Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Gedimino sporto ir sveikatinimo vidurinė
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 7 metų ir vyresni > Mokyklos > Kaunas
Kutuliukas
Smalsu šiaip, nes kažkur skaičiau vienos mamos atsiliepimą, kad ją "užmuša" tos mokyklos sportinė pakraipa. 4u.gif Ko neužmuša? biggrin.gif
ERA
Pati mokykla kaip pastatas tai kiek zinau nebloga, bet... po puses metu mano drauge savo penktoka pervede i kita mokykla, tai jo zodziai buvo tokie:"Kaip ten lengva buvo mokytis!!!!!" O dabar bachuriukas jau grauzia moksla.Na zodziu buvo dar kazkokiu ten negerumu ir jiems ta mokykla nepatiko.
SANTA
O kazi ar yra S.Neries mokykloje nulinuku grupe?

Mes su vyru baigem sia mokykla ax.gif irgi tais laikais skaite kad mokykla siaip sau rolleyes.gif ,bet kas nori mokytis ,tas ir mokosi gerai ir dauguma baige aukstasias mokyklas ,neskaitant kad mokykla buvo siaip sau mirksiukas.gif Svarbu ,kad mokykla butu netoli namu.O kiek zmoniu ,tiek nuomoniu rolleyes.gif vieni giria ,kiti peikia ax.gif
Kutuliukas
Santa,
visiskai sutinku su tavimi drinks_cheers.gif , tik tada kai jus moketes ta mokykla, ko gero, dar nebuvo sportines pakraipos...t.y.kai mokiniai uz savo sportinius pasiekimus gauna visokiu nuolaidu kitu mokslu srityje, pvz. isirasyti sau 1 desimtuka uz koki nori dalyka...kiek zinau isvis kalba, kad jos ateitis islikti per sporto pakraipa...Tai ir domiuosi kaip zmones i tai reaguoja, nes savo kokios susiformavusios nuomones tuo klausimu dar neturiu..
SANTA
Seniau lyg buvo sustiprinta lietuviu kalba,bet nejautem nei kiek to sustiprinimo biggrin.gif Nezinau kas ten ir kaip su tais pazymiais ,bet as pati domiuosi ta mokykla ,nes galvoju ir savo panele leisti ten rolleyes.gif ,vien todel kad mokykla netoli namu.Gal kuri atsiras is mamyciu ir apsvies kas per mokyla dabar mirksiukas.gif
Kutuliukas
Nu daug nepasakysiu, bet dabartinis direktorius buves garsus sporto komentatorius Vladas Janiunas. O i sporta tikrai daug demesio kreipiama - ta prasme su nuolaidom sportininkam. Nors aisku kiek as suprantu toli grazu ne tik sportininkai ten mokos. Ir kazkokias dideles renovacijas ar tai del sales ar tai del kazko kito planuoja jau realiai. O del pradinuku nelabai zinau, bet itariu visur visko buna, nors pradinuku mokytojos visur is visu mokytoju paemus turbut pacios geriausios buna biggrin.gif
toto
Teko neseniai kalbetis su pazistama mergina, kuri mokesi sitoj mokykloj. Supratau is jos tiek: jei esi nediduke storuliuke, tai ten geriau neiti, nes sportas visgi stipriai akcentuojamas, o va kiti mokslai - nelabai. Zinoma, imanoma mokytis visur tipo, kai nori, bet kai visiems i mokslus dzin, tai tam reikia tureti ypatingo uzsispyrimmo.
Ir dar, tikiu, kad kazkas baiges sia ar kitas mokyklas pries desimt tarkim maziausiai metu, gali buti patenkintas, bet dabar mokyklose gerokai pasikeite reikalai. Manau , daugelis yra mate per amerikieciu filmus tokias mokyklas, kur mokytoju visiskai niekas neklauso, kai kuriose mokyklose ir pas mus jau panasi situacija. Taip kad pries leidziant vaika i mokykla visgi reikia daugiau info nei tiek, kad ji yra arti namu.
SANTA
O as siandien kalbejausi su sios mokyklos mokiniais.Sake kad cia tik pavadinimas tipo sportine pakraipa ,visiskai sportas neakcentuojamas,kas nori lanko burelius ir tiek.Mokytojai tipo geri,jei mokinys neateina i mokyla tuoj pavaduotojas skambina i namus,tvara kie supratau yra ax.gif .Nu ziuresim kaip cia bus, rinksiu kuo daugiau info apie sia mokykla ,o tada nuspresiu leist ar ne.Laiko dar turim biggrin.gif
fado
Na, čia senoka tema, bet aš nepatarčiau ten leisti vaiko. Pati mokiausi, ir labai nenoriai prisimenu tuos metus... brrr. rolleyes.gif
Japoniene
Jezau tai kas tokio ten baisaus nutiko.
Kutuliukas
QUOTE(fado @ 2006 05 21, 20:42)
Na, čia senoka tema, bet aš nepatarčiau ten leisti vaiko. Pati mokiausi, ir labai nenoriai prisimenu tuos metus... brrr.  rolleyes.gif
*

