Pagalvojau kad jau laikas pradeti mokint mazuli sedeti ant puoduka. Mazuliui 9 menesiai. Kaip Jus juos mokinot? Nuo kada Jus pradejot mokint? Pasidalinkite savo patirtim
Sveikos mamytes.
Pagalvojau kad jau laikas pradeti mokint mazuli sedeti ant puoduka. Mazuliui 9 menesiai. Kaip Jus juos mokinot? Nuo kada Jus pradejot mokint? Pasidalinkite savo patirtim
sita tema jau prirasyti 64 puslapiai
stai cia: http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=28595
Tai, kad si tema jau uzdaryta
kai buvo 6 mėn pasodinau, bet mniškė nusprendė, kad puoduką geriau paragaut nei ant jo sėdėt, na o dabar jau tris rytus iš eilės, po nakties mėgelio, pavyko puoduką panaudot pagal paskirtį
na o as savo vyresneli prie puoduko pradejau pratinti tik 1m ir 8 men. ismokom be problemu savaites begi, tik teko grieztai apsisarvoti kantrybe. po 2 men atsisakem sauskelniu ir naktimis. po to niekados jokiu bedu neturejom vos kelios nelaimes bet tik todel kad reikalas labai prispaude, o daryti kaip ir nebuvo kur.
Mums 9 mėnesiai ir pradėjom pratintis prie puoduko.Kartais pasiseka jį panaudoti pagal paskirtį.
Pirmagimiui kai suėjo 6mėn tai gyd jau liepė pratint prie puoduko. Taip ir dariau tik kelias dienas. Paskui prasidėjo isterikos ir pažystama pasiulė paslėpt puodelį kad pamirštu, nes matomai kartą išsigando. Taip padariau bet kai vėl bandydavau pasodint tai ir vėl tas pats. Taip prasikamavau iki metų, o poto jau pats norėj sėsdavosi ir darydavo ka reikia
QUOTE(paklydusi_siela @ 2007 09 08, 17:55) Pirmagimiui kai suėjo 6mėn tai gyd jau liepė pratint prie puoduko. Taip ir dariau tik kelias dienas. Paskui prasidėjo isterikos ir pažystama pasiulė paslėpt puodelį kad pamirštu, nes matomai kartą išsigando. Taip padariau bet kai vėl bandydavau pasodint tai ir vėl tas pats. Taip prasikamavau iki metų, o poto jau pats norėj sėsdavosi ir darydavo ka reikia Manoji tai puoduko nebijo,ir pasėdi ant jo ilgokai bet kai pirmą kartą sodinau tai su kelnytėmis,kad neišsigąstų
O man
QUOTE(Jurgita-spurgyta @ 2007 09 10, 12:41) O man na kokia cia geda.mano metu laiko bus maziukas,o ant puodo dar nesedi.tiksliau jo mociute nebesodina.pas manes jis padarydavo tuoj pabudes is miego.o vat mociutei gaila toki mazyli sodinti.tai vel teks pratinti prie puodo. o dukra tai nuo 6men ant puodo pradejo sedet.maziukas biski veliau,kazkur 9-10men.nes atsisedo tik 8,5men.
As manau,kad savaja su puoduku supazindinsiu,kai prades normaliai sedeti.Tai yra 6-7men.
mes ir draugaunam su puodu nuo 6 su biskuciu men.
Mes su puoduku draugaut pradejom pries menesiuka, kai suejo 1 metukai ir sekasi visai neblogai. Per diena kokius 6-7 kartus i puoduka padaro. Per prievarta neverciam, kad tik neissigastu, bet kol kas jam visai patinka. Pora kartu jau ir pats pasisake, kad nori si-si.
