Sveiki, gaila, kad nėra gyditojos, kuri galėtų tikliau pakonsultuoti, bet manau čia daug patyrusių mamyčių ir netik lankosi. Problema tokia. Liepos mėnesį man tvarkė dantuką,. Prasidėjo nuo to kad man jį kartais paskaudėdavo. Užsirašiau pas gyditoją, kai nuėjau pas ją, dantį jau skaudėjo labai smarkiai. Valė kanalus ir užblombavo. Vaistus dėjo 3 kartus. Per pirma apsilankymą ištraukė nervą, o po to tik dėjo vaistus. Galiausia užblombavo. Užblombavimas kanalų pasirodo žvėriškai skausmingas dalykas, ir skaudėjo vidų kurį ji badė bandydama išvalyt kanalą. Galiausia baigėsi tuo kad jis man skaudėjo savaitę. Gyditoja sakė normalu  Po savaitės užblombavo dantį. Nustojo skaudėt. O dabar praėjus mėnesiui vėl skauda Gal tai kažkaiup susiję sus tuo kad aš laukiuosi? Gal pas mane dabar kažkoks jautrumas padidėjęs? NEbežinau ką daryt. O gal blogai padarė?
Florestina
2007 08 21, 15:01
Palaida Bala
2007 09 14, 14:54
man vakar valė kanalus - šiandien lūpa atsirietus vos ne iki nosies - taip esu sutinusi...
QUOTE(kuckutis @ 2007 09 14, 15:54) man vakar valė kanalus - šiandien lūpa atsirietus vos ne iki nosies - taip esu sutinusi...  Tai kuo greičiau lėk pas gydytoją.Susikaupę pūliai neturi kur nutekėti ir tu ištinai.Geriausiu atveju užteks išimti vaistus iš kanalų,o blogiausiu-teks prapjauti,kad pūliai išbėgtų.
Cherie Ice
2007 09 16, 17:36
O ka,ir net nuskausminus skauda valant kanalus,traukiant nerva ir t.t?
DeeLady
2008 02 10, 14:55
QUOTE(Cherie Ice @ 2007 09 16, 19:36) O ka,ir net nuskausminus skauda valant kanalus,traukiant nerva ir t.t? Deja taip. Bent jau man
Bent jau man tai sakė, kad negali nuskausmint kai valo kanalus
Utricularia
2008 03 29, 23:39
Nenoriu kurti naujos temos, tad prasau pagalbos cia. 5ieni man dare endobalinima negyvam dantukui, uzdejo laikina plombyte, o snd valantis dantis ji nukrito, dabar laisvai galima patekti i ertme. Prasau, patarkit, kaip galima laikinai iki pirmadienio kazka uzdeti/ideti, kad valgant nepatektu visokiu gerybiu...
eina sau,jau dabar kai paskaiciau apie kanalu valyma,tai tuoj numirsiu is baimes,nes itariu,kad man juos tikrai valys,nejaugi tikrai nenuskausmina(kaip cia kazkas rase),o ir nuskausminus jauciamas skausmas!???
agnuzeb
2008 11 21, 19:46
QUOTE(nerke @ 2008 03 24, 19:58) Bent jau man tai sakė, kad negali nuskausmint kai valo kanalus  Na negirdejau dar tokios pasakos. Man tvarke kanala, leido vaistus ir nieko neatsitiko. Doze aisku suleido siek tiek didesne, bet uztat visai neskaidejo
Florestina
2008 11 21, 19:58
QUOTE(agnuzeb @ 2008 11 21, 19:46) Na negirdejau dar tokios pasakos. Man tvarke kanala, leido vaistus ir nieko neatsitiko. Doze aisku suleido siek tiek didesne, bet uztat visai neskaidejo  Man irgi buvo nuskausminę vieną kartą.
QUOTE(Florestina @ 2008 11 21, 20:58) Man irgi buvo nuskausminę vieną kartą. na as irgi jau visu aplinkui issiklausinejau ir visi patikino,kad nuskausminus gali daryti ka nori,tai jau bent naktim galesiu miegoti...
medute_bitute
2008 12 21, 22:52
man valė kanalą. daugiau tuo metu nuskausmino,perspėjo,kad praėjus nuskausminamųjų poveikiui gali skaudėti, bet visiškai neskaudėjo.
ou_jeaa
2008 12 22, 15:02
Na ką gali pasakyt, man ir gydė ir valė, ar nervą šalino tai nežinau, bet buvo pulpitas  Jokių nuskausminamų neprireikė nei kart  Gal todėl ,kad gydytoja labai gera, nes kai ji buvo atostogose ja pavadavo kita, tai tada jau skaudėjo ir net labai  žodžiu jokio skausmo  tik kai plombavo biški suskaudo
UnknownUser
2008 12 24, 03:05
QUOTE(ou_jeaa @ 2008 12 22, 16:02) Na ką gali pasakyt, man ir gydė ir valė, ar nervą šalino tai nežinau, bet buvo pulpitas  Jokių nuskausminamų neprireikė nei kart  Gal todėl ,kad gydytoja labai gera, nes kai ji buvo atostogose ja pavadavo kita, tai tada jau skaudėjo ir net labai  žodžiu jokio skausmo  tik kai plombavo biški suskaudo  Niu jei pulpitas buvo, labai nenoriai tikiu, kad be nuskausminimo galejo apsieit. Tuomet danties "nervas" yra gyvybingas ir itin skausmingas bet kokiems dirgikliams. Kazka painiojate ....
