Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kaip gyvenat planuodamos nėštumą
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Nėštumo planavimas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Myciute
merginos, suprantu jusu nora susilaukti vaikeliu ir tikrai nenoriu cia pamokslauti, bet ar nedings ta laime ir tarpusavio meile, kai reiks galvoti kaip pamaitinti savo pypli, kaip sumoketi komunalinius mokescius ir t.t.? Gal geriau paieskokit, kad ir laikinu darbeliu, uzsidirbkit kazkiek, o tada jau planuokit. Pagalvokit, juk jusu vaikeliams tikrai bus geriau augti seimoje, kur jiems nieko netruktu, ne tik jusu meiles.. 4u.gif
Ingutevi
QUOTE(Myciute @ 2010 04 22, 11:14)
Pagalvokit, juk jusu vaikeliams tikrai bus geriau augti seimoje, kur jiems nieko netruktu, ne tik jusu meiles..

Nuoširdžiai tiki, kad ateis toks laikas, kai NIEKO netruks? g.gif
Myciute
QUOTE(Ingutevi @ 2010 04 22, 13:55)
Nuoširdžiai tiki, kad ateis toks laikas, kai NIEKO netruks?  g.gif
*

taip, nes siuo metu man tetruksta vaikeliu smile.gif bet specialiai to nelaukiau. kai susipazinom ir pradejom draugauti mazai teuzdirbom abu. Leidom sau romantiskai draugauti, planuoti vestuves, pazinti vienas kita. Dabar ir susituoke, ir pajamos pakankamos. Tfu tfu tfu, kad taip visuomet sektusi. Spejom ir pasidziaugt vienas kitu, pakeliaut, buitis sutvarkyta, belieka laukti gandru smile.gif gal mes ir visos skirtingos, bet budama 21-eriu tikrai nebuciau pagalvojusi apie vaikus. Bet kiekvienas laisvas spresti kada pradeti nauja gyvybe. 4u.gif
HUNADI
QUOTE(Myciute @ 2010 04 22, 09:14)
merginos, suprantu jusu nora susilaukti vaikeliu ir tikrai nenoriu cia pamokslauti, bet ar nedings ta laime ir tarpusavio meile, kai reiks galvoti kaip pamaitinti savo pypli, kaip sumoketi komunalinius mokescius ir t.t.? Gal geriau paieskokit, kad ir laikinu darbeliu, uzsidirbkit kazkiek, o tada jau planuokit. Pagalvokit, juk jusu vaikeliams tikrai bus geriau augti seimoje, kur jiems nieko netruktu, ne tik jusu meiles..  4u.gif
*

zinok ir as taip galvojau tai radom abu geresnius darbus nusipirkom buteli lyg ir laikas butu bet vel pradedi galvot davai remontus pasidarom, po to naujos masinors norim ir t.t. tai tie norai ir svajones niekada nesibaigs ir vaiku nesusilauksi arba bus per velu,

bet kai poros nei darbu neturi nei kur gyvent tada tai tikrai nesamone apie vaikus galvot
Myciute
QUOTE(linamalatji @ 2010 04 22, 15:35)
zinok ir as taip galvojau tai radom abu geresnius darbus nusipirkom buteli lyg ir laikas butu bet vel pradedi galvot davai remontus pasidarom, po to naujos masinors norim ir t.t. tai tie norai ir svajones niekada nesibaigs ir vaiku nesusilauksi arba bus per velu,
bet kai poros nei darbu neturi nei kur gyvent tada tai tikrai  nesamone apie vaikus galvot
*

tai viskas gerai, kai yra pagrindas. Labai zmogiska noreti gyventi geriau, graziau, laisviau, bet tam vaikelis jau netrukdo. Remontus daryti, masinas pirkti galima ir planuojant, ir jau susilaukus. As kalbu tik apie tokius atvejus, kai is tikruju visa pagrinda dar reikia susikurti. Bet kokiu atveju, linkiu visoms geru emociju ruosiantis bei planuojant nestuke.gif tongue.gif
BdB
Man jau senokai kilo klausimas, kaip elgesi planuotojos ir kazkaip nepastebejau sios temutes anksciau doh.gif Perskaiciau tik puse ir toje puseje nieko nemaciau kas man labiausiai rupi rolleyes.gif

Savaime aiskus zalingu iprociu atsisakymas, folio rugsties gerimas, sportas manau gerai, aisku ne per didelis kruvis, bet vat kava ir arbata? g.gif

Esu baisi kavos myletoja ir nezinau ar iskarto nustoti ja gerti ar palaukti II g.gif

Gal atsiras panasiu i mane ir pasidalins savo nuomone? ax.gif
Ingutevi
QUOTE(Pupushiukas @ 2010 04 24, 19:29)
Gal atsiras panasiu i mane ir pasidalins savo nuomone? 