Mokyklą dažnam sunku kurį laiką būna prisimint biggrin.gif Nežinau kas ten buvo, bet laikas eina. Gražėja mokykla ir kiek suprantu dar gražės - nebuvau aš joje, bet vien sporto salės nuotraukos nustebino (kaip atrodo ). Aišku čia tik išorė, nors antra vertus apsileidusiam išorė nerūpėtų, o neorganizuotiem to ir norint padaryt nesigautų biggrin.gif Žodžiu bendra prielaida (mano biggrin.gif) kad organizuoti ir neapsileidę.
muminukas
nagi nagi, kiek čia susidomėjusių ir netgi baigusių biggrin.gif
tai va, baigiau ir aš, ir mano mama.
kai mokėsi mano mama, SN lyg ir buvo pastiprinta matematika. bet mano laikais jau niekas nebuvo pastiprinta, o dabar SN įgavo sportinę pakraipą, netgi vienu metu Janiūnas SN vardo norėjo atsisakyti.
na, kad mamos laikas mokykla buvo tikrai gera, rodo tai, kad buvo Garbės ženklo ordino SN vidurinė mokykla. ir tarpukariu tai buvo prestižinė mokykla. ėjimas žemyn prasidėjo atėjus direktoriauti Savickytei, kuri buvo puiki geografė, bet tikriausiai prasta administratorė. po jos atėjo M. Binkis (a.a.), kuris irgi nelabai sugebėjo gerai administruoti, ir laikai sudėtingi buvo.
apie Janiūną geriausiai pasakė Greblikas, kuris į pensiją išėjo po 52 metų mokytojavimo. Greblikas dėstė man, dėstė mano mamai, dėstė ir tam pačiam Janiūnui. tai Greblikas sakė, kad yra ir normalių mokinių, tačiau tie sportininkai, tebesėdintys 7, 8 klasėse vienai jaunai mokytojai pasiūlė "vaiką padaryti" ir šiaip aiškina, kad jiems tereikia mokėti futbolą žaisti, jie iš to bus milijoniriai. nors čia dar klausimas.
toliau, pati kažkiek laiko mokytojavau Jaunimo mokykloje, turėjau nemažai mokinių iš SN atėjusių...
toliau, lietuvių kalba tikrai nebuvo sustiprinta, nors stiprių lietuvių mokytojų buvo. Dyzelio dėka puikiai moku gramatiką, a.a. Anikinienės - baigiau lietuvių kalbą.
SN prisimenu su meile ir ilgesiu, nors tikrai turėjau visas galimybes lankyti Jablonskinę. tačiau dabar savo vaiko neleisčiau, kad tų atsiminimų nesugadintų.
muminukas
QUOTE(Patieška @ 2005 02 11, 23:19)
Smalsu šiaip, nes kažkur skaičiau vienos mamos atsiliepimą, kad ją "užmuša" tos mokyklos sportinė pakraipa. 4u.gif Ko neužmuša?  biggrin.gif
*