ou_jeaa
2008 12 25, 01:07
QUOTE(UnknownUser @ 2008 12 24, 03:05) Niu jei pulpitas buvo, labai nenoriai tikiu, kad be nuskausminimo galejo apsieit. Tuomet danties "nervas" yra gyvybingas ir itin skausmingas bet kokiems dirgikliams. Kazka painiojate .... Na tikrai nepainioju nieko, puikiai girdėjau kaip daktarė sakė ,kad pulpitas...Šiaip labai ilgai gydė su tais vaistais ,daug kartų...tai gal kaip čia pasakius "nuramino" ta nerva
UnknownUser
2008 12 25, 14:53
QUOTE(ou_jeaa @ 2008 12 25, 02:07) Na tikrai nepainioju nieko, puikiai girdėjau kaip daktarė sakė ,kad pulpitas...Šiaip labai ilgai gydė su tais vaistais ,daug kartų...tai gal kaip čia pasakius "nuramino" ta nerva  O jus taip aklai netikekite tuo, ka daktarai sako. Patikekite, tikrai yra atveju, kai sako tik del to, kad nepasirodyti nezinanciam pries pacienta. Pulpito atveju "nervas" yra itin skausmingas, jus galejote nejausti skausmo tik tuo atveju, jei turite kokia nors rimtesne liga, del kurios skausmo impulsai nesklinda is danties. Jei ramino-marino nerva, turejote jausti bent kazkoki skausma tu "marinuojanciu vaistu" dejimo metu.
ou_jeaa
2008 12 25, 18:51
QUOTE(UnknownUser @ 2008 12 25, 14:53) O jus taip aklai netikekite tuo, ka daktarai sako. Patikekite, tikrai yra atveju, kai sako tik del to, kad nepasirodyti nezinanciam pries pacienta. Pulpito atveju "nervas" yra itin skausmingas, jus galejote nejausti skausmo tik tuo atveju, jei turite kokia nors rimtesne liga, del kurios skausmo impulsai nesklinda is danties. Jei ramino-marino nerva, turejote jausti bent kazkoki skausma tu "marinuojanciu vaistu" dejimo metu. Tuo metu kai gydė ta dantį, aš turėjau daug rimtesnį dantį kurį reikėjo šalint, nes per daug negeras jau buvo, tai gal per jį ir nejaučiau nieko...kai valydavo kanalą, tai viską švelniai darydavo, tai gal todėl ir nekauskaudėjo , aišku jausdavau kaip ten darydavo viską ir nemalonu būdavo , o buvo kai ir labai skaudėjo kaip ir minėjau kai valė kanalą kita daktarė...net nežinau, gal ir turiu kokia rimtesnę liga tik pati nežinau  Man arseno kažkokio dėjo ant danties ,kiek žinau čia senovinis būdas galima sakyt, šiuolaikiškai tai nuskausmina kai gydo
UnknownUser
2008 12 25, 20:25
QUOTE(ou_jeaa @ 2008 12 25, 19:51) Tuo metu kai gydė ta dantį, aš turėjau daug rimtesnį dantį kurį reikėjo šalint, nes per daug negeras jau buvo, tai gal per jį ir nejaučiau nieko...kai valydavo kanalą, tai viską švelniai darydavo, tai gal todėl ir nekauskaudėjo , aišku jausdavau kaip ten darydavo viską ir nemalonu būdavo , o buvo kai ir labai skaudėjo kaip ir minėjau kai valė kanalą kita daktarė...net nežinau, gal ir turiu kokia rimtesnę liga tik pati nežinau  Man arseno kažkokio dėjo ant danties ,kiek žinau čia senovinis būdas galima sakyt, šiuolaikiškai tai nuskausmina kai gydo  Niu kad arsena deti tai jau labai nerekomenduotina, tikrai yra kitu budu gydyti pulpitus ir be arseno panaudojimo. Gal nuo maziuko jo gabaliuko nieko labai blogo ir neatsitiks, bet, iskritus laikinai plombai ir pastarajam patekus kur nors i tarpdanti ir ten uzstrigus, galima aptureti ir rimtu bedu. Pulpitas bet kurio danties gali buti gydomas per viena apsilankyma, paprastai net paciam sudetingiausiam danciui pakanka poros valandu laiko. Jei dantis priekinis arba prieskruminis, galima nesunkiai ir i valanda spet, taigi, kam tuos kelis vizitus su visokiais "vaistais" daryti, nelabai suprantu. Speju, patys gydytojai irgi nelabai supranta, jei taip daro ...