geriu kava. Gana stipria nors po 2 puodelius kasdien. Mano zemas spaudimas, be kavos nepaeinu hihihi.gif
BdB
hihihi.gif hihihi.gif hihihi.gif man ir panasiai, diena be kavos puodelio niekaip pati neprasideda drinks_cheers.gif

Tai ir as manau gersiu kol II nepasirodis mirksiukas.gif

Aciukas
HUNADI
QUOTE(Pupushiukas @ 2010 04 24, 17:29)

Esu baisi kavos myletoja ir nezinau ar iskarto nustoti ja gerti ar palaukti II  g.gif

Gal atsiras panasiu i mane ir pasidalins savo nuomone?  ax.gif
*

per diena gali isgerti du kofeininius gerimus:kava, juoda arbata, ar coca cola mirksiukas.gif

nemanau kad turetum visai atsisakyti ju o pries nestuke.gif gal tik pradek mazint mirksiukas.gif kavos puodeliu kieki kad lengviau butu kai pastosi
Ingutevi
QUOTE(Pupushiukas @ 2010 04 24, 21:26)
hihihi.gif  hihihi.gif  hihihi.gif man ir panasiai, diena be kavos puodelio niekaip pati neprasideda  drinks_cheers.gif
Tai ir as manau gersiu kol II nepasirodis 

zinok - kai nescia buvau - kavos kvapo uzuosti negalejau schmoll.gif smirdejo, kaip nezinia kas, net pykindavo unsure.gif Tai tau gal nereikes net kazko prievartauti saves, gal pats organizmas atsirinks ko reikia kai tapsi nestuke.gif mirksiukas.gif
BdB
Ingutevi --> Butu smagu smile.gif Jau taip laukiu 2.gif jog visko galeciau iskart atsisakyti, jei zinociau, kad va is karto ir nestuke.gif blush-anim-cl.gif

linamalatji
--> Nauja info, kazkaip buvau isitikinus, kad visai negalima kofeino. Aciu mirksiukas.gif sekmingo nestuke.gif
Dollzz
O kokia jus Folio rugsti geriat jos skirtingos buna... vienos stipresnes tabletes, kitos silpnesnes. Ar uztenka 1-i diena isgerti??
Kokius dar vitaminus planuojancios geriate?
HUNADI
QUOTE(Dollzz @ 2010 04 25, 17:21)
O kokia jus Folio rugsti geriat jos skirtingos buna... vienos stipresnes tabletes, kitos silpnesnes. Ar uztenka 1-i diena isgerti??
Kokius dar vitaminus planuojancios geriate?
*

4 mg uztenka viena tablete diena mirksiukas.gif pries nestuke.gif 3 men butu gerai pagert ir kai nestuke.gif pirmus tris men kol ko viskas vystosi pas kudikeli

as stengiuosi jokiu kitokiu vitaminu negert valgau sveika maista daug darzoviiu ir vaisiu mirksiukas.gif mano kraujo prieme pora buteliuku tyrimui tai jei ko truks pasakys daktarai mirksiukas.gif bet mano drauge zinau kad gere PREGNANT CARE.
Dollzz
o kur ta krauja pridavet? smile.gif na cia gal kvailas klausimas... bet as tiesiog neapsisprendziu ar eiti pas ginekologe ir ten uzsiimti, prasyti, kad padarytu kokius tyrimus ar jus kreipetes pries pastojant?
HUNADI
QUOTE(Dollzz @ 2010 04 25, 20:18)
o kur ta krauja pridavet? smile.gif
*

as zinok uk gyvenu tai cia ima apie 8 sav ten visokius tyrimus daro del ligu ir t.t ir 14 sav ar gelezies netruksta net daba neatsimenu zinau kad 4 buteliukus kas kart nuleidzia mirksiukas.gif nezinau ar lt daro bet turetu g.gif , matai mes cia net ne ginekologes priziurimos o akusere paskirta tai biski viskas kitaip mirksiukas.gif

gal kokia mergyte papasakos apie kraujo tyrimukus kas lt gyvena mirksiukas.gif tikiuosi kad nesubalamutinau taves blush2.gif
Dollzz
nesubalamutinai... zinau kaip uk ten vyksta..esu prisiklausius smile.gif)
HUNADI
QUOTE(Dollzz @ 2010 04 25, 20:37)

*

as pries nestuke.gif nuejau sako sveika niekuo nesiskundi ner ka tikrint doh.gif jokiu tyrimu nedare
BdB
oho kaip idomiai UK rolleyes.gif

As Fr nuejau pas giniu, sakau noriu leliuko, noriu pasitikrinti ar esu sveika, patikrinti vyra hihihi.gif
Jis man surase visus kraujo tyrimus kuriuos reik pasidaryti, israse vitaminu, kuriu pagrindine sudetis: folio rugstis 0,4 mg ir plius pilna visokiu kitu komponentu. Liepe gerti 8 savaites iki nestumo ir 3 pirmus nestumo menesius.