o sportinė pakraipa tai mane užmuša g.gif na, tokio sustiprinto lygio. taigi Kaune ketvirta vidurinė yra, o iš SN vos ne internatą nori padaryti schmoll.gif
o sporto šiaip visada buvo. metais vyresnė C klasė buvo čiuožikai (dailiojo čiuožimo), buvo nemažai orientacininkų. mokykloj prie valgyklos net atskira sportininkų lenta kabėjo. aš pati irgi nemažai sportų palankiau, nes vis iš KKi ateidavo verbuoti: orientacinį, plaukimą, labai trumpai irklavimą, tą patį dailųjį čiuožimą.
Kutuliukas
QUOTE(muminukas @ 2007 01 21, 18:06)
apie Janiūną geriausiai pasakė 
*

Oi nu šito toj vietoj nekibink, kur kur, bet jau administraciniam darbe - stiprus žmogus. bigsmile.gif Ir Grebliką esu girdėjus (lyg pernai išėjo rolleyes.gif ). Nereikia cituoti paskirų frazių, nes tas labai stipriai bendrą žmogaus požiūrį į reikalą gali iškraipyt. Nesu asmeniškai susijus su ta mokykla, bet nuolat tenka pasikalbėt apie ją - kad to žmogaus būt kreivas požiūris į kažką girdėt neteko. Visaip būna - čia kaip ir su mamos ranka pagal kažkokią patarlę biggrin.gif viena glosto, kita diržo įkrečia bigsmile.gif Visur taip ir visi mokytojai apie savo mokinius gali ir ironijos ir gerų žodžių mestelt. O ką aiškina mokiniai ir kokia yra administracijos ar mokytojų pozicija - dažnai du skirtingi klausimai ir beveik visur smile.gif
muminukas
apie Janiūną ne mokiniai sakė - mokytojas. na,bet šiaip apie jį nelabai galiu kabėti, nes su juo prasilenkėme laike.
bet vieną dalyką nelabai jo naudai galiu pasakyti. prieš kelerius metus mokykla turėjo minėti 100 m. jubiliejų. pati dalyvavau 95-ajame, kuris tikrai buvo šaunus, buvo sukviesti jau mokyklą baigę mokiniai, padarytos ekspozicijos, įvyko mini klasių susitikimai. aš nešneku apie kažkokį didelį balių, tiesiog buvo puikus oficialus renginys. artėjant šimtmečiui, porą kartų kreipiausi į administraciją, bet nieko nesulaukiau - nei atsakymo, nei renginio sad.gif
o šiaip ar taip įvairūs tokie renginiai yra reikalinigi.
Kutuliukas
QUOTE(muminukas @ 2007 01 27, 08:00)
ne mokiniai sakė - mokytojas.
*

Na aš kontakto nei su buvusiais nei juo labiau su esamais mokiniais neturiu jokio tongue.gif Tai mano šnekos irgi su mokytojais susiję.
O šimtmečio minėjimą mano atmintis neša g.gif
muminukas
QUOTE(Patieška @ 2007 01 27, 11:12)
Na aš kontakto nei su buvusiais nei juo labiau su esamais mokiniais neturiu jokio tongue.gif Tai mano šnekos irgi su mokytojais susiję.
O šimtmečio minėjimą mano atmintis neša  g.gif
*

matyt labai vietinės reikšmės buvo.
Kutuliukas
QUOTE(muminukas @ 2007 01 27, 10:21)
matyt labai vietinės reikšmės buvo.
*