Florestina
2008 12 25, 20:28
Man prieš pora metų kažkokius vaistus dėjo (rodos Kaustinev, ar kažkaip panašiai vadinasi) - tai man skaudėjo ištisas dvi savaites. Po to be nuskausminimo nebuvo įmanoma išvalyti kanalo. Gydytoja nusprendė, kad aš alergiška šiam preparatui, nes kitą kartą naudojo visai kitus vaistus.  Tiesą pasakius, tą dantį reikėjo rauti (sunkiai pasiekiamas viršutinis protinis), bet chirurgas atostogavo- tai uždėjo vaistų, kad dantis numirtų ir neskaudėtų.
UnknownUser
2008 12 25, 21:11
QUOTE(Florestina @ 2008 12 25, 21:28) Man prieš pora metų kažkokius vaistus dėjo (rodos Kaustinev, ar kažkaip panašiai vadinasi) - tai man skaudėjo ištisas dvi savaites. Po to be nuskausminimo nebuvo įmanoma išvalyti kanalo. Gydytoja nusprendė, kad aš alergiška šiam preparatui, nes kitą kartą naudojo visai kitus vaistus.  Tiesą pasakius, tą dantį reikėjo rauti (sunkiai pasiekiamas viršutinis protinis), bet chirurgas atostogavo- tai uždėjo vaistų, kad dantis numirtų ir neskaudėtų. Tai pagal tai, jog skaudejo, nusprende, jog esate alergiska? Alergijai nustatyti specialus testai yra ... Yra toks preparatas, vienas is variantu kuomet tikslinga ji naudoti ir yra jusu aprasytas atvejis, kai dantis beviltiskas, skauda, taciau nera galimybes ji pasalinti ...
Florestina
2008 12 25, 21:21
QUOTE(UnknownUser @ 2008 12 25, 21:11) Tai pagal tai, jog skaudejo, nusprende, jog esate alergiska? Alergijai nustatyti specialus testai yra ... Yra toks preparatas, vienas is variantu kuomet tikslinga ji naudoti ir yra jusu aprasytas atvejis, kai dantis beviltiskas, skauda, taciau nera galimybes ji pasalinti ... Minėtus vaistus man uždėjo stomatologinėj ligoninėj (ekstra pagalba gi nevalo kanalų) ir liepė eiti pas savo gydytoją, sakė, kad gali paskaudėti, o mano gydytoja pasakė, kad taip skaudėti,kad reiktų vaistų nuo skausmo negali. Tai ir žinok, kuris teisus. O šiaip man yra daryti testai dėl alergijos ir yra sarašas vaistų, kurių man negalima (pvz. ibuprofenas), todėl ir tenka važiuoti į extra pagalbą, nes Ketanov'o be recepto neparduoda. O tam beviltiškam dančiui kažkokius kitus vaistus naudojo, gydytoja sakė kokiu, bet kažkaip neįsiminė pavadinimas (tada aš jau pas savo odontologę lankiausi).
smashing
2009 02 18, 12:16
QUOTE(UnknownUser @ 2008 12 25, 21:25) Niu kad arsena deti tai jau labai nerekomenduotina, tikrai yra kitu budu gydyti pulpitus ir be arseno panaudojimo. Gal nuo maziuko jo gabaliuko nieko labai blogo ir neatsitiks, bet, iskritus laikinai plombai ir pastarajam patekus kur nors i tarpdanti ir ten uzstrigus, galima aptureti ir rimtu bedu. Pulpitas bet kurio danties gali buti gydomas per viena apsilankyma, paprastai net paciam sudetingiausiam danciui pakanka poros valandu laiko. Jei dantis priekinis arba prieskruminis, galima nesunkiai ir i valanda spet, taigi, kam tuos kelis vizitus su visokiais "vaistais" daryti, nelabai suprantu. Speju, patys gydytojai irgi nelabai supranta, jei taip daro ... Jeigu danties šaknies kanale nėra uždegimo - jis sutvarkomas per viena vizitą, tačiau jeigu yra uždegimas - išvalius mirusį nervą deda vaistus (kalcio hidroksidą berods), kuris naikina bakterijas ir gydo infekciją, ir tik po 3-4 valymų danties kanalas yra plombuojamas. Pulpitas ir yra yra danties viduje esančių minkštųjų audinių (buitiškai kalbant, danties "nervo") uždegimas. Dėl kurio gali atsirasti kiti uždegimininiai procesai - pvz. pūliniai virš danties šaknies viršūnės. Mano atveju dantis buvo traumuotas, tačiau liko gyvas. Po daug metų (matyt traumos pasekoje) nervas žuvo, atsirado infekcija, kurios pasekoje - infekcijos židinys (tarkim pūlinys) virš danties šaknies. Kanalą reikės valyti 3-4 kartus, ir tik tada plombuos. Nuskausminti nereikėjo iš pat pirmo karto, nes nervas ir taip jau miręs. Ir jokio skausmo valant - tik šiaip nemalonu. Taip kad tame, ką sakė ou_jeaa yra labai daug tiesos...