As taip pat stengiuosipratinti ant puoduko, bet neiseina mum visai. Nenori sedeti ir viskas, kaip tik pasodinu is karto verkti pradeda su isterijom. nezinau net ka daryti! o mum jau metukai manau kad pats laikas butu, jei nepavelavau
Man jau irgi reikia mokinti savajį daryt į puoduką, bet net neįsivaizduoju, kaip pradėt. Jis dar ne visai tvirtai sėdi, o be to toks strakalas makalas - kad nors minutę išbūtų
mano maziukas jau nuo 6men daro "rimtus reikalus" ant puoduko
Papildyta: QUOTE(Donalita @ 2007 09 14, 22:06) Man jau irgi reikia mokinti savajį daryt į puoduką, bet net neįsivaizduoju, kaip pradėt. Jis dar ne visai tvirtai sėdi, o be to toks strakalas makalas - kad nors minutę išbūtų bent jau mano zuikutis megsta koki zaisliuka rankose vartyti
Buvau nusprendusi pradėti pratinti maždaug nuo 8-9 mėn, tačiau kažkuriam mamyčių žurnale (berods "Mažylis") perskaičiau labai įdomų straipsnį apie mamyčių patirtis pratinant prie puoduko. Ir dabar esu tvirtai apsisprendus nesodinti bent iki 1,5m. Kažkodėl man labai absurdiškai atrodo, kai vaikas nuo 6mėn pradedamas sodinti. Juk jis kada nori nei nenueis ant to puoduko, nei pasiprašys. O mamai jį kiaurą dieną stebėti ir pastoviai nešioti ant puoduko beprasmiška. Geriau tą laiką išnaudoti naudingiau. Mano nuomone, vaikas turi sąmoningai suprasti tai, ką daro, ir bendradarbiauti su suaugusiaisiais. Nuo 1,5m planuoju vesti į darželį. Bus puiki proga išmokti susidraugauti ir su puoduku ir su kitais suaugusių pasaulio atributais. Matys, kaip kiti vaikai daro, norės irgi būti "didelė", todėl be vargo išmoks. Visa tai iš vieno pažįstamo tėvelio patirties
Papildyta: QUOTE(Aistyyte @ 2007 09 14, 16:08) As taip pat stengiuosipratinti ant puoduko, bet neiseina mum visai. Nenori sedeti ir viskas, kaip tik pasodinu is karto verkti pradeda su isterijom. nezinau net ka daryti! o mum jau metukai manau kad pats laikas butu, jei nepavelavau Nepavėlavot tikrai. Geriau kurį laiką paslėpkit puoduką ir vėliau pratinkit vėl, nes su tokiom isterijom ir verksmais gali labai ilgam su puoduku susipykti ir nenorės visai sėdėti.
Mes taipat nedraugaujam su puoduku. Bandau sodint tai stojasi, stumia puoduka
pakeiciau kita puoduka
Bandysiu sodint kai sėdės
as tai galvoju nupirkti puoduka artimiausiu metu ir tiesiog palikti kambaryje kaip zaisla, tegu paziuri, apsipranta. tiesiog pastebejau, kad ji labai bijo nauju daiktu, kurie atsiranda namuose, tai jei nupirksim ir iskarto sodinsim, manau vaikas labai issigas. O jau kada pripras tai bus matyti...cia nuo kiekvieno vaiko priklauso
QUOTE(vetra72 @ 2007 10 04, 10:25) as tai galvoju nupirkti puoduka artimiausiu metu ir tiesiog palikti kambaryje kaip zaisla, tegu paziuri, apsipranta. tiesiog pastebejau, kad ji labai bijo nauju daiktu, kurie atsiranda namuose, tai jei nupirksim ir iskarto sodinsim, manau vaikas labai issigas. O jau kada pripras tai bus matyti...cia nuo kiekvieno vaiko priklauso As taipat nupirkau kaip zaisla, bet kad visiskai jis jam nepatinka. Net i jo puse neziuri.. Tai paslepti nusprendziau, istrauksiu po men kokio, gal tada bandysim
Nupirkau jau aš mažajam puoduką.
Puodukas Tai dabar leidžiu apčiupinėt, paragaut Kitas puodukas Gal tą reikėjo pirkti? Tas žemesnis, nu bet kad irgi toks negilus... Nu nežinau, kaip čia seksis
Savo dukrą ant puoduko sodinu nuo 6 mėn. Prieš tai ji su juo "susipažino", t. y. apčiupinėdavo, paragaudavo. Jos puodukas su muzikėle ir tai laaaabai patinka mažylei. Tiesą sakant truputį bijojau, kad muzika jos neišgąsdintų, bet gavosi viskas atvirkščiai, ji labai džiaugiasi ją išgirdusi. Nors dukrai jau 10 mėn., pasiprašyti ant puoduko dar nelabai moka, todėl visus tuos reikaliukus savo nuožiūra "gaudau".
Aš sūnų pradėjau pratinti panašiai nuo 9 mėn, bet vis kantybė po pelių mėn dingdavo, apsiramiu ir vėl iš pradžių, ir taip iki 2 metukų, bet kai sukako 2,2 metukų, kai metė pampersą į šoną ir pagaliau suprato kodėl geras daiktas tas puodas.
Tai saku, kad dukros nežadu kankinti ir sau nervų gadinti, sukaks 2 metukai ir atsikratysime sauskelnių.