aš ten ne vietinė biggrin.gif
Vietinės reikšmės tie renginukai kasmet būna, 100-metis man rods garsiau buvo, bet kai nesu tiesiogiai susijus tai ir nepapasakosiu plačiau biggrin.gif
Čia gal kam įdomu (atkasiau apie renginukus su vaizdais)
http://www.sneris.kaunas.lm.lt/renginiai.htm
muminukas
niu, per mano minėtą renginį buvo net pirmųjų laidų mokinių ir pan., buvo skelbimai laikraščiuose. su šitmečiu tikrai nebuvo, jeigunet paskambinus info nesuteikė.
Papildyta:
matau dar ir savo mokjytojų yahoo.gif
Furtado
Oij, brangiosios, nesipykit...Buvo ypatingai grazi svente 100-asis jubiliejus!Pati buvau, organizacija sio renginio buvo labai auksto lygio, buvo ir ivairaus amziaus mokiniu ir garbingu sveciu....
muminukas
QUOTE(bzzz... @ 2007 02 06, 10:44)
Oij, brangiosios, nesipykit...Buvo ypatingai grazi svente 100-asis jubiliejus!Pati buvau, organizacija sio renginio buvo labai auksto lygio, buvo ir ivairaus amziaus mokiniu ir garbingu sveciu....
*

g.gif bet tada labai įdomiai - nebuvo nei info Kauno dienoje, nei paskambinus į mokyklą info nebuvo suteikta g.gif
tai tu mokytojauji SN?
Furtado
QUOTE(muminukas @ 2007 02 06, 18:00)
g.gif bet tada labai įdomiai - nebuvo nei info Kauno dienoje, nei paskambinus į mokyklą info nebuvo suteikta  g.gif
tai tu mokytojauji SN?
*

4u.gif ax.gif
Tikrai buvo Kauno dienoj, nes pati skaiciau pamenu dar. O jei nebuvo suteikta info paskambinus tai net nzn kaip paaiskinti, pati nesuprantu kodel?
muminukas
na, KD gal ir pražiūrėjau, nes tuo metu ne Kaune gyvenau. bet kaip čia mama pražiūrėjo? g.gif: na, reikia laukti kito jubiliejaus.
Papildyta:
o kas iš buvusių mokinių dalyvavo? įvairių kartų.
Furtado
Kadangi as tu senu kartu nepazystu, tai ir nepasakysiu konkreciai kas, bet buvo daug, pilna sale. Is paskutiniu laidu daugiausia buvo.
Beja, del sustiprinto sportinio ugdymo, tai truputi cia perdeta. Nera jau jis toks sustiprintas, tik tiek, kad vyresnese klasese yra nemazai aukstos klases sportininku, kurie lygiai taip pat, kaip ir kiti mokosi.
muminukas
na, pvz., Lėka, Joffė, Kutraitė, žymių daktarų ir pan. buvo?
Furtado
QUOTE(muminukas @ 2007 02 09, 19:27)
na, pvz., Lėka, Joffė, Kutraitė, žymių daktarų ir pan. buvo?
*

Oij, seni laikai jau cia..nepamenu as ten labai kazko...Vat is paskutiniu kartu tai kelis dar pamenu blush2.gif Bet jie nera izymybes:)
Bet tikrai pamenu, kad dalyvavo S.Nėries sunus (kuris beja pries kelias dienas mire), jo zmona, proanukis
muminukas
QUOTE(bzzz... @ 2007 02 24, 16:41)
Bet tikrai pamenu, kad dalyvavo S.Nėries sunus (kuris beja pries kelias dienas mire), jo zmona, proanukis
*

