Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: šaukštui - ne!
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas vaikų psichologui
Migdols
Sveiki, mano beveik pusantrų metų sūnelis atsisako valgyti iš šaukšto. šita problema pas mus yra jau seniai, kai tik pradėjom duot tirštą maistą. problema manau psichologinė, nes šiaip jis yra valgus , jeigu duodu maistą rankom jis valgo..tik pamato šaukštą iš karto bėga ir niekaip įsiūlyt neįmanoma. bandžiau ir žaidimų forma, bet jis tik pasijuokia ir viskas. gal galėtumėt patart kaip įpratint jį prie šaukšto?
iš anksto - ačiū 4u.gif
Mili
sakote, kad tai psichologinė problema. Kodėl taip manote? ar vaikas kada nors užsigavo su šaukštu? gal jam jisai asocijuojasi su kažkuo nemaloniu? Pavyzdžiui, gal užsigavo kai maitinote dygstant dantims? Patarčiau visų pirma pakeisti šaukštą ir būtent iš to padaryti žaidimą: eiti kartu į parduotuvę, išsirinkti šaukštelį, pabandyti tuo pačiu metu ,,maitinti" ir tėtį, kad būtų kaip užkrečiantis pavyzdys.
sekmės
Migdols
QUOTE(Mili @ 2007 08 24, 15:51)
sakote, kad tai psichologinė problema. Kodėl taip manote? ar vaikas kada nors užsigavo su šaukštu? gal jam jisai asocijuojasi su kažkuo nemaloniu? Pavyzdžiui, gal užsigavo kai maitinote dygstant dantims? Patarčiau visų pirma pakeisti šaukštą ir būtent iš to padaryti žaidimą: eiti kartu į parduotuvę, išsirinkti šaukštelį, pabandyti tuo pačiu metu ,,maitinti" ir tėtį, kad būtų kaip užkrečiantis pavyzdys.
sekmės
*

manau, kad problema psichologinė, nes jis valgus vaikas, bet bėga nuo šaukšto..nu lyg ir neužsigavo, be to pats kartais žaidžia su šaukštu, ir net kartais pats įsideda maisto į burnytę su juo. o va kai aš arba MB bandom duot - niekaip. ir taip nuo 6 mėnesių, kai pradėjom duot košytes doh.gif
oij ko tik mes nebandėm..šaukštelių vaiko kaip minimum 5 ir didesni ir mažesni, ir iš savų duodam, netinka jam. net pediatrė norėjo siųst pas gastroenterologą, bet paskui nusprendėm, kad problema ne ten, nes apetitą jis turi. nebežinau, net ką daryt, vaikas jokių košių negauna, nes nė kąsnio neįmanoma jam įkišt.

o čia psichologas atsakinėja į temas? būtų įdomu sužinot ką jis patartų.
Dute
Sveikutė, jei rašai, kad jis ir pats įsideda maisto į burnytę, tai gal jis nori bandyti pats. g.gif Tegul valgant jis bando su savo šaukštu valgyti, o tuo pačiu metu maitink jį. Suprantu, kad jis terliosis , bet manau verta pabandyti.
Jei vengia košių manau reikėtų pradėti bandyti nuo kitokio maisto. O kaip su sriubytėm reikalai?
Mili
QUOTE(Rama* @ 2007 08 24, 16:34)
manau, kad problema psichologinė, nes jis valgus vaikas, bet bėga nuo šaukšto..nu lyg ir neužsigavo, be to pats kartais žaidžia su šaukštu, ir net kartais pats įsideda maisto į burnytę su juo. o va kai aš arba MB bandom duot - niekaip. ir taip nuo 6 mėnesių, kai pradėjom duot košytes doh.gif
oij ko tik mes nebandėm..šaukštelių vaiko kaip minimum 5 ir didesni ir mažesni, ir iš savų duodam, netinka jam.  net pediatrė norėjo siųst pas gastroenterologą, bet paskui nusprendėm, kad problema ne ten, nes apetitą jis turi. nebežinau, net ką daryt, vaikas jokių košių negauna, nes nė kąsnio neįmanoma jam įkišt.