Mano paneleijau bus8men dar nsodinu ant puoduko.Nes nelabai zianu kada ji daro kakiuka,tai viena kartatada,tai kita karta tada.Gal dar koki menesiuka reiks palaukti
QUOTE(Jurgita-spurgyta @ 2007 09 10, 12:41) O man jus neisprotejot? gal kur matet vaika, kuris pats seda ant puoduko nuo 9 men ar nuo metu? Jei pradedate taip anksti, tai teks patiems kankintis, kol ateis tinkamas amzius - kam 1,5; kam 1,8, o kam ir virs dvieju metuku.. iki to laiko vaikelis nejaucia kada nori ant puoduko, tiesiog tevai ismoksta, kas kiek laiko, kada ta vaikeli sodint.. QUOTE(kice @ 2007 10 18, 19:11) jus neisprotejot? gal kur matet vaika, kuris pats seda ant puoduko nuo 9 men ar nuo metu? Jei pradedate taip anksti, tai teks patiems kankintis, kol ateis tinkamas amzius - kam 1,5; kam 1,8, o kam ir virs dvieju metuku.. iki to laiko vaikelis nejaucia kada nori ant puoduko, tiesiog tevai ismoksta, kas kiek laiko, kada ta vaikeli sodint.. Visokiu vaiku irvisokiu ammauyra,galanksti sodindamos ant puoduko,galvoka,kad greiciau jamedaryti prades
Mano mažius nedraugauja su puoduku nors tu ką
as tai bandysiu sodinti 7 menesiu, reiks nupirkti puoduka, nes kakoja tik sededama, tai turetu ir i puoduka padaryti. tik nezinau koki pirkti ar su muzikele ar be. nes nuo 1,5 metu vesiu i darzeli o ten puodukai be muzikeliu tai gal i toki nenores daryti. net nezinau.
mes pirmą kartą atsisėdom kokių 8 mėn., bet tai buvo tokis pažaidimas daugiau nei "rimti reikalai"
paskui kažkaip buvom užmiršę ir kokių 9,5 mėn. sėdam reguliariai, tai kiek tik sėdam taip ir padarom. tik nežinau kada jau prašytis pradės... QUOTE(drakosa @ 2007 10 20, 09:27) mes pirmą kartą atsisėdom kokių 8 mėn., bet tai buvo tokis pažaidimas daugiau nei "rimti reikalai" paskui kažkaip buvom užmiršę ir kokių 9,5 mėn. sėdam reguliariai, tai kiek tik sėdam taip ir padarom. tik nežinau kada jau prašytis pradės... xixi, tai bajeris tame ir yra, kad be kokiu 1,5 metu neprades prasytis
nupirkau puoduka ir ta pacia diena pabandziau pasodyti tai padare sysiuka ir jai labai patiko. kita diena ir kakuti padare.
priklauso ne tik nuo vaiko, o ir nuo tevu kiek turite kantrybes.As dukra pradejau sodinti nuo 6men ir tikrai efektinga, jau 1,2m, pati imdavo naktipuodi ir i ji darydavo, o nuo 1,6m visai atsisakem sauskelniu, net nakti nebereikejo, ji pati nuimdavo ir ismesdavo is lovytes. Manau, kad 1m, vaikas gali suprasti kam skirtas puodas
as tai kai keiciu pampersa tai sodinu ant puoduko, tai visada pasisioja, rytais jai patinka daryti i puoduka. ir viena dalyka pastebejau kad ant puoduko lengviau jai pakakoti, negul i pampersa.
as turiu daug kantrybes, jei tik maziukei patika tai ir as galiu pasistenkti.