Kraujo tyrimus daremes labaratorijoje, tyrimai man ir MB buvo visokie ZIV, hepatitai, seip bendras kraujo tyrimas (hemoglobinas, leukocitai, cholesterolis...)

Tik man: toksoplasmoze, raudoniuke. Tada seip zarazu tyrimai (clamidiju ir pan.) Gal kazko nesurasiau, na bet pilna visko dare. Bet kaip suprantu, tai del to, kad pati pasiprasiau pasidaryti viska iki nestumo.

Gal kas nors pasakys, kad tai per daug, bet nenorejau jau budama nestuke.gif suzinoti, kad turiu kokiu blogumu, kurie gali pakenkti 2.gif

Kaip pavyzdziui zinau, kad nesu turejus toksoplasmozes verysad.gif , o turiu kaciuka (rizika ja pasigauti), tad jau dabar stengiuosi saugotis. Plius kai suzinojau, kad nesu jos turejusi labai susinervinau, verkiau, stresavau ir jei tai butu atsitike nestumo metu, butu nesaugu zirniukui verysad.gif
Dollzz
as kaip cakava zose.... o jus kai nestumo testukus daretes gal kas kartu su vyrais lauket rezultatu (teigiamu II pagaliuku smile.gif )
HUNADI
QUOTE(Dollzz @ 2010 04 27, 17:31)
as kaip cakava zose.... o jus kai nestumo testukus daretes gal kas kartu su vyrais lauket rezultatu (teigiamu II pagaliuku smile.gif )
*

kadangi mano mmm velavo tik 2 dienas (o as tokia trizne) nusipirkau testa ir pasidariau viena, galvoju jei bus neigiamas tai bent MB nenusimins nes jau jis sito leliau lauke 3 metai, kai parode II palikau viska vonoj instrukcijas ir testuka tai matai jis mane kad palikau jam patikrinti(kol jis ten viska perskaite doh.gif ) atleke akis isputes nesti mes nesti mes 6 val ryto ant viso namo lotuliukas.gif lotuliukas.gif sakau nu ir man tiap atrodo, o jis as perskaiciau visas instrukcijas tikrai nesti lotuliukas.gif lotuliukas.gif
caramelcandy
QUOTE(linamalatji @ 2010 04 27, 20:56)
kadangi mano mmm velavo tik 2 dienas (o as tokia trizne) nusipirkau testa ir pasidariau viena, galvoju jei bus neigiamas tai bent MB nenusimins nes jau jis sito leliau lauke 3 metai, kai parode II palikau viska vonoj instrukcijas ir testuka tai matai jis mane kad palikau jam patikrinti(kol jis ten viska perskaite doh.gif ) atleke akis isputes nesti mes nesti mes 6 val ryto ant viso namo lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  sakau nu ir man tiap atrodo, o jis as perskaiciau visas instrukcijas tikrai nesti lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
*

Kaip skaniai nuo ryto prajuokinai lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Kaip gražu.... wub.gif
Dollzz
oij tikrai kaip juokingai ir miela situacija!!! mes ryte pasitarem su draugu , kad kartu lauksim rezultato smile.gif
BdB
labai linksmai lotuliukas.gif

o as tai po tyliukais darysiu pati, poto zadu + NT ideti i dovanu dezute ir iteikti MB hihihi.gif
Jis laukia matyt labiau uz mane sio leliaus, tai manau tokia dovanele laaabai patiks ax.gif
Jūr@tė
Sveikutės smile.gif Aš tai geriu Pregnacare Conception. Ginekologė rekomendavo ir man ir draugui juos gerti rolleyes.gif O dėl folio rūgšties nieko nesakė, pati prieš tai ją geriau, bet neilgai smile.gif
Linukas-0131
Sveikutes,

Mes planuojam gamybos procesus pradeti vasaros gale, bet jau dabar geriu folio rūgštį ir MB planuoju vitamino E nuprikti 4u.gif