UnknownUser
2009 02 19, 13:25
QUOTE(smashing @ 2009 02 18, 13:16) Jeigu danties šaknies kanale nėra uždegimo - jis sutvarkomas per viena vizitą, tačiau jeigu yra uždegimas - išvalius mirusį nervą deda vaistus (kalcio hidroksidą berods), kuris naikina bakterijas ir gydo infekciją, ir tik po 3-4 valymų danties kanalas yra plombuojamas. Pulpitas ir yra yra danties viduje esančių minkštųjų audinių (buitiškai kalbant, danties "nervo") uždegimas. Dėl kurio gali atsirasti kiti uždegimininiai procesai - pvz. pūliniai virš danties šaknies viršūnės. Mano atveju dantis buvo traumuotas, tačiau liko gyvas. Po daug metų (matyt traumos pasekoje) nervas žuvo, atsirado infekcija, kurios pasekoje - infekcijos židinys (tarkim pūlinys) virš danties šaknies. Kanalą reikės valyti 3-4 kartus, ir tik tada plombuos. Nuskausminti nereikėjo iš pat pirmo karto, nes nervas ir taip jau miręs. Ir jokio skausmo valant - tik šiaip nemalonu. Taip kad tame, ką sakė ou_jeaa yra labai daug tiesos... Paprastai nuomone, kad dantyje reikia kelis kartus keisti medikamentus, vadovaujasi kiek vyresnes kartos gydytojai. Siuo metu nera irodymu, jog butu aiskus skirtumas tarp dantu, gydytu per viena vizita, ir dantu, gydytu keliskart keiciant medikamentus. Isimtiniais atvejais, kai pacientas istines, kanalas umiai kraujuoja, puliuoja ar tiesiog nera laiko kokybiskam plombavimui, dedamas medikamentas. Kitais atvejais galima ir net rekomenduojama plombuoti is karto.
Florestina
2009 02 19, 20:41
QUOTE(UnknownUser @ 2009 02 19, 13:25) Paprastai nuomone, kad dantyje reikia kelis kartus keisti medikamentus, vadovaujasi kiek vyresnes kartos gydytojai. Siuo metu nera irodymu, jog butu aiskus skirtumas tarp dantu, gydytu per viena vizita, ir dantu, gydytu keliskart keiciant medikamentus. Isimtiniais atvejais, kai pacientas istines, kanalas umiai kraujuoja, puliuoja ar tiesiog nera laiko kokybiskam plombavimui, dedamas medikamentas. Kitais atvejais galima ir net rekomenduojama plombuoti is karto. O galima būtų jūsų paklausti? Tikiuosi klausimas nepasirodys juokingas. Man kanalų plombavimas užima daug laiko. Lankiausi pas kelias gydytojas ir nei vienam dantį neįmanoma išvalyti kanalų iš karto. Net dvi gydytojos (dirbančios skirtingose gydymo įstaigose) minėjo, kad mano dantų kanaluose yra "kalcio mazgeliai", kuriuos reikia tirpinti specialių vaistų pagalba. Man pats kanalo išvalymas ir paruošimas plombavimui užima 3-4 apsilankymus.
UnknownUser
2009 02 20, 00:43
QUOTE(Florestina @ 2009 02 19, 21:41) O galima būtų jūsų paklausti? Tikiuosi klausimas nepasirodys juokingas. Man kanalų plombavimas užima daug laiko. Lankiausi pas kelias gydytojas ir nei vienam dantį neįmanoma išvalyti kanalų iš karto. Net dvi gydytojos (dirbančios skirtingose gydymo įstaigose) minėjo, kad mano dantų kanaluose yra "kalcio mazgeliai", kuriuos reikia tirpinti specialių vaistų pagalba. Man pats kanalo išvalymas ir paruošimas plombavimui užima 3-4 apsilankymus.  Ka gydytojos vadina "kalcio mazgeliais", as nelabai isivaizduoju, bet praktiskai joks tirpiklis, idetas i kanala net ir ilgesniam laikui, nelabai ka padarys su tuo, ka as isivaizduoju tuo "kalcio mazgeliu". Isijungi mikroskopa, pasiimi ultragarsini prietaisa, su kuriuo jus, ko gero, pazistama is higieniniu proceduru, ir tiesiog suskaldai ta mazgeli ar pramusi kanala. Tai nera lengva, kartais kanalas buna uzkalkejes per puse savo ilgio, toki kanala tenka pusvalandi pramusinet ar dar ilgiau, o kanalu buna ir 4 dantyje ... Buna, is tiesu, tokie kalcifikuoti akmenukai danties viduje, vadinasi dentikliai, bet tai gana retas atvejis. Su ultragarsiniu prietaisu ziurint per mikroskopa jie pasalinami per kelias minutes, o toliau jau atsiveria patys kanalai ... Kaip kitaip pasalinti, sunkiai isivaizduoju, tirpti gal jie ir tirpsta tam tikrose tirpikliuose, greiciausiai, rugstyse, taciau praktiskai padaryti tai yra tikrai sudetinga, nes i danti rugsties ideti galima labai nedaug (tiesiog daug netelpa), o nedaug greitai issieikvoja ... Gerai butu, jog jums ne tik pasakytu paprasta kalba, kas pas jus ten kanaluose, bet ir duotu medicinini to apibudinima, tada galima butu pasakyt, kaip su tuo daiktu susidorot.