o čia psichologas atsakinėja į temas? būtų įdomu sužinot ką jis patartų.
*

atsakiau jums ir kaip psichologė ir kaip mama turinti tokią pačią patirtį - mano dukrelė iki 11 mėn valgė tik pieną ir nors jai jau 2.5 metų nei karto nėra maitnta iš šaukštelio - košių niekada nevalgė, kietas maistas prasidėjo nuo mažų gabaliukų ėmimo rankytėmis. dabar valgo su šaukštu arba su šakute ir net peiliu. tik košių iki šiol nemėgsta.
cudo
QUOTE(Rama* @ 2007 08 24, 10:47)
Sveiki, mano beveik pusantrų metų sūnelis atsisako valgyti iš šaukšto.  šita problema pas mus yra jau seniai, kai tik pradėjom duot tirštą maistą. problema manau psichologinė, nes šiaip jis yra valgus , jeigu duodu maistą rankom jis valgo..tik pamato šaukštą iš karto bėga ir niekaip įsiūlyt neįmanoma. bandžiau ir žaidimų forma, bet jis tik pasijuokia ir viskas. gal galėtumėt patart kaip įpratint jį prie šaukšto?
iš anksto - ačiū 4u.gif
*

Mano bernui toi bus 2 metai ir sauksta neprepazista doh.gif tik pamato ir bega,isterekoja. O su sakute valgo ir viskas gerai.Dar neprepazista puoduku gerimui doh.gif As neverciu viskam savo laikas,mano dar namenukas lotuliukas.gif
Migdols
QUOTE(Dute @ 2007 08 24, 20:48)
Sveikutė, jei rašai, kad jis ir pats įsideda maisto į burnytę, tai gal jis nori bandyti pats.  g.gif Tegul valgant jis bando su savo šaukštu valgyti, o tuo pačiu metu  maitink jį. Suprantu, kad jis terliosis , bet manau verta pabandyti.
Jei vengia košių manau reikėtų pradėti bandyti nuo kitokio maisto. O kaip su sriubytėm reikalai?
*

su sriubom irgi nekaip. bandom dabar kaip tu rašei, duodu jam pačiam valgyt, tai biški geresnė situacija. nors apsiterliūzina, bet ir į burną kliūna kažkiek biggrin.gif

dar galvoju, jis pas mane labai aktyvus, vietoj neįmanoma nulaikyt, tai gal dėlto neįmanoma normaliai pamaitint..nu kaip nors, kada nors vistiek pradės valgyt g.gif gal..
Papildyta:
QUOTE(Mili @ 2007 08 29, 08:33)
atsakiau jums ir kaip psichologė ir kaip mama turinti tokią pačią patirtį - mano dukrelė iki 11 mėn valgė tik pieną ir nors jai jau 2.5 metų nei karto nėra maitnta iš šaukštelio - košių niekada nevalgė, kietas maistas prasidėjo nuo mažų gabaliukų ėmimo rankytėmis. dabar valgo su šaukštu arba su šakute ir net peiliu. tik košių iki šiol nemėgsta.
*

o nuo kada tavo duktyte pradėjo pati valgyt?
Papildyta:
QUOTE(cudo @ 2007 08 29, 16:32)
Mano bernui toi bus 2 metai ir sauksta neprepazista  doh.gif tik pamato ir bega,isterekoja. O su sakute valgo ir viskas gerai.Dar neprepazista puoduku gerimui  doh.gif  As neverciu viskam savo laikas,mano dar namenukas  lotuliukas.gif
*

aš irgi neverčiu, tik jaudinuosi, kad negauna pakankamai vitaminų su maistu ir pan.

Mili
Mano panelė pradėjo valgyti su įrankiais prieš pat antrąjį gimtadienį, ir kaip minėjau per puse metų įgudo tiek, kad dabar naudoja ir peilį su šakute.
Migdols
QUOTE(Mili @ 2007 08 30, 09:11)
Mano panelė pradėjo valgyti su įrankiais prieš pat antrąjį gimtadienį, ir kaip minėjau per puse metų įgudo tiek, kad dabar naudoja ir peilį su šakute.
*

thumbup.gif

nežinau, gal per daug aš panikuoju. leidžiu dabar pačiam valgyti, tai porą šaukštelių suvalgo, o visa kita atsiduria ant žemės biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.