Beje, patarimas visoms, planuojančioms, - nueikit pas stomatologą, nes kiek žinau, nėštumo metu daug kam su dantimis problemų būna dėl kalcio trūkumo ar pan. smile.gif Tai dėl visa ko pasitikrinkit smile.gif
HUNADI
QUOTE(Jūr@tė @ 2010 04 29, 05:41)
Sveikutės  smile.gif Aš tai geriu Pregnacare Conception. Ginekologė rekomendavo ir man ir draugui juos gerti  rolleyes.gif  O dėl folio rūgšties nieko nesakė, pati prieš tai ją geriau, bet neilgai smile.gif
*

o tu paziurek pagal mane tam pregnacare conception turi but folio rygstis mirksiukas.gif
Jūr@tė
Aga yra ten folio rūgšties tiek, kiek reikia per dieną thumbup.gif
HUNADI
QUOTE(Pupushiukas @ 2010 04 28, 14:53)
labai linksmai  lotuliukas.gif

o as tai po tyliukais darysiu pati, poto zadu + NT ideti i dovanu dezute ir iteikti MB  hihihi.gif
Jis laukia matyt labiau uz mane sio leliaus, tai manau tokia dovanele laaabai patiks  ax.gif
*

O as gailiuosi kad fotoaparato neturejau saviskio reakcijai izamzinti lotuliukas.gif nes jau tas veidelis tai kai vaikas bambonke gaves buvo lotuliukas.gif
new_idea
Abu su vyru atsisakėme kavos, maitinamės sveikiau, geriame vitaminus (aš - pregnacare conception, vyras - new nordic vyrams) ir ... tiesiog svajojame apie antrą mūsų daigelį. blush2.gif
Buteryte
As pradejau gerti folio rugsti, vyras siaip vitaminu misini geria, tvarkausi dantukus smile.gif Daugiau nieko ypatingo nedarom mirksiukas.gif
editukas23
Folio rugsti pradejau gerti dar pries planuojant ir jau pries pora menesiu pradejom planuoti savo mazyliuka . 4u.gif Nuo tada save siek tiek priziuriu, nors esu nerukanti, nevartojanti alkocholio, tik esant kazkokiai progai isgeriu nestipriu gerymu,taciau vengiu laikytis dietu ar pradeti intensiviai sportuoti: lakstyti rytais ir tt jei to nedariau anksciau tai nesistengiu pulti ypac dabar.fitness3.gif
Isimtis lauko tenisui, taciau atkreipiu demesi ar nesilaukiu,kada menesines poto vaisingos dienos. flirt.gif
Aisku gyvenime buna visko ir pats gyvenimas iskrecia pokstu. Na kada save lb pasaugau, kada susergu ir prireikia griebtis vaistu tokiu atveju daug kada neimanoma abseiti, o ligos ir ju gydymas dydziausias priesas 4u.gif
Kyvis
kadangi nerukau, alkoholio beveik nevartoju, i soliariumus nevaikstau, maitinames su vyru pakankamai sveikai, tai nieko specialaus planuodama ir nedariau, nieko neatsisakiau. tik folio rugsti pradejau gert.
Dollzz
4u.gif
agnyyy
Sveikos mamytes,

as vaikelio dar neplanuoju (man20metuku), bet labai noriu po poros meteliu pradeti planuoti. O rasau cia, nes manau, kad galite man patarti.
Pries du metus gine israse kontraceptiku gert (yesminele), del saugumo. Pageriau apie 9 men, tada padariau pertrauka apie 2 menesius.
Pertraukos metu gal po 3sav pradejo teplioti, o tokiu mm kaip ir nebuvo. Tada g padare tyrimus ir nustate kiausidziu cistoze (nuotrauka parode, tai ten kaip karoliai pas mane priauge). Ir sake, kad kontraceptines gert reikes iki kada jau laukt noresiu vaikelio!
Tad geriu kt jau tikrai ilgai, ir kasdien ta tablete vos ne springdama riju. Su draugu vis galvojam kaip sita chemija atsilieps nestumo planavimui. O gine sake kad kitaip sitos ciztozes neissigydisiu ir kad kt jokio neigiamo efekto nepadarys. Tad net nezinau ka daryti... Prasau mamytes patarkit, gal kam panasi situacija buvo.

P.S. pas gine ejau Kauno Motinos ir Vaiko klinikoje.
Dollzz
Yra kaskokie zoliniai vaistai cistoms gydyty ir ju atsikratytum be kontraceptiniu... as nustojau kontraceptines naudot prie pora metu, kad organizmas nuo tos chemijos ishsivalytu. Patarciau pasidometi apie naturalesni gydyma.
Ingutevi
QUOTE(agnyyy @ 2010 05 30, 21:36)
.....ir nustate kiausidziu cistoze (nuotrauka parode, tai ten kaip karoliai pas mane priauge).....

tai policistinės kiaušidės. Yra skyrelis - ten merginos tikrai patars, kaip galima naturaliais būdais bandyti su šita liga kovoti Policistinės kiaušidės
agnyyy
aciu!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.