Florestina
2009 02 20, 12:33
QUOTE(UnknownUser @ 2009 02 20, 00:43) Ka gydytojos vadina "kalcio mazgeliais", as nelabai isivaizduoju, bet praktiskai joks tirpiklis, idetas i kanala net ir ilgesniam laikui, nelabai ka padarys su tuo, ka as isivaizduoju tuo "kalcio mazgeliu". Isijungi mikroskopa, pasiimi ultragarsini prietaisa, su kuriuo jus, ko gero, pazistama is higieniniu proceduru, ir tiesiog suskaldai ta mazgeli ar pramusi kanala. Tai nera lengva, kartais kanalas buna uzkalkejes per puse savo ilgio, toki kanala tenka pusvalandi pramusinet ar dar ilgiau, o kanalu buna ir 4 dantyje ... Buna, is tiesu, tokie kalcifikuoti akmenukai danties viduje, vadinasi dentikliai, bet tai gana retas atvejis. Su ultragarsiniu prietaisu ziurint per mikroskopa jie pasalinami per kelias minutes, o toliau jau atsiveria patys kanalai ... Kaip kitaip pasalinti, sunkiai isivaizduoju, tirpti gal jie ir tirpsta tam tikrose tirpikliuose, greiciausiai, rugstyse, taciau praktiskai padaryti tai yra tikrai sudetinga, nes i danti rugsties ideti galima labai nedaug (tiesiog daug netelpa), o nedaug greitai issieikvoja ... Gerai butu, jog jums ne tik pasakytu paprasta kalba, kas pas jus ten kanaluose, bet ir duotu medicinini to apibudinima, tada galima butu pasakyt, kaip su tuo daiktu susidorot. "Kalcio mazgeliu" terminą aš išgirdau poliklinikoje, tikriausiai tokių dalykų, kaip kanalų pramušimas jie nedaro. Ji valydavo kanalą ir keikdavo tuos mazgelius nuolat- tai štai kokia to "termino" istorija. O privačiai dirbanti endodontė minėjo kanalų pramušimą, bet tada man buvo perplombuojamas seniai gydytas dantis. Tada kai jis buvo gydytas, buvo įprasta plombuoti tik uždegimo apimtą kanalą- taigi likę 3 neplombuoti kanalai (dantyje jų buvo 4). Vienas iš likusiųjų buvo užkalkėjęs, bet gydytoja sakė, kad pramušimo metu gali skilti šaknis (dantis negyvas buvo kažkas apie 10 metų). Ką galėjo perplombavo ir viskas.
lietaus_alisa
2009 03 19, 19:14
Prasau, padekit... pasakykit ar imanoma kur nors issivalyti kanalus be skausmo, esu beprotiskai jautri skausmui... Siandien buvau antakalnio poliklinikoj, tai man beveik nieko neisvale ir atsisake duoti taloneli sekanciam kartui, nes esu perdaug jautri. Tiesa suleido vaistuku, bet toks jausmas kad pataike labiau i zanda, nes sutino zandas, lupa, o skausma jauciau nezmoniska, todel pasake kad sudes vaistus i neisvalyta kanala ir kad kurnors kreipciausi po 2 savaiciu... Esu nescia 7 savaite, bet gydytoja patare man darytis bendra nejautra ir salinti danti lauk. Tie vaistai man dabar kazkaip trugdo, toks kaip niezulys viduje... Patarkyt ka daryt, kur eit... nes jau tiesa pasakius gyvent nebesinori...
Florestina
2009 03 19, 19:26
QUOTE(lietaus_alisa @ 2009 03 19, 19:14) Prasau, padekit... pasakykit ar imanoma kur nors issivalyti kanalus be skausmo, esu beprotiskai jautri skausmui... Siandien buvau antakalnio poliklinikoj, tai man beveik nieko neisvale ir atsisake duoti taloneli sekanciam kartui, nes esu perdaug jautri. Tiesa suleido vaistuku, bet toks jausmas kad pataike labiau i zanda, nes sutino zandas, lupa, o skausma jauciau nezmoniska, todel pasake kad sudes vaistus i neisvalyta kanala ir kad kurnors kreipciausi po 2 savaiciu... Esu nescia 7 savaite, bet gydytoja patare man darytis bendra nejautra ir salinti danti lauk. Tie vaistai man dabar kazkaip trugdo, toks kaip niezulys viduje... Patarkyt ka daryt, kur eit... nes jau tiesa pasakius gyvent nebesinori...  Žinau labai puikią gydytoją, bet deje ji dabar motinystės atostogose. Šiaip labai geri atsiliepimai yra apie gyd. Rasmutę Manelienę, man rodos ir tema tokia yra.
QUOTE(Florestina @ 2009 03 19, 19:26) Šiaip labai geri atsiliepimai yra apie gyd. Rasmutę Manelienę, man rodos ir tema tokia yra.  R. Manelienė dirba Užupio klinikoje, Užupio g. 4 tel. 215 3889. Labai komplikuotais atvejais užsiima pati doc.Manelienė (brangiau 30%), išties puiki gydytoja dar ir tuom, kad viską smulkiai nuodugniai visada aiškina ką ir kodėl daro. Kitais atvejais perduoda kitiems klinikos endodontams (nebent pati norėsi pas Manelienę). Kanalus tvarko su mikroskopu, daro daug nuotraukų, žodžiu, man sutvarkė tikrai 'sunkius' seniai seniai pricementuotus kanalus. Dėl nuskausminimo problemų neturėjau, bet manau jie žino būdų gydyti ir superjautrius pacientus.
