na medziagu apykaita stovi vietoj.. Tad tenka gersti visokias arbatas, kutrios bnent padetu sustintis..
Gal kas zinot, kaip tai pavyktu padaryti naturaliui budu ? Zinok, tai mane jau varo i nevilti.. QUOTE(Vazonelis @ 2008 04 15, 19:15) Sveikos, meginos, na as irgi turiu tokia problemele.. Na medziagu apykaita stovi vietoj.. Tad tenka gersti visokias arbatas, kutrios bnent padetu sustintis.. Gal kas zinot, kaip tai pavyktu padaryti naturaliui budu ? Zinok, tai mane jau varo i nevilti.. Valgyt kuo dažniau, bet po mažai - užkuria medžiagų apykaitą
Pridesiu nuo saves:
- kvietines seleneles pakeiciau ruginem selenelem - man zyyyymiai skaniau ir kiek zinau, net ir sveikiau; - jeigu laikotes dietos, kartais sveika apsivalgyti - judejimas, be abejo... QUOTE(Evi @ 2008 04 16, 13:13) - jeigu laikotes dietos, kartais sveika apsivalgyti keistai skamba, bet gryna tiesa
Na tai kaip sekasi jums ta medziagu apykaita greitinti? Tiek laiko praejo, tai gal pasidalinkit naujienomis
del visu tu tustinimosi problemu as karts nuo karto pasidarau darzoviu ir vaisiu diena minus mesa. kalorazas gaunasi toks pats tikrai nemazesnis . darzoviu pasitroskinu sultinukyje ar orkaiteje, dar vaisiu salotu pusryciams ir jei dar koki kefyriuka su selenom tai man gaunasi efektyviausiais organizmo isvalymas. Man asmeniskai vandens iskrovos neveikia taip gerai kaip pvz darzoviu. man turi bui pilve ka "iskrauti"o toks maistas greitai virskinasi ir isikrauna
QUOTE(emiliuxas @ 2008 11 28, 12:29) del visu tu tustinimosi problemu as karts nuo karto pasidarau darzoviu ir vaisiu diena minus mesa. kalorazas gaunasi toks pats tikrai nemazesnis . darzoviu pasitroskinu sultinukyje ar orkaiteje, dar vaisiu salotu pusryciams ir jei dar koki kefyriuka su selenom tai man gaunasi efektyviausiais organizmo isvalymas. Man asmeniskai vandens iskrovos neveikia taip gerai kaip pvz darzoviu. man turi bui pilve ka "iskrauti"o toks maistas greitai virskinasi ir isikrauna
O aš perskaičiau F. Batmanghelidj'o knygą "Jūsų kūnas šaukiasi vandens". Pasikeitė mano požiūris į medžiagų apykaitą, maitinimąsi ir pan. iš esmės. Labai rekomenduoju
O cia dabar pirkai? Ar seniai kazkada? As cia apie knyga klausiu
QUOTE(Loli_judo @ 2008 11 28, 15:24) Taip, perskaičiau prieš kelias savaites. Dabar labai perkamos tos knygos. Yra dar lietuviška, plonesnė ir pigesnė, kur aprašytas tas Batmanghelidjo metodas su konkrečiom rekomendacijom. Tai D. Petrauskaitės "Gydymas vandeniu". Čia konkrečiai, suprantamai viskas išdėstyta, tik anoj daugiau konkrečių tyrimų, mokslinių paaiškinimų, žmonių atsiliepimų ir pan. QUOTE(Džiaugsma @ 2008 11 28, 16:25) Taip, perskaičiau prieš kelias savaites. Dabar labai perkamos tos knygos. Yra dar lietuviška, plonesnė ir pigesnė, kur aprašytas tas Batmanghelidjo metodas su konkrečiom rekomendacijom. Tai D. Petrauskaitės "Gydymas vandeniu". Čia konkrečiai, suprantamai viskas išdėstyta, tik anoj daugiau konkrečių tyrimų, mokslinių paaiškinimų, žmonių atsiliepimų ir pan. Aciu uz info
man medziagu apykaita paspratino bodyflex'o treniruotes. nuejau su mintim pasportuot ir gerai laiko praleist, o gavau daug daugiau
o i dziovintas slyvas, selenas ir kitus panasius produktus nebegaliu ziuret problema pas mane nuo vaikystes sita taigi man geriausiai padeda sportas. o produktu vartojimas mane veikia laikinai, nustojus kazka valgyt ar kramtyt vel viskas nuo pradziu
Sportas ir reguliari mityba
Sveikos
As laikausi 1200-1300 kaloriju per diena rezimo jau virs dvieju savaiciu, o svoris nustojo krites Be to man reikia daug numesti. Kad sakyciau tik keli kg virs, tada gal butu normalu, o man reikia numest 23kg.