žinau, mūsų šeimos draugas buvo verysad.gif
Dew drop
Labiausiai kas mane užknisa šioje mokykloje, tai popietinės pamainos schmoll.gif 3-4 ir 6-7 klasės eina po pietų ir tai yra labai blogai, nes nepaprastai sunku organizuoti vaiko priežiūrą ir laisvalaikį.
Šiaip kai rinkausi mokyklą prieš kelerius metus, tai kalbėjau su Janiūnu (buvo neseniai pradėjęs dirbti) ir man patiko jo užsidegimas, deklaruojamos vertybės ir t.t. Buvo padaryti remontai tualetuose, aktų salės, sutvarkytas kiemas, mokyklos foje pasodintas apsauginis, yra pasichologas. Bet dabar matau, kad daug kas liko jo kalbose. Suprantu, kad gal ne viskas lengvai daroma, bet... Kai kurie pažadai liko pažadais, pvz, pilna mokyklos renovacija, nepažangių ir chuliganiškai besielgiančių pašalinimas iš mokyklos, akivaizdžiai matosi, kad trūksta mokytojų (anglų, informatikos..), klasėse gana daug vaikų (taupoma mokytojų altyginimų ir mokinių mokymo kokybės sąskaita), sargą mačiau girtą. Jaunos mokytojos dažnai paliekamos vienos "aiškintis" su klasės problemomis, joms nėra palaikymo. Yra ir "senųjų" mokytojų: Tiškevičienė, Švilpauskienė, Vosylienė, Kastanauskienė, viena žiauri lietuvių k., bet nepamenu pavardės doh.gif
Nežinau, gal daug kur taip šiais laikais, tačiau man rodos, reikėtų šiek tiek griežtesnės tvarkos. Sportininkų mūsų klasėje nėra, tai nežinau ar jiems daromos lengvatos. O kad kažkoks chamas paauglys mokytojai pasiūlo padaryti vaiką, tai čia ne vien kad sportininkas ko gero. Ir šiaip bet kurios išlepintas sūnelis gali pasakyti ir dar riebiau...

Savickytės laikais mokykla nesmuko taip jau labai žemai (prilaikė Špucienė geležiniu kumščiu rolleyes.gif ), man rodos, kad didysis nuosmukis buvo a.a. Binkio laikais.
Vis tikėjausi, kad dabar vėl pakils, bet jau po truputį imu abejoti...
Tarškutė
Dew Drop, galima rinktis ir kitą mokyklą, jei tik vaikas yra gabus ir nori mokytis mirksiukas.gif Chuliganiškai besielgiančių yra visur, ir gmnazijose smile.gif
muminukas
QUOTE(Dew drop @ 2007 04 24, 15:29)
Savickytės laikais mokykla nesmuko taip jau labai žemai (prilaikė Špucienė geležiniu kumščiu  rolleyes.gif ), man rodos, kad didysis nuosmukis buvo a.a. Binkio laikais.
Vis tikėjausi, kad dabar vėl pakils, bet jau po truputį imu abejoti...
*

drinks_cheers.gif bet mama sakė, kad jau ir su Savickyte ėmė prastėti verysad.gif bet šiaip pritariu tau.
Dew drop
Gal kas iš SM leidžia vaikus į Salomeikę? Būtų įdomu paplepėti 4u.gif
katarina
QUOTE(Dew drop @ 2008 04 11, 20:29)
Gal kas iš SM leidžia vaikus į Salomeikę? Būtų įdomu paplepėti  4u.gif
*

Aš leidžiu 4u.gif ir visai nieko.Na mes esame sportininkai , bet nuolaidos tik tokios -kad kai reikia tai išleidžia iš pamokų, bet už viską turime atsiskaityti todėl dirbame daug namie.
daivulyte1
sveikos,mamytes,as pati mokinausi,ir leidziu savo vaikus i S.Neries mokykla. biggrin.gif
mergaite devintoke bus rugseji,berniukas-astuntokas smile.gif
Daivytė
Sveikutės mirksiukas.gif

Ir aš leidžiu į šią mokyklą ir esu laaabaaai patenkinta thumbup.gif maniškė bus ketvirtokė. Mokytoją turim superinę,o mokykla sutvarkyta žodžiu viskas thumbup.gif ir mažąjį ten leisiu kai ateis laikas smile.gif
katarina
QUOTE(Daivytė @ 2008 07 25, 19:54)
Sveikutės mirksiukas.gif