Florestina
2009 03 20, 10:30
QUOTE(vija @ 2009 03 20, 08:54) R. Manelienė dirba Užupio klinikoje, Užupio g. 4 tel. 215 3889. Labai komplikuotais atvejais užsiima pati doc.Manelienė (brangiau 30%), išties puiki gydytoja dar ir tuom, kad viską smulkiai nuodugniai visada aiškina ką ir kodėl daro. Kitais atvejais perduoda kitiems klinikos endodontams (nebent pati norėsi pas Manelienę). Kanalus tvarko su mikroskopu, daro daug nuotraukų, žodžiu, man sutvarkė tikrai 'sunkius' seniai seniai pricementuotus kanalus. Dėl nuskausminimo problemų neturėjau, bet manau jie žino būdų gydyti ir superjautrius pacientus. Man tai kanalus pergydė Olga Siniakova, bet dabar ji dekrete, kaip jau minėjau.
Eglantina
2009 03 22, 18:50
QUOTE(lietaus_alisa @ 2009 03 19, 20:14) nes jau tiesa pasakius gyvent nebesinori...  nu tokie pasisakymai tai tikrai kvaili man. ne gyvenimo pabaiga gi tie dantys. man kanalus pergyde gydytoja be nuskausminimo, bet nusiunte pas endodonta. tai endononte siule nuskausminima ale as atsisakiau. rekomenduoju gyd. endodonte Vitalija Lvovo g. stomatologijos klinikoj.
neringaal
2009 04 02, 13:32
Ka tik as po kanalu valymo, nu nezinau, man tai tikrai neskaudejo, jauciasi kad kazka ten ikisa ir pasukineja, bet skausmo didelio tai nebuvo, o man be nuskausminimo dar viska dare. Vienu zodziu vale ketvirta danti, pirma karta kai atejau truputi skaudejo kai pragreze, ir uzdejo vaistu, po vaistu uzdejimo nieko neskaudejo, siandien kanalus vale, tokius slykscius vaistus kazkokius suleido i danti ar pravale ten ir uzdejo vel plombike su vaistais, o trecia syki kuri eisiu jau plombuos sake  . Kol kas viskas ok,bet vistiek nemegstu as tu dantistu kabinetu
mamukas21
2009 07 16, 07:52
sveikos,norejau pasiteirauti,gal kas patartumet siauliuose pas koki odontologa kreiptis del kanalu valymo?labai bijau skausmo tai tikiuosi patekti pas labai svelnu specialista,noriu visu galimu nuskausminimu....ir siaip gal parasytumet kokiosmazdaug kainos? -labai idomu kiek paskirti pinigliu tam reikalui
Norėčiau sužinoti, mamyčių, kurios darėsi kanalų pergydymą ar labai brangus malonumas
Borzika
2009 07 17, 09:04
QUOTE(Kajune @ 2009 07 16, 21:44) Norėčiau sužinoti, mamyčių, kurios darėsi kanalų pergydymą ar labai brangus malonumas  Tikrai nepigus  Paskutinį kartą, berods, prieš metus už 1 danties 3 kanalų valymą sumokėjau 280 Lt.
neringaal
2009 07 17, 09:13
as uz kanalu valyma ir plombavima mokejau 200 lt. cia siauliuose
Tai palyginus dar nedidelės čia tos sumos, aš įsivaizdavau, kad daugiau kainuos  reikia pasiskaičiuot ar raut pigiau ir statyt paskui, ar bandyt persiremontuot
Borzika
2009 07 17, 10:32
QUOTE(Kajune @ 2009 07 17, 11:04) reikia pasiskaičiuot ar raut pigiau ir statyt paskui, ar bandyt persiremontuot  Jeigu tas dantis yra ne protinis ir nelabai silpnas (trapus), tai tik 'remontuokit'. Juk išraut visuomet suspėsit  Implantavimas su protezavimu mažiausiai kainuos 3500 Lt
mamukas21
2009 07 17, 11:36
NERINGAAAL gal gali papasakoti pas koki gydytoja tuos kanalus valiaisi?