Reguliarus maitinimasis ir ne mažiau 1500kcal dienai pats tas ir medžiagų apykaita tikrai nelėtės
Arbata, reguliuojanti medžiagų apykaitos procesą:
Norinčioms sulieknėti kasdien ryte 1/2 val. prieš pusryčius "ant tuščio skrandžio" ir vakare prieš miegą reikia išgerti tokios arbatos: a.š. medaus užpilti 250ml. vandens, pavirinto su žiupsneliu cinamono. Reguliariai vartojant tokią arbatą krenta net didžiausių storulių svoris Be abejo, medus turi būti natūralus.
ar rezultatu apie sia arbata niekas neturi ?
Nebandziau tokios arbatos, bet kiek zinau, tai cinamonas aplamai gerai veikia organizma
Geras cinamonas yra Ceilono , uzaugintas Indijoje ir dar kazkur( nepamenu, reikia ieskoti info) ir jo niekur neradau , reikes uzsisakyt internetu O as rytais geriu obuoliu acta, tai jau kas liecia tustinimasi merginos, tai jooookiu problemu ir siaip geriau jauciuosi
Kaip cia tuscia
Ei , kur visos dingot Papildyta: Idedu truputi info apie cinamona Cinamono Nauda Sveikatai Nepaisant to, siūlau saikingai vartoti angliavandenius (nevartoti rafinuotų angliavandenių, tokių kaip cukrus, baltų miltų gaminiai) nes jei daug gliukozės atsidurs riebalų ląstelėse, tai per ilgą laiką padidins kūno svorį ir sukels su tuo susijusias problemas, ypač tiems, kurie nėra fiziškai aktyvūs. Cinamonas Šį kartą plačiau apie cinamoną ir jo naudojimą. Taip pat apie tai, kad dauguma parduodamo cinamono yra nuodingas ir kokį reikėtų pirkti. Cinamonas mažina kraujo krešumą ir uždegiminius procesus Tyrimai parodė, kad Cinamonoaldehidas (medžiaga, esanti cinamone) reguliuoja trombocitų kiekį kraujyje. Trobocitai reikalingi kraujo kraujo krešėjimui, bet per didelis jų kiekis padidina širdies ir kaujagyslių ligų riziką. Cinamonoaldehidas sumažiną trombocitų kiekį ir apsaugo nuo per didelio kraujo krėšėjimo bei sumažina jo tirštumą. Cinamonas taip pat mažina arachidoninės riebalines rūgšties kiekį. Didelis Arachidoninė riebalinė rūgties kiekis skatina uždegiminius procesus. Nes iš šios rūgšties gaminami prostaglandinai kaip PGG2, PGH2 (skatina uždegiminius procesus), taip pat tromboksenas (skatiną kraujo krešėjimą). Oraganizmas Arachihdoninę riebalinę rūgštį gaminama iš omega 6 riebalimių rūgščių, kurių gausu saulėgrąžų, sojų, kukurūzų aliejuose, todėl šiuos aliejus patarčiau vartoti saikingai, o rafinuotų iš viso vengti. Beje aspirinas blokuoja COX enzimą, kuris gamina PGG2 (iš jo gaminams PGH2) . Deja aspirinas turi labai nemalonius ir pavojingus pašalinius efektus, tokius kaip vidinis kraujavimas ir kt. įskaitant ir mirtį. [B]Cascia cinamonas - toksiškas[/B] Daugma parduodamo cinamono yra Cassia rūšies, jis dar kitaip žinomas kaip Saigon cinamonas. Šis cinamonas yra pigesnis, mažiau saldus ir kas blogiausia turi apie 5% cumarino. Cumarinas (nemaišyti su curcumin, kuris yra randamas tumerike ir yra labai naudingas, geras antioksidantas, apsaugo nuo vėžio ir kitų ligų) yra toksiškas, ypač jei nauodojam daugiau. Cumarinas kenkia kepenims, inkstams ir kitiems orgamans ir todėl šios rūšies cinamono reikia vengti. Ceylon cinamonas (Cinnamomum zeylanicum) cumarino turi mažiau nei 0.004% ir todėl yra saugus naudoti net ir dideliais kiekiais. Ceylon cinamonas būna šviesesnis, bei saldesnis, lazdelės būna trapios ir jas galima lengvai sulaužyti ranka, nepaisant to geriau vis tiek sumalti. Cassia cinamono lazdelės būna kietos. Noriu įspėti, kad buvo susirūpinimo dėl cinamon toksiškumo vartojant didelėm dozėm, bet tai problema vartojant Cassia cinamoną, o ne Ceylon. |