visai pasimeciau, planavau jau greitu laiku pratint prie puoduko, bet dabar galvoju, kad iki kokiu 1 metuku dar palauksim
jo.. kai kuriu teveliu vaikeliai vunderkindai (pagal gimimo datas) -dar vaiksciot nemoka - o jau i puoduka daro.. Nu pasaulio pediatrai nustebe butu
Tau taip tik atrodo
Gal augat be vystyklų Pampersai atbukina mūsų budrumą, dėmesingumą. Kitos gal ir taupumo sumetimais nekeičia, kol nepilnas. Vaikutis kuo puikiausiai jaučia, kada jis šlapinasi ir tuštinasi. Trečiojo pasaulio šalyse sauskelnės yra prabanga, o visos mamos nešiojasi vaikučius vaikjuostėse. Jos išmokę suprasti SAVO mažiuko signalus ir nevaikšto nei apsysiotos, nei apkakotos. Yra "išprotėjusių" vakariečių mamyčių sėkmingai darančių tą patį QUOTE(Donalita @ 2007 10 26, 15:27) Tau taip tik atrodo Gal augat be vystyklų Pampersai atbukina mūsų budrumą, dėmesingumą. Kitos gal ir taupumo sumetimais nekeičia, kol nepilnas. Vaikutis kuo puikiausiai jaučia, kada jis šlapinasi ir tuštinasi. Trečiojo pasaulio šalyse sauskelnės yra prabanga, o visos mamos nešiojasi vaikučius vaikjuostėse. Jos išmokę suprasti SAVO mažiuko signalus ir nevaikšto nei apsysiotos, nei apkakotos. Yra "išprotėjusių" vakariečių mamyčių sėkmingai darančių tą patį Idomiai,kjau cia idomai parsyta buvo,nemanau,kad reikia kur skubeti QUOTE(kice @ 2007 10 25, 21:14) jo.. kai kuriu teveliu vaikeliai vunderkindai (pagal gimimo datas) -dar vaiksciot nemoka - o jau i puoduka daro.. Nu pasaulio pediatrai nustebe butu o prie ko cia vaiksciojimas ir sedejimas ant naktipuodzio??? ir labai gaila man mamu, kurios tikisi, kad atiduos savo pusantrinukus i lopseli ir jau ten tai aukletojos ji ismokins daryt i puoda.kvailas mastymas- kam paciai savo vaika auklet,geriau kam kitam tai uzkrausiu. pati atliksiu kas lengviausia, aukletojos ismokins ir i puoda sikti, ir skaityti, ir spalvas skirti, o as tik nuopelnus sau susizersiu ir- va, kokia as SUPERMAMA galvokit mamos ka darot. neuztenka pasidaryt vaika, reikia ji ir aulketi Papildyta: QUOTE(kice @ 2007 10 18, 19:11) jus neisprotejot? gal kur matet vaika, kuris pats seda ant puoduko nuo 9 men ar nuo metu? Jei pradedate taip anksti, tai teks patiems kankintis, kol ateis tinkamas amzius - kam 1,5; kam 1,8, o kam ir virs dvieju metuku.. iki to laiko vaikelis nejaucia kada nori ant puoduko, tiesiog tevai ismoksta, kas kiek laiko, kada ta vaikeli sodint.. vaikui issivysto refleksas, kad atsisedus ant puodo reikia siusinti ar kakinti, ypac, jei tevai pagiria po reikalo, nelaiko ilgai ant puodo ir dar daug tokiu niuansu. as pvz nematau jokios kancios- suneli pasodinti ant puodelio, kai nusirengiam pasnausti ar ruosiames rengtis po miego, pries ir po mankstos etc. cia jau butu kita tema- del tavo poziurio i aukjlejima-, gal nesipletokim off topic. atvirksciai viskas-kiek pinigu susitaupo. kur 6 pamperiai per diena, o kur 3
Ira vaikuciu kurie isvis nedrauguja su puodukais, maniskis vienas is ju. Nepatinka, nesedi, meta lauk..O darzelyja vaikuciai daug daugiau ismoksta negu namie, ir jiem ten ira manau daug idomiau, labai daug mamyciu sake kad vaikiukai ismoksta daryti darzelyje tik i puoduka. o del to apsimizimo tai jau cia priklauso nuo darzelio ir nuo aukletoju, ju darbas priziureti vaikus
QUOTE(Zuikis-Puikiss @ 2007 10 27, 01:33) boze boze, kas cia ka smerkia? jei kritikavau, tai vieninteli dalyka- siuolaikiniu motinu aplaidu poziuri i vaiku auklejima. patarciau ne tik lietuviskai rasyti, bet ir skaityti ismokti pries komentuojant
pupa-oga, nu jau tikra auklejimo ase... Kai paziuri kada vaikutis gime, tai lieki be zodziu.. hm..