neringaal
2009 07 17, 11:39
na raut tai tikrai nesamone, man maziau nei puse danties liek buvo pricementavo ir tiek taigi visad spesi israuti, man nesijaucia kad tie kanalai uzplombuoti ar ne, as tai pries dantu rovima. Poliklinikoj, jau norejo israuti man gerai kad nedaviau nes privaciai sutvarke ir dabar normalus dantis kaip priklauso. Savi dantys visad geriau nei svetimkunis Papildyta:as buvau pas petroseviciene vytauto gatveje, bet ji tau netiks nes tu skausmo bijai, o jinai neleidzia nuskausminamuju be reikalo. Taigi teks kito ieskoti. Man kazkaip neypatingai skaudejo, gal as ne jautri skausmui
Borzika
2009 07 17, 11:52
QUOTE(neringaal @ 2009 07 17, 12:39) man maziau nei puse danties liek buvo pricementavo ir tiek Ir aš pati ne vieną tokį dantį turiu ( sulipdytą, padarytą iš plombų), bet tik dėl to, kad dar šaknys sveikos yr QUOTE(neringaal @ 2009 07 17, 12:39) taigi visad spesi israuti  Bet, iš tiesų, viskas priklauso nuo danties būklės
mamukas21
2009 07 17, 12:47
ai ne tada tikrai netiks,nes velniskai bijau skausmo.dabar neseniai pradeja buvo man ta danti skaudeti tai is to nezinojimo kur dingt nulekiau i poliklinika,ten pagreze paziureti tik kiek to danties gyvo yra,ar del kazkokiu panasiu priezasciu,tai blin ka susinervinau galvoju buciau ir sumokejus uz nuskausminima ka tik butu sioki toki suleide,dabar vaikstau su vaistais uzdetais ant danties ir nezinau pas ka kreiptis,ka be skausmo sutvarkytu  sako kanalu valymas skausmingas,kaip tau neskaudejo?mane ir poliklinikoj nusviete prigasdino ka vaikeli dabar tau skaudes,pora menesiu vargsi..........o nuotraukas danties jums ne vienai neliepe darytis,pries kanalu valyma?
ou_jeaa
2009 07 17, 12:57
QUOTE(mamukas21 @ 2009 07 17, 12:47) ai ne tada tikrai netiks,nes velniskai bijau skausmo.dabar neseniai pradeja buvo man ta danti skaudeti tai is to nezinojimo kur dingt nulekiau i poliklinika,ten pagreze paziureti tik kiek to danties gyvo yra,ar del kazkokiu panasiu priezasciu,tai blin ka susinervinau galvoju buciau ir sumokejus uz nuskausminima ka tik butu sioki toki suleide,dabar vaikstau su vaistais uzdetais ant danties ir nezinau pas ka kreiptis,ka be skausmo sutvarkytu  sako kanalu valymas skausmingas,kaip tau neskaudejo?mane ir poliklinikoj nusviete prigasdino ka vaikeli dabar tau skaudes,pora menesiu vargsi..........o nuotraukas danties jums ne vienai neliepe darytis,pries kanalu valyma? Man ir be nuskausminamuju tvarke 7ta dantuka,kuris laaabai kritiskos bukles buvo... aisku suskausdavo kartais , bet kentet imanoma  ir nuotraukos neliepe darytis na kiekvienam juk individualiai..
mamukas21
2009 07 17, 13:08
pas mane 6 dantis ir labai kritiskas kiek as isivaizduoju,nes sena pas mane blioma buvo deta,dar rusu laikais jauciu,pavirsiui bliombos yra vos ne daugiau nei danties,nors sake kad giliau ten nemazai danties like ,todel nerauna lauk jo,taiva dabar is vidurio ta carska bliomba trupet pradejo ir verdiktas vienos pschikes gydytojos,kuri ne privaciai dirba(pati kalta ka ejau,gi senai aisku kaip dauguma daktaru be atlygio dirba}kad kanalus valyti,begau as nuo jos neatsisukdama,kai radejo vardinti apie laukiamus vargus......uztat dabar ir ieskau normalios gydytojos,kuri normaliai tvarkytu o ne gasdintu ka kaudes.....o ta siauliske kur vale be nuskausminimo,bent jau gydytoja faina,gal nors nenuskausmina bet svelniai moka dirbti?
Borzika
2009 07 17, 13:09
QUOTE(mamukas21 @ 2009 07 17, 13:47) Ir aš tokia pat bailė skausmui. Jau geriau kepenis, skrandį su vaistais susigandinsiu nei kad kęsiu skausmą QUOTE(mamukas21 @ 2009 07 17, 13:47) dabar neseniai pradeja buvo man ta danti skaudeti tai is to nezinojimo kur dingt nulekiau i poliklinika O nuskausminamieji nepadėjo? QUOTE(mamukas21 @ 2009 07 17, 13:47) blin ka susinervinau galvoju buciau ir sumokejus uz nuskausminima ka tik butu sioki toki suleide, dabar vaikstau su vaistais uzdetais ant danties ir nezinau pas ka kreiptis, ka be skausmo sutvarkytu Labai seniai jau nesilankiau poliklinikoj (daugiau nei 10 m.) ir vien dėl to, kad po paskutinio lankymosi, kai irgi valė kanalus, visą vakarą ir naktį nežinojau, kur dėtis iš skausmo. Gėriau nuskausminamuosius, bet niekas negelbėjo  Tuo metu studijavau: buvo kovo 8-oji  visi šventė, o aš kambary pagalvę apsikabinus raudojau iš skausmo QUOTE(mamukas21 @ 2009 07 17, 13:47) mane ir poliklinikoj nusviete prigasdino ka vaikeli dabar tau skaudes,pora menesiu vargsi... Netikėk tikra nesąmonė QUOTE(mamukas21 @ 2009 07 17, 13:47) o nuotraukas danties jums ne vienai neliepe darytis, pries kanalu valyma? Aš jau tiek dantų nuotraukų esu prisidariusi, kad galėčiau atskirą jų ekspoziciją surengti