Ir aš leidžiu į šią mokyklą  ir esu laaabaaai patenkinta thumbup.gif maniškė bus ketvirtokė. Mokytoją turim superinę,o mokykla sutvarkyta žodžiu viskas thumbup.gif ir mažąjį ten leisiu kai ateis laikas smile.gif
*

o ir manoji bus ketvirtokė, bet mes kitoje klasėje
Daivytė
QUOTE(katarina @ 2008 07 25, 20:44)
o ir manoji bus ketvirtokė, bet mes kitoje klasėje
*

tai jūs b klasėje smile.gif o ką sportuojat?
Dew drop
QUOTE(daivulyte1 @ 2008 07 25, 12:55)
sveikos,mamytes,as pati mokinausi,ir leidziu savo vaikus i S.Neries mokykla. biggrin.gif
mergaite devintoke bus rugseji,berniukas-astuntokas smile.gif
*

maniškė taip pat aštuntokė mirksiukas.gif

QUOTE(Daivytė @ 2008 07 25, 19:54)
Ir aš leidžiu į šią mokyklą  ir esu laaabaaai patenkinta thumbup.gif maniškė bus ketvirtokė. Mokytoją turim superinę,
*

ar tik ne Švedienę turite?
Daivytė
QUOTE(Dew drop @ 2008 09 01, 12:49)
maniškė taip pat aštuntokė  mirksiukas.gif
ar tik ne Švedienę turite?
*

Taip Švedienė aš atsidžiaugti negaliu thumbup.gif dabar buvo rugsėjo 1-osios šventė tai taip superiniai mokytoja klasėje visus vaikučius pasveikino,tėvelių žaidimėlis trumpas laukė nu žodžiu negaliu atsidžiaugt,kad tokių pedagogų yra kaip mokytoja Daiva Švedienė wub.gif
Dew drop
QUOTE(Daivytė @ 2008 09 02, 11:01)
Taip Švedienė aš atsidžiaugti negaliu thumbup.gif dabar buvo rugsėjo 1-osios šventė tai taip superiniai mokytoja klasėje visus vaikučius pasveikino,tėvelių žaidimėlis trumpas laukė nu žodžiu negaliu atsidžiaugt,kad tokių pedagogų yra kaip mokytoja Daiva Švedienė wub.gif
*

tai jau tikrai drinks_cheers.gif mokytoja super thumbup.gif mano dukra taip pat pas ją mokėsi
Arbatėlė
Norėčiau leisti dukrą į Salomėjos Neries mokyklą. Gal kas žinote, pradinukai viena ar dviem pamainomis?
katarina
QUOTE(white tea @ 2009 03 16, 22:02)
Norėčiau leisti dukrą į Salomėjos Neries mokyklą.  Gal kas žinote, pradinukai viena ar dviem pamainomis?
*

Šiais metais tik 4 klasė mokėsi pamainomis. Pusė metų 4a ėjo po pietų , dabar 4b eina
laumir70
Esu baigu sia mokykla pries 15metu wub.gif
einu pro ja ir sirdis sudreba is noro grist i tuos metus wub.gif rolleyes.gif
Vedma
QUOTE(laumir70 @ 2009 04 19, 10:40)
Esu baigu sia mokykla pries 15metu wub.gif
einu pro ja ir sirdis sudreba is noro grist i tuos metus wub.gif  rolleyes.gif
*

Momė
Prieš savaitę su klasiokais buvom užėję į mokyklą (apvalus baigimo jubiliejus, bet nesakysiu, koks ax.gif ).

Tokio košmaro nebūčiau net susapnavusi. Jau geriau būtumėm nėję, nes po tų vaizdų norėjosi Janiūną į teismą paduot gun_bandana.gif gun_bandana.gif gun_bandana.gif

Apie mokymo lygį tiek mūsų buvę mokytojai, tiek kitų mokyklų mokytojai pasakoja dar didesnius košmarus.

Beje, naujas mokyklos pavadinimas - Gedimino sveikatingumo ir sporto mokykla (ar kažkaip ten panašiai). Bet koncepcija absoliučiai pakabinta ore, ir netikiu, kad mokyklos personalas pajėgs ją įgyvendinti.

Žodžiu, siaubas siaubas siaubas doh.gif
lile
Kaip sioje mokykloje situacija su pradinemis klasemis. Koks paruosimo lygis?
Gal yra baigiaciu pradines ir gali suteikti bent kazkokia informacija.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.