QUOTE(kice @ 2007 10 27, 10:47) prie ko cia ase, tiesiog nemegstu kai prie mano zodziu nuolatos kabinejamasi. turiu savo tvirta nuomone, ir tokia pat teise ja issakyti, o kai pasiskaitau cia, forume, kai kuriu mamu pasisakymus, tai ir susidaro nuomone apie motinu aplaidu poziuri i auklejima. tavo pasisakymai apie vaikstancio-nevaikstancio vaiko tupdyma ant puodelio ir ta daranciu mamu kvailinimas ne ka geriau QUOTE(pupa-oga @ 2007 10 27, 09:57) boze boze, kas cia ka smerkia? jei kritikavau, tai vieninteli dalyka- siuolaikiniu motinu aplaidu poziuri i vaiku auklejima. patarciau ne tik lietuviskai rasyti, bet ir skaityti ismokti pries komentuojant Ira zmoniu kurie tik iesko prie ko prisikabinti... Tai rodo zmogaus neisprusima QUOTE(pupa-oga @ 2007 10 26, 19:28) o prie ko cia vaiksciojimas ir sedejimas ant naktipuodzio??? ir labai gaila man mamu, kurios tikisi, kad atiduos savo pusantrinukus i lopseli ir jau ten tai aukletojos ji ismokins daryt i puoda.kvailas mastymas- kam paciai savo vaika auklet,geriau kam kitam tai uzkrausiu. pati atliksiu kas lengviausia, aukletojos ismokins ir i puoda sikti, ir skaityti, ir spalvas skirti, o as tik nuopelnus sau susizersiu ir- va, kokia as SUPERMAMA galvokit mamos ka darot. neuztenka pasidaryt vaika, reikia ji ir aulketi Papildyta: vaikui issivysto refleksas, kad atsisedus ant puodo reikia siusinti ar kakinti, ypac, jei tevai pagiria po reikalo, nelaiko ilgai ant puodo ir dar daug tokiu niuansu. as pvz nematau jokios kancios- suneli pasodinti ant puodelio, kai nusirengiam pasnausti ar ruosiames rengtis po miego, pries ir po mankstos etc. cia jau butu kita tema- del tavo poziurio i aukjlejima-, gal nesipletokim off topic. atvirksciai viskas-kiek pinigu susitaupo. kur 6 pamperiai per diena, o kur 3 As sutinkusu tavo pasisakymais apie mamu aplaiduma QUOTE(kice @ 2007 10 25, 21:14) jo.. kai kuriu teveliu vaikeliai vunderkindai (pagal gimimo datas) -dar vaiksciot nemoka - o jau i puoduka daro.. Nu pasaulio pediatrai nustebe butu Pilnai sutinku su tavimi
[quote=pupa-oga,2007 10 26, 19:28]o prie ko cia vaiksciojimas ir sedejimas ant naktipuodzio???
ir labai gaila man mamu, kurios tikisi, kad atiduos savo pusantrinukus i lopseli ir jau ten tai aukletojos ji ismokins daryt i puoda.kvailas mastymas- kam paciai savo vaika auklet,geriau kam kitam tai uzkrausiu. pati atliksiu kas lengviausia, aukletojos ismokins ir i puoda sikti, ir skaityti, ir spalvas skirti, o as tik nuopelnus sau susizersiu ir- va, kokia as SUPERMAMA galvokit mamos ka darot. neuztenka pasidaryt vaika, reikia ji ir aulketi Papildyta: vaikui issivysto refleksas, kad atsisedus ant puodo reikia siusinti ar kakinti, ypac, jei tevai pagiria po reikalo, nelaiko ilgai ant puodo ir dar daug tokiu niuansu. as pvz nematau jokios kancios- suneli pasodinti ant puodelio, kai nusirengiam pasnausti ar ruosiames rengtis po miego, pries ir po mankstos etc. cia jau butu kita tema- del tavo poziurio i aukjlejima-, gal nesipletokim off topic. atvirksciai viskas-kiek pinigu susitaupo. kur 6 pamperiai per diena, o kur 3 Be komentaru. Kazkaip....Kodel tu manai, kad tik tu viena esi teisi??? Juk yra visokiu situaciju zmonem.......... QUOTE(pupa-oga @ 2007 10 26, 19:28) o prie ko cia vaiksciojimas ir sedejimas ant naktipuodzio??? ir labai gaila man mamu, kurios tikisi, kad atiduos savo pusantrinukus i lopseli ir jau ten tai aukletojos ji ismokins daryt i puoda. Na, argi cia nedresiruoji vaika, kaip koki suniuka, pasakai susiok- ir susiuja Vyriausiaji suneli pradejome pratinti nuo metuku, t.y. savo puodeli turajo savo vonioje, kol pats nusprende ant jo atsisesti. Pamazu priprato ir atsisake sauskelniu, nuo to laiko pats pasako, kada nori eiti sisiu arba kaku. Mazajam dabar 8 men. ir dar net minties nei man nei vyrui nekyla sodinti ant puoduko, nes juk viskam savas laikas: pirmiausia mokinasi ropoti, poto mokinsis vaikscioti, veliau prades kalbeti, va tuomet ir pradesime sedeti ir daryti i puoduka |