Borzika
2009 07 17, 13:26
QUOTE(mamukas21 @ 2009 07 17, 14:08) sena pas mane blioma buvo deta, dar rusu laikais Deja, nieko paguodžiančio dėl 'sovietinių' plombų negaliu pasakyt: kai pirmąsyk nuėjau į normalų privatų stomatologijos kabinetą ir kai jie pamatė mano plombas, tai už galvų visi susisėmė QUOTE(mamukas21 @ 2009 07 17, 14:08) uztat dabar ir ieskau normalios gydytojos, kuri normaliai tvarkytu Linkiu kuo didžiausios sėkmės paieškose
mamukas21
2009 07 17, 13:36
va zinok tame ir beda ka ne privaciai ejau o i ligonine tai tame mano ir kalte,ten nenuskausmino,net nepaklause ar noriu as nuskausminimo,as kai pamaciau kad man pasieme grezti grazta,o pries tai jokiu vaistu nesuleido,vien nuo to zandikauli surakino,galvoju nu dabar tai laikykis pakliuvai pas kazkokia sadiste...ta sadiste klausia ''a tai skauda'' sakau as bijau skausmo'' sako '' nu tai va'' dar labaiu pagreze,man akys ant kaktos islipo,vos suaugus boba budama bliaut nepradejau nuo skausmo,o ta tada sako,''va dabar tai skaudejo'' ir taip mates kad labai nepatenkinta buvo kai atejau as pas ja su tokiu dantim,matyt pratusios jos ten valdiskai algas gaut ir nieko neveikt,viena kita nedidele skylute uzlibdo ir toliau kava gere visa diena,bent as pralaukiau pusvalandi,nes ne zmogu turejo o su kita gydytoja pyragaiti raite prie kavos.....nu grizau visa perbalus ir pasipiktinus,net zadejau skunda parasyti,bet nesumasciau kam cia galeciau rasyti.....dar tiesa ta gydytoja sako,as tau vaistu uzdesiu,daugiau nieko negaliu padeti nes as iseisiu atostogu,ieskokis kito gydytojo...zodziu dabar vaikstau su vaistais vietoj bliombos,galvoju ar cia nieko blogo?nes kol susirasiu as dabar gydytoja privatu jauciu uztruks nemazai laiko,nes pazistama pasakojo kad eiles nemazos pas odontologus....uztat dar cia noriu gal kas patarsit siauliuose koki specialista normalesni...
neringaal
2009 07 17, 13:50
NU kad sake su menesius skaudes tai tikrai nesamone. Man asmeniskai po kanalu valymo kai kurie is vis neskaudejo, o vienas kokia savaite jautresnis buvo ir tiek. Bet tai yra normalu. Kur as ejau nera labai jau svelnute ta gydytoja, bet tu taip nebijok pilna tu kabinetu, kur tikrai dirba normlios gydytojos. Tik nereikia isivaizduoti kad visos jos zverys, apie valdiskas as cia neklabu ten gyvenime nebesikreipsiu. Nors dauguma privatininku ir valdiskuose dirba, tai galima sakyti tos pacios gydytojos  . Tai va del vaistu tai man rodos su jais dvi savaites galima vaikscioti, nu svarbu kad neiskristu visai. Nelabi zinau koks tau dantis buvo, bet matyt dar nervas nezuves buvo, todel ir skauda tau. Jei mires nervas dnaties tada tikrai neskauda. Tai va visu pirma tau pragres ir uzdes vaistu nerva nuramint. Tada man du kartus su svirkstu i kanalus leido kalcio tirpala kazkoki, kur isplauna jei yra pulinukas ar kokie nesvarumai. Gal tau nera pulinuko nezinau , man buvo. Ir uzdedavo vaistu, ir po to uzplombuoja jei neskauda kai tokius metaliukus kaisioja.  . Nu ir viskas. Kartais plombuoja ir po primo vaistu nuemimo ziurint kokia padetis ten. O kur man nervai buvo mire dantyje, cia kitam tai is vis nelabai ka jauciau ir be nuskausminimo.
mamukas21
2009 07 17, 14:09
ne ne matai cia sake ne ka du menesius skaudes,bet ka du meneius vargsiu kol ta danti susitvarkysiu,tipo tiek laiko mazdaug laikes visiems vizitams,ir tipo skaudes per tuos vizitus,o ne istisai ka skaudes du menesius,nu mazdaug taip......nu tai va o as noriu patekti pas kokia malone dantiste,ka supranti pirma mano ta pliomba sena(kol neskaudejo neturejau as noro kisti pinigus ir keisti ja)tai va nenoriu ka kokia bjaurybe isijuoktu su kokiu antikvaru as dar vaikstau.....o antra jei patekciau pas kokia grubianka tai dar uzbambes kad ko cia atejau jei jau kazkada buvau nulekus pas kita gydytoja,sakys kas uzdejo vaistus tas tegu ir toliau dirba savo darba,gi nepaaiskinsiu ka ana gydytoja psiche buvo o tai jei apie dvi savaites gali su vaistais vaikscioti,tas kas toliau buna,veiskmingumas tu vaistu baigiasi,tipo nebenuskausmina,ar jau ir kenkti jie pradeda?
|
|